Keresés

Részletes keresés

iszugyi Creative Commons License 2005.09.27 0 0 10528
Kedves Mungo! Nem arról van szó, hogy a parlamentben döntsenek a honatyák a fizika alapvetö törvényeiröl. Hanem arról, hogy a honatyák tudják meg, hogy viselkedik 1922 óta a community, azokkal szemben akik megalapozott szakkritikát gyakorolnak! A fizikában kiélezett tudományos inkvizicó folyik, ez tény és ez megakadályozza a fizika fejlödését, ami rossz irányba terelödött el. A befutott tudósok megkérdöjelezhetö kisérleti eredményekböl vonnak le következtetéseket, ezeket általánositják és csak ezeket tanítják, mindenféle kritika nélkül. Ez sajnos Einstein-Bohr idejében kezdödött, és a mai napig redületlenül tart. (Einstein is hiába opponált késöbb.) Nem "néhány megnemértett zseniröl" van szó, hanem arról, hogy a kvantumelmélet és az ált.rel. alapjait megkérdöjelezö kritikusokat elnyomja a community, nem közölhetnek le cikkeket a peer-review-folyóiratokban, elvesztik az állásukat, a kisérleteik eredményeit egyszerüen ignorálják. "Szabad kutatásról" szó sincs. Én személyesen végig szenvedtem az egész utat azóta, amikor mint részecskefizikus egy variációs elméleten belül rájöttem, hogy a fotonhipotézis nem helytálló. Azóta egyetlen egy idevágó cikkemet sem közöltek le, még az ejtökisérleti eredményem is eddig a süllyesztöbe került. Így összeszedtem a cikkeimet és a "Physics of Elementary Processes" címü könyvemben magán úton kiadom. A heidelbergi Springer Verlag elismerte, hogy a fizika központi kérdéseit boncoltam ki más eredménnyel, mint az 'elfogadott' fizika azt tanítja. Ebben a megitélésben heidelbergi fizika professzorok véleménye nyilvánul meg. Közölte velem Springer, hogy addig nem foglalkoznak a kiadással amig "az egész community nem arról beszél". Ez aztán 'idok' amiért egy tudományos kiadó nem foglalkozik a kiadással. A könyvem borítólapján Galilei feltevése megcáfolását fogjátok látni egy felvételen.
Előzmény: Mungo (10524)
tegla Creative Commons License 2005.09.27 0 0 10527
Az egész világra kiterjedő, több mint négyszáz éves tudósösszeesküvés...
Előzmény: Dubois (10526)
Dubois Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10526

Mi akadályozza őket, hogy saját kongresszusokat tartsanak és saját maguk tegyék közzé cikkeiket?

Előzmény: iszugyi (10522)
Mungo Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10524

Egy nyílvános levélböl, amit egy kuató csoport 2004 júliusában elküldött minden demokrátikus pár vezetöségéhez...

 

Kedves iszugyi!

 

Hát egy két érvet már láttam fizika ügyében, de ezt azért magyarázd el egy kicsit, hogy mióta kompetensek a politikusok fizikai kérdésekben? Mert ha fizikai kérdésekben laikusokhoz fordul néhány megnemértett zseni, és petíciót nyujt be, akkor várhatóan parlamenti határozat alapján megváltoztathatják a fizika törvényeit?  :o)

Előzmény: iszugyi (10522)
iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10523
Már abból, hogy van egy határ sebesség le lehet evezetni, hogy kell lenni határ gyosulásnak is. Ide talán a legkissebb fizikailag elképzelhetö idö intervallumot kellene egy elemirészecskénél venni , és az m(i;v) = m(0)/(1-(v/c)^2)^1/2-t.
Előzmény: hovatova (10521)
iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10522
Egy nyílvános levélböl, amit egy kuató csoport 2004 júliusában elküldött minden demokrátikus pár vezetöségéhez: "Wir informieren Sie hiermit, daß in Deutschland auf dem Gebiet der theoretischen Physik durch Unterdrückung und Verleumdung jeglicher Kritik der speziellen Relativitätstheorie im akademischen Raum und in der Öffentlichkeit die Freiheit für Forschung und Lehre seit 1922 geradezu abgeschafft worden ist. Daran hat sich bis heute nichts geändert. Die Kritiker der Theorie werden wie rechtlose Dissidenten in politischen Diktaturen von der Teilnahme am öffentlichen wissenschaftlichen Dialog in den Fachzeitschriften, auf Kongressen und in den Fachgremien systematisch und effektiv ausgeschlossen. " Hozzá füztek még egy dokumentációt 3789 kritikus munkáról a relativitáselmélettel szemben.
hovatova Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10521

