Keresés

Részletes keresés

Láló 36 Creative Commons License 2020.02.02 0 0 965

https://www.youtube.com/watch?v=Kn8qccCXxSo

 

Ebben minden benne van. 

Előzmény: Lan Dorr Dalai (964)
Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.02.02 0 0 964

 

Köszi a kulcsszót, rákeresek.

 

Nagyrész a 16 órás diétát csinálom, de nem kényszerböl

hanem már természetessé vált. Este hatkor eszem, meg

másnap 10-12 óra között.

 

Télen kell csak odafigyelnem a szénhidrátra, nyár elejére már az

50-80-100 km/hét bicajtúrákat csinálom, 800-1200-2000 kalória alkalmanként,...ez leszed minden zsírt. Kétszer súzózom 

hogy az izom maradjon.

 

De a lényeg örömet ad, szeretem csinálni.

 

 

Előzmény: Láló 36 (963)
Láló 36 Creative Commons License 2020.02.01 0 0 963

Autofágia a kulcsszó. A sport, a böjt, az alacsony szénhidrát is ezt indítja.

Előzmény: Lan Dorr Dalai (962)
Lan Dorr Dalai Creative Commons License 2020.02.01 0 0 962

Sziasztok.

 

53 vagyok, az egész életemet végigkisérte

a sport. 6 éve országuti biciklizem, ez azt

jelenti hogy heti kb. 8 órát 130- as pulzus

tartományban ver a szivem. Folyamatosan

tudok fejlődni még ebben a korban is.

Frissnek energikusnak, és fiatalosnak 

érzem magam, valószínű hogy ehhez

hozzájárul az életvitelem, de szerintem a

genetika a mérvadó. 

Mióta a keleti filókkal foglalkozom a gondolkodásom

is próbálom alakítani hogy kizárjam a streszt.

ghepard Creative Commons License 2020.01.29 0 0 961

A tavalyi évben nem sikerült egyéni csúcsot elérni a gerelyben (8 év után). Volt 2 súlyos kézsérülésem (mindekettő az én hibám volt), amik egész biztos egy kicsit visszavetettek - már csak kb behozni tudtam a lemaradást és néhány centivel lemaradtam.  De 2 mutató még így is jobb lett - az összes hónap átlaga 7 centivel jobb lett és egy héten elért legkisebb eredmény is nagyobb lett az idén is 50 centivel. Több más dologban is javulást tapasztaltam - s ezt bizonyos értelemben a súlyos sérüléseknek is köszönhetem, vagyis annak a technikának, amivel kikecmeregtem belőlük (egy testrész teljes bénulása nem vicc azért) rövid időn belül. Mert úgy döntöttem a második sérülés után, hogy folytatom ezt akkor is, mikor úgymond rendben vagyok. Ez feljavított sok indent a testemben és remélem, hogy az idén emiatt is sikerülni fog az egyéni csúcs gerelyben is.  

 

Például ennek a technikának köszönhetően kilégzés után az összes izom megfeszített és teljes gázon pereg - a pulzus mégse emelkedik. Eljutottam már odáig, hogy ezt tartani tudom 120 másodpercig is - ezt az izompergést kilégzés után. Egy szívünk van, talán még annak is segít, ha további kb 600 izom is pumpálja a vért. Így szerintem rengeteg energiához jut a test, ami aztán javít az állapotokon. A jó kérdés az is, hogyhogy nem pattognak szét az ereim, nem loccsan szét az agyam stb a hatalmas nyomás miatt? Talán egyszerű a magyarázat - a nyomáskülönbség nem változott számottevően (vagy semennyit). Nagyobb lett az erekben is, no és a rájuk nehezedő nyomás is - így rájuk nézve semmi se változott. Például talán a beteg, gyulladt helyeken nagy a nyomás és normálisan nem tud oda jutni a vérrel megfelelő mennyiségű energia - ha megnöveljük mindenhol a nyomást, akkor így könnyen oda is sokkal több energia mehet a vérrel és sokkal hamarébb felépül egy szerv. A fájdalom például pillanatok alatt elmúlhat. 

