Keresés

Részletes keresés

Erdeilány Creative Commons License 1998.10.27 0 0 47
Kedves Pocak,
bocs, de elég fáradt vagyok, ezért - sem - fejtem ki bőségesen, miért is jó az egy kiterjedt vállalatcsoportnál, amelyiknek több ágában sok-sok nyereség képeződik, ha van néhány, papíron viszont jelentős veszteségekkel bíró, ugyanazon tulajdonosi körhöz tartozó cége.

Üdv.: EL

bubu Creative Commons License 1998.10.26 0 0 46
kedves Trebitsch,
irod :
"Diolen, sorry, valahogy megpróbállak rehabilitálni. Nem hittem volna, hogy bárki komolyan veszi."

majd, ha a lex Pokol atmegy ;-))))))))
akkor helyt lehet adni az ellenvelemenynek ;))))

HJM Creative Commons License 1998.10.26 0 0 45
Kedves EG 98-10-26 21:05
;-)
Trebitsch Creative Commons License 1998.10.26 0 0 44
Dear EG,

nem egy öröm, az biztos. Azért azt az illusztris névsort még böngészgetem egy kicsit... :)

EG Creative Commons License 1998.10.26 0 0 43

Dears,

Elnezest kerek a sorokert.
Szenvedek az ablakkal.

Egy jogaszprofesszor kedvenc
vizsgakerdese volt a kovetkezo.
Ha valaki egy kavehazban a
szomszedasztalrol elemeli
az otthagyott borravalot
es a sajat asztalan hagyja,
akkor az lopas vagy csalas.
A professzor kirugott mindenkit
aki vagy az egyiket vagy a
masikat emlitette. A helyes
valasz az volt, hogy az egy
disznosag.

Amit OV-jek a MaNcs-csal
csinaltak az se nem fasizmus,
se nem a szolasszabadsag
labbal tiprasa. Egyszeruen
disznosag. Annak viszont szep nagy.

Trebitsch Creative Commons License 1998.10.26 0 0 42
Kedves Lewinfiú,

a lyóég álgyon meg, a támogatás megvonása nem egyenlő a gondolat eltiprásával...
Liberális, a szabadpiacot és a szabadverseny elveit hirdető lapnak még panaszkodnia is erősen ciki lenne amiatt, hogy már nem kap apanázst. Nem tudom, teszi-e, mert én bizony jó két éve vettem olyat utoljára.
A gondolat drasztikus és direkt elfojtása volt viszont a Princz sajátkezű cenzúrája.
Nem hallottam, hogy bárki is fasiszta húzásokat emlegetett volna. Cenzúrát, disznóságot, közpénzből postabankkkal médiacézárkodást, azt igen. Volt is.
A mondanivaló pedig, minél árnyaltabban fogalmazol, annál inkább átjön, szerintem...
És minél inkább igyexel belegyalogolni a Fideszbe, annál kevésbé, ui. hiteltelenné válik az első pillantásra is túlzó vádtól az egész mondóka. Pedig... :)

Kicsit azért konkrétizálhatnád ezt az adóhatósági eszközökkel megfélemlítést.
Mit tudsz? Hol jár Simicska, a rém?:)

ps: Diolen, sorry, valahogy megpróbállak rehabilitálni. Nem hittem volna, hogy bárki komolyan veszi.

bubu Creative Commons License 1998.10.26 0 0 41
hehe
eztseenirtam:
"Most hirdetők kellenek, de sürgősen, mert a mostaniban alig van hirdetés. (Az egyiket ismerem jól.) De nekem azt súgja valami, hogy megmarad a lap."

Tudod mit, nekem is ezt sugja valami.
Bar a 4000 elofizeto nem jon ossze, de ez egy olyan szeles korben olvasott ujsag, hogy nagyon fontos hirdetesek jelennek maj meg benne hamarosan ;-))))
es, akkor meg lesz mentodve.
Az a kevesebb mint negyezer bizonyara nagyon fontos ember lehet, akiknek erdemes nagyon dragan hirdetni. De hat a hirdetok csak nem dobjak ki a penzuket az ablakon, ezek szaraz uzletemberek ;)))

zsosz Creative Commons License 1998.10.26 0 0 40
jajaja, már csak 4614 új előfizető kell, mert én ma már megtettem... :))) No comment.

zsosz

p.s.: azért az aranyhalamnak nem fogok előfizetni szóval TI IS csipkedjétek magatokat !!! :)))

Pocak Creative Commons License 1998.10.26 0 0 39
Erdeilany,

Beszelj meg! Hogy a tulaj azt akarta, hogy veszteseges legyen a lap?
Hogy majd o jol tamogathassa a veszteseges lapot?

