Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Lion X Creative Commons License 2014.11.22 0 0 53600

Nekem a szarozó tempomat miatt bányászták le (kapcsoló csere), aztán ferdén kaptam vissza.

Nekem is cserélték a kapcsolót visszahívási akcióban, (bár nekem nem volt vele bajom), de nekem rendesen tették vissza a kormányt, nem ferde.

Viszont a csere óta egy halk recsegés féle hallatszik a kormány tekerésekor, úgyhogy valamit ott sem kerek. Majd megyek vissza és megnézik hogy mi lehet a zaj forrása. Minden nem lehet tökéletes. :)

Előzmény: (M)Ákos (53570)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.21 0 0 53599

Nekem mindig AUTO-n van az ablaktörlő, de attól még nem kapcsolja fel, csak ha sötét van.

Előzmény: Lion X (53597)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.21 0 0 53598

Az a helyzet, hogy nyáron tök jól működött. És minden bizonnyal télen is :)

Mióta alacsonyabban jár a nap, biza bekapcsol délután...kevesebb a fény, ennyi.

A szemünk szerint nem, de egyébként igen. :)

Lehet, hogy le is kapcsolta neked rögtön utána, nem nézted?

Pl. én árnyékból indulok haza a melóból, és fél3-3 körül (lebuktam) fel szokta kapcsolni, de aztán le is nyomja.

Annyira "okos", hogy hiába veri telibe a nap a szélvédőt pl. reggel, felnyomja a lámpát, mert attól még "sötét" van neki.

Olyan, mintha a kabinban lévő fényerőt is figyelembe venné.

Nekem is late-n van egyébként.

Briskoda fórumban asszem valaki feldobta már a témát (érzékenység állítás).

Egy VCDS expert fickó írta, hogy lehet variálni a szélvédő típusával. De nem ajánlotta (és nem indokolta).

Előzmény: nohab (53593)
Lion X Creative Commons License 2014.11.21 0 0 53597

Asszem akkor is bekapcsol a tompított, ha az ablaktörlő karja automata állásba van kapcsolva a gyújtás ráadásakor, bár ebben nem vagyok biztos.

Egyébként ez utóbbival ugyanaz a tapasztalatom mint (M)Ákos kollégának. Jó, jó dolog ez az esőérzékelős cucc, de nem mindig találja el, hogy nekem mi lenne jó. :)

Előzmény: nohab (53596)
nohab Creative Commons License 2014.11.21 0 0 53596

Ezt beállítottam, de nekem úgy tűnt, mintha csak a reakcióidőre lenne hatással. Természetesen ez a "late" fokozaton volt ma is, amikor verőfénynél bekapcsolt.

Előzmény: Lion X (53595)
Lion X Creative Commons License 2014.11.21 0 0 53595

Menüből állítható az érzékenysége.

Setup → Light
Switch-on time: - A fényérzékelő érzékenységének a beállítása a környezeti világítás intenzitásának a megváltozásához képest
- Early - Nagy érzékenység
- Medium - Közepes érzékenység
- Late - Kis érzékenység (Nekem erre van állítva és így csak akkor kapcsolja be a világítást, amikor már tényleg kezd sötétedni.)

Előzmény: nohab (53593)
Jocy83 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 53594

Sziasztok!

jelenlegi problémám hogy a BGU motorkódú octaviánál a hűtőventilátorok elindulnak jelenlegi hideg időben. Előzőekben írtunk róla hogy melyik venti, ezt megnéztem és a hűtőnél lévő két venti megy. Ahogy leállítom az autót akkor lekapcsol egyből. Az alsó vízcső hideg tehát a termosz még ki se nyitott.  Mitől lehet?

Előzmény: www.octinfo.com (52948)
nohab Creative Commons License 2014.11.21 0 0 53593

Tényleg, az automata világítás érzékelőjén lehet állítani? A gyári beállítással nekem felejtős, Budapest belvárosában ma egy kirakattal szemben indultam el délután kettőkor (inkább napos mint borult az idő) és látom, hogy felkapcsolja a tompítottat. Ennek így sok értelme nincs, ha napsütésben is kapcsolja, akkor mehetne skandinávban is gyújtással párhuzamosan 'szt csá.

Előzmény: (M)Ákos (53581)
Topi0331 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 53592

Lehet,hogy elég csak kivenni a ventillátort és ott megtalálod a szellőző résen át beesett parkoló jegyet :) azért írom mert nekem ugyan ez volt a gondom és amikor kivettem a ventit kiesett belőle 2db.parkoló jegy !Ez is tud egy kellemetlen zizegő hangot adni,főleg alacsony fordulaton. Persze nem kizárt,hogy valóban csapágyas a venti.

Előzmény: sparger_MPI (53363)
Patek1970 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 53591

A gumik és a dísztárcsák elkeltek, már csak a 4 db felni van meg, Octavia 2-re, vagy Superb-re:  15", 5x112 (képek a korábbi hozzászólásnál)

Csak a felnik: 4000 / db vagy 14.000 / 4 db

4x5 db felnicsavar: 2000 Ft

Felnik+ csavarok együtt: 15.000 Ft

Csak a dísztárcsák: 1200/db vagy 2000/ 4 db

Felnik + dísztárcsák egyben: 16.000 Ft / 4 db

Előzmény: Patek1970 (53431)
Varshi Creative Commons License 2014.11.21 0 0 53590

> izzójára kutyaközönséges alkoholos filccel húztunk narancssárga csíkokat, 

> és egész jó lett a végeredmény. A vetített kép nem lesz csíkos.

