Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

jim32 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 30999

Én egy Jeep Compass 4xe-t szemeltem ki (meg is rendeltük, elvben pár hét, amíg megjön.) A kerekedő viszont azóta többször is odaadott egy tesztautót, egy Jeep Renegade-t ugyanezzel a hajtással, eddig 2x2 napot volt nálam. Hosszú útra nem mentem vele, de a tisztán benzines fogyasztása 10l körül jön ki, 36l-es tankkal. (Nem tudsz olyat, hogy te tisztán benzinnel mész, csak hibrid módot, tehát úgy annyi.) Nekem ez nagyon kicsi hatótáv. (igaz, volt sokszor sport-mód, meg a gyorsulás tesztelgetése is) Vannak különböző üzemmódok: 

Hibrid: ilyenkor először elfogyasztja az áramot, ami van benne, utána 2% körüli töltöttségnél annyit használ, amennyi éppen termelődik. És sokat fogyaszt.

Electric: teljesen kikapcsolja a benzinmotort, elgurul 42-44km-t mint villanyautó

E-save mode1: ahol ezt bekapcsolod, ott azt a töltöttségi szintet tartja, hibridként megy, mint az első esetben 2%-nál.

E-save mode2: ez tölti is menetközben az akksikat, tehát termeli is az áramot, még többet fogyaszt. Viszont ha beértél a városba villanyautózhatsz. 

De a legpazarlóbb persze a sport mód, ahol mind a 190LE a rendelkezésedre áll.

Mivel én leginkább a 42km-re lévő munkahelyemre járok be autóval, még így is ideális, feltöltöm, míg dolgozom és gyakorlatilag nem kell tankolni. Viszont ha el akarok menni Görögországba, az szívás, ezért tolnám ki a hatótávot némi elektromos töltéssel útközben.

kiss_atti nevű fórumozó barátomnak van Outlander-je, az nagyon másképp működik. Amennyire kivettem a szavaiból, ott a benzinmotor nem hajt kereket, hanem csak áramot termel. Ha 140-nel megy autópályán és lecsökken az akksiban nagyon a töltés, akkor bizony kitesz neki valami teknősbéka ikont és le kell lassítania, hogy kicsit töltsön. Megtalálod itt az indexen, kérdezz tőle bátran. Imádja azt az autót, elismeri, hogy kell néha kompromisszumot kötnie, de azt mondja, hogy egyébként annyira jó, hogy megéri.

A jeep az első kerekeket egy 130 lóerős 1.3-as benzinmotorral hajtja, a hátsókat hajtja a villanymotor. Végülis közel 400km alatt (négyesen Monor-Bp, Budapesten keringés, terepezés) 5.0-ra jött ki a fogyasztásom, úgy, hogy fele utat tisztán elektromosan tettem meg (töltöttem 3x és feltöltve kaptam meg.) Azonban most nem volt módom Pesten tölteni. Ha lesz, ez az érték lemegy 2l körülire.

Jobbulást a családnak!

Előzmény: Katana750 (30994)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.12.01 0 0 30998

"Neked pedig majd jusson eszedbe,amit mondtál."

Oké, de mikor?

Előzmény: Törölt nick (30997)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.01 -1 0 30997

Nem vitatkozom veled tovább.

Nem véletlenül ilyen a világ.

Akinek tetszik,az tapsoljon neked.

Neked pedig majd jusson eszedbe,amit mondtál.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (30996)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.12.01 -1 1 30996

Bocs, ez nem érv az oltásra (vagy oltás-ellenességre), hogy Wass Albert mit mondott valami másról. Az oltásokkal kapcsolatos dolgok a tudomány területe, ellenőrízhetők, reprodukálhatóak, és egy csomó ellenőrző ágens van benne (konkurencia, állami egészségügyi szervezetek, stb). Tehát azt mondani, hogy nem egyértelmű az, hogy a skarlát meg a kanyaró az oltásmegtagadók miatt fertőzi a beoltott gyerekeket is, tévedés, mert ezek az eredmények publikusak, leellenőrízhetőek és reprodukálhatóak (úgyismint tudományos módszerekkel igazolhatóak).

