Shai pont ezen vigyorogtam én is:-) Angie 15 kilójával elboldogulok, de ha Roy szeretne a laza 30 kilójával az ölembe ficcenni , lehet, hogy bajban lennék:-)
Roynak eltörött a fém nyakörve a forrasztásnál tegnap, ma szerencsére megcsinálták, de a hülye gazdája mivel vitte el sétálni ma reggel? A húzóhámjában:-) Mozogni nem birok, olyan izomlázam van:-) Ki is találtam, hogy konditermek elé fogok állni, vihetik Royt sétálni 1 órára = komplett átmozgatás. Bérletet is lehet váltani:-)
Sok új kutya csatlakozott a klubhoz:-) Mentett kutyák. Van Szellő, ő egy 5-6 hónapos szerintünk vizslabi, őt egy idős hölgytől hozták. Nem tudott vele mit kezdeni,nem tudta sétáltatni. Szellő nem volt a lakáson kívül eddig, hihetetlen de mindennek örül legyen az egy fűcsomó vagy katicabogár. Van Bogi, ő 4 hónapos Noés kutya, és van Kamilla a mopsz. aki az eheti mopsz szaporitós kobzásból van. Őt ma láttuk előszőr, én majdnem elbőgtem magam. 4 éves körüli eddig 7 almot hozattak le vele. De mondjuk, ha azt mondják 15 éves simán elhiszem azt is.
Iszonyatos állapotban van fizikailag is a hátsó 2 lába iszonyat,a füle gyulladt, erőnléte -200, és úgy tűnik ismét vemhes, jövő héten műtik... Az, hogy a haverunk amikor hazavitte 5x fürdette és kezelte le bolhairtóval, mert hemzsegtek benne + 12 kullancsot szedett ki belőle az már tényleg csak hab a tortán. Mindezek mellett, egy nagyon barátságos kiskutya, Angievel egyből egymásra találtak, együtt bóklásztak a futiban. Nagyon kíváncsi vagyok , hogy mennyi idő alatt lesznek képesek belőle kutyát faragni. Szerintem minimum 6 hónap, de azt mondták optimista vagyok.
Kicist eltűntünk :) Nagy munkába voltunk a héten, kifestettük a lakást. Mostanra sikerült mindent a helyére tenni és a rumliból előkotorni a számítógépet. Bombi és Safi (macskusz) nagyon élvezték a nagy rendetlenséget. Bár szerintem csak ők. Bombi csak nő, és nő. Ámulok bámulok. Közben sikerült meg mentenem egy kiesett fogacskát:) Valamiféle kiszoktatást próbálunk eszközölni Bombi ügyben hetek óta, de egy kicsit kiszalad, ugat, és nagy ajtó rángatás közepette kopog, hogy ő bizony jönne be:) A két pulival nagyon jó volt a viszony, már annyira, hogy nem is hajlandó bent inni és enni, csak kint velük. A héten viszont történt valami, mert nagyon támadja a nagyobbik puli. Nagyon csúnyán meg is harapta. Jó Bombi se szent mert állandóan bele akaszkodik a szőrébe és tépi ahogy tudja... Eddig nagyon okosan sétált pórázon, most ugye már több mint 20 kg, és érzi is, érezteti is az erejét. Az utcán mindent ami él és mozog megugat, és mindenkire rámorog. Próbálok rászólni ilyenkor kicsit megcsípni, hogy viselkedjen, de esze ágában sincs abba hagyni.
Vettünk neki egy nagy fekhelyet, gondolva naívan, hogy a kicsi Bombika majd abba fog aludni, hisz az is puha, és párnás. Első alkalommal aludt benne úgy 10 percet, azóta se többet. Inkább lefeküdt mellé a parkettára, mintsem a piha puha ágyikóba. Persze tudni kell azt, hogy nem fekszik le, és nem ül le sehova ahol nincs szőnyeg :D Nagyságos Úr kicsit kényes.
Panni gratulálok nektek, nagyon ügyesek voltatok!
Lizizumi, nagyon szép dolgokat készítesz. Nagyon kreatív, és szép munka!
