Keresés

Részletes keresés

Tina83 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 349

Oké köszi!

Jővőhéten nyírok 2 db yorkit mind2 -nek westis fazont kértek.

Én is a 2mm-esre gondoltam.....

Előzmény: Törölt nick (348)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 347

Sziasztok!

Lécci linkeljetek be nekem egy pár oldalt ahol nyírógépekkel foglalkozank árusítanak meg ilyenek.....

Előre is köszönöm!

És még vmi!

Ha Jorky-t kell nyírni amolyan Westis fazonba kéri a gazdája  akkor hányas fejjel érdemes nekiesni?

Vagy elöbb trimmeljem meg a hátán  a szőrt?

Ha vkinek van kedve beszélgeni ilyesmikról és van msn-je itt az enyém: tinat83@freemail.hu

Cicoma Creative Commons License 2006.05.20 0 0 344

Csak egy kicsiben. :))

A vendégek ajánlása a legjobb reklám, sétál az utcán a kutya, gyönyörű bundával, tuti hogy megkérdezi a másik gazdi, hogy ki nyírta. Ha jó a kapcsolat a vendéggel, szívesen és büszkén ajánlja a saját kozmetikusát másoknak is.

Előzmény: Gotika (343)
Gotika Creative Commons License 2006.05.19 0 0 343

Nem beszélve arról, hogy a legjobb reklám egy szépen kozmetikázott kutya! Biztosan megkérdezik a kutyások: Tessék mondani, olyan szép mindig a kutyája, ki nyírja?

Ha innen nézzük, a rövidszőrű kutyás kozmetikusok egy kis hátrányban vannak.

Tina83 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 342

Arra én is! :)

Bonnie is nyírás meg fürdetés után dobálja magát meg tök boldog....kérdés, hogy azért mert szép lett vagy mert végre túlvan rajta?....:o)

Előzmény: Cicoma (341)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.19 0 0 341

Ebben nagyon egyetértünk. Aki ismer, tudja, hogy nálam is mindig rendben vannak a kutyák. Ennyivel minimum tartozunk nekik, szerintem.

Megfigyeltem, hogy a kutyák, különösen az uszkár nagyon tudják, hogy szépek. Lehet hogy a kozmetika műveletétől nincsenek éppen feldobva, -bár sokan szeretik ezt is-, de utána egész másképp tartják magukat, mintha mutogatnák, hogy "ugye, milyen szép vagyok?" Élvezik a dícséretet. Ez pedig nagy öröm, kutyának és gazdinak is.

Tina, pár hét múlva ha majd kinyírod a pofikákat, nagyon kíváncsi leszek a színekre. :))

Előzmény: Tina83 (340)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 340

Köszi Cicoma!

Megpróbálom erősíteni a kivételek szabályát...bitos ismeritek:

" a villanyszerelőnél lógnak a kábelek...a vizszerelőnél folyik a csap..stb..."

......ha már kozemtikus vagyok legyen szép a kutyám nem?....:o)

Előzmény: Cicoma (339)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.18 0 0 339
De kis édes kutyakupac! És milyen szép ápolt a mama! Gratulálok!
Előzmény: Tina83 (338)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 338

Igen a Babák jól vannak ma nyílt ki a szemük!

Köszönöm a tanácsokat!

Megfogadom!

:)

Előzmény: Cicoma (337)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.18 0 0 337

Milyen kis helyes!

Mire ideértem, Xavano már mindent elmondott, köszi Xavano!!

Tina, a babucik jól vannak?

Előzmény: Tina83 (333)
Xavano_89 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 336

Igen, előbb be kell gumizni, de kizárólag a szőrt. Utána tekered rá a nylont. De van kimondott fültekerő is, ami öntapadós, de azért a végén azt is körbe kell gumizni.

A legutolsó képen látható, hogy a tekerés fölött átnyomják a fésű fogait. Azzal ellenőrzik le, hogy biztos nincs a fül bőre is közé fogva. Ha véletlenül elkötöd a kutya fülét, egy idő után elsorvad az elkötött rész és leesik.

Ahogy elnéztem a kutyád képét, neki még elég lenne a sima gumizás, tekerés nélkül. Egy gumi közvetlen a fülvég után, és 2-3 cm-rel lejjebb még egy. Aztán ha hosszabb lesz a ször, jöhet a tekerés. :)

Előzmény: Tina83 (335)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 335

Köszi a képeket!

