Keresés

Részletes keresés

zsluzse Creative Commons License 2010.01.21 0 0 307
Gondolom már valamilyen irányban elmozdult a téma... :)
Előzmény: bluggyjaj (306)
bluggyjaj Creative Commons License 2010.01.18 0 0 306
Sziasztok
A kutyám hasa fortyog mortyog nem eszik egy napja szokott lenyelni ezt azt de most semmi ilyesmiről nem tudunk!DE egyépként aktív futkos meg minden!csak ennyi,
hogy nem eszik meg ez a mortyogás!Mi a baja etessem itassam vagy hagyam békén?Egyépként szállkás szőrű tacskóról van szó!!!!
marosit Creative Commons License 2010.01.18 0 0 305
Ok, köszi.
Előzmény: zsluzse (304)
zsluzse Creative Commons License 2010.01.15 0 0 304
Kéne tőle vetetni egy teljes vérképet és Lyme-ra is meg kéne nézni...


www.kutyafodraszat.5mp.eu
Előzmény: marosit (303)
marosit Creative Commons License 2010.01.14 0 0 303

Üdv mindenkinek,
tudnátok-e abban segíteni, van egy 14 éves keverék nagytestű németjuhász kutyánk, és nagyon sovány, pedig sokat eszik. Sokat ürít, és már kétszer lett féreghajtózva is, megfelelő adaggal.Az állatorvosi javaslatra kiprobáltunk béltisztítót és vitaminokat is.Szegény kutya a székletét se tudja nagyon tartani, néha odapiszkit Apámnál a házban.(Kertes házban lakik.) Vagy ez már a korral jár? Bár neki van két tesója nálam azok is kanok és azok jó húsban vannak, pedig nem a lejobb kajákon élnek.
Lehet hogy negatív tényező, hogy Apámnál 2 lány kutyával él együtt.
Előre is köszönöm.
Üdv.

akyy Creative Commons License 2009.10.07 0 0 302
Szia!

Kérlek, ne vedd tolakodásnak, de szeretnélek megkérni, hogy szavazz a kutyámra a szépségversenyen. Ajka városban indultunk, a kutya neve Mia, száma: 94.

Köszönöm és további szép napot!



itt a linkje:

http://s2.kutyafajat.hu/index.php?option=com_szavazas&task=vote&id=94
Viking Man Creative Commons License 2009.06.26 0 0 301
A 4 legröhejesebb állatszex-videó - mert az állatszex igenis vicces! ...ha nem emberrel csinálják... :))) http://video.mon.hu/video/44523/allatszex-video-animal-sex-kefel-dug
somesz85 Creative Commons License 2009.05.28 0 0 300
Sziasztok!

2009. május közepén született fehér puli kiskutyák fajtatiszta, törzskönyvezett, kiváló vérvonallal rendelkező szülőktől eladók. A kiskutyákat előreláthatólag július elején lehet elvinni.

Érdeklődni: Rábaközi-Nemes Kennel
Telefonszám: 06-20/590-95-06
Honlap: http://www.rabakozi-nemes.hu
E-mail: puli@rabakozi-nemes.hu
zsu0517 Creative Commons License 2009.05.11 0 0 299

Sziasztok! Nem tud valaki fajtatiszta bernáthegyi kiskutyát Vas, Zala, Veszprém, Győr-Moson-Sopron, esetleg Fejér megyében? Törzskönyv nem szükséges.

Zsu

Mileyfan Creative Commons License 2009.04.28 0 0 298
... hát nem vmi gyakran látogatott ez a fórum:(
Mileyfan Creative Commons License 2009.04.05 0 0 297
nincs valakinek vmi jó ötlete, hogy lehet megfürdetni egy kutyát? mert a mi kutyánk kb 9 éves, és még soha-de soha nem járt vízben meg nem is fürdetük... valahogy kíméletesen kéne fürdetni mert szegényke már elég... koszos, ja és elég nagytestű, de rendes kutya (Kormos)
xxxlabi Creative Commons License 2008.12.02 0 0 296
...
28_as pár Creative Commons License 2003.03.25 0 0 294
S.O.S

Tudna vki segiteni, van egy kistestu kutyank es sajnos a tudeje tele van vizzel, a vizhajto nem sokat segitett rajta az orvos azt mondta, hogy esteleg le lehetne szivatni a vizet de o nem bizik benne. Nemtudtok vmi teat, gyogyzsert stb. ajanlani erre az estre !!!