K.istyu,
A cikk le nem kozlese nem volt egyszeru igen - nem. A dolog meg(nem)tortente utan szorta a hamut a fejere a szerk.
SZVSZ a Mancs nem olyan radikalis, mint tiz eve volt, ezert olvashatobb.

Kedves GLaszlo,
Csak annyit fuznek hozza, hogy nem mindenkinek ilyen jo a stresszturo kepessege, gondolom, neked hivatalbol is..
De sok mas embernek kinyilik a bicska (Dioleneknel a csavarhuzo), az ujabb akciok hallattan. Es a napi galya utan nem tud folenyesen mosolyogni es a halalnak kell tapasztalat. A napi galya utan en azt szeretnem hogy OVI mosolyogjon folenyesen, tapasztaljon o, az ujsagokat pedig hagyja beken. A TV-t viheti.

Aladar1 Creative Commons License 1998.10.26 0 0 38
No csak diohejban, hogy ehhez is hozza legyen szolva altalam;-)
Szoval en szeretem a Narit. Nem tulzottan, de azert szeretem. Nem gondolnam, hogy az egyetemes kulturat a Nari esetleges megszunte veszelyeztetne, de kar volna erte, mert erdekes, jo hogy van "laza" lap is... Mellesleg a Nari irto sokat romlott a korral (ahogy ugye a fijjug a lapnal oregszenek, de nem komolyodnak) Ez mindegy de azert nem gondolom, hogy az jo ha Fenyo Mikik (mert ez lenne elobb utobb) vezetnek a 21. szazad ifjusagi musorait... A Chartahoz meg annyit, hogy kedves Glaszlo az biza valoban lejaratodott, mert sajna tok egyertelmuen kiderult nagyon sok aktiv tunteto szamara, hogy at lett ejtve es ez csak az mszp-szdsz kampanya volt. Ezt szerintem te is tudod, de mindegy...
No jo ejt mindenkinek
EG Creative Commons License 1998.10.26 0 0 37

Dear Lewinfiu,

Tenyleg letezik ilyen APEH fenyegetes vagy csak felnek egy ilyen fenyegetestol ?
Ezt komolyan kerdem. Ha van ilyen fenyegetes, akkor annak megiscsak kell valamifele dokumentalhato jelenek lennie. Te hallottal esetleg szobeli kozlest ami erre mutatna a hatalom reszerol ? (En eleg sokat csalodtam az utobbi idoben OV-ben, de ekkora csalodasra nem vagyok felkeszulve) Default value az, hogy ilyen konkret fenyegetes nincs.

dekóder Creative Commons License 1998.10.26 0 0 36
Most találtam a céginfóban:

A Kozmopolisz Rt-ben felügyelőbizottsági tagsággal rendelkező Vidus Ildikó ugyancsak fb-tag volt egy ún. Business Press Kft-ben, amelynek egyik székhelye a József Nádor tér 5-ben volt. Ez a kft. 1996. március 1-jei hatállyal Postabank Press Hirdetésszervező Reklámügynökség néven rt-vé alakult. Az igazgatósági tagok között szerepel Palik László és Németh Péter, az fb. tagjai között pedig Vidus mellett Héder Barnát találhatjuk.