Már csak azt nem értem, ...hogy a kutya fülét is össze csavrja vagy csak a szőrét?

Elöbb gumizzam be?

Előzmény: Xavano_89 (334)
Xavano_89 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 334

Előzmény: Tina83 (333)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 333
Tina83 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 332

Egy kis szakmai tanács kellene ......

Hogyan kell betekerni a kutyák fülét? Fóliába meg ilyesmi amiket kiállitás elött vagy mikor szoktak?

A kutyusomnak nem bírom megcsinálni lehet hogy rövid a szőr a fülén?

Ime egy kép:

Zemanek Creative Commons License 2006.05.17 0 0 331

Ez így van.

Én legjobban trimmelni szeretek.

Előzmény: Cicoma (330)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.16 0 0 330

Az (is) a csodálatos a kutyázásban, hogy mindenki olyan kutyát választhat, amilyet akar, amelyik tetszik, amelyik legjobban illik az egyéniségéhez. A rövid szőrűeket valóban könnyebb ápolni, de többet kell utánuk takarítani. Az usziknak egyáltalán nem hullik a szőrük, viszont cserébe állandó ápolást igényelnek. :))

Írtad, hogy kozmetikus vagy. Melyik fajtát csinálod a legszívesebben? Esetleg képek? :))

Előzmény: Zemanek (329)
Zemanek Creative Commons License 2006.05.16 0 0 329

Hát a lakásban tartott rövid szőrűek szinte folyamatosan vedlenek. Ami jó nekik az a gumi kefe és fürcsi után nagyon alapos átkefélés vele, akkor a szőr nagy része kijön.

Hát igen, tény, hogy lényegesen egyszerűbb dolgunk van ,mint nektek uszisoknak.

Kikapom a ketrecből rádobom a felvezetőt egy kis szőrfény esetleg egy kis farok vég igazítás és mehet is be a ringbe.

Előzmény: Cicoma (327)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.16 0 0 328

Szia! Jó, hogy itt vagy! A neved alapján gondolom, hogy elsősorban uszkárokkal foglalkozol. Szívesen megnéznénk pár képet!

Mesélj kicsit magadról és a kutyáidról! Köszi.

Előzmény: Törölt nick (326)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.16 0 0 327

Szia! Üdv a topicon.

Megnéztem a honlapodat, gratulálok a "beigli-csapathoz".

Valaki nemrég kérdezett itt a rövidszőrűek ápolásáról. Van valami ötleted szőrhullással kapcsolatban?

A rövid szőrű kutyákról mindig az jut eszembe, amikor egy uszkáros klubnapon, úgy 20 évvel ezelőtt, szóba került, hogy milyen sok munka kiállításra felkészíteni egy uszit. A klubnap vendége volt egy híres  tacskós bíró is, erre ő nevetve mondta, hogy miért nem tartotok tacskót, azt csak le kell törölni egy viledával, és annyi. Hááát... van benne valami!

Előzmény: Zemanek (325)
Zemanek Creative Commons License 2006.05.13 0 0 325

Sziasztok.

Hát az én kutyáim itt erősen offtopicok lennének, mert, hogy mind rövidszőrűek a drágáim, de majd ha lesz elég helyem lesz kozmetikázós is.

Én kutyakozmetikus vagyok azért írtam ide.

:)

Előzmény: Cicoma (282)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.12 0 0 324

Ja és kopasz fül:

Az előző uszimnál rá tudtak venni , hogy nyírjuk le mert ezüst uszi volt és a füle még fekete volt ...én meg azt akartam, hogy minnél hamarabb szürke legyen...na mind1 és a kozmetikus lenyírta kopoaszra....hát nagy csalódás volt nekem is meg a családnak is szántam- bántam , hogy megengedtem!

Aztán meg olyan lassan nő a fülükön a szőr......:o(

Tina83 Creative Commons License 2006.05.12 0 0 323

Cicoma!

Én most vizsgáztam , de már évek óta én vágom a kutyusainkat ollóval....

Nem áll messze tőlem az ilyesmi! :)

Igen mindenütt másképp tanítják a dolgokat , amúgy szerintem is ha egy uszi már pici korától nyírva van részben szebben nő a szőre részben meg jobban hozzászokik a dologhoz!