Látó 40 Creative Commons License 2019.12.23 0 0 960
Látó 40 Creative Commons License 2019.12.23 0 0 959

https://www.youtube.com/watch?v=Kn8qccCXxSo

Úgy néz ki rátapintanak az öregedés lényegére.

ghepard Creative Commons License 2019.12.16 0 0 958

Egyre érdekesebb a dolog – segített egy felismerés, hogy másképp csináljam és magam csináljam, gyakoroljam. Az orvoslás azon alapszik, hogy valamivel elmész oda, megnézik, kivizsgálják, mondnak ezt azt, adnak ezt azt, felírnak ezt azt – ja és kezelni próbálják a kérdéses részt. Én gyakorlatilag a kérdéses részt békén hagyom – de a többit bevetem a kérdéses rész megsegítísére. S úgy néz ki, hogy ez működik. Van mondjuk 100 milliárd sejtünk, mondjuk most ez itt a kb 1 millárd szenved – akkor a maradék 99 milliárdnak kutya kötelessége (lenne), hogy segítse valahogy azt az 1 milliárdot. S ahogy épül fel, maga az érintett rész egyre nagyobb darabja is beszáll a fennmaradó gyenge rész megsegítísébe. Ha nem így lesz és folyamatosan a gyenge rész lesz piszkálva (a többi meg inkább gyengítve, mondjuk bogyókkal) ezzel azzal – akkor egyre több milliárd sejt fog szenvedni.

 

Van a réten 100 ember, egyszercsak jön 3 tökfilkó és elkezd garázdálkodni. Senki se mer megmukkanni. Végül valaki felszólal, jól elintézik. Ha mindig csak egy vagy 2 fog közbelépni, akkor felülkerelednek az egész társaságon. No de ha egyszerre egységesen szembeszállnak a 3 tökfilkóval – akkor semmi esélyük a tökfilkóknak. Vagy az állatvilágban, legel egy 1000 fős gnu csorda, jön egy oroszlán és leteper egyet a többi 999 minden ellenállása nélkül.

 

Sejtjeink képesek és nem félnek magukat beáldozni (dolgozni a gyengékért) az egész (test) túlélése érdekében. Ezt csináltam például akkor, mikor teljesen lebénult a jobb kezem csuklótól lefelé. Olyan rossz is volt, hogy nem tudtam a hüvelykujjamat a mutatóujjamhoz érinteni, a többit még csak meg se közelíteni – semmi erő nem volt az ujjaimban. A többi sejtemet bevetettem rendesen, hogy segítsenek ezen. A kezeket összekulcsolva valahogy úgy lélegeztem, mint nemrég taglaltam. A sok rezgés végül újjáépítte (sokkal nagyobb feszültséget generált) a neuronhálózatot azon a részen – és aránylag rövid időn belül (3-5 hét) teljesen rendbejöttek a jobb kézen lévő ujjaim. Valahogy 3-4 hét után már képes voltam ujjhegyeken támaszkodva fekvőtámaszt csinálni, nem is egyet - pedig kb 104 kilós vagyok már.

Előzmény: ghepard (957)
ghepard Creative Commons License 2019.12.03 0 0 957

Talán nincsenek véletlenek. Januárban volt a súlyos csuklós sérülésem (gyakorlatilag teljesen lebénult alatta minden), július végén meg a bal vállam szenvedett el egy súlyos sérülést. Mindkettőt kb 5 hét alatt 100%-ra rendbe hoztam egy különleges technikával. S akkor (szeptember elején) ugrott be a gondolat, hogy  mi lesz, ha ezt folytatom, s nemcsak akkor csinálom nagyban, ha sérülést szenvedek. Írtam, hogy az kikrály, gyakorlatilag mindent feljavít a testben. Most meg felkeresett egy srác (40 éves, a fiam lehetne - a fiam 44 éves) a világ másik végéről (de magyar és most a Himalájában él a feleségével). Megatlálta a Légzés ereje és hatalma című rövidke írásonat. Nemrég kezdett el nagyon légzőgyakorlatozni és azt írta, hogy fel szeretne menni a légzésszünettel (légzéskontrollal) 180 másodpercre. Már valami 25-30 mailt váltottunk, nagyon igyekszik a srác – és egy kicsit megkért, hogy nézzem meg mennyi az enyém. Ezt utoljára 2015-ben néztem, mikor írtam azt a rövidke írást  - nem nagyon tetszik nekem ez a féle mérés. Akkor még kb 150 lépést tudtam megtenni egyetlen belégzéssel (a kontollom pedig olyan 90-120 mp között ingadozott, de csak a cikkecske írásakor olyan félvállon mértem meg egyszer, most a csúcsom 222 lépés és rendesebben megnéztem. De álmomban se gondoltam volna, hogy arra leszek képes, ami az alábbi sorokban van. Az a utóbbi 3-4 hónap azt hiszem drasztikusan feltolta a kontrollszünet. Tehát lélegzik az ember, majd utoljára kifújja a levegőt és kezdi mérni, hogy meddig bírja úgy, hogy utána folytathatja normálisan a légzést.

