- nem tudok neked segiteni, amugy mi volt a celod a regisztralassal? - amugy inkabb ajanlom a http://www.qrz.com/ - ha sajat honlapot akarsz van egy rakas magyar ingyenes hely ;)
FT60-hoz nem szabad 12V-os tápot használni!!! Túltölti az aksiját és irtóra melegszik ezért! Max 9V-ot szabad neki adni nagy áram mellett és akkor semmi gond nincs vele. Igaz ilyenkor nem is tölti az aksit (11V alatt).
Az 5W-ot meg leadja a saját 7,2V-os aksijáról, többet nagyobb feszültségen sem ad le.
Tölteni a saját töltőjével szabad, ilyenkor a vétele megy, csak adni nem bir, mert a töltő nem ad le csak mA-eket.
Viszont 12V-os tápból könnyen lehet 9V-ost csinálni, lényeg, hogy 3A-t bírjon.
Tanács megfogadva főnök. :))) Én csak hallottam, hogy bemérték az antennát, és állítólag szinte sehol nem rezeg. Jó, az egy dolog. hogy én Buda 30m magasról panellakás belsejéből gond nélkül nyitom a Galya, Dobogókő, meg még sok átjátszót... :))
A vele szállított antenna - állítom! - kiváló! Arra, amire készítettték és amire a gyártó garanciát vállal: vagyis a rádióamatőr sávokra! Ha figyelmesen elolvasod a készülék mellé kapott leírást, vagy akár az interneten bárhol fellelhető ismertetőket, ott áll egy mondat, amit nagyon komolyan kell venni: "A gyártó az adatlapon megadott specifikáció szerinti értékeket kizárólag a rádióamatőr sávokon belül garantálja!" Ugyanis erre a célra készítették az eszközt. Hasonlóképpen van ez minden gyártónál - utána lehet járni.
Természetesen lehet hozzá tenni másik antennát, de a kérdés az, hol menjen jól az antenna? Mert olyan antennát még nem találtak fel, amelyik mindenhol jó!
Kinyitás után megmaradt 2m-en az ARS az europai kiosztás szerint, 70cm-en az amerikai szabvány szerint adja a shiftet. Ennek értéke az általad beállitott érték, amely 0-99,95Mhz lehet, 50kHz-es lépésekben. Természetesen a memóriába bármelyik frekire programozhatsz shiftet, amúgy is célszerübb a memóriát használni. Többi kérdésedre HG4I adott választ...
Esetünkben különböző dolgokról van szó. A berendezésnek van egy ARS funkciója (automatic repeater shift), valamint kézzel is állítható. Alap kivitelben az ARS valóban a verziótól föggően (USA, Japán, EU) "adja fel" az átjátszó shiftet. De természetesen kézből is lehet állítani. Kinyitás után a készülék ezt elfelejti, nem lesz ARS funkciója és csak kézből lehet állítani Kovsebi által leírtak szerint.
Nálunk bruttó 56.000.-, 12 havi garival. Vállaljuk garival a kiszélesítést is, magyar nyelvű gépkönyvvel +5 e.
Az FT-60 rádió, ha "ki van nyitva", mekkora shiftet tud, mert a leírás erre nem tér ki. Ott csak a szokásos amatőr értékek vannak, (0,6-1,6-5,0-7,6 ) ezek a kinyitás után is maradnak, vagy bármekkora lehet?
Kérdezték, sajnos nem tudtam rá válaszolni.
Csak 100 százalékos választ várnék,pontos info kellene.
Mennyi most bruttó egy ilyen rádió itthon, hány év rá a garancia?
Kinyitott rádiót garanciával ad-e valaki el? Ha igen , mennyiért?
Hallottam egy olyat, hogy vannak ugynevezett "nem bejelentett" átjátszók. :) Meghallgatnám, de sehol nem találom. Ha valaki tudja freki(ke)t, dobjon meg egy maillel. Előre is köszönöm!
Örömmel jelentem be, hogy a mai naptól elindítom ACARS levelezési listám, mely a hazánk felett zajló légiforgalom regisztrálásában és megfigyelésében kíván segítséget nyújtani minden kedves érdeklődőnek. A listán saját ACARS észleléseim log file-jai és (ha minden igaz) Kai-jens Meyer barátom Balatonföldváron telepített ACARS rendszerének dekódolt üzenetei lesznek publikálva. Természetesen minden - az áthaladózással és ACARS-szal kapcsolatos - témában szivesen fogadom jelentkezésetek és várom az új tagokat! Máris találhattok ACARS-szal kapcsolatos kiváló linkeket az oldalon. Hamarosan még több érdekességet fogok közzétenni a file szekcióban.
A listát a következő URL-en érhetitek el: http://groups.yahoo.com/group/hun_ACARS/
Rágódnak rajta erősen. Jogszabály-figyelő rendszerben olvastam egy figyelmeztetést, hogy a hírközlési törvényben változás várható 2005.11.01-én. Érzésem szerint ezzel párhuzamosan fog változni az amatőrökről szóló kormányrendelet is - és ha kellemes meglepetéseket tartogatnának, az talán választási propagandának sem lenne rossz húzás :-))