dekóder

Erdeilány Creative Commons License 1998.10.26 0 0 35
*offtopic*
Kedves Lewinfiú,
bár az inkriminált műsor nívójával teljesen egyetértek, te akkor is jó voltál, és különösen tetszett az átváltozásod pólósból öltönyösbe, meg ahogyan többször végiggurultad a székeddel az egész irodát! :-)))
Erdeilány Creative Commons License 1998.10.26 0 0 34
Na, akkor a kedves Lewinfiú (cupp!!!) minapi látása fölötti örvendezésemen túl egy kicsit komolyabban is szólnék a témához.
Jómagam, mint afféle marketingkommunikációs szakember (szaknő, vagy mi) tudom, hogy a honi lappiacon auditálás nélküli (vagyis a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség hivatalos - nyomott, terjesztett, eladott, valamint visszamaradt - példányszám egzakt megállapítását igénybe nem vevő) sajtótermékekbe hirdetéseket szerezni igencsak nehéz. Ez a médiaszakmában közismert tény; annál is inkább, mert a reklámügynökségek számítógépes médiatervező programjai - egyéb, például költségtényezők mellett - az auditált példányszámok ismeretében maguktól is "beterveznek" hirdetéseket az adott lapba. Az auditálás ugyan nyilván nem ingyen van, de az ezáltal megsokszorozódó hirdetési bevételek által a befektetett költség igen hamar megtérül.
Az úgynevezett Postabank Lapcsaládhoz tartozó kiadványoknak - ha jól tudom - egyetlen tagja sem auditált. A többi között Magyar Narancs sem volt az. Vagyis, a fenti közismert tény - az auditálás szükségessége - ellenére a laptulajdonosoknak egyáltalán nem állt érdekükben a minél több hirdetési bevétel elérése. Na, vajon miért ???
Jómagam az említett Postabank Lapcsalád - korántsem 100 %-osan PB tulajdonú - egyik tagjának voltam a hirdetési igazgatója egy ideig. Rá kellett jönnöm, hogy bizony nehézkes az én felfogásom, mert több hónapba telt, amire végre megvilágosodásom támadt: itt bizony nemhogy senkit nem érdekel, szerzek-e hirdetéseket a - természetesen nem auditált - lapba, hanem akkor teszek a tulajok kedvére, ha a fránya lapnak minél kevesebb a bevétele, vagyis minél nagyobb a vesztesége…
Hát csak ennyit a most hamarjában megszüntetendő, valóban nagy veszteségeket termelt lapokról. Egyebek mellett.
Mellesleg, a fenti folyamat inverzével nyilván hamarosan jócskán csökkenthetőek lennének az emlegetett veszteségek, csak akkor nem lenne ilyen szépen néven nevezhető ok az elhallgattatásukra.

Üdv.: Erdeilány

dekóder Creative Commons License 1998.10.26 0 0 33
És vajon ez a Budai György az a Budai György?

dekóder

Lewinfiú Creative Commons License 1998.10.26 0 0 32
Ez a György Péter, az a György Péter? Nem hiszem el...
Lewinfiú Creative Commons License 1998.10.26 0 0 31
Nade Trebitsch kedves!
Én negálom azt azt állítást, miszerint itt Optipista féle veszély lenne. Állítom viszont, hogy a kormány nemtelen - adóhatósági eszközökkel - megfélemlít újságírókat, és mellesleg beracizza az egyetlen libero lapot (szelektál, más sokkal nagyobb veszteséget produkáló lapokat nem raciz be). Ha azzal egyet lehet érteni, hogy a gondolat eltiprásával kezdődik a fasizmus, (KEZDŐDIK!!!) akkor ez sarkosan fogalmazva komoly lépésnek számít ebbe az irányba.
Nem vagyok politikus, nem tisztem, úgy fogalmazni, hogy mindenkinek tessen. Én ezt nagyon komolyan gondolom.
Ugyanakkor abból amit írtam nem következik, hogy O.V. fasiszta lenne. Speciel ezek a húzásai olyanok, mint egy fasisztáé. Ettől még nem lesz az, és természetesen nem az a kormányzat sem. Hiszen a FIDESZnek még mindig vannak liberális jellegzetességei is, ám attól még nem lesz liberális párt sem. Én néha mesélek rasszista vicceket, de ettől még nem vagyok rasszista. Ha viszont valaki rámszólna, hogy ezek rasszista viccek, nem sértődnék meg, és nem kiabálnék, hogy mekkora igazságtalanság történt velem. Befognám a számat és szégyelném magam.
Remélem érthető így, mert valahogy az az érzésem, hogyha kellően árnyaltan fogalmazok, akkor már nem jön át a mondanivaló.

offtopic on
Erdeilány kedves, te szép és okos!
Ez a műsor szerintem egy nagy szar volt, mindent ki kellett vágni ami szólt valamiről. Erről a szerkesztő tehetett, mert túlságosan egyoldalúan akart fogalmazni, illetve csak egy cég reklámjaival támasztotta alá érvelését. A cég persze berágott.