Csak mindig szabályos távolságra ültök egymástól a kanapén. :)

Előzmény: stevie-13 (53576)
Varshi Creative Commons License 2014.11.21 0 0 53589

milyen nyomásra van fújva?

Előzmény: Görög Norbert (53587)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.21 0 0 53588

sáv váltásoknál beleng hátsó fara!

Lengéscsillapítóra ránéztetek?

Előzmény: Görög Norbert (53587)
Görög Norbert Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53587

2008-as évjáratú octaviam van és már örületben kerget a hátsó futómű beállítások után is riszál!S nyári gumimat már lenyalta!Most michelin alpin 5  télit raktam fel egy gumis mühelyben és beálitották  futómúvet és 5km után sáv váltásoknál beleng hátsó fara!

(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53586

Elrettentésnek itt a tükör szétszedős videó O3-hoz :)

https://www.youtube.com/watch?v=rcNjrArG-KI

A hideg miatt én is aggódom, majd befűtök a garázsba.

A fickó nem aggódja túl a dolgot a videón, látszik is egy letört pöcök.

Én majd finomabb leszek :)

Előzmény: nohab (53585)
nohab Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53585

Szóval, az erősebb tükörvilágítással lesz elég fény a verda körül sötétben.

A rendszámtáblának majd lejjebb veszem a fényerejét, mint általános világítás, de meghagyom full fényerőre, mint coming home/leaving home.

Ezek tetszenek, de a tükörszétszedéstől fázom, főleg így télen (lehet, hogy ez a nyári projekt lesz...)

A belinkelt T10-est már használtam, sőt, az O1 rendszámvilágítása ilyen már vagy 3-4 éve. Az össz fényereje lehet, hogy kevesebb az izzónál, de az izzó fényéből kevés hasznosul, ennél meg szinte minden az adott irányban, így jóval fényesebb mint volt előtte. Méretre ez kisebb az izzónál, így mindenhová befér (volt sok olyan is a kezemben, ami nem).

De az igaz, hogy általában nagy a szórás a minőségben, viszont a normálisabb oldalakon külön veszik a 12V és a 12-14V feszültséghez való izzókat, az utóbbi elvben nem durran el.

akkor meg felesleges egy kétoldalra világító ledes cucc, a fele fényerő megy a kukába.

Szeintigaz, akkor mégsem ilyenem van (bár innen van), mert én direkt egyoldalast kerestem az általad leírtak miatt.

Most meg bennem merült fel a kérdés, hogy miért cserélnél meleg fényű izzót meleg fényű ledre? :)

Alapvetően három oka lehet: ha több fényt akarok, de izzóból nem mehet bele erősebb (vagy mert nincs, vagy mert megolvasztja), ill. olyan esetekben, amikor fontos, hogy ne terhelje az akkut (pl. ha gyakran kell olyan helyen parkolni, ahol az egyik oldalon rajta célszerű hagyni a világítást), ill. ha koncentrálni akarom a fény irányát.

Előzmény: (M)Ákos (53581)
oleek15 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53584

Rönyóéknál mindennaos dolog....

Előzmény: Paragon1985 (53563)
nohab Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53583

én is próbáltam, csak nem volt tartós a bevonat.

Előzmény: stevie-13 (53576)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53582

Elég ha az egyik kerék a kamionok nyomtáván megy.  Az út úgy van készítve, hogy a víz lefolyon róla, bogárhát. Ne foglalkozz vele.

Ha nyugodt akarsz lenni, menj el a szakszervízbe, tegyék fel a lézeres padra és adjanak egy bizonylatot a mérésről.  A lézeres pad nem hazudik, olyan érzékeny, hogy ha egy kicsit megnyomod a villáskulcsot, a kormányösszekötőn kontraanyáján már azt is mutatja. A padon be tudják állítani a kormányt is.

Van beesési szöge is az O2-nek, ami nem állítható, szerintem az O3-nál sem az egy ilyen korú autónál tökéletesen szimetrikus kell legyen.

De szerintem hagyd, mert ha nem vérprofik, akkor elrontják. 

Előzmény: Paragon1985 (53579)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53581

Belülre nem kerül a hidegfényű ledekből, nekem se tetszene.

A további 4 pár led sorsa: első helyzetjelző, csomagtér, külső tükör világítás (ezt szép lesz szétszedni, de van videó a jutyubon).

A maradék 1 pár ledet vagy elteszem tartalékba, vagy megy az első ajtókba.

Ha a külső tükör világítást ledesítettem, szerintem ki is fogom kapcsolni elöl a xenon-t, mint coming home/leaving home világítást.

Igaz, hogy céges a verda (mindegy lenne, mikor megy tönkre a xenon a sok kapcsolgatástól), de fáj a szívem, amikor fél percekre le-felkapcsolgatja.

Szóval, az erősebb tükörvilágítással lesz elég fény a verda körül sötétben.

A rendszámtáblának majd lejjebb veszem a fényerejét, mint általános világítás, de meghagyom full fényerőre, mint coming home/leaving home.

