Keresés

Részletes keresés

LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.06.20 0 0 3482
Ez mikori információ?
Ugyanis benne vagyunk a listában, minden működik, csak éppen pénzt nem tudok a számlára juttani. És különben is sürgősen ott kellene lenni a pénznek!
Majd fogok én Debrecenből csak úgy Nickelsdorfba ugrálni....
Előzmény: hkr (3481)
hkr Creative Commons License 2005.06.20 0 0 3481
A PayPal Magyarországról nem megy... Ha gyakran használod, nyiss egy bankszámlát mondjuk Nickelsdorfban és kérj toluk bankkártyát.
Előzmény: LUCzI FERencz (3480)
LUCzI FERencz Creative Commons License 2005.06.20 0 0 3480
OFF de fontos és sürgős!!!

Valaki, aki jártas az e-bay és a PayPal rejtelmeiben...de kérem, tényleg csak aki segíteni tud!

Hogyan tudnék némi pénzt juttatni a frissen létrehozott PayPal accountomra, méghozzá minél sürgősebben?
A PayPal azt mondja, hogy az egyszerű és magától értetődő "add fund" funkció Magyarországról nem működik.

Vásároltam (volna) a német e-bayen egy dolgot, és ki kellene fizetnem, de nem tudok a PayPalra pénzt jutatni. Valami okos módszert tudtok?
Kérdezzem meg a bankszámlaszámot, és utaljak közvetlenül? Egy vagyonba kerül a külföldi átutalás...

Ráadásul az egyéb fizetési módokkal nem nagyon tudok mit kezdeni, mert a német szöveget elég hézagosan értem, ami már önmagában is csoda, hogy ennyit is megértek, mert soha nem tanultam!

Magán a PayPalon egyébként eligazodom, mert az angolul van.

Válaszokat az e-mailemre kérek, a topicot _ne_ terheljük ilyennel, csak azért fordultam ide, mivel máshol nem tudom megkérdezni!

Kösz
Yahihum Creative Commons License 2005.06.19 0 0 3479
Sziasztok,

Lehet nem idevalo, akkor bocs mindenkitol, de: keresek Kenwood TH78 E/A tipusu keziradiot. Barmilyen allapotban megvennem.

73
hg5olv
corsaclub Creative Commons License 2005.06.17 0 0 3478

QRV Project:

A program a visszajelzések alapján nem tudott az adatbázishoz kapcsolódni. Ennek az volt az oka, hogy spórolni akartam, hogy a program ne legyen túl nagy méretű. Sajnos a spórolás következményeként egy komponens, ami az adatbázis kapcsolódáshoz feltétlen szükséges, kimaradt a programból.

Az update letölthető innen:

http://members.lycos.co.uk/radiosklub//modules.php?name=qrvprogram

Rádiós Klub - http://radiosklub.sytes.net

pack40 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 3477
Úgy néz ki a kép nem ment föl. Itt a kép a csatlakozókról http://pack40.fw.hu/R809m2-2.jpg Remélem a freeweb nem szedi le.
Előzmény: pack40 (3476)
pack40 Creative Commons License 2005.06.16 0 0 3476
Szervusztok, Tudna valaki segíteni? Az "új" R809M2-ömnek szeretném megtudni a mikrofon/fejhallgató csatlakozójának a típusát. Sajnos a leírása nem említ típust. Csak annyit hogy "polurazjom gnezdovoj" Illetve a mikrofon/fejhallgató (tyelefon-mikrofon) típusa is érdekelne (elvileg ez az R105 vagy R107-é ? legalábbis ezt hallottam) Köszi
corsaclub Creative Commons License 2005.06.16 0 0 3475

Szia,

Koszonom a visszajelzest! Megnezem es jelzem, ha rendben van.

Előzmény: Törölt nick (3474)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 3474
Telepítés után:
"Hiba. Az adatbázishoz nem sikerült kapcsolódni"
És ennyi.
Előzmény: corsaclub (3473)
corsaclub Creative Commons License 2005.06.15 0 0 3473
QRV Project

A QRV Project keretében elkészült egy olyan program teszt verziója, amelynek a segítségével a rádióamatőrök láthatják, hogy mely állomás/állomások vannak vételkészen. Természetesen, ha ezt ők is úgy akarják. További információ:

http://members.lycos.co.uk/radiosklub/modules.php?name=qrvprogram

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.14 0 0 3472

De már telefonálni sem :)

Mit csinálhattak a 20 ezer mobillal, melyet lefoglaltak :)

Eléggé kezd arrafelé mérgesedni a helyzet (atombomba stb...)