 

Megnéztem a kontrollomat (bár nem sok kedvem volt hozzá), egy kicsit fejbevágott, le vagyok nyűgözve. A számok magukért beszélnek. Pénteken a vonatról leszállva kihagytam a lépésmérést, mert felkeléskor már volt egy mérés. Ha az ember jól csinálja, akkor mindig harmadikra lesz a legjobb eredmény. Negyedikre még egy kicsit emelkedhet, amint látni is az első szombat reggeli soron.

 

P    3:30     88  ???   ???  ???

-----------------------------------

Sz  4:30    86  100  123  127

Sz   5:40  101  122  150  ???

-----------------------------------

V   4:30   97   134   151  ???

V   5:40  125  183   ???  ???

V  6:50   145  ???   ???  ???

-------------------------------------

 

Az egyes sorokban kb 6-7 percenként követték egymást a kisérletek, minden kisérlet végén nyomatéknak, hogy semmi légszomj nem volt - csináltam 2 ciklust egymásután, 3-4 mp sima belégzés és 12-17 mp kilégzés.  Valóban a kb 120 mp átlépésekor gyakorlatilag magától jelentkezik a fényjelenség. Ezt nagyon jól ismerem, én megcsinálom 3-4 mp-n belül is, mert be tudom annyira remegtetni, hogy ez látható lesz. De 120 felett szinte magától jött, csukott szemű nagyon enyhe egyszeri pislaltásra hatalmassá fejlődött a fényáradat. Másnap ez már 150 felett jelentkezett. s 1 óra múlva 180 felett. Volt még más is. A három perc feletti volt a legkönnyebben elérhető. Jó kérdés az is, hogy mi van a kérdőjelek mögött? Most a hideg is ráz attól a gondolattól, hogy talán képes lennék 4 perces kontrollra is...... No meg attól is kiráz a hideg, hogy mikor utoljára mértem a levegővisszatartást (vagy 7-9 éve), tehát mikor a lehető legtöbbre szívjuk be a levegőt és úgy próbáunk kitartani,  4 perc 20 másodperc volt. Most kb 3 és fél percet tudok úgy, hogy előtte kifújom a levegőt – nos ez azért egy kicsit fejbevágott.

ghepard Creative Commons License 2019.11.19 0 0 956

Mondjuk én nem nagyon hiszek már ezeknek. Vagy hogy a vegánok (azok meg szinte csak növényeket esznek isznak - biztos van köztük sok sok csodabogár is) tovább - még hogy sokkal tovább is - élnek, mint mondjuk a csak húsevők, vagy a mindenevők. Ha tovább is élnek, akkor nem attól, hogy csak növényeket (meg hasonlókat) esznek - hanem amit még efelett tesznek meg azért, hogy tovább élhessenek. Hiába raksz mindent ami kell a testbe, ha nincs meg a megfelelő mozgása, légzés, összhang stb - akkor nem sokra mész azokkal sem.

 

Én most azt próbálom nagyban bevetni, amivel az idei 2 súlyos sérülésemet (amikről írtam is). Azok a részek nem tudtak mozogni (a jobb kezem csuklótól lefelé gyakorlatilag teljesen béna volt), a bal vállam meg mozgásképtelen a nagy fájdalmaktól és az izomszakadástól, meg az ínhúzódástól és a ficamtól. De nagyon gyorsan feljavítottam mindkét testrészt. Azzal, hogy minden más izmomat megfeszíteni és remegtetni próbáltam gyakorlastilag kilégzés után. Vagy a kilégzés felétől. Már mikor 100%-os (5 hét után, szeptember második hetében) volt a vállam - azóta arányaiban jobban teljesít gerelyben, mint a jobb kezem - ugrott az agyamban, hogy mi lesz, ha ezt bevetem akkor is, ha nincs semmi sérülésem. Mert ez nagyon jó dolognak néz ki. Szinte mindent feljavított bennem. Javult a látásom, gyorsabb lett az agyam, rugalmasabb, hajlékonyabb, erősebb lettem. Az emésztés és a bélmozgás egész fantasztikus lett. Nem volt ezekkel semmi gond, de most ez egy más szint - napi 1 helyett van 2-3 székelés is simán. Úgyszintén a vizeletürítés is nagyon megugrott - a 3-5 órai helyett histelen 5-7 óra lett. Még többet javult az ülés közbeni - mert az sokkal gyakoribb, hisz a legnagyobb izmunkon ülünk és így rengeteg energia hiányzik ott lent és bent.    

