Az eu nagyautóknak se annyi a co2 mint amennyit megadnak. Nem esznek sokat illetve többet az amerikai autók. A8-am se eszik 9,5-et átlagban hanem a bő másfélszeresét, ennyit egy amerikai v8-as is tud, sőt...
"Lemfördert raktam bele, (a gyári alkatrész árának a fele alatt) semmi gondom nem volt vele."
Gondolom a felét ki is bírta, mint a gyári.
"Régen rossz az a vezetési stílus ami az 1m-ekre alapozza a belesetek elkerülését. Ez igaz a gyári féktárcsától kezdve a prémium abroncsokon keresztül mindenre. Az országúti Fittipalidik szokták az ilyen 1m-eket centizgetni, aztán vagy összejön, vagy nem."
Mindenkivel aki közlekedik előfordulhat határhelyzet. Ultragáz érzés amikor vészhelyzetben szar a féked pl. Nekem volt benn részem egy Brembo-val! Akkor még én is spóroltam ezeken... Hazaérve repült a kukába és ment bele a gyári (amúgy motor volt, tehát simán ott is maradhattam volna)
"Nincs ezzel semmi baj, csak egy Kia vagy Hyundai nem kerül annyiba mint a VW-Audi. Ha pedig ebböl szemszögböl nézzük, akkor a VW nem prémium, csak szimplán drágább mint a többi."
Szerintem nem drágább hasonlóan összerakva. Amennyivel esetleg drágább, annyival többet is tud/igényesebb. És ez enyhén szólva sem a Kia/Hyundai leszólása!!
"Talán az, hogy egy váltóhalálnál bekövetkezhet a gazdasági totálkár, aminek általában új autó vásárlása a következménye. A Multitronic-nál is volt oljcsere elöírás (persze pontosan tudták hogy az akkor is meghal ha cserélgeted az olajat). Valamit ki kellett találni hogy Tiptronic se tartson 500000km-ig. Az autógyártóknak nagyon is érdekük hogy az autód mihamarabb tönkremenjen."
Minden gyártónak ez az érdeke, tehát ez sem VAG specifikus. Az "örök" élet már a múlté. Arra azért figyelniük kell, hogy annyira jó legyen, hogy ne gondolkodj másban a következő autódnál. Az meg, hogy a gyártókat az első 2-300000km érdekli, meg is értem. Nekem addig soha nem is szokott gondom lenni velük.
Szerintem nem valósítható meg gazdaságosan az amit a politikusok kitaláltak. Illetve a valóságban nyilván nem lehet olyan emissziónak a közelébe menni, ami a szabványokban van (persze a szabvány teszt sem a valós használatot szimulálja!). Ez nem is reális egyáltalán, sokkal több erőfeszítést igényel 1-2% csökkenés, mint amenynit ér. Ráadásul nem is akkor súlyú a személykocsik szennyezése, mint amennyire mostanában felfújják a problémát.
Most majd érdekesebb lesz az új WLTP alapú mérés. Azt hiszem megfojtja a mostani nagyon erős turbós motorokat is.
Pont azon gondolkoztam, hogy a gyártókat kötelezni kellene arra, hogy a károsanyag kibocsátástban részt vevő alkatrészek (dpf, egr, akármi...) karbantartásában az egész autó élete során részt kelljen vegyenek. Ne csak addig legyenek felelősek ezek tökéletes működéséért amíg kitolják az autót a gyár kapuján. Vagy legalább is pl. a dpf-et bekerülési költségen kelljen árulni.
A leghangosabb sajtóvisszhangja a Volkswagennek volt, de ahogy a botrány továbbgyűrűzött, úgy derült ki egyre másra több cégről is, hogy a mérések idejére csökkentik a károsanyag-kibocsátást az autóik. Ilyen a Fiat, a PSA-csoport autói, a Renault. De alig pár napja, a Mercedes is visszahívott közel 3 millió autót szoftverfrissítésre, de az Audi is felajánlotta vásárlóinak az update-et.
Velük ellentétben a BMW állítása szerint az Euro 6-os motorjaiknak nincs szüksége szoftverfrissítésre, ellenben az Euro 5-ös motorjaikhoz elérhető egy új szoftver, amit önkéntes alapon, ingyenesen frissítenek a BMW-tulajoknak.
a csaló szoftveről most beugrott egy Rönó trükk: régen (euro2 idején talán) csináltak olyan dízel szoftvereket, amik 160 000 km után elkezdték csökkenteni az egr hányadot. Kb 200 000 km-nél már nem használta az EGR-t. Persze akkoriban ezt senki nem vizsgálta, csak a tulajok örültek, hogy kevesebb gond van vele, mint a többi dízellel...
A VW soha nem is volt prémium, az ára sem az. Szerintem akár Ford is hasonló áron van. Majd nézd meg azért az alkatrészárakat egy Hyundai-hoz. Lehet hogy 2x annyi egy fényszóró, mint a VW-hez.
Sosem tettem emblémás futómü alkatrészt az autóba. Lemfördert raktam bele, (a gyári alkatrész árának a fele alatt) semmi gondom nem volt vele.
Régen rossz az a vezetési stílus ami az 1m-ekre alapozza a belesetek elkerülését. Ez igaz a gyári féktárcsától kezdve a prémium abroncsokon keresztül mindenre. Az országúti Fittipalidik szokták az ilyen 1m-eket centizgetni, aztán vagy összejön, vagy nem.
Persze mindenki trükközik valamilyen szinten, de akkora csalást amit VW csinált, egyik más gyártó sem követett el. Csaló szoftvert csak a VW tett az autóiba.
4 èv vagy 200000km a garancia. Kb. senki nem ad többet. (Kia, Hyundai). A többi gyàrtò is leszar ezutàn
Nincs ezzel semmi baj, csak egy Kia vagy Hyundai nem kerül annyiba mint a VW-Audi. Ha pedig ebböl szemszögböl nézzük, akkor a VW nem prémium, csak szimplán drágább mint a többi.
Ès mi èrdeke a VW-nek hogy ne cserèltesd le az olajat a te költsègedre/az ő hasznàra? A DSG-nèl meg 60000-enkènt előìrja pl.
