Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2016.07.07 0 0 126025

Köszönöm mindenkinek, és hajrá.:-)

Előzmény: Bárk_i (126024)
Bárk_i Creative Commons License 2016.07.07 0 0 126024

Mester! Gratulálok az eredményért.Sokan szeretnénk ha legalább egy harmadik helyezést el tudnánk érni,ami persze be fog következni. :-)) Az  irányt megmutattad ,nekünk már "csak"követnünk kell :-)

Előzmény: snapszmester (126013)
cl45 Creative Commons License 2016.07.07 0 1 126023

Pedig erre már lehetnél szerény!:DDD  Gratulálok, és további sikereket kívánok!

Előzmény: snapszmester (126013)
naivkezdo Creative Commons License 2016.07.07 0 0 126022

hívlak 10 körül, de nem írtam, hogy Agárd. Talán messze van Tőled.

Előzmény: TINTUS (126020)
Figyelget Creative Commons License 2016.07.07 0 0 126021

Gratulálok!! :)

Előzmény: snapszmester (126013)
TINTUS Creative Commons License 2016.07.07 0 0 126020

írtam.

Előzmény: naivkezdo (126011)
TINTUS Creative Commons License 2016.07.07 0 0 126019

Hajrá mester... gratula.

Előzmény: snapszmester (126013)
TINTUS Creative Commons License 2016.07.07 0 0 126018

Felesleges bíbelődni a  B-vel. Az  A-tól is megindul pár óra múlva.

Előzmény: Karol11 (126014)
obsitos3 Creative Commons License 2016.07.07 0 0 126017

Azért rossz szagú,mert kivetted belőle azt,amitől jó lenne.Éppen ez a cél,nem?Különben miféle készülék az,amelyik 10 m3 gázt fogyaszt óránként?

Snapszmesternek meg nagy gratula.

Előzmény: Törölt nick (126008)
sogi01 Creative Commons License 2016.07.07 0 1 126016

                                                                           vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (125997)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.07 0 0 126015

Az aroma szelektálással a finomításkor foglalkozunk, a cefréből egyszerűen kinyerünk mindent.

Előzmény: Törölt nick (126012)
Karol11 Creative Commons License 2016.07.07 0 0 126014

Sziasztok!

Szerintetek az A leírás szerint csináljam ,vagy a B is jó lesz? Már megcsináltam az oltócefrét,de inkább meg kérdezlek titeket.

Élesztő a cefrébe

Alkalmazás
a) 15-20 percig „kézmeleg” (35°C) vízben, 1:10-es hígításban eliszapoljuk (feloldjuk) az élesztőt, majd a cefrére öntjük és belekeverjük.

b) a cefrézés előtt 4-5 nappal 1-2 kg gyümölcsöt összezúzunk, majd (forralás után, hogy sterilizáljuk) a lehűtött 20°C-os cefrét 5 literes „dunsztos” üvegbe öntjük és hozzáadjuk az „a)” pont szerint feloldott élesztőt. A tetejét lefedve meleg helyre (déli, napos ablakba) tesszük és a „fő” cefrézésre készen áll az„oltócefrénk”, mellyel szinte azonnal beindíthatjuk a cefre erjedését.

snapszmester Creative Commons License 2016.07.06 0 12 126013

Meg volt az eredmény hirdetés. Meg se próbálok úgy fogalmazni hogy szerénynek tűnjek. :-)

3+4 mintából mind kapott helyezést. 1 arany, 4 ezüst, 2 bronz. És ráadásnak a legeredményesebb bérfőzde különdíj. A hetemet már nehéz lenne elrontani. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.06 0 0 126012

Engem. Még 5 köbméter gáz / félóra, a kozma szagú hányás ízű 2 liter 6 fokosért ? Ez nem hasonlít a körte vezéraromára. 

Előzmény: öreg_néne_b (126009)
naivkezdo Creative Commons License 2016.07.06 0 1 126011

ja és hűtőházi.

 

Más: 100literest tervezek, már pár hete kérdeztem, hogy van valami újítás/csodafőző a piacon?

 

Előzmény: naivkezdo (126010)
naivkezdo Creative Commons License 2016.07.06 0 0 126010

hello,

 

vegyes cserko (több fajta) 120, cigány meggy 110.

Jó ár? Érdekel valakit? Nincs rajta hasznom.

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.06 0 0 126009

És az kit érdekel? Az a lényeg, hogy a pálinka jó legyen, nem kell benne hagyni a gyümölcsillatot a moslékban...

Előzmény: Törölt nick (126008)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.06 0 0 126008

Nekem kellemetlen kozmás rossz szagú a kieresztett moslék, ha nagyon kifacsarom.

Előzmény: In Lak'ech (126002)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.06 0 0 126007

Köszönöm a válaszokat és a megerősítést. 

öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.06 0 1 126006

Ha étolaj, akkor mindenképpen finomított és friss legyen, minél kevesebb szaga van, annál jobb.

