Rossz ilyen rábaszásokat olvasni. 1 hónapja állítottam le az Omegámat(2,5td). Ma úgy gondoltam beindítom és indult is. Kicsit kuruttyolt hátul az üza. szivattyú mert nem sok a nyál benne, de indult egyből. Az üzemanyag szivattyúval 17 év használat alatt sosem volt bajom. Imádom amikor valakinek elromlik valami(meg még 2 ismerőse haverjának) egyből jön a típushiba. Nagy segítség. Ellenben nekem is elkezdett párásodni egy időben nagyon erősen. A hiba az volt, hogy beragadt belső levegő keringetésen. Klímád van? Ha klímázva is párásodik, valószínűleg ez lesz a baj nálad is! Hozzáértő szerelőnek nem gond megcsinálni.
Na, nekem már is segítettél - akkor ezeket, amiket cseréltél, nekem már nem kell :))
ideje volna megtalálnunk az apró hibát!
Plusz még ami bajom az autóval, párásodik. Mindig, de esős időben durván. Ventillátor ház kipucolva, száraz, pollenszűrő is, és mégis... kicsit jobb a helyzet résnyire lehúzott ablakkal.
Nyáron vettem, 450ért. Akkor minden szépnek, és jónak tünt. Azóta már motort is kellet cserélnem. Igazából km-t alig mentem vele. Minden előzmény nélkül egyik reggel nem indult, azóta van új akksi, ízzítók, gyujtáskapcsoló,üzemanyagszűrő, adagoló felújítva, porlasztók bemérve, de nem indul. Kb annyit költöttem rá, amennyiért vettem. Iszonyat csalódás az autó.
Nem kell, hogy ismerjelek és nem kell látnom a kocsid. Elég volt elolvasni, amit leírtál. Sajnos az Omegák 95%-a hasonló hibákkal küzd, ami nem ISS csoda. De ha már itt tartunk, árul el, mikor és mennyiért vetted és eddig mennyit költöttél rá? Megvétel előtt voltál vele állapotfelmérésen? Hibakódok ki lettek olvasva?
Te miről beszélsz, ember? Ismerjük egymást, láttad már a kocsim? Akkor? Nyilván vinném szerelőhöz ha módomban állna. De sajna nincs kihez vinnem, ennyi. Mindenhol márciusi időpontot kapok...
És mit szeretnétek? Az igazat, vagy hazudjunk? Az igazság az, hogy fillérekeért vettetek lelakott, lefutott romokat. Csodák nincsenek. El kell vinni szerelőhöz, vagy el kell adni! Ennyi...
Üdv. Ugyan ez a gondom. Azóta új akksi, új izzítók, új gyujtáskapcsoló átnéz minden, tele tank, és semmi. 1-2rúg, meg pöfög párat, de nem indul. Nálam nyomja az üzemanyagot, egyik porlasztónál megnéztem... Hihetetlen....
Adva egy Omega Dízel, 2,5-ös, a 6 hengeres BMW-től származó motorral, 1998-as
Szabadban áll, a múltkor, mikor qrva hideg volt, nem indult be - tekert, rúgott 1-2-t, de nem. Akkor betoltuk garázsba, rátettem egy hőlégfúvót a motorra, és megmelegítettem a szűrő körül.
Utána indult.
Na, ma megint nem indult, pedig direkt télálló prémiumot tankoltam bele, és annyira hideg se volt.
Az autó elég jó állapotban van, izzítás megy (csak egyben néztem a hatot, nem egyenként) de gyanús, hogy beindulás után mindig nagy füstöt nyom. Szűrő tavaly volt cserélve, azóta alig ment pár ezret.
Merre keresgéljek?
Kösz
ui: előző tulaj mondta, hogy nehezen indul, ha már csak 10-15 liter üanyag van benne, ennek is lehet köze hozzá?
A gyári érték 5 mg, négy és hat között semmi különbséget nem lehet észrevenni, héttől meg erősebben kormol hirtelen gázra. Sok "szaki" fülre állítja be, vagy a bc szerint, egyik sem jó, normálisan gyári diaggal vagy op-commal lehet beállítani.
Ki kell olvastatni a hibakódot, szinte bármitől bevillanhat.
A túlfogyasztás hdk fej beállítás miatt is lehet, 3-9 mg/löket között lehet állítgatni, én 4-4.5 milligrammra állítottam, országút 5-6 liter, város maximum 7.5 liter.
Durván lehet ellenőrizni a kijelzőn, meleg motornál minden fogyasztót lekapcsolva 0.6-0.7 liter /órát ír ki 4.5 milligramm mellett. Nálad ez valószínűleg 1.3-1.6 lehet.
Sziasztok! B Omegám 2,5 td 131 lovas fedélzetin és valoságban is 9,5 litert eszik nem is a városban, mert ott még ugye elnézné az ember, hanem autopályás hssználat dorán 130-as temponál is. Kicsit sokallom, mellesleg néha felfelvillan a motor lámpája, de azonnal el is alszik. Mi lehet a baj? Adagolo beállitás?
Sziasztok ! Olyan kérdéssel fordulok felétek , hogy adott egy 1998-as 2.5td omega ( 130 le) aminek műanyag kupakos olajszűrőháza van egy kilehet-e cseréni alumínium házasra minden átalakítás nélkül vagy nem . Válaszotokat előre is köszönöm !
Faceliftes B omegához (1999 év végi sedan, ha ez számit), keresek könyöklőt. Sajnos nyáron elrepedt, most már teljesen el is tört a felnyitható teteje, és rettenetesen zavar, csúnya. Túrtam a netet, de egy piros bőrrel bevonton kivül semmit nem találtam (azt is 15000 Ftért, ami nálam a rablás fényes nappal tipikus esete).
Csak utolért engem is a geb×sz, (2.5td) mentem haza pár napja hosszútávról, jó hideg volt, feljebb vettem a fűtést és csak langyosat fújt be, felnyitva a motorháztetőt a kiegyenlítő tartály sziszegett folyamatosan.
Az átlagnál keményebb vízcsövek, hengerfej baj, (hőfok max.90) elmentem megrendelni a hf. tömítést +szelepszár szimeringet ha már bontva lesz, (4km) hazafelé már cefet mód kéken füstölt, a kipufogó is olajos volt.
Ma levettem a hengerfejet, tökéletes állapotban van, semmi repedés, a szelepek fém tiszták, a tömítés fém részénél volt egy apró repedés a műszerfal oldali utolsó hengernél, ezért nyomta a vízteret a kipufogógáz, és ennél a dugattyútérnél tiszta olaj volt minden, a kipufogócsonkban is olajfilm volt!
Létezik hogy a szelepszár szimeringnél ennyi olajat benyomna?
Vagy dugattyúgyűrű törés lehet?
Igazából ma már sötétben nem akartam folytatni a szerelést, az utolsó henger meg teljesen fent volt így nem tudtam megnézni a henger falát, felülről ki lehet 100%-ig szűrni egy gyűrűtörést vagy mindenképp ki kell venni a dugattyút?
Akárhogy is nézem máshol nem mehet be a hengerbe az olaj, bár szerintem ennyi alulról sem jöhetne be.
Neked kell szomorkodni, ugyanis semmit nem fog a hátsó féked, ennyit a legpuhább betéttel sem bír ki. A gyári meg nem puha, két betétcsere után kuka a tárcsa.
Nos negálós barátunk megint, mondhatnám szokás szerint csak dezinformációt terjeszt és negálgat engem. Állítólag a moderatúra figyel bennünket, akkor nem értem miért nem cselekszik! Mindegy! Térjünk a lényegre!
Az autó első tulajdonostól új korától fogva végig vezetett szerviz könyv!
Nem valószínű, hogy első a tulajdonos, ugyanis az IXL-es rendszámok 2003 második félévében mentek, feltéve, ha csak valamiért nem lett átrendszámozva. Ettől még lehet szervizkönyve...
kiváló műszaki és esztétikai állapotban van, kiváló motor, pontos 5 sebességes kézi váltó, kulturált szép megkímélt utastér, új lengő karok által koppanás mentes futómű,
Ezt személyesen lehet ellenőrizni, bár a képek alapján érdekes az ajtók és sárvédők színkülönbsége, valamint a gyűrött üléskárpit...
feltéliesítve, friss olaj a hozzá tartozó szűrőkkel, új gyertyák, teljesen új fékek, új akumlátor,
Alap, hogy vásárlás után ezeket cseréli az új tulaj, nem árképző...
Extrák: tempomat,
"Mindegyik" 2.5TD tudja, maximum tanítani kell és kart cseréni...
multi kormány,
Nem látszik a képen, de elképzelhető...
nokia be épített kihangosító,
Utólagos extra, manapság sok mindenre nem tudod használni...
szervó, 4 el balak,
Kérhető...
2 el tükör,
Alap...
isofix,
???
fedélzeti compiuter, ABS,
Alap...
ASR,
Dízelben? Omegában?
dupla automata jéghideg klíma,
Jéghideg az lehet, de nem automata...
elektromos ülések,
Alap...
ülésfűtések,
Ha működik akkor jó...
és rengeteg extra amit fel sorolhatnák,
Sorolt néhányat, pedig nincs benne. A teljesség igénye nélkül, ami nincs: tolatóradar, Edition 100, elektromos fejtámla, kikapcsolható légzsák, függönylégzsák, elektromos tolótető, automatikusan sötétedő külső tükör...
garantáltan 7, 8l/100km az ár irányár.
Ha 100-120 fölé nem hajtod, akkor garantált a ez fogyasztás, az árból pedig sokat kell alkudni...
Gondolom, ha benne van a hirdetésben, akkor ott van! Könnyen ellenőrizheted. Mercedesem is van(300E) és pont nincsenek benne az Omegában meglevő extrák(fűtött első ülés, tempomat) mégis sokkal drágább kocsi. Az Opel Omega olcsón ad kényelmet.
Igazából arra gondoltam hogy egyáltalán adtak-e ilyen extrákat hozzá 99-ben mint pl tolatóradar vagy automatikusan sötétedő belső tükör.
Igazából Mercedes párti vagyok de bármilyen autót elismerek ami jó és most jelenleg azok az elvárásaim mivel még fiatal vagyok és minél több pénzt félre akarok rakni, hogy olcsó jó állapotú kényelmes tágas relatív olcsón fenntartható legyen és sajnos nagyon extra függő vagyok tehát tempomat füthető ülés alap :)
Nem igazán értem mire gondolsz amikor azt kérdezed "valósak-e ezek az extrák", merthogy ezt csak úgy tudod leellenőrizni, hogy odamész a hirdetőhöz és megnézed. Nekem 2000 IX. hó óta van ilyen 2,5td Omegám,(is) csak kombi. Hetven egynéhány ezer km volt benne amikor hozzám került, most 400000 nél járok. Hétköznap, napi 2X40 km távolságot megyek vele az M0 és az 51-es főúton, 90-110km/h sebességgel és a hirdetésben leírt fogyasztást produkálja. Télen kicsit többet. A kopó alkatrészeken felül egy generátor, és egy hűtő volt cserélve. Hátul még a gyári(21 éves) GM féktárcsák vannak! Nagyon megbízható, kényelmes autó. Persze nem hibátlan. A karosszériájára sokat költöttem de mindig újra rozsdásodni kezd. 5 nap múlva lejár a műszakija és valószínűleg nyugdíjba vonul! Látom Audi és Mercedes iránt is érdeklődtél korábban. Egyik sem jött be?
Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni. Láttam egy Opel Omega B Edition 100-at a neten mindjárt be is linkelem, nagyon szép állapotban van és nagyon felszerelt, az állapotot a képek alapján a felszereltséget meg a leírás alapján írom :D
Abban szeretnék segítséget kérni hogy tényleg valósak-e ezek az extrák illetve nektek mi a véleményetek az autóról ? Nem ismerem ezt a típust egyébként 2.5 TD motorral szerelt( erről annyit hallottam hogy ez egy 6 hengeres BMW motor ) menyire megbízható illetve fogyasztása mennyire jön ki vegyes használatban.
Öntesz egy tiszta kannába 3-4 liter gázolajat, az adagoló be és kimenő csövére átlátszó csövet kell rakni, a két végét a gázolajba (kannába) és lelégteleníted, indítás után három percen belül kiderül hogy tömít az adagoló rendesen, vagy levegőt szív valahonnan. Ha a kimenő ág három perc után is habos, buborékos akkor falsot szív az adagoló. Visszacsapószelepből csak az a fajta jó aminek minimális a nyitási ereje.
A motor néha nem indul, csak sokadik indítózás után. Egy szelep lett berakva a nyomó ágba, visszafolyás ellen és egy kézipumpa ideiglenes jelleggel. Az AC megy de ez nem segít rajta. Viszont kézipumpázás után egyből ok! Olyan mintha visszafolyna az olaj és nem lenne benne semmi a csőben. Hosszabb indítózás után - ha az akksi is birja, vagy bikakábel - el is indul egyéb segítség nélkül. Lelevegősödne a rendszer? Az üzemanyag nem folyik ki sehová, tehát visszafolyna a tankba? Lehet az, hogy a szivattyún belül levegősödik a rendszer? A jelenséget produkálta teli-fél-negyed tanknál is, nyáron gyakrabban télen ritkábban, 5 óra állás után is, de volt hogy három hét után is elsőre indult??? Szerelőt még nem találtam aki tudott volna mondani valamit.