iszugyi és lingarázda (lingarázda és iszugyi :))

 

Régóta foglalkoztat egy kérdés, amire (számomra) megnyugtató választ eddigelé sehol nem találtam. Remélem ti helyre tudjátok tenni:

 

Van olyan, hogy határgyorsulás? Van a gyorsulásnak határa?

 

(Az is elég, ha megmondjátok, hogy miért hülyeség ez a kérdés. Csak nyugtassatok  meg valahogy. :))

 

Köszönöm

iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10520
Einstein sok dologra nem vigyázott a fizikában. Elsö sorban arra, hogy az alapvetö rendszerek nyilt rendszerek, amikben nem-konzervatív mezök hatnak. Továbbá arra sem vigyázott, hogy m(g) = m(i) és az E=mc^2 sem vezethetö le a spec.rel.-böl. ( A sec.relt.-t az elektrodinamikához kötötte, ahol a súlyos tömegnek semmi keresni valója nincs. Nem is felel meg a súlyos tömeg energiának. A delta(E) = delta (m(i)) c^2 az már jobb, de ez az E =(m(g)-m(i)) c^2-re vezet és nem az E=mc^2-re! Az energia-tömeg-ekvivalenciát át kell értelmezni, és csak ott lehet használni, ahol az érvényes! Az E=mc^2 általánosítása minden energiára és minden "tömegre" egy nem helytálló általánosítás, mindenféle bizonyítás nélkül!
Előzmény: iszugyi (10518)
iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10519
Lingarazda! Minden középiskolás diák szétszedne téged, ha ismerné az eikonál elvet és azt, hogy a fényfoto-effektusnál a fény hullámhossza pár ezerszerese az atomok nagyságának!
Előzmény: Törölt nick (10512)
iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10518
"In seiner Freizeit befasste sich Einstein jedoch mit Problemen aus den unterschiedlichsten Bereichen der Physik. Zentral war für ihn aber ein Widerspruch zwischen der Newtonschen und der Maxwellschen Theorie, welche die Grundpfeiler der damaligen Mechanik und Elektrodynamik bildeten. Während nach Newton alle physikalischen Vorgänge in Systemen, die sich mit konstanter Geschwindigkeit zueinander bewegen, gleich ablaufen, schien dieses Gesetz nach Maxwell für das Licht nicht zu gelten. Albert Einstein löste diesen Widerspruch mit seiner Speziellen Relativitätstheorie. Hierin postulierte er, die Geschwindigkeit eines Lichtstrahls sei immer gleich groß - gleichgültig wie schnell man sich relativ zu ihm bewegt. Aus dieser radikalen Behauptung ergaben sich die bekannten, seltsamen Konsequenzen, wonach die Zeit umso langsamer vergeht, je schneller man sich bewegt, und schnell bewegte Objekte verkürzt erscheinen. Auch seine berühmte Formel E = mc2, welche die Äquivalenz von Masse und Energie beschreibt, ergibt sich aus der Speziellen Relativitätstheorie.Neben dem Aufsatz zur Speziellen Relativitätstheorie veröffentlichte Einstein in seinem annus mirabilis (Wunderjahr) 1905 - dessen hundertste Wiederkehr 2005 weltweit gefeiert wird - eine revolutionäre Arbeit über den Fotoeffekt, worin er Licht als Strom von Energiequanten beschrieb und nicht, wie damals üblich, als Welle. Damit lieferte er eine Erklärung für das 1900 von Max Planck eingeführte Wirkungsquantum und deckte den Welle-Teilchen-Dualismus auf, der erst in der Quantentheorie der 1920er-Jahre seine Erklärung fand. In einer dritten Arbeit lieferte er die erste vollständige Erklärung der Brownschen Bewegung - einer regellosen Zitterbewegung, die winzige Schwebeteilchen in einem Gas oder in einer Flüssigkeit ausführen. Diese Arbeit brachte wegweisende Erkenntnisse über die Atome und Moleküle. In engem Zusammenhang damit entstand im selben Jahr auch Einsteins Dissertation über die Bestimmung der Moleküldimensionen, mit der ihm endlich die Promotion an der Universität Zürich gelang. Innerhalb eines Vierteljahres hatte Einstein seine drei bahnbrechenden Arbeiten bei der Zeitschrift ANNALEN DER PHYSIK eingereicht. " Na ja!
Előzmény: iszugyi (10517)
iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10517
"Während seines USA Aufenthaltes war Einstein aber auch noch wissenschaftlich tätig. Er versuchte eine Beziehung zwischen dem Gravitationsfeld (Schwerefeld) und dem elektromagnetischen Feld zu finden. Doch alle seine Bemühungen waren vergebens." Látod Lingarazda!
Előzmény: iszugyi (10516)
iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10516
Én meg felhívom a figyeledet arra, hogy a stabil elemi részecskék nem tudnak közelebb kerülni egymáshoz mint 3.83x10^-17 cm. Ez ad egy felsö határt a legnagyobb tömegsürüségnek. Schwarzschild számításai egy patologus elméletre alapulnak.
Előzmény: Törölt nick (10513)
iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10515
Laplace se értette meg a gravitációt! De ö legalább nem görbítette meg a teret ahol számolt! A fény részecskéket meg hagyjuk! Ilyenek nem léteznek!
Előzmény: Törölt nick (10513)
iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10514
Már Galilei megfigyelése általánosításánál hibát találtam, utána Newton gravitációs elméletében is. Oda kellett visszamennem. A kvantumelméletek és az ált.rel. meg egyszerüen csapni valók.
Előzmény: Törölt nick (10512)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10513
Azért ez imádnivalóan aranyos egyébként:

