Egy kérdés a statisztikus topictársakhoz: az 1972 körül 424,002 psz-ot viselő mozdony átszámozott volt-e vagy tényleg a második 424-es? Megpróbálok beszúrni egy gyerekkori fotómat, remélem sikerül. A képen az öregasszony nem én vagyok
Neked szerintem bizti van olyan fotód ami engem érdekelne. Akkor pedig tiéd lehet ez a kép meg egy 411-es meg még amim van! Az a baj, hogy sokan csak le töltenek képeket de fel soha nem tesznek, aztán egyszer csak azt veszed észre a képeid valahol rendszerezve megjelennek. Persze az ominózus 424 159-es fotót sem én fotóztam, viszont én koslattam utána több embert megkérdezve van-e régi fotója. Szóval dolgozom érte. Gondolom megérted, megértitek.
Hát izé. Elhatároztam, hogy "kiadom" az általam "gyűjtött" gőzmocis képeket, azaz felírom dévédére őket, függetlenül attól, hogy honnan szereztem őket (1, netről van, 2, én fotóztam, 3, más szkennelte saját vagy más fotójáról 4, én szkenneltem más fotójáról, 5, én szkenneltem könyvből), oszt' terjesszétek. Csak még azon fillózok, hogy ez mennyire erkölcsös megoldás. Ha egyik irányból nézem, (információ szabad áramlása, kérdezzetekésválaszolnaknektek) erkölcsös, ha a másikból (szerzői jogok, meg mittomén), erkölcstelen.
Pl ha emgnézed az M28 1004-es mozdony tábláját, akkor lehet rajta látni, hogy egy 375-ös gőzmozdony tábla volt eredetileg ha jól veszem ki akkor a 002-es 375-ös gépé.
Pl ha emgnézed az M28 1004-es mozdony tábláját, akkor lehet rajta látni, hogy egy 375-ös gőzmozdony tábla volt eredetileg ha jól veszem ki akkor a 002-es 375-ös gépé.
Hol hol? hát nézd mikor átszámozták a mozdonyt táblát is cseréltek, de olyan is akadt, hogy a számokat lekaparták róla, és új számot írtak rá, de az új szám alatt a régi szám még látszik.
Az 1944.03.06-án gyártott volt elöbb, ez 1962-ben átszámozták, 424,224-re. Helyette az 1962-ben gyártott 136-ost számozták 201-re. Akkoriban szokás volt a terv teljesítése érdekében ide-oda számozgatni a főműhelyben. ..
Ha visszakeresel a gozmozdonyos topic hozzászólásaimba, még valahogy mult év dec. tettem fel egy 424- szines jellegrajzot, ha az jó lesz elkuldhetem jóval nagyobb méretben is de az emil címed sajnos nemtudom megnézni- vacakol a gép.
köszi az infót időközben sikerült egy Csiba féle könyvet kölcsönöznöm a könyvtárból. bár meg kell állapítanom, hogy az állomásítási időpontok a könyvben mások mint a mozdony hivatalos mozdonykönyvében.