Keresés

Részletes keresés

Güsziológus Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15163

Köszönöm, ez valamelyest tompítja az előzőt.

Már épp gondolkodtam, hogy milyen "szmájli" legyen a válasz:o))))))

Előzmény: nagypapi (15161)
DJ_RushBoy Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15162
Ma bejártam az OKT Budai Hegyégben levő 14 km-es szakaszát. A bélyegzők a helyükön vannak, a táj gyönyörű! Következik majd a Pilis 47 km-es része, valószínűleg 2 hét múlva :-)
nagypapi Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15161

Na jó, itt szerintem megtalálod:

http://terkep.t-online.hu/

Írd be a települést és az utcát. (Így könnyebb, mint elmagyarázni.)

Előzmény: Güsziológus (15159)
nagypapi Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15160
Ahol a Rézkakas fogadó... :o
Előzmény: Güsziológus (15159)
Güsziológus Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15159

Merre van a Béke utca Zircen?

Előzmény: k-k (15157)
KÉKES Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15158

Valojaban nekunk is 3000 Ft/ej/fo volt a szallas, de csak azert, mert a neni a telefonon 4000-et mondott a szobara es azt mi felreertettuk, mert nem tette hozza, hogy "per fo"!!!

De nekem igy sem volt olcso, foleg ha belegondolok, hogy, setalos bacsi baratunk ugy ment vegig a KDP-n, hogy minden este polifomon es halozsakban aludt ingyen! a "termeszet lagy olen"! :)

Kékes

Előzmény: k-k (15157)
k-k Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15157

Mi itt szálltunk meg tavaly Zircen:

Rézkakas Fogadó www.rezkakas.hu

Tudom, már késő, de másnak esetleg még jól jöhet.

6500 Ft/szoba (2fő)/éj.

Mi 3 éjszakát voltunk és meglepetésünkre, az már 10% kedvezményt jelentett, így 6000 Ft-ra sem jött ki 1 éj. Elég jól be lehet járni innen a Zirc környéki OKT-t, bár már nem emlékszem pontosan.

Előzmény: KÉKES (15156)
KÉKES Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15156

Vegul nem a Jeskoban szalltunk meg (mivel nem volt hely), hanem a Pap-hazban, ahol egy nagyon kedves neni fogadott minket. A szoba szepen berendezett, tiszta volt, de az szallasdij (4000 Ft/fo/ej) kicsit "huzos"! :(

(Allitasa szerint nincsen olcsobb maganhaz Zircen!)

Előzmény: Güsziológus (15117)
k-k Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15155
Elég a fénymásolat. Nekünk kb. 2 hét múlva jött vissza a jelvények és a csekk.
Előzmény: FoJoe (15150)
Güsziológus Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15154

Nagyon örültem soraidnak, már-már azt gyanítottam, hogy perben állsz Múzslával, amiért megírta tévelygéseid egy részét:o)))

Nehezen bírtam elképzelni, hogyan kerültél Farkaslyukra, de most már értem.

Sajnálom, hogy  a kereszten lévő szöveget nem olvastam el, egy kicsit mindig felbosszant, ha kereszten jelzést látok, bár más objektum arrafelé nincs.

"Ez volt Arlón. Átsétálva Járdánházára..."

Csak második olvasatra értettem meg a viccesnek tűnő mondat lényegét.

Ha a kéken mentél volna, akkor ez az átsétálás nevetséges, hisz pont a település táblánál éri el a jelzett út a műutat.

Közelben a kocsma, ahol készségesen bélyegeztek.

Még dobozos sör is volt, ha az nem lett volna, nem értem volna el Tarnaleleszig:o)

A somsályi kék úgy látszik elkerülte figyelmemet, igaz, én a műúton mentem, nekem a romtemplom balra volt, jeleket csak a hídnál találtam, ahol jobbra mentem a tó felé, neki a domboldalnak.

Érdekes, de a romptemplom előtt még voltak jelek, felfelé, ezen az úton kellett volna érkeznem.

"Güszi .... óriási mázlival t.k. simán lejutott Somsályba. "

Utólag belegondolva így történt.

A trükk az volt, hogy jobbra, lefelé indult egy szekérút a réten, amikor balra kellett volna tartani, mármint a vezeték helyzete alapján.

