Biztos férfilelked van... meg a többi hozzá. A párom, ha egy nyáron kihagyja a Bp-Debrecen távolságot, már nyavalyog. Ő egy nap alatt teszi meg. Újabban évente kajakkal megkerüli a Csepel-szigetet, még sátrat se visz, a stégeken alszik. Erre én képtelen lennék. Bennem túl sok az aggodalom.
Az erdőben? :-)))) A városban még megérteném. :-) Mitől félsz? Nem, ennek a távnak csak egy részt tettem meg. Egyébként mostanában inkább kerékpárral járok, de sátorozásban nincs nagy különbség, csak hogy még a biciklire is figyelni kell.
Háát.. igen, én is a víztől meg annak a súlyától félek leginkább. Négyen megyünk, elég sok cucc lesz. A térkép azért nem jelöl minden bokorban forrást. Remélem, nem lesz semi baj. Meg ahogy elnéztem, elég sűrűn vannak a települések is.
Ezért nem szoktam bent sátorozni az erdőben. Inkább a mező szélén, ahol az állat is látja, hogy ott vagyok. Eddig még szerencsém volt. Mondjuk a nagyvadak jellemzően nappal járnak és éjjel alszanak, a bagoly meg nem bánt, de azért nem kellemes, ha egy felriadt szarvas átgázol a sátradon. :-) Eddig kutyától féltem leginkább. Ja és nincs az az elhagyottnak látszó kocsiút, ahol hajnalban fel ne bukkanhatna egy szekér, szóval az útra sátorozás kerülendő, minden látszat dacára.
Vigyetek sok palackot, és minden lehetőségnél töltsetek és igyatok. Nekem szokott lenni egy nagyobb üres palackom, amit csak akkor töltök fel, ha főzni vagy zuhanyozni akarok. De ilyen melegben nehéz ügy, kerültem már bruttó két kilométert egy alig csepegő forrásért. Meg borultam rá a kék kútra úgy, hogy egy lépést se mozdultam, míg másfél liter be nem gurult a hasamba. Az lett a tanulság, hogy 30 fok környékén az ember nem akkor iszik, amikor szomjas, hanem amikor van mit. :-)
Köszi a válaszokat, mis is embermentes helyeken szeretünk sátorozni, ez már bevát, csak eddig eveztünk... a Dunán, le, meg fel, szünetképp jön a távgyaloglás. Atól félek csak, hogy vízvételi lehetőség lesz-e elég. Csak ciki lenne az út szélén szomjan pusztulni... szebb halálnemet képzelek magunknak...
Mosakodni is lehet patakokban, csak természetvédelmi területen nem illik szappanozni. Egyébként meg egy kétliteres vizesflakonból bőségesen le lehet zuhanyozni valami félreeső helyen, de nekem már egy literből is sikerült.
Erdőterületen elvileg a tulaj engedélyével lehet, de ezzel nem kell foglalkozni. Én szeretek emberektől távol sátorozni, úgy, hogy ne tudjon rólam senki a környéken, ettől nagyobb biztonságban érzem magam. De van olyan ismerősöm, aki bemegy a kocsmába, összeismerkedik az emberekkel, aztán bent sátorozik a falu közepén, ő meg ettől érzi magát biztonságban. El szoktam kerülni az olyan helyeket, ahol egynél több magasles látható, mert a vadászok még a saját testvérüket is lelövik. Persze nem mindegyik, de ez kevés vigasz lenne anyámnak. :-) Ha csak egy van, annak a tövébe sátrazok. Szóval mindenhol lehet, kérdés a célszerűség. Kutyától, tanyától távol, mezőgazdasági területről odébbállni, mielőtt reggel a tulaj megjő. :-)
Mi csütörtökön indulunk Hűvösvölgyből, a cél Sirok. Már utánanéztem minden kulcsosháznak, de igazából sátorozni szeretnénk. Meg időnként mosakodni. Lehet mindenhol útközben sátrat verni? Na jó, nem egy falu előkertjére gondoltam... Esetleg vannak hagyományosnak számító sátorozó helyek? Ha tudtok ilyet, légyszí, osszátok meg velem.... holnapig. Köszi!
Joeyline 80 napot ment folyamatosan a kék körön (és a mostani harmadik OKT teljesítésénél is kb. hetes szakaszokban megy a társaival). Hörpölin a hetes, sátrazós változatot kedveli és biztos vannak még mások is.
Miért? Mi is addig mentünk tavaly decemberben az ELTE-s túratársaimmal... Jó közlekedésű hely, fél óra múlva már jött is a vonat, majd rá egy bő órára már otthon is voltam :)
Furdalt a dolog, ezért visszanéztem. Nem is értem, hogy lehetett nem érteni. Egyértelmű: arra a hozzászólásra (14824) reagáltam, amiben az überextrémo ddk beszámoló volt.
Nem semmi, hogy mikre emlékszel! Az a helyzet, hogy most a kerékpártúrázás tart lázben. Nagyobb a szabadság, és nem húzza a vállamat zsák. A nehéz hátizsák, az volt a legrosszabb a vándortúrázásban...
Az elmúlt héten 3, rövidebb szakaszt jártam be Klotildliget és Esztergom között a PPÚ-n. A kedvencem (a Vörös-kereszt után bozótosba vesző sárga háromszögön kívül) ez a túrázó csalogató felirat a Barát-kúti eh. kerítésén, a sárga jelzésen. Egyébként évek óta ott van a kis helyes.