Keresés

Részletes keresés

Rettenet Creative Commons License 1999.09.14 0 0 300
mi lett volna, ha valaki szó nélkül odalép és szájonvágja valamelyiket?(vagy a szülőt?)
egy büdös szót nem szólhatna senki. A kölyök séti a köreimet, én sértem az ő köreit. Az üvöltéses hiszti legalább akkora fizikai terror az elszenvedőire, mint egy szájonvágás.
morpet Creative Commons License 1999.09.14 0 0 299
Egy tortenet a kozelmultbol, szeretnem, ha nehanyan allast foglalnatok.
Volan busszal utaztam haza. Felszallt egy anyuka, ket ovis gyerekkel. A gyerekek fulsertoen orditottak, helyet koveteltek maguknak, persze kaptak is. (A busz tomve volt, alig volt allohely.) A gyerekek vegig balheztak, pl megnzomtak a leszallasjelzot, amikor senki nem akart leszallni, folyton obegattak, hogy ez sem jo, az sem jo. Amikor a busz csak miattuk megallt, marmint a leszallasjelzo miatt, rajuk szolt egz idos ur. Erre az egzik srac aszondta a nyugdujas tatanak: "hulye seggfej". Erre egy kozepkoru holgy felcsattant, hogy mar mindent megengednek azoknak a gzerekeknek? Miert nem csapja mar fejbe valaki egyszer oket? Az anyuka szabadkozott, hogy sajnos az ovodaban tanuljak ezeket a szavakat. Erre az egzik srac: "a papa is ezt szokta mondani". A kozepkoru holgy rogton ellensegeket is szerzett, egy idosebb ur igy szolt: magat kene inkabb fejet csapni, ha ilyet mond, hiszen csak gyerekek. Aztan a vita atterelodott arra, hogy vajon szuksegszeru-e a gyerekek ilyen viselkedese, minden gyerek igy viselkedik-e.

Szoval, ha volt aki idaig jutott a tortenetben, mi a velemeny?

Kicsi_Lany Creative Commons License 1999.09.14 0 0 298
Hat, nem igazan tudom boritekolni, hogy milyen leszek.... csak azt tudom, hogy en nagyon sok pofont es verest kaptam -- ritkan okkal, gyakran ok nelkul - csak ugy. Raadasul mindezt kb 18 eves koromig naponta (ma 29). Utana elkoltoztem otthonrol (egyetem), igy csak neha jutott ki a pofonbol... Ilyen multtal a hatam mogott, inkabb azt gondolom, hogy .....

elképzelni sem tudod majd, hogy megüsd azt a másikat, aki kisebb, védtelenebb,
tudatlanabb nálad, ráadásul a legtöbb tulajdonsága miattad alakult olyanná, amilyen.

Nem szeretem latni, ha egy gyerek pofont kap.
De van olyan baratom, aki egesz eleteben egy pofont kapott, s ugy elte meg, hogy jogosan..... es nagyon halas volt azert az egy pofonert.

GPF Creative Commons License 1999.09.14 0 0 297
Elszúrtam az előzőt!

Szóval azt írtad, hogy "ha meguti az anyjat es erre kap egy legyintest ami figyelmezteti,hogy
azt nem lehet."

GPF Creative Commons License 1999.09.14 0 0 296
lepke!

Sok igazságod van, de azt írod:
azt nem lehet." /I>

De, miért nem lehet, ha az anya is azt teszi? Az anya eldönti, hogy mikor lehet és mikor nem? Az anya dühös, mert ő rosszat csinált? Ő nem lehet dühös, amikor az anyja csinált rosszat szerinte?

