Keresés

Részletes keresés

szgb Creative Commons License 2011.07.12 0 0 44438

Sziasztok!

Szerintetek kb mennyi idő 100 fm koszorút körbezsaluzni egy 4 fős team-nek?

2 napja csinálják és ezalatt kb 20 métert csináltak meg, veszettül keveslem a tempót...

KalásziM Creative Commons License 2011.07.12 0 0 44437

Hát belegondolva van benne igazság.

Most, hogy túlvagyunk egy lakásvásárláson,  sok mindent láttam , sokan évekig húzzák az értékesítést, és van nagyon sok üres lakás.

Bezzeg az 50 -es években ha valaki kiszagolta, hogy üres egy lakás elfoglalta és kiigényelte a  tanácstól. Az 'régiszép idők'.

"egy család - egy lakás" - különben burzsujnak számított az ember.

Amúgy ne fesd az ördögöt a falra ezzel az ingatlan adóval. Még a frászt hozod az emberre. !!!

Előzmény: botsinkai (44432)
KömKel Creative Commons License 2011.07.12 0 0 44436

Elvileg nincs akadálya egyiknek sem. Természetesen a meglévő épület sok mindent meghatároz.

Ha tetőteresben gondolkodtok, és csak egy szoba bővitésen (azaz cirka 15-20 m2/szint), akkor a könnyűszerkezetes felejtős. Ugyanis a meglévő szerkezethez ilyen kis bővitést nem lehet normálisan hozzáépiteni könnyűszerkezetből (tetőteresben). Ráadásul a minősités kérdése miatt ez drágább lehet, mint a tégla.

Tehát én téglát javaslok.

Előzmény: Törölt nick (44435)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.12 0 0 44435

Sziasztok!

Gondolkozunk, vagy nagyobb családi ház vásárlásán vagy bővítésén.

A bővítéssel kapcsolatban kérdezném, hogy lehet-e olyat hogy egy szobat hozzáépítünk, és a tetőtérben is?

hogy jobb k.szerk. vagy tégla.

ép-it-ész Creative Commons License 2011.07.12 0 0 44434

Hali

Ez az anyag a harzo.

Keress rá.

cs

Előzmény: nopánick (44430)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.07.12 0 0 44433

Hali

Nem vagyunk egyformák 4

Nekik tetszik és ők kérik mi teljesítjük .

Mintákat , ötleteket adunk . Ezt tudjuk fokozni is . Mármint az ötletelést .

Van ahol kifejezetten giccs készül , oltárral , Máriával .

Ebből is csináltam már kettő darabot.

Egyébként nem ez a lényeg. Szerintem az , hogy van egy olyan technológia amit sokan nem ismernek és egy csomó hejre alkalmazható lenne , főleg felújjításoknál . Nem kell sittelni, zörögni , bontani . Van akinek ettől feláll a hátán a szőr . Na oda ez tökéletes .

cs

Előzmény: KömKel (44429)
botsinkai Creative Commons License 2011.07.12 0 0 44432

Ezt okozza az ingatlanadó hiánya. Nyilván ha adót kellene az ingatlan után fizetni, akkor ezeket értékesítenék a jelenlegi tulajdonosok.

Előzmény: KalásziM (44431)
KalásziM Creative Commons License 2011.07.11 0 0 44431

Még mindig jobb az ilyen mázolmány mint amit én látok az egyik konyha ablakomból  : málló kormos vakolat, rozoga korhadt ablakok - bp. belváros,  privatizált házak.

Előzmény: ép-it-ész (44428)
nopánick Creative Commons License 2011.07.11 0 0 44430

Mi is ez az anyag konkrétan?

Valami PUR vagy esetleg ACRYL gyanta bázisú cucc gondolom...

KömKel Creative Commons License 2011.07.11 0 0 44429

Kinek a pap, kinek a paplan...

Én végtelenül kispolgárinak tartom az ilyesmit (a külsőkre gondolok), kb olyan mint amikor valaki pálmafát ültet a 2 m3-es kacsaúsztatója mellé erre az éghajlatra, és angol pázsitot akar mindenáron. 

Van pár házzal arrébb egy kétszintes-pincés-tetőteres ház, 90 körül épithették a stilusa alapján. Nemrég átalakitották mediterán stilusra, azaz kapott erős homlokzatszint diszitésekkel, kőburkolattal. Van az oldalkertbe egy kétbeállásos garázs, a két épület között pedig egy medence. Namost a garázs oldalára lett festve kék ég, tenger, homok, pálmafák, olyan 30 m2-es "festményként". Az I-re a pontot a medence polikarbonátos ivelt-csúsztatható teteje adja teszi fel. Nem kicsit nevetséges az egész...

