Szerintem nem nekem válaszoltál (én nem jim vagyok).
A természetben az egyedüli mód az immunitás megszerzésére a betegségen átesés. Nincs olyan természetes anyag, amely az immunválaszt kiváltaná, betegség nélkül.
A megbetegedés tesztek, statisztikák stb alapján 2%-ban halálos, összehasonlításképpen az influenza 0.1-0.2%-ban. A fertőzési potenciál elég magas, tehát ez egy potenciálisan halálosnak tekinthető betegség, ráadásul a felépült betegeknél is nagy a valószínűsége maradandó, vagy hosszútávú mellékhatásnak (50% a ténylegesen megbetegedetteknél).
Az ismert oltásoknak nincs ismert mellékhatása, ilyen mértékben főleg nincs, mortalitása jelenleg 0%.
Mi a kérdés akkor? Hogy a gyógyszergyártók keresnek pénzt ezen? Igen, méghozzás sokat. Lesz mellékhatása? Valszeg igen. Összességében mégiscsak megéri beoltani magad, ez szimpla rizikókezelés. Ráadásul a gyógyszergyártó cég a sok-sok pénzből kifizeti az alkamazottait, akik majd megveszik az általad gyártott sajtot, bútort stb, szóval neked is jó lesz.
Van egy ismerősöm. Még jó pár hónapja voltak nyaralni utána karantén teszt, ugye ismerjük.... Szóval mondja, oké megyünk tesztelni. Elmentek regisztrálás, papírozás stb,kész van, menjenek a váróba majd hívják a tesztelésre. Eltelt 3óra és semmi. Ember megunta és haza mentek tesztelés nélkül. Pár nap múlva jött az "eredmény" pozitív lett.
Ferencz Csaba, magyar férfi kosárlabda-válogatott játékos nyilatkozatából idézet:
"Sokkolt, amikor megtudtam, hogy pozitív lett, hiszen másfél hónapja én már voltam beteg. Furcsa volt, hogy a későbbiekben is csak olyan játékosoknak lett pozitív a tesztje, akik már átestek a betegségen - mondta az M4 Sportnak a Körmend játékosa."
Ébredjél már fel! A törzskönyvezés azért nem ment neked,mert nem voltál elég tőkeerős. Ennyi. Ha ezt nem ismered el,akkor tényleg alaposan gondold végig a tapasztalataidat.
MINDEN A PÉNZRŐL SZÓL!
Ennek a nevében nyugodtan mérgezhetnek minket. Pl.: élelmiszeripari adalékok, vegyipari hatóanyagok, növényvédőszerek (Bayer-Monsanto) vagy a te oldaladról szép példa a paracetamol tartalmú gyógyszer botrány, stb.
A tudományodról meg annyit,hogy az a tudomány képtelen egy élő sejtet előállítani vagy egy baktériumot vagy akár egy RNS vírust. Az gyógyszerek hatóanyagának a 9x%-a természetből származik a maradék mesterséges százalék az,ami a mellékhatásokat okozza.
Az orvostudomány pedig tényleg a csúcson van. Az orvosok 1% kivétellel,végletekig specializált, csőlátó, gyakorlatilag 5-10 rutin feladatot ismétlő betanított munkások, nem mások. Ne legyen rá szükséged,de majd ha valami bajod lesz,akkor megtapasztalod. Nem,hogy nem értik a szervezet működését, de még alig karcolgatják a felszínt. Varázslóinasok, nagy-nagy ego-val. Ezek tények.
Szóval, szerintem engedd el, ezeket arra találták ki, hogy legyen egy batár városi autó kis fogyasztással, és el tudsz menni vele 2 hétre nyaralni is, nem kell másik autót bérelni, de akkor sokat fogyaszt.
Nyilván mindegyik más, ehhez a tesztautóhoz letöltöttem a mobilitit, beregisztráltam a bankkártyámat, ráálltam Monoron a töltőre és olyan 1óra 15 perc alatt 15%-ról feltöltötte 100%-ra. És ugyanúgy megy, mint a telefonnál - mutatja az alkalmazás, hol tart éppen - az eleje nagyon gyors, a vége belassul. Tehát ha tartok egy fél órás pihenőt egy benzinkúton, 50% fölötti töltöttségem is lehet. Annak meg már van értelme.