lepke Creative Commons License 1999.09.14 0 0 295
Nehez es valahogyan kilatastalan dolog ez,bar en ajanlottam fel...
Mindenki szeme elott mas es mas kepek villannak fel,amint bizonyos
szavakkal leirt dolgokrol olvasnak.Megutni egy gyereket es a 100 kilo versus
15 kilo,egy brutalis veres,utes kepet idezi fel,idezheti fel .De megutni a gyereket kategoriaba tartozik az is ha a pelenkas fenekere sozok harmat a fakanallal,es legkozelebb eleg megemlitenem,hogy elovegyem e.
Vagy ha meguti az anyjat es erre kap egy legyintest ami figyelmezteti,hogy
azt nem lehet.
Az egesz lenyege a reszemrol,hogy en hiszem,a kapcsolat gyerek es szulo
kozott nem azon all vagy bukik,hogy a gyerekhez hozzanyultak e vagy sem.
Nem azon mulik,hogy mit kapott,hanem,hogy mit nem.Azzal,ha elfogy a
turelmem es hangosabban szolok hozza(ami nem egyenlo a kiabalassal vagy uvoltozessel) vagy barmi mast teszek ,akkor meg mindig kapcsolatban vagyok vele,a nap 95 szazalekaban harmoniaban 5 szazalekaban diszharmoniaban de van kapcsolat.Folyamatos odafigyeles.Nagyobb problemat latok a mai elfoglalt ,tulmuvelt szuloi viselkedesben,akik helyett
babysitterek,nannyk es mit tudom en kik nevelik a gyereket.A szulo csak a
penzet, a futo mosolyat hagyja ott.
hmmm,ilyesmi/.....
Gézengúz Creative Commons License 1999.09.14 0 0 294
Előre is elnézést mindenkitől, hiszen nem olvastam el végig a topicot.
A topic címében feltett kérdésre a válaszom:
NEM, NEM, NEM és NEM!!!

Véleményem szerint egy szülő soha, semmilyen okból nem emelhet kezet a saját gyermekére. Nem fordulhat elő, hogy egy majd' 100 kilós ember (mint amilyen én is vagyok) megüssön egy nálánál sokkal kisebb emberpalántát.

GPF Creative Commons License 1999.09.14 0 0 293
lepke

Beszélgessünk el róluk!

Kicsi Lány!

Nagyon szép, hogy így indulsz neki a gyermekvárásnak. De mindkét folytatás lehetséges.
Lehet, hogy tényleg néha már nem bírja az ember, és elcsattan egy-egy pofon.
De az is lehet, hogy elképzelni sem tudod majd, hogy megüsd azt a másikat, aki kisebb, védtelenebb, tudatlanabb nálad, ráadásul a legtöbb tulajdonsága miattad alakult olyanná, amilyen.

lepke Creative Commons License 1999.09.07 0 0 292
koszonom,megnyugodtam,nem az en keszulekemben van a hiba.
Meg talan annyit,hogy en nagyon irigylem azokat a kiegyensulyozott,idilli
korulmenyek kozott felnott szuloket,akiknek van szerencsejuk stresszmentes hetkoznapok soran nevelni a gyermekuket,egyuttelni a csemetek csinyteveseivel.En nagyon-nagyon szeretnek szepen viselkedni mindig a fiammal,mint ahogy ezt meg is tudom tenni a felesegemmel es mindenki massal,de vannak alkalmak amikor a gyerek nem akar egyuttmukodni es nincs ido ,vagy eppen sajnos megfelelo tonnanyi turelem ,hogy kivarjam a kedvet,hogy egyuttmukodesevel a napi dolgok gordulhessenek tovabb.Azok a neha rovid ideig fajdalmas sulycsoportjelzo
figyelmeztetesek pedig arra nagyon is jok,hogy a gyerek tudja,neki kell igazodni a szulohoz,bizonyos esetekben feltetlenul.A gyengebb idegzetueket felhaborito peldaktol most eltekintek.De elbeszelgethetunk roluk ,akar...
Kicsi_Lany Creative Commons License 1999.09.07 0 0 291
szia lepke,
egeszen hasonlo "elmenyek" altal vezerelve en is oda jutottam, hogy en nem fogom verni a gyerekemet. A veres szamomra tobbszori utest es igazsagtalan vagdalkozast jelent. Talan nagyon ritkan es nagyon indokolt esetben lehet pofon, de en meg ezt is szeretnem elkerulni. De hat mivel meg nincs gyerekem, ezert en -- mondhatjak masok -- konnyen beszelek.

A tema meg kifujni latszik. Talan nehany nap/het pihenovel rabukkan valaki, s akkor ismet felszinre tor...

