Keresés

Részletes keresés

Dzsonszii Creative Commons License 2005.07.11 0 0 3584
Ez már nem új téma, a menedzsment beelőzött a technikának. Szűrőket kell berakni mindkét oldalán a kábelnek (zavarszűrő kondenzátorok kivédésére), árnyékolt, sodrott vezetékekben kell vezetni a 220-at a szűrőig, hogy ne legyen antenna a közvilágítási kandeláberből. Olcsóbb lesz? Kishazánkban kötve hiszem hogy az MM-fal vezetéken ilyen működni tudna más zavarása nélkül, csak a menedzserek hülyesége az egész, akik szerint a fizikát az ő bosszantásukra találták ki.
Előzmény: Törölt nick (3574)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3583
Persze ha jobban meggondolom, máris elszúrtam: ilyen gyári csodatrafókat használni... Tekerhettem volna toroidot egy inverterhez (1, azaz egy darab tranzisztor...), de győzött a lustaság... :-)
Előzmény: Törölt nick (3582)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3582
Én fordítva vagyok: mostanában határoztam el, hogy amiket annak idején különféle okok miatt kihagytam, most megépítem, rádiókat is beleértve, de QSO-zni már kevésbé van kedvem, maximum néhány CW-összeköttetéshez, és inkább hallgatózni a hangulat kedvéért. :-) Nehezen alkalmazkodom.

Szóval a következő húsz évre meg van a terv. Már épül egy nosztalgia Nixie-csöves óra, vettem egy gyönyörű szkópcsövet (DG10-119), egy GDO is készül, meg egy hangfrekis erősítő (a Quad már húsz éve szól, ideje frissíteni), frekimérő stb.

Nixie
DG10
Előzmény: hg3ipd (3581)
hg3ipd Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3581
Akkor indulna csak meg a skype meg az echolink. Vannak akiknek már rádió sem kell a QSO-khoz, csak echolink legyen. Igaz ott nem kell a LOG-ot sem vezetni, QRM és QRN sincs stb. Aztán lassan amatőr sem marad. :-(
Előzmény: Törölt nick (3580)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3580
Ezt nem azért tettem fel - állítólag óriási zavarokat produkál, ami az RH rádiózást szinte lehetetlenné teszi, ahol ilyen rendszer működik. Még nem olvasgattam utána, pont ezért érdekelnek a reakciók...
Előzmény: biker78 (3579)
biker78 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3579
Remek az ötlet, itt nálunk kéne ezt csak igazán megoldani, igy mingyárt megszünne
a T-nemtudommármi :) (volt matáv) monopólhelyzete, és sokkal gyorsabban, és
sokkal olcsóbban is fejlődhetne nálunk az internet elérés (is).
Előzmény: Törölt nick (3574)
biker78 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3578
Valószinüleg a váci helyi tv, megnéztem folyamatosan képújság, váci és környékbeli
hirdetésekkel. Az alatta lévő zene meg gondolom véletlenszüen megy PC-ről.
Nem mehet túl régóta, mert még én sem vettem észre. Érdekes hogy régi OIRT-ot
használnak (6,5Mhz-es hang) mert szinte már sehol sincs ilyen. (mindenhol 5,5Mhz)
Én egyébként az RTL hangját szoktam "referenciának" venni. (500,750Mhz)
Fél országban lehet hallani. :)
Előzmény: Sebi. (3575)
Sebi. Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3577
Nem papírokkal kell rádíózni. :))))
Előzmény: gg630504 (3576)
gg630504 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3576

"Szóval, egy darabig még nem leszek amatőr, bár nem is veszít velem sokat a szövetség... :-)"

De lehet, hogy én igen.

Nem kötelező sportszövetségi tag sportkub tagjának lenned. ( én sem vagyok )

Nem kötelező minden engedélyessel forgalmaznod. ( én sem teszem )

Ha vizsgázol, engedélyt szerzel, neked lesz több lehetőséged.