Offtopic off

Trebitsch Creative Commons License 1998.10.26 0 0 30
Kedves GLászló,

lehet, hogy kisebb bajuk is bagyobb a mancsos fijugnak ennél a Kozmopolisznál, de a narancs-l levlistán erős érdeklődést mutattak, hátha tudja vki, hol a tulaj. Több infom nincs, de valamiért fontos nekik; én ennyit tudtam segíteni, némi crossposting árán.
Talán Breuer Tamás Ervin igazgatósági tag... Ő lehet, hogy többet is tudna.

k.istyu Creative Commons License 1998.10.26 0 0 29
Az a baja a Narancsnak, hogy a színvonala fokozatosan (és talán észrevétlenül) de lement egy olyan szintre, ahol már nem tragédia, ha megszünik. A Narancs már régóta csak a majd egy évtizede kialakított képébôl él. Szüzességének (függetlenségének) utolsó foszlányait a tavalyi (idei?) emlékezetes Szekeres riport le nem közlésének kapcsán elveszítette.
Ennek ellenére, amíg megjelenik, addig veszem, de elô nem fizetek rá.
Erdeilány Creative Commons License 1998.10.26 0 0 28
Kedwes Lewinfiú,
nagyon aranyos voltál, meg jó is! Azon az egyen tanakodtam egy kicsit, hogy vajon mit vágtak ki, amikor a habokat emlegetted?
Trebitsch Creative Commons License 1998.10.26 0 0 27
Kedves Lewinfiú,

tényleg nem dunábalövést emlegettél, hanem gázkamrákat. Mondván, hogy " a fasizmus nem csak az, amikor embereket gázkamrába visznek. A fasizmus a gondolat elfojtásánál kezdődik. "

Namost, szerintem, fasizmust és gázkamrákat emlegetni a Magyar Narancs mostani ügye kapcsán: nem enyhe, hanem igen erős túlzás, csúsztatás és hangulatkeltés.
Tudod, én -miután (talán) valamennyire megértettem a dolog lényegét- mélyen elítélem a zsidózást. Hangot is adok neki, itt is, máshol is.
De az indokolatlan nácizást is elítélem.
És te finom formában ugyan, de lenáciztad a mostani kormányt, és a gázkamrák rémképét idézted egy újság pénzelésének beszüntetése miatt.
Azt is leírtam már egy párszor, és hiszem, hogy igazam van: nem kéne farkast kiabálni, amíg nem jön, mert mindannyian rosszul járunk. Minden elképzelhető esetben.

Az ötvenes évek, meg a csengőfrász ehhez képest szót sem érdemel.

dekóder Creative Commons License 1998.10.26 0 0 26
Egy kis közérdekű információ (bár korábban azt írtam, hogy nincsenek benne a cégjegyzékben, most helyesbítek és elnézést kérek):

A cég rövidített elnevezése:
Kozmopolisz Rt.
Kozmopolisz Rt. felszámolás alatt

A cég tevékenysége megkezdésének (a működés megkezdésének) idôpontja
1992. 04. 06.
A cég induló vagyona, vagy törzstôkéje, vagy alaptôkéje
52500000 Ft (43300000 Ft készpénz, 9200000 Ft apport)
58350000 Ft (9200000 Ft készpénz, 49150000 Ft apport)
109750000 Ft (100550000 Ft készpénz, 9200000 Ft apport)
48290000 Ft (39090000 Ft készpénz, 9200000 Ft apport)
58290000 Ft (49090000 Ft készpénz, 9200000 Ft apport)
A cégjegyzés módja:
Az elnök-vezérigazgató önállóan, az igazgatóság további tagjai a társaság egy képviseleti joggal felhatalmazott dolgozóval együttesen, két képviseleti joggal felruházott dolgozó együttesen
A cégjegyzésre jogosult(ak) neve, tisztsége, lakóhelye
Fórizs Sándor elnök-vezérigazgató HU 1143 Budapest, Stefánia u. 29.
Such György igazgatósági tag HU 1113 Budapest, Ábel Jenô u. 1.
Pánczél Géza igazgatósági tag HU 1039 Budapest, Kinizsi u. 65.
dr. Vágvölgyi András igazgatósági tag HU 1088 Budapest, Krúdy Gy. u. 15.
Pusztai Viktor igazgatósági tag HU 1051 Budapest, Zoltán u. 6. III/2.
György Péter vezérigazgató HU 1144 Budapest, Vezér u. 53/D
Csillag János igazgatósági tag HU 1121 Budapest, Tóth L. u. 21.
Breuer Tamás Ervin igazgatósági tag HU 1025 Budapest, Cseppkô u. 36/b
TPA EPERJESI és Társa Könyvvizsgáló és Pénzügyi Tanácsadó Kft. Dr. Eperjesi Ferenc felszámoló HU 1073 Budapest, Erzsébet krt. 50.

