Keresés

Részletes keresés

Talia Creative Commons License 2002.04.28 0 0 313
Délután kb. fél ötkor Pici a Petőfin, élő telefoninterjú és egy dal az újról. Egy órával később Zorán ugyanott.
waters Creative Commons License 2002.04.28 0 0 312
Hahó!
Akkor szerintem hétfőre szervezzünk valamit!!!
Ötletek?
Előzmény: Cabolo (311)
Cabolo Creative Commons License 2002.04.27 0 0 311
minimálisan tudok a hétvégén netezni, a hétfővel kapcsolatban írjatok vagy mail-re vagy ide!
4 éve vagy 5 már, ugye úgy volt, hogy éjszaka odalehetett menni 1-2 boltba és akkor tied a cd, most már hétfőn napközben is lesz? ha éjszaka, akkor jobban lehetne a társaságot összeszedni, bár kocsmára idő nem tom lesz-e aznap?

hétfőn negyed 4-ig meg tudom nézni a dolgokat, esetleg ha mail-t írtok, megadhatom a mobilomat, de örülnék ha hétfőig 1-2 ötlet felmerülne!
De tőlem a zene meghallgatása utáni buli is, OK.

Dotis Creative Commons License 2002.04.26 0 0 310
Közben túl vagyok még egy meghallgatáson. Tévedtem néhány kisebb dologban, de a lényegben nem: ez egy csodálatos lemez. (Persze ezt nem kell nekem elhinni.)
Nagyon más ez a kocsmás, mint bármelyik eddigi, de ezt már megszokhattuk az LGT-től, nem klisékkel dolgoznak - mindig mást csinálnak, és mindig nagyon jót. Vegyük mondjuk a Zené-t meg az Ellenfél nélkül-t, mintha más-más zenekar játszana itt és ott - de mégis mindkettő az LGT.
Egészen különös hangulata van ennek az újnak, és nagyon üt.
Egy dal van csak, ami nem jött le igazán, egyelőre unom, bár lehet, hogy csak nem tudtam ráhangolódni a finomságaira. A Magyarország-gal viszont megint úgy jártam, mint elsőre.
Szóval én továbbra is odavagyok, és tartok tőle, úgy is maradok. :)
Cabolo Creative Commons License 2002.04.25 0 0 309
Na lehallgattam a 424-et, jó lemez ez!
Még holnap este vagyok, aztán megint ritkábban, szal a kocsmáról gondolkodjatok vagy a Cd-vételről vagy együtt:)

Waters, sz@r még a géped? :(
Holnaptól önkényesen elvett házigazdaság visszaadva:)

Cabolo Creative Commons License 2002.04.25 0 0 308
"Mert a kocsmában minden megtörténik veled, ott beszélgetsz, ott mondod el a történeteidet, onnan telefonálsz, ott keresnek, ott ordítoznak veled, ott meséled el azt, amit másutt nem. Persze ez nem egy létező kocsma, hanem ez egy kicsit szimbolikus kocsma, ez egy kicsit a szívünkben van, ez egy olyan kocsma, amilyen talán jó lenne, ha lenne."

Hát igen. Barátok, kocsma, zene + igazi barátságok, mély érzelmek egy kiüresedett világban, kis megpihenés a nagy rohanásban, tudva, hogy itt meghallgatnak, figyelnek rád, fontos vagy bárkinek is, ... igen egy ilyen kocsma jó lenne! ... Elnézést kérek, szentimentális voltam, de ma nincs jókedvem...

A levlistás dolgokkal egyetértek, rádió, gitárok, stb.

Cabolo Creative Commons License 2002.04.25 0 0 307
Nagyon szép és igen-igen kedvcsináló elmezést adtál, van egy sanszom, hogy az első 2 fog igazán tetszeni, nem beszélve a többiről;-)
(A LGT X. - szvsz nem olyan rossz, én ezen nevelkedtem, egy ideig csak ez az 1 loksi lemezünk volt otthon - én szeretem, márcsak nosztalgia miatt is.)
Szóval nagyon várom már a hétfőt!

Evvel kapcsolatban viszont vannak kétségeim, én nem leszek hétvégéig Pesten, nem tudok kocsmát lefoglalni, szóval ha akartok valami öszeröffenést, nektek kellene valami ötletet bevágni, mert itt van a nyakunkon a NAP! Én a magamét alább elmondtam...

na elolvasom az interjút!