És nekem. ( önző vagyok :)

Előzmény: Rockmenyét (3570)
Sebi. Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3575
Érdekes... Csak zene megy. Viszont Vácon nagyon tiszta, és löket is van rendesen... Nem tudom milyen TV lehet. De csak zene van, kis szünettel.
Előzmény: biker78 (3573)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3574
http://index.hu/tech/ihirek/?main:2005.07.08.&228594

Internet a konnektorból
július 8. 12:22

[Napi Gazdaság]

A Google, a Goldman Sachs és a Hearst százmillió dollárt fektet az elektromos hálózaton keresztül szélessávú internetelérést kínáló Current Communications Groupba. A Current a legnagyobb egyesült államokbeli cég, amely a BPL (broadband over powerline) technikát alkalmazza, egyelőre kizárólag Cincinnati körzetében működik, de a befektetés révén várhatóan terjeszkedni fog. A BPL-előfizetők egy kisméretű, a konnektorhoz csatlakoztatható modemen keresztül érik el világhálót; a lehetőség fizikai alapja az, hogy a hálózati elektromos áram frekvenciája sokkal kisebb, mint az internetes jeleké, így interferencia csupán elvétve lép fel. A szolgáltatás előnye, hogy azok is igénybe vehetik, akiknek az otthonába sem a kábel-, sem a telefontársaságok nem vezettek be internetelérést biztosító vonalat. A rendszer ugyanakkor az elektromos hálózat fenntartásában és a hibák elhárításában is segítséget jelenthet. Az amerikai szövetségi kommunikációs bizottság (FCC) szerint az új technológia szélesebb körű alkalmazása az internet-előfizetés árának csökkenését is előidézheti. Az üzlet emiatt is illeszkedik a Google stratégiájába, amelynek egyik fő eleme, hogy a szélessávú internet a lehető legnagyobb tömegekhez jusson el. A Mountain View-i székhelyű cég szempontjából persze az sem érdektelen, hogy a Current gyors feltöltést biztosító hálózata ideális médiumot kínál videokereső szolgáltatásához.
biker78 Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3573
Szia !

Ebben a sávrészben nincsenek rádióadók, csak TV adó hangvivője lehet.
Megnéztem, érdekes hogy viszonylag kicsi a löket, és NBFM-ben sem olyan torz.
Viszont megtaláltam a képvivőt = 479.250Mhz + hangvivő (6,5Mhz) az 485.750Mhz
(UHF 22 talán ?) Szerintem valamelyik Budapesti (vagy környéki) TV adó hangja.
Előzmény: Sebi. (3572)
Sebi. Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3572
Sziasztok!

Nem tudjátok ,hogy a 485,750Mhz-en milyen zenei rádió van Vác környékén? Itt Budén is hallom.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3571
Mindig jelen volt mindkét típus - a maga építős, -összerakós és a vásárlós is, csak régen a döntő többség túl szegény volt a kész műszaki eszközökhöz, talán azért látványos(an kellemetlen) a változás...

A meglevő technológiák reprodukciója mellett ma is folyik kísérletezés, van még mivel játszani a rádióhullámok közt. Ott van például a DSP, vele pedig pl. a rövidhullámú, mikroteljesítményű összeköttetések - ahol egyébként szintén morzejelek közlekednek, csak egy pont akár fél percig is eltarthat -, mert a zajból ki sem vehető jelet, egy sáv hosszú megfigyelésével és vett adatok transzformációjávall "hallja meg" a számítógép. A jel-zaj viszony javítását lehetővé tevő törvények nem bonyolultak, csak ebben az esetben elég extrémek egyes paraméterek. De működik - milli- és mikrowattokkal akár több száz vagy több ezer kilométeres átvitel... Nagyon izgalmas.

A "mozgalmi jelleg" sem csak azt jelenti, hogy MRASZ-tag az ember. Valamikor feltétele volt a rádióamatőrködésnek a rádióklubba járás. Vívmánynak számított ennek eltörlése a rendszerváltás után, de nem azért, mert butaság volt, vagy felesleges dolog. Más okok miatt, mert pl. nem szabad elfelejteni, hogy a régi rendszerben egy klubtagság MHSZ-tagságot jelentett, aminek, elvileg, súlyos jelentősége volt, lehetett volna egy ember életében, és haladásnak, felszabadítónak látszott, ha valami "állampolgári jogon" lehetett a miénk.