Nézegettem én is ilyesmi 5050 ledes "égőket", de ezekért dobtam az ötletet:

- túl kékes fényű a fehérnek titulált led

- tele a jutyub megsült "égőkkel", amin ilyenek vannak

- ezerféle távolkeleti gyártó van, ki tudja, melyik milyen ledet csinál, és én mit kapok

- általában 15 lument tud egy fehér 5050 smd, persze vannak erősebbek, de mondd meg ránézésre...a CREE hamisítványokat legalább könnyű kiszűrni

- általában túl nagy az "égő" (elég kevés hely van ám a lámpatestekben, nézted?)

Amit Te linkeltél, ott is írják ám hozzászólásban, hogy kevesebb a fény, mint a hagyományos égőnél.

Tippem szerint a benti világításokban is oldalazva helyezkedik el az izzó (hátsó lábtér és az ajtó biztos, azokat néztem), akkor meg felesleges egy kétoldalra világító ledes cucc, a fele fényerő megy a kukába.

Nem lebeszélni akarlak :)

Most meg bennem merült fel a kérdés, hogy miért cserélnél meleg fényű izzót meleg fényű ledre? :)

Előzmény: nohab (53573)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53580

A tompítottnál is lehet programozni, hogy ne figyelje a kiégést?

Igen, lehet.

A gyakorlatban nem próbáltam, csak láttam a lehetőséget. (Az első lámpába most csak belepróbáltam a ledet.)

Tulajdonképpen az összes külső lámpának lehet adni (többféle) funkciót, és mindegyiknél meg lehet adni az izzó, vagy LED fajtáját (van vagy 30 féle lehetőség).

Előzmény: nohab (53572)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53579

Már kipróbáltam. Guminyomás jó, egyenesfutás rendben, gödröt sehol sem kapott, semmi, de még egy komolyabb bukkanó sem! A kormány viszont egyik napról a másikra jobbra áll néhány fokot. (ahhoz elég, hogy zavaró legyen..) Én is kizártnak tartom a futóművet 2 hét/1000km alatt. Nem kell ellentartani, szép egyenesen megy, csak a középpont nem középen van. Pont olyan mintha pár fokkal jobbra lenne visszatéve a kormány. De múlt héten még tökéletes volt. Nem értem...

Előzmény: Octi19 (53577)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53578

Javaslom, hogy nézd meg az egyenes futást egy kifogástalan minőségű egyenes útszakaszon is.

A primitívebb problémák között van még az egyenlőtlen guminyomás a két oldalon.

Előzmény: Octi19 (53577)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53577

A futómű elállítódása egyike a legvadabb urbanlegendeknek!!!! A futóművekben biztosított menetes rögzítések vannak minden állítási lehetőségnél ami nem ugrik át! Olyan előfordul, hogy egy komolyabb kátyú hatására valami hajlik, vetemedik és ezt egy futóműállítással lehet kompenzálni. De ilyenkor meg kell keresni a hajlott, vetemedett alkatrészt és ki kell cserélni. Egyébként egy Octavia futóműve nem egy sérülékeny darab. Nekem szinte minden évben görgőztetni kellett a kerekeimet, volt olyan amikor az abroncs is kukázva lett, de a futómű még a legutóbbi méréskor is minden paraméterét tekintve a zöld értékben volt és két (egyébként nem állítható) paramétert kivéve a tartomány közepén, tehát duplán zöld! (most lesz benne 300 000km és most lesz 8 éves... és szinte még gyári állapotú)
Amit viszont észrevettem, hogy a kormány állása meglehetősen érzékeny az úttest dőlésére! Javaslom, hogy nézd meg az egyenes futást egy kifogástalan minőségű egyenes útszakaszon is.

stevie-13 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53576

Meg bentre a bézs kárpithoz nekem az izzó meleg fénye passzol, attól lesz otthonos.

Szobai használatban a képmegvilágító lámpa ledesre cserélt izzójára kutyaközönséges alkoholos filccel húztunk narancssárga csíkokat, és egész jó lett a végeredmény. A vetített kép nem lesz csíkos.

Előzmény: nohab (53573)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53575

Tényleg könnyebb és erősebb mint a hagyományos aluk?

Van nekik is olcsó szériájuk meg drága szériájuk. Az olcsó széria "hagyományos alu" (= valamilyen aluminíniumot is tartalmazó ötvözet), a drágák között vannak igazi "könnyűfém" (pl. magnézium) felnik, de azoknak az ára új korukban simán hatszámjegyű. És nem biztos, hogy egyessel kezdődik ;-)

Tegyél be képet, vagy írjál pontos típusnevet.

Előzmény: Rallyer (53574)
Rallyer Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53574

Használtan mert újonnan elég húzós az ára.

Tényleg könnyebb és erősebb mint a hagyományos aluk?

Előzmény: stevie-13 (53547)
nohab Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53573

Nem felesleges egyébként a 3W-os CREE-LED egy ilyen feladatra? Mondjuk a csomagteret aláírom, esetleg helyzetjelzőnek sem nagy baj, de a többi feladatra szerintem sok. Meg bentre a bézs kárpithoz nekem az izzó meleg fénye passzol, attól lesz otthonos.