Kellemes Húsvétot, és sok kutyázást kvánok nektek!
zsazska egy keverék apró kutyusról van, bár már egyre jobban hajaz a tacsira (tacsi-csivi-snaucer keverék, nála az első kettő dominál). már "sokat" nőtt és le is fotóztam...fotóztam volna, de minden képen el van mosódva. amin nem, azon nem jön át a méret, de majd vlaamit kiokoskodom.
panni itt is gratula a vizsgához!:-)
balintkocsis köszi neked is a dícséretet. leendő gazdiként itt olvasgatva fel tudsz készülni egy sharp tartására, jellemére,stb:-)
lizizumi:irtó ügyes vagy!!!!!!!!!!!!!!!!:-)))))
shai várjuk a képeket majd:-)
zsazska látom nálatok is tuti koreográfia van tv-zés témában:D
Élmény lehet Angieval a tévézés :) Szerencsére nálunk ezt jobbára Gizmo szereti kiharcolni magának. Szamba csak fellép, bámul, belém keni a nyálát, majd odébbáll. Jumi még az, aki nagy örömmel pattan fel mellém, és bújik, mint egy kismacska. Cleo sajnos már képtelen efféle mutatványokra, de amíg fel tudott ugrani, addig elmaradhatatlan volt. Fejét folyton a nyakamba hajtotta, és szuszogva aludt. Most megelégszik azzal, hogy a kanapé előtt összegömbölyödik. :)
Szívesen rakok fel képeket, csak nem tudtam, hogy egyáltalán valakit érdekel-e. Próbáltam változatosan összeválogatni. Anyukámmal beindítottunk egy oldalt a varrományaink számára a facebookon Elizanikó Design néven, azt nem írtuk ki, hogy megvásárolhatóak. :)
Ezt a hármat régebben csináltam egymás után, mert a narancssárga leveles anyag nagyon tetszett.
A hímzéseket anyukám rakta rá, hímzőgéppel.Ezek a kicsi akármitartók kizárólag cipzárból és szalagból készültek.
Ezt egy lány kérésére varrtam, mert a facebookon látott egy általam varrott hasonló kutyás pénztárcát és mondta, hogy neki agaras és belga juhászos kell.
Ezt a szütyőt hagyta el a kisfiú.Ezt a táskát és a lila átlátszó zsebes lila neszeszert varrtam Tihanyban, a táskamintás neszeszert már itthon varrtam ma délelőtt.
Panni! Shai-nak teljesen igaza van. A csontnak biztosan inkább örültek, mint a fürdetésnek, és ezt teljesen meg is értem. De a lényeg, hogy már azon is túl vannak, és illatosan rágcsálhatják az ajándékot. :)
Tegnap a szép teljesítményük örömére fürdetést kaptak ajándékba:-) Kutyakozmetikus kutyás havernő meg az egyik haverom csinálták, mivel Roy konkrétan barna volt már. Feleannyira nem volt gáz, mintha én fürdettem volna, de azért megszenvedtek vele...
Angie baba tűrte. De most mindkettő csillog villog, jó illatúak:-)
Nyilván vasárnap velőscsontot is kaptak a sikeres vizsga örömére:-)
Molera rászokhatnál a fotózásra:-) Kekszi szokás szerint übercuki, Dalmácska meg nem is dagi...
Shai én feltölteném azt a videót elrettentő példának, hogy így nem szabad csinálni, de sajnos nekem sincsen meg.
Zsazska valld be már olyan régen írtam, hogy fel sem tűnt:-DDDDD
Azért így utólag bevallom, hogy jó volt az iskola, de baromira megterhelő volt két kutyával egyszerre.
Bár az tény ,hogy utána mindannyian aludtunk mint a bunda:-)
Mindig is irigyeltem azokat, akik ennyire kreatívak. Klassz lehetett a tábor annak dacára is, hogy jóval idősebbekkel voltál együtt. A közös hobby biztosan összekötött titeket.
Sajnálom, hogy a földön kellett megtalálnod azt, amit szeretettel készítettél és adtál a kisfiúnak. Csak remélni tudom, hogy nem szándékosan dobta el, épp csak feledékeny, és figyelmetlen, mint a legtöbb gyerek.