ép-it-ész Creative Commons License 2011.07.11 0 0 44428

Hali

Én ilyen jellegü képeket szoktam készíteni.

Szépek és dekoratívak. Mindíg egyeztetek a megrendelővel és nosza. festünk .

Ugyan ezzel az anyaggal kocsifelhajtókat és kocsma padlókat is szoktak festeni .

Bár ki felhordhatja, környezet kímélő, vizes bázisu .

Lefojóba simán beleöntöm .

Még a patakvízbe is . Semmi baj nem lesz.

Takarja a penész foltokat valamint a kormos felületeket is .

OSB re viszont nem ajánlom . Most vann egy garanciális ügyem , pont ezekkel a képekkel kapcsolatban . OSB-re kentük és leválik rólla , lapokban .

Üdv.

Előzmény: UseR (44425)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.11 0 0 44427

Érdekelne engem is.

Előzmény: UseR (44425)
bjanoss Creative Commons License 2011.07.11 0 0 44426

Nálunk készült a háznál több alkalommal is ilyen vasvázra fa dolog. Két eset fordult elő eddig: vagy elszakítja a csavarokat pár év alatt, vagy púposodik a fa. Amelyik sikerül. Szerintem ha lehet akkor fával dolgozz mindenütt, a vasat ne keverd bele. Bár lehet, hogy valaki meg tudja mondani hogy mitől van ez és hogyan kell ellene védekezni.Engem is érdekelne.

Előzmény: Törölt nick (44424)
UseR Creative Commons License 2011.07.11 0 0 44425

jöhet a link, kép :)

Előzmény: ép-it-ész (44420)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.10 0 0 44424

Sziasztok,

van két 20x20-as zsalukő teraszoszlopom,amit szeretnék kerítéssel öxekötni.A távolságuk 2.2m,a kerítéselemek pedig 90x9-es profilmart tölgylécek.Nem tudom,hogy mit rögzíthetnék az oszlopokra,ami kellően merev is azért.Én 30x30x3-as szögvasra gondoltam,vhogyan belefúrva az oszlopba,de nem tudom,hogy ez elég merevségű ezen a fesztávon.Hegesztőm nincs sajna,tehát vmi olyan vasanyag kellene,ami megfelelő szilárdságú.

A szögvasra azért gondoltam,mert a vízszintes részt felül rakva legalább takarná a csavarok végét.

ép-it-ész Creative Commons License 2011.07.10 0 0 44423

Hali

A mész az bárhol is vagy a világon mindíg CaCo3 marad.

Szinében az árnyalatnyi eltérések szinte kötelező jelleggel előjönnek.

felhordás előtt összeöntögetéssel lehet mérsékelni.

Felhordott felületnél pedig kizárt, hogy eltaláld a megfelelő árnyalatot.

cs

Előzmény: kozso1 (44422)
kozso1 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 44422

Mennyire szabad keverni különböző mészfestékeket.
Úgy értve hogy rá lehet-e kenni frissen meszelt poli farbera pl.  tescos mészfestékkel?
Esetleg árnyalati különbségek lehetnek?
(nem szinezem)

j4ck Creative Commons License 2011.07.10 0 0 44421

köszi a kerítéssel kapcsolatos válaszokat

nyilván meg fogjuk beszélni, de ha az ablakai miatt esetleg nem akarna belemenni valami kompromisszumos megoldásba, akkor valszeg egy jó szomszéddal kevesebbem lesz...

ép-it-ész Creative Commons License 2011.07.10 0 0 44420

Hali

Ezekhez a parkettás gondolatokhoz szólnék hozzá :

Mi elég gyakran használunk egy anyagot , ami folyékony kőzet . Rendkívül kopásálló és esztétikus felületeket is ki lehet alakítani belőle, főleg akinek van egy kis szépérzéke.

Kenhető : fára, fémre, betonra stb.

Teljesen újszerű anyag és véleményem szerint olcsóbb mint bármi más.

használtuk pl. csempére festve a fürdőszobában. Nem kellett leverni csak a lötyögős csempét. Tiszta, zajtalan, művészi .

Ha vcalakit érdekel , képet is küldök.

cs

Előzmény: Törölt nick (44407)
KalásziM Creative Commons License 2011.07.09 0 0 44419

Én lennék az üvegvágós !

De közben kiderűlt,  fizeti a biztósító , így be a kocsiba és  majd az üveges. Már 4db van !!

Habár egy ablakot csak megér ez a kisérlet !!

Előzmény: Törölt nick (44417)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.08 0 0 44418

Az asztal szélén nem javaslom törni kezdőnek.

Ahhoz szerintem kell egy csipetnyi gyakorlat, és ne feledkezzünk el az alátét anyagról sem, otthoni környezetben mondjuk egy törölköző megfelel az asztallap és az üveg közé.

