Ez mikori információ? Ugyanis benne vagyunk a listában, minden működik, csak éppen pénzt nem tudok a számlára juttani. És különben is sürgősen ott kellene lenni a pénznek! Majd fogok én Debrecenből csak úgy Nickelsdorfba ugrálni....
Valaki, aki jártas az e-bay és a PayPal rejtelmeiben...de kérem, tényleg csak aki segíteni tud!
Hogyan tudnék némi pénzt juttatni a frissen létrehozott PayPal accountomra, méghozzá minél sürgősebben? A PayPal azt mondja, hogy az egyszerű és magától értetődő "add fund" funkció Magyarországról nem működik.
Vásároltam (volna) a német e-bayen egy dolgot, és ki kellene fizetnem, de nem tudok a PayPalra pénzt jutatni. Valami okos módszert tudtok? Kérdezzem meg a bankszámlaszámot, és utaljak közvetlenül? Egy vagyonba kerül a külföldi átutalás...
Ráadásul az egyéb fizetési módokkal nem nagyon tudok mit kezdeni, mert a német szöveget elég hézagosan értem, ami már önmagában is csoda, hogy ennyit is megértek, mert soha nem tanultam!
Magán a PayPalon egyébként eligazodom, mert az angolul van.
Válaszokat az e-mailemre kérek, a topicot _ne_ terheljük ilyennel, csak azért fordultam ide, mivel máshol nem tudom megkérdezni!
A program a visszajelzések alapján nem tudott az adatbázishoz kapcsolódni. Ennek az volt az oka, hogy spórolni akartam, hogy a program ne legyen túl nagy méretű. Sajnos a spórolás következményeként egy komponens, ami az adatbázis kapcsolódáshoz feltétlen szükséges, kimaradt a programból.
Szervusztok,
Tudna valaki segíteni? Az "új" R809M2-ömnek szeretném megtudni a
mikrofon/fejhallgató csatlakozójának a típusát. Sajnos a leírása nem említ típust.
Csak annyit hogy "polurazjom gnezdovoj"
Illetve a mikrofon/fejhallgató (tyelefon-mikrofon) típusa is érdekelne (elvileg ez az R105 vagy R107-é ? legalábbis ezt hallottam)
Köszi
A QRV Project keretében elkészült egy olyan program teszt verziója, amelynek a segítségével a rádióamatőrök láthatják, hogy mely állomás/állomások vannak vételkészen. Természetesen, ha ezt ők is úgy akarják. További információ:
Nem írtál rossz helyre. A felsorolt rádiószolgálattal (rádióamatőr), illetve rádióhálózatokkal (Rendőrség, Taxi, RSOE, stb.) történő rádiós együttműködéshez/hallgatáshoz azonban - a CB sáv kivételével - szakhatósági engedély szükséges (Rádióengedély).
Ha rádióamatőrökkel kívánsz kapcsolatba lépni, akkor a rádióengedély kérelem benyújtása előtt vizsgát kell tenned.
Továbbá: 1. A rádióengedélyben a hatóság szabja meg/írja elő számodra, milyen gyártmányú, tipusú és műszaki paraméterekkel beállított adóvevőt tarthatsz üzemben. 2. Engedélyezési ügyben a Nemzeti Hírközlési Hatóság területileg illetékes Irodájához fordulj felvilágosításért:
Szóval, jogi szempontból egy kissé bonyolult, amit csinálni kívánsz. Tecnikailag a dolog valamivel egyszerűbb, léteznek olyan készülékek, amelyek kielégíthetik igényeidet...
Segítségeteket kérném: szeretnék vásárolni új/használt cb adóvevőt (meg a kütyüket hozzá) az autómba amivel tudnám fogni az RSOE adásait illetve kommunikálni viszont a központtal (nem baj ha rendőrségi, taxis, stb. adásokat is tudnék vele fogni vagy akár kommunikálni rádióamatőrökkel).
Miután az alap műszaki ismereteken kívül teljesen új nekem ez a terület, nem szeretnék valami rossz készülékbe-gyártóba belefutni, ebben kérnék segítséget, hogy milyen készüléket ajánlotok, ami ezeknek a kritériumoknak megfelel, korrekt minőségű de nem a high end kategória (árfekvés). :)
Illetve hogy milyen frekvenciájú, tudású készülék lenne a legideálisabb.
Ha rossz helyen érdeklődtem, akkor elnézést mindenkitől.
Kicsit OFF, de ott rádiózni hogy lehet most vajon?
Gyakorlatilag megszakította a telefonkapcsolatot a külvilággal Észak-Korea – közölte pénteken egy dél-koreai tisztségviselő.
A Jungang Ilbo című szöuli újság már néhány napja beszámolt arról, hogy az észak-koreai kommunista hatóságok ez év áprilisa óta a külföldre irányuló telefonvonalak 90 százalékát megszakították, és tavaly május óta mintegy húszezer mobiltelefont lefoglaltak. A dél-koreai kormányforrás megerősítette, hogy Észak-Koreában „ellenőrzés alatt tartják" a nemzetközi telefonvonalak túlnyomó többségét. „Úgy tűnik, hogy 2004 közepe óta korlátozzák a mobiltelefon használatát is" – tette hozzá.
Észak-Koreában csupán 2002-től lehet mobiltelefonon beszélni, használata szigorúan szabályozott, akárcsak az interneté. A távközlési korlátozások miatt az észak-koreai külügyminisztériumnak csak két külföldre irányuló telefonvonala van, akárcsak a hadseregnek, míg a kereskedelmi minisztériumnak mindössze egy – írta a Jungang Ilbo. A lap úgy értesült, hogy a felsőoktatásban az egyetemek közötti kapcsolattartásra üzembe helyezett internetet lezárták, csupán a kormányhivatalokban működik a világháló – közölte a privatbankar.hu.
Erdeklödnek,hogy ha valaki Sopronban,az amatörtalalkozon szeretne vizsgazni,mennyivel elöbb kell beadni a jelentkezest es egyaltalan el-e meg ez a hagyomany?
Sziasztok! Ezúton tudatom veletek, (és azokkal akik véletlenül kimaradtak a körlevélből), hogy a weblapom másik szolgáltatóhoz költözött, amit a lenti címen érhettek el. Szívesen látok mindenkit! 73! de HG3IPD-Józsi http://www.hg3ipd.uw.hu
A kollégát nem munkatársként értettem hanem mint RÁDIÓS kolléga! De természetesen elfogadom a válaszod, sőt mi több nagyon örülök neki, hogy valaki vette a fáradtságot és válaszolt a meglehetősen amatőr kérdésemre!!!
Kérek minden kedves regisztrált felhasználót, hogy amennyiben van saját magáról, rádiójáról, antennájáról, vagy egyéb berendezéséről fényképe, azt töltse fel a gallériába. A feltöltés csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett, bejelentkezés után. Mindenki más szavazhat, és hozzászólhat a feltöltött képekhez. Egy kép maximális mérete 350KB lehet. Köszönöm.
Lécci mondja már meg nekem valaki, hogy mi a bánat az a "BURABU" és hol lesz? Előre is köszi és bocs a kérdésért de még csak most ismerkedem a rádiózással!