Panni! Gratulálok a vizsgához, mind a hárman ügyesek vagytok!
Molera! Nagyon klasszak a képek és a hozzá fűzött gondolatfelhők is! Igazán öröm ilyeneket nézni és olvasni!
A bulldog gyerekgazdijai rendesgyerekek, lelkiismeretesek és szívesen tanulnak, az idősebbekkel viszont valóban nem ajánlatos félreérthető beszélgetésbe bonyolódni, mert aztán számon kérik azt amit ők értettek és bárhogy is volt, úgy volt, ahogy ők gondolják. A kisfiúnak adtam egy saját magam által varrott szütyőt, amiben tarthatja a kakazacsit, de a többiek folyton leveszik és ma az egyik pad alatt találtam meg. Valahogy olyan sorsszerű, hogy pont én találtam meg. Kimostam és mostmár nem adom vissza.
Én most hosszúhétvégét tartottam, mert anyukámtól egy tihanyi patchwork tábort kaptam születésnapomra, ahova együtt mentünk. Nagyon jól éreztem magam, csak a Cápi hiányzott, de ott is találkoztam egy kedves kutyussal. A többi résztvevő nagy része minimum anyukám lehetett volna, de még annál is fiatalabbnak néztek, mindenkit két sosron ledöbbentettem. Először azzal, hogy 25 éves vagyok, másodszor azzal, hogy a 10 éve ezt a hobbit űző embereket is leköröztem, mert amiket varttunk, elsők közt végeztem el és percizitásban meg színek összehangolásában is csak lestek hogy én miket adok ki a kezem alól. De azért én még így is láttam a saját munkámban a hibákat. :D
Shai! Bizony, ilyen szép korban már minden nap ajándék, de remélem, lesz még belőle sok! :)
Panni! Én is szívből gratulálok a szép eredményhez! Este valahogy átsiklottam az írásod felett... sorry! Ügyesek voltatok, és klassz ötlet volt az oktatóktól, hogy szembesítettek a hibáddal! A későbbiekben is sokat segíthet, hogy már tudod, mi volt a hiba.
Panni gratulálok a vizsgához, szép eredmények! :-))))) Tedd fel kérlek a videót, ha tudod :-)))
Zsazska Gigike is köszöni, jól van! :-)))) Nem változott semmi, csak óvatosabban jár-kel, szinte tapogat a lábával. :-))) Hallani csak a nagyobb zajokat hallja, de ugyanúgy kitopog a kapuhoz és ugat :-))))))) Sokszor a semmit, de ez a dolga, ezt csinálja már közel 13 éve :-)))
Minden nap hálát adok a sorsnak, hogy még köztünk van és ilyen jól érzi magát! Rohama is nagyon rég volt már. Az altatatásos lábműtétje óta csak 1 nagyon enyhe.
Csatlakozom Shaihoz! Nekem is hiányoztak már a képes beszámolóid!
Én is megnézném az aprócska kutyust! Miféle amúgy? Keverék, vagy valamilyen fajtatiszta apróság?
Jót mosolyogtam a képregényen :) Annyira jól átjött a kutyáid jelleme. Ők tényleg ilyenek, és el tudom képzelni, hogy hasonló gondolatok foglalkoztatják őket!
Sajnálom, hogy Gigike elvesztette a látását! Nemrég volt nálunk Sebő basset, aki már 16 éves, és se lát se hall, de köszöni szép, jól van. Jókedvűen lépked, csóvál, minden porcikája arról árulkodik, hogy nem rázza meg a változás. Annyira helyes.
Biztos vagyok benne, hogy Gigike is remekül érzi magát mindezek ellenére. Jól teszitek, hogy nem változtattok semmin sem. Gyakorlatilag mi is végig tudnánk haladni a ház és a kert teljes területén bekötött szemmel is, még ha óvatosabbak lennének is lépteink.
