részben csatlakoznék az előttem kérdezőhöz: mi is most futunk be a 120eKm-be, kérdezném a tapasztalt közösséget, vezérműszíj csere cca mibe fáj, illetve mire érdemes odafigyelni (márkák, amit ajánlotok, vagy amit nem, görgők, vízpumpa legyen cserélve, azon kívül még vmi?)
A másik kérdésem, tudtok e esetleg Vácott Picasso terén megbízhatónak ítélt szerelőt ajánlani?
Mostanában reggelente nehezebben indul az autó. Mintha kihagyna egy henger, vagy csak az alapjárat alacsony? Nem tudom. Rángatja a motort, Engine Fault. Picit odalépek neki, hogy kicsit jobban megpörgesse és helyreáll a leki béke. Alapjáratot is tartja utána már, Engine Fault eltünik, sárga visszajelző is elalszik. Pár másodperces jelenség. Aztán pöccre indul utána. 3-4 naponta, hetente jelentkezik mostanában. Gyertya, trafósor már cserélve lett. Hibát van, hogy beír a hibatárolóban, van hogy nem ír be semmit. Ha beír, akkor gyujtás kimaradás meghatározatlan hengerben. AC pumpa szerintem rendben azt figyelem és megvárom amíg megvan a nyomás. Széttép az ideg. Ötlet? Tapasztalat?
"Szeretném a kormányon lévő kacsolót is használni,"
Mondjuk kizárólag emiatt nem kötelező a gyári cucc, mert léteznek kormánytávvezérlő adapterek egyéb (nem gyári, márkás) fejegységekhez. Jól körül kell nézni, hogy Picasso-hoz van-e. Az újabbakhoz könnyebb találni, nekem az Evasionhoz kicsit macerás volt, de meglett. :-)
Persze kérdés, hogy az adapter árával megfejelve megéri-e neked a dolog ?!
Gyáriban nem létezett. Nagytesónál mire gondolsz? Pár kört már futottam, de nincs gyári megoldás. Valamien kábellal lehet aux bemenetet csinálni de azt is a comp.-ban engedélyeztetni kell.
MP3 lejátszásra alkalmas rádiót vennék. Az eredetinek semmi baja, csak az a fránya MP3 hiányzik. Szeretném a kormányon lévő kacsolót is használni, ezért csak gyáriban spekulálok. Szóljatok, ha tudtok eladót. köszi
Még egy kérés:
Lassan vezérlés kellene cserélni, mert 122.000 km van benne. laikus vagyok, ezért kérnék segítséget, hogy ez pontosan miket érint, és mibe fáj ez nekem. Esetleg ha kérhetnék linkeket, hogy mit érdemes venni.
Próbáld ki, hogy egyáltalán rámegy-e, mert gyakran nem véletlenül jön ki egy autó adott méretű kerékkel ! Pl. a féknyeregtől nem biztos, hogy feltehető a kisebb kerék. Fontos lehet még a felni ET száma is, az is bezavarhat még.
(A menetdinamika/sebességkijelzés változást most nem is vettem figyelembe.)
Szerintetek Nagy problémát okoz ha a picassora a gyári 15- ös lemezfelni helyett 14-es Peugeot lemezfelniket rakok majd fel nyárigumikkal? Persze majd tavasszal.
Meg tudjátok mondani, hogy a hidrotőke csere mekkora meló? Kb mire számítsak meddig bütykölnek vele, ha ilyenre van szükség? Köszi! (Hidegen eléggé csattogós hangja van, amolyan varrógépes. 1.6 16V)
Én 3.5 éve vettem azóta kb 30 E km mentem. A kutyacsontot cseréltem meg egy szilentet a bal oldali golyalábban. Elektronikával nekem nem volt baj eddig, ahogy olvasom 2003-tól a gyenge pont a kormáykapcsoló. 2002-ig másikkal volt szerelve az ha kikopik könnyeben javítható. Az első szériákon nem volt megrelézve az utastérventillátor és szétolvadt a gyújtáskapcsoló betét. Féktárcsát betéttel már cseréltem,de nálam ez nem mérvadó mert használtan vettem, és természetesen a vezérlést is.
A picassóban nagyobb a hely hátul, és jobban elférnek a gyerekülések is.