Talán az, hogy egy váltóhalálnál bekövetkezhet a gazdasági totálkár, aminek általában új autó vásárlása a következménye. A Multitronic-nál is volt oljcsere elöírás (persze pontosan tudták hogy az akkor is meghal ha cserélgeted az olajat). Valamit ki kellett találni hogy Tiptronic se tartson 500000km-ig. Az autógyártóknak nagyon is érdekük hogy az autód mihamarabb tönkremenjen.
"vagy full elektromos fejlesztest latnam szivesebben"
Ez ma még messze nem alternatíva. Lehet itt párszázezer darabbal szórakozni (összességében rosszabb hatásfokkal, mint bármelyik belsőégésű), de nagy tömegben még sokáig utópia marad
Magyarul... a mindennapokra mellőzzuk ezeket a hasznalt premiumokat es legyen mellé egy japán/koreai!? en igy vissza gondolva ott hibáztam hogy a mindennapi lotifuti dolgaimra ilyen autot hasznaltam... egyszeruen nem erre vanak kitalalva... Ennyi! Varosban... helyben ilyen 3 literes olajkályha felesleges kinzás... :(
dizelbotrany! Minden gyarto csal, csak most kiderult (ne menjunk bele milyen penzugyi hatter hatalmak keze volt benne)... amerikaban igen jobban kezeli a vw, mert ott a rossz nezesert is leperlik a gatyadat es kb mindenki vigyazba áll attol a liberalis fertőtől!:( europa meg hát ennyi... egyszeruen ezek az euro 6-7-8-9-10 mar kb teljesithetetlen persze hogy kell a csalas... es ha minde gyartot most lemernenk kb ugy ahogy van az egesz brigad mehetne a lecsoba...:)
en jo magam a benzin-elektromos... vagy full elektromos fejlesztest latnam szivesebben... persze itt most megint felmerul az öco-labnyom kerdese de az megint egy hosszu vita lenne...
Azèrt a rossz àr/èrtèk aràny több mint relatìv. Ha 1 mèterrel kèsőbb àllsz meg ès rotty a kocsi; vagy 50000km-enkènt hajigàlod ki a futòműalkatrèszeket ès "màszkàl" az ùton. Szerintem ezt hosszan lehetne folytatni.
Olvasgasd a vilàgsajtòt akkor. Fiat, Mercedes, Suzuki, BMW stb. Èn màr mindegyikről olvastam. Na meg arròl is hogy a balhè utàn közvetlen 20 gyàrtmàny közül pont a VW volt a legtisztàbb.
Mindenesetre sunnyog az összes gyàrtò; a VW meg elviszi a nagybalhèt.
4 èv vagy 200000km a garancia. Kb. senki nem ad többet. (Kia, Hyundai). A többi gyàrtò is leszar ezutàn.
Ès mi èrdeke a VW-nek hogy ne cserèltesd le az olajat a te költsègedre/az ő hasznàra? A DSG-nèl meg 60000-enkènt előìrja pl.
Ha esetleg ùgy èreznèd, hogy szentnek gondolom őket, akkor nagyon tèvedsz, de màsik gyàrtò sem különb semmivel.
Mint pl.? (gyári emblémás alkatrésszel átejtették; erre gondolok)
Az árával mindenképpen, mert annyival nem jobb minösége mint amennyivel drágább a "minöségi" cuccoknál. Magyarul a gyári cuccoknak rossz az ár/érték arányuk
"Dieselbotrány"
Ezt minden gyártó elkövette; max. más formában csalt. Ez nem VAG "specifikus".
Valahogy a világsajtó mégis csak a VW trükközéséröl szól. Vajon miért?
"-Vezérmülánc mizéria ami alól Európában olyan szépen kihúzzák magukat
-Az olajzabáló motorok amiket szintén csak Amerikában hajlandóak gariban javítani."
Tudtommal garanciális időben, márkaszervízben szervizelt autóknál működik a garancia ezekre a dolgokra.
Garanciális idö? Az mennyi? 2év? 3év? 5év? vagy 100000km? Azon túl mi lesz?
Sajnos nem... Kifogásokat keresnek, és ha veletlenül meg is javítják, (mivel szar konstrukció) megint tökremegy. Van itt néhány Audi fan, akiket pont leszar az Audi.
"-Az élettartam olajfeltöltés a Tiptronic váltóban"
Nem hinném, hogy amelyik esetleg tönkrement, az az olajcsere hiánya miatt ment szét.
Nem tudjuk eldönteni mitöl megy tönkre, minden esetre az olajcsere mentes használat jót nem tesz.
Annyi tény azonban van a dologban, hogy váltó gyártója az elsö olajcserét már 80000-120000km-nél elöírja. És az is tény, hogy az Audi ezt "élettartam feltöltésre" módosította. Gondolom szintén a korrektség jegyében.
Senki sem egy darab gyártásáról beszél, a VW sem egy darabot gyártat. Vannak olyan müanyag/gumi alkatrészek, amit 20+évig gyártanak. Találtam a 97-es A4-ben olyan alkatrészt ami a 2008-as A8-ban is ugyan az. Szerinted hányszor termelte ki a szerszámköltséget a termék?
Nekem itt van az öregedő A6, a szintén öregedő CR-V meg egy Daewoo Lacetti. (Ez utóbbi gtk/mtk okán lassan múltidő). Utóbbi legutolsó vezérléscseréje is 105000 forint volt anyaggal, munkadíjjal. Azt nem tudom még, hogy a V6 ugyanilyen akciója mennyi lesz majd.
Mica-r jobban otthon van benne, de szerintem nem az alkatrész árakban van a nagy különbség, hanem a szükséges alkatrészek mennyiségében és az adott alkatrész cseréjére vonatkozó munkaórák számában.
Ez is igaz, senkinek a fejéhez nem nyomnak stukkert, hogy Audit vegyen :)
Sőt, különösen senkinek a fejéhez nem nyomnak, hogy Audit vegyen, amikor meglátja, hogy a hazai "préimum" állomány milyen állapotban van.
Mindig riogatom az ismerőseimet, hogy az autóvásárlás milyen Canossa járás lesz, aztán hipp - hopp vesznek egész jó Toyota Yarist, Ford Fiestát, stb.
