Keresés

Részletes keresés

Cicoma Creative Commons License 2006.05.11 0 0 315

Szia! Ezt a nagy kérdést még nem sikerült megoldani.... a rövid szőr hullik, gazdi meg porszívózik. :))

Egyszer voltam egy kozmetikai előadáson, egy olasz pasas megtrimmelt egy bullmasstifot. Látványos volt, és gyönyörű fényes szőre lett, azt mondta, így szokta felkészíteni kiállításra. Szóval, sok sikert!

Előzmény: Gotika (314)
Gotika Creative Commons License 2006.05.11 0 0 314

Sziasztok!

Aki ért a rövidszőrű kutyákhoz annak a segítségét kérném!

Labradorom szőre iszonytató módon hillik 3 hete. Ha mozdulatlanul áll (ilyet nem sűrűn tud csinálni) akkor is szabad szemmel láthatóan potyog ki belőle. Gondolhatjátok milyen harcot vívunk a partfissal a szőrhalom ellen!

Na! Mit csináljak az ebbel. Arra gondoltam, megtrimmelem a hétvégén. Ami ki akar hullani, kiszedem legalább az sem a lakásban landol.

Szóval, jól gondoltam?????? És azután???????

Köszi!

Tibbe Creative Commons License 2006.05.10 0 0 313
Valóban felgyorsultak nyírás után! Rengeteg szőrük volt.

Habos fehér kutyáidnak nem kedvez az idő! Nekem sem a hosszú szőrűeknek! A nagy udvar nagyon jó, ha nem kellene az időjárás viszontagságaitól félteni a szőrüket! No és ha lenne hozzá egy kertész!:))
Előzmény: Cicoma (312)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.10 0 0 312

Jaj, ollóval az nagyon nehéz! Ügyes vagy!! Régen volt olyan gazdi, aki azt mondta, hogy "felgyorsult a kutya" a nyírás után. Ez a szöveg nagyon tetszett.

De kár, hogy nem vagyunk közelebb egymáshoz! Szívesen megnézném a kutyáidat!

Én ma megcsináltam az egész bandát. Mind a négyen tiszták, habosak, hófehérek. 

Mondjuk, nem tudom, holnap meg tudom-e mozdítani a kezemet. :(( Természetesen ahogy végeztem, elkezdett esni az eső. Ha holnap még nem sározzák össze nyakig magukat, megpróbálok képeket is csinálni, a maiak nem lettek jók, úgy látszik elfáradtam.

Előzmény: Tibbe (311)
Tibbe Creative Commons License 2006.05.10 0 0 311

Ez a bobtailes eset iszonyú. nem gondolná az ember, hogy ilyen egy "jó helyen" előfordulhat.
Az öreglányokat megnyírtam olloval. Nem volt egyszerű. Szerintem ha lenne gép, egyszerűbb lett volna, Nagyon féltem, hogy belevágok a bőrükbe, így borzasztó lassan haladtam.Nagyon boldogok voltak utána, egy-egy zsáknyi szőr jött le, több kg szerintem...
Előzmény: Cicoma (309)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.10 0 0 310

Nálad a kuttyoknak arany életük van!

Nekünk van kert, de mégis mindig velem vannak, ha kimegyek, kint, ha bejövök, bent. Így érzik jól magukat...

Abban nagyon igazad van, hogy jó lenne állandóan csak velük foglalkozni, de akkor miből élnénk meg? :)))

Előzmény: Arthurgazdi (306)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.10 0 0 309

Szia Tina!

Sokszor mást tanítanak, mint ami a tanyésztői tapasztalat. Én sokáig tenyésztettem uszkárt, ma már csak kedvencként élnek velem az egykori győztesek. Nem is tudnám elképzelni, hogy egy kis uszihoz ne nyúljunk hozzá 6 hónapos korig, és ez így van más fajtáknál is, úgy hallottam a tenyésztő barátaimtól. Addigra pont meg kell tanulnia a kutyának ezeket a műveleteket, és bizonyos fajták szőrzetében is nagy kár keletkezhet, ha fél évig nincs ápolva.  Nem akarok mindenbe belekötni, de sajnos sokan tanítanak kutyakozmetikát olyanok, akiknek inkább tanulni kellene.