2001-es évjárat. 2.2-es benzines Y22XE automata. Váltóhibásan vásároltam, majd váltót cseréltem rajta. Amíg lent volt a váltó, kicseréltem a váltó felőli főtengely szimeringet a blokkon. A felszerelt váltóban új olaj, olajszűrő és karter tömítés. Ezt követően rendbe raktam a motort, új főtengely szimering előre is, új karter tömítés, új olaj és olajszűrő, új hengerfej tömítés, új szelepszár szimeringek, új szelepfedél tömítés, új vezérműtengely szimeringek, új O gyűrűk, új termosztát, új vezérlés (kompletten nem csak a szíj), új hosszbordás szett, friss fékolaj, friss szervóolaj, friss fagyálló, új fűtőradiátor (Valeo, nem kínai fosok), stb. stb. Futómű rendben, szükséges szilentek cserélve. A karosszéria rozsdamentes szép állapotban van, fényezési hibák kijavítva. A kipufogó rendszert is kicseréltem a katalizátortól kompletten.
Kis segítséget kérnék.A Vaterán találtam olcsón jó állapotú hátsó dobot 2.5 V6 Omegáról.Az enyém 2.2-es a a kipufogó rendszerük szinte megegyezik az elejét kivéve vajon jó lehet a dobja az enyémre?
Autósboltba néztük katalógusba, rajzokon, nem láttunk különbséget csak a cikkszám más.De mégsem merték rámondani egyértelműen hogy jó rá.Így most tanácstalan vagyok.....
A kétcsöves kipufogórendszerem okát amúgy se értem ez csak 4 hengeres motor minek rá ilyen.Kutattam utána de nem találtam semmit mi a lényege?Nem V-motor,nem nagy köbcentis.akkor minek?Gyári dobon kívül nem is lehet fölrakni rá semmit.Nincs két bemenetes dob a sport dobok között meg pláne.Y-al fölrakni egy bemenetes dobot tuning műhelyek szerint gányolás.
A 2.5dti-t semmiképp nem ajánlom, méregdrága javíttatni, a 2.2 benzines viszont olcsón szerelhető sokkal jobb konstrukció, szinte megegyezik a 2.0 16v-vel, egyedül a szíj cserére kell nagyon odafigyelni.
A hirdetéssel van két lényegtelen probléma(hengerelrendezés V, Omega C) de azon kívül megéri a 7 kilót ránézésre. Jómagam 17. éve gyűröm a magam 2,5td Caravan Omegámat és mondhatom, hogy jó konstrukció. Sajnos az enyém még a ráncfelvarrás előtti(rohad) de más baja nincs így 397000km óraállás után sem. Az év végén lejáró műszaki miatt nálam is kérdéses a további sorsa. Ha neked lennék már hívnám is a hirdetőt és mennék kipróbálni! A 2,2 benzinest nem ismerem. Sok szerencsét a válogatáshoz!
22 év után szeretett Omegám (B, 2.0i. 16V) megadta magát. Maradnék Omega párti, viszont véleményt szeretnék kérni két típusról, mivel nem ismerem őket és dönteni nem tudok. Mindenképpen család, gyerekek, 70% főút kb. 80km oda-vissza és 30% városon belül. (max keret a vásárlásra 700.000Ft.)
Nagyon nem megy a találgatás. Kamionsofőr vagyok. Nem értem mit kéne letennem az asztalra és kinek? Igazából csenden szoktam lenni, legnagyobbrészt közvetlen megszólításokra reagáltam. Ha ez neked vég nélküli vergődés, akkor ne olvasd és máris nyugodtan telhetnek a napjaid.
Örvendetes, amennyiben az elhivatottságomon szórakozol, miközben a fél világ a vég nélküli vergődéseden :) Látom valami tanár alkat vagy, talán bölcsész vagy valami magyartanár, nagyon vágod ezt a félig tele pohár dolgot, de lehet addig csendben maradnék, amíg le nem teszek valamit az asztalra, ehhez pedig sok sikert kívánok.
Köszönöm az elismerést az intelligenciámmal kapcsolatban. A tiéddel azonban vannak problémák. Az, hogy "többnyire mindig" szerintem átgondolandó, de leginkább hülyeség. Vagy többnyire, vagy mindig. Persze egyik sem igaz. A +-ok száma a nick mellett szintén nem igazán azt tükrözi amit te írtál. Ha gondolod fuss még néhány kőrt ez ügyben mert szórakoztató az elhivatottságod!
Semmi gond, köszi. Csak vigyázz, mert Te ISS ki lettél negálva. Igaz semmi jelentősége, de van aki erre élvez. Igazi lelki szegény lehet. A rekord amúgy az enyém, 10 mínusszal. Azért az már valami!
Ellenálló? :O Mi ez, dedóháború? Ez a "nem én kezdtem, csak felvettem a kesztyűt" meg "ha abbahagyod, akkor én is" hozzáállás kiemelten nagy intelligenciára vall. Ha már ilyen alaposan utánanéztél és konstatáltad, hogy nem új a helyzet, akkor nem tűnt fel, hogy többnyire mindig igaza volt, valamint, hogy nem volt egyedül a nézőpontjával?
Van egy 96-os 2.0, 16 szelepes Opel Omega B Sedanom (bézs színű) x20xev motorral, 228.000 km-vel.
Eladásra kínálnám akár alkatrésznek is, hiszen az elmúlt években rengeteg alkatrész cserélve lett rajta (5éve van a tulajdonomban), viszont már használaton kivül van az autó. Amennyiben komoly az érdeklődés természetesen személyesen is megtekinthető.
Ha érdekel titeket kérlek keressetek meg emailben és a további részletekről nagyon szívesen írok,
Ma hazafelé nyaralásból,minden előzmény nélkül,eltűnt a váltóról a 2-es,4-es,és a hátramenet fokozat. (97'-es x25dt mechanikus váltós) Szerencsére hazahozott bennünket.
Volt már valakinek hasonló gondja a váltóval? Megköszönöm,ha megosztjátok velem ezzel kapcsolatban a tapasztalatotokat,és szívesen venném a jó tanácsokat is.
Sziasztok. A főnököm autóját -sokadik alkalommal- én használom most pár hétig. Omega Mv6 3.0-ról van szó. Régebben amikor meghajtottam picit, indult mint a golyó stb stb. Mióta viszont átesett némi szervizelésen, a váltója miatt egy (múltjához képest) lomha dög lett. Simán D-ben a sport fokozat=kb semmi sem történik, illetve egy hirtelen kickdownnal esetleg rá lehet bírni a visszakapcsolásra (menet közben pl 40-50es tempónál), visszadobja szerintem 2 be, de szó sincs 5-6 ezres fordulatról. Max 4000 ig engedi, aztán 3, majd rögtön négy, mindez kb 2-3 mp, végig padlózva....Régebben mintha álló autókat előztem volna, most meg max 1-2-3 ba húzgálva lehet sietni vele, D+sport kb semmi. Leharcoltan vette a góré, azóta volt minden kb egy majdnem motorgenerál, a váltóhoz viszont elvileg nem nyúltak....Tipp esetleg? Köszi szépen
Szánalmas és unalmas a magyarázkodásod. Az itt léted alatt csak személyeskedsz és dezinformálsz. Ráadásul engem folyamatosan vegzálsz. Sajnálom, hogy a moderátor, aki figyel bennünket, miért nem cselekszik. Ennél sokkal kisebb dolgokért ki szoktak tenni nickeket...
Latinul nem tudok, ha esetleg valami okosság, hogy "ha csendben maradtál volna okosabb maradtál volna" akkor ne is olvass tovább! Nekem nincs szükségem a filozófia vigasztalására.(Boethius után szabadon) Amit írt a moderátor az ok. 1. Ez ugye neked szól. 2. Nem vagyok egy régi bajkeverő reinkarnációja. 2012ben vettem a számítógépemet, előtte nem érdekelt a világháló. 3. Megint nem rám vonatkozik. 4. Tanácstalan nem voltam csak félreérthető ezt elismerem. Nem hangsúlyoztam ki, hogy az "A" Omegában sor6os a 3 literes benzines, a "B" Omegában meg V formátumú a hengerek elrendezése. Ez volt ugye a pestis! 5. Nem anyáztam, ez távol áll tőlem. 6. Furcsa igazságosztásnak gondolom amit a mi moderátorunk írt nekünk. Szerintem nem olvasott minket, hanem valaki panaszára egyszerűen figyelmeztetett, hogy kizár ha folytatjuk. Az "új olvtársnak"is elolvasásra került, bár én nem kérdeztem semmit ezért nem is bosszankodtam, hogy nem kaptam választ. Ennyi lenne részemről.
Eltelt néhány nap, tanulmányoztam a netikettet, gondoltam magamba szállok és visszaolvasom a hozzászólásaimat. Az "újoncocska nick" én vagyok(szerinted) és úgy gondolom nem a nickjének kora miatt kell tisztelni valakit, hanem méltó a tiszteletemre vagy nem. Te nem vagy rá méltó. Sokféle netikettet elolvastam és sehol nem volt olyan, hogy az "öreg nickek" határozzák meg miről legyen szó. Az elmulasztott segítségről: Az meg sem fordult a fejedben, hogy nem tudom a választ a kérdésre? Tehát helyettem te nem segítesz, hanem a saját tudásod alapján. Az a fajta vagyok, akinek ha elromlik a kocsija, szerelőhöz viszi. Munkásságomban egyáltalán nem foglalkoztam veled amíg meg nem szólítottál és ez így is marad ha békén hagysz. A netikett szerinti legnagyobb hibám, hogy az első hozzászólásomat aláírtam. Szerintem ez nem olyan veszélyes dolog.
Látod, feltettél egy rém egyszerű kérdést és 16 órája senki sem akar választ adni neked. Pedig bekedvencelte a moderatúra és figyel mindenkit. No, meg van itt egy újoncocska nick, aki nem tiszteli az idősebb nickeket, pedig régi fórumos és netikett szabály, hogy egy topicban az az irányadó, amit az öreg nickek meghatároznak. Munkássága abból áll, hogy negálgatja a hozzászólásaimat, pedig annak semmi jelentősége. Sajnos érdemben most sem segített neked, úgyhogy akkor helyette megteszem, hátha ez a hozzászólás rekordot dönt és talán eléri a -10-et.
A sedanban nem emlékszem, olyat még nem szedtem szét, viszont a caravanban a csomagtérajtóban van. Meg fogod találni, mert megy bele antennakábel, meg ha jól emlékszem talán valami 4-es csatin kapja a tápot. Ami képen van az egy Vectráé, de az Omegáé ISS hasonló. Zöld, vagy szürke színű...
Pátyon van ismerősöm, ha jól emlékszem komplett 3.0 v6 motorja is van, illetve bontás nélkül meg tudja nézni a szelepeket is, ha kel a száma írj mailt.
Az autóm nem rég jött vissza szerelőtől, gyújtás hiba volt az egyik hengernél. (3.0 V6) Trafó jónak bizonyult, ki lett cserélve az összes gyertya és a gyertyakábelek 10-15 km és újra indult a játék...
A jelenségeket felsorolom, mert már ott tartok hogy fogalmam sincs hogy 1 baj van-e vagy több:
- Az autó gyenge. Nem kicsit, nagyon. Harmadikban és negyedikben alig akar 4000 fölé vánszorogni,(automata) 1-ben és 2-ben kiforogja a maxot, de nem egy nagy élmény az 1.6-osomban több az élet. - Alapjárat 550-650 között ingadozik és hallani hogy beledurrog a kipufogóba (vadi új kipufok vannak fent) (bum-bu-bum) --> kasztni beremeg időnként - Menet közben "darál" ha tartom a fordulatot (változó hogy hol), még a kormány is beleremeg, ha lepadlózom kisimul (nincs rángatás, csak a remegés a drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr hang)
- Akksi 2 nap alatt lemerül álló helyzetben - Induláskor az autó alja felől fémes csattanás hallatszik 3x
- Alapjárat ingadozásakor a BC is pislákol
- Vízfok 92-95 között, nem tudom ez mennyire normális. 95 a városi lassú menet.
A csattanáson kívül az akksi gondok és a gyengülés egyszerre jelentkeztek. Amikor először kezdte ez a rángatást, másnap már be sem indult, teljesen lemerült.
Autó gépre lett rakva, egyedül gyújtáskimaradást jelzett. Víz nem fogy, olaj tiszta, valamennyi olajat enged a szelepfedélnél, tervben van a csere fémre ha van értelme a fentieket okozó hiba/és javítási ár függvényében.
Az lenne a legnagyobb kérdésem, hogy kipufogó szelep elégése okozhat-e ilyen jelenséget? Ezt nem jelzi a tech? Kompresszióméréssel megállapítható? Viszonylag még ez a legolcsóbb verzió. (a drágább hogy hengerfej le és vagy bejön a tipp és lehet örülni vagy nem és lehet örömmel konstatálni hogy sajna nem ez baj, de legalább tudjuk hogy itt minden rendben van és szép új tömítéssel összerakhatjuk. De 1 tuti hogy költséges próbálkozás lesz)
Esetleg generátor hibás működése vagy zárlatos akksi? Már ezt sem zárom ki... Fura hogy 1 időben kezdődött a 2 baj. Nem szeretném megbontatni a motort ha nem muszáj, illetve ha olyan a baj, akkor van az a szint amikor inkább belevágok egy bontottat, mintsem egy 2x annyiba kerülő, de bizonytalan javítás. Sajnos ismerősi körben is volt olyan hogy a 400 ezres motorgenerál összesen 18 ezer km-re futotta, aztán motor kuka, gari persze már nincs.