Rettenet Creative Commons License 1999.09.07 0 0 290
a lényeg az volt, hogy kifújt a topic.
mindenki jól kianyázta magát, aztán mindenki kiröhögte a másik korlátoltságát és most új vizekre evezett a vérgőzös társaság.
majd ha lesznek új arcok, akik még nem verték itt a gyereket, de kedvük van hozzá, akkor majd feléledhet
lepke Creative Commons License 1999.09.07 0 0 289
nem tudom mit rontottam el,ugy tunik,miota belebeszeltem ebbe a temaba
mindenki elmenekult,vagy csak nalam nem jelenik meg semmi uj...?
nem akartam ekkora ijedtseget okozni,bocsanat....
lepke Creative Commons License 1999.09.01 0 0 288
sziasztok,
Turelmesen atragtam magam az eddig elhangzottakon.Erdekelt nagyon a tema,ket okbol is.En igen sokat kaptam ,apamtol is,anyamtol is,eszelos eltorzult arcu vereseket anyutol,apamtol csak ugy akarmiert rendszeresen.
Altalanosban csak az otos volt az elfogadhato erdemjegy,a negyesert mar veres jart.Na most en akkor megfogadtam,hogy ezt nem ,igy nem ha nekem gyerekem lesz.Remelem nem esik nagyon teman kivul megemlitenem,hogy
ennek ellenere szuleimet szereto es tisztelo ember lettem,igaz 18 evesen
azonall elkoltoztem otthonrol.De a felelem elmult ,a fajdalom(a testi ) elmult,
nem orulok,hogy ilyen volt a gyerekkor.Szoval most nekem is van egy ket es fel eves gyonyoru fiam es idonkent megmutatom neki a fakanalat,jelezve
a talalkozas lehetoseget vele,ha olyat csinal.Milyet?Elektromos keszulekek ki be kapcsolgatasa ,szamitogephez nyulas,csakazertis ledobja dolgokat.
Altalaban a megmutatas eleg,vagy hisztinel annak az emleitese,hogy a furdoszobaban kaphat egy hideg vizes arcmosast.En ellentetben a szuleimmel nagyon sokat foglalkozok a gyerekemmel es rengeteg jelet adom a szeretetemnek es ugy erzem nem fel tolem,de nagyjabol mar tudja,hogyan lehet egyutmukodnunk,egyuttelnunk ugy,hogy az mindkettonknek jo legyen.
Illetve mindharmonknak a felesegemmel.En ugy erzem,hogy ha felbosszant,ha nagyon felbosszant a gyerek akkor jobb ott azonnal kicsit kiabalni,vagy hangosan raszolni,vagy akarmi mint benyelni eveken at,mert akkor mindenki rosszabbul jar.En azt latom,hogy sok szulot nagyon ki tudnak nyirni idegileg a gyerekek es en nem gondolom,hogy erre az a valasz,hogy akkor nem kellett volna oket bevallalni ha a szulonek gyengek az idegei.
Egy szulonek tudnia kell,hogy mennyit bir es azt a hatart be kell tartatni a gyerekkel,ez lehet,hogy nem oldhato meg mindig bekesen,de hosszutavon szerintem ez egy mukodokepes kitetel.Egyebkent sokfele csunyasag van,es a veres szora en azt mondom,hogy n_e_m.A veres nalam tobbszori megutest,esetleg hosszabb ideig tarto pofozast jelent.Ha az a kerdes,hogy szabad-e testi fenyitest alkalmazni akkor,akarmilyen idiotan es kormonfontan hangzik is ez ,azt mondom,hogy igen.
hat ,ezek utan------ide lojetek.....
Rettenet Creative Commons License 1999.09.01 0 0 287
tévedés. inkább a nem eléggé.
asszem ezt én jobban tudom nálad.
Purusa Creative Commons License 1999.09.01 0 0 286
Dear Rettenet,

károdra vált.