A felügyelôbizottsági tag(ok) neve, lakóhelye
dr. Palatitz András HU 1119 Budapest, András u. 23/a.
Félix Pál HU 1026 Budapest, Lepke u. 25.
Szigeti Zsolt HU 1031 Budapest, Vizimolnár u. 11. I/5.
Budai György HU 1041 Budapest, Laborfalvi u. 4. V. 32.
Budai György HU 1149 Budapest, Róna u. 174.
Hársfalvi Tamás HU 1025 Budapest, Szilfa u. 1/b.
Vidus Ildikó HU 9022 Gyôr, Liszt Ferenc utca 28.
A felszámolás kezdetének és befejezésének idôpontja
1995. 10. 04. -

A felszámolási eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtásának idôpontja: 1993. október 5.
A felszámolás kezdô idôpontja: 1995. október 4.
A társaság az alaptôkéjét - jelentôs vagyonvesztés miatt - a társasági törvény 310-316. §-aiban foglaltaknak megfelelôen - a részvények kicserélésével - 109 750 000 Ft-ról (egyszázkilencmillió-hétszázötvenezer forintról) 48 290 000 Ft-ra (negyvennyolcmillió-kettôszázkilencvenezer forintra) lecsökkenti.
A bíróság elrendeli annak a Cégközlönyben való közzétételét, hogy a(z) KOZMOPOLISZ Kiadó Rt. (1399 Bp., Pf. 701/306, Budapest, XI. Mészöly u. 4.)
III/3.; cégjegyzékszáma: 01 10 041891; adószáma: 10755000-2-01)
gazdálkodó szervezet elleni felszámolási eljárás az 1996. október 31. napján kelt és 1996. december 9. napján jogerôre emelkedett határozata alapján - egyezségre való tekintettel - befejezôdött, az adós gazdálkodó szervezet megszüntetése nélkül.
A felszámolási eljárás megindítása közzétételének idôpontja: 1995. november 16.
A közzététel idôpontja: 1997. március 6.

dekóder

GLászló Creative Commons License 1998.10.26 0 0 25
Kedves Trebitsch!
Szerintem a MaNcs legkisebb problémája ma ez. És a legkevésbé az lenne baj, ha ezentúl MaNcs néven futna. Majd meglesznek a tulajok. Most hirdetők kellenek, de sürgősen, mert a mostaniban alig van hirdetés. (Az egyiket ismerem jól.)
De nekem azt súgja valami, hogy megmarad a lap.
dekóder Creative Commons License 1998.10.26 0 0 24
Egy kis közérdekű információ (bár korábban azt írtam, hogy nincsenek benne a cégjegyzékben, most helyesbítek és elnézést kérek):