Én meg elsőre meglepődöm, aztán rájövök, hogy hát persze, azokból itthon is lehet jót venni, mert jobb eséllyel vannak normális tulajoknál végig, míg sajnos a "prémium" márkák úgy 3. tulajtól többségében már elég durva kezekbe kerülnek (tisztelet a kivételnek), akiktől egy kalapácsot sem szívesen vennék, nem hogy egy autót.
Viszont mivel 25. éve folyamatosan van a közelemben négy karikás (nálam, ill. előtte felmenőknél), így azért elég nagy biztonsággal állítom, hogy ha:
1. körültekintően választunk vételkor
2. nem akarjuk körbejárni vele földet
3. nem szorít az idő a szervizelésnél (ergo van másik)
akkor bizony a középosztály számára is egész emberi költségeken fent lehet tartani, és élvezetesen és biztonságosan lehet használni ezeket is, úgy, hogy se nem tákoltuk őket, de se nem vettünk bele gyári emblémás alkatrészeket.
Hozzáteszem, hogy fenti tételem azért az újabb autókkal egyre jobban inog, tehát ez a múlt tapasztalata. A modern autókkal egyre több olyan buktató van, ami semmilyen körültekintéssel és türelemmel nem kerülhető el biztosan.
Akkor a középosztály majd választ, hogy erőn felül költ az autó életben tartására, vagy vesz (pl.) egy Suzuki SX Cross-t, ami lassan szinte mindent tud, mint amit a nagyok, csak (gondolom) harmadannyi hozzá az alkatrész.
Egészen biztosan nem fog működni? Akkor nincs más opcióm, mint az "AMI MOST" - ha jól láttam a neten, ilyet kell keresnem, ha pendrive-ról szeretnék zenét lejátszani. Ezt meg tudnád erősíteni? Esetleg van valakinek eladó ilyenje? Az egyébként menni fog a mostani mmi verzióval, vagy valahogy varázsolni kéne rá frissítést? (Miközben ugye halott a cd...)
Vissza is viheted (ha az utolsó képen lévő az) amit vettél. Az egy MMI3G fejegység, nem fog működni az autódban mivel neked MMI2G van. A tolatókamerához kellene, hogy legyen videóbemenet a fejegységeden (a 2G-nél a kesztyűtartó mögött van felcsavaroza) ha nincs a kocsiban tv tuner vagy tolatókamera akkor nincs rajta.
Azért szólj, ha legyártottad ennyi pénzből a gyári cső másolatát :-)
Ember... Szerszámkészítö vagyok, és jó pár évet gyakoroltam a szakmámat VAG beszállítócégeknél is. Elhiheted hogy nem kell egy csúcstechnológia hozzá, nincsenek százados türések, felületi érdesség, stb.
Jóval a dieselbotrány elött vettem, de könnyen lehet hogy többet nem is veszek. A VAG nagyon inkorrekt lett. Eleve nem kezeli egyenlöen az ügyfeleit, Amerikában mindent ingyen kijavít, meg kártérítést fizet, az Európaiak meg le vannak ejtve. És ez nem csak a dieselbotrány kapcsán mondható el.
Én nem szeretem ha hülyének néznek, akkor sem ha van rá pénzem.
Én inkább szilikon cső szettet vennék hozzá ha létezik hozzá ilyen. Ezek a vacak gumicsövek nem bírnak sokat, sokkal jobb minőségű utángyártott szilikon csöveket lehet kapni.
GTR-nél kicseréltem mindent ilyenre, a gyári fos gumicsövek meg mentek a polcra.
Van nekem egy Allroadom (2007, 3.0tdi, mmi 2g high), nem jó benne a 6-os cd tár. Jelenleg a 28.3.0 0612 sw van rajta. Vettem bele bontottan egy sd kártyás multimédiát, ez épp úton van. Az első kérdésem, hogy fog-e működni a multimedia? A második, hogy ha nem, akkor hogyan tudnám frissíteni a szoftvert? (Illetve újabb szoftverrel fog működni, igaz?) Be lehet kötni csak a frissítés idejére valami random cd lejátszót, vagy mindenképpen csak a gyárit eszi meg? Ha látja az új multimedia interfacet akkor sd kártyáról is tudok mmi-t frissíteni?
Másik kérdéskör: tolatókamera. A kereskedő, akitől vettem az autót adott hozzá egy tolatókamerát ajándékba, lévén csak radar van benne. Megfelelő műhelyben ezt bekötik szó nélkül, vagy hiányozni fog valami alkatrész, amivel az mmi fogadja a külső kamerát? Ugye nem....
Másrészt itt a sokadik dízelbotrány, kartellezés, stb., és az egészből az embernek egy ilyen "na elmentek ti a p...ba" érzése van, ami újabb érv a gyári dolgoktól való elfordulás mellett.
Pontosan.
Persze aki akar, higyjen az emblémában, és fizessen nyugodtan többszörös extraprofitot. Azt viszont ne hirdessük tényként hogy ez az egyetlen használható alternatíva.
Én úgy gondolom csúnyán becsapta az ügyfelelit a VW, én amit csak lehet nélkülük fogok megoldani.
"Azért azt nagyjából tudjuk, kik a gyári (vagy azzal nagyjából megegyező) beszállítók, így kiktől várhatunk hasonló minőséget, én sem fizetnék dupla árat a gyáriért."
Én meg inkább kifizetem. Az utángyártott még sose volt olyan (hiába gyári beszállító), mint a gyári emblémás
Azért azt nagyjából tudjuk, kik a gyári (vagy azzal nagyjából megegyező) beszállítók, így kiktől várhatunk hasonló minőséget, én sem fizetnék dupla árat a gyáriért.
Értem én, hogy a gyár ma már nem is annyira az autó eladás árából, hanem a karbantartásból, alkatrészekből akar megélni, de ez előbb utóbb vissza fog ütni, mert egyrészt annyira bonyolultak az autók, hogy előbb (kevesebb km mellett) fognak komoly ráköltéseket kérni, amit már a 2.-3. tulajok sem fognak kifizetni, azaz szükségszerűen barkácsolás lesz a vége.
Másrészt itt a sokadik dízelbotrány, kartellezés, stb., és az egészből az embernek egy ilyen "na elmentek ti a p...ba" érzése van, ami újabb érv a gyári dolgoktól való elfordulás mellett.