 

Mi is lehet az ok, vagy az okok? A légzést általában 2 fázissal jellemzik. Van belégzés meg kilégzés. Hogy itt vagy ott van egy kis szünet, az nem lényeges. Na most mi történik, ha beviszünk még egy fázist - én magamnak úgy neveztem, hogy izomlégzés. Kilégzés után (vagy már a felénél) fokozatosan (1-2 mp-n belül) megfeszítjük az összes izmunkat és próbáljuk remegtetni. Ha mind feszül egyszerre, egyidőben - akkor más mozgást nem is lehet végezni. De a remegés (rezgés, vibráció) is mozgás - ha nem is látható - így van benne akkor is ernyedéses és feszüléses fázis is. Ez kb úgy hat, mintha levegőt vennénk magunkhoz - érezni, hogy energia áramlik az izmokból szét a testbe. A test kb 40%-a hogy izom - tehát elég tetemes mennyiség. A feszülés és a rezgés miatt kitódul rengeteg vér az izmokból és így azokon kívül az erek megdagadnak (jóval nagyobb lesz a felületük) és sokkal többet szállítanak oda is, ahova másképp nem. A belső szervekhez (tüdő, légutak, belek, gyomor, prosztata, húgyhólyag, szemek, agy stb - tehát mindenhova, amit nem tudunk tudatosan feszíteni és ernyeszteni. Simán el lehet érni ilyen ciklust is: 5-7 mp belégzés után, 5-10 mp ajakfékes kilégzés, majd lecsukom a számat és fokozatosan megfeszítem és beremegtetem az összes izmomat, az orron továbbra is lassan préselődik ki a levegő.  Így még simán el lehet lenni további 15-25 mp-ig - s nincs semmi légszomj. Az újabb belégzés előtt kiengedem az összes izom feszülést és ekzem a belégzést - most meg olyan hatás van, mintha hirtelen 2 tüdeje lenne az embernek. Az erek összehúzódnak (ezektől az ismétlésektől rugalmasabbakl lesznek), visszamennek az izmokba is és szinte csak húzzák magukkal a levegőt is. Aztán egy ugyanilyen újabb ciklus, majd még egy és tovább, simán tartani lehet. Nagyon érdekesnek néz ez ki - megpróbálom kivesésni és kihozni ebből, amit lehet.

Előzmény: Látó 40 (955)
Látó 40 Creative Commons License 2019.11.16 0 0 955
ghepard Creative Commons License 2019.11.15 0 0 954

Ezekből is mondjuik már most megállapítható 1-2 dolog, egy kicsit könnyed:

 

 

Az öregedés jelei
1. Külön alszol a fogaidtól.
2. Megpróbálod kihúzni a redőket a zoknidból, amikor rájössz, hogy nincs is rajtad zokni.
3. Ha reggel felébredsz, pont úgy nézel ki, mint a fényképed a jogsidban.
4. Csak a második próbálkozásra tudsz kikelni az ágyból.
5. A "kimaradok éjszakára" számodra azt jelenti, hogy a kertben alszol.
6. A "boldog órák" szunyókálással telnek.
7. Nyaralni mész, de előbb fáradsz el, mint ahogy a pénzed elfogy.
8. A gyerekednek olyat mondasz, amit az anyád mondott neked, és amit mindig is utáltál.
9. A súlyemelésről alkotott elképzelésed a "felállás a székből".
10. Jóval hosszabb idő alatt pihened ki magad, mint amennyi idő alatt elfáradtál.
11. Emlékezeted rövidül, panaszaid hosszabbodnak.
12. A noteszodban a legtöbb név úgy kezdődik, hogy "Dr".
13. Csak ülsz a hintaszékben, de nem tudod beindítani.
14.. A gyógyszerész a legújabb barátod.
15. Akkor nevezed magad szerencsésnek, ha megtalálod a kocsit a parkolóban
16. Kétszer annyi ideig tart, hogy feleannyit láss.
17. Minden fáj. Ami meg nem, az nem működik.
18. Két órán át keresed a szemüveged, ami a fejeden van.
19.. Belemélyíted a fogaidat a húsba, és azok ott maradnak.
20. Már feladtad az összes rossz szokásodat, de semmi sem lett jobb.
21. Türelmesebb lettél, de ez tulajdonképpen csak fásultság.
22. Végre összeszeded a gondolataidat, de akkor meg a tested esik szét....