Én akkor gyámoltalanul elindultam, de mielőtt elértem volna a bokros részt, egy másik út, "visszaindult". Inkább keréknyom, mint út, de alapjában véve jó irányba ment. Egy akácosban haladtam, volt gaz, de nem volt veszélyes. VÉgső soron út volt, csak jeleket nem találtam:o(

Mikor megnyílt a látóhatár, akkor balra voltak a házak, de ez a völgy még a falu elejéhez vitt. Nem ez tehát a jelzett út!

Iszembe jutott Pavarotti intelme (Felsőpetény előtt hangzott el eredendően):

Api,  a hosszútávó túráknál nem az útvonal a lényeg, ha meglátod a települést, akkor mindegy, hogyan, csak irányba a lehető legrövidebb úton. Így történt.

Azért kicsit izgultam, hogy Somályban járok, de egy helybéli megnyugtatott.

Mivel nincs mindenkinek gyakorló, túrázó gyermeke, az intelmet közkinccsé tettem!

:o))))))

Azért annak "örülök", hogy  más is tud gyanútlanul 180 fokot "fordulni":o)

Istenmezeje után nekem is sikerült.

Előzmény: Zete (15152)
Zete Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15153

Kék után Piros:

28 fotó a Közép-dunántőli Piros Iszkaszentgyörgy-Várpalota szakaszáról:

http://zete.uw.hu/album/thumbnails.php?album=35

/A beszámolóval még várok két napot, hátha Asciimo is felbukkan :-)

Zete Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15152

Kohászok furfangos kék útjainak nyomában

Múzsla beírása már gondolom megalapozta ezt a beszámolót, hát tessék itt van, okulásul és szórakozásul :-)

Ózdról kezdtük a túrát, rövid várótermi tartózkodás és sikertelen pecsétszerzést követően, ami persze nem vágott a földhöz. Bár, az általam amúgy kedvelt Relay szövetkezet vidéki megítélését azért igencsak lerontota.

Egyszer már jártunk erre, jópár éve, akkor sötétben, azért erre most nem térek ki. Tehát a temető mellett szépen elindultunk felfelé, visszanézve már innen is gyönyörködtünk Ózd és térsége szuper panorámájában. A Meggyes-tetőn fent egy szuper kis erdőcske örvendeztetett meg, majd egy rövid bozótos szakasz kínlódtatott meg. A Bükk-hegy kaptatója kissé el van rejtve a sűrűben, de azért megtalálható, bár nagyon kopottak  a jelek. Felérve a tetőre, utána egy térdig érő bozótos jön, ez a Bükk-hegy fennsíkja. Irány előre, egy villanyvezetékig egész jól követhető egy csapás. Itt jön viszont az igazi csapás, elérve az oszlopokat, azokon nincs jelzés. A Bükk Észak térképe szerint nem is alatta kéne menni az útnak, hanem attól kicsit balra. Találtunk is egy csapást, de azon sem volt jel. Elővettem Güszi leírását, elolvastam, majd ugyanolyan tanácstalan maradtam, mint előtte. Egyértelmű: ő sem talált kék jeleket, de óriási mázlival t.k. simán lejutott Somsályba. Mi egy félórás bozótharc után jutottunk le, nem részletezem, tömény szenvedés volt, pedig a java még bőven hátravolt.

Tehát Somsály. Most egész nyugodt benyomást tett rám a hely, még a Tócsa büfé meglátogatása is a levegőben lógott, de végül csak kimaradt. Innen irány a romtemplom. Itt egy óriási hibát vétettünk: megpróbáltuk követni a kék jeleket. Emiatt simán eljutottunk Farkaslyukra, a Pál-völgyön át, ugyanis a völgyben szuper minőségű és új kék jeleket láttunk. Farkaslyukon megejtettem az aktuális szitkozódást, majd irány vissza Somsályba. Itt megtaláltuk azt a pontot, ahol az igazi út megy be ismét Somsály végébe. Ismét szitkozódás-sor jött, majd irány az arlói medence. És a túraterv módosítása, járdánházai végállomással.