Harmadrészt különböztessük azért meg a "kellemetlenségekkel" járó barkácsolást az élet- és balesetveszélyes barkácsolástól.
A rendszámtábla világítást mi is barkácsoltuk fillérekért, mert a fenét fogok én fizetni 40000 Ft-ot egy két apró lámpácskáért (pontosabban annak foglalatáért), míg ha valaki mondjuk féket barkácsol, azt nagyon nem kéne.
Végül is a vízcső is inkább a "magánügy" kategória, mert ha eldurran, akkor jó eséllyel a tulaj fog szívni vele, nem ártatlanok.
"Arról meg már ne is kezdjünk el beszélni hogy a 23800Ft-os csövet mennyiböl állították elö..."
Mindegy is, ennyiért most megkapod. Semmi gyárit nem kapsz meg előállítási ár közelében. Múltkor egy csillagos autónál szervócsőre 6 hét várakozást mondtak, de legalább az sem volt olcsó.
"A pénznek az az egyik tulajdonsága, hogy ha feleslegesen szórod, hamar elfogy. :-)"
Már akinek elfogy!
Otthoni szerelés/ "javítás"... fillérbaszás... :D Ennyi... aki A6-ot vesz az cserélgesse az alkatrészt és ne "javítson"... És hogy fogy a pénz? Kit érdekel nem a te zsebedből veszik ki... :O ;)
Nekem sem rémlik gyerekkoromból az a rengeteg játék, lego, stb. Az már sokkal inkább, hogy egy füzetbe fel volt írva még a 2 kifli megvásárlása is, hogy biztosan kifussa a hónap...
Múltkor egy palinak leállt az autója a lámpánál, segítettem félretolni, ott dörmögte az orra alatt, hogy tegnap a veje szerelt rajta valamit. :DDDD
Alapvetően nem szeretem a fillérbaszó üzemmódot, ami messze nem ugyanazt jelenti, hogy a két kézzel való értelmetlen pénzszórást támogatom, azért a kettő között van még bőven út... Pl. az ML-be se vettem két új fényszórót, hanem megcsináltattam a felújítást (persze olyannal aki már egy párat megcsinált...) mondjuk harmadáron.
De félre ne érts, nem akarok senkit meggyőzni, hogy minden úgy jó ahogyan én gondolom, mindössze én is leírom a saját véleményemet, mivel ez egy fórum. :)
Szétmálló csö esetén biztos muszáj lenne cserélni, de én itt a képen csak egy hasadást látok, nem egy szétmállott csövet. Nekem is egy ilyen hasadás volt a vízcsövemen.
Szerintem érdemes lenne megpróbálni, ha nem jön össze, még mindig kicseréltetheti a csövet.
Ha meg véletenül mégis nekem lenne igazam, akkor meg van oldva gyorsan és olcsón a probléma.
Csak én az életemet nagyon szegény sorban kezdtem, és ezért nagyon hamar meg kellett tanulnom a nem létezö pénzzel is bánni.
Az biztos, hogy ha csak azért választasz egy drágább megoldást mert van rá pénzed, könnyen kerülhetsz olyan helyzetbe hogy hiányozni fog valahonnan a feleslegesen kiadott pénz. (Ha pedig a végeredmény ugyan az,/és jelen esetben ugyan az/ akkor felesleges a drágább megoldást választani) Autónál föleg jöhet bármikor váratlan kiadás, de csak úgy az életben is...
Amit én ajánlottam egy alternatíva, az autó tulaja majd eldönti hogyan szeretné javíttatni.
Hát az attól függ! Ha sokat volt kereskedésben egy autó, nincs az a gumicső, ami ki tudna száradni, annyi szilikont fújnak rá a kereskedésben! :D :D Ha turbócső, akkor "szerencsés" esetben belülről az olaj is "ápolja".
Némi tapasztalat és ismeret után Te is belátnád, hogy az a vulkanizálós 1000 Ft-os megoldás nem működik itt. Az a cső a bilincs mellett szakadt el. Nem véletlenül ott. A bilincs (ha jól emlékszem) spéci peremmel van a csövön és ráadásul a gumicső másik vége fixen áll a karosszériára felfogatott cooleren, ez a vége meg mozog a motorral. Tehát van 3mm-ed arra, hogy egy öreg málló gumicsövet összefogjál a többi elvált részével. Jelentem, előre jósolható az élettertama...
Pedig pont az ilyen megoldások miatt egy kalap szar az autók nagy része. :)
Azt is el tudnád magyarázni hogy mivel szarabb a javított csö az új csönél? Ismered egyáltalán a szóban forgó javítást, vagy az összes érved annyi, hogy szerinted ez szar? Meggyözhetö vagyok, csak kellenének a tények.
Én azt gondolom hogy a szar autóknak az a bajuk hogy egyéltalán semmilyen javítást nem végeznek el rajtuk.
Jelen esetben egy lyuk "befoltozásáról" van szó.
Nekem van tapasztalatom azzal amit ajánlottam, és ez alapján mertem javasolni.
Konkrétabban a 97´-es A4-emen az egyik kilyukadt vízcsövet így javították meg. Két alternatíva volt azonos végeredménnyel, kompromisszumok nélkül. Az autó még nálam eltöltött három évében a vízcsövel semmi gond nem volt. A javításért 10€-t kértek, a csöcsere munkadijjal együtt kb 300€-ba került volna.
Stetten kollégának lehet igaza van. Vannak olyan ragasztószalagok, hogy a nyomás alatt lévő vízcsövet, amiből spriccel a víz, be lehet bandázsolni. Végleges megoldásként. Nem fog szivárogni, legalábbis ott. Nem szigetelőszalag minőség, de nem is igazán drága.
Ezt lehet kókányolásnak venni, de lehet javításnak is. Az alkatrész csere NEM javítás.
Ez esetben viszont -ha a szalag mellett dönt- javasolt előtte féktisztítóval alaposan megtakarítani.
Alapvetö hiba hogy a javítás fogalma már csak az alaktrészcserét jelenti, és minden más (függetlenül az alkamazott technológiától) már "kókányolás".
