Nekem kellene mennem Érsekvadkertre a közeljövőben (talán a köv. héten). Romhány onnan már nincsen messze, ha jól emlékszem? Mit szól hozzá? Küld el a számodat az e-mail-emre és megbeszéljük. Rendben?
Eljutottam végre a már felrakott téglám lelőhelyére és sikerült begyűjteni 50 azaz ötven darabot fáradságos munka árán. Tehát innentől csere van bőven. Megtudtam, hogy a kúria Tiszalökön báróVay Miklós tulajdona volt a ll. vh-ig. A téglában lévő jelzés továbbra is rejtély...
De még mindíg szép!
Sikerült más téglákat is begyűjtenem, fotók később.
Ezen a téglán én még most is: S J estleg egy kis v betűt látok(1.-2.kép) Mások szerint a átfordítom R S is látható(utolsó kép). Szerintetek?
szia! Sok információt nem találtam; remélhetően BERI, JOZ és KKS, a környék tégláinak sokkal jobb ismerői több adattal bírnak. Csak az 1892 jegyzékben találtam nyomát a mindszenti gyárnak: ekkor Bárdos Flórián volt a tulajdonos? bérlő?
És nélatok a mult szombat is munkaszüneti nap volt???? Hát ezért nem haladsz a munkában....
Köszia az AP-s téglát a közepén lévő körből sikeresen kivéstem azt a két egymésbafordított háromszöget.Önkényuralmi jelkép használata miatt nehogy ma' megüssem a bokám....
Olyan Megyery téglád van e cserébe. Nagyon megteszett egyébként meg édesapám Megyerröl származik. Ugy hogy még ő is megörülne neki, hogy szert tettem egy ilyenre.
Cserét természetesen én is adok, feliratosat vagy évszamosat. vagy mindkettöt.
Szia AnDOR . Hát az MA az Pest kornyéki tégla, én meg kb 150 km-re lakok tole, egy szlovákiai kis faluban, de igérem szerzek MA-sat is és még egyebeket is teszek mellé,mert már régota szeretnék egy ilyen madarasat. nagyon koszonom hogy félreteszed. kérlek egyre ird rá a nevem, én is elkészitem neked a csomagot, és a cserét majd valakin keresztul lebonyolitjuk. Koszonom
szeva Zoli, eltehetnel nekem egyet a 'koser' AP teglabol, ha meg van. Raktam fel ma egy par cserelehetoseget, de ha minden jol megy, meg egy csomag felmegy holnap. Lesz mibol valogatni (a mar ugyis felretett JGPJ, SE, PP melle).
nagyon aranyos ez a madaras tegla, ha meg az osszes gyorsabb reflexu jelentkezo kielegitese utan is maradna, akkor szinten kernek 1-et; cserebol most nalam nincs hiany...
boris.76-nak (12411-hez.)Tudomásom szerint az ATT = Alföldi Takarékpénztár Téglagyára. Remélem, jól tudom. Két méretben: 245 mm és 288 mm körül. Üdv! Jóskapapa