Csakhogy azok nem voltak félinformációk, már hivatalosan leírva és kiment a szakszolgálatokhoz. Persze ahhoz képest van egy kis változás. Kíváncsi vagyok, ide mered-e írni, milyen korlátozásokkal indulhat be az üzem és ennek főleg hétvégén milyen hatása lehet a menetrendszerűségre. Én nem fogom.
De nagyon röhögök. Új mértékegység született, a hülyeségé... 😂
Igen, az ilyen félinformációk terjedésének könnyen gátat lehetne azzal szabni, hogy az információ birtokában lévők tételesen megcáfolják a pletykákat.
Tehát egy világos választ szeretnék arra kapni:
Igaz-e, hogy lesz állandó korlátozás a két AT állomás között tartózkodó járművek számára vonatkozóan?
Igaz-e, hogy lesz bármilyen egyéb állandó korlátozás (a tender elvárt műszaki tartalmához képest)?
Igaz-e, hogy lesz szükségüzemre vonatkozó korlátozás?
Feltételezem, hogy Vasútvill66 nick-el ezek az információk megvannak. Azt csak sejthetem, ha ezekre nincs egyértelmű válasz, akkor a választ nem egy egyértelmű és határozott "nem". Hanem vagy az, hogy "még nem tudjuk", "dolgozunk rajta", "nem mondhatjuk meg".
Én mindenesetre szeretnék egyet menni holnap reggel, és csak remélni tudom, hogy nem Dezső vagy Csörgő bukkan majd fel.
Az ilyen félinformációk alapján születnek a félrevezető cikkek. Nem lesz dízel a vezeték alatt, és a tervezett új menetrend tartható lesz, ennek nincs műszaki akadálya.
Akkor most megpróbálom összerakni, hogy mi történt:
- a zavartatásméréseknél problémák jelentkeztek, - gyorsan kifutott egy (meg nem erősített) közlemény az emiatt várható korlátozásokról, - az utolsó napokban a kivitelező megpróbálta kiküszöbölni a felmerült problémákat, úgy tűnik befele azt kommunikálták vagy úgy látták, hogy meg tudják oldani, - azonban úgy tűnik ez mégsem sikerült?
Tehát érvényes lesz a két AT közti 1 db. V43/ 2 Flirt korlátozás? Tartható egyáltalán így a meghirdetett menetrend? Vagy maradnak a dízelek mégis?
A projekt fő ötletgazdáját nem hívták meg? Vagy nem vállalták volna be hogy tíz percen keresztül folyamatosan sípolni kellett volna beszéd közben mert kb. annyi ideig hülyézett volna le mindenkit diadalittasan, akinek így ebben a formában nem tetszuik a projekt? Esetleg nem vállalta mert élőben nem tudta volna letiltani a kritikusokat? :)