Keresés

Részletes keresés

hevezoli64 Creative Commons License 2016.07.15 0 1 126234

Üdv.!

Én elhajítottam. Vettem kínait, kínlódtam, majd azóta tapasztalati átlagmennyiséggel savazok. Így nem tudom, hogy mennyi a pH, de kevesebb, mint ha nem lenne benne az akkusav.

Előzmény: mili70 (126225)
hevezoli64 Creative Commons License 2016.07.15 0 0 126233

Hát igen.....)

Előzmény: gabor0036 (126227)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.15 0 0 126232

? Ezt most nem "vágom"értelmezni sem tudom a megszólítást.

Előzmény: gabor0036 (126227)
endrepp Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126231

A főerjedés lehet, hogy lezajlott, de attól még böföghetne.

Előzmény: a_kis_donatellácska (126229)
endrepp Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126230

Valahol elszökik a CO2, azért nem kotyog. Nem zár rendesen a fedél pl. Esetleg megállt, mert magas a cukorfoka. Az, hogy befejeződött nem túl valószínű szerintem..

Előzmény: a_kis_donatellácska (126229)
a_kis_donatellácska Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126229

Üdvözlet!

 

Olyan előfordulhat, hogy a főerjedés lezajlik kb. 24 óra alatt? Budafokival oltottam be az őszi cefrémet és délutánra meg se nyikkant a böfögő-röfögő cső .

Figyelget Creative Commons License 2016.07.14 0 3 126228

Szia! 

Szerintem ne küzdj vele!

Csak csalódni fogsz, meg egy csomót feleslegesen melózni vele. 

 

Előzmény: Törölt nick (126226)
gabor0036 Creative Commons License 2016.07.14 0 1 126227

Figyu Csanek. Ne pazarolj sztem semmit abba a még szinte félérett gyümölcsbe. Inkább legyen kevesebb de az legyen olyan aminek lenni kell! 

Előzmény: Törölt nick (126226)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126226

 Kísérletezek egyet kényszerhelyzetemben.Sosem tettem még hasonlót.Összeszedem féléretten azt amit a tegnapi jégvihar levert a földre. Korai körte és a nyári alma ledarálva már a 4 Db 60-as 3 Db 30-as hordókban,kis napfénnyel. Ez a táblázat amit régebben kinyomtattam magamnak,megadta az útirányt a beoltásra. Most várom majd a csodát arányosítva hordónként a dupla adag pekting bontó hozzátételével.Véleményem szerint 8-10 nap múlva már többet kellene látnom,éreznem,tapasztalnom hogy mit követtem el jól,vagy rosszul a félérett nyersanyaggal. Max kilököm a kertbe az összes hordó tartalmát és elásom. pálinka techn A4 4 old 2014 02_pálinka techn A4 4 old

mili70 Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126225

Jogos, de akkor hogy a búbánatba mutatnak azonos értékeket a pufferfolyadékokban?  Most már abban sem vagyok biztos, hogy az enyém pontos-e? Megpróbálok keresni valami hivatalos mércét és összehasonlítom. Viszont ha az enyém pontos, akkor esélyes, hogy az összes ilyen sárga kínai remek pontatlan? ( nem is kicsit )

Előzmény: otifoti (126218)
otifoti Creative Commons License 2016.07.14 0 2 126224

Aki úgy érezte, hogy győzött, az mind .....!?

Előzmény: Törölt nick (126223)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126223

:))

Előzmény: otifoti (126222)
otifoti Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126222

Hát, a parasztok!

Előzmény: Törölt nick (126221)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126221

és ki nyert?

Előzmény: otifoti (126220)
otifoti Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126220

Ezért az "olvass vissza"-ért régebben már kitört a parasztlázadás! :-))))))

Előzmény: endrepp (125916)
otifoti Creative Commons License 2016.07.14 0 1 126219

Hej! Pedig a szerénység nagy, férfi erény.

Előzmény: snapszmester (126013)
otifoti Creative Commons License 2016.07.14 0 1 126218

Egy kettő ezer forintos masinától ne várt el, hogy olyan legyen mint egy tizenötezres.

Előzmény: mili70 (126156)
tanca1 Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126217

ok, köszi

Előzmény: endrepp (126216)
endrepp Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126216

Királyleányka szőlőpálinka.

Ha ragozni szeretnéd: Egészfürt feldolgozásával készült királyleányka szőlőpálinka. :)

(Mondjuk bornál az egészfürtös feldolgozás azt jelenti, hogy a fürtöt préselik (általában kíméletesen), így kapni a legtisztább mustot, de itt pálinkáról van szó, ezért sztem. használható a kifejezés, annak ellenére, hogy daráltad.)

 

Előzmény: tanca1 (126214)
sogi01 Creative Commons License 2016.07.14 0 2 126215

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (126176)
tanca1 Creative Commons License 2016.07.14 0 0 126214

Üdv Mindenkinek!

 

Szeretném megkérdezni, hogy mi a pontos megnevezése a királyleányka darált szőlőből (nem szemelt) készített pálinkának?

 

Bent van a leve, héja, szára is..

 

Üdv, Gábor

hevezoli64 Creative Commons License 2016.07.13 0 0 126213

Eger felé most jön a vihar, már dörög. Izgulok, eső nagyon kellene, jég nem.

Előzmény: öreg_néne_b (126209)
endrepp Creative Commons License 2016.07.13 0 1 126212

Köszi. Miden stimmel, de hirtelen összekevertem őket. A Stanley-m jó nagy már, terem szépen. Megvert engem is a jég elméletileg és félre beszélek. :) A Presidenten van 1 db.

Előzmény: Törölt nick (126210)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.13 0 0 126211

A Rana után pár nappal!Nálunk (délen) már érik a Rana.

Előzmény: 1zsakkrumpli (126196)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.13 0 2 126210

Nem Lepotica és nem Stanley.Empress (Grossa di Felisio):(Olaszországból származó fajtaújdonság. A fajta óriási gyümöl-csével (lúdtojás nagyságú) és remek ízével vívja ki a szakértők és a fogyasztók elismerését. A Presidenttel együtt telepítve nagy termésekre képes. Érési ideje kései, a gyümölcs színe lilás-kék, húsa aranysárga, olvadó. Egyöntetűen érik).Te is az Empresst kaptad.A termés meg a porzó Presidenten lehet.Tudod:7db szilva 1kg!Én is ebbe a felállásba telepítettem és sokáig az Empressen volt egy szem,de eldobta pár hete.

Előzmény: endrepp (126205)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.13 0 0 126209

A hír igaz. Kárfelmérés majd reggel. (Áram sincs.)

Előzmény: In Lak'ech (126208)
In Lak'ech Creative Commons License 2016.07.13 0 0 126208

Aha, igen. Az Időkép szerint ott nagy ramazuri ment át az imént.

Előzmény: öreg_néne_b (126207)
öreg_néne_b Creative Commons License 2016.07.13 0 0 126207

Szentendrei-szigeten.

Előzmény: In Lak'ech (126204)
endrepp Creative Commons License 2016.07.13 0 0 126206

Most hívott Anyukám, hogy Balatonakarattyán szétvert mindent. ):

Mondjuk ott nincs szinte semmi gyümölcsünk, de a kár az kár.

Most kezdett rá itt nálunk Bp-en.

Előzmény: In Lak'ech (126202)
endrepp Creative Commons License 2016.07.13 0 0 126205

Te ültettél végül is Stanley-t a Lepotica mellé porzónak? Képzeld nekem van rajta -mármint a Stanley-n- egy szilva. :)

A Lepotica is szép erős.

Előzmény: Törölt nick (126195)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!