Ásványok, kinek milyen formában jön be legjobban? Karkötő, nyaklánc, marokkő.
Számomra a karkötő tűnik a leghatásosabbnak.
Amúgy úgy látom, ez az asztrológus meg mondja, hogy milyen kő kell vkinek, nem egy nagy varázslás. Vannak ilyen kalkulátorok is a neten,
ahol meg kell adni évet, hónapot, napot, órát, percet, van ahol még a születési helyet is. Ennek ellenére az ilyen kalkulátorok a 12 horoszkópjegy szerint adják ki az ásványt, a többi adatbekérés a szemfényvesztés rész.
Ennek ellenére még bejön nekem a javasolt ásvány, de a fentiek figyelembe vételével már nem tűnik ez nagy hókuszpókusznak.
Hasonló a TM személyes mantra is, ott is néhány egyszerű dolog alapján határozzák meg a mantrát, nem és korosztály szerint.
A jóga mesterek meg lassan elfogytak minden jóga irányzatban, mert a 20 évvel ezelőtti mestereknek nincs utód mestere, hasonlóan mint a TM-ben Maharishinek, ezért személyes mantrát nem igazán lehet kapni sehol sem.
Anno még a Himalája jógában lehetett személyes mantrát kapni, kaphattam volna, nálam volt a választás, de aztán nem kértem. Akkor kicsit sajnáltam, de akik kaptak anno, nem látok náluk eget rengető választást, úgy hogy ezt a személyes mantrát valamennyire elengedtem. Most hogy ezt írom, az jut eszembe, hogy személyes test edzés. Ha valaki foglalkozik a test edzéssel, saját maga is megtalálhatja, mi az, ami a legjobb neki. Nyilván vmi tapasztalat kell, hogy legyen az embernek a testedzésről, nulláról indulva nem szégyen utána nézni és kérdezősködni. Én mondjuk a nullán már túl vagyok, mantra és meditáció téren is, így én magamnak már elég jó kis mini meditációkat szoktam tartani.
ilyen dolgokat ne vásárolj soha weben keresztül..., csak vásárokban, vagy ha kirándulsz hegyekbe, folyópartokon, bárhol és ott azt érzed, amikor kezedbe fogtad, hogy befogad, befogadod, jó érzéssel tölt el, feltölt... energiával....
Ha sikerült visszaküldeni, akkor töröld e-mailjeid, sms-eid közül az értesítésüket is..., ne maradjon utána semmi, még a csomagolóanyagjuk sem!
ha találtad valahol, oda vidd vissza, ne dobd el, ha ez nem lehetséges, akkor vidd el egy olyan helyre, ahol senki nem találja meg, de ha ez sem lehetséges, négy energiát adó követ, ami nagyobb a " fekete kőnél " négy oldalról kis távolságra zárd össze... valahol messze....
azért a megtisztítás kevés, az ásványok lemerülnek, energiára van szükségük...., a nap ad energiát, feltölti..., mert te se akarod, hogy úgymond döglöttek legyenek..., mert a tisztaság még nem jelent energiát...
az az ásvány, ami nem ad, rossz előérzetet ad, félelmet kelt, mély nyomot hagy minél előbb szabadulj meg tőle..., ahogyan azok sem sokat jelentenek, ha szépek, jól csillognak, ha nem ad, nem azonosul veled, ha nem fogad be, ha nem érzel pozitívumot, minden gondolttól mentesen kapni kellene!
Az éjszakai edzés biztos nem jó a testnek, pláne rendszeresen.
Lehet, hogyha keresnél egy ayurvéda orvost, akkor ő tudna segíteni visszaállítani ezt a folyamatot, ha ez zavar téged.
Én amikor először kimentem egy külföldi TM központban hosszabb időre, ott jöttem rá, hogy éveken (kb. 5 év) keresztül fáradt voltam. Az ember bele tud esni egy olyan állapotba, amit egy idő után már természetesnek érez, pedig lehet változtatni rajta.
Az gyakori volt abban a központban egyébként, hogy akik csak a 20 perces meditációt csináltak, azok is heteken keresztül a 20 perc meditáció után néhány órára bealudtak utána, ott a székben ahol meditáció közben ültek. Idő kell a szervezetnek, amíg kijön egy hosszan megszokott állapotból.