Én, ugyanúgy, ahogy egy másik olvtárs, örülök, ha nem engednek fel a repülőre, át a határon, stb. ha nincs oltási útleveled. Ez egyébként működik a világ sok országában, de most az elhülyült, elpuhult, veszélyérzetétől megfosztott nyugati világ kicsit visszarázódik majd (remélhetőleg). Még jobb lenne, ha kötelező lenne, de ez is pont elég lesz, ha oltás nélkül nem mehetsz be egy étterembe (se).

Előzmény: Törölt nick (30995)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.01 -2 0 30995

Kedves Bófort!

Semmi sem egyértelmű. Az általad leírtak sem.

Wass Albert szavai jutnak eszembe.

" A keleti oldalon lakó ember azt mondja,hogy ez a hegy teljesen tar, a nyugati oldalon lakó azt mondja, ez a hegy csupa erdő."

Menj át a másik oldalra is,mielőtt az egészről nyilatkozol.

Média uralta világunkban én azt tapasztalom,hogy éppen az ellenkezőjét kell tenni annak,amit belénk sulykolnak.

De, befejeztem. Nem ide való,csak felhorgadt bennem a harag a kötelező kifejezésre.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (30991)
Katana750 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 30994

Pont ilyesmin agyalok én is.(Phev.) Jelenleg egy 1,4-es Ibizával járok, nyáron 6 alatt mostanában 7 körül eszik. A Mitsubishi Outlanderek 160000 km.-ig garanciások és Hollandiában utána mennek a levesbe. Itthon persze 5-6 milláért nyomják őket. Nekem 36 km. a bejárás és a tesztek szerint max. 40-et el is gurul árammal. A telephelyen tölthetem ingyér,(itthon van még az un. éjszakai áram) úgyhogy haza megint villamosozhatnék. De egymagamnak használni egy ekkora dögöt tiszta pazarlás. A hosszú út nem para vele ha 119 re állított tempomattal gurul az ember mert addig besegít a villany és 7 liter alatt eszik. Városban a legjobb(5 lit./100km.) de én alig járok be Pestre.(45 literes a tankja) 130-140 re állítva 10-11 az étvágya.(ott már csak benzines) Annyit a 300E mercim eszik de akkor még félgázon van. Viszont 2 helyett 1 autót tartanék. Szóval esz a penész. A Honda Insight is teszik de az meg nem Phev. Van még valami dízel hibrid Volvo is ami nagyon jó(Volvo csak jó lehet:-) de azt még nem néztem.  Tegnap viszont amikor rakodtam nehéznek éreztem a levegővételt és csak azon evett a fene, hogy érjek már haza! Kezd túlpörögni a fejemben ez a rohadt covid. Hullámzó lett a hangulatom, néha tök optimistán csinálom a dolgomat de néha úgy érzem itt a vég. Meglett a családomban az első beteg is mindjárt ketten(unokaöcsém és a felesége aki tanárnő) elég trében vannak, gyerekeik a 70 éves nagyinál ők meg otthon karanténban. Konkrét kérdésedre nem a válasz de síelni külföldre járnak az ilyen Phev. tulaj ismerősök. Mondom a töltés nem gond útközben ennél a típusnál mert tölti önmagát. A gond a sietős menetben magas fogyasztás de az is a kicsi tank miatt. Szerintem aki sokat külföldezik, pályázik annak még mindig jobb a dízel. Ha egy évben 2-3 alkalommal mész külföldre ki lehet bírni a tölthető hibrid kihívásait. Görögországba mi a nőm 300D mercijével megyünk ha megyünk mert ott nincs kompromisszum. Lehet vele 140-150el utazni és Röszkétől Gevgeliáig elmegy tankolás nélkül. Bár már ott tartanánk! Te melyik(phev.) típust szemelted ki? Akiknek a phev. kínai leírom. Plug in Hybrid Elecric Vehicles.

Előzmény: jim32 (30993)
jim32 Creative Commons License 2020.12.01 0 0 30993

Legyünk ismét ON-topic:

Úgy tűnik, hamarosan plug-in hibriddel fogok járni, ami rövid távon egy csodálatos autó, de ha nem töltögetem árammal, rengeteg benzint fogyaszt. Ehhez képest 36 literes a tankja. Viszont +42-43km ha fel van töltve.