A másik:
Ismertek-e megbízható, típushoz értő szerelőt aki nem csak találgat? Szívesen költök az autóra, de a halálom amikor kicseréltet fél tucat cuccot és utána ugyan az a hiba. Mázli hogy alkatrészhez nagyon olcsón jutok hozzá, (van amihez még a szerelőknél is olcsóbban). Csak mondaná meg valaki, hogy ez és ez a baja ennyi lesz a javítás. De ezektől a kísérletezgetésektől néha agyfaszt kapok.
Esetleg egy jó diagnoszta köztetek, aki keni vágja ezt az autót? Az autóra nem sajnálom a pénzt ha tényleg jó lesz. De azt is elfogadom ha azt mondják nem érdemes vele kínlódni, nem ez a munkába járós autóm. Csak azt akarom elkerülni lehetőség szerint, hogy ráborítsak 4-5 kilót és ugyanaz a fos maradjon... Pláne sajnálnám, mert a belső tér gyönyörű (fekete bőr + carbon betétes) és minden működik (4 ülésfűtés, roló, minden egyéb elektromos vacak) egyszóval szerelem, ahogy magamra csukom az ajtót. Aztán elindítom és lehervad a mosoly... Mivel valamilyen szinten hobbi autó, akár abban is benne vagyok hogy valaki nagy spílerrel, aki a magának szereli, közösen összerakjam (helyem és célszerszám nincs/kevés, lelkesedés van). Pénz, sör, jó kedv van + ha szüksége van valamire azt olcsón adom így jól jár ha a sajátja is generálra szorul. (pest megye előnyben) És az ilyen embernek el is hiszem hogy úgy nyúl hozzá mint a sajátjához.
Még annyit írok hogy B Vectra gyári xenon van nekem és ezért tudom a dolgokat. Gyújtás ráadáskor szintez (ezt lehet hallani is, ahogy a lámpák szinteznek) és közben a műszerfalon, kijelzőn, vagy másutt jelzi a működését a xenon rendszernek.
Nálam a középső lámpás ikon világít szintezéskor (itt a képen bent van az izzó a helyén, ezért látszik halványabban). Sőt ha menet közben kiég valamelyik xenon égő, akkor világít hogy probléma van.
A világításkapcsolón nincsen lehetőség manuálisan belülről állítani a fényszórók magasságát.
Illetve ha úgy csinálod hogy: - 1; felkapcsolod a lámpákat
- 2; ráadod a gyújtást
ekkor láthatod is sötétben hogy szintezik a lámpa.
Omegába gyári xenonos lámpát hol lehet állítani? Nagyon felfelé hord, egyszer csúnyán kapni fogok érte, mindenki villog szemből. Vagy esetleg a szintező szálhatott el? Ennek világításkapcsoláskor kell "lifteznie"?
Sziasztok! Kellene egy kis segítség. Van egy 2.0 dti B2 omegám. Üzem közben ingadozott a fordulatszám/sebesség hullámokban mindig jobban és jobban, míg végül leállt. Pihenés indítózás sokszor, elindul. Megy 3-4
Km-t kezdődik elölről minden, megint megáll. 7-8 alkalom után hazahúzás. teljesen tanácstalan vagyok. A megtorpanás hasonló, mint a benzines autók dugulása, csak minden hullámnál erősebb a torpanás, míg végül teljesen lefogja a motorfék. Kérlek segítsetek!
Gondolom vészüzemben lehet a váltód, aminek az adagolóhoz nem sok köze van, ha vesz is valamilyen jelet, azt a motorvezérlőből teszi. Feltéve ha felpörög rendesen a motor és úgy nem megy, ha nem pörög fel és azért megy csak ötvennel, akkor nem váltóhiba.
Nem ártana tudni hozzá a tényleges motor és váltó hibakódot.
Esetleg élő adatot kell nézni, abból kiderül egyből ha valami szenzor érték nem jó.
A légzsákot is, a műszarfalhoz kapcsolódó minden részt, és ha kormánykapcsolókat kiszedjük, akkor már annyira ki lehet húzni és hajlítani a műszerfalat, hogy kijön a főtőtest. De akkor se jön ki könnyen, a másik oldalt be kell nyúlni, és leszedni róla egy gumi lapot.
Iszonyat meló....remélem sikerül összeraknom, mert az nehezebb lesz....
Nagyon sokat segített nekem ez a hozzászólás, mert vért izzadtam, és nem tudtam volna tovább haladni, ha nincs ez a remek képes leírás.
Ám nekem vmi szétment a fűtésnél, mert ömlik a víz középen...és tovább kell haladnom.
Ne haragudjatok rám, ha már ezt sokadszor kérdezte más is, de tudtok vmi hasonló leírást arról, hogyan tudom leszedni az egész műszererfalat, hogy hozzá férjek a futóradiátorhoz?
A középkonzolt vagy mit már kiszedtem. Kinn van az óracsoport, a kesztyűtartó...kiszedtem az egész kartámaszos közép részt...JAAAAAJ.
Mindig tanul az ember (x25dt) , nézegettem a javítási kézikönyvet, előtöltés beállításkor nem szabad visszafelé forgatni a motort mert hibás lehet a beállított érték, én persze visszafelé is forgattam pár millimétert...
Megmértem most újra szabályosan, öt század tévedés volt a mostani mérés szerint (két század a megengedett hiba+-), ez kb. 0.5-1 mm forgatást jelent az adagolón és erőben igencsak jelentős lett a különbség.
Közben valószínűleg rájöttem a melegen tíz perc utáni 3-5 másodperces indítás okára is, magasnyomású fej nem lehetett, azt pár hónapja szimering cserénél néztem és nincsenek rajta a jellegzetes kopás nyomok, feltűnt hogy ilyenkor kis kékes gázolajos füstpamacs jön ki a kipufogóból, az élőadat szerint az éppen bemelegedett motornál 45 fokos a gázolaj, viszont az adagoló még kéz meleg sem volt, leszedtem a fedelét és maximum 20 fokos volt a gázolaj!
Értelem szerűen amíg jár a motor, a friss gázolaj hűti valamennyire az érzékelőt, ha leállítom, egy két percen belül egyből indul mert nem volt még ideje felmelegedni, tíz perc után meg azért indul nehezebben mert a hibás szenzort és az álló gázolajat felmelegíti a motor, és mivel a hibás a szenzor eleve 20 fokkal többet mér, jelentősen módosítja a hdk fej állását és a befecskendezett üzemanyag mennyiségét, nagyon előrehaladott állapotban ha ilyenkor már nem indul az autó akkor szoktak az adagolóra vizet önteni hogy lehűljön pont ez a szenzor, utána elindul.
A hdk fejben van egy mozgó potméterszerű szerkezet ami állítja a gázolaj mennyiségét, alapjáraton beáll egy pontra, ha tíz fokos a gázolaj akkor lejjebb megy egy millimétert, ha húsz akkor feljebb, és ezt a hőmérséklet szenzor befolyásolja, ha nem jó és már kikerül ezáltal a két szélső határértékből, akkor jönnek a hdk fej gondok, rángatás és egyebek, semmilyen más elromló alkatrész nincsen benne!
Volt bőven időm szerelgetni, amikor megvettem az autót, 9 mg/ löketre volt állítva az adagoló és nyolc liter volt a fogyasztása, később átállítottam 5 mg/ löketre, egy évig mértem 6.2 liter volt a fogyasztás klímával 225-ös gumikkal és 0.9 l/h az alapjárati fogyasztás, ma kíváncsiságból átállítottam 3 mg/ löketre, az alapjárati fogyasztás 0.5 l/h lett, és ugyanúgy lehet bátran előzgetni.
Hankook ventus prime-ot használok a 300E Mercedesemen ugyan ebben a méretben. Első eset, hogy nem egy hagyományos, régi, nagynevű gumigyártó terméke van a kocsimon(az Omegán Mich. van) de semmi rosszat nem tudok rá mondani. Teljesen jó választás. Együttérzésem a káresetért!
Köszönöm, utánaérdeklődtem én is, és esélytelen sajnos.
Jelenleg nexen 225/45 r17 van fent ennek 22 lenne darabja, viszont találtam pirelli, hankook, yokohama és toyo gumikat is 26-ért, gondolom érdemesebb ezek közül válogatni, bár a nexen is elég jól bírja, használtat meg nem igazán szeretnék, kivéve ha találok egy db. ugyanolyat mint ami fent van.
Sajnos nincs. Alapban azért, mert kinn volt az úthiba tábla. Ha ez nem lett volna kinn, akkor elutasítják azzal, hogy nem körültekintően közlekedtél. Sajnos a közútkezelő és az önkormányzatok ilyenek. A régi Kadettal volt 2 hasonló kátyúkáron, egy közúton a másik pedig lakott területen belül. Csak a gumi és a kerékösszetartás költségeit szerettem volna megtéríttetni, a felni szerencsére nem sérült. Mindegyiket elutasították. Persze lehet perelni, de akkor sokkal többet fizetsz ki az ügyvédre. Ki van ez találva...
Örömteli volt a mai napom, legalább egy hároméves 17" gumi kuka, küszöb spoiler eleje kimozdult, hátsó kerékcsapágy azóta búg tehát kuka, mindez egy szép kátyú miatt, ugyan úthiba tábla volt kint sebességkorlátozás nélkül és 60-70 körül mentem szép napos időben külterületen, viszont egy fa árnyéka halál pontosan körbetakarta a kátyút, van esélyem kártérítésre? (videó van a csattanásról, és csináltam külön a gödörről is)
Szèp napot mindenkinek,szètbontottam az omegáimat igy egy halom alkatrèszem van elado ha valakit èrdekel valami gyugodtan irjon.volt egy 2.5td 131 le bmw motoros manualis,digit klima 1996 os 334e km. Amasodik az egy 2.5 v6 170 ps automata 1995ös 138e km.digit klimas 16 os alufelnivel.tökèletes automatta valtoval.A harmadik 2.0 16v automatta 1996 os digit klimas,recaro fekete borel.15 ös alufelnivel.
Tisztelt fórumtársak. Kicsit elgyengült az öreg Omegám, de szerencsére nincs turbóhalál amit először gondoltam. Ellenben szükségem lenne egy szívócső nyomásérzékelőre! Unix cikkszáma 183706. Ha esetleg valakinek van elfekvőben, vevő lennék rá.
Nálam is hasonló tünetek vannak, hidegen egy fordulaton belül indul, melegen öt percen belül szintén, de tíz perc után már három másodpercig kell indítózni.
Az feltűnt hogy melegen nem hallom az üzemanyagpumpát búgni, meleg motornál negyed óra állás után adtam külső áramot a pumpának pár másodpercig és pöccre indult.
Szó sincs arról, hogy nem indul. Csak eddig nem volt 3-4mp köszörülés. Még vizsgálom a jelenséget. Úgy tűnik a 4-5perces leállás után van ez a tünet. Ha a leállítás után mondjuk 1 percen belül továbbmennék, akkor semmi gond. Ha 10-20 percet áll, akkor meg izzít és megint csak hibátlanul indul. Ezt a mindig izzítást nekem is mondták, de nem ajánlják mert ahhoz valami fals adat kell a motorvezérlésnek(hogy hideg a motor), és ez meg is oldható de csak klíma nélküli kocsinál. Nyomógombos beavatkozást nem akarok. Lehet, hogy adagolócsere lesz ha nagyon elromlik a helyzet. Majdnem 4 kiló van benne! Nem lenne meglepetés. Köszönöm a véleményed.
A véleményem az,hogy nekem se tetszene ,ha melegen nem indulna az autóm!
De! 2.2dti-vel hasonló problémám volt.Villamossági szerelő kollégám-ideiglenesen- átkötötte nyomógombosra az izzítást és a meleg motor is azonnal indult,amikor ráizzítottam.Természetesen ez csak próbának volt jó.Az utána következő kompressziómérés sem hozott fényes eredményt,így aztán békés búcsút mondtunk egymásnak.
Megpróbálom a süllyedést megállítani! Amióta már nem nagyon van hideg, olyat csinál az öreg vas, hogy melegen csak hosszadalmas köszörülés után hajlandó beindulni. Jókora füst kíséretében. Hidegen továbbra is egy izzítás és indulás. Fogyasztás 7liter, erő rendben, csak ez a melegindítás nem tetszik. Valami vélemény? Ha már bekedvencelt minket a moderátor, adjunk neki munkát! Ez csak nem személyeskedés?
Üdv ! Opel omega b 2.0 dti autóm egyszerűen egyik napról a másikra elromlott , nem indul be. Az üzemanyagot kap de az adagolónál megáll ezeknél az autóknál típus hiba olvastam az adagolót
Segítséget szeretnék kérni , hogy vajon mi lehet a baj. Előre is köszönöm !
Udv mindenkinek.megvan a hiba ami miatt nem indult a paripa.nem adagolo hiba volt hanem a jelados porlasztocsucs.adagolot bemeretem es jo.kokany riaszto kiszerelve es meg mindig nem volt jo.porlasztok bemerve.3 hugyozik,egy becsopog es a jelados az jol porlaszt de a valami piezo resze nem jo es ez vegett nem mindig indult.miota ki lett cserelve a jelados porlaszto azota nem produkalja a hibat.azert irtam mind ezt le hatha valakinek van hasonlo hiba.