Előzmény: HG4I (3469)
HG4I Creative Commons License 2005.06.14 0 0 3471

Kedves A6 V6!

Nem írtál rossz helyre.
A felsorolt rádiószolgálattal (rádióamatőr), illetve rádióhálózatokkal (Rendőrség, Taxi, RSOE, stb.) történő rádiós együttműködéshez/hallgatáshoz azonban - a CB sáv kivételével - szakhatósági engedély szükséges (Rádióengedély).

Ha rádióamatőrökkel kívánsz kapcsolatba lépni, akkor a rádióengedély kérelem benyújtása előtt vizsgát kell tenned.

Továbbá:
1. A rádióengedélyben a hatóság szabja meg/írja elő számodra, milyen gyártmányú, tipusú és műszaki paraméterekkel beállított adóvevőt tarthatsz üzemben.
2. Engedélyezési ügyben a Nemzeti Hírközlési Hatóság területileg illetékes Irodájához fordulj felvilágosításért:

http://www.nhh.hu/ honlapon tájékozódhatsz.

Szóval, jogi szempontból egy kissé bonyolult, amit csinálni kívánsz. Tecnikailag a dolog valamivel egyszerűbb, léteznek olyan készülékek, amelyek kielégíthetik igényeidet...

lásd például:

http://www.anico.hu/products/amator/FT-857_HUN/Ft857_magyar.htm

Ha további kérdésed van, szívesen segítek.

üdv: HG4I

Előzmény: A6 V6 (3470)
A6 V6 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 3470

Sziasztok,

Segítségeteket kérném: szeretnék vásárolni új/használt cb adóvevőt (meg a kütyüket hozzá) az autómba amivel tudnám fogni az RSOE adásait illetve kommunikálni viszont a központtal (nem baj ha rendőrségi, taxis, stb. adásokat is tudnék vele fogni vagy akár kommunikálni rádióamatőrökkel).

Miután az alap műszaki ismereteken kívül teljesen új nekem ez a terület, nem szeretnék valami rossz készülékbe-gyártóba belefutni, ebben kérnék segítséget, hogy milyen készüléket ajánlotok, ami ezeknek a kritériumoknak megfelel, korrekt minőségű de nem a high end kategória (árfekvés). :)

Illetve hogy milyen frekvenciájú, tudású készülék lenne a legideálisabb.

Ha rossz helyen érdeklődtem, akkor elnézést mindenkitől.

Köszönöm

Üdv

A6

HG4I Creative Commons License 2005.06.14 0 0 3469
Szerintem ugyanúgy lehet rádiózni ott, mint eddig: sehogyan sem... :)
Előzmény: Törölt nick (3464)
HG4I Creative Commons License 2005.06.14 0 0 3468
Köszi Ernyőke, most kerültem elő.... Váljék Ábel egészségére!

73!
Előzmény: Törölt nick (3463)
schlumberger Creative Commons License 2005.06.13 0 0 3467
volt?
Előzmény: Kovsebi (3466)
Kovsebi Creative Commons License 2005.06.12 0 0 3466
Sziasztok!

Ma is lesz börze a BURABUn?
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.10 0 0 3465

Este rádión megkérdezem az egyik amatőrkollégát, ő ott vizsgázott két éve.

Akkor még simán bement, aztán megpróbálta.(Ha jól emlékszem)

Előzmény: DNT (3462)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.10 0 0 3464

Kicsit OFF, de ott rádiózni hogy lehet most vajon?

Gyakorlatilag megszakította a telefonkapcsolatot a külvilággal Észak-Korea – közölte pénteken egy dél-koreai tisztségviselő.

A Jungang Ilbo című szöuli újság már néhány napja beszámolt arról, hogy az észak-koreai kommunista hatóságok ez év áprilisa óta a külföldre irányuló telefonvonalak 90 százalékát megszakították, és tavaly május óta mintegy húszezer mobiltelefont lefoglaltak. A dél-koreai kormányforrás megerősítette, hogy Észak-Koreában „ellenőrzés alatt tartják" a nemzetközi telefonvonalak túlnyomó többségét. „Úgy tűnik, hogy 2004 közepe óta korlátozzák a mobiltelefon használatát is" – tette hozzá.