Én ezt fogom vlszeg kipróbálni:

http://www.dx.com/p/t10-1w-100lm-3200k-4x5050-smd-led-constant-current-warm-white-car-indicator-clearance-lamp-pair-138090#.VG40wsmTNl4

Előzmény: (M)Ákos (53571)
nohab Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53572

A tompítottnál is lehet programozni, hogy ne figyelje a kiégést?

Előzmény: (M)Ákos (53571)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53571

Skacok, ha valaki keres egy jó LED alternatívát a W5W izzó helyére (helyzetjelző, belső világítás, csomagtér, rendszámtábla, külső tükör világítás), akkor tudok ajánlani valamit.

Kínából rendeltem, óvatosságból csak 2 db-ot. Azóta még 8-at :D

Eléggé pozitívan csalódtam...

A fényerő minimum kétszeres, de inkább több.

Valódi CREE LED van rajta (azért ez nem egy default dolog ilyen cuccoknál...érdeklődtem is előtte).

Csak oldalra világít (majdnem 180 fokban terít), ami tökéletes.

Pont oda nyomja a fényt, ahova kell.

Még az első lámpámba is jó (xenon + LED DRL), úgy tettem be, hogy lefelé-kifelé világítson.

Ami érdekes, hogy az ajtó belső világításba téve a piros műanyagon keresztül is nagyobb a fényerő, mint a gyári izzóval.

Pedig egy ilyen hideg fehér LED nem túl sokat sugároz a piros tartományban.

A színhőmérsékletet 5000 K körülire saccolom, kicsit kékesebb, mint a gyári 4300 Xenon.

Nem "CAN-BUS friendly", tehát a rendszámtáblához vagy tompítotthoz kell a programozás, vagy a plusz ellenállás.

Melegszik, de hűvösebb, mint a gyári W5W.

A mérete miatt (is) tetszett meg (csak a hossza más) - bütykölés nélkül berakható.

Polaritás mindegy neki.

Ha jól sejtem, van benne egy kis áramkör, ami vigyáz az áramerősségre, nem csak egy sima ellenállás, oszt' jóvan.

Remélem, bírja majd sokáig.

A rendszámtáblánál VCDS-sel le fogom venni a fényerőt, mert kiutálnak a mögöttem jövők...

Az eladó viszonylag kommunikatív, beszélni angol :)

http://www.aliexpress.com/item/2014-hot-sale-real-parking-t10-1smd-high-power-led-reading-light-bulbs-w5w-auto-cree/1968387645.html

(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53570

Ha esetleg leszedik a szervizben a kormányt, kösd a lelkükre, hogy egyenesen kéred vissza...

Nekem a szarozó tempomat miatt bányászták le (kapcsoló csere), aztán ferdén kaptam vissza.

Persze csak 2 nap után vettem észre.

Újabb út a szervizbe, megint ráment egy fél nap...

Előzmény: Paragon1985 (53568)
robi25 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53569

Egy kolléga szivott ezzel az RS topikban, szerintem ott megtalálod, hogy mi volt a megoldás.

Előzmény: Paragon1985 (53568)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53568

Igen, nekem is ez volt az első gondolatom. De a legközelebbi benzikútnál láttam, hogy mindenhol ugyanannyi.. Amúgy az egyenesfutással nincsen nagy gond. Tehát nem húz az autó jobbra vagy balra. Hanem ha egyenesen/közép áll akkor megy balra elég határozottan. Ha félre áll, akkor egyenesen fut, elengedett kézzel is..

Előzmény: Csacsiterelő (53567)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53567

Levegő nyomást néztél már a kerekekben?

Előzmény: Paragon1985 (53565)
Varshi Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53566

Ne elemezgessük. :) Nekem is irtó hamar kellet menni állíttatni. Aztán évekig nem.

Legyen beállítva jól, és onnan figyeld újra az autót.

Előzmény: Paragon1985 (53565)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53565

Mármint pontosan milyen? :)  Mert az furi, hogy a "semmitől" elállítódik a futómű... Hacsak nem a kormány "mozdult"?? el...

Előzmény: Varshi (53564)
Varshi Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53564

Ne aggódj, megesik az ilyen.

Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53563

Érdekes dologra lettem figyelmes tegnap Pestre menet. 2hét és 1000km után a kormányom nem áll egyenesen. Amikor elhoztam a szalonból, a hazafelé vezető úton tuti gyönyörűen középen állt, meg is jegyeztem. Tegnap viszont ha egyenesbe állítottam elindult a felező felé. Nem durván áll félre, csak pár fokot, de nagyon zavaró. Arra pont elég, hogy ha vízszintben van akkor elég határozottan indul balra az autó. Úgy jellemezném, hogy a bal küllő kitakarja a tempomat karját, a jobb pedig az ablakmosó kar alatt van, akkor megy egyenesen. Ha így érthető..

Mivel bejáratós nagyon vigyáztam. Semmi durva gödör, vasúti átjáró, stb.. Tényleg semmi még a fekvőrendőrön is átcsorogtam.

Már csak egy dologra tudok gondolni. Itthon a garázs bejáratánál van egy kissebb padka. Egy négyzetvas van lebetonozva köszöb gyanánt. Ez kb 5cm lehet. Ezen kvázi fel kell ugratni az autót. Nyilván szinte álló helyzetben, a legkisebb sebességgel teszem, de közben egy kicsit tekerni is kell a kormányon. Ettől elállítódhat a futómű? 