Az általad felhozott példa valóban kókányolás lenne, mert a sebtapasz nem lenne képes elhárítani a hibát. Ellentétben az én javaslatommal, amit kifejezetten az ilyen jellegü meghibásodasokra fejlesztettek ki.
A javítás célja a funkció helyreállítása. Gyakran az alaktrészcsere a leg gyorsabb és leg gazdaságosabb megoldás, de jelen esetben még ez sem mondható el. Gazdaságilag 23800Ft+ szerelési dij vs 900FT.
A szaagos javítás tartós, nem válik le, bírja a höt, olajat, sós vizet, oldószereket, nyomást (8bar-ig).
Akkor mi a baj vele? Az, hogy nem dobtál ki feleslegesen 23800Ft-ot meg szerelési költséget?
Nettó 23800 Ft egy ilyen cső, akinek nincs erre pénze járjon busszal : )
A pénznek az az egyik tulajdonsága, hogy ha feleslegesen szórod, hamar elfogy. :-)
Arról meg már ne is kezdjünk el beszélni hogy a 23800Ft-os csövet mennyiböl állították elö...
Inkább sebtapasszal, nem? Ne viccelj már. Mindenki károg, hogy hogyan kókányolnak mások meg hogy micsoda tákolt romok a magyar használtautók, aztán tessék. Nettó 23800 Ft egy ilyen cső, akinek nincs erre pénze járjon busszal : )
Én arra gondoltam, lehet felraktad a kocsit eladni. :)
Viccet félretéve, biztos vagy benne, h a lánc csörög? Van abban a motorban még pár alkatrész, ami zöröghet. Mikor csinálja, csak indításkor, vagy máskor is?
A vezérlésben meg gondolom annyi lehet, mint magában a kocsiban.
Akku lemerülés téma... sokan szenvednek vele C6- os A6- os tulajok.
Nálam az MMI egyik vezérlője okozott ilyet. Nézd meg sötétben, h nyitás zárás után mennyi ideig világít az vészvillogó gomb háttérvilágítása. 1, max 2 perc alatt el kell aludjon. Nálam két órán át világított, vele együtt a komplett MMI- kör fogyasztói húzták árammal az akkut. Így pár nap alatt lerántotta az akkumulátort is nullára.
közben a motortérben nézelődtem és találtam egy szakadt csövet is. nőből vagyok, nem tudom mi lehet ez a cső. csak bontóban kapható vagy lehet újat is venni?
Arra gondolsz, a tárolt kódok miatti hibák miatt koszos lett a gyertya?
Családban lévő 2.0tdi Touran is folyamatosan világít, csere megvolt, hibakód nincs, villamossági szerelő elvileg semmit nem talált. Az autó megy, het 1000 km-t, sok pályázással ennek ellenére.
A hibakódok ettől szerintem teljesen függetlenek. Ésn em jók. Főleg a DPF hiba, de a töltőlevegő szabályozásra vonatkozó sem. Kell egy jó diagnoszta. A lambda szonda hibajele lehet pusztán következmény nem pedig maga a hiba.
lenne 1-2 kérdésem. új a6 tulajok vagyok(kb.2 hónapja).
az aksi lemerült és vennünk kellett bele másikat,de az új aksi is lemerült teljesen. ha 4 napig nincs beindítva,utána már be sem indul. ez normális? 2. probléma: Spirál jelzés is gyulladt ki hibaként. találkozott már valaki ezzel?
ma teszik gépre a kocsit és kiolvassák a hibát,hátha okosabbak leszünk,de azért meghallgatnám az itteni véleményeket is.
Nem új, 2014-es az rs7 150e km-rel vette a németeknél de hibátlan sérülésmentes, már ment vele kb 20ezret. Chip van rajta de ez a hiba már előtte is megvolt.
Brembo egy kalap szar... jobban mondva nem szar hanem az alsó közép kategóriája nem ér egy forintot sem... a verseny cuccai igen...! amolyan jó olaszos na... vagy a pöcegödör vagy a plafon high tech... (nyissatok be egy fiat szalonba meg egy ferrari/lambo szalonba például na pont ilyen) én is szoptam a brembo tárcsa/betét párossal A6-on... hulladék volt... Ate jó volt azzal nem volt baj...csak egy példa: a gsxr-emre vettem brembo felső verseny fékmunka hengert és ég és föld lett a fék versenypályán érezni a legjobban... na az verseny technika és jó is!!!.. a lakossági szarjait elkel felejteni
Nekem több mint 3 év alatt semmi baja nem volt az a8-nak. Persze lehet kötekedni ha nagyon akarok, ezért most majd hamarosan be is viszem gariba pár apróság miatt, de nem romlott el semmi, nincs hibaüzenet és minden működik, nálam ez az első ilyen a8. Így könnyen adtak rá 5év garit hogy nem nagyon romlik el.
Haveromnak az RS7-nek van valami baja, kb két hetente beír egy hibakódot valami bedúsulás de majd meglesem legközelebb pontosan mi, és olyankor nem megy, rángat meg hasonlók, amikor kitörlik a hibát akkor két hétig megint teljesen jó. Kíváncsi leszek mi a baja ha megtalálják, tapasztalatnak jó lesz.
Neki a legnagyobb vasfék van rajta az a hullámos szélű lyukacsos de szart se fog és amikor vette pár ezer km-t futott új tárcsa/betét volt de rázott eléggé. Azóta felszabályozták meg gondolom lepucolták a felfekvő felületet , jó lett, most már csak nem fog nagy tempónál.
A sötétebb foltok mélyedések. Ez abszolút normális?
Őszintén szólva pont nem ócskát akartam venni, mondom a Brembonak csak van neve. Nem hazudok, én az ATE-ról nem hallottam még, de azt hiszem azt olcsóbbnak láttam, ezért is gondoltam, hogy silányabb.
