Be lesz vakolva természetesen, és alulról is szigetelve lesz. Sőt tető is lesz felette mivel ez később egy félereszes tárolóhelyiség hátsó fala lesz. A kérdés csak, hogy 3 vagy 4 pillér kell. Köszönöm a választ.
Max 2.5 méteres közöket hagyj, tehát négy pillér fog kelleni.
Viszont nopánicknak igaza van, szét fog fagyni pár év alatt.
Csináld úgy, hogy két sor 20-as zsaluköves lábazatot raksz végig, erre mehet a 4 pillér, és közé a válaszfaltégla. Viszont a válaszfaltégla tetejére kell cserépfedés, és kétoldali vakolat. Továbbá természetesen a zsalukő lábazat tetejére bitumenes lemez.
10 cm-es válaszfal téglából építenék egy 7.5 m hosszú 1.75m magas kerítést. A kérdés: elég-e ha a két végére ill. középre teszek merevítésnek 25-ös zsalukból bevasalt oszlopokat?
Slagtartó felszerelés, függő virágtartó = nehéz (főleg a slagot ha rádobják a tartóra, vagy a jól meglocsolt virágot lengeti a szél), változó terhelésű tárgy.
Pur habbal szoktam sima szerelvénydobozt rögzíteni, és az megfogta az eddigi lámpákat stabilan. Volt, aki legagyizta a pur habot, mondván hogy elöregszik, de ha napfény nem éri, ettől én nem tartok.
Szóval lámpa nálam dobozhoz rögzítva van fent, és sima gipszkartonhoz való spirális műanyagdübellel egy óra. A cseréptartó pillangót meg facsavarral rögzítettem. A speciálisan polisztirolhoz készített dübellel az a bajom, hogy nagyon nagy a "tányérja", tehát színezés után csak akkor lehet berakni, ha nagy tárgy kerül fel a falra, ami eltakarja a dübelt.
Igen, közben utánaolvasgattam valamennyire. Csak az nem világos, mit jelent a "nem nagy súly". Egy kültéri lámpát nem neveznék könnyűnek, mégis mindenhol ezt emlegetik példaként...
Felujitattam egy kis lakast Pesten, ahol lecsereltek a szobai gazkonvektort es a furdoszobai gazfutot ujra. A lakas atadasa utan kiderult, hogy az egyik gazkeszulek nem lett bejelentve a Gazmuveknel.
Ilyenkor mi a teendo? Mit kell tennem? Gyorsan meg akarom oldani az ugyet es nem tudok/akarok visszamenni a kivitelezohoz.
KömKel kollega jól írta, a megfelelő kitakarítás, is a repedezett részek eltávolítása után mindenképp rögzítsd le a csöveket, sőt, ha tudod, húzasd le amennyire lehet, hogy a takarás fölötte biztosított legyen. ... Nem lesz eccerű, de valóban fontos.
Ha ez megvan, töltsd ki az üreget esztrichhel, tán a legjobb, ha vmi műgyantabázisút használsz, mint pl a Mapei Topcem Prontoja.
Kell előtte egy kis tapadóhidat is felkenni: Planicrete+víz+cement, vagy a Topcem Pronto anyaga 1-1-3 arányben. Ez után tedd bele a MEGFELELŐ arányban összekevert Topcem Prontot. Ha ez megvan, készítettél egy kötött esztrichet, ami valszeg nem fog feljönni.
Burkolás előtt én a Mapelastic-ot, vagy a Mapelastic Smart-ot javasolnám.
Komoly repedésáthidaló képességgel rendelkező kenhető, és közvetlenül burkolható szigetelőanyag.
Igaz, hogy alapvetően medencék szigetelésére találták ki, és neked itt nem erre a tulajdonságára lesz szükséged, de arra, hogy nagyon komoly mozgásokat képes elviselni, arra igen.
Ha megvan ez is, akkor mindenképp flexibilis ragasztóval burkolj! Tehát ne flex, vagy rugalmas(nak mondott), hanem FLEXIBILIS!
Csak ezen a helyen jött fel, mert itt keresztezte a falfűtés grincét és amiatt lett magasabban. De én is hallottam hogy lehet valmilyen háló erősítéses módszerrel az ilyeneket "javítani".