hm.. most éppen most adódna lehetőség, bár egyedül túráznék a kutyákkal.. Most eléggé elment a kedvem... Persze ha jössz a mecsetével, és vágod az utat, meg ugye ismered a terepet.. :) aztán lehet, h csak lemegyek mamámhoz Sopronba aludni.
Mit mondjak, Zala megye. Ezzel mindent elmondtam. Ha varsz a turaval oktoberig, akkor _elvileg_ ki kell legyen tisztitva, es fel kell legyen ujitva az egesz szakasz. Hangsuly az elvileg szocskan. Nagyon remelem, hogy tenyleg igy lesz.
Várhatóan péntek-szombaton megkísérelek Keszthely-Sümeg viszonylatban kékezni, egy alvással Z.szántón. Autóval mennék, mert kutyákat viszek, lenne hely, oda mindenképp, vissza Pestre még nem biztos. Pontos logisztika még nincs.
:) DE viccen kivul: Szerintem nem az a rutinos kekezo, aki veri a mellet, hogy en 3szor meg en 4szer, hanem az aki rendszeresen (kek)turazik. Persze amikor befejezed, es megvan az utolso pecset beirod ide a forumba, nagyon orulsz neki, de nem ettol leszel rutinos, hanem attol amit addig ateltel.
A pisztrángtelepről én is hallottam, szomorkodtam is miatta, mert szeretem azt a helyet, többször vettünk ott halat. Ahogy elhaladtunk mellette a vonattal, néhol látszottak az árvíz nyomai, de a medencékben sok hal volt és a sütőnél is nyüzsögtek a turisták. Úgy néz ki, hogy nagy kár érte, de valahogy túlélik.
Azt írtad, hogy rutinos kékező? Jajj, de jól esett, iszol valamit?
Komolyra ferdítve: hol vagyok én még a rutinos kékezéstől .... Véleményem szerint aki legalább egyszer teljesítette az OKT-t, az sorolhatja magát a "rutinos kékező" szekcióba. Nekem mindössze 435 km hiányzik ehhez .....
Tudom, brutális pusztítást végzett a patak, a pisztrángtelepet el is mosta. Ha belegondolok, hogy még abban horgásztam az árvíz előtt pár nappal, utána meg a telepről is, a patakról is a Hámori-tóba sodort a víz a halakat... amely már MOHOSZ-kezelésű víz, amely szervezet köztudottan egy vízfejű mammut, diktátor.
A kisvasút teljesen rendben megy már, nincs semmi gond a pályával?
Talán azért, mert ezeket jó régen hozták létre, amikor még tényleg a múzeumok "szárnya alatt" és támogatásával jöttek létre az ilyen kiállítások?
Azóta volt egy nagy zuhé és az Őskohó környékét kicsit elmosta a megáradt Garadna. Egy hete jártunk arra, a kisvasút sínjét már helyreállították, a kohó el volt kerítve, egy részén állványozva, amin munkások dolgoztak. Mivel csak arra kisvonatoztunk nagyon nem tudtuk megnézni, mi a helyzet.
Újmassa hogy tetszett? A 10/100 keretében májusban én is jártam ott, nagyon tetszett. Az őskohó mellett Lillafüreden a kohászmúzeumot is megnéztem, mindkettő ingyenes, viszont ennek ellenére nem valami összecsapott tárlatocskák, hanem rendkívül színvonalas, komoly muzeuológus munka, elsőre szerintem befogadhatatlan információmennyiséggel. Nagy élmény!
Más. Megérkezett a BAZ Megyei Kerékpáros Mozgalom díjazása is. Gyönyörű fém jelvény, nem gondoltam volna. A Bükk Forrásai mozgalom díjazását is sikerült begyűjtenem, igaz személyesen vettem át Miskolcon, a vasútállomástól 10 percre volt gyalog. Úgyhogy egy héten két mozgalmat is sikerült elismertetnem és a díjazást begyűjtenem.:D
Néztem :P Csak sztem mégegyszer nem veszem rá az 5 éves lányomat, hogy végigjöjjön velem arra és ráadásul szintidőn belül. :D Inkább a "7 Mérföldes Tekergés Ősz"-ön indulok vele, ott nincs szintidő.
ha a másik topik a "meztelen fotók a feleségemről" akkor ott lehet, hogy megköpködnek érte :) kabátból vagy PVC poncsó vagy Goretexes membránú. ez utóbbi télen és magashegységben is jól muzsikál, de árban 5-10szerese a másiknak. A Sandstone engem is sok helyre elkísért és elkísér de vízállóságban az ilyen középáras cucc nincs ott mint a másik 2.