Felkerültek előre az új féktárcsák (Bosch), majd nem meglepő módon továbbra is rázott a nemrégiben feltett Brembo betétekkel. Útbaesett az egyik Weltauto, azt mondták ott nem tudnak mit kezdeni vele, de márkaszervizben is azt mondanák miért nem a gyári alkatrészeket tettem bele (elmondása szerint ATE betétek). Így egyre inkább gyanút fogva, hogy itt a betétekkel van valami, és elkerülendő, hogy az új tárcsa is hullámosra kopjon, gyorsan visszatettem a régi betéteket (3-4 mm még van rajtuk), mondom megnézem azzal mit csinál, és láss csodát, nem veszem észre, hogy rázna, szerintem semmivel sem jobban, mint régebben, maximum most minden érzékszervemmel arra koncentrálok, és már az út rázását is a féknek tulajdonítom. Pár 100 km után a Brembo betétek állapotából se azt gondolnám, hogy minden ok velük. Javítsatok ki, ha tévedek, de az normális, ha darabosan potyog szét? Koptathatták egyébként hullámosra a tárcsát azért, mert mondjuk túl kemény betétek? Valahol ezt olvastam vagy hallottam. Ha ezek tényleg szarok, már csak azt nem tudom, elismerik-e, ha megreklamálom. Ebayen vettem Angliából, de már nem is nyithatok hivatalosan reklamációt, túl sok idő telt el a vétel óta.
Az, h nekik nincs, az elég nagy szegénységi bizonyítvány az ország egyik legnagyobb turbós műhelyének. A százmillkás kiegyensúlyozó gépek tükrében meg pláne.
Minél kevesebb km legyen benne. Az S-tronic azért nem az öröklétnek készült. Duplakuplungos váltó ami mechanikus felépítésű de két kuplung van, egy a fokozatok felének egy pedig a másik felének.
Fateromnak van 2011/07 havi 4G. 2.0 TDI minimális extrákkal (xenon, navi). Kézi váltós, 2014-ben vettük 100e km-el, vétel előtt túl volt egy kuplung cserén, számlával 400e-ért. Most 250e km van benne, egy db váratlan javítása volt, az EGR szelep, azon kívül csak gumik, tankolás, fékek, olajcserék 15 ezrenként. Szóval ez a párosítás biztosan megbízható, ha normális helyről veszed és a km futása is valós... Én is nagyon nagyon szeretnék egy olyan autót, ami 150.000 km alatt egy darab EGR szelep hibát tud produkálni. :)
Sziasztok! Tudnátok nekem segítséget, felvilágosítást adni,tapasztalatokat írni, hogy a 2012 körüli A6-os Audik milyenek? Mik a típushibák, mire kell odafigyelni? Egy ilyen vásárlása előtt állok és szeretnék tisztában lenni a dolgokkal. Köszi :)
Sziasztok valaki találkozott már közületek olyan hibával, hogy nem jön ki az elektromos vonóhorog? Szépen világít zölden csavargatom, de semmi nem történik?? Igazából nem akarok vontatni semmit csak szeretem, ha minden működik a kocsin. Ha valakinél volt már ilyen hiba kérlek írjon. Előre is köszönöm. (2010-es a6)
Mert h a Wizardos monyegereknek nincs BW50- es turbóhoz alapbeállító műszerük.
Napi 50- et újítanak... de alapbeállítást végeztetni vidd olyan helyre, ahol van műszer.
+15- ezer forintocskáért, ca. 10 perc munkáért... győzz találni vkit, akinek van műszere hozzá és meg tudja csinálni. (nem mintha nagy szakértelmet igényelne, h veszi a motor az alapbeállítást)
Lehet hogy más is van, mert ha rosszul áll a motor rajta, akkor beindítás utáni tesztnél már hibát ad. Wizard turbónál tudnak olyat csinálni, hogy nem ad hibát de teljesen szarul működik :-)
Én azt nem hiszem, h a hosszbordás szíj szakadt volna el. H vezérlés, akkor keresztbordás szíj, h keresztbordás szíj, oda bizony kell a szaktudás. Ott ugye lehetnek szerelési bakik is, de azért ritkán ugyan, de lehet minőségi hiba is.
Kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy 2005 A6 3.0 TDI Turbó szabályzó lett cserélve az autón. Autó működik, viszont nagyon sebességnél 200, vagy felette betilt az autó. Semmilyen visszajelző nem jelez, csak nem megy az autó, megállít újraindít és ismét jó.
Kiolvastuk és az alábbi három hiba van benne:
19804- vezérlőáramkör: turbófeltöltő vezérlő 1 - J724 elektromos hiba P3348 - 005 Nincs vagy rossz alapbeállítás/ illesztés
16619 - Töltőnyomás-szabályozás határérték nincs elérve P0235- 001 Felső határérték túllépve
A vezérműtengely szerelőnyílásának dugójánál kinyomta az olajat. Ez ment mindenfelé és egy elektromos csatlakozót is elérhetett. Tegnap gond nélkül be tudták indítani.
Agyfaszt kapok. 950 forint az új gumi dugó. De nem lehet hozzáférni rendesen, nincs hely hozzá, nem tudom mikorra tudják megfejteni.
Tegnap egyegetek uras tempóban az autópályán, amikor elkezdek szép füstcsíkot húzni. Parkolóba ki, valahol folyik az olaj a motorból. Telefonos konzílium, lehet a friss szelepfedél tömítés ereszt. Nagyon prijuszos tempóban, a pályát és magas fordulatokat mellőzve kússzak el a szervizig. Jó, csak ez 200 km-t jelent. 40 km-re Pesttől kétbetűs kitérő, tankolás kávé és nem tudtam beindítani..... Már szerelik.
A képernyő nem is zavar annyira hogy lentre került, inkább az hogy minden érintős nagyon elvonja a figyelmet a kezelése, meg a képernyő körüli fényes fekete betét is borzalmas. Maszatos lesz állandóan, ha hozzáérnek és nagyon könnyen karcolódik. Van ilyen D4-ben is de kevés szerencsére(amelyik nem ilyen "fa" betétes és alu csomagos). Legszarabb felület most a d4-ben is ez a fényes fekete rémség, szerencsére nálam alig van. Bent az újban még a hátsó fejtámlával nem vagyok kibékülve, ez a leengedve kilátok de használhatatlan típus, mint a renault-okban.
Túl sok érintős felület amúgy sem szerencsés, a videókon is nagyon határozottan nyomkodják a kijelzőket, ami nem túl bíztató. Viszont a parkoló automata, robot pilóta, aktív kormány, és aktív futómű mind üdvözlendő újítás.