Rádióklubok köré csoportosultunk, mert támogatások (pénz), technikai eszközök, fontos információk, oktatás forrása volt, és a közösség örömöt jelentett; kitelepüléseket, közönséget egymás sikereihez, segítséget a problémák leküzdésében, gyerekek oktatásának lehetőségét, önkéntes, a végzőjének is jóleső melókat egy közösségért. Elhiszem, hogy ebből ma nem sok látszik, de itt-ott még a maradékkal is lehet kezdeni valamit, akadnak még klubok, ahová el lehet járni, csak nem kell eleve elvetni az innen történő közelítést. És akkor rögtön érthetővé és természetessé válik egy csomó a meglevő szabályokból.

Azért meg kell jegyezni, hogy a többség megszokta annak idején, hogy ingyen megkapja, ami kell, ha mellettük mindenfelé éltek, léteztek "oszlopos" amatőrök is, akik sok hálózati csomópontot, átjátszó készítettek és üzemeltettek többé-kevésbé, gyakran teljesen önerőből. Mások számára aminek ára volt, és nem a saját munkaasztalukra került, az nem volt jó, ráadásul még jó darabig el sem hiszi senki, hogy nem más zsebébe vándorol, amit kiad a kezéből, hogy képviselik az érdekeit, akiket fenntart, így itt támogatásokból, tagdíjakból működő szervezetet sem lehetett a régiek helyébe állítani. Arról nem is szólva, hogy mennyivel több erőforrást igényel bármilyen szervezet, mint ami tagsági díjból beszedhető errefelé, és milyen rövidlátó a társadalom, hogy néhány sokakat érintő, de primitív igényt messzemenően kiszolgál, a tanulást, meg a hasonló tevékenységeket pedig magasról... Bár a rádiózás jelentősége valóban lecsökkent, de sokaknak okozott igen nagy örömet különféle formája, az iránymérést, többtusákat és az éterversenyeket is beleértve.

Szóval egyedül szerintem kevésbé jó, keresgélni kell a kapcsolatokat, és örülni, hogy valami olyasmiben vesz részt az ember, amihez legalább egy kis szellemi teljesítmény kell, nem a mindenható igénytelenség és tömegesség számít (szerintem ma százszor ennyi amatőrnek se lenne semmi súlya a külvilág szemében, nem járna előnyökkel), és nem a megmaradt szabályokat fúrni, rombolni (ami persze nem rád vonatkozik).
Előzmény: Rockmenyét (3570)
Rockmenyét Creative Commons License 2005.07.09 0 0 3570

A "gittegylet" témával kapcsolatban: én már sokszor majdnem elhatároztam :-) hogy leteszem az amatőrvizsgát, ahogy írtam korábban is. Viszont a lustaság meg a morse mellett (amit nem tartok hülyeségnek) az is visszatartott hogy a saját tapasztalataim szerint a rádióamatőrség már rég nem az aminek eredetileg indult. (Mondom, szerintem. Lehet hogy csak rosszak a tapasztalataim.)

Az én fantáziámban egy "rádióamatőr" egy kissé megszállott, talán bogarasnak tűnő fazon, aki antennákat, készülékeket épít, fejleszti a tudását, kísérletezik különböző megoldásokkal stb. Megosztja a tapasztalatait másokkal. Emellett persze ellátja a klasszikus rádióamatőr feladatokat mint pl. a segítségnyújtás katasztrófák esetén stb.

Ezzel szemben ma sok rádióamatőrnek (tisztelet a kivételeknek!!!) azt jelenti az amatőrködés, hogy:

"... vettem egy antennát az e-bayen, meg itt van ez a Yaesu FTDX-9000, matcherrel kihangoltam a cuccost, akkora a térerő a 600W-os sündisznóval, hogy az antenna körül lepotyognak a galambok, a környékbeli fák meg olyanok mintha Csernobilból telepítették volna át őket..."

Tudom, kicsit túlzás de tényleg nem egyszer tapasztaltam ezt. És abban is van valami, amit enigma2100 írt a lenézéssel kapcsolatban. Sokszor nem értem, az amatőrengedély miért van tudáshoz kötve? Miért nem pl. pénztárcához?