1. Kijelented, hogy fekete lyukak azért nem léteznek, mert semmilyen anyag nem tudja elérni a 10^24 kg/cm^3 sűrűséget.

2. Erre én felhívom a figyelmedet, hogy akármilyen kis sűrűségű fekete lyukat megenged az áltrel, csak jó nagy legyen a sugara. Nincs semmiféle kritikus sűrűség, amit el kellene érni (illetve a kritikus sűrűség értéke az összeomló anyag tömegétől függ).

3. Erre már csak az a kinyilatkoztatás jön, hogy fekete lyukak márpedig nem léteznek és slussz.

Közlöm veled, a fekete lyukak létezésének lehetőségét már Laplace kimutatta, jóval az áltrel előtt. Kiszámolta, hogy a Nappal megegyezű sűrűségű, ám annál 250-szer nagyobb sugarú test (aminek a tömege persze akkor 15625000-szor nagyobb a Napénál) már nem engedné kijutni a fényt. Speciel ő newtoni gravitációval számolt, a fényt Newton nyomán részecskének gondolta, és a sebességét se tudta elég jól. A helyes eredmény egyébként (ha jól számoltam) 485, a Napnál ennyiszer nagyobb sugarú, vele egyező sűrűségű test az bizony fekete lyuk.

De még ennél is kevesebb elég. A Nap Schwarzschild sugara kb. 3 km. Egy a Nappal egyező sugarú fekete lyuk tömege ezért 695000 km/3 km= 230000-szer kell nagyobb legyen, mint a Napé (a Nap sugara 695000 km). A Nap átlagos sűrűsége 1.43 g/cm^3, vagyis egy Nappal megegyező sugarú fekete lyuk sűrűsége is csak 230000*1.43 g/cm^3=329 kg/cm^3 lenne. Hol van ez az általad idézett felső határtól (amit mellékesen meg sem indokoltál)!
Előzmény: iszugyi (10510)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10512
" Most nézz utána a természetes határ feltételeknek, meg az isoperimetrikus problémának, ha meg akarod azt is tudni, mik is azok a Lagrange multiplikátorok a variációs számításban. "

Jaj de jó! Tanár bácsi drága, maga meg tanulja újra a fizikát, ha javasolhatom. Rögtön kezdheti a középiskolás szinttel :)
Előzmény: iszugyi (10509)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10511
Tájékoztatásul: iszugyi sem létezik :)
Előzmény: iszugyi (10510)
iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10510
Neked meg tájékoztatásul mondom FEKETE LYUKAK NEM LÉTEZNEK!
Előzmény: Törölt nick (10508)
iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10509