Ha meg nem egy levegővel megyek le, hanem megalszom Skopje-ben, mégjobb. Csak a kérdés, hogy tudok-e Európán kívül tölteni. Valahogyan biztos, az érdekelne, hogyan.
Annyira nem ismerem ezeket, de a PHEV-ek, elvileg nem túlzottan támogatják a gyorstöltőket, az többnyire arra van kitalálva , hogy otthon 16A-el éjszaka feltöltsd 40-50 km-re.
Minden cikk, klinikai kutatás március óta ingyenesen hozzáférhető, ami a COVID-dal kapcsolatos. A legdrágább folyóiratokból is ingyen töltheted le az irodalmat. A tudományos világ így próbál összefogni a cél érdekében.
Hát ebben nem vesznek részt az oroszok (a kínaiak igen). Ettől még lehet jó az orosz vakcina, de szerintem az teljesen jogos, hogy, hogy az Eu-n belüli szabad közlekedéshez egy európai (EMA) törzskönyvvel rendelkező vakcinát fogadjanak el.
Nem, most kiverik belőlük azokat a biztonságossági vizsgálatokat is, amire az elődök azt mondták, nekik úgy már nem éri meg.
Nem minden forgalomban lévő gyógyszer központilag (tehát EMA - Európai Gyógyszerügynökség) törzskönyvezett, a gyógyszerek túlnyomó többsége ma még nemzeti törzskönyvvel rendelkezik. Tehát mondjuk a német vagy a magyar OGYI törzskönyvezte le.
A centralizált gyógyszerek törzskönyvezése nagyon kemény, nagyon bonyolult eljárás. (Én pl. megpróbáltam, belebuktam, egy bosnyák cég biológiai gyógyszerét kellett volna letörzskönyvezni centralizáltan.)
Olyan sosem lesz, hogy valamilyen gyógyszertől 100%, hogy nem lesz bajod. Nagyon sokan, akik szalicil-érzékenyek egyetlen szem aszpirintől meghalhatnak. Ettől az aszpirin egy jó gyógyszer marad, 100 év tapasztalattal...
Vagy mondjuk az orosz és kínai vakcina nem kap uniós engedélyt, mert nem transzparens. Jó munkás ember beoltatja magát az orosszal, hiszen itthon kap nemzeti engedélyt (meglepődnék, ha nem így lenne).
A görög határon viszont nem engedik be az országba, mert uniós engedélye nincs.
Az Európai Gyógyszerügynökség azokat a Pfizer és Bayer gyógyszereket is engedélyezte, amiket aztán később vissza kellett hívni, mert súlyos mellékhatásokat okoztak?
Nem értek hozzá, de pár hónap teszt alatt hogy lehet lemodellezni, hogy 1-2 évvel később milyen mellékhatásai vannak ennek vagy annak?
Az utolsó bekezdés biztos az én meggyőzésemre szolgál? Eddig is volt ilyen vakcina, de egy sem kapott engedélyt. Csak most vészhelyzet van, úgyhogy belefér a nagyobb kockázat is. Jól értem?
Azért ez most egy vészhelyzet, akárhogy is vesszük. Olyan, mint egy háborús helyzet vagy egy nagy természeti katasztrófa. Hétezer ember kórházban, mi lesz azokkal, akiknek nem COVID-19 miatt van szükségük ellátásra? 150 halott naponta... egyetlen kórokozó miatt...
Itt tudomásul kell vennünk, hogy szükség van ránk, hogy ezt megállíthassuk.
Én foglalkozom gyógyszer-törzskönyvezéssel. Amit az Európai Gyógyszerügynökség engedélyez, azt nyugodtan beadatom magamnak. Azért nincs még vakcina, mert az előírt vizsgálatokkal még nem végeztek. Az adatok nyilvánosak, ellenőrizhetőek.
Ilyen mRNS-tartalmazó vakcinát már csináltak korábban is, más vírusokra. Soha nem kapott egy sem engedélyt eddig. Az elve pedig egyszerű és jó. De nem szekálták őket ennyire halálra, mint most, mert a haszon/kockázat mutató most egészen más.
Egy hangyányit talán keveset tudunk ezekről a még meg sem jelent vakcinákról, hogy kötelezővé lehessen tenni, nem?