Sziasztok! Segítséget kérnék. Vonóhorgos indexrelét keresek megvételre y25dt hez (6X21W), valamint valmilyen féklámpa visszajelző relét 2x21w erről nincs infóm hogy hová kell behelyezni. Segítséget köszönöm! Ha van eladó kérlek szóljatok. Köszönöm.Esetleg infó hogy vágni kell e a lökhárítót sedannál?Gyári horgot vettem.
Szia! A kérdésem igazából az lett volna, hogy melyik részével kezdjem az átnézést , hogy ha nem muszáj akkor adagolóst most kihagynám . Igazából Joker már meg is adta a választ az első lépésre :)
Sziasztok! Olyan problémám van Omega 2.5td -vel ,hogy egyik napról a másikra minden előjel nélkül nem akar indulni csak teker az önindító. Diagnosztika szerint üzemanyag ellátó rendszer hiba . (ezt mondták az okos szakik) . Milyen fronton keressem a hiba okát remélem nem az adagoló adta meg magát eddig semmi gond nem volt vele indult hidegen és melegen is rendesen . Szűrők és a motor olaj rendszeresen cserélve . Omega td tőled is normális választ várnék :) Köszönöm !
Igen, az "A" jelű a műanyag, ez egy BMW újítás, és elvileg csökkenti az olajfelhordást. Takarítottam már a szelepfedélben a szűrőt, de nem rémlik hogy lett volna benne ilyesmi.
Sziasztok olyan kérdésem illetve problémám van hogy van egy 96-os 2000es 16v opel omegám benzines 20 liter alatt kanyarban illetve dombon felfelé hirtelen indulásnál berángat ha 20 liter feletett van az üzemanyag vagy éppen tele akkor semmi probléma. Nem tudjátok mi lehet a baj?
Hol is kezdjük. Kicsit felgyorsultak az események velünk az elmúlt hónapokban, Zoli végre megcsinálta a 8-as szintű angol nyelvvizsgát, így karácsonyi ajándékként beadtuk a letelepedési engedély iránti kérelmünket. Hoppá, kicsit, ki a király? Na jó, ez még azért nem[...] Bővebben!Tovább »
A tankról le kell húzni az ac pumpa csatlakozóját, levenni a hdk fej fedelét és ráadni a gyújtást, ha jól működik akkor 10-20 másodpercig a csúszka beáll majdnem középre, utána lekapcsol és visszamegy alaphelyzetbe.
Visszarakva az ac csatlakozót és a fedelet, le kell venni a visszatérő ágat és ráadni a gyújtást, folynia kéne a gázolajnak, lehet hallani ha dolgozik a pumpa, x másodperc után leáll, újra gyújtásra rakva megint megy egy ideig.
Rosszul fogalmautam,addig pumpáltuk még levegő mentesen nem jött az üzemanyag,annyit még hozzá tennék hogy korábban a tökéletes hideg meleg indulás elkenére volt olyan hogy hidegen hirtel gázelvételnél volt hogy megfulladt és menet közben is nagy fordulatnál hirtelen gázelvételnél kivillant a sárga lámpa egy pillanatra de gond nélkül ment és ezt is csak hirtelen gázelvételnél csinálta .
Lekötöttük a szűrőről a tankból jövő csövet és kannát kötöttünk rá kézi pumpa beiktatásával az afagolóról levettük a csövet és adfig pumpáltuk míg nem jött levegő,visza tettük a csövet az adagolóra nyomó csövet fellazítottuk de semmi anyag nem jött.Ha mefújunk a szívó torkon rögtön indulna.Mivel az adagoló külön láncon van így ahozz nem lett nyúlva fent az olajbeöntön benézve össze van jelölve és nem is mozdolt el.Azt a tanásot kaptam vegyem ki a fojtó szelepet és a vissza rérőt hogy akkor jön e a visszatérőn anyag.Következő lépésben vegyem le a kis fedelet hogy az elektronika mozgat e vagy hogy kézzel tudom e mozgatni.
Alapból én üzemanyaghiányra tippelnék, főleg azért mert tíz percig járt, ha csurig van az adagoló gázolajjal és nem kap utánpótlást, akkor a házban lévő üzemanyaggal ami kb. két deci 1 liter/h alapjárati átlaggal nézve tíz percig jár mielőtt levegőt szívna és megállna.
Ha leveszed a hdk fejet és csak tengelyig van a gázolaj, akkor ez a baja, ha csurdig akkor más.
Attól is függ hogy ki csinálta, mennyire lett megbontva és hogyan lett beállítva, milyen hangja van amikor teker, stb.
Szép estét mindenkinek!Segítséget szeretnék kérni.2000 évjáratú 2,5td omegám hengerfej felújítás után kb 10 perc alapjáraton melegítés közben leállt,azóta nem nyom az adagoló.Előtte tökéletesen indult hidegen melegen.A leállító szelep direkt áramra kattog gyújtáson az adagooló zizeg.Azt szeretném megtudni hogy lehet kideríteni hogy elektromos vagy mechanikus gondja van e?Esetleg más tippek?Válaszokat előre is köszönöm.
Autóbontásból maradt hátra a lemez, ezt az egy darabot hagytam meg a kaszniból mert tudtam hogy kelleni fog, a fehér anyag a képen Korant rozsdaátalakító festék, ha végez a rozsdával akkor fekete színű lesz.
És végül két egyszerre rendelt de különböző fékkopás visszajelző (ugyanaz a cikkszám), a jobb oldali jó, de a bal oldali nem légmentes, a nagy lyukon szépen bemegy a víz és oxidálódik a saru, szilikonnal tömítve orvosolható.
Részemről felejthető a személyeskedés, de a sértegetéseket nem hagyhattam szó nélkül. Ha vetted a fáradtságot és visszaolvastál, láthattad, hogy nem én szólítottam meg Omega TD-t.
Azt írtad, hogy a szűrőnél még nyomja az anyagot, de a csúcsoknál porszáraz. Akkor a 2 pont között akad el valahol, nem? Köztük van az adagoló.
A tökéletes adagoló vetekszik az árral, amiért a kocsit vetted. Bontott mindig lutri, mert nagyjából mindegyik ugyanannyit ment. Kell keresni egy jó szerelőt/adagolóst és fel kell újíttatni. Ez 50-300 ezer között bármennyi lehet...
Csak, hogy ne érezze a prosztó, hogy igaza van. Ha már újrakezdted. A 0 kilométeresről meg csak ismételni tudom magam. Ez nem a honvédség ahol előjogaid vannak csak mert "V"-vagy! A segítő jellegedet is bőven hangsúlyoztam már. Újra akarod kezdeni? Asszem ráérek!
Én pedig megvettem! Mostantól én fogok -lehetőség szerint- nem marhaságokat kérdezgetni! Bár remélem azt sem sűrűn.... :)
Az autóhoz "0" a hozzáértésem, eddig egy 164td Alfát hajtottam, de azt sajnos meg kellett tanulni az út szélén generálozni! Azért szerettem a digót is....
Köszönöm a segitsèget,ez akkor biztos hogy adagoló?
Esetleg ha kèrhetnèm akkor el is magyaráznád hogy mi okozza ezt?hogy mièrt adagoló.cssk szeretnèm megèrteni hogy mi mièrt van.igaz hèt ève regisztráltam ès közbe is olvastam a forumot is de èrtelmeset nem tudtam hozá szolni a hibákhoz amiket kèrdesztek vagy ha mègis akkor már más válaszolt szakszerübben mint ahogy èn tudtam volna.
2004 ota van omegám de hála a jo istenek sokk problèmám nem volt velük,amik voltak azokat sikerült beazonositani utána olvasásal több helyen(pl it a forumon)
Vagy ismerösök segitsègèvel.
Mèg kètt kèrdèsem volna
Az egyik az hogy tudtok eladó tökèletes adagolót vagy valakit akki reális áron felujitaná.nem ingyen szeretnèm de nem szeretnèk több száz ezret fizetni èrte. Elöre is köszönöm
Boldog újèvet minden omegásnak .az èv második napján már problèmám akadt az èn kedves kiss td omimal.a hiba az hogy nèha indul nèha nem.idáig melegen ès hidegen is pöcre indult.most ha olyan kedve van akkor nem indul,fügettlenül attol hogy meleg a motor vagy hideg,de mikor nem indul es ketten meglökjük akkor pöcre indul.aksi jó,öninditó rendesen teker,megnèztem a pumpa hátul nyomja az üzemanyagot,elöl a szürönèl van üzemanyag,tekertettem az öninditott es meglazitgattam a porlasztok tetelyère menö nagynyomású csöveket ès ot egy csep gázolaj se jön de a hat közül egyiken se,ha valaki tudna segiteni megköszönèm,
már nègy szerelönèl járt az auto de egyik se tudta megcsinálni csak lehuzgáltak,
Nekem még megvan az Omega,szerencsére jól működik,nincs vele különösebb baj. Szoktam napiszinten olvasgatni a fórumot,de mostanság van hogy sokáig nem ír senki.
üdv urak! 2.2 es benzin automata rangat mintha nem menne valamelyik henger ill. hallottam a nagynyomasu szivattyu meghibasodasarol....gyujtasresznel nemigen van hiba.... merre erdemes elindulni?
Atyaisten! Te úgy értetted, hogy neked akarok megfelelni? Te beteg vagy! Megfelelek így írásban a hülyeségeidre. Nem hagyom szó nélkül. Remélem most már világos!
Kezdesz kifogyni úgy látom. Nem én szólítottalak meg, csak felvettem a kesztyűt. Mi a személyeskedés? Miben legyek önálló? Csak durrogsz értelmetlenül. Rendkívül szűk látókörű vagy. Pl. a fogyasztás. Csak hajtod, hogy ne vegyen Omegát aki nem bírja tankolni! Az eszedbe sem jut, hogy a fogyasztás nem csak költséget mutat. Minden hónapban 2x teli tankolom az Omegát és az évek során megszerzett tapasztalattól ha esetleg eltérne(nőne) a fogyasztás, rögtön azt gondolnám, hogy valami baj van(lesz) a kocsival. Tehát nem szarrágásból érdeklődhet az (esetleg leendő) Omega tulajdonos, hogy mennyit is eszik az ilyen és ilyen motorral szerelt Omega. Ilyenkor az általad elvárt "építő jellegű" hsz. az lenne, hogy megadod a kért számokat(ha tudod). Légy szíves megérteni azt, hogy a neved melletti V betű nem jelent olyan előjogokat senkivel szemben, mint mondjuk a hajdan volt sorkatonaság idején az "öreg"-ség! Biztos nehéz változtatni a stíluson, meg nagyon benned van ez a majd kikopik innen gondolat,de itt azért nem egóknak kéne harcolnia! Ez az Opel Omega B topik. Hátha nem feleslegesen koptatom a klaviatúrát! Lassan kezdem unni, hogy csak mi vagyunk a topikon de amíg az én, szerinted pestis módjára terjedő hülyeségeimmel foglalkozol, kénytelen vagyok neked megfelelni. Ha abbahagyod, én is. Ez van.
Ki szólt a másikhoz először? Milyen hangnemben? Inkább égetem magam és idézem a következő "építő jellegű" hozzászólásodat. istván.steve írja 2014 04 08.-án "van egy 95ös mv6om. Még tavaly belefolyt a vízbe az olaj. Mi lehet az oka annak, hogy a vízbe olaj került?" még kicsit taglalja majd megköszöni a segítséget előre. Na, ez volt a baj. Az építő jellegű hozzászólásod:" 5 liter benzin, meg 1 szál égő gyufa. Hidd el mindenkinek jobb lesz..." Te szövegelsz itt építő jellegről? Nálad rosszindulatúbb alakot nehéz elképzelni ezen a bolygón. A kikopást várjad erősen! Ha nagyon erőlteted, akkor is maradok, ha esetleg megválok az öregtől. Gondolom fölösleges értékelhető választ, esetleg a rosszindulat beismerését, ígéretet szakemberhez forduláshoz várni tőled! Mindegy, azért néha rávilágítok a segítőkészségedre is ha jól viselkedsz.
Látom, csak tovább égeted magad! Nem baj! A gond az, hogy építő jellegű hozzászólásod nagyon nincsen, csak velem kötekszel és személyeskedsz! Pedig megint engem igazoltál, hogy már régóta azt mondom, akinek a fogyi számít ne vegyen Omegát. Küzdjél csak, majd kikopsz, mint a többi...
Azért az nem úgy van. 2014 03 16. Vipfelix írja többek között, hogy a 3 literes Omegája 15-16 liter között eszik. 16987es hsz. A válaszod erre, "akinek a fogyasztás fontos, az ne vegyen 3literes 200lovas vasat. Ez bizony ennyit eszik. Ez van..." Ennyit rólad. Ha én írom a 15 litert akkor pestis módjára terjedő hülyeséget írok. Ha te omega tádé akkor szakvélemény. Ráadásul nem ISSS 200 lovas hanem 211. Mondjuk én a sor6os 3 literesről írtam, de ez más szóra sem érdemes. Mennyire szeretem az indexet! Ugye tudod miért? Most majd gyere azzal, hogy milyen tudatlan vagyok, nem is sor6os az Omega! Az ne zavarjon, hogy volt olyan és én arra gondoltam a Senator kapcsán. Na, mára ennyit.
