Én elhajítottam. Vettem kínait, kínlódtam, majd azóta tapasztalati átlagmennyiséggel savazok. Így nem tudom, hogy mennyi a pH, de kevesebb, mint ha nem lenne benne az akkusav.
Valahol elszökik a CO2, azért nem kotyog. Nem zár rendesen a fedél pl. Esetleg megállt, mert magas a cukorfoka. Az, hogy befejeződött nem túl valószínű szerintem..
Olyan előfordulhat, hogy a főerjedés lezajlik kb. 24 óra alatt? Budafokival oltottam be az őszi cefrémet és délutánra meg se nyikkant a böfögő-röfögő cső .
Kísérletezek egyet kényszerhelyzetemben.Sosem tettem még hasonlót.Összeszedem féléretten azt amit a tegnapi jégvihar levert a földre. Korai körte és a nyári alma ledarálva már a 4 Db 60-as 3 Db 30-as hordókban,kis napfénnyel. Ez a táblázat amit régebben kinyomtattam magamnak,megadta az útirányt a beoltásra. Most várom majd a csodát arányosítva hordónként a dupla adag pekting bontó hozzátételével.Véleményem szerint 8-10 nap múlva már többet kellene látnom,éreznem,tapasztalnom hogy mit követtem el jól,vagy rosszul a félérett nyersanyaggal. Max kilököm a kertbe az összes hordó tartalmát és elásom. pálinka techn A4 4 old 2014 02_pálinka techn A4 4 old
Jogos, de akkor hogy a búbánatba mutatnak azonos értékeket a pufferfolyadékokban? Most már abban sem vagyok biztos, hogy az enyém pontos-e? Megpróbálok keresni valami hivatalos mércét és összehasonlítom. Viszont ha az enyém pontos, akkor esélyes, hogy az összes ilyen sárga kínai remek pontatlan? ( nem is kicsit )
Ha ragozni szeretnéd: Egészfürt feldolgozásával készült királyleányka szőlőpálinka. :)
(Mondjuk bornál az egészfürtös feldolgozás azt jelenti, hogy a fürtöt préselik (általában kíméletesen), így kapni a legtisztább mustot, de itt pálinkáról van szó, ezért sztem. használható a kifejezés, annak ellenére, hogy daráltad.)
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Köszi. Miden stimmel, de hirtelen összekevertem őket. A Stanley-m jó nagy már, terem szépen. Megvert engem is a jég elméletileg és félre beszélek. :) A Presidenten van 1 db.
Nem Lepotica és nem Stanley.Empress (Grossa di Felisio):(Olaszországból származó fajtaújdonság. A fajta óriási gyümöl-csével (lúdtojás nagyságú) és remek ízével vívja ki a szakértők és a fogyasztók elismerését. A Presidenttel együtt telepítve nagy termésekre képes. Érési ideje kései, a gyümölcs színe lilás-kék, húsa aranysárga, olvadó. Egyöntetűen érik).Te is az Empresst kaptad.A termés meg a porzó Presidenten lehet.Tudod:7db szilva 1kg!Én is ebbe a felállásba telepítettem és sokáig az Empressen volt egy szem,de eldobta pár hete.