Te merre dolgozol? Mostanában vizsgáztál?

Én régen dolgoztam kozmetikában, bizony sok szörnyűséget láttam, pedig a II. ker., ugye "elit" környék.

A legszörnyűbbet egy barátnőm mesélte, szerencsére nem láttam, hogy egy bobtailben hemzsegtek a csontkukacok, mert az elhanyagolt szőr alatt ekcémás lett, kisebesedett, és jöttek rá a legyek. A gazdi csodálkozott, hogy ja, ezt a kutyát fésülni kellene? És tényleg nem tudta, ott sírt a kutya mellett, az volt a szerencséje, hogy az a kozmetika állatorvosi rendelő mellett volt, és altatásban, az orvos segítségével rendbehozták a szerencsétlent. Állítólag utána törzsvendég lett, ez az ügy jól végződött.

Reménykedjünk benne, hogy az állatvédelmi törvényt nem hiába találták ki, talán sikerül majd felzárkóznunk Európához...

Előzmény: Tina83 (308)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 308

Ja és szerintem ha vki akar egy kutyust akkor ne az legyen az első, hogy megveszi, hanem szerezzen be hozzá minden eszközt olvasson utánna a fajtának és beszéljen pár emberrel aki tart olyat....ebből legalább felkészülhet a dolgokra.....

De sajnos manapság ugy vesznek kutyát az emberek, hogy pl : bizonyos piacokon  kivül kiállnak kuytusokkal kosárba stb..sok fajtiszta kutyával és aki arra jár jaj de édes meg minden...és hopp a másik percben meg már kutyástul mennek haza....

Vagy itt van a húsvét,karácsony gyerek szülinapja..stb és nincs jobb ötletük az embereknek minthogy élőlényt vegyenek....:o(

Borzalmas , hogy ez megy ebbe az országba !

Nálunk is be kéne vezetni az állst rendőrséget mint amerikába az tök tuti lenne!

Én az olyan emberektől akik nem ápolják a kutyájukat stb....elvenném az biztos!

És akkor hol vannak azok a kutyák amiket majdhogynem agyonverve hoznak be és csak nyiráskor derül ki ....

Cicoma !

Találkoztál már ilyen esettel ? Lila foltok a kutyán? Én igen és elég megrázó volt tudni , hogy valószinűleg verik a kutyát:(

Tina83 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 307

Cicoma!

Érdekes amit pl az uszikról irtál, én is igy tudom már több mint 10 éve uszkározok és az előző uszimnál is meg a mostaninál is megkaptam a kozmetikustól(bár nem ugyanaz a személy) , hogy 6 hónaposnál korábban nem lehet!!

De most már , hogy én is ezt "művelem"  szerencsére nem kell elvinnem a kuttyomat senkihez! És a piciket is megcsinálom amint nagyobbacskák lesznek! :)

Amikor Bonnie-t vettem 3 hónapos elmúlt és még nem látott vizet csak a tálkájába....ezek után sejtitek milyen küzdelem volt hozzászoktatni a dolgokhoz a fésűről nem is beszélve amit a mai napig utál!:(

Előzmény: Cicoma (305)
Arthurgazdi Creative Commons License 2006.05.09 0 0 306

Szia!

Azért lehetnék jobb is....néha úgy érzem nem tudok annyi időt velük tölteni, mint amennyire szükségük lenne- de hát valamiből meg kell élni...és a mi munkánk folyamatos, se hétvége sem ünnepnap...de mindig megbeszélem velük, hogy anya most elmegy dolgozni, hogy legyen csontipénz...és ekkor meg ekkor már itthon lesz, - meg persze egy kert sem ártana....

Előzmény: Cicoma (303)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.09 0 0 305

Bizony, el kell telni még sok időnek, amíg nálunk is lesz kultúrája a kutyatartásnak. Nagyon sokan azt sem tudják, hogy fésülni kell a hosszú szőrű kutyákat, bár szerintem ezt el kellene mondani a tenyésztőnek a kiskutya eladásakor. Csak ugye, akkor lehet, hogy nem vennék meg. :(( Úgy meg tudnak lepődni a gazdák, hogy nem is értem, hogyan választották az adott fajtát, ha azt sem tudják, hogy kell ápolni.