Az arlói medence szépséges látképe viszont annyira megfogott, hogy feledtette az előzményeket. Elértük a keresztet, és igencsak meglepődtem a felirata olvastán: 1937-ben állíttatták többek között a Szent István év emlékére. Aki eljut ide, érdemes begázolni a gazba és elolvasnia a teljes szöveget, meg fog lepődni...

Kényelmes sétatempóval haladtunk a tóig, majd tovább be Arló faluba. Itt a főútat választottuk, hátha lesz valamirevaló vendéglátóipari egység, de nem! Egy fagyizó+kocsma kombináció adódott, de a környéken az egész utca pöceszagban illatozott, ezért kihagytuk. Kiérve a főútra, egy élelmiszerboltba tértünk be vásárolni majd kicsit odébb egy fa alatt töltöttem be a várva várt sört. Ez volt Arlón. Átsétálva Járdánházára, a postán nem kaptam képeslapot, a boltban pedig alkoholtartalmaú Stellát. Csak alkoholmentes volt, akárcsak előtte Arlón. Lehetne a vidék az alkoholmentes Stella hazája. Hátra volt még egy jó órás pihi egy buszmegálló hűvösében, meg két üveg príma hideg Becks. Így már nem is voltam olyan mérges. Folytatás tehát innen lesz.

28 kép a túráról:

http://zete.uw.hu/album/thumbnails.php?album=34

rézike Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15151
Nem akarok félreérthető lenni: gondolom, hogy te a rönkpadokra gondoltál a fűben. Azok "még" megvannak. Én a teraszon lévő több padra értettem, amiken márciusban még napoztunk. Na azok tűntek el. Akkor beszéltem a XIII.ker-i bizottságból valakivel, aki azt mondta, hogy fizetnek egy embert hogy ott legyen és többek között pecsételjen. Se akkor, se most nem volt senki.
Előzmény: vajonmerre (15147)
FoJoe Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15150

A hétvégén teljesítettük a börzsönyi kéktúra szakaszt.

A Kisinóci Turistaháztól kb 100 méterre lévő kis tisztáson vertünk sátrat a patak mellett, nagyon szép kis hely, csakhát...:

Nem sejtettük hogy este 8-kor egyesek quad (nem tudom így kell-e írni) és jeeptúrát szerveznek (egy egész karaván jött), amelynek útvonala egybeesik az OKT-val.

Biztos izgi dolog, de akkor is... Csinálják máshol, tudtommal ez egy Nemzeti Park.

A másik: nem volt kiírva a Turistaháznál hogy egyben Disco is.

Kb. éjféli ment az üvőltő zene, még mikrofon is volt, úgyhogy hallgathattuk a részeg emberkék énekelgetését is. Engem nem annyira zavar, mert ha lefekszem aludni általában alszom, de a környék élővilága gondolom nem díjazta a dolgot.

Nagyot csalódtam, nem hittem volna, hogy manapság az erdő közepén Discot üzemeltetnek...

A festések amúgy sokhelyen fel vannak újítva. Elkavarodni talán csak Nógrűd előtt lehet, ott a zöld-kék jelzések igen ritkák, érdekes előtte pár km-el egy fán akár 3 jelzést is lehetett találni.

Ja és mégegy bosszantó dolog, bár gondolom sokan találkoztatok már vele:

Lassan felvetődhet az ötlet, hogy érdemes lenne-e Országos Motorkerékpáros Kéktúrát szervezni az OKT nyomvonalán. Az igazolófüzetbe minden elütött turista után járhat egy bónuszpecsét.

Egyszóval: Foltán kereszt és a Semmelweis forrás közötti szűk úton vetődni kellett a bózótba hogy ne üssenek el minket a motorosok (4-en voltak)

Persze ezek a dolgok nem tántoríthatják el az embert, de bosszantó, hogy elveszik tőlünk a szeretett erdőinket, hegyeinket.

Ja és egy kérdés: teljesítettük a kéktúra Dorog és Nógrád közötti szakaszát!

Azt adott címre elég ha csak az igazolófüzet fénymásolatát küldöm el, vagy eredeti kell nekik?
Választ előre is köszönöm!

Üdv és jó túrázást mindenkinek!