Mondjuk tegnap még senki nem adott volna egy lyukas garast sem, hogy Roy levizsgázik:-)Aztán felvették videóra, hogyan dolgozom a két kutyával és akkor megértettem a problémát. Royjal kiabáltam semmit nem is volt hajlandó megcsinálni. Angie meg normálisan megcsinált mindent:-D Úgyhogy Roynál is változtattam a hozzáállásomon és mindent gyönyörűen megcsinált beleértve a hosszú maradást is:-) Ő 88 pontot kapott, Angie pedig 82 t a 100 ból:-)
Igyekszem lefotózni azt a "hatalmas" kutyát, csak sajnos sosincs nálam teló. Mondjuk nem félek attól, hogy felnő és nem tudom megörökíteni a méreteit:-)
Szuper, hogy a dögszik jól vannak! Gigikénél ez már korral jár, de hát ilyen szép korban...én az Ő korában már menni se fogok tudni:-)
Ezer éve nem hoztam nektek fotókat, hát most pótolom. A kommentek talán lefesti a kutyák személyiségét, talán...:-)
Dalmácska, Ő IQ-sága kircsilány szellemben
Porban fetrengtem! És akkor mi van?! Senki sem látta, úgysem hiszik el!Az a pár koszfolt meg minta és kész!
A fogpiszka méretű bot is bot! Rághatom nyugodtan! Vágod?!
Anya azt mondja, hogy megint vágósúlyban vagyok! 1. Aljas rágalom!! 2. Idén a pónihát a menő!! 3. Amíg a fülem eláll a fejemtől, hagyjon békén!
Na jó, anya ezzel a képpel meggyőzött! Ha már ebben a szokásos pózban is kisebb a fejem, mint a testem....mint egy szúnyognak! Azt mondta anya, hogy szülinapomra rendbe hozza a dolgot....Hát mit mondjak, ajiba egy velős csontnak jobban örülnék, mint egy hónapos fitness programnak!
Na ennyi volt, én innen egy tapodtat sem mozdulok! Muszáj pihenni! Vagy 3 km-t mentem....felháborító!
Jaj anya, gyere gyorsan, valami történt a lábammal!
Igen, jól látod anya, az a félelmetes "szörny" totál rám tekeredett és most elszívja az életerőmet, meg amúgy is pfúj, na! Vedd le gyorsan, ne nézegesd már!
Anya dobd el és taposd el! Veszélyes, gyilkos növényi szárnak álcázott ufo!
Mindig azt mondogatja anya, hogy nem illik Ő előtte mennünk. Hát akkor nesze! Erre folyton nyaggat, hogy haladjak már! Hogy ennek semmi se jóóóó!
Kekszike, Ő gondnoksága a'la miniatűr
Ezt a fetrengést eljátszom egy séta alatt 4-5 alkalommal! Most meg főleg, hogy anya reggel rám cseppentett valamit, igaz fél nap eltelt már, de én akkor is ledörzsölöm, akkor is, ha már gyakorlatilag megszáradt!
Nem értem miért mondja anya, hogy fiús vagyok! A pisilést tök csajosan nyomom! A többi béna, aki leguggol hozzá, az már nem csajos, hanem gyerekes...pfúj:-)
Anya azt mondta, ezzel a képpel fogja szemléltetni a jövőt "rácsok mögött" címszóval. Ez valami rejtett célzás tőle a nevelésemre utalva...1. Nem értem miért nem beszél egyszerű, rövid tőmondatokban. 2. Nem értem miért nem adja már fel! Úgysem tud meghatni semmivel!:-)
Na jó, nyeszlett banda pihenjetek a padon! Majd én felügyelem a dolgokat továbbra is! Nem eshetek ki a szerepemből!
Félreértés ne essék! Nem, nem hozzátok csatlakoztam, hanem alacsonyabb persvektívából folytatom a tevékenységem!
