"egr és részecskeszűrő nélküli szívó motoros példányokból keresgélnék"
Tudsz ilyet?
Hyundai konszernen kívűl...
Amúgy pár év múlva nagyon fos autók lesznek a használtautós piacon tekintve hogy nem egyedül én viszem oviba a gyereket kocsival és már szinte csak turbós autókat lehet kapni.
Ha pedig távolabb lévő iskolába kerül akkor biztos hogy nem fogok buszozni vele, meg onnan a munkahelyre mert akkor kb. 2 órás reggeli és délutáni utazgatás és ez nem is Budapest. Csak fasza a tömegközlekedés. Tömeg van, közlekedés esetlegesen, a sofőrök "érdekesek", a pirost nem mindig ismerik fel, ha nem teszel ráutaló magatartást a megállóban, hogy fel akarsz szállni, meg se állnak. Járatok a nap közepi, csúcsidőn kívüli időszakban is simán kimaradnak.
Erre való pl egy 1.2-es Opel Corsa :) 1.4 TGDI-t ezzel a mókával ki fogod nyírni hamar, és a javítás előbb utóbb belekerül majd egy 1.2-es Opel Corsa jelenlegi árába..
Biztos volt màr téma régi hozzàszólàsba de rengeteg van ....tudja valaki ki foglalkozik vagy ki tudnà helyre àllitani 2011 Kia Ceed Sw müszerfalàt,elvàlt ugye az ablak alatt,és ezt kéne megoldani ha lehet müszer fal csere nélkül ha lehetséges.Pest,Nógràd megye környékén tudnàtok valakit ajànlani de ha messzebb is az se gond!
Reggel ovi, munkahely. Kb 3km az egész,garázsból indulva.11litert mutat.
Ha hosszabb út 6,5l max. De ez kompromisszumot igényel. Volt egy dízel Picassonk,ami FAP szűrős volt. Az sem városba való. Ez sem igazán. 100le szívót akartunk,dehát beleszerettünk a Gt line-ba.
Nyáron séta, sz@r időben tömegközlekedés. Egészségesebb és olcsóbb is.:D
Hogy komolytalan is legyek :)......Nyilván Te is tisztába vagy azzal, hogy a napi 2x hidegindítással a 2x6 km-es táv nem éppen a TGDI-s motorok álma. Én erre a kiképzésre inkább a még a piacon fellelhető egr és részecskeszűrő nélküli szívó motoros példányokból keresgélnék......amíg még lehet..
Ajajj, ez annyira nem optimális üzem egyik autónak sem...Nem tudok ehhez konkrétan hozzászólni, mivel én hosszú utakat futok, ha nagy ritkán használom.
Nekem ugyanis az a menetrendem, hogy 1 km ovi, leállít, majd indít, 5 km munkahely városi dugóban, majd délután 3-4 km után valamelyik boltnál leállít, onnan pedig esetleg másik bolt, vagy haza, 1-2 km.
Van aki rövid utakon használ ilyen motorral szerelt Ceed-et?
"Őt meg megnyugtatja a csend." Az 1.6 GDI-ben, ha a klíma nincs bekapcsolva, az alapjárat gyakorlatilag nem hallható vagy érezhető. De komolyan. Olyan, mintha állna. A bekapcsolt klíma emel egy kicsit az alapjáraton, akkor már picit hallható.
Volt már 2 autónk, amiben volt start-stop. Az egyiken mindig ki kellett kapcsolni, része volt az indulási procedúrának, a másikon volt állandó gomb rá. Én sem hiszem, hogy van értelme. Ja, és volt egy hibrid is, amiben nem lehetett kikapcsolni, de az viszont tényleg észrevétlenül, finoman működött, ott nem volt ingerem kikapcsolni.