Előzmény: Dotis (297)
TündérKata Creative Commons License 2002.04.25 0 0 306
Aszta!
Előzmény: Dotis (303)
Cabolo Creative Commons License 2002.04.25 0 0 305
:-))

A gitárpárbaj nem tűnik rossznak!

Előzmény: amanibhavam (304)
amanibhavam Creative Commons License 2002.04.25 0 0 304
csak gonoszkodásképpen: ha az új lemezen Dusán megint hatvanszor elsüti az "én ilyen vagyok, te olyan vagy, van aki ezt teszi, van aki azt teszi, van aki felköti magát, van, aki lehúzza" klisét, visítani fogok:-)
Dotis Creative Commons License 2002.04.25 0 0 303
Kedden Gitárpárbaj a PeCsában: Alapi István, Felkai Miklós, Karácsony János, Szűcs Antal Gábor, Tátrai Tibor, Závodi János. Dob: Solti János, basszusgitár: Kicska László.
csettlik Creative Commons License 2002.04.25 0 0 302
Ne szólj, csak ints,
már 3 nap sincs! :-))))))

"Ismeretlen Katona"

Cabolo Creative Commons License 2002.04.25 0 0 301
Akkor hétfőn legyen valami?
Előzmény: waters (298)
Cabolo Creative Commons License 2002.04.25 0 0 300
Yes,YES,YYYEEESSS!!!!!!
Este még jobban átolvasom az anyagot, most csak kiváncsi voltam, mi újság! :)
A Pici interjú alapján nagyon királynak igérkezik a lemez! dr. Somló és James, az 50hangú, ó yeah:))
Lappantyú Creative Commons License 2002.04.25 0 0 299
Jajdejó... és ez éppen ilyen lesz, ilyen jajdejó. (ennyire azért elfogadom HZs. elfogultságát, eddig még mindig bejött)
Hétfő, legyen hétfő, legyenmárhétfő. :-)))

Lappa

waters Creative Commons License 2002.04.25 0 0 298
Ez aztán a jó hír!!!
Hétfő!!!!
Dotis Creative Commons License 2002.04.25 0 0 297
Beszélgetés Presser Gáborral az új albumról (koncepció és kulisszatitkok),
valamint első benyomások (szigorúan szubjektíven) a fesztivál site-ján:

http://www.unionbiztosito.hu/lgt-fesztival/indexk.html

Tudtommal nem kedden fog kijönni a lemez, az csak a hivatalos megjelenés napja (Tabán '79 és '84 különben), hétfőn már a boltokban lesz, lehet érte sorba állni. :-)

aranyszáj Creative Commons License 2002.04.24 0 0 296
ööö szóval a refréntől:)
Itthon vagyok végre, itthon nézek az égre,
itthon vagyok végre, itthon óóó,
itthon szép az élet, itthon boldogan élek,
ITTHON vagyok én!

Boldog arccal lépdelek a régi ház felé,
ismerősök jönnek sorra a szemem elé,
azt látom, hogy mindenki hoz valamit énnekem,
az ajándékok elhalmoznak, és ez helytelen!

Itthon vagyok végre, ...

Virág nyílik virág mellett a kiskert asztalán,
és a virágláncok (?) pora a torkomra száll,
köhögnöm kell és egy kéz gyengén hátbavág,
hát nem ismersz meg vén csavargó?!
IGYUNK ÁLDOMÁST!

Itthon vagyok végre... "

szal itthon vagyok végre:)) és igyunk áldomást!
:)))))

Előzmény: aranyszáj (295)
aranyszáj Creative Commons License 2002.04.24 0 0 295
húha, még nem is volt lgt-dalszöveg itten?!!
1-2 helyre nyomtam már be néhányat, akkor ide az egyik kedvenc dalomat, amiről anno azt írtam, hogy szeretem részegen üvölteni;-))))

Visszamegyek a falumba (BUMMM, 1973) - az egyik legkevésbé ismert szám az albumról, pedig nagyon jó, és van benne élet, imádom! Na meg át tudom könnyen élni a szövegét is:))))