Én 3.5 éve vettem azóta kb 30 E km mentem. A kutyacsontot cseréltem meg egy szilentet a bal oldali golyalábban. Elektronikával nekem nem volt baj eddig, ahogy olvasom 2003-tól a gyenge pont a kormáykapcsoló. 2002-ig másikkal volt szerelve az ha kikopik könnyeben javítható. Az első szériákon nem volt megrelézve az utastérventillátor és szétolvadt a gyújtáskapcsoló betét. Féktárcsát betéttel már cseréltem,de nálam ez nem mérvadó mert használtan vettem, és természetesen a vezérlést is.
A picassóban nagyobb a hely hátul, és jobban elférnek a gyerekülések is.
A kuplung bowden -már írtam- gyenge pont. Tehát kockáztat, aki kuplungszerkezet csere esetén benn hagyja. Ritkán bír ki két kuplungtárcsát. Ha meg nem bírja ki, akkor szerencsétlen esetben ott fog állni az út szélén, mert nem egyszerű javítani ott. A szállítási költsége az autónak annyi lesz, mint egy új bowden.
Ezek nem fikciók, saját tapasztalat. Nekem szakadt már el, szerencsére nem vidéki úton valahol, hanem Budapest belvárosában. Taxival a szervizbe tudtam magam vontattatni nem aprópénzé...
Higgyetek nekem, egyszerre kell ez egész hóbelebancot cserélni a kuplung esetében.
Ha felkeményedik a kuplung, pláne még roppan is, ott már a kinyomócsapágy is kakukk. De tök mindegy, ahogy mondtam csere az egész.
Sajnos nem. Ugyanis az automata bowden, az néha - nem találok jobb szót rá - megszalad.
Az önbeálló része sérül, és emiatt elengedi a feszítését, és be tudod nyomni padlóig a pedált úgy, hogy nem emel ki a kuplung. A következő benyomásnál meg megint jó.
És sajnos a kemény, vacak kuplunggal használt bowdenek elhasználódnak. A szervízben nagyon helyesen ki akarták neki cserélni, mert nem akarnak visszatérő reklamálót. Természetesen maradhat benne ez a bowden is, nem kötelező cserélni, de célszerű.
Sziasztok, szo volt a leszedo szerszamhoz a kepen latott alufelnihez. Esetleg nem lenne egy cikkszam? Engem is erdekelne. Most vettuk meg a Picassot, 2006-os, hasonlo felnivel es szinte "faj", amikor latom a gumisnal, hogyan feszegetik azt a muanyag kupakot (ami mint kiderult egyebkent 6000 penzbe kerul darabonkent, szoval nem is olcso). Nagyon szepen koszonom a segitseget!
Nem a bovdennel van baj,hanem akuplung járja a végét.A szerkezetet kell kicserélni,a bovdenhez hozzá ne nyúlj.Pontosan 18000-be + ba fájna neked.Az elszakad vagy nem.Amúgy van egy használt automata tökéletesen működő bovdenem,ha érdekel 10-ért a tied.
Az automata kuplungbowden elég drága, ráadásul jobban jársz, ha ragaszkodsz, hogy gyárit tegyenek bele, mert az utángyártottak alig olcsóbbak és a márkásokkal is asok a gond.
Nekem valami 16-18e rémlik csak a bowdenre, de ez nem biztos. Ha megírod az alvázszámod utolsó 8 karakterét, akkor pontosan meg tudom mondani a gyári bowden árát.
Amit kellett csináltatni idáig:garanciás korában lambda szonda ment ki,3 évesen összeolvadt a gyujtáskapcsoló belseje,amit ax-ból mentett belsőt kapott,ugyanaz,csak 10000-be került.Sajna alul van méretezve a vezetékelés mikor a légkondi bekapcsol,a kapcsolón keresztül kapja az áramot,be lett relézve,240000-nél ment ki akuplungom,ami ez is világszám.Ja és az eredeti gumim 120000-et bírt.Persze a mozgó kopó alkatrészek cseréje:vezérműszíj+szivattyú 120-anként,gyertya:60 féktárcsa+betét150-nél.Kutyacsontot már kétszer cseréltem,lehe hogy nem a legjobb minőséget vettem.
Szóval ennyi,megy mint a golyó,120-nál érzi jól magát,ja és a fogyasztás,7,4 az átlagom,az olaj még kibírja max-min ig 20000-alatt.Imádom az autót nem tudom hogy mit tudnak a mostaniak,értem ez alatt a C4 vagy a Grand Picassókat.Írjatok róluk!