Keresés

Részletes keresés

KömKel Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44404

Fehéres szinben volt még, és kékesben. A fehér még nagyjából rendben volt, de nekünk az állatok miatt sötétebb kellett.

Megrendeltük, egy hónap alatt megérkezett a kért mennyiség, teljesen korrektek voltak. Egy bajom van vele: mocskosul nehéz elvágni :)

Előzmény: Törölt nick (44401)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44403

Persze, hogy élőben is látni kell, mi is úgy láttunk ilyet először, igazat megvallva, katalógusból soha nem is választottam volna ilyen famintásat, úgy valahogy nem tetszett.

http://www.gres-massimo.hu/padlolap_csempe_Castelvetro/Castelvetro_padlolap_csempe_04_2.htm

Ilyen világosabb árnyalatú tetszene, bár ennél lehet kicsit sötétebb is. az ár pedig sokkal kedvezőbb, mint amit itt ajánlottak.

Előzmény: Törölt nick (44401)
Notes Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44402

Hát igen, az igazán szép fa hatású 20x80-as lapok drágák (10-12e Ft). Mondjuk arra aztán kötelező jelleggel vonatkozik, hogy nem szabad katalógusból választani, hanem feltétlenül meg kell nézni élőben, mert sokszor nagy különbség van a retusált, túlhúzott képek, és a valóság között.

Előzmény: Törölt nick (44399)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44401

Ez az!!!

Szupi!

És árban is töredéke az itteninek!

Világosabb szinben nem volt esetleg?

Előzmény: KömKel (44400)
KömKel Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44400

60 cm x 10 cm, sötétbarna famintás. Nem csak szinezett, hanem barázdált is! Ráadásul 10.8 mm vastag, nagyon jó lap. Török gyártmány, Egeseramik.

Praktikerben vettük, 7200 Ft/m2.

80 m2-t raktam le belőle sk, elsőosztályú anyag.

Előzmény: Törölt nick (44399)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44399

Azta! Ez nagyon jól néz ki!

Ezért is érdekel a téma, mert sokallom az árat! (mivel itt rengetegen építkeznek és felújítanak jelenleg, ez látszik is az árakon sajnos).

Nagyon szép ez a járólap! Hasonlót mutattak itt 30 Euróért, ami kb 8000 Ft/nm. Az is olasz vagy spanyol volt.

55Euróért, kb 13.000Ft/nm áron volt ami a feleségemnek nagyon tetszett, hosszú, keskeny lapok, amik parkettmintásak!

Tény baromi jól nézett ki, na de az ára?!

Előzmény: Notes (44398)
Notes Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44398

55 eurót én sokallok ilyesmire. Ezt: http://www.gresmalt.it/Sezione.jsp?idSezione=173&idSezioneRif=55

netto 3-4e körül vettem tavaly ősszel.

Előzmény: Törölt nick (44397)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44397

Biztosan igazad van, de én sajnos ilyen maximalista vagyok, ráérzek, hogy mi a drága, mert csak az tetszik. Egyébként a fürdőben nekem is kisebbek az igényeim, a komoly gondom a nappalimmal van. Járó lapozni szeretném, de eddig két féle nekem tetszetőst találtam, egyiknek 30 másiknak 55 Euró négyzetmétere :-)

Ezért szeretnék otthon is körülnézni, hátha olcsóbban megúszom. Időm is van még, jövő őszre kell majd csak.

Konyhában pl töredékébe kerül ugyan az Magyarországról, mit itt az osztrák árak, talán járólapban is van ilyen árelőny.

Előzmény: Notes (44396)
Notes Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44396

Nem kell ezt nagyon túllihegni. Rengeteg keresgélés után egy olyan Zalakerámia lapot vettem a fürdőbe ami nem volt 2500 forint, de mindenki elismeréssel szólt róla eleddig. Egyszerű dolgokból is lehet nagyon ízléseset csinálni.

Előzmény: Törölt nick (44395)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44395

Köszi, majd szétnézek alaposan ha arra járok.

Jelenleg az osztrák árakat lesem, de igazából ami tetszik az drága. Parkettből és lamináltból óriási a választék, árban is találni jót, de a járólapok terén eddig az a tapasztalatom, hogy a minőségnek ára van. Még véletlenül sincs semmi ami tetszene , de elfogadható áru lenne.