Sziasztok

csupaszabo Creative Commons License 2003.03.24 0 0 293
Tegnapelőtt volt "szerencsém" látni, ahogy egy az utcán összeeső embert egyszerűen átléptek a többiek. És erről beugrott egy nagyon régi emlék.
kb.12-13 éve utaztam a vonaton, a váci állomás előtt észrevettem 2 kutyát. Az egyiknek szerencsétlennek valószínűleg a lábait vágta le a vonat, mindkét hátsó lábát, iszonyú vértócsában feküdt, talán már nem is élt. Ez egy német juhász jellegű keverék volt. A másik, egy kis tacskókeverék, bökdöste az orrával, biztatta, próbált a válla alá bújva felállni segíteni neki, megtett minden tőle telhetőt. De nem hagyta ott, segíteni akart neki.
Most őszintén, ki a nagyobb állat?
csupaszabo Creative Commons License 2003.03.14 0 0 292
Bocs, hogy én is belekotyogok, de lenne nekem is egy-két észrevételem.
Jómagam nagy állatbarát vagyok, de bevallom, elég nagy emberbarát is. A közegészségügyben dolgozom, tehát van némi - áttétes - kapcsolatom az állatkísérletekkel.
Van olyan baktérium, ami laboratóriumi körülmények között nem igazán jól szaporítható /petricsészében, thermosztátban/. Az ezzel a baktériummal történt fertőzöttséget úgy lehet a leggyorsabban és legbiztosabban kimutatni, valamint az ellene hatásos gyógykezelést kiválasztani, hogy a beteg váladékát egy tengerimalac szemébe dörzsölik, az egyik szembe csak a váladékot, a másikba az ellene vélt legjobb gyógyszert is. Ha a szem begyullad /24 óra alatt megtörténik, ha tényleg az a baci/, akkor már csak a másik szemet kell megnézni. Ha az nem gyulladt be, akkor megvan a gyógyszer is. Ez egyeseknek borzasztó kegyetlenség, én őszintén megvallom, ha emberi életekről van szó, nem tartom kegyetlenségnek.
zildi Creative Commons License 2003.03.12 0 0 291
A Metro ujságot reggelente a kezembe nyomják, elolvasom. Örültem az Állatbarát Alapítvány cikkének, melyben felhívja a figyelmet, hogy ivarzás idején sok állat kóborol az utakon. Kérik a járművezetőket vezessen óvatosabban és még fontosabb, ha mégis elgázolnak egy kutyát, macskát, NE hajtsanak tovább. Az állatok ugyanúgy érzik a fájdalmat, mint az emberek és néha napokig szenvednek, mielőtt elpusztulnak!!!!!!
Tibbe Creative Commons License 2003.03.12 0 0 290
.
Pocak Creative Commons License 2001.02.04 0 0 289
Sziasztok,

Ahogy olvastam - sajnos csak idezetben - Csanyi azert ellenzi a kobor allatok kiserletben valo felhasznalasat, mert azok mar szocializaltak, voltak gazdaik, ezert nekik a kiserletekkel jaro fajdalom (bezaras, nem torodes, jatek hianya, stb.) sokkal nagyobb, mint azok az allatoke, amelyeket kimondottan a kiserletekre tenyesztettek, ezekkel ugyanis soha nem torodott senki, nem jatszott senki, ezeknel nincs extra fajdalom.
Pl. a Mancs irt a konyvrol.

Gy_Rozi Creative Commons License 2001.02.04 0 0 288
Ez a dolog arról szól (én is laikus vagyok!), hogy ne kutyákat, macskákat "használjanak". Valahol egyszer azt olvastam, hogy pl. egyes rágcsálók szervezetének működése sokkal jobban hasonlít az emberére, mint pl. a kutyáé. Akkor pedig miért kínozzanak - az én értékrendemben - magasabb fejlettségű (megkockáztatom: intelligensebb) állatokat?!
Előzmény: Tomboló Hold (287)
Tomboló Hold Creative Commons License 2001.02.04 0 0 287
Kedves Gy_Rozi!
Valahol egyetértek veled, én is kutyás vagyok.
Aranyos, gyönyörű kis tacsi keverék kutyusom van.
Szeretem az állatokat, részemről nem is okoznék nekik fájdalmat, bánatot.
De.....
Mit lehet az állatkísérletek ellen tenni?
Ha állatokon nem kísérleteznek ki gyógyszereket, vakcinákat, akkor hogyan lehet majd embereken kipróbálni?
Kérlek válaszolj, ha van okos 5leted.
Üdv
TH
Előzmény: Gy_Rozi (286)
Gy_Rozi Creative Commons License 2001.02.04 0 0 286
Kedves Állatbarátok!