Molera az a vedlős extra nálunk is megvan :-))))))
Kérlek, fotózd le a kis kutyus-egér combót! :-)))))))))))
Itt sincs semmi extra :-) Dögszik jól vannak, Gigikém gyakorlatilag vak és alig hall, de nagyon jól kezeli! :-))) Picit hangosabban kell szólni hozzá, jobban mondva kiabálni kell, hogy halljon :-)))))) Mindent megtalál, semmit nem rakunk másként.
zsazska sajnálom, hogy belázasodott Szamba, reméljük tényleg csak ennyi volt és kész. Nagyon szuper lenne, ha sikerülnek kipróbálni Cleonál ezt az akupuntúrát, remélem sikerül utolérni a pasit.
mayakutya tényleg full generált toltatok:-) Én is gyors fejszámolás után pilláztam egy sort, de gondolom felétek ez nem számít drágának. a biztosításos dolog előtt értetlenül állok, de jó,hogy össze tudtátok vonni a lakásbiztosítással. Képeket is hozhatnál a kiscsajról, biztos sokat nőtt már:-)
panni természetes, hogy fejlődnek a kutyák, ügyesek ők:-) meg te is:-)
a közös séta elég fárasztó és izgalmas, de hasznos:-)
lizizumi: nem semmi hogy sikerült helyretenni a kis bulldogot, reméljük a gazdi erre jóváhagyását tette:) mivel így viselkedik a kutya, lehet még hálásak is érte,m ert ők képtelenek erre, de azért óvatosan, más kutyáját így fegyelmezni...rosszul is elsülhet, de tény, hogy ügyes voltál:-)
nálunk semmi extra, csak vedlés és vedlés, de persze csak az egyik, nehogy egyszerre letudjuk:-)
van egy új kiskutya a lakótelepen, kiskutya....olyan apró, hogy félelmetes, ,konkrétan sokáig csak a görényhám volt jó rá, mert alegkisebb kutyaméretből kiesett:-) egy cuki kis keverék, leginkább csivi és tacsi látszik rajta. irtó vagány kiskutya, aki kutyaként van kezelve. Hát Kekszi rajong érte és olyan óvatosan játszik vele, hogy mindenki csak ámul. Hát igen, Kekszi image-e inkább a tank és genya között szokott lenni:D Totál bele van esve a kiskutyába, nem győzőm neki mondani, hogy nem visszük haza:) Na jó, a kiskutya még kan is, szóval ez is emeli Kekszi rajongását, a kis Sodó nagy love:-)
Tegnap tiszta Cesar Milannek éreztem magam. Jár mostanában a társaságunkba egy francia bulldog kölyök, most kezd kamaszodni, elmúlt fél éves, eddig csak cukiskodott. Egy ideje viszont kiszemel egy kutyát magának, rákattan, dominál és a seggében van. A kiskutyát roma kisgyerekek szokták lehozni, nincs egy felnőtt, akit tisztelhetne a kisördög. Nem akartam beleszólni, gondolam nem az én dolgom más kutyáját megnevelni, de már a gyerekek keze felé is kapkodott és totál rákattant az egyik felnőtt beagle kutyusra, amelyik ha elege lesz, nem biztos hogy szépen fogja megmondani a nemtetszését. Így mégis beleszóltam. Grabancán ragadtam és lenyomtam a földre. Ha nem kabát lett volna rajtam szétmarja a kezem, de persze nem futamodtam meg, úgy fogtam, hogy lenyomjam a fejét, visított, mint akit nyúznak... Aztán szép lassan lenyugodott, addig fogtam a tarkóját, amíg teljesen megadta magát, elengedtem és feláltam, míg a kiskutya a födön maradt nyugton. Ezután mintha kicserélték volna! Jött törleszkedni, nyalta a kezem és sokkal nyugodtabb volt. Nem basztatta a beaglet és a gyerekeknek se kapdosott oda. Egészen beleszerettem a kisösrdögbe. A kisfiú aki általában hozza a kutyust sejpít és múltkor hiába hívtuk a kutyust, nem jött, valaki megszólalt, hogy rosszul mondod, úgy kell mondani, hogy Figajo, gyeje ide! Így már értette. :D
Ugye milyen klassz mikor látod a fejlődést, a változást? Csakis akkor tudsz változtatni, ha beleviszed őket a kritikus helyzetekbe. Meg fogod látni, milyen könnyen tudsz hatni rájuk!