Tanulunk, szép lassan tanulgatunk, mondta J. V. Dzsugasvili. Hát én is tanulgatok, a Vasi Volán honlapján megtaláltam Szombathely helyi közlekedésének menetrendjét, és - bár a hétvégeken eléggé sporadikus - van használható járat is. Köszönöm!
A Pomáz közelében levő János forrás környékén a viharok következtében több fa is kidőlt, az egyik pont úgy, hogy a száradó lombja eltakarja magát a forrást.
Mi most voltunk Kőszegen és onnan túráztunk, kirándultunk. A kollégiumban foglaltunk szállást.
Apartmant, 2*1 szoba, fürdőszoba, mert gyerkőcökkel voltunk. Tuti hely, tiszta, rendes. A gyerekekért fizettünk 1.100.--ot és a felnőtt ár pedig 1.800.- + 300.- idegenforgalmi adó.
Kérésünkre még hűtőt is raktak be. Tv a közös helyiségben. Az egyéb szobák 3-4 ágyasok, de ott is tisztaság volt.
Csak ajánlani tudom annak, aki csupán szállásként veszi igénybe. Napközben mi nem voltunk otthon. Nagy udvara és parkja van. A kocsinak parkoló.
Apropó! Ha már szóba került Kőszeg és környéke! Tudja valamelyikőtök, hogy Szombathelyen a vasútállomás és az autóbusz pu. milyen távolságban van egymástól (méter és/vagy perc)?
Összesen az útbaigazító táblák alapján 113km lett, ami reálisnak tűnt.
A turista jelzések:
-Szemerétől Kupán és Rakacán át Katalin-majorig tejesen újak, rendben megtalálhatóak.
-Katalin-majortól Csonka-hegyig hiányosak és sok helyen a régi jel van. Gondolom innen jönnek az új jelek Kányig. Innen újra a régi hiányos jelek Szemeréig.
Távadatok:/útbaigazító táblák alapján/
Szemere 0 km
Fáj 8 km
Felsőgagy 14 km
Szanticska 20 km
Abaújszolnok 26 km
Felsővadász 32 km
Kupa 38 km
Lak 44 km
Irota 53 km
Kecske-pad 57 km
Rakaca 62 km
Debréte 69 km
Becskeháza 76 km
Antalmajor 78 km
Perecse 97km
Kány 100 km
Szemere 113 km
Igazolások:
Szemere: Elvben a polgármesteri hivatalban van a Cserehát Turistája bélyegző, hétvégén kocsámában tudtam pecsételni
Kőbánya-bérc: Kód rendben
Szanticska: Falu elején büfében Cs T bélyegző
Abaújszolnok: Csak az OKT-s bélyegző van
Felsővadász: kocsmában Cs T bélyegző.(A kocsma zárva vasárnap 13-17-ig!!!!)
Kupa: A buszmegállónál lévő boltban céges(nyitva hétköznap 7-14-ig)
Lak: nem találtam Cs T bélyegzőt, így maradt a céges
Péter-völgy-fő: kódot nem találtam
Irota: Cs T bélyegző a Petőfi u.86 szám alatt a P- mentén
Rakaca: Kódos bélyegző az út bal oldalán(Debréte irányában egy telefon oszlopon)
Becskeháza: Templon kerítése kódolt bélyegző
Csonka-hegy: Kód valószínűleg meg van kavarás miatt nem találtam.
Perecse: templom kerítésén kódolt bélyegző
Darvaspuszta: magányos fán a kód rendben.
Szummázva: Gyönyörű utakon halad a jelzés, és az új jeleknek hála minimalizálódott az eltévedés, keverés valószínűsége,(A Katalin-major-Keresztéte szakasz kivételt jelent.) élvezhetőbbé vált az útvonal. Azért a hosszú gatya nem árt. Ja és egy fontos dolog a kisebbséggel összetűzésbe egyszer sem kerültem, sokszor segítőkészek is voltak, de azért nem árt az elővigyázatosság. Mindenkinek aki neki vág ennek az útnak, kívánok kellemes és élményekben gazdag utat. :)
Végüé is szombaton jött el a befejezés napja. Vonattal ki Tornanádaskára, onnan elvben 2 perc múlva indult a busz a gyakorlatban 10 percet késett. Már-már azt hittem, hogy nem várta meg a vonatot a busz. A következő busz délben lett volna így csak a stop maradhatott volna. De jött. Antalmajornál leszálltam, és egyből irány Szemere.