Egy jó barátom keresett meg egy Kiekert IR2 távirányítóval ami egy ideje nem működteti a központi zárt ( Opel Omeg B Karaván 96') A távirányító 2 gombos, ovális alakú és nincs egybeépítve a slusszkulccsal.
Némi forrasztás és két CR2032 elem cseréje után sikerült életet lehelni a távirányítóba, legalább is gombnyomásra egyet felvillan egy piros LED illetve az infra is ugyanezt csinálja ( tel. kamerán nézve).
A vevő viszont nem érzékeli, ajtót nem nyit / nem zár. MI lehet a gond? A vevő? Újra kellene szinkronizálni ? Ha igen, hogy ?
Ha már fogyasztás, olvastam valahol hogy a hdk fejet 3 és 7 mg / löket között kell beállítani, én beállítottam 5 mg-ra a fejet, az előtöltést meg csak kb. állítottam be hat hónapja, a bc szerinti és a tényleges nyolcezer kilométer szerint is (50-110km/h mellett) 6.2-6.3 a fogyasztás (2.5td, város és sok rövid táv is van benne bőven, klímával +0.1l), eddig alapjáraton 0.9l/h volt a fogyasztás, ma beállítottam az előtöltést a gyári középértékre, (0.88-0.97 mm) és lement az alapjárati fogyasztás 0.6l/h-ra. Teljesítménycsökkenést nem érzékeltem, nagyon megy és padlógázon sem látok koromfelhőt a visszapillantóban, +1500 körül már húz elég rendesen.
Az előtöltés beállítás, sajnos a mikrométer nem igazán olvasható le a videóban, de 0.94 mm lett a végén.:
Úgy érted ahogy akarod, nem érdekel. Tényleg jó, hogy nem lehet módosítani! Akit a fogyasztás érdekel, ne vegyen Omegát, de azért le írod a tied étvágyát. Akkor mégis számolod? Minek vettél Omegát akkor? A szakzsargonod nem érdekel, én fogmosáskor gurgulázok. Na felejtsük el egymást!
Ugyan a kérdés nem nekem szól, nem is akarok belekontárkodni. De, továbbra is árulom az enyémet, az is benzines. :) Mondjuk gáz ebben sincs.. Azaz a motorkódom: X20XEV. Ez a 2.0i ( sor4 :) ) benzin 16 szelep stb...
Egy ilyen Omega elfogadható? lása: Eladó vagy cserélhető Opel Omega B évj.1994 2000cm3 100kw benzin-hengerenkénti gázos november közepéig műszakival ha érdekelne akár a felni vagy a gáz rész meg is bontom.Benzinnel megy de gázon nem tőkéletes nem uj auto de majdnem vasáron adom csere ára természetesen tőbb ha érdekel a 17"-os felniket alatta hagyom megegyezünk rá biztos vagyok benne,van hozzá rengeteg alkatrészem is ami alku tárgya ugyan csak.Érdekel valami kissebb auto csere is. Ár: 130.000 Ezt írta motorkódnak,de én ilyen kódú motrot nem találtam. x20xev de van füzött blokkom is
Más nem megy, mint a csúsztatás a dezinformálás, meg a személyeskedés!?! Mint írtam azért jó az index, mert nem lehet módosítgatni!
Akkor jöjjenek a hozzászólásaid!
17980 Soha nem írtam ,hogy a Senator V6os, legfeljebb te így akartad érteni.
17973 A 3,0 vagy 3,2 benzines Omegák (én még csak automata váltósban láttam) igen iszákosak. 15liter körül városban. Cserébe betyáros hangot kapsz. Egy kollégám örökölt egy ilyen 3000E motorral szerelt Senatort.
Akkor magyarázd meg ezeket a mondatokat! A lényeg az ilyen szóban rejlik, mivel előtte az ilyen V6 motorokról írtál! Hiteltelenség kipipálva!
17973 Cserébe betyáros hangot kapsz.
17980 Azt sem, hogy gurgulázik. Nekem tetszik a hangja.
Az ilyen V6 motorok adják a betyáros hangot, ami szakzsargonban gurgulázás. Még eltelik néhány 15 év és megtanulod...
17980 Nem vagyok 15 éve jelen az indexen, csak 15 éve van Omegám. Miért is ne vegyen Omegát akit érdekel a fogyasztás?
Többek között azért, mert normális ember olyan autót vesz, amit fel tud tartani. 3 literes, 1600 kilós vasnál, akinek a fogyasztás a fontos, annak nem való!
17980Egy szóval sem írtam, hogy nincs manuális váltójú 3 literes Omega.
17973 A 3,0 vagy 3,2 benzines Omegák (én még csak automata váltósban láttam) igen iszákosak.
Még sok 15 év és sok mindent látni fogsz. Talán. Bár, ha eddig a 15 év alatt nem, akkor lehet, hogy soha...
Öreg! Nem vagyok kiscsóka. Van nevem, nick is meg rendes is és le is írtam. Soha nem írtam ,hogy a Senator V6os, legfeljebb te így akartad érteni. Azt sem, hogy gurgulázik. Nekem tetszik a hangja. Nem vagyok 15 éve jelen az indexen, csak 15 éve van Omegám. Miért is ne vegyen Omegát akit érdekel a fogyasztás?Egy szóval sem írtam, hogy nincs manuális váltójú 3 literes Omega. Ha úgy értelmezel mindent, hogy beleköthess az írásomba, ám legyen! Tök jó volt eddig nélküled, annak ellenére, hogy 15 éve itt vagy. Elhullani engem nem láthatsz mert személyesen nem ismersz. Majd ha nem lesz Omegám, akkor elköszönök.
Nincs itt semmi harc, csak a kis csóka fordítva ül a lovon! De nem baj, ezért jó az index, mert nem lehet a hozzászólást törölni és módosítani.
A kérdésed sajnos értelmezhetetlen, mivel 2.5V6 dízel Omega nincs és nem ISS volt. De linkel be!
Visszatérve az említett 17973-es hozzászólásra, akkor legyen kielemezve!
A 2,5 TD sor6os.
Ez pontosan így van!
A 3,0 vagy 3,2 benzines Omegák (én még csak automata váltósban láttam) igen iszákosak. 15liter körül városban.
3.0V6 (X30XE) van manuálisban nem kevés, 3.2 (Y32SE) szintén van manuálisban, lábfüggő az a 15 liter. Viszont akinek egy Omegánál a fogyasztás a fontos, az ne vegyen Omegát!
Cserébe betyáros hangot kapsz.
Mi a betyáros? V8 alatt a V motorok nem nagyon gurguláznak, persze ez magán vélemény, de ez ISS szubjektív!
Egy kollégám örökölt egy ilyen 3000E motorral szerelt Senatort. Minden megtett kilométer maga az élvezet,(-10 felett csakis lehúzott ablakkal megy) tankolásnál meg jön a feketeleves. A valamit valamiért, itt hatványozottan jelen van.
Nos! A baj az, hogy a B Senator és A Omega soros 6 hengeres motorral lett szerelve, sosem volt bennük V motor! 3(5) féle 3 literes motorok kerültek beléjük, C30LE 156 lóval, C30NE(30NE) 177 lóval ezek a 12 szelepesek és a 24 szelepes dual ram C30SE(C30SEJ) 204(200) lóval. A fogyasztás pedig lábfüggő, nekem a piros 7.3 körül evett pályán, városban 10-11 fölé nem ment...
Nem tudom min tört ki a harc kettőtök között,ha beavatnátok hálás lennék. A 2,5 v6 Diezel omega a jófogáson van fenn. Turán található. Még nem néztem utána,hogy tényleg gyártottak-e ilyen tipusu autót ezért kérdeztelek titeket,akiknek ez az autójuk van.
A 2,5 TD sor6os. A 3,0 vagy 3,2 benzines Omegák (én még csak automata váltósban láttam) igen iszákosak. 15liter körül városban. Cserébe betyáros hangot kapsz. Egy kollégám örökölt egy ilyen 3000E motorral szerelt Senatort. Minden megtett kilométer maga az élvezet,(-10 felett csakis lehúzott ablakkal megy) tankolásnál meg jön a feketeleves. A valamit valamiért, itt hatványozottan jelen van.
Tényleg! A váltó eszembe se jutott. Ha a tiéd még nem volt lakatolva, nagyon sokat javult a minőség 1995 és '98 között. Az enyém 2004re úgy nézett ki mintha tengervízben töltött volna egy évet! Annyiba került a lakatolás,fényezés, amennyiért te árulod. Aztán még kétszer(utoljára tavaly műszaki előtt) javíttattam sárvédőíveket, de már megint átüt a rozsda. Persze már csak taknyolás volt az utóbbi. Ahogy nézem, 100.000ért különb Omegák vannak eladók mint az enyém, de én nem adnám 200ért sem. A használati érték, megbízhatóság, gazdaságosság és a kényelem mind az Omega oldalán áll nálam. Pedig van 2 másik kocsim mellette. Remélem 400ért elviszik tőled és elégedetten gondolsz majd vissza a nagy tepsire!
Nagyon szép! Az enyém is így nézett ki 2000ben(amikor vettem). A 13,6os városi fogyasztás amit a vezess.hu-n írnak tényleg igaz? Elég rosszul mutat pont a hirdetés mellett.
Gondolom az autó külső méreteivel tisztában vagy ezért nem lep meg ha azt írom rohadt kényelmes az Omega. Az enyém 1995ös évjárat,(Caravan) tehát a rohadós fajta. A "B2" Omegák már sokkal kevésbé rohadnak. A futóműve kimondottan kényelmes, ennek ellenére a gyors kanyarokban sem akar felborulni. A 2,5TD motor BMW és nagyon jó(az enyém). Másnál se hallok rá panaszt. Nekem a kopó alkatrészeken kívül egy generátor cserém volt kb. 3 éve, meg a hűtő ami nagyon elvízkövesedett. A karosszériát már csináltattam és fényezettem is, de szélmalomharc. Nekem már munkásautó, úgyhogy a külalakra többet nem áldozok. Az idén nyár elején csináltattam egy fékgenerált, de a hátsó(gyári GM) tárcsák olyan vastagok voltak még, hogy az esztergályos simán felszabályozta. Az elsők már voltak cserélve, de megint odavoltak. A helyedben én nem ragaszkodnék egy bizonyos fajta Omegához(pl 2,5TD) mert ma már nagyon nehéz jót találni ha ragaszkodsz mondjuk a motorhoz. Inkább egy ide író fórumtárs vagy ismerős kocsiját venném meg ha mindenképpen Omega. A hahun vagy piacon ismeretlentől venni nagy lutri ilyen öreg (főleg Diesel) kocsit. Esetleg az itteni keresőbe is beírhatsz kifejezéseket és ha volt róla szó a fórumon, kiadja neked. Sikeres keresést kívánok!
Köszönöm a kimerítő választ. Én egyáltalán nem ismerem az Omegát,eddig Astrám,Peugeotom,Renaultom és Citroenem volt, ezért szeretnék minél több infót összeszedni róla. Ha valami még eszedbe jut légy szí írd meg. Köszi szépen!
Most olvastam(vissza), hogy tisztában vagy azzal amit írtam. Elnézést, egy A betű kimaradt amikor olvastalak. A 2,3D-ről írtakat fenntartom:-) Látom korábban a 2,5 automata váltósról kérdeztél. Ha nem nagyon fontos az automata én inkább a manuális váltót ajánlanám. 15 év tapasztalata mondatja velem, hogy a manuális teljesen megbízható és igénytelen(szervizügyileg). Az automata, meghibásodása esetén elég drágán javítható. Esetleg a kocsi értékét meghaladó a költség. Kicsit lustább és városban jelentősen többet fogyaszt. Az enyém soha nem megy(Budapesten) 9liter/100km. fölé. Egy haverom ugyanolyan 2,5TD automata váltós Omegája Budapesten 11litert kér. Országúton ez a különbség csak kb. 0,5liter a manuális javára. Ha a kérdésed a 2,5 benzinesre vonatkozik, akkor felejtős amit írtam. Abban nincs használati tapasztalatom csak 4 karikával az meg nem ez a fórum.
Tudtommal a "B" Omegából nincs 2,3 literes motorral szerelt változat. Ha az "A" Omega 2,3 Dieselre gondolsz, szerintem az egy igazi betegágy. Lassú, hangos, füstös, rohadós, szóval gondold meg! Még a 124es 200D Mercedes is jobb választás szerintem. Remélem nem vettem el a kedvedet a típustól, de már olcsón van "B" Omega is. Szerintem nézz körül azok között is!
A pillangószelep szépen beesett a motorba, ezt már megjavították. De valószínű a turbó sem tökéletes, mert nincs meg benne az a kraft, ami régebben. Álló helyzetből gázadásra csak később reagál, előbb csak felpörög a motor, aztán némi késéssel lomhán elindul.
Meg tudná valaki mondani,hogy a 2,5-ös Omegában milyen típusú automata váltó van? Vagy valaki egy ilyen eladó váltót tud-e? Ugyanis szeretnék venni egy Omegát,de hátramenetben csúszik a váltója,ezért érdeklődnék.Üdv:Sándor
Vásárlást ugyan nem tervezek, de nemrég váltam meg a sajátomtól, persze más paraméterekkel, így megszólítva érzem magam...
