Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 2861

Húsvétig talán kitart...:)

 

negros: foltokban, vagy egyenletesen mindenütt?

Előzmény: Siógabi (2859)
negros5 Creative Commons License 2014.01.13 0 0 2860

sziasztok.

 

Dec elején vágtunk és csináltunk kolbászt is,ami meg is lett rendesen füstölve. most viszont elkezdett penész megjelenni a kolbászon,amit letörlünk,de két-három nap múlva újra előjön. ja kint tároljuk egy vályogból készült füstölőben. miben hibáztunk?

köszönöm

Siógabi Creative Commons License 2013.12.09 0 0 2859

Vasárnapi ténykedésem, bár a füstölés nem az én érdemem, de rajta vagyok az ügyön... :)

 

 

Siógabi Creative Commons License 2013.11.18 0 0 2858

Rég jártam erre felétek...

A bélvastagságra vonatkozóan annyit jegyeznék meg, hogy nagy ritkán előfordul 28-as kaliberű sertés vékonybél, ebből készítik a cserkészkolbit is. Ez a kaliber jellemzően 90 kg-vagy az alatti sertéseknek van. A bélfeldolgozók is ritkán jutnak ilyenhez de érdemes érdeklődni. Én pl legutóbb a jászdózsai Holundarm Kft-nél szereztem be az árra nem emlékszem pontosan de ez sem olcsó, mondjuk még mindíg jutányosabb mint a juhbél.

 

Üdv: Gábor

Előzmény: BONNIE (2843)
Hepci Creative Commons License 2013.11.17 0 0 2857

Miért baj, ha szemcsés?

Örülj neki, hogy nem olyan, mint az ipari szar...

Előzmény: pgy57 (2853)
miriuta maci Creative Commons License 2013.11.13 0 0 2856

Vagyok-vagyok, de inkább olvasok mint írok.

Előzmény: homerx (2855)
homerx Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2855
hat te hol vagy eltunve? hugommal egyeztettem a minap, lesz szentandrasi kolbaszom. mondjuk a fel rokonsag odavalosi ;) en meg a szomszedba.
Előzmény: miriuta maci (2851)
gombászok Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2854

No, most akkor a tölcsérrel, a juhbéllel, vagy a darálóddal van bajod??????????

Ne várjál a házi húsdarálótól olyan pépes cuccot, amit a boltban kapsz: az nem a mi műfajunk.

Azt kutterral csinálják, jópár tízezer froncsi, meg beletesznek egy csomó adalékot, amit mi csípőből ellenzünk!

Előzmény: pgy57 (2853)
pgy57 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2853

Csak figyelemfelkeltésnek és nem elrettentésnek szántam a juhbélről irtakat.Egyszer pórul jártam.A virsli házi készitésénél a problémát s kellő pépesités elégtelensége okozza,még 1mm-es tárcsa használatakor is szemcsés marad. 

nagypapi51 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2852

Hát ez az, lájkolám én is...:)

Előzmény: miriuta maci (2851)
miriuta maci Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2851

Like! :-)

Előzmény: homerx (2850)
homerx Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2850

nem hiszem, hogy rossz valasztas volt. a kornyeken mindenhol keszitenek jo kolbaszt. pl. szentandrason is.

Előzmény: pgy57 (2848)
gombászok Creative Commons License 2013.11.12 0 0 2849

Majd vesz hozzá vékony tölcsért is, ha nincs neki.

Ne vedd már el a kedvét!

Előzmény: pgy57 (2847)
pgy57 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 2848

homerx, mindhárom választásod rossz volt.Csabán mentél keresztül és nem csabait vettél!

pgy57 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 2847

A fiatal birka bele vékony,nem biztos,hogy felmegy a töltő tölcsérére.

