Ezek a logikai gondolkodást próbálják "mérni" inkább, kérdés, hogy ez a feladat mennyire képes erre. Szerintem semennyire. Feltételezhető, hogy egy 4x4-es táblában meg tudja számolni egy ötödikes is, amit meg kell számolni. Kérdés, hogy tudja-e, mit kell megszámolni. Az sehova nem vezet, ha szándékosan félreérthető feladatot kell értelmesen megoldani.
Ez még rosszabb annál a kérdésnél is, hogy "mire gondolt a költő?" :))
Én meg aztán különösen hajlamos vagyok egy dolgot 2-3-8 féleképp értelmezni, gyakran nem jól.
Ez is egyfajta készség.
Például van az a papír, amin a gyerekek után járó adókedvezményt lehet igényelni a munkáltatónál. Na az egyik évről a másikra még sose volt ugyanolyan, mindig változtatnak rajta valamit, csak hogy nehogy lemásold az előző évit. Nekem azt pl ritkán sikerült eddig úgy kitölteni, hogy a könyvelésünk ne dobja vissza. Ők szentül állítják, hogy az teljesen egyértelmű, ahogy le van írva, szerintem meg nem :))))
A dolog nem háztartási, konkrétan növényeket kellene nevelni. A "sav"-ról annyit tudok, hogy PH- van ráírva, de elvileg nem egy túl erős cucc (nyilván a növények nem örülnének, ha valami brutál savval találkoznának, aminek még nem volt ideje teljesen elkeveredni (6 körül kellene tartani a PH-t, de ezt növénye válogatja). Megpróbálom kideríteni, hogy mit használnak erre a célra, de szinte biztos, hogy nem kénsavat :)
Közben egyébként megvan a műanyag megfelelő, töredék annyiba kerül mint a fém és nem aggódom a savasságon (köszi rferi !)
Kikérem magamnak, jól olvastam, rosszul értelmeztem :) Olvasni már csak tudok :))))
De amúgy igazad van, sokszor elég újra átolvasni.
Ma volt egy másik feladat, az a típus, hogy ez ekkor született, az akkor, ez ez előtt, az azelőtt... Ki a legfiatalabb? A feladatban direkt úgy terelt a szöveg, hogy azokra koncentrálj, akik az év elején születtek. Nem jó, így se jó, úgy se jó, majd leesett, hogy bakker, hát a legfiatalabb született legkésőbb, szóval az év végén kéne keresgélni... :)
A feladat jó, meg a feladat szövegezése is helyes, te olvastad rosszul. ;)
Gyerekemnek mindig mondtam. Ha egy szöveges feladatnak látszólag nincs megoldása akkor olvassa el még egyszer vagy akár tízszer is mert valamit ő ért félre.
Ott rontod el, hogy nincs a mondatban vessző, te meg belegondolod.
"a számot tartalmazó és az azzal szomszédos négyzetek közül" =! "a számot tartalmazó, és az azzal szomszédos négyzetek közül"
Tehát az egyes számot tartalmazó mező piros, és a tőle balra eső vagy az átlósan balra lent levő zöld. Felül a hármasnál meg mindegy hogy a hármast tartalmazó vagy a balra tőle levő a zöld.
Azt mondja: Az ábrán a számok azt jelölik, hogy a számot tartalmazóés az azzal szomszédos négyzetek közül mennyi lesz zöld színű.
Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy van az 1-essel jelölt mező, az zöld lesz. Ha ő zöld lesz, akkor a szomszédjai nem. Ha a szomszédjai nem, akkor sehogy nem jön össze a 7.
Késő(bb) délután megnézem az alkatrészes csomagot amiben qrva sok fitting, rögzítő, csap és más egyebek találhatóak melyeket akkor használtam mikor perisztaltikus szivattyúval adagoltuk a folyékony színezékeket műanyag feldolgozáshoz.
Épp a minap kerestem elő, mert kis tétel borok szűrését kellene felgyorsítani egy kicsit (mert időből soha nincs elég)...
"A cső, amit csatlakoztatni kell egy 6mm belső átmérőjű, 1,5mm falvastagságú szilikon cső. (egy perisztaltikus pumpa nyomott oldala). Ezt kellene egy 1/2 colos LPE T idom tetejébe belevezetni valahogy. "
Megint túlbonyolítod :) 1/2" LPE cső. T idom meg sem vesz. 6-os furat a csövön. 6mm műanyag toldóelem beleragasztva a furatba. 6 mm szilikon cső rátolva a toldóelemre.
A cső, amit csatlakoztatni kell egy 6mm belső átmérőjű, 1,5mm falvastagságú szilikon cső. (egy perisztaltikus pumpa nyomott oldala). Ezt kellene egy 1/2 colos LPE T idom tetejébe belevezetni valahogy.
Egy adagolórendszerről beszélünk, ahol egy szivattyú által keringetett vízbe kell adagolni különböző vegyszereket (jelenleg sav ill. tápoldat), ezt fogja a perisztaltikus pumpa csinálni. A rendszer alacsony nyomású. Kertészeti oldalon túlvagyok, ott a 9-10mm cső az ismeretlen fogalom, 16-os alatt nemigen foglalkoznak semmivel. Van ennél vékonyabb csőrendszer is, de ott a fittingek teljesen máshogy vannak megoldva (többnyire az LPE csőbe "belevágják" magukat, ez nem jó jelen esetben)