Régen az volt a cél pl. hogy minél kisebb teljesítménnyel minél nagyobb távolságot hidaljanak át. (DX, QRP cuccok stb.) Tudom, elektroszmog stb. kell a teljesítmény. De sokszor az amatőrködés kezd hasonlítani az általuk olyannyira megvetett "taxis mentalitásra"... Félreértés ne essék, nem a teljesítmény a mániám, csak példának hoztam fel.

A másik gondom az egésszel ez a "gittegylet" fíling. A merevség, a bonyolult szabályrendszer, az egésznek ez a "mozgalmi" jellege. Nem azt mondom hogy nem kellenek szabályok és csináljon mindenki amit akar, de....

Eh, fene tudja. Aki tapasztalta ezt, érti mire gondolok, aki meg így amatőrködik annak úgyis hiába magyaráznák.

Szóval, egy darabig még nem leszek amatőr, bár nem is veszít velem sokat a szövetség... :-)

Bocs a kissé hosszú hozzászólásért. Most biztos szereztem pár ellenséget....

hg3ipd Creative Commons License 2005.07.08 0 0 3569
Az áron kívül érdemes magát a csatlakozót is jobban szemügyre venni. Én pl először olyant vettem, amin a 4 érintkező nem volt egy sikban, mintha excentrikus lett volna a csatlakozó és csak csodálkoztam, hogy miért csak néha érintkezik. Még jó, hogy a rádió nem "pusztult" bele.
Előzmény: biker78 (3565)
hkr Creative Commons License 2005.07.07 0 0 3568
Hülyéséget írtam, természetesen a 2-es és 3-as régióban van kijelölve, így róluk nem hiszem, hgy tiltakoznának.
Előzmény: hkr (3567)
hkr Creative Commons License 2005.07.07 0 0 3567

Ez esetben a fél világ, egy nem létező sávon forgalmaz! DE FORGALMAZ!!
Tévedsz. Az 1/3-ad világ. Két körzetben ugyanis létezik a sáv. Európában nem.

Azért ez sem egyértelmű. Európában igenis létezik rádióamatőr célú felhasználás az 50-52 MHz tartományban, hiszen ez szerepel a CEPT/ERO/ERC-féle európai frekvenciafelosztási táblázatban ("európai FNFT").  A CEPT ezt a táblázatot azért készítette, hogy 2008-től a tagállamok mindegyike ennek alapján harmonizálja a spektrumhasználatot. Ugyanakkor benne szerepel az az óhaj is, hogy az egyes tagállamok már ennél a 2008-as időpontnál előbb bevezessenek mindent, ami ebben a táblázatban szerepel, és hogy ezt a frekvenciatáblázatot alkalmazzák a nemzeti felosztás megalkotásakor.  Vagyis.

"Although the implementation of this Table has been arranged for the year 2008 it is expected that CEPT member countries will endeavor to implement, as soon as possible, as many parts of the Table as they are able. It is also expected that the Table will be used as a source document by CEPT member countries for the development of Recommendations, Decisions, and European

Common Proposals (ECPs) for future Radio Conferences of the ITU and as background for development of national frequency allocation tables and national frequency usage plans."

http://www.ero.dk/doc98/official/pdf/Rep025.pdf

Vagyis, lehet, hogy a CEPT felett áll az ITU, de a CEPT tagállamok megállapodtak abban, hogy ezt a táblázatot képviselik egységes álláspontként az ITU-nál... Inkluzíve -minthogy benne van -  a 6m rádióamatőr használatát. Namármost az 1-es és 2-es régióban a sáv amatőr célú használatra is ki van jelölve, ők nem hinném, hogy nagyon tiltakoznának, az 1-es régióban a CEPT 46 tagállama pedig ugyanerre szavaz az ITU konferenciákon... Gondolom, van sok olyan ország az 1-es régióban, akik nem tagjai a CEPT-nek, és minden őmiattuk van, mert ők szavazzák le minden alkalommal azt, hogy mi magyarok 50 megázzunk, csak éppen a renitens államokkal, a CEPT közel 40 másik tagállamával, akik csakazértis engedélyezték a sávhasználatot,  nem mernek kukoricázni...:)

Ennek a dokumentumnak a legfrissebb verzióját amúgy 2004-ben hagyták jóvá a tagállamok, vagyis, a magyar FNFT készítésénél valakinek elsiklott a szeme valami fölött.  