Csányi Vilmos etológus könyvében találkoztam egy kéréssel, amit ezúton szeretnék továbbítani Nektek:

„Kérés az Olvasóhoz!

Az Európai Unió állatvédelmi törvényei szerint a kóbor kutyákat és macskákat nem szabad állatkísérletekben felhasználni. A magyar állatvédelmi törvény, sajnos, erre nem nyújt biztosítékot.
Arra kérem a kedves olvasót, ha egyetért velem, küldje el a mellékelt levelezőlapot az ELTE Etológiai Tanszékének megcímzett borítékban.
Cím: ELTE Etológiai Tanszék. Göd, Jávorka Sándor u. 14. 2131.
A család és a baráti kör minden tagja külön-külön vagy együtt is írhat! Amint elegendő számú levél gyűlik össze, eljuttatjuk az Országgyűlés elnökének.
Kérjük, hogy az adatokat jól olvashatóan írja be!

Köszönettel
Csányi Vilmos”

A mellékelt levelezőlap tartalma:

„Igen Tisztelt Elnök Úr!

Kérem, hogy kezdeményezze a Magyar Állatvédelmi Törvény 7. paragrafusa 2. pontjának törlését, és helyette a következő szöveg beiktatását:

A háziasított állatok (kutyák, macskák) kóbor egyedeit ember- és állatgyógyászati kutatás, valamint felsőoktatási intézményben való kísérlet céljaira felhasználni tilos.

Ez a változtatás egyébként megegyezik az Európai Uniós jogszabályokkal is.
Levelünket nem szánjuk állampolgári kezdeményezésnek, de abban reménykedünk, hogy a nagy számú levélíró véleménye meggyőzi Önt, és kezdeményezi a törvény e szégyenletes szakaszának megváltoztatását.

dátum:...
név:...
lakcím:...”

lollesz Creative Commons License 2000.09.05 0 0 285
Hát... Ma már volt időm beleolvasgatni a témába, és megdöbbenve láttam, hogy sehol senki már hónapok óta! Mindenesetre, ha valaki még erre tévedne, megnyugtatásul közlöm, hogy a nyufi megnyugodott. Kisebb lelki válság volt, amit - már tudom! - az okozott, hogy a hosszú nyári szünet után szeptemberben hirtelen mindenki egész napra eltűnt otthonról. Szerencsére egyedül átvészelte a krízist, és már minden rendben!
Nekem nagyon tetszik az oldal! Nem akarjuk feltámasztani? Lollesz
lollesz Creative Commons License 2000.09.03 0 0 284
Sziasztok! Sajnos még nem volt időm végigolvasni az egész topicot, viszont most sürgős segítségre lenne szükségem. Az egyik Újfoundlandim azt a szokást vette fel, hogy amikor csak meglát valakit a családból, elkezd sírdogálni. Néha magában is vonyít, vagy mély hangon bőg. 8 éves, egyébként rendkívül nyugodt, és jó kondiban van. Mindenét végigtapogattuk, megnyomogattuk, nem fáj semmije, a tekintete is tiszta. Lehet, hogy a lelke fáj? Néha előfordul vele, hogy "mehetnék-je" támad, olyankor egy séta, vagy egy úszás segít rajta, talán most is ez a gond...
Volt mát valakinek hasonló tapasztalata? Adjatok tanácsot! Előre is köszi!
Gy_Rozi Creative Commons License 2000.02.09 0 0 283
Ha van pár percetek, olvassátok el: http://www.rex.hu/1percent.htm

Köszönöm

Rozi

Lütyő Creative Commons License 1998.10.02 0 0 282
Mallory!