A cég rövidített elnevezése:
Kozmopolisz Rt.
Kozmopolisz Rt. felszámolás alatt

A cég tevékenysége megkezdésének (a működés megkezdésének) idôpontja
1992. 04. 06.
A cég induló vagyona, vagy törzstôkéje, vagy alaptôkéje
52500000 Ft (43300000 Ft készpénz, 9200000 Ft apport)
58350000 Ft (9200000 Ft készpénz, 49150000 Ft apport)
109750000 Ft (100550000 Ft készpénz, 9200000 Ft apport)
48290000 Ft (39090000 Ft készpénz, 9200000 Ft apport)
58290000 Ft (49090000 Ft készpénz, 9200000 Ft apport)
A cégjegyzés módja:
Az elnök-vezérigazgató önállóan, az igazgatóság további tagjai a társaság egy képviseleti joggal felhatalmazott dolgozóval együttesen, két képviseleti joggal felruházott dolgozó együttesen
A cégjegyzésre jogosult(ak) neve, tisztsége, lakóhelye
Fórizs Sándor elnök-vezérigazgató HU 1143 Budapest, Stefánia u. 29.
Such György igazgatósági tag HU 1113 Budapest, Ábel Jenô u. 1.
Pánczél Géza igazgatósági tag HU 1039 Budapest, Kinizsi u. 65.
dr. Vágvölgyi András igazgatósági tag HU 1088 Budapest, Krúdy Gy. u. 15.
Pusztai Viktor igazgatósági tag HU 1051 Budapest, Zoltán u. 6. III/2.
György Péter vezérigazgató HU 1144 Budapest, Vezér u. 53/D
Csillag János igazgatósági tag HU 1121 Budapest, Tóth L. u. 21.
Breuer Tamás Ervin igazgatósági tag HU 1025 Budapest, Cseppkô u. 36/b
TPA EPERJESI és Társa Könyvvizsgáló és Pénzügyi Tanácsadó Kft. Dr. Eperjesi Ferenc felszámoló HU 1073 Budapest, Erzsébet krt. 50.

A felügyelôbizottsági tag(ok) neve, lakóhelye
dr. Palatitz András HU 1119 Budapest, András u. 23/a.
Félix Pál HU 1026 Budapest, Lepke u. 25.
Szigeti Zsolt HU 1031 Budapest, Vizimolnár u. 11. I/5.
Budai György HU 1041 Budapest, Laborfalvi u. 4. V. 32.
Budai György HU 1149 Budapest, Róna u. 174.
Hársfalvi Tamás HU 1025 Budapest, Szilfa u. 1/b.
Vidus Ildikó HU 9022 Gyôr, Liszt Ferenc utca 28.
A felszámolás kezdetének és befejezésének idôpontja
1995. 10. 04. -

A felszámolási eljárás megindítására irányuló kérelem benyújtásának idôpontja: 1993. október 5.
A felszámolás kezdô idôpontja: 1995. október 4.
A társaság az alaptôkéjét - jelentôs vagyonvesztés miatt - a társasági törvény 310-316. §-aiban foglaltaknak megfelelôen - a részvények kicserélésével - 109 750 000 Ft-ról (egyszázkilencmillió-hétszázötvenezer forintról) 48 290 000 Ft-ra (negyvennyolcmillió-kettôszázkilencvenezer forintra) lecsökkenti.
A bíróság elrendeli annak a Cégközlönyben való közzétételét, hogy a(z) KOZMOPOLISZ Kiadó Rt. (1399 Bp., Pf. 701/306, Budapest, XI. Mészöly u. 4.)
III/3.; cégjegyzékszáma: 01 10 041891; adószáma: 10755000-2-01)
gazdálkodó szervezet elleni felszámolási eljárás az 1996. október 31. napján kelt és 1996. december 9. napján jogerôre emelkedett határozata alapján - egyezségre való tekintettel - befejezôdött, az adós gazdálkodó szervezet megszüntetése nélkül.
A felszámolási eljárás megindítása közzétételének idôpontja: 1995. november 16.
A közzététel idôpontja: 1997. március 6.

dekóder

Trebitsch Creative Commons License 1998.10.26 0 0 23
Kedves GLászló,

félreérted a helyzetet: én is azt szeretném, ha megmaradna a Narancs. Namost, ahhoz, hogy a Magyar Narancs nevet meg lehessen venni, meg kéne találni ezt a Kozmopoliszt, pontosabban onnan valaki(ke)t, aláírási joggal. A francot se érdekli, hogy egészen pontosan hogyan és kik birtokolták/pénzelték eddig az újságot; már csak azért se, mert sose ki nem derül, az tuti.
Az újságíróknak, a szerkesztőségnek annyira semmi köze nincs ehhez a Kozmopoliszhoz (tényleg), hogy ők szeretnék legjobban, ha előkerülne végre -mint laptulajdonos- merhogy eddig a fijug azt se tudták, kitől kapják a fizetést, és most nincs kitől megvenni a lapot...
Laza gyerekek, és nem érdekelte őket, ki a névleges tulaj. Azt hiszem, amikor a Princz cenzúrált egy jót, valamit azért már sejtettek abból, hogy ki a valódi.