 

s lehetne sorolni.....

 

Előzmény: jogértelmező (953)
jogértelmező Creative Commons License 2019.10.22 0 0 953

https://napidoktor.hu/egeszseges-otthon/uj-vervizsgalat-mutatja-ki-megerjuk-e-a-kovetkezo-tiz-evet/

 

Ha ez komoly, ronda világ jön, mert a bankok és a biztosítók igyekeznek majd valamiképp vérmintákhoz jutni ...

 

pert2 Creative Commons License 2019.10.05 0 0 952

Es mit ittak a hus melle? Fel kilo hushoz legalabb harom korso sor kell lenyomatnak, meg ket deci palinka megalapozaskent.

Előzmény: Törölt nick (948)
bakibaby Creative Commons License 2019.10.05 0 0 951

Öregedést lassító gyógyszer-kombinációt hoztak létre:

 

https://index.hu/techtud/2019/10/05/oregedes_lassitasa_gyogyszer_kiserletek_muslica/

 

 

 

ghepard Creative Commons License 2019.09.27 0 0 950

Emlékeim szerint biológiából azt tanították, hogy egy madár akár a saját testsúlyának 8-szorosát is elfogyasztja.

 

Hát ez így első ránézésre nem nagyon hihető, ha egy napra gondoltad. Úgy már jobban hangzana, ha a testsúlyához mérten mondjuk 8-15-ször eszik többet mint az ember. Persze nem néztem utána, csak valahogy soknak tűnik az a testsúly 8-szorosa egy napra. Talán valahogy úgy lehet, hogy azok akik nagyon sokat esznek - nem is élnek sokáig.

Előzmény: Törölt nick (948)
ghepard Creative Commons License 2019.09.27 0 0 949

Hát olvasni lehet már sok mindenről, hogy ez lehet a hosszú élet titka. Én mondjuk nem mondanám, hogy a húsevés káros lenne, persze mértékkel. Én például már jó ideje nem eszek füstölt húst, csak itt ott nagyon elvétve kalbászt. Túlnyomórészt halak, baromfi - meg kevésbé disznó és marhahús (ez a legkevesebb). Mint már párszor írtam, szerintem fontosabb a légzés meg a mozgás - én például sok vibrációs légzést is meg vibrációs mozgást is végzek, csak úgy relaxképpen. Úgy látom, hogy ez jót tesz mindennek a testben. Most kedden (3 napja) például sikerült elég nagy előrelépést elérni a reakcióidő fenntartásában és a koncentrálásban. Valamikor február-márciusban sikerült 10 egymás után 200 ezredmásodperc alatt reagálni a reakcióidőmérő progiban kiugrás nélkül (nagyon tetszik a FORMA 1 mintájára készült). Szerintem ez azért elég nehéz 67 éves fejjel. Most meg már 14 sikerült egymás után, na ezt alig hittem el. Ha netán elérem a 20 egymásutánit is (nem nagyon valószínű, de hagyom magam meglepni), onnantól azt hiszem átállok a 190 ezredmásopperc alatti sorozatra. Ezekhez gyors agy (is) kell, no meg egypár dolgot figyelembe kell venni.

Előzmény: jogértelmező (946)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.27 0 0 948

A vizsgálat során a résztvevők közel fele - összesen 1225 fő - meghalt. ... Azok a férfiak, akik naponta több mint fél kiló húst esznek meg, 23 százalékkal nagyobb valószínűséggel halnak meg korábban, mint a kevesebb húst fogyasztó társaik

 

A hús mellett ettek még mást is?