Igen az a hátsó ajtó kerékjárat elég furcsa. A jó kis kinyíló képernyőt kár volt dobni, mondjuk a szellőzőnyitással megvan most is parasztvakítás. Gondolom azért rakták a képernyőt annyira lentre, mert a műszeregységen és HUD-on is meg tudod a dolgokat jeleníteni.
Nekem azért van pár dolog ami nem tetszik, de hát ez van ezt kell szeretni.
Kívülről ami szerintem nagyon gagyi az géptető és a sárvédő találkozása, elindul elöl normálisan egy vízszintes rés, aztán átmegy függőlegesbe az ajtónál, a képen is nagyon gyalázatosan néz ki, élőben pedig kb olyan lehet mintha törött lett volna mind. A másik meg a hátsó ajtó hátulja lemegy a kerékjáratig, nincs hátsó sárvédő ív. A képen is látszik hogy már most nem tökéletes a hézag, meg bemegy a perem alá a mocsok. Hátul a csomi ajtó se illeszkedik rendesen a sárvédőhöz, ez is elég gáz, remélem ezek előszériás problémák csak. A felső króm(alu) díszléc is átköltözött az ajtóra, több képen is elállt a bal első ajtó krómléce a hátsótól. Ezeket leszámítva kívülről rendben van, úgy is inkább a technikai kütyükre bukok. Belül ami nagyon nem tetszik az a műszerfal pult képernyő körüli fényes fekete betétje, a képernyő is nagyon alacsonyan van, jó volt fent, mert kevésbé vonja el a figyelmet a nézegetése, lent viszont nem elég hogy nagyon le kell nézni hozzá az útról hanem még érintős is ami szintén elég veszélyes a gomboshoz képest. Persze lehet bekapcsolt AI-val menni és akkor lehet nyomkodni a képernyőt nyugodtan. A hátsó fejtámla is a szokásos kényelmetlen fajta amikor le van tolva, értem én hogy jobban kilátni így, de ilyen autóból amúgy se lehet és nem is kell kilátni hátra, remélem lesz normális komfort fejtámla.
A hossz növekedést is abba hagyhatnák, a lang már több mint 530cm hosszú. A mostani 526,7cm, így is elég nagy. Viszont a rövid modellre ráfér a + hely, mert eddig igen szűkös volt D2-D4-ig bezárólag mind hátul. Megvárom az S8-at mit mutat fel motorikusan, ha kicsit több hely lesz benne hátul akkor lehet elég egy rövid bódé is. Kicsit csalódás hogy éppen csak erősebb lett a v8 benzin, 460Le nem sok, 500Le fölé kellett volna tenni az alapmotort. W12 turbo meg rengeteget zabál(a valóságban, nem a szabvány szerint). Egyelőre van idő még emészteni a D5-öt, mert év végén de inkább jövő év elején kezdik árulni, de az ára horror lesz eleinte, onnantól még legalább két év mire lehet venni 1éves újszerű pár ezer km-es fullos(kerámiás) benzinest értelmezhető áron.
Azt viszont nem értem miért kellett ezt is 4 cm-vel nagyobbra csinálni D4-hez képest. Már a D3 is bazi nagy kocsi volt és tök sok hely volt benne, pedig az még a D4-nél is rövidebb.
Szerintem oldalról és hátulról jól néz ki, visszatértek a pufi D4 után a karcsúbb, sportosabb formához. Az orrát még szoki kell, ez az új pofa már a Q7-en sem tetszett. Belül biztosan klassz (majd Frankfurtban beleülök), mondjuk ettől a full touch baromságtól kicsit félek. Műszakilag amit tud az meg eléggé durva (mindent beleraktak amit ma tud a futómű és a vezéssegítő rendszerek ipar). Kíváncsi vagyok ez a mild hybrid megoldás mennyit hoz pl. a 4.0 TFSI fogyaszáson (ezt majd a8lang 5 év múlva megmondja :)
Az egy dolog, ha nem működik (teszem azt) az elektronikus talpmasszázs, legfeljebb egy újabb hibajelzés a műszerfalon.
Viszont az a baj, hogy ebben "a minden mindennel összefügg" elektronizált rendszerben egy apró hiba is működésképtelenséget eredményez.
Már említett példám a másik márkától: lézeres, kitakarós, nemtudommilyen hiper-sziper fényszóró kimegy, az autó meg letilt, mondván, nincs lámpa, nem lehet menni, tessék trélert hívni, és irány a márkaszerviz...
De az A6-nál és hajlamos néha a távolságtartó tempomat nagy melegben / nagy hidegben nem menni, amit önmagában túlélnék, ellenben ilyenkor SEMMILYEN tempomat nincs, mondván ha nincs követőradar, akkor nincs sebességtartás sem. Az meg országútról meg pályáról is már nagyon hiányzik.
Vagy mondhatnám tovább a parkradarokat, ha elöl kimegy egy, akkor a hátsók sem használhatóak, mondván egy rendszer vezérli az egészet, tessék megcsinálni.
Múltkor gondoltam bele, hogy fasza dolog az memóriás ülés, de ha olyankor megy ki, mikor nem én vezetem (és mikor máskor menne, ha nem az állítgatáskor), akkor gyakorlatilag nem tudom vezetni a saját autómat, ha mondjuk 15 cm-rel kisebb emberre állítva maradt.
Azért nem tudtam törölni a kopott fékbetét hibát a hibatárolóból és a müszerfalról, mert miután beírtam és mentettem a betétvastagságot, (utána rögzítöfék aktiválása+teszt) nem vettem le a gyújtást. Tehát hibát csak gyújtás levétel, aztán újra gyújtás ráadás után lehet törölni.
Tegnap este találtam ezt az infot a német oldalon, és így azonnal jó is lett.
Elméletben elég elektromosan visszahúzni. Nekem 1motor nem ment, mégis visszahúzta normálisan.
Meg kell mérned a fékbetét legvékonyabb pontját (a hátlapot ne mérd bele) és azt az értéket beállítani mm-ben (adaptáció, 6os csatorna). Utána csinálj egy funkció tesztet és törölheted a hibát.