Már előző nap rossz érzésem volt vmi miatt ezzel a szakasszal kapcsolatban de hát mit lehetett tenni, valahogy körbe kellett érni. Az első 2 km aszfalt, ez hamar eltelt. A térkép az aszfaltról való letérés után jelleghatáron jelölte az utat. Én egy kicsit arébb a 261m-es csúcsra vezető úton próbálkoztam, mert egyik úton sem láttam jelzést, és ez utóbbi tűnt szimpatikusnak. Felértem a 261m-es csúcsra. Gyönyörködtem egy kicsit a panorámába, majd irány balra le. A térképen a lesnél található útra megérkeztem. Innen Katalin-majorig egyértelmű az út. Katalin-majorhoz érve balra kanyarodunk a térképen jelölt aszfalt útra.(Rég lehetett ez aszfalt). A jobbos letérés meg van, de szerintem többet haladtam e régi műúton, mint amennyit a térkép jelöl. És innen jön a szép rész. Innen útmutatóként egyedül azt tudom ajánlani, hogy jelzésről jelzésre haladjunk, nagyjából az egyenes irányt tartva. Nehéz szakasz, időigényes. (legalább dzsindzsa nincs) Egy kis idő múlva becsatlakozik az Északi Zöld, és immár jól jelzett erdőben haladhatunk. Az Északi Zöld balra eltér, innen egyértelmű az út a Felső-völgyig. Ott viszont, ahogy megérkezünk a Somos nevezetű helyre a jelzések felszívódnak, és csak egy-egy öreg fán régi leszürkézett jelek voltak. A Köbli-hídat is nehezen találtam meg. Ahogy leérünk a völgy aljában jobbra fordulunk Tornaszentjakab irányába megyünk 100-200m-t és balra bevezet egy út. a Köbli-híd ott állt összeroskadva. Kis patak lévén könnyű átkelni száraz lábbal. A patakon átérve egy erdőbe érünk. Itt találtam egy fehér alapot. Innen semelyik irányba se út se jel. Nem tudtam mást tenni betájoltam DNY-i irányt és irányba mentem. Kb fél óra mászkálás után keresztezett engem az a szekérút, amely a Csonka-hegyhez vezető gerincen volt található. Ezen balra kanyarodtam. Kb. 300m-t haladtam és balról bejött a jelzés. Na mind1 legalább a jel meg van. Elindulva a geincen a jelek fokozatosan fogytak, míg végül eltüntek. Végül az út/mint útólag leesett/, a Csonka-hegy előtti völgybe jobbra kanyarodott le. Ezen haladtam vagy 500m-.t délre. Rossz érzésem volt, gerincen kellene mennem. Az első lehetőséget kihasználva felmentem. És a gerinc tetején gyönyörű új piros sáv jelek voltak. A sok kavarás miatt nem volt időm a Csonka-hegyre egy kb. 2km-es oda-vissza szakaszra a kódért, inkább fényképeztem. Le Keresztétére a faluban kékkúti ásványvizet fogyasztottam.Innen Kányig gyönyörű új jelek, egyértelmű az út. Keresztétét jó minőségű úton hagyjuk el. Beérve az erdőbe egy látszólag gazos helyre visz be a jelzés, de járható és a gaznak is hamar vége szakad. Perecsén egy idős néni hívott be magához egy pohár űdítőre. Mesélt a falu életéről. Perecsét 24-en lakják, és mindenki idős ember. Élni sem egyszerű itt. Heti egyszer jár fel a mozgó bolt, busz is napi egy van. A bélyegző rendben megtalálható a templom kerítésén. Ha esetleg vkinek mégse sikerülne a közelben lakó bácsi útba igazít. Kányon elfogytak az új jelek. :(
Kányi csárdához könnyű áttalálni. Ha jel nem is sok, de őt az van. Kányi Csárdánál a Cartographia-s térkép helytelenül jelzi a jobbra letérést. A jobb kanyart, a tanyához vezető bekötő úton meg kell tenni. Innen fenn a gerincen jelleghatáron vezet utunk. Darvaspusztáig jelzéssel nem találkozam. Darvaspusztán egyetlen gémes kút jelzi, hogy odaértünk. Az út melletti nagy fán kicsit kopottasan, de megtalálható a kód egy régi jelzés társaságában. Innen kihasználva a Cserehát nagy előnyét, hogy belátható a hegytetőkről előre további utunk, haladtam Szemere felé. A Kánás-völgy alján találkoztam 2 turázóval, akik szintén a túramozgalmat csinálták. Innen a völgy alján haladunk a műútig. A műúton pedig beérkezünk Szemerére, ahol 2 kocsma is vár bennünket. És elértem a várva várt befejezéshez is. Örömmel szálltam fel az encsi buszra, mely Forró-Encs vá.-hoz vitt. Innen vonattal haza.