Azt javaslom, hogy nézz szét a hasznaltauto.hu-n és a mobile.de-n! Ha találsz hasonló konfigurációt, akkor az alapján be tudod lőni az ártartományt. Ha eladni szeretnéd, akkor lefele; ha csak árulni, akkor fölfele menj az árral!
Na! Azt hittem csak a TD privilégiuma ez a terhelésre melegedés. 15 éve van meg az Omegám, 2,5TD. Caravan. 380000 km. van benne(óra szerint). Kb. 5 éve kezdte el ezt csinálni. Meguntam úgy 2 év után és kicseréltettem a hűtőt. Tök jó lett, mindaddig amíg 110-120km/h-val ballagok. Ha egy kicsit odakokszolok és 150-160al megyek, rögtön elindul a hőmérő felfelé. Ha megy a klíma még gyorsabban. Lehet, hogy egy beépített takarékosságra nevelő van a kocsimban(és a tiédben is)!! Viccet félretéve, ha nincs baj ne keress! A víz azért nem rotyog, mert nyomás alatt van és ez kitolja a víz forráspontját némileg. Városban, legyen bármekkora is a dugó és lehet bármilyen tikkasztó hőség, az(én) Omega(ám) hűtőfolyadék hőmérséklete 90°c alatt van egy vonással. 10ből 9 autó nem ilyen. Végül is nem kérdeztél semmit azért irkálok ilyen közhelyeket. Ha csak jelezni akartad, hogy te is Omegás lettél, én örülök. Mondjuk az a lefutott km. amit írtál kurva kevés ahhoz, hogy már generálozni kellett. Jómagam 2000ben 77000km.-el az órában vettem a kocsit Németországból. Nincsenek illúzióim, 100 ezret biztos visszatekertek amikor behozták, úgyhogy a 380 inkább 480ezer km. Már 2szer lakatoltattam, újrafényeztettem, persze megint rohad de ez egy ilyen széria. Strapabíró verda én szeretem. A 2,0 benzineshez nem volt szerencsém, de neked legyen vele!
Köszi. Másik szervizre én is gondoltam, csak kissé költséges Ausztriában trélerrel ide-oda hordozgatni a járművet. Tudsz esetleg Budapesten megbízható szervizt ajánlani?
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Az autó 2002-es 2.5dti Omega Caravan, dízel, automata váltós (BMW motoros). Egy hete hirtelen elvesztette az összes erejét, a motor nagyon rázkódik, remegteti az egész kasznit, csak alapjáraton gurul, gázadásra nem reagál, viszont ilyenkor szörnyű fekete füstöt pöfékel. Fél éve volt porlasztó problémája, de megjavították.
Én nem is találtam Budapesten szerelőt. Az autó osztrák forgalomban van. Az osztrák szerelő azóta is csak a fejét vakarja. Van valakinek ötlete, hogy mivel lehet baj? Sajnálom, mert nagyon kedvelem, jó állapotban van, rendszeresen szervizelt autó. (210 e km-t futott)
Sziasztok opel omega b 2.0 8v ki cseréltem a högombàt hengerfej tömitést termosztàtot kapot egy motor generált és terhelesre meg meg mindig megelszik a vízem de csak terhelesre ha alpjaraton járatomat akkor meg 96 foknál kapcsol a ventin és vissza hul 128000 van a motorba
sziasztok nekm van egy opel omega 2.5 v6 os a müszerfalon minden megy csak a kilométerora nem mitöl? ja meg auto matta hol lehet meg nézni a olajat menyi van benne a váltoba és hol kel fel tölteni? köszi
Ugyan még nem kattintottam oda, de van az a "maga itt mit reklámoz" a képernyőn és azt gondoltam, hogy ott szabályozzák az ilyesmit. Mégis csak egy szerelőműhely, aki pénzt keres ha oda megy az innen odaküldött fórumozó! Inkább meg is nézem mi van ott.
Szia! Régóta vagyok olvasója ennek a fórumnak, de még nem írtam bele semmit. Most is csak azért, mert talán hasznosat tudok! Egyébként nekem is van egy 1995ös Omega kombim, szintén 2,5td, csak kézi váltós. Ellenben tudok, igaz nem kimondottan a Bp-Pilisvörösvár közti útvonalon speciális automata váltó szerelő műhelyt. Az Üllői úton kell kifelé menni ha a belváros felől nézzük és a lajosmizsei sorompónál(vasúti átjáró) egy balost fordulni! A volt kispesti textilgyár területén van a műhely, a portán felvilágosítanak, hogy merre kell menni. Jó lepusztult szocreál épület, nem fogod eltéveszteni. Kb. 150 méterre van a vasúti átjárótól. Biztos, hogy nem gond nekik a javítás(vagy csere) és nem kaszapalkók. Ha hívható kontaktszemélyt akarsz meg kell kérdeznem a szerelő cimborámtól, hogy kitehetem e a nevét, telefonszámát egy nyilvános topikba. Lehet, hogy itt meg reklámnak minősülne, ezen még nem is gondolkodtam. Inkább adj elérhetőséget, ha érdekel a szerviz és privátban elküldöm a számot! Üdv. Török Tamás.
Remélem segítségre találok itt :) Nem rég vettem egy '95-ös opel omega B combit, a probléma a következő az automata váltó viszi az 1,2,3-at de a d-t nem veszi be illetve néha elkapja egy rövid időre. Mi lehet a probléma? Egész váltó csere vagy javítható? Esetleg valaki tud Budapest-Pilisvörösvár környékén egy jó váltóst aki nem dolgozik olyan drágán és megbízható?
Üdvözlet Urak! Segítséget szeretnék kérni! A mellékelt képen jobbról az első vákuumcsövem elszakadt. Ez a motorblokkon található jobb oldalon. A problémám az hogy nem tudom hová van csatlakoztatva a másik fele. Ez egy 4 es elosztó. A motor y25 dt. Segítséget előre is köszönöm.
Nekem is van egy Omegám 2.6 V6 2001-es évjárat, automata váltós!
Jelenlegi rejtet problémájától megőrülök, ezért remélem tudtok segíteni, és volt már valakinek hasonló baja!
Tehát a sztori:
Mész az autóval, mindegy hogy kis sebességgel, vagy naggyal, mindegy hogy kanyarodsz vagy fékezel, mindegy, hogy tele van benzinnel, egyik pillanatról a másikra a motor MEGÁLL !!
(ilyenkor mondjuk kanyarban művészet, hirtelen szervó nélkül ezt a mobidicket levezényelni az út szélére, hogy ne vigyen mindent mint a piros hetes)
Előfordul, hogy 2 hétig nem is jelentkezik ez a hiba, de pl ma kb 15* állt le, míg hazáig elértem!
Ha újra indítom, van hogy egyből elindul, de a gyakoribb, hogy több perc pihenés után 4.-dik vagy az 5.-dik próbálkozásra sikerül valamennyit haladnom!
Igen van benne benzin, igen van hűtővíz , és van benne olaj , mert figyelek az ilyenekre!
Szerelők nem szeretik az omegákat, ezért ha el is vállalják, azon kívül, hogy könyökölnek felette, nem jutunk előre!
Ötleteket várok, de jó lenne rájönni a pontos hibára ha már a szakiknak nem sikerült!
Ilyen nekem is volt, háromezerért vettem másikat bontásból, azóta semmi gond. Ha csak ennyi a problémád vele, akkor jobban jársz, ha felpróbálsz egy csere darabot, ha jó, meg kell venni.
Szép napot ! Vonószem takarót keresek ,ha van valakinek jelezze ! Van eladó vagy cserélhető A omega szedán balos, jobbos , hátsó javító peremem .! Akit érdekel írjon . Típus váltás miatt maradt meg .
Egy olyan kérdésem lenne,hogy most vettem egy osztràk papìros omegàt 2.0 16v-s benzines motorral ,1999.8 havi évjàratos.A kérdésem az lenne ,hogy melyik euro osztàlyba tartozik? Mert a regadónàl sokat szàmít.A vàlaszokat előre is köszönöm.
Eladó egy Opel Omega A műszeregység 3500.- FT, valamint 4 db 15-ös Fondmetal alufelni gumival, eredeti kupakokkal. A felnik 5x110-ek, nem ráznak, nem ütnek. A gumik Bridgestone 195/65 R15, nem árképzők, kettő még használható. A felniken helyenként levált a festés. A kerekeket opelhez való hosszú csavarokkal adom. Opel omega A-n voltak. Az ár a 4 kerékre együtt értendő 18000.-Ft. Az ár alkuképes
Megoldódott a tükör probléma, a képen bejelöltem pirossal hogy mit kell mérni, bal 2,5 cm jobb 3,5 cm, ha nem így van akkor jobb kormányosé a tükör amit nem lehet beállítani a gyári helyzetben.
Igen erre én is gondoltam. Én úgy emlékszem, mielőtt szétbarmolták az autómat, hogy bekapcsoláskor mintha mindkét venti ment volna lassú fordulaton. Magasabb fordulat is biztos számít, de ha vízzel locsolom a hűtőt leáll a helikopter, és mégis hideget fúj.
96-os 2.5-ös v6-os omegám van.Olyan probléma merült fel,hogy ha felmelegszik rendesen az autó és megállok vele valahol,akkor nem tudom újra indítani kb.fél órán keresztül.Kulcsot bedugom,elfordítom gyújtás van de nem indít.Ez okból ki lett cserélve a kormányon a gyújtáskapcsoló de azzal is ez a tünet.Lehet hogy valamelyik ide tartozó relé nem bírja a meleget???
A kábeleket nem tudom kimérni mert elromlott a multiméterem... Kölcsön kért trafóval ugyan azt csinálja, szóval azt kizárnám. De azt vettem észre, hogy hidegen semmi baja. Bemelegszik és utána kezdni.
Képet majd akkor rakok fel ha már kicsit jobban néz ki. :) Most még nem túl szép szegény.
Van jó szivattyúm, tartályom és talán még csövek is ha érdekel töredék áron(5 eft), a szivattyú a működési elvéből adódóan akkor megy tönkre ha szárazon, levegősen van futtatva, az biztos hogy levegő került a rendszeredbe és ilyenkor le kellene cserélni az olajat, főleg hogy nem tudni hogy volt e cserélve valaha.
(egyéb opel tapasztalat van, omega még nem nagyon, de a szivattyú ugyanaz)
Oké,köszi. De szerinted hülyeség ezzel foglalkozni és biztos hogy a szivattyú a rossz? Belinkelek ide egy érdekes dolgot, igaz hogy "Alfa Romeo" de nagyon tanulságos. Ha a tapasztalatod szerint a szivattyú szokott rossz lenni Omegánál azt elfogadom. http://alfaamore.hu/tagok/1930/autok/7126/blog/15937 Nem akarok feleslegesen 30.000-et kidobni.
A tartályon belül van egy csavar középen, azt kitekerve meg lehet fordítani a szűrőt, kijönni nem fog mert jóval nagyobb mint a nyílás, de így ki lehet mosni.
Már kaptam tőletek segítséget, nagyon köszönöm. 1995-ös 2.5TD-m van. A szervónak borzasztó hangja van és habosodik a tartályban levő olaj. Tudom elsőre mindenki a szivattyúra tippel, de nem lehet valami más? Aki szerelte már le a szervó olaj tartályt attól kérdezném hogy van-e az alján szűrő, mert állítólag ha az eldugul vagy kijön az is okozhat hibát. Köszönöm előre is a tippeket.
Néhány hete vettem egy 2.5 V6 automta váltós Omegát amit 1996-ban gyártottak. Minden rendben volt vele egészen eddig, de most gázadásra majdnem lefullad, alig húz alacsony fordulaton. 3000 felett megy rendesen. Hibát nem ír semmit, sárga lámpa sem világít.
Kipufogó néha durrog. Gyertyáknak sincs szép színük, feketék.
Van ötletetek mi lehet a gond? Merre keressem a hibát?
Köszönöm a választ.Nem villog folyamatosan világít és szaggat is .
Elég durván,felső holtpont jeladó? nekem a kábel be van tekerve vastagon szalaggal.Így vettem.Nem volt soha opelem de ezt imádja az egész család ,opel szevízben az mondták nincs hibajel a memóriában.előre is köszönöm a segítséget.
sziasztok nekem egy 2.0 16szelepes autómatám van , a gondom a kvetkező motor chek lámpa kigyullad fordulatszámmérő össze vissza jár. Megállok ujraindítok utána egy darabig bírja. Külföldre készülök családdal megköszönném a segítséget
Ettől féltem, akkor mindenképp meg kell bontanom, tudom állítani mindkét végállásig, de ha a helyén van a tükör ház akkor sehogy sem jó, egyik állásban már koppan a tükör a burkolaton mielőtt még jó lenne, és mindkettő ilyen.
Van egy fura dolog az autón, ami annyira nem zavar, de mégis idegesít, a két oldalsó tükörnek van egy gyári állapota ahol bepattan és megáll fixen, na én ott nem tudom úgy beállítani sehogyan sem hogy jó legyen, ha mindkettőt kimozgatom egy centit akkor jó, másnál is van ilyen gond, vagy érdemes szétszedni és megnézni? Arra már gondoltam hogy fel van cserélve a bal és a jobb motor mert van benne egy ív, de nem lehet felcserélni őket.