Elégé lesokkolt, hogy 2 hét alatt húz a kormány. Hacsak nem a garázs a ludas... (akkor felhajtó betonozás lesz.. :)

Jövő héten viszem Skoda szervízbe, megnézik a futóművet és a kormányt... 

horizsoo Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53562

A Román festék tüsszentő Hapci Benő!!! :-D

Előzmény: Varshi (53558)
_Yasin_ Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53561

A profi.

Hibátlan! :-)

Főleg ha a lökhárítót lemaszkolta volna...

Bár látszik, hogy nem most csinálta először.

Előzmény: johnny9 (53560)
johnny9 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53560

A profi.

Hibátlan! :-)

Előzmény: Varshi (53558)
meibez6 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53559

persze ő autókárpitos :) a gond az h én az ország legkeletibb városában lakom

ok, szerencsére már kaptam egy tippet a közelben, ahol ha nem vállalják, akkor bemegyek az utókárpitos utcába A Nagy Faluban.

Előzmény: Vill Telmos (53551)
Varshi Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53558

Úgy vélem, eljött az ideje ennek a videónak is:

Draganovic Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53557

Erted kabinon kivul? :)

Előzmény: Varshi (53554)
nohab Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53556

Bezzeg 10 éve! Csupa tánc- és illemtanár árulta az autókat!

:)

Előzmény: stevie-13 (53548)
robi25 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53555

Egyszer a Leonom hátsó lámpaburáját lefújtam tescós rázós festékkel feketére:)))

Előzmény: Varshi (53554)
Varshi Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53554

Ti fújtatok már valamit is szondán kívül? :)

Előzmény: Draganovic (53552)
Varshi Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53553

> Kivéve, amikor olyan alapozó anyagot használnak, amibe finom fémszemcséket kevertek.

Mondjuk még úgy se egyszerű 110-re fújni azt is, mint a mellette lévő 2-3 elem. :)

> A Műszaki Egyetem könyvtára tele van a rakétatechnikáról szóló tanulmányokkal,

> de azért az nem úgy van, hogy valaki elolvassa, aztán otthon a fészerben épít egy űrhajót :-)

Újabb kiábrándult fiatal. :|

Draganovic Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53552

"Egy festékvastagság mérővel, legalább kideríthető a törésmentesség! "

Ha cinnel javitanak akkor a mero is nehezen mutat elterest ,persze ha megfeleloen fujnak is kissebb hibakat.

Előzmény: Icyke (53546)
Vill Telmos Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53551

persze ő autókárpitos :) a gond az h én az ország legkeletibb városában lakom,ő meg 10 km-re tőlem  porcsalmán :) 

Előzmény: meibez6 (53472)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53550

Akkor mi a legmegfelelőbb, legfontosabb szempont egy ilyen fiatal autó vásárlásakor?

Emocionálisan: szín, szép felni, napfénytető, mosolygós nepper :-)

Racionálisan: fenntartási költség becslése rövid- és középtávra.

Hogyan tudom elkerülni a "lepukkant" autókat?

Iszonyúan haverkodsz olyanokkal, akik láttak már sok autót életükben.

Előzmény: Icyke (53549)
Icyke Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53549

Köszönöm, ilyen válaszra vártam! :)

Amit nem jól tudok, azt kijavítják, amit egyáltalán nem tudok, abban utat mutatnak! :)

Éves szinten olyan 20-25e km-re tervezek!

Akkor mi a legmegfelelőbb, legfontosabb szempont egy ilyen fiatal autó vásárlásakor?

Hogyan tudom elkerülni a "lepukkant" autókat?

stevie-13 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53548

Egy 2011-es Octavia Combi 1.6 CRTDI Greenline modellt néztem ki! Családi autó lesz, teljesen átlagos használatra, gyakran hosszabb utakra!

Évi mekkora futásteljesítményre?

Ami aggaszt, hogy a mai világban nagyon kétséges a használtautó piac!

Bezzeg 10 éve! Csupa tánc- és illemtanár árulta az autókat!

A kereskedőkben nem lehet megbízni, mert olyan kapcsolatokat építenek ki márkaszervizekkel, hogy bármilyen autómúltat tisztára tudnak mosni és makulátlanná tenni azt!

Ez nincs így. A márkaszervizben a szervizlátogatásokat feljegyzik a központi CRM-rendszerbe, mert garanciális szempontból rendkívüli jelentősége lehet a szervizlátogatáskor leolvasott km-óra állásnak, illetve az elvégzett karbantartási műveleteknek. A rendszerbe nem könnyű belépni (egyéni azonosítóval megy, eleve keveseknek van, és minden belépést megjegyez), és utólag bejegyzést készíteni fizikailag lehetetlen.

Így már a szervízkönyv megléte és töltöttsége sem megnyugtató! A "visszatekert" km órákról nem is beszélve! Aminek valósságát bizonyítani lehetetlen!

Nincs is akkora jelentősége, mint egyesek hiszik. Nem km-óra állást veszünk, hanem állapotot. Egy kifejezetten csak az otthon-ovi-iskola-munkahely-iskola-ovi-otthon négyszögben használt autó 50 ezer kilométer alatt sokkal jobban elfárad, mint egy napi 200 kilométert autópályázó utazóautó 200 ezer alatt.