Előzmény: Notes (44394)
Notes Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44394

Erősnek vannak qrva nagy bemutatótermei a fővárosban több helyen is. Ott rengeteg berendezett fürdőszobát lehet végignézni. Az áraikat viszont nem ismerem. Én Érden az M7-es lehajtónál vettem a lapokat, meg a ragasztót (S1) is, mert messze ott volt a legolcsóbb.

Előzmény: Törölt nick (44391)
KalásziM Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44393

Köszönöm a szíves válaszod, majd még gondolkodom rajta.

Egyébként vágtam már használt üvegből  ablakba valót - igaz kis ablak volt - tán 30x30 -as. Megkínlódtam vele, a végén harapófogóval pattintgattam le a darabkákat,  de az 'egérrágta' szélét fedi a takaró léc. Megvolt  egy óra alatt - ha üvegeshez mentem volna az is több idő lett volna.

5 éve a helyén van !!

Majd gyakorlom és ha kudarc, irány az üveges !!

Előzmény: Törölt nick (44392)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.07 0 0 44392

Normál vágás esetén semmi trükk nincs. Gyakorlatilag "csak" végighúzod a vágót, megtöröd és kész.

Ahogy már Halálosztó írta a régi üveggel nem könnyű dolgozni, még gyakorlott üvegesnek is bizonytalan a végeredmény.

Amennyiben mégis meg akarod tanulni, akkor vegyél egy olajzós vágót (azzal a legkönnyebb), 1-2 négyzetméter üveget, s miután üvegesnél megnézted hogy vágja, már csak gyakorolni kell. Ráérzel rövid időn belül.

Annyit tudsz esetleg kezdőként, hogy miután megvágtad, a vágó nyelét beteszed az üveg alá (természetesen a vágás vonalában), és két oldalt megnyomod a lapot, így indítva meg a törést. Üvegesek ezt 8-10-es nél ugyanígy csinálják (ritkán 6-osnál is ha nem akar elindulni).

Illetve vágáskor arra figyelj, hogy végigvágd a teljes hosszt, nem állhatsz meg közben.

A másik, hogy miután megvágtad, a lehető legrövidebb időn belül próbáld eltörni, különben "beég" a vágás (azért annyi időd van hogy nyugodtan letedd a vágót, tehát nem kell kapkodni, de egy cigarettaszünet már nem fér bele).

Előzmény: KalásziM (44386)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44391

Ez engem is érdekelne.

Hol van jó áron parketta és járólap?

Előzmény: UseR (44389)
Szmirta Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44390

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

Olyan embereket keresünk, akik "szoktak" festékeket vásárolni, maguk festenek, esetleg szakemberrel festetnek.

Egy 20 (rövid) kérdésből álló kérdőívről lenne szó, amit telefonon, előre egyeztetett időpontban kérdezénk.

Ha esetleg tudtok segíteni, írjatok légyszives egy e-mailt a ritakukacpagaponthu címre.

(A ránk szánt drága időt pedig egy apró ajándékkal próbáljuk megköszönni...)

Köszi szépen, remélem nem zavartam sekit a kérésemmel:

Rita

UseR Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44389

sziasztok! felújítás előtt állunk (OBI parketta és zalakerámia 1.0, viszlát :) ), és parkettát (lamináltat), csempét, járólapot keresek. előbbi olyan 4-5kból kellene megálljon, utóbbira lilám sincs, de hasonlóan jó lenne. tudtok tuti beszerzési forrásokat? Bp XIII lakosok vagyunk, de a városban szinte bárhol jó.

KalásziM Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44388

Köszi, akkor marad az üveges .

Ennyivel is többet tudok !

Előzmény: halaloszto (44387)
halaloszto Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44387

?

mit akarsz? 

a lenyeg, hogy regi, tobbeves uveget nehez/nem lehet ugy vagni hogy ott repedjen ahol akarod. szoval gyakorolni a maradek hasznalt ablak nem a legjobb.

vajk

Előzmény: KalásziM (44386)
KalásziM Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44386

Üdv. !

Érdeklődnék az üvegvágás trükjeiről !

Van egy fix ablak, van üvegem és van üvegvágom is , csak az üvegvágás technikáját nem ismerem.

Van valakinek gyakorlata ?

Ossza meg velünk/velem !!

nopánick Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44385

Saját telkeden belül oda teszel kerítést, ahova csak akarsz. Max 2,5 méter magasat.

Amíg nem extrém ronda/gagyi addig az anyaga/megoldása is szabadon választott.

Kivétel az utcafronti kerítés, amire szokott lenni előírás a helyi szabályzatban.