Azt már megnéztem, hogy Szerbiában és Észak-Macedóniában is vannak elérhető gyorstöltők útközben. Van valakinek tapasztalata ezek használatával? A jelenlegi applikációm (mobiliti) ha jól tudom Eu-s országokban el tudja indítani a töltést. Mivel tudom elindítani ezekben a nem Eu-tagállamokban? Esetleg ment már valaki elektromos autóval Görögországba?

feketefelho Creative Commons License 2020.12.01 0 0 30992

"Elvárom,hogy az én véleményem is tiszteljék!"

Ezért nem lesz kötelező, csak ajánlott.

A mögöttem lévő évek tapasztalatai alapján jobb, ha ezeket az ajánlásokat figyelembe veszi az ember.

Előzmény: Törölt nick (30988)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2020.12.01 -1 2 30991

"Ha ugyanis Te beoltatod magad,akkor én, idióta, összeesküvés elmélet hívő,visszamaradott már nem tudlak Téged veszélyeztetni,csak a magamhoz hasonló szerencsétlent. Az meg had pusztuljon."

Tévedés. Az oltások általában nem adnak önmagában 100%-os védettséget, a teljes átoltottság ÉS a folyamatos oltás tartja vissza a járványokat. Tipikus példa a kanyaró, ugyanis pár éve elkezdték a hülyék nem oltatni a gyerekeiket, akik egyrészt jól belehaltak, másrészt egyes, már beoltott gyerekek is megbetegedtek. Az immunrendszer nem kompúter, és az oltás sem egy sima program, mindenki kicsit máshogy reagál rá, és ha véletlenül nem alakul ki tökéletes, vagy elég erős immunreakció, akkor az oltásellenesség katasztrófához vezet. Gondold át a dolgaidat ennek függvényében.

Törölt nick Creative Commons License 2020.12.01 -1 0 30990

Kedves Jim, vigyázz,mert a fegyver, ha rosszul használod, rád ugyan olyan veszélyes mint aki ellen beveted.

Előzmény: jim32 (30989)
jim32 Creative Commons License 2020.11.30 -1 0 30989

Törölt nick Creative Commons License 2020.11.30 -1 1 30988

Ha ezt megpróbálják, abból óriási probléma lesz! Abba bele lehet bukni.

Nincs ugyanis józan,épeszű érv,amivel ezt indokolni lehetne. Adják meg a döntési jogot mindenkinek.

Ha ugyanis Te beoltatod magad,akkor én, idióta, összeesküvés elmélet hívő,visszamaradott már nem tudlak Téged veszélyeztetni,csak a magamhoz hasonló szerencsétlent. Az meg had pusztuljon.

Azt mondhatod,hogy felesleges költségekbe verem az EÜt. Jó,én készséggel aláirom,hogy ha koronavírus miatt haldoklom ne tegyenek lélegeztető gépre. De, azt is elvárom,hogy akkor az dohányzás,alkohol és drog,stb  miatti betegségekre is ugyan ez vonatkozzon! Ne legyen kettős mérce.

Én nem győzködök senkit érvekkel,pedig lenne dögivel. Tisztelem màs véleményét és igen,had oltassa be magát,kerül ez amibe kerül az országnak az én tb-ból is,amiből én még nem használtam szinte semmit. DE, Elvárom,hogy az én véleményem is tiszteljék!

Előzmény: feketefelho (30978)
409 Creative Commons License 2020.11.28 -1 0 30987

" "Mindenkit meg fogunk gyógyítani." "

Úgy értette ahogy bármikor máskor is....  mindenkit aki nekünk fontos     ):-((

És azt se feledjük, most még senki sem tudja, hogy konkrétan mennyire lesznek hatásosak az oltások.

Aztán ott a lebonyolítás.  !!

Azt mondják a szakemberek, akkor lesz értelme, ha legalább 5millió embert beoltanak kétszer.

Ehhez szükség lenne 10-12ezer orvosra és kétszer ennyi aszisztensre*, akik ~4hónapon keresztül semmi mást nem csinálnak......  Ja, és az oltóanyagra, meg a velejáró infrastruktúrára (/mély/hűtve szállítás/tárolás!!)

* van az egészségügyben ennyi nélkülözhető szakember?

Előzmény: feketefelho (30986)
feketefelho Creative Commons License 2020.11.28 0 2 30986

Engem nem ez vezérel elsősorban (na jó, ez az érv is benne van a zsákban...), hanem pusztán annyi, hogy aki be lesz oltva, az ha megfertőződik, gyengébb tünetekkel, de átvészeli a betegséget.

