Én nem ajánlom senkinek volt velle tapasztalatom. Hogy gázolajat kevertem bezinbe ... bővenben a gázolajnak más az égéshője és meg öli a csapágyak szimeringeket a henger is ovállis lesz és még ráadásul a fötengejt is .Aszt is totálkárá teszi nekem el kezdet szét nyilni a főtengejem és nem lett jó vége nem sporolsz velle semit még több lesz a kár mikor "mindent újra kell rakni a blokkban "stb...... am nekem 3 évig ment velle de ha belle rakod nagyon fögg füstölni:) utának aki megy nem tud meg maradni nekem volt mikor 15db kocsi jött utánam mert nem mertek ki előzni mert olyan nagy füst volt hogy az egész utat be terite és nem nagyon látak előre ....
Bocsi a helyes irásért de francia bilengyüs a laptopom ...
Egyszer le kellen tesztelnem melyik az az arány ahol (benzin+gázolaj) ahol még használható a gép :)
Mondjuk hallotam olyanról hogy simo-ba sokáig és lehet azóta is használja felesbe. Ez nem is annyira rossz.:) Akinek ingyen van a lé annak akkor szinte feleződik az üzemanyag költségeEzt főleg ISTVÁNak üzenem
60-90 bar az az égési csúcsnyomás, tehát mikor begyullad (öngyulladás) akkor "csak" 30-50 bar van (általánosan) és ez a MAI motorokra is igaz (motorműködés). Multkorában láttam már kisebb sűrítésű arányú ujabb fajta dízelt (de ez most nem lényeg)
(Ja és annyit hogy az elért nyomás nem egyenlő a sűrítési aránnyal)
Te nem tudom h mit keversz de van egy tippem
A régi dízelek befecskendező nyomása 120-300 bar (max 300 bar) között volt (adagolósak). A mostani Common-Railoknak és a PD elemes dízeleknek a befecskendező nyomása alapjáraton 300 bar (kb), de ez lehet 1600, vafgy akár 2000 baros nyomás is
Eszembe jutott a szakadt csavar kiszedő célszerszám ilyen kúpós ellentéte menetű (balos) csak nem emlékszem hogy van e ilyen vékonyba.annál is kell egy kicsikét furni utána meg lehet beletekerni.(és ha minden igaz akkor ki hozza)És ha jól tudom nem is nagypénz
5-ös? Nem 4-es? Egyébként én valahogy ellapítamán a végét, megpontoznám egy hegyes pontozóval, 2 mm-essel megfúrnám, vagy! Egy lapos, élesre pontozott üthető csavarhúzóval "sliccelést" ütnék bele a végébe, majd csavarhúzóval szépen ki lehet tekerni, és még csak nem is gányoltál 6-os menettel, mert utána nem fog rámenni a menetre az állórészt leszorító alátét.
Így igaz nem az olajtól van, Én egyszer felesbe nyomatm a benzint gázolajjal. Az egyik haverom pedig kétszer keverte be a benzint így olyan 1: 15 ös keveréke lett és vigan eljárt a simo így is.
Amugy sose értem hogy sokan mondják hogy sok az olaj meg ilyenekl. Ezek a régi vasak nem annyira érzékenyek A gyári adat is ha jól emlékszem 1:33 tehát elég sűrű. Én igaz 1: 40 keveréket használok igaz mindig több olajat löttyintek bele mint amennyit akarnék :)
A sztrator csavarn ha jól emlékszem M5ös simán felfurjátok 5 ös furószárral és metszetek bele egy M6 os menetet. Valszeg nem annira mély a menet így végző menetfúrót kell hogy használjatok de aluba nem nehéz.
Fulladás (jól lenne hallan érzékelni dehát ez csak egy forum:))
Énszerintem vagy karbi vagy tömítetlenség valahol
Az lenne a jó ha tudnál menni néhány km-ert hogy lehessen következtetni a gyertya színéből (természetesen megfelelő hőértékű gyertyával) Ha fehéres a gyertya akkor valszeg levegőt szív be valahol és hígúl a keveréked (nagyoon ritkán karbi probléma). Ha pedig vastak fekete korom van a gyertyán akkor valszeg gyenge a gyújtó szikra.
Gyújtás nem hiszem (persze ha nem nagyon van elállítva). Gyújtás beállításra gondolok
Egyszer ha lenne kamerám kellen csinálnom vidit hogy direkt elállítom a gyújtást meg ilyenek PL.: 5mm-es előgyújtás (kopogásos égés) 3mm ,1mm, és netán utógyújtással. Még a megszakítóhézagot is variálgatnám 0,1 és 0,4 között
ááKöszönöm a forumnak hogy ha picivel többet írok és rákattintok az elküldésre persze nem küldi el de amit beírtam szöveg az pedig eltünik, és lehet újra írni :( GRRRRRRRr
Semmi baj,tegnap voltam a barátomnál és megmutatta,hogy hogy néz ki.És le is fényképeztem.A gyújtást is sikerült megcsinálni nála,le volt égve a kalapács.Kicserélte az övére és ment.Csak annyi a baj hogy amikor begyújtom jól jár a motor amikor gázt adok rá akkor nem pörög fel hanem úgy csinál mintha le akrna fulladni.Azt mondta hogy lehet kicsit sok az olaj,leeresztettem a benzint tettem bele egy kis tistta benzint,de még mindig azt csinálta.Ma meg mondta hogy akkor biztosan a szimering van kikopva a főtengelynél.Na meg nem tudom hogy beletörte a sztatort tartó csavart a mentebe az alsót:D Nem tudom hogy szedi ki:DBelefúr oszt menetet vág bele:)
Bocsáss meg, nem értem rá fotózni, még a gépet se kapcsoltam be péntek óta. :( Pénteken fél10-re értem haza, szombat reggel börze, délután a Hondát csináltam, szivatott a fék, meg a karbi is, ma délelőtt hoztak egy MZ-t javításra (nem indul be, benzint és szikrát is kap, jókor, már mindent cserélgettem gyári alkatrészekre, mert persze hogy előttem már kicserélték a fél gyújtást kínaira, benzint még nem cseréltem, lehet az lesz a megoldás!) Keresek mindjárt képet valahol, hátha van.
Hogy jött elő a probléma?(szerelés után, motorozás közben....)
Tehát ha jó értelmezem beindítod jár pl: 1300 fordulaton utána (pl)1-2 másodperc mulva felmegy pl :1700 as fordulatra és azt megtartja és mikor adnál neki gázt lehervad.
Ja és indításnál nem muszály gázt adni
A gyengeségre még van egy tippem hogy a kipufogód el van tömödve
Mikor beindítom huzok egy kis gázt, beindul egy kicsit felpörög és tartja azt a fordulatot de ha huzok neki gázt leáll.Tolásnál meg csak teljes gázzal és csak ugy is megy, ha elveszem a gázt leáll.
Fordulatot akkor kezdi emelni magától mikor a fuvókánál is tud már levegőt venni tehát akkora neki a benzin szint és persze ha ilyenkor huzzól gázt akkor kéne neki a nafta de már nincs neki