FoJo

Güsziológus Creative Commons License 2006.07.17 0 0 15149

MÁTRA

Vannak az életben "nagy szerelmek", nekem a hegyek közül a MÁTRA egyértelműen "a" hegy.

2006 különösen emlékezetes lesz, hisz röpke hónap alatt négyszer jártam eddig Galyatetőn.

Májusban kezdődött, akkor Nagybátonyból indultam (Encián Emlékek, MT-1 Mátrai sárga jelzés). Jó meleg volt akkor is.

A "bemelegítő" túra végén kicsit szomorú voltam, mert elfogyott az időm, és nem élvezhettem Galyatető hangulatát - eléggé.

Június elején aztán összejött "a" túra, Optikával.

Mátraházáról indultunk, Parádsasvár volt az "alsó" pont, majd innen Galyatető.

Ez a túra a sok-sok feledhetetlen élmények egyikeként "vonult be a történelembe".

Parádsasvárról Galyatető komoly szint, csodálatos panoráma, nagy megnyugvás a végén.

Picit pihentünk, és csak néhány palacsintával "ünnepeltünk", hisz hátra volt még a kalandtúra, Orosz Mátyás vára és a Lengyendi-patak völgye (MT-3 második szakasz).

A Mátra eleddig ismeretlen vidékén jártunk, jelzetlen utakon, csodás patakvölgyben.

Azért a vár megtalálása se volt semmi!

Június 27-én ismét Mátra, a változatosság kedvéért most Tar - Galyatető, azaz a Kodály Zoltán Emléktúra.

Jó meleg volt akkor is, de ami a lényeg, Galyatetőn maradt idő sörözni és a gasztronómiai élvezetek sem maradtak ki.

Két hét, és tegnap már újra Galyatető, az MT-3 túra első szakasza, kissé megvariálva.

Mivel Gyöngyös - Lajosháza között idén szünetel a forgalom, variáltunk egyet, Mátrafüredig vonatoztunk, innen indultunk, vártúrákkal alaposan "megtűzdeltük" a túrát.

A Kozmáry-kilátó melletti vár volt az első, lazán leovastuk a kódot, majd irány a Haluskás-rét.

Nagy élmény volt a panoráma.

Felkerestük a Kis-hegyen a várat, Optikának biztos lesz mondanivalója, nem lőném le a poénjait.

Haluskás-rétről a kőbánya (lyuk) mellett Dezső-vár (kitérő), majd a "nagy kunkor", Eremény-tető.

8:00-kor indultunk Füredről, a sok kitérővel együtt, 12:00 volt, mikor Lajosházán végre megpihentünk.

Sajnos, a ház kulcsosházza minősül hamarosan, nem lesz büfé se. Jelenleg felújítják.

Lajosházától a patakvölgyben haladtunk, majd jelzés váltottunk, a S- jelű, erősen emelkedő úton értük el Galyatetőt.

Útközben két "apróság", az óvár és Nyesett-vár. Ez utóbbit ismertem már, a felfestések épek, és van tábla is.

Óvárról érdemes néhány szót szólnom, ez volt ui. a nap fénypontja.

Mivel a leírás leginkább az ellenkező irányból közelítőknek segít, nekünk okozott némi problémat a tarvágás. Egyetlen előnye a pazar kilátás. Jó mélyen belém ékelődött a "keresztgerinc", a félelmetes mélység, mely a várat észak felől védi. Még mindig van felfedezni való!

Kicsit megfáradva érkeztünk a már ismerős teraszra. Komplett ebéd, tisztálkodás, majd irány Gyöngyös.

Az árnyékban már várt az autó, egy óra múlva már a kádban voltam.

Köszönet Optikának a társaságért, szép túra volt. Remélem, nem az utolsó, hisz van még útvonal elég!

Az Encián Emlékek mozgalom négy mátrai túrájából hármat sikerült teljesíteni, a negyedik majd más alkalommal, hisz annyi pontra már nincs szükségem.