Megjegyzem, mindez nem csupán a 50-52 MHz-re vonatkozik, hanem a 430-440 MHz-re, a 7000-7200 kHz-re és még sorolhatnám :-(

Előzmény: HG4I (3559)
flala Creative Commons License 2005.07.07 0 0 3566
Kis segítséget kérek.
Radióamatőr (még) nem vagyok. csak szimpatizáns, egyelőre pmr és cb sávon szoktam "forgalmazni". A CB-, és pmr rádióm mellett van egy vx7r-em is. Keresek programozó kábelt hozzá, és-vagy leírást beszerzési forrásokkal a hozzávalókról. Minden segitséget előre is köszönök !
Üdv:flala
biker78 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 3565
Mail ment.
Még annyit, hogy igen nagy különbségek vannak a 4-pol. jack dugók között.
Én itt Pesten vettem 100Ft-ért, de van ahol 500Ft-ért vesztegtik az alkatrész boltok.
Előzmény: robika1001 (3564)
robika1001 Creative Commons License 2005.07.07 0 0 3564

Üdv mindenkine

Yaseu ft 60 hoz kellene nekem adatkábel leirás meg rajz hogy gépről is lehessen programozni a memóriáját

előre is köszi  robika1001 kukac freemail.hu

ha5cti Creative Commons License 2005.07.07 0 0 3563

Innen látszik, hogy a minisztérium is egy gittegylet:-))

Előzmény: hkr (3562)
hkr Creative Commons License 2005.07.06 0 0 3562
Anélkül, hogy a "gittegyletről" (aminek amúgy én is tagja vagyok) ismételten elmondanám a véleményemet (el szoktam...), csak a tényekről:

A rendelet most 2,5 éves. 2,5 év kevés volt ahhoz, hogy BÁRMI történjen egy a közösség nagy többsége szerint szerencsétlenül megfogalmazott rendelet módosítása tárgyában, de még csak azt sem sikerült elérni, hogy a jogalkalmazó egyszerűen átértékelje a jogértelmezését, holott mint tudjuk, a rendelet szelleme, szövege stb...

Ez alatt a több, mint 2,5 év alatt a Magyar Rádióamatőr Szövetség (enigma szóhasználatával élve: "gittegylet") éjt-nappallá téve dolgozott az ügyön. Bár kezdetben nem volt egyértelmű a szövetség álláspontja, hiszen maga az elnök írta nekem kvázi, hogy minden úgy van jól, ahogy van, de aztán amikor kiderült, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki ezt nem így látja, módosult a szövetségi hivatalos vélemény. Azóta a jogalkotó (2,3 éve) mindig nagyjából 6 hónapot ígér arra nézvést, hogy a rendeletet felülvizsgálják. Én 2,1 éve írtam a miniszternek. Az akkori államtitkár - aki azóta a jogszabály betűjét kíválóan értelmező NHH elnöke -levelében akkor azt írta, ki fogják kérni a rádióamatörök véleményét. Ez meg is történt, mert a "gittegylet" egy tagja - állítólag partizánakcióban - közvéleménykutatást kezdeményezett. E kérdőívet maga az államtitkár küldte el nekem. Szóval látszólag komolyan lett véve az ügy.

Most 2,5 év elteltével az a helyzet (ezt pecsétes papír bizonyítja), hogy nem történt semmi :

"Engedélyes a HA5XA hívójel kiadására vonatkozó kérelmet korábban 2003-ban nyújtotta be. Kérelme akkor a rádióamatőr szolgálatról szóló 8/2002. (XII.25.) IHM rendelet 12.§ (4) bekezdése alapján [...] elutasításra került. Engedélyes azzal az indoklással nyújtotta be ismét kérelmét, hogy "...Mint azóta több fórumon elhangzott, a rendelet ezen pontja nem felel meg a rádióamatőr szolgálatot végzők számára, és ismereteik szerint az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban folyamatban van korrekciója..." Mivel a szabályozásban a két kérelem benyújtása között nem történt változás, ezért a rendelkező rész szerint kellett határoznom."

2005. június 6.

