Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy a személyeskedést, gyűlölködést és topikrombolást nem tűrjük meg itt.
Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
Az uzsorásnak az az egyik jellemzője, hogy elképesztő kamatokat követel a bajbajutottaktól, akiknek a normális bankok már nem adnak kölcsönt. Az IMF kamatai egyáltalán nem magasak, viszont olyan gazdasági intézkedéseket vár, amik biztosítják, hogy a kölcsönt kérő vissza is fogja tudni adni a kölcsönt.
Ukrajnában sem az volt a lényeg, hogy jól kibasszanak a lakossággal, és arra élveznek most, hogy hogy megnőtt a gázár. Ha Ukrajna fel tudott volna mutatni egy reális alternatív megoldást a gáz ára miatt bekövetkező hiány kompenzálására, alighanem az is megfelelt volna.
Akkor szerinted a hágai döntés miért szentesítette Koszovó elstakadását? Mert a szeparatisa politikusok pofázása valóban nem számít, de a népnek szavazáson kinyilvánított akarata igen.
OFF: Látod, én még nem olvastam el, nem jutottam odáig... de miért kell azt gondolni mindenkiről, hogy másoktól kölcsönzött világlátásra lenne szüksége? Azért az embernek olyan 15+ évesen van már abból saját is... általában:)
Ja, békét akar, mikor kijelenti, hogy a Krím visszaadása nélkül, ez nem teremtődhet meg, Porosenko felé semmilyen retorzióról nem beszél soha, de Putyinék viselkedését állandóan szapulja. Benzinnek nem lehet tüzet oltani!!!!Gerinctelen módban megtett duplagondol, kettősbeszéd Merkel tevékenysége!!
Nezd - az IMF rol megvan a velemenyem es sajat boromon (90-esek) tapasztaltam "gondoskodasukat" - amit aztan nyogve visszatoltunk.
Nem vitatom - maga az IMF, mint rendszer - talan nelkulozhetetlen. De ahogy mukodik azok kezeben, akiknel "veletlenul" leulepedett, jo ha nem kommentalom?
A legmegfelelobb jelzo felejuk "FoUzsoras".
Ami sogorekat illeti. Azarov elmondasa szerint a budzseje jol ki volt ballanszirozva es az orszag elg lassan de biztosan ment a fejlodes utjan. A puccsranok alatt az orszag most benne van a csodben.
tehat ha nem puccsolnak, nagy valoszinuseggel IMF se kellett volna. Ok <-> Okozat, ugye?
Már többször le lett itt is írva: Az IMF nem egy jótékonysági intézmény, akkor ad kölcsönt, ha biztosítva látja, hogy a pénzt vissza is kapja idővel. Nem az IMF az oka, hogy Ukrajna nem tudott csinálni egy normális költségvetést. A kiadást és bevételt egyensúlyba kell hozni.
a hsz-eben a mondandot az volt, hogy Ukranek O.O.-nak tobbet tartoznak mint az IMF-nek. Igy egyenesben talan igy van, mivel az IMF keveset tolt be eddig oda. De sogoreknak az IMF-en kivul sok uzsorasahitelezoje volt/van szerte a vilagon, de foleg Europaban. Na, ha az Orosz <-> Europat vesszuk peldaul, akkor Europa iranyaba kb x3-x4 tartoznak sogorek, mint erre :((
A gazzal is van egy kis gazod.
Ha jol remlik, erre leptek a ruszkikoroszok, hogy csak akkor adnak nekik ezutan, ha elore kifizetik.*
Mindez ugyanabban az allamkozi megallapodasban volt rogzitve, sot, O.O sokaig kivart es nem ervenyesitette ezeket a pontokat, de a puccsranek mindent megtesznek a provokalas erdekeben.
* remelem nem sertodsz, egy picit igazitottam a gondolataradatodon :))
Az imf meg nem erti meg, hogy az egyre gyorsulo utemben inflalodo 10-20.000ft ukran nyugdijbol nem lehet 280% -os azonnali gazar emelest csinalni, es ha janu nem csinalt ilyet de porosenko igen akkor az nem janut minositi..
Az ukrajnai lakossági gázárakról volt szó, ami az imf-el történt megállapodás értelmében jelentősen megnőtt. Csak azt nem értik itt néhányan, hogy egy csőd szélén álló ország nem engedheti meg magának, hogy jelentősen piaci ár alatt adja a gázt. És gonoszimf-eznek.
Nagysagrendileg nincs igazad, valahol eltevedtel :))
Az kizárt, mert nem adtam meg nagyágrendet. :-)))
Azt vixont mindannyian tudjuk, hogy az ukik nem fizették ki a gázt az oroszoknak. Nem tudom mennyit nem fizettek ki, de a lényeg, hogy tartoztak. Ha jól rémlik, err lépték a ruszkik, hogy csak akkor adnak nekik eztán, ha előre kifizetik.
Szabad pontositanom. Nagyon erzekeny vagyok a dezonformaciokra, hazugsagra, manipulalasra.
A gazarat senki se emelte. Allamkozi megallapodasban van rogzitve, emlekeztetem a kozonseget - a "gazhercegno" Tyimosenko miniszterelnoki ideje alatt onagysaga alltal alairttal, amiert aztan kapott egy kis buntit is.
Ami ugrott, az a "kedvezmeny"* ettol a megszabott artol.
Azert ez igy tenyleges, es remelem vilagos is.
Javaslom, ha valamit nem tudtok - erdeklodjetek, tudasom es maximalis erombol igyekszek segiteni, hogy azert ne a valotlant vitassatok, mert azert ez ertelmetlen :))
* Megelozom sokak okoskodasat. Egyaltalan nem kotelezo pont. Addig jart, amig az elado fel jonak latta.