Ezért is hoztam létre ezt a topicot, hogy beszéljünk a témáról, ha már pár embernek adunk valami új infót, már érdemes volt!

Például az is egy tévhit, hogy a kis uszikat csak 6 hónapos korban lehet először nyírni. Ha valaki ezt betartja, nem irigylem a kutya kozmetikusát a küzdelemért, amit a tapasztalatlan kutyussal kell vívni a szép frizura érdekében.

A kis uszkárokat már 5-6 hetes korban ki lehet gépelni, az arcán, mancsán, valamint a fenekénél is le lehet vágni a felesleges szőrt. Fülpucolás, karomvágás is bőven aktuális már ilyenkor. A fülben sok szőr szokott nőni, ha nincs időben eltávolítva, gyulladást okozhat. Az új gazdinak frissen fürdetve, nyírva illik átadni. :)) Amelyik kutyusnál időben kezdjük a kozmetikázást, hamar megszokja, és nem lesz minden alkalom egy rémálom kutyának, gazdának, kozmetikusnak.

Előzmény: Tina83 (304)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.09 0 0 304

Sziasztok!

Én is fel vagyok háborodva , hogy milyen "igénytelen" emberek vannak, hogy nem képesek egy fésűt a kezükbe venni! :(

Múlt héten hoztak nekem egy Havanese-t elvileg 3 hónapos kiskutty de szerintem volt az 6 hónapos is mind1...teljesen össze volt állva a szőre és ahogy elkezdtük fésülni minden baja volt menekült meg minden!

Aztán jött a nyírógép és még hisztérikusabb lett szabájosan rángógörcsbe állt a kutya!:(

A Hajszárítót már nem is említem!

Meg azt , hogy a fürdés is kész rémálom volt!!!!!

A gazdija persze egy 9 éves gyerek csak a képünkbe röhögött amikor azt mondtuk neki, hogy nem ártana fésülni stb....kiderült hogy nincs neki ilyen..stb.

Meg röhögve hozzátette, hogy a porszívótól is fél a kutya..(sejtem miért...!!!!) :o(

Most mondjátok meg ilyen embernek minek kutya????

Csak , hogy gizdulhasson mások elött ???? Aztán csodálkozunk ha fél év múlva viszontlátjuk szegényt egy menhely honlapján!

Cicoma Creative Commons License 2006.05.09 0 0 303
És itt egy példa a MINTAGAZDI-ra! Olyan jó ilyet olvasni, hogy ilyen szeretettel írsz a kutyusaidról, gondoskodsz róluk, ápolod őket. Minden kutyus ilyen gazdit érdemelne. Láttam a másik fórumon a képeket, annyira aranyosak!
Előzmény: Arthurgazdi (301)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.09 0 0 302
Szegények! Ezt soha nem értettem, hogy ha valaki kutyát tart, miért nem ápolja? Az otthoni kutyafésülés ingyen van, és szerintem kötelessége a gazdiknak. Ilyenkor mindig eszembe jutnak a Kis Herceg szavai: "Felelősséggel tartozol azért, amit megszelidítettél."
Előzmény: Gotika (300)
Arthurgazdi Creative Commons License 2006.05.08 0 0 301

Szia!

A gyerekeimnek mostanában mindig karácsony van...a hentesnél nem bítram ellenállni 2 nagy velőscsontnak...persze a husilevesben megfőztem őket...és aztán a két kis rosszcsont megkapta, hát látnod kelled volna, ahogy düllesztették a szemüket...olyan édesek voltak, látszott rajtuk hogy nem tudják eldönteni, hogy ez most egy álom vagy valóság..marhára ízlett nekik, mondanom sem kell hogy elég hamar megcsócsálták....

Aztán pesze magából a levesből is kaptak -tele zöldséggel, husival, tésztával és kaptak bele a száraztápjukból is....

Előzmény: Cicoma (299)
Gotika Creative Commons License 2006.05.08 0 0 300

Sziasztok!