A Banachtér már jó ötlet, ez elvezet legalább a Hilberttéttöl. Na jó! Most nézz utána a természetes határ feltételeknek, meg az isoperimetrikus problémának, ha meg akarod azt is tudni, mik is azok a Lagrange multiplikátorok a variációs számításban. Laplacék és a többi szegények a newtoni gravitációból idultak ki. Minden eltérést perturbációval számolták/magyaráztak, anélül, hogy a háromtest probléma meg lett volna oldva. De nem is ez a probléma. A 3. Kepler 0.15%-os eltérései nem innen származnak, hanem az m(g)/m(i) = 1+delta(bolyó)-ból, ahol a delta=0.15%-os is lehet..
Előzmény: Törölt nick (10505)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10508
Tájékoztatásul közlöm veled, hogy ha egy fekete lyuk elég nagy, a sűrűsége akármilyen kicsi lehet. A Schwarschild sugár ugyanis a tömeggel arányos, vagyis egy adott R sugarú fekete lyuk sűrűsége arányos 1/R^2-tel. Tévképzet az, hogy egy fekete lyuk csak valami iszonyú sűrű objektum lehet.

Te figyelj, lehet, hogy szerinted időpocsékolás áltrelt tanulni, de azért egy kicsit nem ártott volna.

"Te együgyü!"

Ez meg olyan aranyos :)
Előzmény: iszugyi (10506)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10507
Csak ő kerget... én itt ülök, és baromi jól elszórakozom.

Tartok tőle, hogy egyre rosszabb helyzetbe kerül közben. Ami hülyeséget összeírt az utóbbi hozzászólásokban...

Azt külön imádom, mikor ezek után engem hülyéz le, hogy hát persze nem érthetem az Ő gondolatainak nagyszerűségét :)

Na, valami termékenyebb dologra is sor kerülhetne. Van valami jó kérdésed?
Előzmény: Gézoo (10501)
iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10506
Lingarazda: " .. akkor kémiai kötési energiából adódó tömegdeficit nem adna járulékot a súlyos tömeghez, ezt azonban a mai pontossággal már észlelni lehetne." - Te együgyü! Ha Te még a magból származó 8 MeV/proton tehetetlen tömeg deficitet is letagadod, amit kitünöen meg lehet méri, nem tudom mit argumentálsz? Felete lyukak meg nem léteznek a világmindenségben. mert a legnagyobb (súlyos) tömegsürüség kb 1.67 x 10^24 kg/cm^3. "Az ekvivalencia elv pontosan előírja, hogyan kell az Einstein-egyenleteket és a Maxwell-egyenleteket összecsatolni. " Hát ez meg mi? Nem érvényes az E=mc^2 ekvivalencia elv a természetben, az Einstein-egyenletek meg nem helytálló alapokra vannak helyezve! A stabil részecskék két elemi töltései kapcsolják össze a gravitációt a Maxwell-egyenlettel.
Előzmény: Törölt nick (10494)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10505
Hát persze, egy a variációszámítás istene és iszugyi az ő prófétája... mi halandók meg kussoljunk, örüljünk, hogy megosztja velünk a kinyilatkoztatást.