A lízingcégek autói általában gennyesre vannak hajtva, mert majd a lízingcég meg az anyacég lemeccseli a javítási költséget, mit érdekli az a Gipsz Jakab egyszeri üzletkötőt, sofőrt, futárt, akárkit... Persze ennek ellentéte egy haverom, aki sajátjaként szereti a céges autóját, tőle esküszöm meg is venném, pedig 2,5 év alatt belehajtotta garanciális kilométer limitet az Octaviájába.
Amúgy most kezdjem el mesélni, hogy a VW csoportnál nem is egy kézi váltó család (aminek a gyártói típuskódja azonos, de 20 fajta motorhoz építették be 5 vagy 6 fokozattal, eltérő váltókódokkal, 4-8 modellbe) létezik, amelybe olyan szar nyelestengely csapágyat tettek, hogy 40-50e km-t is alig bír ki? 200e Ft a felújítása...
És ez nem az az elhíresült váltó ami még a 4-es Golf és 1-es Octavia tulajokat örvendeztette meg egy jó kis váltóház töréssel...
Nézd, egy bonyolult elektronikai szarság gyártójának problémája, meg most már a töketlen KIA logisztika hibája is ez.
Szoktam nézegetni egy lízing cég eladó autóit. Fent van az egész szerviztörténete mindnek a weboldalon. Háát, nagyon kevés az amin nem kellett év alatt valamit cserélni, vagy javítani. Nagyrészt elektronikai hibák vannak.
Azon felül meg a kopó dolgok (fékbetét csere, ablaktörlő lapát csere, beázás megszüntetése). A többi igen ritka. De alig találni olyan autót amelynél nincs valami javítás gari időben. Érdekes módon a koreaiak között találom a legtöbb olyat aminek a szerviz története kimerül a rendszeres olajcserékben.
Ne is folytasd...:) sose mertem volna megvenni egy automatát használtban, de ma már eljutottunk oda, hogy újban sem merem. Azzal még nem volt gondom, de rágondolni is rossz, ha véletlen lesz vele valami... Ettől függetlenül szerettem volna automatát, egész USAban automata minden, az 1000 éves autók is.
Én már max. oldtimert veszek, nekem ebből elegem van, ehhez nincs idegrendszerem. Én elhiszem, hogy aki ehhez van szokva, hogy állandóan valamit cserélnek az autóján az könnyen veszi az ilyet, számomra 20 évig ez a jelenség ismeretlen volt.
10 évre terveztem minimum vele, hát szívem szerint már szabadulnék inkább tőle...:(
Mindegy. Van az úgy, hogy az ember rossz lóra tesz és veszít.
Az enyém már lassan 4 éves lesz, nézett egy nagyot az értékesítő mikor vettem, azt mondtam, nem lehet benne érintőképernyő, automata váltó, és Led lámpa. :)
A duplája a normálnak. Ezt a rendszert arra találták ki, hogy a gyári fogyasztási normát le tudják vinni pár decivel. A vásárlóknak meg eszébe sem jut az a + kiadás amit majd eredményezni fog ez a rendszer (akku, önindító, kettős tömegű lendkerék, erősített elektrónika stb.)
Nyalogatom a sebeimet, ha a Kia nem tudja eltűntetni a sárga lámpákat, kénytelen vagyok én megoldani...És a kérdésre határozott nem a válaszom, hogy vennék-e újra ilyen autót...:(
Pontosan nem tudom, attól is függ milyen típust választasz, de csak annyi a különbség a hagyományossal szemben, hogy erősebb az akksi, olyan kb. mintha diesel autóba vennél.
Ha jön a vonat, vagy előreláthatólag hosszan kell várakozni nyilván leállítom a motort ez nélkül is. A legjobb mikor megállok 2 másodpercre és már sárga a lámpa...Ez egy felesleges baromság bele, felesleges indításokkal, de ezt már kitárgyaltuk többször.
Direkt kérdeztem ki a kolléganőt mert bő 1 éve vette az új Ceed tesójának számító i30-at 1.4 szívó motorral. Szereti a start-stop-ot, nem kapcsolja ki.