Mennyit eszik egy ember, hány kiló táplálékot fogyaszt naponta?

Emlékeim szerint biológiából azt tanították, hogy egy madár akár a saját testsúlyának 8-szorosát is elfogyasztja.

Előzmény: jogértelmező (946)
jogértelmező Creative Commons License 2019.09.26 0 0 947

Élhetünk, de az nem biztos, hogy fel tudjuk fogni mitől. Olvastam, hogy van aki szerint a brandy-s tea sokat segít.

jogértelmező Creative Commons License 2019.09.26 0 0 946
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.24 0 0 945

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152531666&t=9241725

Olyankor filmszerű minden, mintha egy külső szemlélője lennék a saját életemnek.

 

Ilyen már velem is előfordult régebben. De mindig csak rövid időre.

Ez valamiféle hipnotikus állapot lehet?

zöldkomcsi: Creative Commons License 2019.09.22 0 0 930

Nem és nem is lenne érdemes.

bakibaby Creative Commons License 2019.09.17 0 0 943
pert2 Creative Commons License 2019.09.07 0 0 942

Ezvsz boven eleg ha 120 evig elunk. Ennel tovabb igazoltan csak Autòklub m ember elt a vilagon. A hazunkban egy oreg holgy elelt 106 evig, o volt akerulet legoregebb lakoja, de az utolso tiz evet vakon, suketen meg benan nem bizrltos hogy elvezte.

ghepard Creative Commons License 2019.09.05 0 0 941

Hát igen, vigyázni kell azzal is, no meg általában mindennel vigyázni kell. Régen nagyon sok gyümölcsöt ettem (volt úgy is, hogy télen 10-12 almát naponta - mostanában csak 2-3 télen naponta) - azzal is vigyázni kell, talán abból se jó a sok. Most sokkal erősebbnek érzem magam, mint régebben - pedig még kevesebbet és kevesebbszer is eszek. Hétvégeken (meg mikor szabin vagyok) naponta kb 19 óra kaja nélkül, eszek délben és aztán már csak másnap reggel 7 órakor. Melónapokkor kb 15 óra kaja nélkül. A légzés (a jó légzés) és a mozgás nagyon fontos - ezekben igyekszem nagyon jó lenni. Ja és persze a relaxban is - lustább ember nemigen van nálam.

Előzmény: hiper fizikus (940)
hiper fizikus Creative Commons License 2019.09.05 0 0 940

Ezekkel a tucatárú üdítőkkel vigyáz, mert pl. édesanyámnak felment tőlük a vércukra, tabletát kellett szednie miata, csak lassan ment vissza le az eredeti értékre .

Előzmény: ghepard (939)
ghepard Creative Commons License 2019.09.05 0 0 939

Csaknem mindenre van példa is meg ellenpélda is. A cigiről is sok rossz olvasható, nagyon sok ember szenved aztán miatta - de például a nagypapám nagy dohányos volt és 93 évet megélt és nem a dohány vitte el. Nemrég meghalt egy nagyon idős ember (valahol Indonézia körüli helyen élt) és azt is olvastam róla, hogy nagy dohányos volt. Én például mostanában iszok multivitaminos édes üdítőt (szénsavmenteset) és szénsavmentes ásványvizet is otthon, a melóban marad a csapvíz. Az utolsó előtti mondatoddal is egyetértek.

Előzmény: újkarak (931)
ghepard Creative Commons License 2019.09.05 0 0 938

az alkoholról is van ilyen is meg olyan is. Sőt a cigiről is már olvastam, hogy kis adagban (3-5 naponta) talán még itt ott előnyös is lehet. A kávéról is csupa tossz duma ment évekig, most meg mintha fordult volna a kocka stb.

Előzmény: bakibaby (936)
újkarak Creative Commons License 2019.09.04 -1 2 937

Igen és mindig előfognak jönni mind felmelegített témák, mind újak s mindig az aktuális érdekviszonyok szerint! 

Előzmény: bakibaby (936)
bakibaby Creative Commons License 2019.09.04 0 2 936

Hozzátennék párat:

 

Igyunk-e tejet vagy ne?

 

Tojás nem tojás? Napi hány tojás?

 

Csapvízet igyunk-e?

 

;-)

Előzmény: újkarak (935)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!