Egy festékvastagság mérővel, legalább kideríthető a törésmentesség!

Kivéve, amikor olyan alapozó anyagot használnak, amibe finom fémszemcséket kevertek. A héjsérülés különben sem annyira rettenetes dolog (bár kétségtelenül jó alkualap), inkább az számít, hogy a karosszéria vázszerkezete, teherviselő elemei eredeti, gyári állapotúak legyenek.

Viszont hallottam (és ebben kérnék segítséget, hozzáértőktől), hogy van olyan szoftver, amivel hibakódot lehet kiolvasni laptop segítségével! Ez mennyire igaz és mennyire alkalmazható?

Van ilyen szoftver, valóban ki tudod olvasni a hibaüzenetet. Csak az a kérdés, mire mész vele.

A Műszaki Egyetem könyvtára tele van a rakétatechnikáról szóló tanulmányokkal, de azért az nem úgy van, hogy valaki elolvassa, aztán otthon a fészerben épít egy űrhajót :-)

Előzmény: Icyke (53546)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.20 0 0 53547

Valakinek van O.Z. Racing felnivel tapasztalata?

Az egyik legnevesebb gyártó. Ennyi.

Újat vagy használtat nézel?

Előzmény: Rallyer (53544)
Icyke Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53546

Sziasztok!

Autó vásárlás előtt állok és egy kis segítséget szeretnék kérni!

Egy 2011-es Octavia Combi 1.6 CRTDI Greenline modellt néztem ki! Családi autó lesz, teljesen átlagos használatra, gyakran hosszabb utakra!

Ami aggaszt, hogy a mai világban nagyon kétséges a használtautó piac! A kereskedőkben nem lehet megbízni, mert olyan kapcsolatokat építenek ki márkaszervizekkel, hogy bármilyen autómúltat tisztára tudnak mosni és makulátlanná tenni azt! Így már a szervízkönyv megléte és töltöttsége sem megnyugtató! A "visszatekert" km órákról nem is beszélve! Aminek valósságát bizonyítani lehetetlen!

Egy festékvastagság mérővel, legalább kideríthető a törésmentesség! 

Viszont hallottam (és ebben kérnék segítséget, hozzáértőktől), hogy van olyan szoftver, amivel hibakódot lehet kiolvasni laptop segítségével! Ez mennyire igaz és mennyire alkalmazható? Mi a szoftver neve és hol lehet hozzá jutni? Diagnosztikai kábelt már találtam! Van valami OBD2, meg VCDS, VAG-COM! Ilyesmi kifejezéseket találtam, az OBD2 a diagnostika kábelnél, a VCDS, meg VAG-COM, a szoftvernél! De melyik micsoda és melyik kellhet nekem? Ha bárki tud segíteni, útba igazítani, azt szivesen fogadom és meg is köszönöm! Főleg ha egyéb információval is tud segíteni!

nohab Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53545

Adják??? Xenonhoz kötelező megrendelni.

Előzmény: robi25 (53537)
Rallyer Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53544

Valakinek van O.Z. Racing felnivel tapasztalata?

MZ/Y Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53543

Lehet, másodállásban, mert amúgy az új stadion kommunikációd igszgatója, vagy mi. :o)

Előzmény: robi25 (53542)
robi25 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53542

A Champion nem gyertyát gyárt?:)

Előzmény: MZ/Y (53541)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53541

Nekem egyszer volt Champion az itteni tanácsra és k...a sz.r volt. :o)

Első pillanattól csíkozott.

Utoljára nem tudom mit vettünk, Balatonról hazafelé, úgyhogy biztos nem olcsón, bár valamelyik lánc boltja volt. Túrta a netet a fickó és azt mondta, 2 féle van az O I-hez, sima meg hajlított (vagy valami ilyesmi) és természetesen csak az utóbbi a jó, ami jóval drágább. Megvettük, töröl, de kétségeim vannak, hogy kellett-e a drága.

Előzmény: stevie-13 (53540)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53540

Ha Champion meg Alpine (vagy mi is az a homasitás márka), vagy amit még próbáltam, a Magic Blade (eskü!), hát az olyan is.

A Championt ne tessék bántani, a kedvenc ablaktörlőim voltak a hagyományos ablaktörlők korszakában :-)

Mostanában Valeót használunk minden autóra, nagyon jók a tapasztalataink. De tudni kell, hogy többféle modellsor létezik, az olcsók nem biztos, hogy olyan jók.

Előzmény: Varshi (53527)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53539

Még annyit tennék hozzá, hogy próbáltam én már sok egyéb megoldást, de a vége mindig az lett, hogy pár hét jó működés után mindig előjött valami. Vagy elkezdett csíkozni, vagy pattogott, nyikorgott, de olyan is volt már, hogy foltokat kihagyott. ...és mindig ez volt pár hét után! Az AreoTwin lapátok ha el is kezdenek enyhén csíkozni mert kinyírja őket a jég, de soha nem nyikorognak, pattognak stb...