GPF Creative Commons License 1999.09.01 0 0 285
Kedves Hacsek!
Miért? Gyerekeim is vannak.
Hacsek Creative Commons License 1999.08.31 0 0 284
Kedves GPF!
Te egy ilyen témában??
GPF Creative Commons License 1999.08.31 0 0 283
Honnan tudod, hogy nem vált károdra?
Rettenet Creative Commons License 1999.08.31 0 0 282
nagy büdös francokat

engem jól megraktak párszor, ami nem vált a káromra. más kérdés, hogy nem elégszer

runaway Creative Commons License 1999.08.31 0 0 281
off
Most őszintén, Rettenet, neked tényleg kedves a pofikád? Ne csinááááld....
on
Nézzük a felnőtteket: titeket vertek?
Vagy ütöttek? Vagy mindkettő?
Rettenet Creative Commons License 1999.08.31 0 0 280
dehogynem lehet. legfeljebb meglepődik a változás láttán. naés? ez is az élet része.
(francba teleszotyoláztam a billentyűzetet, most szedhetem szét.)
Belzebub Creative Commons License 1999.08.31 0 0 279
Tudod, kedves runaway, csak tesztelem. Kicsi az esély a tévedésre, de hátha mégsem látom jól a dolgokat. Akkor viszont máris megyek érte :)))
Belzebub
runaway Creative Commons License 1999.08.31 0 0 278
Kedves Főpatás,
ne billentsd ki Rettenetet a szerepéből, mert megjavulva nem tudnánk vele mit kezdeni.
Este eltűnődtem. Hát, lassan én sem csodálkoznék, ha a gyerek egy jól irányzott rúgással letörné az orrunkat, mert hagytuk, hogy nézze ezt a sok hülye Herkulest, Xénát, Mortal Kombatot. Meg a többit. Elhibáztuk. Na, ezért már nem lehet majd megrakni...
Belzebub Creative Commons License 1999.08.31 0 0 277
Rettenet,
már régóta figyellek. A nehezebbik utat választottad. Sokkal könnyebb jó embernek mutatkozni, de belül egy ördög lakszik. Viszont egy gonoszt eljátszani ilyen hitelesen?
De a foördögöt nem vágod át:)
Belzebub
Jozsó Creative Commons License 1999.08.31 0 0 276
Hello,

Olvasgatom a topicot, és közben azon gondolkodom, hogy ti (főleg azok akik nagyon ellene vagytok a verésnek) hogyan reagáljátok (reagálnátok) le azt, ha a csemetétek megütne, vagy csúnyán beszélne veletek. Minket úgy neveltek, hogy az ilyen elképzelhetetlen volt. Szerintem az egyik legostobább szituáció, mikor a gyerek az aktuális karatekunfubox edzésről hazatérve rugdossa az apuka fejét, az meg valami üdvözült mosollyal tűri, hogy lám-lám az én is fijjam.

Rettenet Creative Commons License 1999.08.31 0 0 275
ezért jobb a rendszeres verés. ott már megelőzésként van alkalmazva a módszer
McAtti Creative Commons License 1999.08.30 0 0 274
Nekem speciel van ismerősöm (több is), ahol a gyerekeket rettenetesen szabadon engedik, nemhogy nem verik, de rá sem szólnak, soha semmiért. És 10 év körüliek, és kifejezetten kis gengszterek, terrorizálják a kisebbeket. De lehet, hogy ők kivételek, bár szerintem teljesen tipikus a viselkedésük.
Még a veréshez: azt hiszem itt sokan a megtorlásnak használt verést használják, az egyértelműen felesleges, és rossz.

Attila

runaway Creative Commons License 1999.08.30 0 0 273
Dehogynem, ha valakit agyagba döngölnek.Például.
Rettenet Creative Commons License 1999.08.30 0 0 272
helyes. minden gyerekbe bele kell építeni valami szabványos interfészt, aztán akkor majd naponta pár órára rá lehet őket kötni egy hálózatra és lehet beléjük tölteni a programokat.
szép boldog cyberjövő
addig meg néhány útbaigazító maflás nem árt.
runaway Creative Commons License 1999.08.30 0 0 271
"De hisz' olyan jó gyerek volt"-ismerős a mondat. Állítólag a gyerekekre kamaszkorukig rá kell tölteni az alapprogramokat, mert aztán veszett fejsze nyele. Aki nem programokat kapott, csak idomították, vagy azt sem, készületlenül áll a nagybetűsben , s ha szerencséje van, jól dönt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!