Ebből a 3-ból én a zanussit választanám, az elektrolux akár csak az aeg. Az indukciós mindenképp jobb, az csak a lábast melegíti, bár leget hogy lábasszettet kell cserélned! :-) Állítólag kevesebbet is fogyaszt. A hálózatod alkalmas rá? Mármint villanytűzhelyre. Ezen hasalnak el a legtöbben.
Zanussi, Indesit meg Fagor komplett kerámialapos tűzhelyeket láttam a neten, ilyesmiben gondolkodok. :) Indukciós sokkal jobb mint a sima kerámiás? Milyen adatok amik fontosak a vásárlásnál a teljesítményen kívül?
Hello!Olyanban szeretnék segitséget/infot kérni,hogy a lamináltparkettám felpuposodott,de nincs sehol hozzászorivtva a falhoz,szakszerüen le van rakva,nincs hideg-meleg hatás felváltva!Nem lett eláztatva sem,viszont a nap tűzi szinte egéász nap az erkélyajtók és ablakok miatt.Vagy esetleg az lehet a baj,hogy a 41m2 egybe lett lerakva?!Infotokat elöre is köszönöm! s.
köszönöm, ezt jó tudni -- a nitrohígító 300-400 forint per liter, sokkal olcsóbb, mint az alkohol (az is oldja a meg nem kötött purhabot), ráadásul minden festékboltban kapható -- szemben pl. az acetonnal, ami szintén oldja a meg nem kötött purhabot, csak nehéz beszerezni. ma már a körömlakklemosóban sem bízhat az ember.
Ez így könnyű, csak ha felszeded akkor a keresztléccel együtt jön, és kb 30-40 centis mélységig ki kéne betonozni, ami nem kis költség :( Azért akarnám megmenteni valahogy.
gondolj arra, hogy amikor benyomod a habot, a legkisebb ellenállás a parkettába fúrt lyuk és a palack kinyomócsöve közötti rés, tehát valószínűleg ott fog kijönni a legtöbb -- hacsak nem oldod meg a tömítést:
1. a lyuk alig legyen nagyobb, mint a kinyomócső
2. amikor a kinyomócsövet lyukba raktad, a peremére tömítőgumit nyomkodsz (nem tudom, hogy hívják ezt, a mosogatóhoz kaptunk, szürke rágógumiszerű anyag), rá egy csavaralátétet és valami jól megmarkolható méretű vascsővel a parkettára préseled (ezeket ugye előtte fel kell fűzni a kinyomócsőre). vagy kísérletezz ki valamit -- de ne a szoba közepén kezdd :-)
a purhab gusztustalanul ragad mindenhez, még a lakkozott parkettához is, és ha egyszer megszilárdult, nehéz leszedni. ha a bőrödre ragad, pár nap alatt lekopik, bár a gyártó azt írja, "Bőrrel való érintkezés után: Távolítsa el a meg nem kötött hab maradékát megfelelı oldószerekkel, például semleges koncentrált alkohollal (kerülje el a szemmel való érintkezést). A megkötött habot nagy mennyiségő vízzel és szappannal történő lemosással lehet eltávolítani. Irritáció esetén vigyen fel krémet." Tehát a legjobb ha minden felületet, ahová véletlenül is kijuthat a hab, megbízhatóan védesz, és lehetőleg kesztyűben dolgozol, meg olyan ruhában, amit nem sajnálsz utána kidobni.
képzeld el, hogy a hálószoba és a fürdőszoba között recsegős parkettán kell éjjelente végiglopózni úgy, hogy a gyerekek, pláne a szülők ne ébredjenek fel :-)
24 óra alatt teljesen kikeményedik. zsugorodása kisebb, mint 1%, a nyomószilárdságát nem írják (az alapfelhasználás hőszigetelő polisztiroltáblák falhoz ragasztása), de ha tapadását 100 kPa-ig tesztelték, akkor maga az anyag is bírhat ennyit.
Na lehet kipróbálom akkor ezzel. De vajon ez alátámasztja annyira hogy ne süppedjen/nyikorogjon? Valamennyire térhálósodik vagy ez folyékony marad - tehát jelenthet-e ez esetleg megoldást?
Hol érdemes megfúrni a parkettalap közepén, vagy az illesztéseknél?
Egy 5-8-as furást mivel tudok majd eltüntetni onnan?
ami az utólagos megdagadástól független, hogy ezek a habok többnyire nem igazán viszkózusak, tehát vékony résekbe nem szívesen bennek be, vagy nem nagyon messzire. négyzetméterenkénti furat azt feltételezné, hogy fél méterre elmegy a parketta alatti milliméteresnél kisebb résekben... hááát...
de megemeli :-( a fizika nem jóindulatú. egészen kis nyomás elegendő ahhoz, hogy száz kiló súlyt megemeljen. ha 30x30-as járólapnyi felületre pakolsz egy mázsát (vagyis négyzetméterenként több, mint egy tonnát -- kétlem, hogy a födém teherbírása ezt megengedi), azt 0.1 atmoszféra nyomás simán megemeli.
a járólapok egyébként nem kedvelik, ha nagyon sokat LAPJÁVAL pakolsz egymásra (az alsók esetleg elpattannak).
én pár éve egy küszöb alatti rést próbáltam purhabbal kitölteni, a küszöböt a szemöldökfához támasztottam egy cserépléccel, befújtam a purhabot és elmentem aludni. reggelre kelve a cserépléc (euler féle :-) kihajlást szenvedett, a küszöb közepe megemelkedett pár millimétert, nekem meg a vérnyomásom.