Észak-Koreában csupán 2002-től lehet mobiltelefonon beszélni, használata szigorúan szabályozott, akárcsak az interneté. A távközlési korlátozások miatt az észak-koreai külügyminisztériumnak csak két külföldre irányuló telefonvonala van, akárcsak a hadseregnek, míg a kereskedelmi minisztériumnak mindössze egy – írta a Jungang Ilbo. A lap úgy értesült, hogy a felsőoktatásban az egyetemek közötti kapcsolattartásra üzembe helyezett internetet lezárták, csupán a kormányhivatalokban működik a világháló – közölte a privatbankar.hu.

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.10 0 0 3463

Tíbor!  A söröt (ami lyár az lyár!) letétbe helyezem 5AJR Ábelnél a military kiállításnál -  ha mégsem tudsz kimenni, akkor majd ő gondját viseli:-)

Előzmény: HG4I (3456)
DNT Creative Commons License 2005.06.10 0 0 3462
  Erdeklödnek,hogy ha valaki Sopronban,az amatörtalalkozon szeretne vizsgazni,mennyivel elöbb kell beadni a jelentkezest es egyaltalan el-e meg ez a hagyomany?
gg630504 Creative Commons License 2005.06.10 0 0 3461
Kedves MXIC! Írj 1 levelet nekem... TNX
Előzmény: MXIC (3459)
hg3ipd Creative Commons License 2005.06.09 0 0 3460

Sziasztok!
Ezúton tudatom veletek, (és azokkal akik véletlenül kimaradtak a körlevélből), hogy a weblapom másik szolgáltatóhoz költözött, amit a lenti címen érhettek el. Szívesen látok mindenkit!
73!  de  HG3IPD-Józsi
http://www.hg3ipd.uw.hu

MXIC Creative Commons License 2005.06.09 0 0 3459

Kedves gg630504 kolléga!

A kollégát nem munkatársként értettem hanem mint RÁDIÓS kolléga! De természetesen elfogadom a válaszod, sőt mi több nagyon örülök neki, hogy valaki vette a fáradtságot és válaszolt a meglehetősen amatőr kérdésemre!!!

Mégegyszer kösszi !

73! DX

MXIC

Előzmény: gg630504 (3455)
corsaclub Creative Commons License 2005.06.09 0 0 3458

Sziasztok,

A Rádiós Klub új modullal bővült. A képgalléria modul a következő címen érhető el:

http://members.lycos.co.uk/radiosklub/modules.php?name=coppermine

Kérek minden kedves regisztrált felhasználót, hogy amennyiben van saját magáról, rádiójáról, antennájáról, vagy egyéb berendezéséről fényképe, azt töltse fel a gallériába. A feltöltés csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett, bejelentkezés után. Mindenki más szavazhat, és hozzászólhat a feltöltött képekhez. Egy kép maximális mérete 350KB lehet. Köszönöm.

HG4I Creative Commons License 2005.06.09 0 0 3457
Gabó!

Meglehet, többen használják.
Ha 10X annyian, akkor sem túl sokan.
:)

73!
Előzmény: Törölt nick (3451)
HG4I Creative Commons License 2005.06.09 0 0 3456
Ernyőke!

:)
Köszi az invitálást. Foglalt leszek szombaton egész nap, de meglehet, este kinézek...

73!
Előzmény: Törölt nick (3450)
gg630504 Creative Commons License 2005.06.09 0 0 3455

Budapesti Rádióamatőr Bugi. A "bánat" a legkevésbé jellemző rá :) Remek alkalom, hogy intenzíven ismerkedj a rádiózással!

További infó például www.hamradio.hu/hg9ieg/talalk.htm#burabu_e

( Remélem elfogadod tőlem a választ, annak ellenére, hogy nem vagy a munkatársam. )

Előzmény: MXIC (3454)
MXIC Creative Commons License 2005.06.08 0 0 3454

Üdv Kollégák!

Lécci mondja már meg nekem valaki, hogy mi a bánat az a "BURABU" és hol lesz?  Előre is köszi és bocs a kérdésért de még csak most ismerkedem a rádiózással!

73! DX 

MXIC 

SoroksáriÖcsi Creative Commons License 2005.06.08 0 0 3453

Sziasztok!

Eladó egy "CITYSTAR" CB antenna hossza kb 5-6 méter i.ára:5000 ft

(Budapesti vagyok) Ha érdekel tudok hozzá adni egy kb. 4-5 méteres vascsövet. csere-bere is érdekel (swr mérő stb...)

Telefon számom: 06 30 346 58 27

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!