Ebben a topikban írom majd meg a vonatos honlapom frissítéseit, ide lehet írni az elismeréseket, vagy a rosszalló megjegyzéseket, esetleg a hibák javítását.
Ha mostanában voltak, akkor sejtem, hogy melyik osztály volt az. Tök jó fejek voltak :)
Amúgy a hajtánypályára érkező csoportoknak mindig szoktam mesélni a királyréti kisvasútról, és a hajtányokról (értsd: globálisan miért épültek, stb..). Jöjjenek máskor is!
Épp tegnap érkeztem haza bánki üdülésünkből. Beismerem, nem néztem meg sem a vasútállomást, sem pedig a pályát, de igazából nem 'vasútas' kiruccanáson voltunk. Ellenben végigjárhattam a felsőpetényi kisvasút vonalát és nagyon meglepett, mennyire rendben van tartva. Hogy járható-e, laikusként nem tudom megállapítani, de szerintem nem lenne rossz, ha egyszer közlekedne rajta egy fotótehervonat. A dolog hátránya, hogy nagyon nehézkes lenne a résztvevők odajuttatása és mozgatása a vonal mentén.
Kisebbfajta csoda, de állítólag a romhányi vonal még járható. Nincs lezárva, a permetező Unimog nemrég végigment rajta. Azt szeretném kérdezni, hogy érdekelné-e a tisztelt hölgyeket és urakat egy mozdonyos fotósvonat arrafelé április végén? (Az utolsó utáni vonat utáni vonat. :)
A gyöngyösi kisvasút nagyon szeretne minél több utast szerezni, így van esélyes téli program is. Ha lesz hó, a két ünnep között meg lehetne próbálkozni egy fotós tehervonattal. A gőzös 3 Uba kocsival jöhet, előtte egy Mk, személykocsikkal. Az úticél egyelőre csak Lajosháza, esetleg tovább, ameddig biztonságos.