A különböző színek egymással minden arányban keverhetők. Színtelen Sadolin plust ne használjunk utolsó rétegként. Kültéri felhasználás esetén a keverék legfeljebb 30% színtelen Sadolin plust tartalmazhat"
A régi réteget át kell csiszolni egy kicsit, (megmattítani).
Mindenesetre én csinálnék egy próbafestést valamelyik sarkában, ahol nemnagyon látszik.
Azt azért tegyük hozzá, hogy földszint esetén jó a lépésálló is a célra, a lényeg az aljzatbeton úsztatásán van. Azaz a kemény beton a kopogó hangokat ne tudja szerkezetileg átadni a másik kemény szerkezetnek (falnak).
Tetőtérbeépités vagy emelet esetén lényeges a lépéshanggátló szigetelőanyag alkalmazása, mert ott nagy terjedelemben kell eloszlatni a hangokat.
Én úgy tudom, hogy vastaglazúrt vissza kell csiszolni, mivel az nem szívódik be (teljesen) a fába, hanem a felületen (is jócskán) marad. Ez pedig idővel szépen fel tud repedezni, pikkelyesedni. Felváló, bizonytalan alapra pedig semmivel nem szabad festeni.
Ha meg még teljesen ép az oldószeres vastaglazúr réteg, akkor azon meg nem fog keresztül szívódni a vizes alapú vékonylazúr, pedig tudtommal annak pont az a lényege, hogy rendesen bele is szívódjon a fába (na jó nem telítésig :)).
De, aki tényleg festéssel, mázolással keresi kenyerét, majd megmondja a valódi igazságot! Én is kíváncsian várom, hiszen tanulni nem szégyen! :)
Gyakorlatban van a "szemem előtt" olyan kőporra elkövetett homlokzatfestés, amely 6-8 éve készült noname festékkel (kicsit fakult azóta ott ahol érte a nap, azon kívül hibátlan).
"Érdekessége" még, hogy diszperziós mélyalapozó helyett a felületelőkészítés-pormegkötés erősen hígított mésszel történt. :)
Arra gondoltam, hogy aljzatbetonozáshoz a peremszigetelést 2 cm vastag XPS csíkokkal csinálnám meg, ami egyben megadná a beton szintjét is, rajta vezetném a lehúzó lécet. Meg a szoba közepére is csinálnék szintén egy felfekvő felületet, beállítva a szintet, és így valahogy az óramutató járása szerint lenne elsimítva a beton.
Biztonságos lehet a 2cm vastagság, vezethető rajta normálisan a léc?
Maszkoló papírszalagot ráégette a nap a redőnylábamra (alu) mivel lehetne leszedni róla, mert a papírt még leáztatom, de a ragasztót nem tudom mivel oldjam fel róla.
A normál purhabhoz képest keményebb? Attól, hogy 2 komponensű, nem ugyanolyan a végeredménye, mint az egyrészesnek? Vagy van mondjuk annyi különbség, mint az eps és az xps között?
A purhab sajnos nem működik, az eddig is megvolt, de sajnos engedi mozogni a kád szélét, így kirepedezik a fúga.
Most azt találtam ki, hogy kiürítek egy szilós flakont, és feltöltöm eps ragasztóval (az van itthon), és azt próbálom benyomni. Ez vajon működhet? Attól félek, ha sokat nyomok be egyszerre, nem tud megkötni rendesen. Ahhoz pedig, hogy ki tudjam nyomni a vékony csövön, hígra kell kevernem, akkor pedig befolyhat az egész belülre, úgy meg semmit nem ér...
Hát hívd ki a tervezőt mert ha a födémgerendák ilyen darabosak egy sima beton réteg még alap vasalással is igen veszélyessé teszi. Én speciel biztos gerendáznák és arra raknám a járófelületet.