Sziasztok! Ide várok mindenkit, akit érdekel a kutyák, cicák szőrápolása, otthoni és kiállítási fazonok, minden, ami ezzel összefügg. Szívesen látok gyakorló kozmetikust, kezdőt, és amatőrt is, kérdezzünk, segítsünk egymásnak. Bízom benne, hogy sokakat érdekel ez a téma.
A vendégek ajánlása a legjobb reklám, sétál az utcán a kutya, gyönyörű bundával, tuti hogy megkérdezi a másik gazdi, hogy ki nyírta. Ha jó a kapcsolat a vendéggel, szívesen és büszkén ajánlja a saját kozmetikusát másoknak is.
Nem beszélve arról, hogy a legjobb reklám egy szépen kozmetikázott kutya! Biztosan megkérdezik a kutyások: Tessék mondani, olyan szép mindig a kutyája, ki nyírja?
Ha innen nézzük, a rövidszőrű kutyás kozmetikusok egy kis hátrányban vannak.
Ebben nagyon egyetértünk. Aki ismer, tudja, hogy nálam is mindig rendben vannak a kutyák. Ennyivel minimum tartozunk nekik, szerintem.
Megfigyeltem, hogy a kutyák, különösen az uszkár nagyon tudják, hogy szépek. Lehet hogy a kozmetika műveletétől nincsenek éppen feldobva, -bár sokan szeretik ezt is-, de utána egész másképp tartják magukat, mintha mutogatnák, hogy "ugye, milyen szép vagyok?" Élvezik a dícséretet. Ez pedig nagy öröm, kutyának és gazdinak is.
Tina, pár hét múlva ha majd kinyírod a pofikákat, nagyon kíváncsi leszek a színekre. :))
Igen, előbb be kell gumizni, de kizárólag a szőrt. Utána tekered rá a nylont. De van kimondott fültekerő is, ami öntapadós, de azért a végén azt is körbe kell gumizni.
A legutolsó képen látható, hogy a tekerés fölött átnyomják a fésű fogait. Azzal ellenőrzik le, hogy biztos nincs a fül bőre is közé fogva. Ha véletlenül elkötöd a kutya fülét, egy idő után elsorvad az elkötött rész és leesik.
Ahogy elnéztem a kutyád képét, neki még elég lenne a sima gumizás, tekerés nélkül. Egy gumi közvetlen a fülvég után, és 2-3 cm-rel lejjebb még egy. Aztán ha hosszabb lesz a ször, jöhet a tekerés. :)
Az (is) a csodálatos a kutyázásban, hogy mindenki olyan kutyát választhat, amilyet akar, amelyik tetszik, amelyik legjobban illik az egyéniségéhez. A rövid szőrűeket valóban könnyebb ápolni, de többet kell utánuk takarítani. Az usziknak egyáltalán nem hullik a szőrük, viszont cserébe állandó ápolást igényelnek. :))
Írtad, hogy kozmetikus vagy. Melyik fajtát csinálod a legszívesebben? Esetleg képek? :))
Hát a lakásban tartott rövid szőrűek szinte folyamatosan vedlenek. Ami jó nekik az a gumi kefe és fürcsi után nagyon alapos átkefélés vele, akkor a szőr nagy része kijön.
Hát igen, tény, hogy lényegesen egyszerűbb dolgunk van ,mint nektek uszisoknak.
Kikapom a ketrecből rádobom a felvezetőt egy kis szőrfény esetleg egy kis farok vég igazítás és mehet is be a ringbe.
Megnéztem a honlapodat, gratulálok a "beigli-csapathoz".
Valaki nemrég kérdezett itt a rövidszőrűek ápolásáról. Van valami ötleted szőrhullással kapcsolatban?
A rövid szőrű kutyákról mindig az jut eszembe, amikor egy uszkáros klubnapon, úgy 20 évvel ezelőtt, szóba került, hogy milyen sok munka kiállításra felkészíteni egy uszit. A klubnap vendége volt egy híres tacskós bíró is, erre ő nevetve mondta, hogy miért nem tartotok tacskót, azt csak le kell törölni egy viledával, és annyi. Hááát... van benne valami!