Egyszerűen emiatt érdeklődtem, hátha van valami híred. az ember kíváncsi, és örülnék, ha a Narancs egyben maradna, névvel, szerkesztőséggel, amennyire lehet.

GLászló Creative Commons License 1998.10.26 0 0 22
A MaNcs nem csak a Te veszteséged lenne, Lewinfiú. De ne temessünk, nincs még szó halottról.
És azért fasizmusról sincs.
Erőszakos és önhitt nagyfiúk masíroznak fel-alá, mutogatják a bicepszüket. De nincs fegyverük, csak vízipisztolyuk.
Na nű. Egy kicsit nedvesek leszünk, megérdemeljük. Szerintem nincs ok pánikra. Túlbecsülitek őket.
Lewinfiú Creative Commons License 1998.10.26 0 0 21
Kedves GLászló valamint bubu!

Azt nem tudom, hogy mik a pontos kritériumai a "demokrácia veszélyeztetésének". Azt viszont érzem, hogy újságíró barátaim - nem, kedves Speaker meg BJL, nem baloldali átjátszós simlisek, újságírók csupán, - nos ők félnek. Ha az adóhivatallal ijesztget a hatalom, az baj. Ha egyáltalán ijesztget, az nagy baj. És nem igaz, hogy lehet olyat találni, mint a MaNcs. Nekem egy újság ne csak tájékoztasson, hanem legyen szellemes, bátor és szórakoztató.
Én nem Dunábalövést emlegetek, hanem fasizmust, ami a gondolat eltiprása szélsőséges esetben akár fegyverrel is, de most nyilván nem erről a formájáról van szó.

Szia Erdeilány!
És?? És?? Milyen voltam?

GLászló Creative Commons License 1998.10.26 0 0 20
Kedves Trebitsch!
Kozmopolisz? Miért, loptak? Eldugták a közpénzeket? Én eddig azt hittem, hogy a Narancs veszteséges volt. De ha akarod előkerítem őket, csak nem értem, mi dolgod velük? Balfácánok voltak, azt hitték, hogy újságot csinálni annyit tesz, mint lapot írni és szerkeszteni.
A nevük kell? Benne van a cégjegyzékben. Elő akarod őket állítani? Alig hiszem, hogy elbújtak volna.
Felvillanyozna, ha érteném, mit akarsz velük.

Amiről én írtam, az nem a ManCs-ról szólt, nem a magántévékről, hanem a közszolgálatiról.
Éppen arról, aminek az annektálása ma folyik.
És éppen arról, amiről csurka és Kónya elmélkedett.
Akiknek a mocskos mancsa nyomot hagyott a kottán. :-)

Nem tudom, hogy miért, de kissé kényesek vagytok olyan árnyalatokra, amikre Orbánék ügyet sem vetnek. (Ragaszkodtok például ahhoz, hogy a Fidesz és a MIÉP közt nincs kapcsolat. Jó. De a Fidesz koalíciós partnere, az MDF nyitott a MIÉP felé. Így jobb?)

Trebitsch Creative Commons License 1998.10.26 0 0 19
Kedves GLászló,

mi a kérdés?
Hát hogy megvan-e már valaki a Kozmopolisz tulajdonosai közül.
Az elvi magasröptöknél, meg donkanyarnál és egyebeknél ez szerintem sokkal aktuálisabb...
És még hecckampány sincs benne.

Arra azért felhínám nb. figyelmedet, hogy Kónya és Csurka közül egyik se emlékezett meg se a MaNcsról, se a magántévékről, érthető okokból... Azért annyira nem hülyék a Viktorék, hogy 8 évvel ezelőtti terveket hajtsanak végre. Más a helyzet, ahogy te is leírtad, és ezt azért talán ők is kapisgálják... :)

GLászló Creative Commons License 1998.10.26 0 0 18
Kedves bubu!
Rákosi = Kónya? Honnan veszed?
:-)

Egyébként nem értem, hogy mi benne a furcsa. Talán nem emlékeztek a Kónya dolgozatra, valamint csurka írói munkásságára? Ezekben azt javasolják, amit Orbán tesz. A médiát meg kell szállni. Most megteszik. Mi a kérdés?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!