Angol jobban hasonlít a németre mint a magyarra, mégis megértem mit akarnak, pedig alig tudok valami pár szót angolul. Nekem inkább a német a problémás de ott is meg szoktam érteni a lényeget, ha csak német leírás van.
Nekem nem kellett semmi nyomni, visszahúzta eléggé a cseréhez. Én is a ross-tech-es oldala alapján csináltam ha jól emlékszem(de régen volt). Állíts be 5mm-t ha annyi van rajta, utána már csak hibatörlés és eltűnik a hibakód.
Majd valamit kibogarászok, sajnos nekem az angolnyelvü oldalak nem sokat mondanak. Itt ugye ha egy kicsit félreértesz valamit, máris elqurhatsz valamit, tehát angol nyelvü instrukciókra én nem alapozhatok.
A német fórumon meg akkora katyvasz van a témában, hogy gyözzem kitalálni mi a helyes.
Pl van aki azt írja hogy a fékdugattyút visszanyomni kell, nem tekerni mint a hagyományos féknyergeknél. Mások azt mondják tekerni kell, és van aki azt mondja hogy sem tekerni, sem nyomni nem kell, mert eléggé kinyílik elekrtomosan is.
C6-nál nincs tippetek hogy merre kezdjem keresni a hátsó utasoldali légzsák indítóját (n202)? 01220-as hibát dobott rá, gondolom valami érintkezés már megint. Az egész kocsi egy kontakthiba:)
Szaiasztok. Segítség kellene, adott egy 1999-es 2.8quatro audi a6! Nem világít az abs lampa. Azt mondja szerelő ezekbe szétmegy valami panel és óracsoport cserével lehet orvosolni. Elvileg ettől működik még az ABS de pl az összkerekem nem megy. Lehet hozzá köze?
Levettem a féknyerget hogy megnézzem honnan szivárog a fékfolyadék. Az elektromotor és a fékyereg közt ereszti.
Azelőtt nem volt hibajelzés, de miután visszaraktam és újra aktiváltam a rögzítőféket, jött a hibajelzés hogy elkoptak a hátsó betétek. Meglepő mert bő 5mm vastagok a betétek. A vezérlőből nem is engedi törölni a hibát, így a műszerfalon is jelzi a kopott betéteket.
A betét vastagság csak a hibakód miatt fontos, a működést nem befolyásolja. Miután kész vagy a cserével és működik minden utána megadod az új vastagságot és törlöd a betét kopott hibakódot.
Ha nem volt hibajelzés és nem adsz meg új vastagságot akkor csak annyit történik hogy előbb utóbb kijelzi a kopott betétet, pedig nem is kopott. Az új értékkel tud visszaszámolni szép lassan ahogy használódik és tud jelezni 3mm-nél, megjegyzem elég pontosan.
Volt hibajelzés a műszerfalon, meg 02596 hibakód a vezérlőben?
Sajnos sokkal okosabb nem lettem, mert a magyarázatból semmit sem értek (amerikaiul van). Az én VCDS menüm más, így még csak ki sem tudom következtetni hogy melyik funkció mit jelent.
Na hogy valami ON hozzászólásom is legyen, hamarosan itt a féknyereg csere ideje. :-)
Ha már itt tartok, kicserélem a tárcsákat is meg a fékbetéteket is. Nagyjából minden tiszta, csak az nem hogy az új fékbetétek vastagságát még deaktivált rögzítőféknél kell megadni, vagy előbb aktiváljam a rögzítőféket és utána jön a fékbetét vastagság?
Egy hosszbordás szij csere nem igényel különösebb szaktudást egy autószerelőtől. Ha ő azt valóban kicserélte akkor egy új szíjnak nem lenne szabad elszakadnia. Én az anyaghibát kizárnám, valamit a szerelő cseszhetett el. Én a helyedben beszélnék a szerelővel.
Nem, ez a számlás ár amit a kuncsaft fizet. De ez még nem a márkaszervizes ár.
Amikor zsebbe dolgoznak akkor is elkérnek óránként 60-70€-t. Természetesen szervize válogatja. Alkalmazottként nem nagy buli autószerelőnek lenni, mert olyan 1500-1700€ körül megáll a nettó bér. Én nem gondolnám hogy egy magyarországi autószerelő legálisan, adózás után ennyit meg tudna keresni.
Reakcióról szerintem csak addig lehet szó, amíg az illetőnek lehetősége van dönteni. Aki nem tud kifizetni óránként 10000Ft-ot az egyszerűen kényszerpályára kerül. Számára csak egy megoldás létezik.
A gazdaság mindig az egyensúlyi állapot felé próbál közelíteni..., aztán indig átlendül. Most éppen "emerre" lendülünk - még, de fogunk hamarosan "amarra is". Szerintem.
Ugye aki valakinek bevétel, az másnak költség. Érdekes kérdés, hogy ha valaminek a költsége számunkra kedvezőtlen irányban, és jelentős mértékben változik, akkor arra hogy reagálunk...?
Ha pl. az autószerelő megdrágul, akkor sokan fognak mindent okosba toldozni. Elég példát lehet látni orosz oldalakon :)
Ha a festő megdrágul, akkor élünk tovább a kopott falak között, vagy esetleg megcsináljuk magunk.
Ha az albérlet megdrágul, akkor kisebb lakást veszünk ki, vagy többen állunk össze nagyra.
Stb.
A gazdaság mindig az egyensúlyi állapot felé próbál közelíteni..., aztán indig átlendül. Most éppen "emerre" lendülünk - még, de fogunk hamarosan "amarra is". Szerintem.
Egy csomó ember alkalmatlan vállalkozónak, mármint nem "nagy"-vállalkozónak, hanem önfoglalkoztatónak.Nem azért mert rossz autószerelő / festő vagy akármi, hanem mert más személyiség, mást szokott meg, másképp szocializálódott, stb.
Nekik az a fontos, hogy minden hó 10.-ig megérkezzen a fizetés. Ez kint sokkal jobban megvan, nekik azért még messze innen a kánaán...
Aki egy kicsit is rugalmasabb, felvállalja, ha hónapokig nincs bevétel (ezért vagy azért), van szaktudása, hajlandó dolgozni, nem folyik ki a pénz a kezei közül, stb. az tud ma itt is jól keresni.