Tudod mit, régen nevettem olyan jót, mint most, mikor leírtad, hogy nem tudom mi az a Lagrange-multiplikátor... képzeld, én még általános Banach-terekben is tudom, bibibíííí (jó volt az analízis előadóm).

Egyébként tegnap újra elővettem a két munkádat és átolvastam... hát komolyan mondom, olyan az egész, mint egy bohózat. De mit várjunk valakitől, aki Kepler 3. törvényének a sérülését megállapítva nem időzik el azon a a ponton, hogy a Naprendszer ugyebár nem két-test probléma (amire Kepler 3. törvényét származtatni lehet), és a bolygók kölcsönhatnak... Laplace és a többiek szegények hiába töltötték az idejüket az égi mechanikai perturbációszámítás kidolgozásával, legalábbis ami Téged illet.

Azzal meg, hogy engem lehülyézel, nem érsz semmit. Ettől még nem lesz igazad.

"Veled szemben én úgy járok, mint aki el akar magyarázni valakinek valamit, amihez szorzás/osztás kell, és kisül az illetö nem is tudja ezeket a müveleteket."

Ezt meg igen érdekes Tőled hallani :) A helyzet megfordítása vagy nevezzük inkább reverz projekciónak?
Előzmény: iszugyi (10500)
iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10504
Az ált.rel.-t csak az gyakorolja kinek van felesleges ideje, felesleges dolgokat tanulni. A gravitáció épp úgy részecske tulajdonságból születik, mint az elektromosság. Eistein nem vigyázott eléggé arra, mit mondanak a kisérletek. Pedig elég egyszerü a döntés: Meg kell mérni a szabadesést, mint ahogy én Bremenben csináltam. Az kimutatja az összetételtöl való függést. - A kisérletek csak akkor mutatnak fel 2x10^-13-as alátámasztását az ált.rel.-nek, ha minden ezreléknyi eltéréseket ignoráltok. Az E=mc^2 reláció meg igy-se, úgy-se helyes. (Ált.rel. = hittan, nem fizika!)
Mungo Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10503

Köszönöm a választ, még rágódom egy kicsit rajta.  :o)

 

(Az ált.rel.-t még gyakorolnom kell egy keveset.)

Előzmény: Törölt nick (10494)
Gézoo Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10502

 

 Szia!

 

  Hát ez az ! Hogy a szöszbe érzékélnénk? Kiváltképpen ahogy ma a feketelyukat

leírjuk.

 

  Nem kellene inkább olyan mérhető hatást vagy mérési elvet keresni ami nem

ennyire aggályos???

 

  pl. olyat amit más még nem mért így, nem lehet helyből hülyeségnek minősíteni..

Előzmény: Törölt nick (10479)
Gézoo Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10501

  Bocsi, de ez nekem nagyon ismerős... Az asztal körűl  kergetőztök?

 

 

iszugyi Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10500
Az neked tudnod kell, hogy a gravitációs mezömet tensor formában is fel tudom írni, és kovanriánsan! - Veled szemben én úgy járok, mint aki el akar magyarázni valakinek valamit, amihez szorzás/osztás kell, és kisül az illetö nem is tudja ezeket a müveleteket. Igy vagyok én veled szemben a variációs számítással. Amig nem érted, nem is érdemes veled tovább tárgyalni. Aki nem tudja mik a Lagrange multiplikátorok, hiába mondhatom neki, hogy a Planck állandó az az.
Előzmény: Törölt nick (10499)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10499
Amúgy örömmel látom, hogy a Te fejedben mégiscsak érvényes a vektoriális gravitációs elmélet. Az agyad ugyanis már láthatóan felforrt. Lehet, hogy ideje lenne leengedni a gőzt :)
Előzmény: iszugyi (10497)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 10498
" Te nagyfejü!"

Üdvözlöm, bagoly úr. Talán jobb lenne visszatérni a rágcsálók éjszakai vadászatához. Nagyobb sikere lehetne benne, mint a fizika művelésében :)
Előzmény: iszugyi (10497)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!