Hoztak hozzám ma 2 uszit. 3 hónapja voltak utóljára és ez alatt az idő alatt kefét még messziről sem láttak. Még madárürülék is volt rajtuk. Olyan szörnyű :(((

Cicoma Creative Commons License 2006.05.08 0 0 299
Gotika Creative Commons License 2006.05.07 0 0 298
  Ja! Holnap este jövök! Ez fenyegetés, nem ígéret.
Gotika Creative Commons License 2006.05.07 0 0 297

Nekem is fodrász szárítóm van, csak egy-egy húzósabb napon 3-4 órát is szárítok. Láttam valakinél ezt a könnyítettet, ezért gondoltam (1750W). Csapatóra még nekem se "fussa". Mondjuk ismerek valakit, aki felvett egy embert fürdetni, szárítani. Ennél kíméletesebbet nem tudok.

Társ? Tartsd nagy becsben. A'szem én is megtaláltam az enyémet 2,5 éve.

Na, megyek! Mindjárt vége a munkaidőmnek.

" Jó volt veled édes! "

Előzmény: Cicoma (296)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.07 0 0 296

Én profi fodrászoknak készült hajszárítót használok, nem túl nehéz, bár nem fogom egész nap. Ismered a "csapatót"? Na, én most arra vágyom, csak elég húzós az ára, (mint mindennek, ami ér valamit), de dolgoztam vele régen, annyira megkönnyíti a munkát, hogy megéri.

Köszi a mailt.

Férj? - több, mint 20 éve "találtam", azóta vigyázok rá. :))

Előzmény: Gotika (295)
Gotika Creative Commons License 2006.05.07 0 0 295
  Van valamelyikőtöknek tapasztalata nagyteljesítményű könnyített súlyú hajszárítóról? Eddig csak egy fodrásszal tudtam beszélni, onnan pozitív megerősítést kaptam.
Gotika Creative Commons License 2006.05.07 0 0 294
  Hol lehet ilyen férjet fogni?  :-))))))))
Előzmény: Cicoma (292)
Gotika Creative Commons License 2006.05.07 0 0 293
Elment a levél.
Előzmény: Cicoma (292)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.07 0 0 292

Köszönöm, várom a mailt.

(A párom vállalkozásának a papírmunkáit csinálom jelenleg.)

Előzmény: Gotika (291)
Gotika Creative Commons License 2006.05.07 0 0 291

Nem tűntem el, csak szerdán dolgoztam utoljára, otthon pedig még nincs internetes lehetőségem.

Megy a mai napon a mail. Nem a reklám miatt nem akarom feltenni ide,(hiszen ez egy nyilvános fórum) hanem azt szeretném, hogy csak azokhoz jusson el akit valóban érdekel. Ugyanis mi emberek olyanok vagyunk, hogy félinformációkból képesek vagyunk ítélni, és véleményünknek hangot is adunk. Ebben az esetben bármi negatív kritika méltánytalan lenne.

Na, ezért nem akarom.

Ja! Ha nem kutyakozmetika akkor mit dolgozol?

Előzmény: Cicoma (280)
Milu22 Creative Commons License 2006.05.06 0 0 290

Az én Moserem is forral.

A mancsnyírás után leteszem hűlni a fejet mert sajnálom a kutyát.

Előzmény: Törölt nick (289)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.05 0 0 288
Megkérdeztem, nem melegszik. Simán végignyír egy uszit, és éppen csak langyos. Ez a másik géppel nem így van. Lehet, hogy marha nagy szerencséje van? :))))
Előzmény: Törölt nick (287)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.05 0 0 286
Régebben beszéltünk nyírógépekről. Most sikerült találkoznom a barátnőmmel, aki Mo... Max 45 gépet vett, és azt mondja, van olyan jó, mint az O...., úgyhogy most azt használja, mert halkabb, és nem is melegszik, bírja a strapát. Ja, és jók rá az O.. fejek. Meglepődtem. :))
Arthurgazdi Creative Commons License 2006.05.05 0 0 285

Ja már többen mondták, hogyha újjászületnek nálunk szeretnének kutyák lenni....

Előzmény: Cicoma (284)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.05 0 0 284
Nálatok is jó kutyának lenni! :)))
Előzmény: Arthurgazdi (283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!