Hiányzik még az MT-2 első része, de ez már séta, hisz Galyatető - Pásztó a feladat, a neheze (Mátraháza - Parádsasvár - Gyalyatető már a múlté). Mindenesetre komoly esélye van annak, hogy hamarosan sor kerül a túrára:o)

Ha összejön, akkor sincs még vége, hisz az 1911 pont hárommal kevesebb a kelleténél:o(

Ui.:

Ma reggel összepakoltam az asztalon a cuccott, és mit látok, a jogsi, a forgalmi és a személyi bizony-bizony egy kupac alján volt. Az okiratok tehát "kihagyták" a túrát.

Nem elég, hogy sört ittam vezetés előtt, még az irataim sem voltak nálam.

Mázli.

olahtamas Creative Commons License 2006.07.16 0 0 15148
Pedig valamelyik tavasszal is láttam, hogy festegetnek, csinosítgatják, tehát van gazdája.
Inkább az a baj, hogy a környék beli vandál suhancok oda szoktak és ott élik ki ferde hajlamaikat.
Bizonyítja ezt a közelben levő sír is...
Előzmény: vajonmerre (15147)
vajonmerre Creative Commons License 2006.07.16 0 0 15147
Szia! Mint született esztergominak szomorú, amit a Vaskapu th.-ról írsz. Gyerekkoromban rengetegszer jártam ott, és sok iskolai kiránduláson is oda másztunk fel. Még emlékszem a Kőbányai Világos habjára, amit édesapám korsójából megihattam a padokon ücsörögve :(
Előzmény: rézike (15146)
rézike Creative Commons License 2006.07.16 0 0 15146
Sziasztok!
Befejeztük a Pilisi Parkerdő Utjain mozgalmat! Annyira örülök neki, mert ez az első mozgalom, amit be is fejeztünk. 2006.január 15-én kezdtük el és tegnap, július 15-én fejeztük be a 6.sz. túrával.

Esztergomból indultunk fel a Vaskapu th-hoz. A th. egyre siralmasabb állapotban van. Két korlát is ki van törve, szerintem életveszélyes. Eltüntek a padok, amik tavasszal még ott voltak. Egy férfival találkoztunk, aki kocsival volt fenn. Innen a Fári kúthoz mentünk, ami éppen hogy csordogált. Az üdülők között, majd a Fárikúti úton folytattuk a P jelzésen, ami egyszer csak jobbra letért az útról és egy mezőn át elvezetett minket a Majális-forráshoz. De mi nem ide akartunk jönni! Idáig az út ismerős volt a Téli Teljesítménytúráról, de a táj egészen más! Ha nem tudtam volna, hogy már jártunk ott, nem ismertem volna meg. Na itt végre megnéztük a térképet, és szépen visszamentünk a Fárikúti útra, ahol azon egyesen tovább kellett volna menni a tavakhoz. Innen kezdve semmiféle jelzést nem láttunk, a térkép szerint a Pkör vezetett volna minket. A tavaknál sokan voltak. Megebédeltünk (szendvics), a büfében kávét, üdítőt és Esztergom, Búbánat völgy bélyegzőt kaptunk. Innen a völgyön át kimentünk a 11-es útra. Jelzést végig nem láttunk. Nagyon figyeltük a térképet is, mert alig észrevehető a hely, ahol jobbra be kell menni az erdőbe. A Phrsz-n felmentünk a Hideglelős kereszthez. Pazar kilátás! Lefele a térdem már jelzett, és ekkor még nem is tudtam, hogy mi vár rám! A Sas-hegy! Nagyon nehezen, kínlódva, de megcsináltam! A panoráma itt is lenyűgöző volt. Ezután leereszkedtünk Basaharcra, majd bementünk Pilismarótra.
Voltak bogarak meg szúnyogok, de jól működött a bio szúnyogriasztónk. Dongtak körülöttünk, de nem szálltak tánk.
Befejezésnek jó kis túra volt. Sajnálom, hogy vége ennek a mozgalomnak, mert szerettem csinálni.
A Pilisi forrásokból még 17 hiányzik, de idén még azt is befejezzük.

nagypapi Creative Commons License 2006.07.15 0 0 15145
Szerintem is Jancsi-hegy lehetett, az van Holló-kő környékén. Nem csúnya onnan a kilátás.
Előzmény: szucsati (15143)
rum-cájsz Creative Commons License 2006.07.14 0 0 15144
Mi az MTSZ-ben vettük.
Előzmény: szucsati (15139)
szucsati Creative Commons License 2006.07.14 0 0 15143

Elkezdtem bejelölni a térképen a pontokat. Amivel találkoztam, az a Jancsi-hegy volt. De köszönöm mindenkinek a segítséget.