Sziasztok! Sokat olvasom ezt a fórumot és sok dolgot tanultam tőletek! De most már kezdem feladni a küzdelmet.. :( Van egy 95-ös 2.5 td omegám. Nagyon lusta és ha gázt adok neki nehezen esik vissza alapjáratra. Nézték gépen de a szerelő azt mondta ,hogy semmi hibát nem ír neki, azt mondta valószinü,hogy a jeladós porlasztócsúcs halt be! Kicseréltem de semmi extra. Állítottam a hd fejen de semmi ... Ha esetleg van valami tippetek vagy tanácsotok azt megköszönném!!
Van egy kis problémám, hátha valaki tud segíteni. A km óra mutatója össze-vissza ugrál. Álló helyzetben is ugrál kicsit, meg menet közben is. Vettem egy másik órát, (mert azt mondták, hogy rossz a chip az órában és azt nem tudják javítani), de azzal ugyan azt csinálja. Biztonság kedvéért bemérettem az órákat, mindkettő jó és pontos is. Azt meg tudja mondani valaki, hogy hol van ennek a jeladója? Valószínűleg ott lesz valami gond. Vagy esetleg valaki találkozott már ilyen hibával? Ki is lett olvasva a computer, de ott nem írt semmilyen hibát.
Ha valakinek beteges a hátsó omega féltengelye, gumiharang, csukló stb van egy pár eladóm tartalék volt de nem került be. Az egyik fel van újítva, új gumik zsír stb csak fel kell tenni.. nem kottyan stb
Csináltam egy egyszerű porlasztó mérőt, ötből kettő nem volt jó, az egyik csak pisilt féloldalra, a másik 140 bárnál már nyitott, a hatodik legbelsőt még nem mértem ki mert le kell venni hozzá egy tartólemezt, most javítva hideg motornál egy pohár vizet rárakva a szívósorra alig rezonál a víz, melegen még nem volt időm megnézni, a videó sajnos homályos, de a vonalnál van a 150 bár.
Szia Ahogy olvasgattam te tudnál nekem segíteni.Egy 94-es Omegám van aminek bedöglött a távirányítója és ezáltal nem tudom kioldani az immo-t.Hogyan tudnám azt ki iktatni onnan vagy hol lehet kapni olyan vakcsatit amiről írtak?Előre is köszönöm a segítséged.
1. elektromos tetőablak kapcsolóelektronikája (fent a tetőn a kapcsolója alatt) ennyi idősen már szeret szarakodni. Csere egy kipróbált bontottra. Nekem mikor szar volt a komfort modul attól volt hogy nem nyílt és olyan is hogy magától nyílt, de ha a kp. zár és a belső világítás és társai működnek akkor sanszos, hogy azzal nincs baj.
2. Ülés fűtés fűtőszála valószínűleg szakadt, de a kapcsolót és a kábelezést könnyen ki tudod mérni, ha lehúzod az ülés csatlakozóját.
3. Hátsó elektromos ablaknál lehet rossz elöl a kapcsoló, meg hátul a motor és a mechanika is. Mechanika hiba egyértelmű, mert olyankor az ablak nem megy se le se fel, de a motort hallod. Ha nem történik semmi, akkor jöhet az elektronika.
Biztosíték táblára visszatérve rengetegszer volt kontakt hibás akkor is, ha jó volt a biztosíték, érdemes rámérni műszerrel, nem nagy meló.
Amúgy jó választás, jó a V6 motor, ha okosan bánnak vele, csak egy 20 éves autónál sokan az autó hibájának tekintik az emberi balfaszságot.
Sok sikert hozzá, ha nem megy, keresd meg Rrobi kollégát, ha ráér biztos szívesen megbütyköli, miután végzett az enyémmel :))
Itt egy idomszer kellett, és egy lendkerék rögzítő rúd, a vezérműtengely kúpos, ha nincsen meghúzva a csavar akkor körbe lehet forgatni.
Század pontosságú mérőóra az adagolóhoz kell, ha a vezérlés be van állítva, akkor kell az adagolón kimérni a hullámos tárcsa egyik nulla pontját, lenullázni az órát és addig csavarni az adagolót amíg 0,90 mm-t nem mutat az óra és kész is van.
Egy 1.7 dizel G Astra volt eltéve, amire emlékszek dízeles esetre. De ott a jelrerakáshoz idomszerek meg mérő óra kell, nem is mi tettük jelre, mert nekünk nem volt ilyen, csak a vizsgára készítettük fel. Ott a vezérműtengely kúpos, nem ékes. Pontosan beállítani csak így lehet.
A benzines teljesen más, az már 5 fok körül sem indulna el, a dízelnél ha van a hengerben elég gázolaj akkor megy, csak nem mindegy hogy hogyan, durván másfél centivel volt a jel felet a pöcök, meg tudom mérni pontosabban is hogy hány fok volt.
Nem feltétlen kell cserélni, bár a lánc az ajánlott, nem egy drága tétel, a legdrágább az egészben a négy vezető, én ezeket külön nem is találtam.
Az új és régi láncot egymás mellé rakva a régi nagyobb lánc két milliméterrel volt csak hosszabb és oldalra kotyogott fél milliméter körül, leginkább az alsó vezető volt megkopva, a felsőn szinte nulla a kopás.
A régi feszítőpatronon viszont a dugattyú legalább egy centivel kijjebb volt mint az újnál.
De még ez is elmenne, a legdurvább hogy jelre forgatva rögzítettem a lendkereket és a vezérműtengely legalább 30 fokkal arrébb volt, de inkább 40, csináltam képet is róla, a gyári ajánlás szerint a vezérműtengely idomszer jobb alja 4mm-t emelkedhet 20000 km után, de ez alig 2-4 fok lehet.
Semmit nem módosítottam, kicseréltem mindent, jelre állítottam és szép erős szívóhangja lett, enyhén morgós motorféknél is, csak az ellenőrzéshez meg egyedül a szelepfedelet kell levenni.
Annyit még találtam hogyha le van szedve a turbó szívócsőre menő csöve és befogom ha jár a motor, elengedve látszódik a halvány füstös levegő és hat hét csepp olajat is kitöröltem a csőből, olajat nem ette, nem füstölt kéken, megnéztem a turbót, legalább két millimétert kotyog a szívó oldala és olajos is, ezt holnap ha nem esik kiveszem és kicserélem egy úgymond ingyen jött jóra, az nem kottyan semmit, egy hiba lehet még ezután amit nem néztem meg, kuplung és lendkerék, de lendkerekem is van egy tökéletes.
És úgymond igaz amit mindenki mond, ha szervizben csináltak volna mindent akkor bőven fél milla rámegy, így "csak" 98 lett minden és most sokáig le van a gond róla.
Azt írtad hogy leállítás után lehetett hallani az adagoló szimering hibájára utaló szörcsögő hangot. Ez volt az első amit meghallgattam,de nem lehetett semmit hallani. Nekem nagyon nagy melegben 35C feletti hosszú út (300km a végén hegymenet,lassú haladás)után produkálta a nehezebben indulást melegen. Érdekes mert városi használatban,és nem ilyen melegben,20-30C ig nincs melegindítási gond.
Viszont hallottam Noisewaker régi Omegájának a hangját lánccsere után,hát nagyon csendesen járt. Az enyém sem hangos,de az övének gyönyörű hangja volt.
Ha valakinek van olyan hibája x25dt motornál hogy véletlenszerűen melegen nehezebben indul tíz perc negyed óra állás után,(akár 3-4 mp indítás), akkor lehet adagoló szimering, illetve vezérműtengely helytelen beállítás, nálam ez teljesen megjavult, a vezérműtengely 20-40 fokkal később nyitott a gyári értéktől, ennyit nyúlt a lánc, ez most teljesen megjavult, fél motorfordulaton belül indul hidegen és melegen bármikor.
A szimeringen a gázolaj csak leállítás után szivároghat az olajba (üzem közben vákum alatt van, így maximum olajgőzt szívhat be az adagoló), vagy leállításkor visszaengedi a gázolajat a tankba ezért indul nehezebben, nem fog nőni az olajszint, de gyanúsan nem is csökken idővel a pár csepp gázolaj miatt.
Üdv emberek!Egy hete se hogy szert tettem egy 96-os 3.0 Mv6 kombi omegára..már most nagyon szeretem.. Korábban volt már kombi omegám csak 2.0 8v... viszont egykét dolog Nem müködik rajta.Mégpedig az elektromos tetőablak,a két első ülés fűtése és a két hátsó elektromos ablak se jó.Nem szedtem meg szét.. A biztosíték táblát nyálaztam át ott nem volt hiba szóval valami más lehet a hiba.Szerintetek mi lehet?először itt kérdem mielőtt mindent szetberhelnék miivel gondolom volt már akinek ilyen bajai voltak..a válaszokat előre is köszi :)
Azért szívás nélkül nem ért véget a történet, van egy fém vízcső ami végigmegy balra a szelepfedél mellett, egy sárga tömítéssel megy be a hengerfejbe, ez az egyetlen amire nem figyeltem, teljesen biztos voltam hogy ennél nem lehet gond, hát tévedtem, a szerelés közben megsérült a gumi gyűrű, becsípődött valamikor, és meleg motornál csöpögött, 70 fokos víz mellett kicseréltem, egyenlőre jó minden és meglepően halkan jár a motor, jobban hallani a motornál a ventilátor működését, holnap 100 km-es főpróba, ma már volt 15 km hibátlan bemelegítés, fél motorfordulaton belül indul hidegen-melegen, holnap reggel meg víz-olaj csöpögés ellenőrzés.
Ha esetleg tudna valaki hűtőfolyadék légtelenítési tippet adni azt megköszönném, ehhez a típushoz ilyet nem igen találtam, a csöveket megnyomkodtam, de nem biztos hogy elég lesz.
Ha szervizbe vittem volna akkor pár hónap után megint behal. Kizártnak tartom hogy a szerelő utánanézett volna hogy mi az a nagyon halk szörcsögés, rendesen hallottam hogy az adagoló szimeringnél szívja a levegőt a visszafolyó gázolaj.
Gratula! Ez már igen. Sokat spóroltál magadnak,és ráadásul lelkiismeretesen lesz összerakva. Nekem nagy fenntartásaim vannak az autószerelő műhelyekkel szemben,nagyon megingott a bizalmam bennük. Amit lehet magam javítok,de ezt nem merném bevállalni.
A lánckereket kicseréltem mind a hármat másikra, nem újak de kopást nem lehetett mérni rajtuk, még az oldalán sem volt láncnyom.
Hétfőn kezdtem, utána három teljes délelőtt és tegnap egész nap, most rakom vissza a vízhűtőt, a többi már készen van. A végén még a hdk fejet is be kell állítanom laptoppal.
Ki kellett venni a két hűtőt, ventilátorokat, klímakompresszort, generátort, szervó szivattyút, szíjfeszítőket, szelepfedelet, szívósort, adagolót, klímacsöveket, vízcsöveket, vízpumpát, olajdeknit, elég nagy meló lett a végére.
Lánckereket nem kellett cserélni? Ez nagyon nagy munkának néz ki. Gondolom szét kellett szedni a fél autót hozzá. Bent a helyén csináltad,akkor a hűtőket ki kellett szedni belőle ugye?
Meglett a hiba oka, az adagoló szimering megadta magát, így gázolaj került a motorolajba, ezért is lett hangosabb picit a motorom, filléres tétel mégis bosszantó, teljesen szét kellett szednem ma az adagolót, kijavítani a hibát és összerakni a vezérlést (első kép) , másodszorra pöccre indult és szépen jár.
Az adagolóban a görgők jelentősen megváltoztak, és nem jó értelemben, sajnos spórolnak az alkatrészeken, én a régi dupla csapágyas görgőt raktam vissza, szerintem jobb megoldás.(második kép)
És a végére a kopott vezető sin, mínusz 2.15 mm a bemaródás, 3 mm a teljes műanyag vastagsága! (harmadik kép)
Nem eléggé, ahhoz képest hogy kemény két perc a javítása ráérősen, még ha cseréli is benne az egyetlen elromló alkatrészt (termisztor), akkor kemény 300+50 ft-os anyagdíj is társul az elvégzett munka mellé, igaz ez esetben nincsen csini műanyag burkolata az alkatrésznek...
Annyit azért elárulok hogy a forgórész csavarját fellazítják és egy viszonylag egyszerű mérőműszerrel megmérve egy két tized milliméterrel elforgatják, ennyi a művelet, a termisztor módosítja a csúszka alaphelyzetét, melegen több, hidegen kevesebb gázolaj, ha hibás akkor tévesen módosít és jönnek a rángatások, leállások...
Hát igen, ezért vettem én is picit drágábban megbízható helyről, bár kedvezménnyel már nem is drágább.
Jelentősen alul kalkuláltam a vezérműlánc cserét (x25dt) időben, gondoltam két nap alatt megvan, hát nem, eddig két teljes nap ment el, és csak ma jutottam el odáig hogy meglássam a láncot, holnap fogom kiszedni, sajnos találtam már hibát is, az alu burkolat tömítése fémből van, és a fémen festékhez hasonló nagy pikkelyszerű leválások vannak, megpróbálok képet is csinálni róla, végül is nem eget verő hiba mert lehull az olaj deknibe és ott felfogja a szűrő, de így le kell vennem a deknit is ami megint egy szép mutatvány lesz, meg kell emelni az egész motort hogy ki tudjam forgatni alóla, ha meg már kiszedem akkor az olajpumpára is ránézek.