Aki nem lesz beoltva, az viszont ugyanúgy meghalhat, mint most oltás nélkül bárki.

Egy dolog azért nem tiszta ebben az "oltás a feltétele annak, hogy utazhassunk" dologban.

Az oltás ugyanis nem véd a fertőzéstől (ha jól tudom), de a tünetek gyengén, vagy sehogy sem jelentkeznek.

Ettől viszont még fertőzött leszek és meg tudok fertőzni másokat.

Akkor miért elégséges ez a feltétel az utazáshoz??? (Emiatt valószínűleg továbbra is kell majd a negatív PCR teszt bizonyos országokba...)

És EZT láttátok már??? 

Előzmény: Törölt nick (30981)
feketefelho Creative Commons License 2020.11.28 0 0 30985

Pl.: "Mindenkit meg fogunk gyógyítani.", ez a jóslata úgy néz ki nem jött be neki.

Előzmény: 409 (30983)
feketefelho Creative Commons License 2020.11.28 0 0 30984

Ez az oltások darabonkénti ára (megjelent pl. a Magyar Nemzetben is). Úgy tudom, legalább kettő kell belőle, ezért duplázódik és ezt az árat valakinek ki kell fizetnie, lehet hogy ez az állam lesz és nekünk nem kerül semmibe, de nagyon sokan még így sem akarják beoltatni magukat.

Előzmény: Törölt nick (30982)
409 Creative Commons License 2020.11.28 0 2 30983

Mondott az már sok mindent ami nem úgy lett. :((

Azt is mondta, hogy nincs jelentősége annak amit mond, csak az számít amit tesz......

Előzmény: Törölt nick (30982)
Törölt nick Creative Commons License 2020.11.28 0 0 30982

Nem tudom, honnan az infó az árakról, de már többször megerősítette a kormányfő: a védőoltás nem lesz kötelező, de ingyenes lesz. Legalábbis a felhasználóknak, mert az EU és az orosz rendelés esetén a magyar kormány bizony fizet a gyártóknak.

Törölt nick Creative Commons License 2020.11.28 -1 1 30981

Én meg alig várom, hogy végre legyen védőoltás. Azzal ki lehet az összes tévelygő méregfogát húzni. A tesztet követelők befoghatják, és befoghatják a maszk miatt is picsogó hisztizők is. Én nyaralni szeretnék jövőre, és tudom, hogy nem ez a tevékenység a legveszélyesebb a vírus terjedése szempontjából, és nagyon nem szeretném, ha a tesztek miatt 50-100 ezer forinttal drágább lenne a nyári két hét pihenésünk, amire egész évben gyűjtünk, és ami nekünk jár is. A Balatonhoz pedig akkor sem megyek, ha Pénztáros Lőrinc ajándékba adja a családi nyaralást.

Előzmény: Katana750 (30976)
feksza Creative Commons License 2020.11.25 0 0 30980

Azért erre nem vennék mérget. Ha meg van a védőoltás,két alternatíva van. Vagy kötelezővé teszik egy adott országban(tehát mindenki védett lesz) vagy önkéntes alapon megy majd az oltás, akkor meg mi alapján várják el ha saját maguk sem védekeznek?

Előzmény: dokeee (30977)
dokeee Creative Commons License 2020.11.25 0 0 30979

Hasonlóan gondolom.

feketefelho Creative Commons License 2020.11.25 0 0 30978

Én valami olyasmire számítok, hogy akinek van oltási igazolása, vagy friss PCR tesztje azok gond nélkül (gördülékenyen) léphetnek be az országba (náluk esetleg szúrópróbaszerű teszt), akinek ilyen nincs azt megkérik, hogy fáradjon haza. 

Valószínűleg (anyagi szempontból nézve) érdemesebb oltatni magát az embernek (vagy lemennek a teszt árakkal is).

Vannak már oltás árak is:

Pfizer - 18 US$ (a -80°C-os tárolást meg kell fizettetni)

Astra-Zeneca - 3US$

az orosz vakcina ára valahol a kettő között lesz (5000 Ft ????)

A többiek is jelentkeznek majd rövidesen az áraikkal.