Előzmény: Octi19 (53538)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53538

Nekem  Bosch még soha nem csíkozott! Olyan már volt, hogy valami szösz alászorult és visszafelé csíkot húzott, de ilyenkor csak le kell törölni az élét és már jó is. Egyébként a tél végére más néha szokott csíkozni, de nem is csodálom... egész télen a szabad ég alatt áll és kímélni sem szoktam, pont ezért szokott kapni egy új garnitúrát minden tavasszal és ha nem csíkoz akkor a régi lapátokat el szoktam tenni. Tartaléknak jó ha a jég tönkre tenné az aktuálisat. ...de a végén általában ki szoktam dobni... :-)

Előzmény: Törölt nick (53534)
robi25 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53537

Milyen fényszóróhoz adják?

Előzmény: nohab (53536)
nohab Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53536

A mostaniba már nem is kértem.

Nem volt opció, a fényszórót nem adták nélküle.

Előzmény: robi25 (53513)
nohab Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53535

Egy próbát megér.

Igazad van, ennyit mindenképpen.

Előzmény: Varshi (53512)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53534

Anno a O1-be egyszer cseréltem lapátokat 23oekm-be. 

A tél végén cseréltem gumit, jól szuperáltak, de most hogy jöttek az esők, a jobb oldali elkezdett csíkozni, ami attól is lehet, hogy nagyon piszkos lett az ablak. Ez tartott 35ekm. A múlt héten tényleg a legolcsobbat kerestem meg egy Kauflandba, amin írja, hogy :silent: és grafitos kinézete volt. Meglátjuk... akkor tértem át erre a módszerre amikor vettem egy Bosch szettet, mindenféle fícserrel vagy 35 euroért és azonnal csíkozott.  

Előzmény: Octi19 (53523)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53533

Engem még nem vezettek meg ilyesmivel, pláne nem márkaszervizben. Nekem nem nagyon kell bemutatni a márkaszervizes trükköket, de amiről számlát adnak az (legalább is a beépített alkatrészek) biztosan be lettek szerelve. Más szervizekben, esetleg flotta szervizeléskor már előfordulhatnak turpisságok, de magánszemélynek számlára nagyon nagy a kockázat és azok sem hülyék, pár forintér nem kockáztatnak egy balhét, vagy az állásukat.
/de, persze lehet, hogy csak naiv vagyok/

Előzmény: Csacsiterelő (53528)
Varshi Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53532

Én is meg tudok mosakodni teszkós folyékony szappannal.

Előzmény: Törölt nick (53530)
Varshi Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53531

Addig jár a korsó... :)))

Előzmény: Csacsiterelő (53529)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53530

Én SCT AEROTECH lapátot használok,töredéke a bosch-nak. Ez is elég jó.

Előzmény: Csacsiterelő (53529)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53529

Mondjál! :-))

Előzmény: Varshi (53526)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53528

Nem kell mindent elhinni, én sem szoktam. Ha nem veszi be a gyomrod nincs probléma.

Szerintem a lényeg, hogy mindig nyitott szemmel járjon az ember!

Én már megtapasztaltam saját bőrömön is ezt ráadásul mind a két oldalról. Tanuló koromban az ahová gyakorlatra jártam ott is így mentek a dolgok... Voltak egyebek is, de ez ilyen világ. Maszeknál is megvannak az ilyesmik.

És néhány éve nekem is rá raktak H7 izzó cseréjét az O1-re, plusz 1l fagyálló... Az alap trükkök. Gyorsan meg is kérdeztem, hogy hová lett beszerelve a H7 az autóba a xenon vagy a H1 helyére? :-))) Gondolhatod!

Előzmény: Octi19 (53525)
Varshi Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53527

Egyébként meg izé. Ha Bosch Twin gumiél-kötegből vágják méretre, akkor az olyan, mint a hordós olaj. Szerintem innentől nincs kérdés.

Ha Champion meg Alpine (vagy mi is az a homasitás márka), vagy amit még próbáltam, a Magic Blade (eskü!), hát az olyan is. De vissza is mész az első használat után, hogy miezaszar.

Előzmény: Octi19 (53525)
Varshi Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53526

A sült csirke és az étterem konyhája kapcsán mondják egy hasonlatot?? :-))

Előzmény: Csacsiterelő (53524)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53525

Azért az látszik, ha egy új lapát van az autón és a márkaszervizek tételes számlát is szoktak adni az elvégzett munkákról. Nem nagyon hiszek én az ilyesmi összeesküvés elméletekben, valahogy mindig kiderül, hogy csak az ismerős ismerősének a szomszédjának az apukájától származik az infó...

Előzmény: Csacsiterelő (53524)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53524

Több nagy márkaszervízt is tudok ahol tekercsben veszik a gumit és rá vágják a lapátokra... Persze nem így számolják el a végén.

Előzmény: Törölt nick (53521)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53523

Én is többször csináltam ilyet, de tapasztalatom szerint gumi és gumi között óriási különbség van! Én már egy ideje csak és kizárólag a Bosch AeroTwin lapátokat használom. Elől minden tavasszal az utolsó fagyok után, hátul meg 3-4 évente amikor már nagyon csíkoz, akkor cserélem. Nekem megér ~8000Ft-ot (ha külföldről veszem akkor még annyit sem...)* az, hogy egy évig normálisan töröljön az ablaktörlőm...