BONNIE Creative Commons License 2013.11.05 0 0 2846

A fővám téren az alagsorban volt 10méteres :)

Előzmény: Törölt nick (2845)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.05 0 0 2845

Végy egy birkát a gazdájánál, vágasd le, vidd el a beleket is, tisztítsd meg.... más nem jut eszembe. Mi minden évben veszünk augusztusban egy azévi bárányt, de bizony a belekkel nem foglalkozunk, at ot t marad, gondolom elássák, amit a kutya nem eszik meg.

Előzmény: BONNIE (2843)
homerx Creative Commons License 2013.11.05 0 0 2844

hetvegen a delalfoldon jartunk. amikre szert tettem: bekesi csipos szalami, szalami vesztorol, kolbasz vasarhelyrol.

 

BONNIE Creative Commons License 2013.11.04 0 0 2843

Szaisztok!

Nürnbergi kolbász készítésen töröm a fejem, ahhoz virsli méretű bél kellene, gondolom ez a juhbél, de azt eddig csak horribilis áron (10.000ft) 100yardos kiszerelésben találtam a solventnél és a böllérnél. Van esetleg ötletetek?

gombászok Creative Commons License 2013.10.17 0 0 2842

Én meg Napóleonra gondoltam: jó lett volna mégegyszer, mert egyszer már jó lett volna!

Előzmény: nagypapi51 (2841)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.10.17 0 0 2841

Teljesen igazad van, nem tudom, miért írtam H-t, mikor a Ballantines-ra gondoltam :)

Előzmény: gemini1966 (2840)
gemini1966 Creative Commons License 2013.10.17 0 0 2840

Hennessy bor párlat míg a  wisky gabonából készül.

 

Nem kell össze keverni a kettőt.

 

 

vlagyimir puityin

Előzmény: nagypapi51 (2834)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.10.15 0 0 2839

Ha nyáron készíti út közben, akkor nyári turista, ha télen, akkor téliszalámi...

ilyen egyszerű :)

Előzmény: Boar... (2837)
gombászok Creative Commons License 2013.10.15 0 0 2838

Én már csak egy ilyen bátor ember vagyok.

Te meg egy ilyen kekeckedő.

A tárgyi tudásomban meg légy szíves, ne kételkedjél, akár le is utánozhatod.

 

Előzmény: Boar... (2837)
Boar... Creative Commons License 2013.10.15 0 0 2837

Gyakorlatilag csinálsz egy szalámit ami nem úgy néz ki, mint a "téliszalámi", nem ugyanaz van benne, mint a "téliszalámiban" de bátran kijelented, hogy a "téliszalámi" túl van misztifikálva mert neked laza ujjgyakorlat a legyártása.

Nem ez az első alkalom amikor a határozottságod vezet a tárgyi tudással szemben...

Előzmény: gombászok (2836)
gombászok Creative Commons License 2013.10.14 0 0 2836

Egy kis képi ízelítő:

 

 

Némi nyálcsorgatás megengedhető.

 

Előzmény: gombászok (2831)
gombászok Creative Commons License 2013.10.14 0 0 2835

Caol Ilát én a sufniban nem előállítanám, hanem beállítanám, aztán adjál neki!

Előzmény: nagypapi51 (2834)
nagypapi51 Creative Commons License 2013.10.14 0 0 2834

...Agyonmisztifikálják, mint a skót viszkit, azt is tudják utánozni...

Igazad van, augusztusban Kézdiszékben ittunk 15 éves rozspálinkát, ízben-illatban simán veri a 'kommersz' Hennessyt.

(azért a Caol Ilát nehéz lenne sufniban előállítani)

Előzmény: gombászok (2827)
gombászok Creative Commons License 2013.10.14 0 0 2833

Megdumáltuk!

Előzmény: Siógabi (2832)
Siógabi Creative Commons License 2013.10.13 0 0 2832

Ha legközelebb készítesz gondolj rám, vevő vagyok. Ha jól látom nógrád megyei vagy. Kéthetente járok arra.

 

Üdv: Gábor

Előzmény: gombászok (2831)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!