Az előző uszimnál rá tudtak venni , hogy nyírjuk le mert ezüst uszi volt és a füle még fekete volt ...én meg azt akartam, hogy minnél hamarabb szürke legyen...na mind1 és a kozmetikus lenyírta kopoaszra....hát nagy csalódás volt nekem is meg a családnak is szántam- bántam , hogy megengedtem!
Aztán meg olyan lassan nő a fülükön a szőr......:o(
Én most vizsgáztam , de már évek óta én vágom a kutyusainkat ollóval....
Nem áll messze tőlem az ilyesmi! :)
Igen mindenütt másképp tanítják a dolgokat , amúgy szerintem is ha egy uszi már pici korától nyírva van részben szebben nő a szőre részben meg jobban hozzászokik a dologhoz!
Sajnos hallottam olyan kozemtikusokról akik csúnyán bánnak a kuytusokkal , mert türelmetlenek stb....én pont ezért sosem voltam híve annak, hogy rendszeresen eljárjak Bonnie-val bárhova is vágatni.
Neki is jobb ha én csinálom , meg én is biztos vagyok abban, hogy nem vágok bele stb..mert ismerem a reakcióit!
Akkor majd megpróbálkozom a fülgyulladásos dumával :-))))))))))
Tegnap volt egy próba az Adventix-el. Ha minden igaz több került a szőrére, mint a bőrre. Nem én vagyok a kispályás, mert már ezerszer csináltam hasonló műveletet, hanem a kutya kezdő, nem tudta mit akarok tőle, talán le szertném választani a fejét a törzsétől????????? Következés képpen nem működött közre. Szinte végig a hátára próbált feküdni.
Úgy szoktam csinálni, hogy vagy a kezembe teszek pár csepp Eukaliptusz olajat töményen, és végigsímogatom vele őket, vagy vízzel keverve spricniből bepermetezem őket. Uszkárok, és a keverékem nem bánják, csak a cica nincs feldobva az ötletemtől. Mindenesetre nincsenek "albérlők".
A kopasz fülű fazont én is nagyon szeretem. Flashnak nagyon jól áll.
Az érzékeny fülűeknek el szokott múlni az állandó fülgyulladás, ha levágjuk a szőrt a fülről. Talán jobban szellőzik. (Flash nem volt ilyen, csak egyszerűen tetszik így.)
Napok óta vakarózik. Gondolkoztam mi lehet a baj, nem bolhás, nem allergiás, nem stb. Mire észrevettem a szúnyogokat körülötte eltelt pár nap, úgyhogy most olyan cuccot vettem neki ami bolha, kullancs, szúnyog mentesítő. Hiába a bobtailjaimnak beledöglöttek a bundájába.
Apropó bobtail: mielőt megvettem az elsőt, az volt a kérdése a tenyésztőnek, láttam-e már hasmenéses bobtailt, és ázottat? Ha nem el tudom e képzelni? És arra hívta fel a figyelmemet, hogy minden nap fésülni kell. Persze ez sarkítás, mert nem kell naponta fésülni, de ameddig bele nem jön kutya és a gazda addig nem árt, ha a kiskutya mingen nap felkerül az asztalra.
Egyébiránt az én kutyámnak is sikerült kukacokat ősszeszedni, de nem azért, mert lerothadt a bőre, hanem mert, hasmenése volt, és bár mindig mostuk a fenekét a legyek azért csak megérezték a szagát. Hamar észrevettük, mi takarítottuk ki, az orvos legnagyobb megelégedésére, így neki már csak egy antibiotikumot kellett belenyomnia a fertőzések elkerülésére.
Én csak az öreg kutyámat nyírtam, mert úgy láttam, hogy 7 év felett nehezen viseli a meleget. Én is ollóztam, mert a macifazon a kedvencem, csak a kutya lábai nem bírták a hosszú álldogálást és az idegeimre ment (dysplasia, vagy displasya?).
"Korszakalkotó" ötletem támadt, letoltam a 9mm-es fejjel a testén lefelé a szőrt, és csak a lábait kellett ollózni. Mindkettőnk jobban viselte. Sajnos az volt az utolsó nyírása.