Előzmény: Törölt nick (126004)
fehérkutya Creative Commons License 2016.07.06 0 0 126005

én eddig mindig étolajat használtam, még senki sem érezte.

Előzmény: Törölt nick (126004)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.06 0 0 126004

Üdvözlet mindenkinek! Lenne egy kérdésem felétek,és szeretnék választ kapni rá a tapasztaltabb kollégáktól. Holnap főzném a meggyet (5-ös Brix fok)-(2,7 pH) és szilikon olaj híján,étolajat tennék a cefre főzés megkezdésekor kb: 1-1,5 evőkanállal a tetejére. (60L dupla falú olajos üst)  Kérdésem hogy átmegy-e érezhetően vagy észrevehetően az al szesz gyűjtésébe valamilyen szinten az étolaj? Ront rajta? Rosszat teszek? Főzés előtt max75% tölteném fel az üstöt de a habzást ki szeretném zárni amennyire lehet.  Meggyet még nem főztem,de olvastam itt hogy nagyon habosodik.  A válaszokat előre is köszönöm.

peca_matyi Creative Commons License 2016.07.06 0 0 126003

Nézem amit írsz , de egy kicsit kevés az info. Szerintem a szőlőcukor nem lehet az erjedés megindulásának az akadálya. Nem írtad , hogy mostad vagy sem. ga igen , hogyan . Kimagoztattad , ok , de össze is pépesítetted ? Hol tárolod a cefrét ? garázsban 32 fokon vagy a pincében 14 fokon ? Beoltottad élesztővel vagy sem ?

Nekem volt már , hogy alapos mosás után hajnali szedésből azonnal cefrézve hideg pincében bizony elgondolkodott még egy darabig a cefre.

Előzmény: herkó (125990)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.07.06 0 0 126002

"A körténél ajánlatos leállni  8-10 körül."

 

   Ezt kifejtenéd bővebben?

Előzmény: Törölt nick (125975)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2016.07.06 0 0 126001

Szőlőcukor:

A kis-, és nagykereskedelemben beszerezhető szőlőcukrok kivétel nélkül keményítő savas hidrolízisével készülnek. Persze, ez nem azt jelenti, hogy rosszak, vagy veszélyesek. Az osztrák AGRANA például kimondottan élelmiszeripari minőségű szőlőcukrot (dextróz monohidrát) gyárt. 

A szabadegyházit (AGRANA) kukoricakeményítőből, a kisvárdait burgonyakeményítőből gyártják.

kopasz szuzukis Creative Commons License 2016.07.06 0 0 126000

Gondold át még egyszer!

Érdemes-e egy kuktát sok munkával, költséggel átalakítani, vagy megvenni a kész darabot?

Ha a meglévőt szeretnéd átalakítani, ahhoz először a biztonsági szelepet kiszerelni, felfúrni a fedelet a szelep helyén, hogy a 15-ös csőhöz való menetes forrvéget be tudd szerelni. Aztán "megtekerni" a hűtő spirálját. Vagy idomokból, csődarabokból építeni egy Liebog-hűtőt, amihez KELL egy vízszivattyú, ami állandó hűtővíz áramot biztosít. Aztán a hűtőspirálnak megfelelő méretű fazekat kifúrkálni, a víz ki-, bevezető csonkokat rászerelni. Aztán a páracsövet összeszerelni, ráforrasztani a hollandis csatlakozókat.

A szükséges célszerszámok (lépcsős fúró, forrasztólámpa, forrasztóanyagok, kerekes csővágó) kb. 12-15 ezer Ft. Persze, másra is használható, de mindenképp kellenek. 

Másik 10ezer a rézcsö, forrvégek, félhollandik, tömítések. A legegyszerűbb, 10 literes horganyzott bádogfazék is 2-3 ezer.

Előzmény: tekilla123 (125977)
endrepp Creative Commons License 2016.07.06 0 1 125999

:)) hacsak úgy nem, az tényleg nem dugul el, legfeljebb, ha az alma egészben van cefrézve...

Előzmény: Törölt nick (125995)
endrepp Creative Commons License 2016.07.06 0 0 125998

Hiába nem piszkálod a biztonsági szelepet, a bugyogó cefre el fogja tömíteni a 2mm-es furatát kb. a forrás megindulását követő 5. percben.

Elfelejtheted, hogy biztonsági szelep van rajta, akkor jobban jársz mintha bízol benne. Sok mindenből lehet biztonságos üstöt készíteni, a kukta nincs ezek között. A minden reggel belinkelt anyag végén (megtalálod a főző javasolt paramétereit, átmérőket stb.).

Előzmény: tekilla123 (125987)
sogi01 Creative Commons License 2016.07.06 0 1 125997

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (125976)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.06 0 0 125996

A fúvókában nézd meg a számot.

Előzmény: schankox (125984)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!