Persze az is lehet, hogy mire erre (utazásra) kerülne a sor már nagyrészt túl leszünk az oltáson, mert a munkánk, a hétköznapi életünk megkívánja, hogy beoltassuk magunkat.

Nem mehetsz dolgozni, csak ha be vagy oltva. Nem mehetsz vásárolni, csak ha be vagy oltva, .... és hasonlók (mehetsz, csak minden alkalommal tesztelni fognak és az ugye nem két perc).

Nem lesz kötelező az oltás, csak nem, vagy nehezen tudsz élni, ha nem vagy oltott.

Szóval érdekes lesz ez a tavasz.

Előzmény: dokeee (30977)
dokeee Creative Commons License 2020.11.25 0 0 30977

Abban egészen biztos vagyok, hogy vagy oltási igazolás, vagy friss negatív teszt szükséges lesz.

Előzmény: Katana750 (30976)
Katana750 Creative Commons License 2020.11.25 0 1 30976

Biztos rengeteg magyar utazót fenyeget, hogy Ausztráliába kell mennie! A Fiala szokta ilyenekre mondani a rádióműsorában, hogy "irigylem a problémáit" Akkor hörgök én is egy kicsit. Ha negatív teszthez lesz kötve jövőre a görögországi nyaralás, akkor nem megyünk! Erre varrjon gombot aki akar! 

Előzmény: feketefelho (30975)
feketefelho Creative Commons License 2020.11.24 -1 1 30975

Valami repülős face csoportba olvastam bele az előbb és nagyon hörög a jó nép, hogy a Qantas (ausztrál) légitársaság covid oltáshoz köti majdan az utazást a gépeiken.

(Persze, majd jön a többi társaság is ... Én biztos nem fogok ilyenekkel utazni ... Hogy képzelik .... stb., stb.)
Kíváncsi leszek, hogy majd nyáron mennyire fognak nyávogni ugyanezek az emberek, hogy nem utazhatnak sehova oltás, vagy friss teszt nélkül?

Katana750 Creative Commons License 2020.11.24 0 0 30974

Üdvözlet újra itt! 

Előzmény: Tarzi52 (30973)
Tarzi52 Creative Commons License 2020.11.24 0 0 30973

Üdvözlet mindenkinek!!!!!

Tarzy52-ből Tarzi52 lettem, valamilyen rendszerhibának köszönhetően! (2020.11.23-tól!

Abádi Rév Creative Commons License 2020.10.16 -2 1 30972

"a hívő ember nem MÁSOK állításában hisz"

Haneeeem? Gondolom, valami természetfölöttire gondolsz, amit meg megint csak VALAKIK találtak ki. Általában MÁSOK. És nem azt írtam, hogy MÁS EMBEREKBEN hisznek, hanem hogy más emberek ÁLLÍTÁSAIBAN. Valamiben, amivel soha nem találkoztak, hanem csak HALLOTTAK RÓLA. Mégpedig másoktól. Egyébként pedig nem a hitről vitatkozunk, ezt rosszul tudod, hanem azokról, akik KIHASZNÁLJÁK az emberek hiszékenységét. Akiket akkor tudnak irányítani, ha elhitetik velük, hogy természetfölötti valamitől függenek, akikkel ők állnak közvetlen kapcsolatban. A történelem előtti világról nincs tudomásunk, de azóta MINDEN hitet valamilyen szervezet terjesztett. Az ógörög időkben a papok és arkhónok, és más vallás esetében is szervezetek irányították a hitet. A középkortól pedig mindannyiunknak megvannak az ismeretei. A hitnek nem feltétlenül kell közvetlenül a valláshoz kapcsolódni, de gyakorlatilag minden körülmények között kapcsolódik. Nem én indítottam itt ezt a témát, de igazad van, tehát a kapcsolót most visszaállítom: ON.

Előzmény: Törölt nick (30966)
Boarhunter Creative Commons License 2020.10.13 -1 0 30971

Mit nem értesz?

"Val-fil"=Vallás-filozófia

"Offolni"=a topic témájától eltérni.

Mint köztudott...

Előzmény: feksza (30970)
feksza Creative Commons License 2020.10.13 -3 1 30970

Ülök a gép elött, olvasom és csak nézek ki a fejemből.

"Ez ugyan nem a val-fil topic de még egy picit had offoljak."

Magyarul nem lehet?

Előzmény: Boarhunter (30968)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!