1-2 évvel későbbi esetleges mellékhatások, meddig hatásosak, honnan tudod, hogy nálad hatásos-e (álbiztonság), mennyire csökken a fertőzés képessége oltás esetén, melyik ország melyik oltást fogja elfogadni stb.
Én egy Jeep Compass 4xe-t szemeltem ki (meg is rendeltük, elvben pár hét, amíg megjön.) A kerekedő viszont azóta többször is odaadott egy tesztautót, egy Jeep Renegade-t ugyanezzel a hajtással, eddig 2x2 napot volt nálam. Hosszú útra nem mentem vele, de a tisztán benzines fogyasztása 10l körül jön ki, 36l-es tankkal. (Nem tudsz olyat, hogy te tisztán benzinnel mész, csak hibrid módot, tehát úgy annyi.) Nekem ez nagyon kicsi hatótáv. (igaz, volt sokszor sport-mód, meg a gyorsulás tesztelgetése is) Vannak különböző üzemmódok:
Hibrid: ilyenkor először elfogyasztja az áramot, ami van benne, utána 2% körüli töltöttségnél annyit használ, amennyi éppen termelődik. És sokat fogyaszt.
Electric: teljesen kikapcsolja a benzinmotort, elgurul 42-44km-t mint villanyautó
E-save mode1: ahol ezt bekapcsolod, ott azt a töltöttségi szintet tartja, hibridként megy, mint az első esetben 2%-nál.
E-save mode2: ez tölti is menetközben az akksikat, tehát termeli is az áramot, még többet fogyaszt. Viszont ha beértél a városba villanyautózhatsz.
De a legpazarlóbb persze a sport mód, ahol mind a 190LE a rendelkezésedre áll.
Mivel én leginkább a 42km-re lévő munkahelyemre járok be autóval, még így is ideális, feltöltöm, míg dolgozom és gyakorlatilag nem kell tankolni. Viszont ha el akarok menni Görögországba, az szívás, ezért tolnám ki a hatótávot némi elektromos töltéssel útközben.
kiss_atti nevű fórumozó barátomnak van Outlander-je, az nagyon másképp működik. Amennyire kivettem a szavaiból, ott a benzinmotor nem hajt kereket, hanem csak áramot termel. Ha 140-nel megy autópályán és lecsökken az akksiban nagyon a töltés, akkor bizony kitesz neki valami teknősbéka ikont és le kell lassítania, hogy kicsit töltsön. Megtalálod itt az indexen, kérdezz tőle bátran. Imádja azt az autót, elismeri, hogy kell néha kompromisszumot kötnie, de azt mondja, hogy egyébként annyira jó, hogy megéri.
A jeep az első kerekeket egy 130 lóerős 1.3-as benzinmotorral hajtja, a hátsókat hajtja a villanymotor. Végülis közel 400km alatt (négyesen Monor-Bp, Budapesten keringés, terepezés) 5.0-ra jött ki a fogyasztásom, úgy, hogy fele utat tisztán elektromosan tettem meg (töltöttem 3x és feltöltve kaptam meg.) Azonban most nem volt módom Pesten tölteni. Ha lesz, ez az érték lemegy 2l körülire.
Bocs, ez nem érv az oltásra (vagy oltás-ellenességre), hogy Wass Albert mit mondott valami másról. Az oltásokkal kapcsolatos dolgok a tudomány területe, ellenőrízhetők, reprodukálhatóak, és egy csomó ellenőrző ágens van benne (konkurencia, állami egészségügyi szervezetek, stb). Tehát azt mondani, hogy nem egyértelmű az, hogy a skarlát meg a kanyaró az oltásmegtagadók miatt fertőzi a beoltott gyerekeket is, tévedés, mert ezek az eredmények publikusak, leellenőrízhetőek és reprodukálhatóak (úgyismint tudományos módszerekkel igazolhatóak).
Én, ugyanúgy, ahogy egy másik olvtárs, örülök, ha nem engednek fel a repülőre, át a határon, stb. ha nincs oltási útleveled. Ez egyébként működik a világ sok országában, de most az elhülyült, elpuhult, veszélyérzetétől megfosztott nyugati világ kicsit visszarázódik majd (remélhetőleg). Még jobb lenne, ha kötelező lenne, de ez is pont elég lesz, ha oltás nélkül nem mehetsz be egy étterembe (se).