"A kalauz szólt, hogy keljek fel, lejárt a jegyem,
átellenben terül el születési helyem,
foxtrott szól a kocsmaablakon szombat délután
ott táncol vagy 20 pár csizma és a konyhalány,

Itthon vagyok végre, itthon nézek az égre,
itthon vagyok véfre, itthon óóó,
itthon szép az élet, itthon boldogan élek,
ITTHON VAGYOK

Cabolo Creative Commons License 2002.04.24 0 0 294
ezt nem tudom/értem...

a lelkes 5let pártolást örömmel látom :)))))
én elég lepattant helyeken szoktam Pesten kocsmázni, ráadásul nem is vagyok pesti, szóval én is alkalmazkodom hozzátok:)
persze a koli szobámban is házibulizhatunnk, de ez elég húzós még ötlet szintjén is;-)) ráadásul nincs is CD-játszónk...

Esetleg a Grinyó pince részét le lehetne foglalni, attól függően hányan jönnénk, ez is elég közepes hely, nem tom ismeritek-e?! Viszont itt nem igen lehetne zenét is hallgatni.
De azért rengeteg hely van Pesten, mindenki vessen fel valamit, aztán csak ÖSSZEHOZZUK!
Én Pünkösdig fent leszek, addig ráérek főleg szerdán, pénteken, esetleg szombaton!

Előzmény: TündérKata (293)
TündérKata Creative Commons License 2002.04.24 0 0 293
Van valami baj a listával?
TündérKata Creative Commons License 2002.04.24 0 0 292
Ajajjjj :)))

Ki hol lakik és meddig dolgozik és mennyire rugalmas, estébé? Nem lenne jó 7végén menni? És lefoglalnánk valahol egy asztalt?
Vagy esetleg valamelyikőtöknél lehetne házibulit rendezni, nu?

Előzmény: waters (291)
waters Creative Commons License 2002.04.24 0 0 291
Én csak proli kocsmákat ismerek:))
Válasszatok helyet,én megyek:))
Előzmény: TündérKata (290)
TündérKata Creative Commons License 2002.04.24 0 0 290
Node hol és mikor? :)
Lappantyú Creative Commons License 2002.04.24 0 0 289
Én is csatlakozom, még úgy is, ha a közös zenehallgatást nem tudjuk megoldani.

Lappa

Előzmény: csettlik (288)
csettlik Creative Commons License 2002.04.24 0 0 288
Csatlakozom az elöttem szólókhoz! Csináljunk egy meghalgatós, ismerkedős bulit. Amúgy lemezcím szerüen: "A fiúk a kocsmába mentek" :-)
Előzmény: Cabolo (285)
waters Creative Commons License 2002.04.24 0 0 287
Támogatom!!!
Előzmény: TündérKata (286)
TündérKata Creative Commons License 2002.04.24 0 0 286
Ez 1 nagyon jó 5 let!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: Cabolo (285)
Cabolo Creative Commons License 2002.04.24 0 0 285
Üdv a fórumon! A Mozi azt én is nagyon szeressem, de hát a kedvenc lemezemen van:)
Amíg a topicgazda fertőtleníti a gépét, addig átveszem a házigazdaságot, és csak kicsit vagyok nagyképű:)))

Szóval azt ugye tudjátok, hogy kedden megjelenik a LEMEZ!!!!! Mit szólnátok közös vásárláshoz, utána ha valakinek van vendéglátós haverja, egy kocsmában közös meghallgatáshoz? Vagy a meghallgatás utáni találkához, hmmm?
Ezt persze csak óvatosan kérdem, mert minden 5letem eddig zátonyra futott:)))) De egy rajongónak örökké próbálkoznia kell:)))))

Dotis! Jössz az elfogulatlan kritikával! ;-))

Előzmény: csettlik (282)
Cabolo Creative Commons License 2002.04.24 0 0 284
Szia Kata!
Hétfőn megkaptam a számod, de azóta nem tudok a mailbox-ba bejutni, így nem tudtam telefonálni:(
Most pár napig csak este érek rá, így inkább vasárnap v. hétfőn hívlak fel és akkor megbeszéljük a jegyeket, OK?
Szerdánként ált. ráérek, így ha elvileg az jó, akkor oda is tudnám a zsozsót adni.

Előzmény: TündérKata (283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!