Az adagoló előtöltésére kétfajta variációt találtam, az egyik 0,88-0,97 mm a másik 0,9 +-1 század mm, így marad a második mert az mindkettőnél jó.
Az adagoló lánckeréken van két jelölés 4 és 6, a négy a négyhengeres jele, a 6 a hat hengeres jele, az alsó láncon meg van két karika, az egyik az alsó fogaskerék jele, a másik meg az adagoló keréké, az új láncon karika helyett színes szem van kettő darab, a lendkerék rögzítő már a helyén van, a vezérműtengelyé majd holnap, és mehet az adagoló beállítás, ez a része azt hittem bonyolultabb.
Egyébként napi szinten olvasom (nem csak beesek félévente)a fórumot,már amikor van mit. Elég rapszodikusan alakul időnként,de azért vannak jó ötletek,tippek.
Amióta megvan az Omega, 5w-40-es olajat használok. Semmi gond vele,nem fogy,csendesen jár. Most is csak olajmárkát váltok,mert nincs bizodalmam az Elf-ben már. Sok rosszat hallottam róla a Castrol olajjal karöltve. Idén vagy Eni,vagy eneos lesz benne.
Csinálok egy kis szervizt, mielőtt megvettem volna az autót utánanéztem a típusnak, eleve úgy vettem hogy x összeget rá kell költenem, mert vannak olyan alkatrészek amit kötelező cserélni, főleg x km után, 800 eft volt a maximum limit, megvettem az autót, nem titok 650 eft-ért, nem vagyok naiv, elvileg 221512 km van benne + 7120 km mert cseréltem az órát egy szebbre, ettől függetlenül akár 350000 km is lehet benne, de ez sosem fog kiderülni.
Komplett vezérműlánc, olajszűrő, levegőszűrő, üzemanyagszűrő és olaj csere , igen, 5w40 és nem véletlenül...(6.8 helyett 8 liter a későbbi pótlások miatt, 5000 km-nél olajszűrő csere megint)
Mindenképp kell hozzá diagnosztika, a gyári 5mg és 17mg befecskendezés között durván pár tized milliméter van.
Az új semmiképp nem ajánlott, nincs ami elromlana benne, összesen négy elektromos alkatrészből áll az egész, csak akkor kuka ha szorul a tengelye, az nem javítható.
Így van úgy szokták beállítani, fellazítod a csavarokat és finoman kocogtatod változik az alapjárat stb... lehúzod 1 helyen a csavarokat és próbakor .... és meglátod ha nem jó állítasz még de jobb ha olyan csinálja aki már csinált ilyet !!!Persze legjobb lenne a csere újra de az horror az autó árához képest .....
Lehet valami igazság benne mert kb 1 éve cseréltek benne tömítéseket és azóta mintha egy kicsit alacsonyabb lenne a fordulatszám. Akkor láttam hogy az adagoló fejét finom kis ütögetéssel állították be
A segítségeteket szeretném kérni.Van egy 1995-ös omega TD-m.Nagyon jól indul hidegben-melegben,jól megy,nem ugrál,semmi baj a menetteljesítményével.Egy gond van vele.Ha leveszem a gázt,egy pillanatra
jelez a "motorcheck".Ilyenkor úgy viselkedik mintha nem kapna üzemanyagot és le akar állni.Nagyon félek hogy előzésnél fog előjönni.Hiába adok gázt nem megy csak ha visszaengedem és megint gázt adok,akkor már gyorsul.
Nekem nagyon jó magyar tanárom volt és szerettem is fogalmazni. Nagyon jól kiragadtad azokat a mondatokat, amiket személyesnek éreztél. Örülök, hogy nem vetted észre azt a pontot, ahonnan általánosítottam az újoncok többségének viselkedésére célozva, de hát... nem vagyunk egyformák... ugye... Számomra nem állt össze a sztori, hogy hány éves is vagy és a 18 év alatt csak Omegákra gondoltál-e, de ha 40 éve magad javítod az autóidat és ebből 18 évig csak Omegáid voltak, ráadásul rengeteg, akkor a minimum 58-60 éveddel nem tudom miért fórumozol, ha nem látom minden percben a segítségnyújtásról szóló postjaidat eme óriási tapasztalat mögül. Nem akarlak megsérteni, de ha jól tippeltem a korodat, akkor úgy gondolom nem kevés tapasztalattal rendelkezel társadalmunk emberi kapcsolatait és a kommunikációt tekintve, így végképp nem értem, hogy "érett" fejjel miért nem látsz át a dolgokon és miért veszel mindent magadra, az újoncok védelmét már nem is említem. Én csak 26 éves vagyok, nálam még benne volt a pakliban, hogy bebizonyítsam a valótlan igazamat annak idején... Szóval kinek nem inge, kellemes Omegázást.
x25dt gyári megoldás az egr szelep szellőztető olaj csöpögése ellen. Alap esetben a szellőző lyukon keresztül az olaj rácsöpög a vízcsőre amit felpuhít és előbb vagy utóbb szétreped. A lényeg pirossal bekarikázva, az ábrán nem szerepel az egr szelep vákumvezérlő csöve!
Egy 2.2DTI,Caravan,Y22DTH motorkódú autóról lenne szó.Kormány összekötő gömbfejeket kellene mindkét oldalon cserélni.Melyek a megbízható márkák?Swag,Febi,TRW? Melyik jó tutira?
Rákérdeztem autósboltban, hogy a ha a kábel a rossz a vezérműtengely jeladónál, akkor azt külön lehet-e kapni és mondta a jó hírt, hogy csak kábelköteggel együtt:-)
Sziasztok. X20XEV-s omegám van. Az utóbbi időben azt csinálja, hogy a motor beindítása után világít a motorelektronika lámpa és gyorsításkor rángat. Nem minden indításnál, de van amikor.
Kivollogtattam a hibakódokat. a 92-t és a 93at jelzi. A 92-re a vezérműtengely jeladót jelzi a táblázatom, de 93-as hibakód már nincs a táblázatban.
A vezérműtengely jeladó és a főtengely holtponti jeladó kábele elég ramaty állapotban vannak. Valami miatt el kezdett töredezni rajta a műanyag burkolat. Körbeszigszalagoztam pár éve, hogy ne sérüljenek a vezetékek. Amúgy pár éve mindkettő ki lett cserélve. Azóta max 20-30000 km-t mentem az autóval.
sziasztok. Van egy 97 -es omega b donor autóm ha valakit érdekel. A kocsi pezsgő metál színű
Pár alkatrész már el kelt. Ha valakit érdekel írjon nyugodtan és meg egyezünk . Viszont van egy másik omegám mert omega szerető vagyok ahhoz szeretnék hátsó elektromos ablakemelőket . Ha valakinek van írjon . Köszönöm!!
Az autóban új 85Ah-s akksi van, mégis egy heti állás után alig tekeri. Ha rátöltök, akkor elég 3-5 perc és pöccre indul. Esetleg van olyan adat hogy mekkora az amperfelvétel amikor gyújtáskapcsoló alaphelyzetben van? Ki szeretném mérni hogy zabálja-e valami álló helyzetben az akksit. Köszi.
Azt kérdezném inkább, hogy vezérlés, féktárcsák, kuplung, kettős tömegű (ha van benne) mikor voltak cserélve, olaj hány kilométerenként, stb. Egyébként akkor járunk a legjobban, ha lecseréljük az olajat és a vezérlést a vásárlás után, akkor nulláról indulunk. Mindig mondom, hogy legyen pénztartalékunk az azonnali szervizre. Ne legyünk kétségbe esve, ha gumit kell venni az autóra, vagy lengéscsillapítót kell cserélni. Ha megcsináltatjuk, nekünk lesz jó, mi fogjuk használni. Ez az ára, hogy nem BKV-val megyünk, ezt el kell fogadni. Én is leszervizelem a kocsit, amit veszek, és nem morgok, hogy kell még egy féktárcsa is.
Tudom, hogy nem mindenkinek egyformák az anyagi lehetőségei, és ez tisztán pénz kérdés, de akkor olyan autót kell venni, aminek a megvásárlása mellett marad még pénzünk a szervizre is. Nem ciki olcsó autóval járni. Nekem is egy 400 ezer forintot érő tizenhárom éves VW Caddy-m van.
Ma délelőtt beszereltem a hibás HDK fejet, azt tudtam hogy mi a hibájuk, csak nem tudtam hogy melyik melyik, jelen esetben gázvisszavétel után ránt egy nagyot a motor, a videón látható a hiba, ezt sikerült megjavítani, a másik az alapjáraton fel le mászkál, bizonytalan, ez még hátravan, most össze kellett raknom működőképesre az autót mert holnap kelleni fog.
Többen mondták hogy ha kell beállítják nekem az adagolót fülre, hát ez a tapasztalataim alapján lehetetlen vállalkozás, illetve be lehet állítani, csak lehet hogy 7-9 mg/löket lesz az eredmény, így feleslegesen többet fogyaszt mint kéne. Egy tized milliméter lehet a 4 és 16 mg között!
A jelenlegi adagoló fejét is után kellett állítanom, melegen 8mg/löket értéken volt, a gyári érték manuális váltónál 5 mg, automatánál 5,3 mg, nekem 5,2-re sikerült állítani, sokszori próbálkozás után, ha lehúztam a csavart nyomatékkal, mindig elmászott az érték, így eleve két tizeddel kevesebbre állítottam.
Az eredménye is meglett, alacsonyabb fordulaton jobban harap, kevésbé füstöl hirtelen nagy gázadásra, és van egy etalon útszakasz ahol szoktam mérni a fogyasztást, dimbes dombos 7 km-es út, eddig öregapásan a legkevesebb fogyasztás 6.4 volt, most 5.8 lett.
Kezdem ott hogy visszaolvastam, de nem találtam választ, a másik fórumon sem.
Fűtés problémám lenne, mégpedig az hogy a bal oldalit nem lehet teljesen lezárni, egy kis meleget mindig hozzákever. Ez most még tűrhető, de a klímával nyáron, már nagyon érezhető. Mi lehet a megoldás? Remélem teljes műszerfal kiszerelés nélkül orvosolható.
Maradjunk annyiban, hogy más típusoknál és márkáknál is van "baráti társaság", régóta az adott típust használók.... és láss csodát, MÉGIS emberi hangnemben képesek fogadni az újakat, az érdeklődőket. És nem az az elsődleges szempont, hogy foghegyről, tele rosszindulattal, lekezelően és lenézően válaszolgatva, vagy valamit odabökve riasztják el a leendő omega tulajokat, vagy a fórumra betévedő, már omegával rendelkezőket. Én a hatszázas merci "szaromat" soha nem akartam és nem is fogom online javíttatni, de esetleg néhány kérdésben tudnak a nálam tapasztaltabbak, vagy több infóval rendelkezők tanácsot adni. Ha meg az itt levő "törzstagokat" ennyire zavarják az újonnan érkezettek, akkor le kell ezt a fórumot is zárni, ahogyan a másikkal tettétek, hajrá !
(Mindenesetre ajánlom figyelmébe a t.társaságnak az előbb belinkelt Mercedes fórumot, hogy hogyan ISS lehet ezt csinálni)
Ő. Nekem 4 nicket emésztett fel az értelmetlen emberkedés, amire senki nem kíváncsi, akkor se volt, most se és ez így is marad. "NEM ÉRTEK ANNYIT!!!" -> azt hiszem mostantól aludni sem tud majd Malter, TD és a többiek a lelkiismeret furdalástól :) Ha évek alatt sem jöttél rá arra, amit most sem értesz akkor sajnálom, talán majd egyszer eljő az az idő. A korábbi hozzászólásokat olvasván megjegyezném, hogy nem attól fog szárnyalni a fórum, hogy telefossák értelmetlen postokkal, személyeskedéssel, stb. A hozzászólások többsége arról szól, hogy neten keresztül akarjátok mással megjavíttatni a szarotokat, amit még autószerelő sem látott. Ha nincs pénz hozzáértőhöz vinni, vagy nem értetek hozzá, vagy sorolhatnám még, akkor ne kelljen Omega, vagy más korosodó felextrázott bálna. Ha meg ennyire szíveteken viselitek a fórum minőségét és működését, akkor jelenjetek meg találkozókon is és tudjatok ott is megszólalni... Nekem most van a 6. és a 7. Omegám (párhuzamosan) és nem gondolnám, hogy nagyobb a tapasztalatom 4 év alatt (mióta Omegázok), mint annak, aki tízen-húszon éve nyúzza ugyanazt a példányt. Én sokat tanultam ezektől az autóktól és a klubtagoktól is, talán már tudom mit szabad és mit nem, talán egyszer ti is rájöttök erre. Ja, vagy nem, aztán majd írjátok a negatív népítéletet 10-20e Km tapasztalat után Totalcar-ra, mert az a szemét trágya 20 éves korára elkezdett rohadni és széthullott a motorja... Ejj-ejj...
Kicsit le vagy maradva.....a Facebook-on pörög az omega fórum ott megy az élet.....indexen ezért nem látsz túl sok beirkálást,természetesen gyermekkori barátod Omega Td a főnök vajda ott is.....jelentkezz nála,hátha bevesz a csoportba!
Ha ezen a néven tiltottak volna ki, akkor most nem lehetnék itt! Bár Omegatd barátotoknak sikerült visszaszerezni a niknevét a saját fórumában, de azt ki tudja, hogy milyen áron????