Pont ilyesmin agyalok én is.(Phev.) Jelenleg egy 1,4-es Ibizával járok, nyáron 6 alatt mostanában 7 körül eszik. A Mitsubishi Outlanderek 160000 km.-ig garanciások és Hollandiában utána mennek a levesbe. Itthon persze 5-6 milláért nyomják őket. Nekem 36 km. a bejárás és a tesztek szerint max. 40-et el is gurul árammal. A telephelyen tölthetem ingyér,(itthon van még az un. éjszakai áram) úgyhogy haza megint villamosozhatnék. De egymagamnak használni egy ekkora dögöt tiszta pazarlás. A hosszú út nem para vele ha 119 re állított tempomattal gurul az ember mert addig besegít a villany és 7 liter alatt eszik. Városban a legjobb(5 lit./100km.) de én alig járok be Pestre.(45 literes a tankja) 130-140 re állítva 10-11 az étvágya.(ott már csak benzines) Annyit a 300E mercim eszik de akkor még félgázon van. Viszont 2 helyett 1 autót tartanék. Szóval esz a penész. A Honda Insight is teszik de az meg nem Phev. Van még valami dízel hibrid Volvo is ami nagyon jó(Volvo csak jó lehet:-) de azt még nem néztem. Tegnap viszont amikor rakodtam nehéznek éreztem a levegővételt és csak azon evett a fene, hogy érjek már haza! Kezd túlpörögni a fejemben ez a rohadt covid. Hullámzó lett a hangulatom, néha tök optimistán csinálom a dolgomat de néha úgy érzem itt a vég. Meglett a családomban az első beteg is mindjárt ketten(unokaöcsém és a felesége aki tanárnő) elég trében vannak, gyerekeik a 70 éves nagyinál ők meg otthon karanténban. Konkrét kérdésedre nem a válasz de síelni külföldre járnak az ilyen Phev. tulaj ismerősök. Mondom a töltés nem gond útközben ennél a típusnál mert tölti önmagát. A gond a sietős menetben magas fogyasztás de az is a kicsi tank miatt. Szerintem aki sokat külföldezik, pályázik annak még mindig jobb a dízel. Ha egy évben 2-3 alkalommal mész külföldre ki lehet bírni a tölthető hibrid kihívásait. Görögországba mi a nőm 300D mercijével megyünk ha megyünk mert ott nincs kompromisszum. Lehet vele 140-150el utazni és Röszkétől Gevgeliáig elmegy tankolás nélkül. Bár már ott tartanánk! Te melyik(phev.) típust szemelted ki? Akiknek a phev. kínai leírom. Plug in Hybrid Elecric Vehicles.
Úgy tűnik, hamarosan plug-in hibriddel fogok járni, ami rövid távon egy csodálatos autó, de ha nem töltögetem árammal, rengeteg benzint fogyaszt. Ehhez képest 36 literes a tankja. Viszont +42-43km ha fel van töltve.
Azt már megnéztem, hogy Szerbiában és Észak-Macedóniában is vannak elérhető gyorstöltők útközben. Van valakinek tapasztalata ezek használatával? A jelenlegi applikációm (mobiliti) ha jól tudom Eu-s országokban el tudja indítani a töltést. Mivel tudom elindítani ezekben a nem Eu-tagállamokban? Esetleg ment már valaki elektromos autóval Görögországba?
"Ha ugyanis Te beoltatod magad,akkor én, idióta, összeesküvés elmélet hívő,visszamaradott már nem tudlak Téged veszélyeztetni,csak a magamhoz hasonló szerencsétlent. Az meg had pusztuljon."
Tévedés. Az oltások általában nem adnak önmagában 100%-os védettséget, a teljes átoltottság ÉS a folyamatos oltás tartja vissza a járványokat. Tipikus példa a kanyaró, ugyanis pár éve elkezdték a hülyék nem oltatni a gyerekeiket, akik egyrészt jól belehaltak, másrészt egyes, már beoltott gyerekek is megbetegedtek. Az immunrendszer nem kompúter, és az oltás sem egy sima program, mindenki kicsit máshogy reagál rá, és ha véletlenül nem alakul ki tökéletes, vagy elég erős immunreakció, akkor az oltásellenesség katasztrófához vezet. Gondold át a dolgaidat ennek függvényében.