Hát nem könnyü a helyzeted. Tudom, egy kibicnek könnyü, de én a helyetekben csak szólnék az erős barátoknak. Lehetőleg minél többnek, és lehetőleg kutyákkal legyenek. Nekem már volt ha nem is teljesen ilyen, de nagymértékben hasonló problémám.
Két nappal az eset után vagy tizenöten megjelentünk az illető család előfordulási helyén. A többiek lemaradtak ugy 8-10 méterre, én pedig a kutyám kiséretében odamentem hozzájuk, és magamraerőltetett nyugodt, kulturált módon (csak a kutyám hörgött közben) békejobbot nyujtottam. Közben mintegy mellékesen megjegyeztem, hogy a jelenlévő csoport a barátaimnak egy kisebb töredéke, akik alig várják, hogy alkalmuk legyen egy kis balhéra, ha esetleg velem vagy családommal valami történne. (Ja, a srácok között van néhány nagydarab, kopasz -légyneksemártó. De ezt távolról nem tudhatják)
Igaz, nem épp a leglovagiasabb eljárás volt, de azóta kerülik a konfrontációt.
Az viszont biztos, hogy az én kutyámat kétszer nem tudná megütni élő ember /pláne nem kreol!/

Mallory Creative Commons License 1998.10.02 0 0 281
Ajánlom figyelmetekbe a "rossz szomszédság..." topicot.... elég szomorú a helyzet :-(((((
Maminti Creative Commons License 1998.10.01 0 0 280
Tegnap elvittem a kiscicót állatorvoshoz oltások meg hasonlók végett. Hálistennek egészségesnek bizonyult, amit már a hangjával is bizonyított... Bár dorombolt, mikor a dokinéni kézbe vette (valószínűleg Duracell van a berregőjében), de a nyávogásról sem volt hajlandó letenni, csak 3 db kutyáknak való falat ellenében. Úgy ropogtatta, mintha világéletében ezen élt volna... :) A nagycicó pedig közben odahaza még a szobaajtót is kinyitotta, hogy hova tűnt az ő barátja...

Lisa, én is ivartalanítani fogom a cicákat (mindkettő kandúr), mikor elérik az ivarérett kort. Egyérszt, hogy ne jelölgessék össze a lakást, másrészt, mert nincs szándékomban a kóbor macskák számát szaporítani. Így is túl sok gazdátlan állat kószál...

lisa Creative Commons License 1998.09.29 0 0 279
Azt hiszem, tényleg az lesz a legjobb, ha szegény Mohám az ivartalanítás sorsára jut. Éppen egy éve szült, ráadásul nagyon nehezen (két kölyök volt, az első hajnal négykor született, a második délelőtt 11-kor, szóval megszenvedett szegény). Az elhízástól nem féltem, így is meglehetősen túlsúlyos az angyalom, tudjátok: ÚGY tud nézni, amikor eszünk. Lentről felfelé, szomorúan, olyan igazi spániel-nézés. De most fogyókúra van, zöldséges eledel!!!
A Teddy-t nem akarom ivartalanítani, annyira domináns eb, neki tényleg nem tenne jót. A Moha úgyis megfekszik minden kutya előtt, vagyis megadja magát, ő nem igazán az a vezér típusú hölgyike.
Erdeilány Creative Commons License 1998.09.29 0 0 278
Kedves Mallory,
nálam egyik kutya sem túl sovány, mert helyből rengeteget esznek, nehogy a másik egye meg a kaját. De semmi különbség nincs a "lányok" és a "nemlányok", valamint az egyetlen fiú jókondija között. Mondjuk itt nagyon nagy a kert, és rengeteget buliznak, szóval lemozogják a túlsúlyukat. Szóval nem vettem észre semmiféle hátrányát az ivartalanításnak, de a túletetéssel szerintem minden kutyánál vigyázni kell, mert ugyanannyi hátrányos következménye van, mint az embereknél a jelentősebb súlyfölöslegnek. Végül is a kutya is ember!
Üdv.: Erdeilány
Lütyő Creative Commons License 1998.09.29 0 0 277
Egyetértek Erdeilánnyal az ivartalanitás ügyében. Nálunk sajnos előfordult nemkivánatos félrelépés.Nevezetesen a mindössze 5 kilós lány törpetacsi összeszürte a levet a szomszéd utcában lakó kb.40 kilós németjuhásszal. /A szemtanuk röhögve mesélték, hogy a tacsi felállt a szegélykőre, a kan meg nekigugolt, és összehozták. Aztán ott lógott szegény a németjuhász hasa alatt kb. egy félóráig, utána tudtak csak szétválni./ A frigyből öt kiskutya látta meg a világot, de a tacsi majdnem ráment. Valamennyi kölyök gyártási hibával rendelkezett /farok nuku, alsó állkapocs rövidebb, kancsalság /
Öregkorára pedig tele lett emlő és belső ivarszervi daganatokkal.
Szóval én is azt tudnám tanácsolni / ha nem akartok szaporitani/ hosszutávra a leghumánusabb megoldás az ivartalanitás.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!