-----

HA a szomszédnak nem tetszik a felé néző oldala,

akkor majd ő is kerít magának a saját telkén :-)

Ennek a vicces állapotnak az elkürélésére szokás  egyeztetni

egymással és a közös határra, közösen elfogadott megoldású

és közösen elfogadott arányban fizetett kerítést építeni.

Mármint a rendes emberek így csinálják....

------

Ablak kérdés ...

A telek határhoz közel lévő ill telekhatáron lévő ablakra vannak előírások.

Az OTÉK-ban, íme http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700253.KOR

Előzmény: j4ck (44377)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44384

Hali

Van benne igazság, csak a rizikó kissebb.

cs

Előzmény: Notes (44376)
halaloszto Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44383

En eloszor be akartam festeni zoldre, de aztan borostyan lett. 3 ev alatt mar megy lefele a szomszed feloli oldalon. Kerdeztem vagjam-e a tetejet, mondta hagyjan atmenni nyugodtan.

vajk

Előzmény: Csokis (44382)
Csokis Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44382

Ha nem akarsz vele sokat vacakolni, és helyed sincs sok, akkor inkább borostyán. Télen-nyáron ápol 's eltakar, sövényvágóval nyírható, és mutatós. Csak ne hagyd, hogy a másik irányba is elterjedjen, mert ha eléri a fáidat, akkor lesz nemulass! :-)

Előzmény: hor34 (44381)
hor34 Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44381

Nálunk a szomszéd hullámpalából oldotta meg. Iszonyat ronda, emiatt szóltam is neki, hogy ha kell segítek neki egy normálisan kinézőt gyártani és még bele is szállok a költségekbe. Erre azt válaszolta őt nem érdekli, hogy néz ki ültetett elé tuját az eltakar mindent. Nekem is a tuja ültetést tanácsolta. Ha marad pénzünk a felújítás végén lehet csinálok vele valamit mert eléggé zavar. Amúgy meg elég sok helyen láttam már kertekben ezeket a barkácsáruházakban kapható 2méter x 2méteres fonott kerítéspaneleket. Szóval szerintem sok akadálya nincs. 

true75 Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44380

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9118568

kérdezd meg a jogi topikban, biztos kapsz rá választ

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44379

Ami még nehéz kérdés, az a konyha!

Benéztem a Danküchébe, majd ki is sétáltam :-(

Ronda egyenbutoraik vannak, mégis 16.000 Eurónál kezdődik az ár, gépek nélkül :-)

Előzmény: Törölt nick (44378)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44378

De egy rendes kész parkett, amit hasonlóan kell lerakni mint a lamináltot is, van már 20 Eurótól (sőt akciósan láttam 18-ért is), a laminált 12-15 Eurós árához képest az már nem sok többletköltség.

És itt még arra is van lehetőséged, hogy felcsiszoltasd, ha már megkopott, összekarcolódott, vagyis tovább tart.

Na a kő az tényleg drágább, de 30 körül nálam még belefér, sőt bizok benn, hogy Magyarországon találok még további kedvezményeket.

Előzmény: Szipolyka. (44371)
j4ck Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44377

Halihó!

A jobb oldali szomszéd háza a telekhatártól kb. 1,5-2 méterre épült és viszonylag nagy ablakok vannak rajta, ami engem eléggé zavar. Jelenleg csak egy drótkerítés van, de mivel ugyebár a jobb oldali kerítés az én felelősségem úgymond, ezért felhúznék 2 méter magasan valami tömör kerítést, hogy ne minket bámuljanak ha majd a jövőben valamikor a teraszon szeretnénk ebédelni.

Szerintetek ez jogilag problémába ütközhet?

Egyébként észak-északnyugati tájolásúak az ablakok, szóval szerintem még lehet jót is teszek neki, ha megvédem a hideg északi szelektől :) Amúgy nem tudom, hogy anno kaphatott rá ép. engedélyt, sőt a kert végében még egy 10-15 m2 fészert is épített közvetlenül telekhatárra...

Köszi,

j

Notes Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44376

Az én ácsom úgy kezdte, hogy neki 14 éve ugyanaz a mobilszáma. Ettől függetlenül a kontárságtól a lopásig mindennel próbálkozott. Szóval nekem ez nem mérvadó, és szerintem másnak se legyen az!

Előzmény: ép-it-ész (44374)
Nero the real Creative Commons License 2011.07.06 0 0 44375

Kosz mindenkinek a valaszokat es tanacsokat!

Egy kicsit off topic, ugyhogy nem itt folytatom a megtargyalasat, hanem itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9118568

Előzmény: true75 (44366)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!