Előzmény: emgergo (15142)
emgergo Creative Commons License 2006.07.14 0 0 15142
3, ha minden igaz.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (15140)
vajonmerre Creative Commons License 2006.07.14 0 0 15141
Magyar-hegy lesz az a P-n.
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2006.07.14 0 0 15140
Most nincs előttem a térkép, de úgy rémlik, azon a szakaszon 2-3 vár is van.
szucsati Creative Commons License 2006.07.14 0 0 15139

Ma vettem Enciános és Börzsönyi várak túramozgalom füzetet. Az utóbbival kapcsolatban felmerült egy kérdés: Anno megcsináltam a Börzsöny-bérc túrát és Kemence és Nagy-Hideg-hegy között láttam 3x3-as kódot. Szerintem nem a Salgóvár volt. Ismertek kódhelyet a Kemence - P - Salgóvár - P+ - Bányapuszta útvonalon a Salgóváron kívül? Talán Holló-kő környékén?

A Közép-Dunántúli Piros igazolófüzetét lehet kapni valahol Budapesten?

Köszi.

nyomdász Creative Commons License 2006.07.14 0 0 15138
Száros = Szkáros (szlovákul Skároš)
Előzmény: nyomdász (15137)
nyomdász Creative Commons License 2006.07.14 0 0 15137

Helló!

Már többen járják a vasárnap átadott Északi Zöld regionális túraútvonalat.

Az ISZCSEM 1000 példányban adta ki az igazolófüzetét, amelyből a Hollóháza és Száros közötti határátlépő pont megnyitő ünnepségén már sikerült néhányunknak hozzájutni. Gyakorlatilag aki ott volt, mindenki kapott Bánhidi Attilától.

Jelen állapot szerint a jövő hét közepétől nálunk (a Hegyisport és Turista Magazin szerkesztőségében) és a Stúdió Könyvesboltban (1138 Budapest, Népfürdő utca 15/D.) hozzá lehet majd jutni a kiadványhoz.

-ny-

Tavaszi Széll Creative Commons License 2006.07.14 0 0 15136

Nagyon szép túra!! Évek óta bejárom minden tavasszal, pontosan ezen az útvonalon. Számomra talán a Lajos-forrás és a Dömör-kapu közötti Kőrösi Csoma Sándor emlékműtől nyíló panoráma e szakasznak a csúcsa.

Bocsánat a kései reakcióért!

Előzmény: hörpölin (15097)
hörpölin Creative Commons License 2006.07.14 0 0 15135

Hát igen, 1000 pontért lenyomhatsz pl.

• 2000 km-t aszfalton bringával (én ezt szinte minden évben megteszem, csak nem igazolom),
  • vagy 1000 km-t terepen szintén bicajjal,
  • esetleg folyóvízen evezel lefelé szintén egy ezrest (szvsz ebbe majdnem belefér egy teljes Mo-i Duna- és Tisza-túra)

és akkor már nem is kell az OKT! Szóval azért az egyéb szakági 1000 pontért is jól meg kell dolgozni... 

Előzmény: Törölt nick (15134)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.14 0 0 15134

Nem kötelező az Érdemes fokozathoz OKT-t teljesíteni lehet választani mást is! :)

IV. AZ ÉRDEMES TERMÉSZETJÁRÓ

Legfeljebb további 3 éven belül teljesít újabb 4000 pontot. Ebből 1000 pon­tot táj-, illetve országismertető túramozgalom,* vagy más szakág keretében kell igazoltan teljesíteni az aranyjelvényes fokozatnál leírt feltételek szerint.

Gyalogos szakág esetén feltétel:

-         az Országos Kéktúra teljesítése, vagy

-         az Alföldi Kéktúra és a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra együttes teljesítése.

(E feltétel alól akkor mentesül a teljesítő, ha az egyéb szakág(ak)ban legalább 1000 pontot gyűjtött össze.)

Forrás:

Régebbi MTSZ honlap

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!