Sajnos hallottam olyan kozemtikusokról akik csúnyán bánnak a kuytusokkal , mert türelmetlenek stb....én pont ezért sosem voltam híve annak, hogy rendszeresen eljárjak Bonnie-val bárhova is vágatni.

Neki is jobb ha én csinálom , meg én is biztos vagyok abban, hogy nem vágok bele stb..mert ismerem a reakcióit!

Gotika Creative Commons License 2006.05.12 0 0 322

Akkor majd megpróbálkozom a fülgyulladásos dumával :-))))))))))

Tegnap volt egy próba az Adventix-el. Ha minden igaz több került a szőrére, mint a bőrre. Nem én vagyok a kispályás, mert már ezerszer csináltam hasonló műveletet, hanem a kutya kezdő, nem tudta mit akarok tőle, talán le szertném választani a fejét a törzsétől????????? Következés képpen nem működött közre. Szinte végig a hátára próbált feküdni.

Előzmény: Cicoma (321)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.11 0 0 321

Köszi! :))

Úgy szoktam csinálni, hogy vagy a kezembe teszek pár csepp Eukaliptusz olajat töményen, és végigsímogatom vele őket, vagy vízzel keverve spricniből bepermetezem őket. Uszkárok, és a keverékem nem bánják, csak a cica nincs feldobva az ötletemtől. Mindenesetre nincsenek "albérlők".

A kopasz fülű fazont én is nagyon szeretem. Flashnak nagyon jól áll.

Az érzékeny fülűeknek el szokott múlni az állandó fülgyulladás, ha levágjuk a szőrt a fülről. Talán jobban szellőzik. (Flash nem volt ilyen, csak egyszerűen tetszik így.)

Előzmény: Gotika (320)
Gotika Creative Commons License 2006.05.11 0 0 320

Gyönyörűek az ebeid!!!!!!!!

Nekem a kopasz fül a dilim, és még egy vengégemet sem tudtam megfűzni.

Ja! És a kutyák, hogyan bírják az eukaliptuszos izét?

Előzmény: Cicoma (318)
Gotika Creative Commons License 2006.05.11 0 0 319
Advantix?
Előzmény: Cicoma (317)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.11 0 0 318
Cicoma Creative Commons License 2006.05.11 0 0 317

Tegnap mutatták a híradóban, hogy őzgidákat agyoncsíptek a szúnyogok. Nem is gondoltam volna... szegénykék!

(Spricceld be a kutyust vizezett eukaliptusz olajjal, azt nem szeretik a szúnyogok sem.)

Előzmény: Gotika (316)
Gotika Creative Commons License 2006.05.11 0 0 316

Sziasztok!

Szegény kutyám, hogy járt?

Napok óta vakarózik. Gondolkoztam mi lehet a baj, nem bolhás, nem allergiás, nem stb. Mire észrevettem a szúnyogokat körülötte eltelt pár nap, úgyhogy most olyan cuccot vettem neki ami bolha, kullancs, szúnyog mentesítő. Hiába a bobtailjaimnak beledöglöttek a bundájába.

Apropó bobtail: mielőt megvettem az elsőt, az volt a kérdése a tenyésztőnek, láttam-e már hasmenéses bobtailt, és ázottat? Ha nem el tudom e képzelni? És arra hívta fel a figyelmemet, hogy minden nap fésülni kell. Persze ez sarkítás, mert nem kell naponta fésülni, de ameddig bele nem jön kutya és a gazda addig nem árt, ha a kiskutya mingen nap felkerül az asztalra.

Egyébiránt az én kutyámnak is sikerült kukacokat ősszeszedni, de nem azért, mert lerothadt a bőre, hanem mert, hasmenése volt, és bár mindig mostuk a fenekét a legyek azért csak megérezték a szagát. Hamar észrevettük, mi takarítottuk ki, az orvos legnagyobb megelégedésére, így neki már csak egy antibiotikumot kellett belenyomnia a fertőzések elkerülésére.

Én csak az öreg kutyámat nyírtam, mert úgy láttam, hogy 7 év felett nehezen viseli a meleget. Én is ollóztam, mert a macifazon a kedvencem, csak a kutya lábai nem bírták a hosszú álldogálást és az idegeimre ment (dysplasia, vagy displasya?).

"Korszakalkotó" ötletem támadt, letoltam a 9mm-es fejjel a testén lefelé a szőrt, és csak a lábait kellett ollózni. Mindkettőnk jobban viselte.  Sajnos az volt az utolsó nyírása.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!