Az asztrológia elmélet nem? Nem nézegetek általános asztrológiai útmutatásokat. Számomra ez az asztrológiai konzultáció olyan volt, mint pl. egy pulzus diagnosztika. Elmondta az asztrológus a testtípusom, sok mindent, amit amúgy is tudok magamról, de ezt a testtípust összhangba tudja hozni a különböző időkben az aktuális bolygó állásokkal. Ez a varázslás része, ami érdekes. Számomra ami gyakorlati hozadéka volt ennek, hogy kaptam ajánlásokat, hogy pl. milyen ételek, vagy pl. kövek jók nekem. Egy megértést is adott ez számomra, hogy a világban sok minden összefügg egymással, és mivel ez rólam szólt, ez egy mélyebb benyomást adott számomra.
Kívülről lehet, hogy elméletnek tűnik az asztrológia, pláne, ha az ember nem tudja esetleg, mikről van szó egy ilyen személyes elemzésen. Én egy diagnosztikának éreztem, amit úgy gondolom nem kell túl parázni, túl lihegni, de vannak benne olyan megerősítések és ajánlások számomra, amit én építőnek tartok.
Néhány évtizede volt kettő ilyen személyes jhotish elemzésem, ez volt a harmadik, én hasznosnak itéltem. Nekem ez továbra sem tűnik elméletnek, ugyanúgy, ahogy egy EEG vizsgálat sem az. Az nem mindegy, hogy kihez megy az ember, milyen asztrológushoz, a szórás elég nagy lehet, hogy ki mit tud kezdeni az asztrológiai tanulmányaival, és az mivel vegyíti utána a mondandóját, amit abból kiolvas.
Számomra az elmélet az, amikor valaki agyba főbe olvassa vagy hallgatja az ezoterikus írásokat, előadásokat, és ebből egy világot felépít a fejében, összefüggésekkel, miközben nem gyakorol semmi olyat, ami az olvasottakhoz kapcsolódik, vagy gyakorol esetleg vmit, de az más szint, mint amikről olvas. Pl. egy fehér öves kezdő judos a fekete öves judo technikákról olvas állandóan, közben még esni se tud rendesen és az erőnléte is a nullához közelít.
A kérdés jogos és érthető. Bocs, direkt nem írtam melyik kövekről van szó, mert különbözőek vagyunk, mindenki találja meg, neki mire van szüksége és mi a jó neki. Nehéz eldönteni, mi az amire vágyunk és szeretnénk, és mi az amire szükségünk van.
Annyit tudok mondani, hogy az, ami úgyérzem a legjobb hatású, és visszahoz önmagamhoz, az az, amit az indiai asztrológus ajánlott nekem. Magamtól valószínű nem találtam volna meg ezt a követ. A TM-et már rég nem csinálom, de ez a kő ajánlás úgyérzem bejött.
Annyi tippet viszont adok, hogy most a gyöngyöket szálra fűzve vettem meg és magamnak kötöm meg a karkötőt. Így a hossza is jó, és csináltam olyan karkötőt is, ahol kombináltam a gyöngyöket, árban is jobb. Gumi damilból laposat használtam, amit duplán be tudtam fűzni.
ha jól emlékszem, mindig gondolkodó típus voltam, de a sok edzés, időnként 2 is, a rendszeres késő esti, vagy éjszakaival. Talán ez borította fel, úgy 24 éves korra saccolom...
ásványok tényleg hatással vannak, de vigyázni kell melyiket érinti, fogja meg az ember, amelyik ad, az jó, de vannak ásványok, amik lehúzzák az embert, félelmet keltenek, rossz közérzetet....
az ásványokat tisztítani is kell, meg feltölteni a napon....
Kicsit az ásványok felé fordult a figyelmem, pontosan a karkötők fele, érdekes a hatásuk. Nem tudom, ki mennyire érzi, most többet is kipróbáltam, különböző hatásaik vannak,van ami aktívabbá, éberebbé tesz, van ami a belső energiákat aktivizálja, van olyan, ami önmagammal hoz összhangba.