Én meg nem szeretem, mikor leáll alattam egy autó motorja, olyan védtelen, kiszolgáltatott érzés. Őt meg megnyugtatja a csend. Nem vagyunk egyformák.
Ez akkor elég bonyolult lehet, de halott kameránál legalább nem működik...
Pont azon gondolkodom, hogy meddig várjak a kamerára, mi ez esetben a "normális" határidő... KIA Motorsnak lassan egy hét után írnék pár érdeklődő sort...
A hazakisérőfényt és a Start_Stop rendszert is ki lehet kapcsolni. Előbbit a felhasználói menübe, utóbbit pedig minden indításkor kell megtenni. Legalábbis a KIA Ceed-nél, de gondolom az i30-nál is, mert egy platform, azonos beszállítókkal. Nekem egyikkel sem volt még gondom, mindegyik jól működik. Az is igaz, ha beülök az autóba, indítás után a következő 4 gombot nyomom meg.
Autó-hold bekapcs, Start-Stop , valamint sávtartó és el. kézifék kikapcs.
Ebből főleg az első aggaszthat, de gondolom, a használatiból hátha akad rá magyarázat. .-) A start/ stopot kapásból kiiktatom majd a használati szokásaink miatt.
A hozzászólásaidat olvasva, Te nem nagyon szoktál teret adni a "Kolléganőm is mesélt" tipusú véleményeknek.
No és biz nem is egészen kerek számomra az alábbi:
"start-stop leállítja a motort, de nem a kuplung lenyomására indul újra hanem a felengedésére - ez eddig normális, így lett kitalálva."
Nem, a manual szerint sem, ez a normális működés:
és ez nálam a gyakorlatban is így müködik.
Nagyjából három évtizedig használtam a német konszern autóit, de belefáradtam. Azt is el kell ismernem, hogy nem volt meg a teljes bizalom a koreai márkák felé, de egyelőre nem bántam meg a -2012 Cee'd, 2017 i30 - cseréket.
Állítólag több összetevőt vizsgál a fáradtságérzékelő szoftver. Többek között az eltelt út/idő függbényben a szaggatott, hirtelen kormánymozdulatokat, valamint a sávtartó asszisztens visszajelzéséből (ami még kikapcsolt állapotában is figyeli az utat) és ebből a jellegzetes vezetési módból ítéli meg a fáradtságot.
Megyek lakott területen tempomattal vagy akár kint, néha felvillant nekem is 3x egymás után a felirat, hogy fontoljon meg egy pihenést...idegesítő, mert hangjelzést ad és nem régen indultam előtte...tehát nem vagyok fáradt. Nem összeesküvés elmélet, de valahogy mindig MOL kút közelében villan fel a kávé piktogramja...
De ez milyen elven működik? Figyel valami szenzor, vagy a mozdulatlan vezetésből szűri le, hogy szerinte fáradt vagyok???
Apropó...mióta "sárga lámpák jelzik utamat" azóta ez nincs...akkor a kamera lesz a hunyó...tudtam én, hogy minden rosszban van valami jó...:)
1. hazakísérő fény - leparkolt, majd fél óra múlva lement az autóhoz és a tompított még mindig világított
2. start-stop leállítja a motort, de nem a kuplung lenyomására indul újra hanem a felengedésére - ez eddig normális, így lett kitalálva. De felengedéskor késik kicsit az indítózás és lefullad a motor. Erre a lefulladás utáni újraindító rendszer meg közli, hogy ő most akkor épp üzemképtelen.
3. az M3-as egyenes szakaszain elkezdi cseszegetni az autó hogy fáradt meg pihenjen mert nem mozdít a kormányon. Pedig csak azért nem mozdít mert nem kell.
Most ezek jutottak eszembe, a szerviz minden esetben tehetetlen.