Előzmény: Törölt nick (44417)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.08 0 0 44417

Nem kell alátámasztással bajlódni,elég,ha kihúzza az ember az asztal szélére,odailleszti a vágást,felemel,majd hirtelen lecsapni.Persze csak egyenes vágásoknál.:D

Az alátámasztgatással az a probléma,hogy ferdén repedthet,ami egy látható üvegszélnél esztétikai probléma.

Valamint könnyebben kifut a repedés a vágásból,ha szélről feszítve van indítva.Persze lehet akár végigkocogtatni is.

Kézi vágónak legjobb a silberschnitt,nekünk (ipari környezetbe) is ők a beszállítónk.Amikor 15-ös csempéket raktam,azokat is azzal vágtam el,igaz nem ilyen nyomásra vannak tervezve.

Kenni meg sima petroleum a legjobb,és legegyszerűbb.Az olajak csak szedik az üvegtörmeléket,és esetleg megakasszák a vágókorongot.

Vissza lehet nyugodtan illeszteni a vágót a vágásba,ha nincs megszakadva akkor nincs vele probléma.

De nem mind1,hogy ónon vagy levegőn vág az ember,vagy esetleg régi húzott üveget.Sok buktatója van,de nem olyan vészes...csak legyen anyag gyakorolni.:D

Előzmény: Törölt nick (44392)
(M)Ákos Creative Commons License 2011.07.08 0 0 44416

Ja, és XPS helyett ugye jó a zöld nápolyis zártcellás lap (a.therm expert)?

(M)Ákos Creative Commons License 2011.07.08 0 0 44415

Köszi

Csak kíváncsiságból kérdem, a vízszigetelés miért nem maradhat ki, ha az xps nem veszi fel a vizet?

A falban nincs semmi, nagy kövekből van az alap alattuk, ahogy korábbi turkálások során kiderült.

(A falak szerencsére nem vizesednek.)

Az jó hír, hogy nem kéne 2x nekiállnunk betonozni.

Min. hány cm legyen a beton? Természetesen vasalva készülne.

Előzmény: KömKel (44413)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.08 0 0 44414

Én is láttam bambuszt, szépnek szép!

Meg vannak már olyan parafák is, amin felül a kopóréteg fa, vagy vinil (műanyag), így bármilyen kinézetű is lehet, (sokaknak nem tetszik a parafa mintázata). Árban viszont inkább 10.000 körül járnak.

Előzmény: UseR (44409)
KömKel Creative Commons License 2011.07.08 0 0 44413

jobban mondva inkább műanyag vizszigetelés, mert az XPS összeolvad a forró bitumentől

Előzmény: KömKel (44412)
KömKel Creative Commons License 2011.07.08 0 0 44412

- döngölt talaj

- XPS mondjuk 2 cm

- bitumenes lemez (összekötve a falival)

- hőszigetelés

- aljzatbeton

- kerámia

Előzmény: (M)Ákos (44411)
(M)Ákos Creative Commons License 2011.07.08 0 0 44411

...vagy inkább "...bitumenes lemez+lépésálló EPS+fólia+aljzatbeton..."

Előzmény: (M)Ákos (44410)
(M)Ákos Creative Commons License 2011.07.08 0 0 44410

Adott egy régi vályog épület, amiben a ronda pvc padlót kéne hidegburkolatra cserélni kb. 20 nm-en.

A pvc-t felszedve valami betonnak kinéző dolgot találtak.

Az öröm hamar elmúlt, ez csak pár cm simítás, alatta döngölt föld van. :-(

Szóval betonozni kell. Egyúttal némi hőszigetelést se lenne rossz beépíteni.

Ezt csak a hagyományos rétegrenddel lehet ezt megoldani (kavicsréteg+szerelőbeton+bitumenes lemez+fólia+lépésálló EPS+aljzatbeton)?

Van-e egyszerűbb/olcsóbb/kevésbé munkaigényes megoldás?

Eddig felmerült:

- Elengyengetett földrétegre bitumenes lemez+fólia+EPS+csak egy réteg beton - szerintem hülyeség

- Zártcellás szigetelést fektetni homokágyra(?)+csak egy réteg beton, vízszigetelés nem is kell - ?

UseR Creative Commons License 2011.07.08 0 0 44409

a Dun@Parkettnél találtunk 4 irányból fózolt matt diót, az valami gyönyörű felületű cucc, igaz 5890Ft/m2. Akcióban lesz az 4500Ft/m2 is, az már fájdalomküszöb alatt van. 

A bambuszparkettákról mit kell tudni? 6-8000Ft/m2-ért már lehet kapni, és az rendesen vastag cucc, felújítható, ragasztott, nem kopog.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!