Tehát: hétfőtől kezdődően páros számú heteken a miniszternek, páratlan számú heteken az NHH elnökének küldök beadványt. Ha máshonnan nem, az elutasító levelekből mindig megtudhatjuk majd, hogy történt-e bármi a kérdéskörben.

enigma2100 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 3561

HG41 írta! (3397)

"megszűnt a szerencsétlen jogalkalmazás az "egyedi" suffixek ügyében;"

Ez igaz?  NEM!!!  Itt a példa! (3557)

Az a baj, a gittegylet tagjai lenézik a nem tagokat. Ez az írásaikból is kitűnik.

Magyarország rádióamatőreinek nagy része nem tagja a gittegyletnek és ez nem véletlen.

Üdv.

Előzmény: HG4I (3559)
HG4I Creative Commons License 2005.07.06 0 0 3560
Sri....
Lásd: 3406.

73!
Előzmény: hkr (3557)
HG4I Creative Commons License 2005.07.06 0 0 3559

Enigma!

Egyszer már kértelek, hogy észérvekkel győzzük meg egymást:

HG4I válasz | megnéz | könyvjelző 2005.06.01 09:13:24 (3407)

Örülök, ha tájékozott vagy.
Ha így van, akkor lécci oszd meg velünk ismereteidet.
Bár ez esetben nem értem a kérdéseket....

Ez esetben a fél világ, egy nem létező sávon forgalmaz! DE FORGALMAZ!!
Tévedsz. Az 1/3-ad világ.  Két körzetben ugyanis létezik a sáv. Európában nem.

üdv.

Előzmény: enigma2100 (3398)

Akkor NEM válaszoltál!

Most ismét kérlek, ídézd: ki, mikor írta le azt, amit állítasz!

Remélem megteszed, kíváncsian várom, várjuk.

üdv

Előzmény: enigma2100 (3558)
enigma2100 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 3558

hkr!

Nemrég egy gittegyleti (mrasz) tag ,itt a forumon állította, hogy a gittegylet (mrasz)elintézte ezt a problémát. Itt a bizonyíték a korábban írt hozzászólásomhoz!

Üdv.

Előzmény: hkr (3557)
hkr Creative Commons License 2005.07.06 0 0 3557
Ma megérkezett az NHH határozata a hívójelemmel kapcsolatban. Az elutasító határozat indoklása, hogy legutóbbi ugyanerre irányuló kérelmem elutasítása óta a jogszabály nem változott, így csak elutasító rendelkezést hozhattak.

Ergó: papírom van arról, hogy NEM TÖRTÉNT SEMMI.

És ez a lényeg. Sajnos. Mindenesetre mostantól kétnaponta beadok egyet, hátha megunják és történik VALAMI.

Előzmény: hkr (3419)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 3556

... vagy egy 20 méteres antennát az 15 méterre lévő vezetéktől.  Néhány antenna telepítési utasítása fel is hívja a figyelmet, hogy légvezeték ne legyen az antennamagasság kétszeresén belül .... dőlhet az antenna is, bár nem szeretjük elképzelni.

Én magam akkor voltam dilemában, amikor a liftakna tetejére (10. emelet) építettem az árbócomat ... mi lesz ha jön a hurrikán és eltépi a kikötéseket? aki alatta van annak meglepetés  lesz?  -  a megoldás: elemenként még egy plusz laza de nagyon erős és nem korrodáló  kötélrögzítés, ami normál körülmények közt terhet nem visel, csak baj esetén tartja meg az egész szerkezetet.  (amióta láttam három négyzetméteres ablakot repülni, már semmiben sem bízom:-)

Előzmény: HG4I (3555)
HG4I Creative Commons License 2005.07.04 0 0 3555
Ebben egészen biztos vagyok!
Sőt, ennél lényegesen több telephellyel rendelkező hálózatok is vannak, ahol minden egyes pont (antenna és tartószerkezet) esetében le kell folytatni a hatósági eljárást.
A múltkori levelemből kimaradt még egy korántsem mellékes követelmény - ez pedig a szükséges közműegyeztetés!

Képzeljük csak el, ha egy 100 méteres dőlési sugarú távvezeték oszlop közelében akar valaki egy 20 méteres antenna tornyot felállítani. Ennek is vannak feltételei....

üdv
Előzmény: Törölt nick (3553)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!