*: a feleségem A2-esére való Bosch AeroTwin AR70N lapátot nem lehet Magyarországon kapni...

Előzmény: Törölt nick (53521)
meibez6 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53522

Mitől lehet az, hogy amikor az autómat este lezárom, (octi 1) másnap reggelre nyitást követően a műszerfalon az óra teljesen elállítódi

(gondolom ellenőriztétek már a biztosítékot?)

Előzmény: rend- (53486)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53521

Vedd meg a legolcsobb 65cm hosszu lapatot.  2,5 euroert vettem 2 darabot.

Kapd le a eredeti lapat ket veget egy lapos csavarhuzo segitsegevel (a csavarhuzot a lapattal parhuzamosan kell tartani es be kell dugni a veget a manyag veg ala) es csereld ki csak a gumit, tokeletesen fog mukodni egy evig. Az osszes gumi profilja egyforma es meg vagyok gyozodve, hogy ugyanaz a gyarto. 

A O2-nek gyari lapatnak az egyik vegen van egy botlaszto igy csak a masig vege felol lehet kihuzni a gumit a ket acellap kozul. 3 perc az egesz muvelet.  

Előzmény: (M)Ákos (53520)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53520

...akkor úgy mondom, hogy a Golfoknál 60-70 ezret bírtak a gyári lapátok. Ez 10 év átlaga.

Kb. évente kellett egy új szett (60e körül megyünk az autókkal/év).

Itt az O3-nál meg 35 ezernél cserélni kéne...és tél se nagyon volt benne (március-október).

Előzmény: Varshi (53519)
Varshi Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53519

> Ezek vajon ennyit bírnak? A Golfoknál simán elmentünk 70 ezret egy szettel.

Atyaég, ez rosszabb kérdés, mint hogy a fék mennyit megy el. :)

Ezer dologtól függ. Amikor állófűtésem volt télen (tehát nulla jég és odafagyás), amúgy meg minden indulás előtt leöblítettem a szélvédőt egy magammal vitt flakonnal (így mindig feláztatott koszt törölt az első törlés) szinte semmit nem használódott. (A szélvédőt kíméltem amúgy ezzel, nem a 7-8e Ft-os lapátokat.)

Előzmény: (M)Ákos (53517)
Svnega Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53518

A szerelő az egy dolog, de több kollégámnak is van az "elátkozott" 2.0 PD-ből általában olyan 180-330 ezerig futottak. Elemcsere nélkül (lehet hogy belenyúltak és a gyári bosch van bennük)!

Szóval nem olyan rossz ez a PD mint a híre!

Nekem is volt sima TDI-m, na az elment mindennel(kannáztam teherautós ismerőstől), 10 ezrenként olajat cseréltem és örök élet. A mostani PD-m 1.9-es 191 ezer km-rel idáig gond nélkül(csak OMW vagy Shell kúton tankolva).

(Óvatosan megjegyzem, az ismeretségi körömben inkább a DCI a kerülendő motor).

Előzmény: Csacsiterelő (53509)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53517

Ez érdekes, nekem nincs különösebb bajom az automata törlővel, pedig kritikus vagyok.

Adok is rá 90%-ot...

Nem szoktam külön az érzékelő környékét takarítani.

Nyáron, a bogaras szélvédőnél se volt gond, amikor elkezdett esni.

(Azt olvastam, hogy vízlepergető szert nem szabad odakenni, mert behülyülhet.)

Ami nem annyira tetszik:

- esőben indulva későn ébred, be kell avatkozni, mert akár 1 perc is eltelik, mire megmozdulnak a cseppek a szélvédőn, és törölni kezd

- 3-4. fokozat tök felesleges, nagyon érzékeny (a 3. talán felhőszakadásnál kell nagyon ritkán)

- néha az 1. fokozat is túl érzékeny, ha csak nagyon finom permet hullik (általában 2. fokozaton van nekem)

- kamiont előzve (hirtelen sok víz) tényleg van egy olyan effekt, hogy kicsit elbambul, aztán vadul töröl tovább a semmibe 3-4-et, amikor már nincs miért

Ami viszont nem tetszik, hogy 35e km környékén cserére érettek (kezdődő csíkozás, zaj) az első lapátok.

Nem csak nekem, a kollégáknak is. Az autók márciusiak.

Ezek vajon ennyit bírnak? A Golfoknál simán elmentünk 70 ezret egy szettel.

Előzmény: nohab (53510)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53516

Így van, ez a legjobb szó rá Buta...

De közel sem annyira mint egy-két más márkánál!

Előzmény: Törölt nick (53511)
VAG Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53515
Van összefüggés Erdély szépsége és a fotón nem látható fák között?
Ha ez a Mount McKinley, Erdély akkor sem csúnya.
Előzmény: Törölt nick (53503)
robi25 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53514

180 körüli utazónál ennyi.

Előzmény: Csacsiterelő (53502)
robi25 Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53513

Nekem eddig egyikben sem működött normálisan. A mostaniba már nem is kértem.

Varshi Creative Commons License 2014.11.19 0 0 53512

Talán nem volt rendesen kikonzerválva? Egy próbát megér.

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53511

Nekem is szar volt. Buta...

Előzmény: nohab (53504)
nohab Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53510

Próbáld meg NAGYON megtakarítani az érzékelő környékét.

Egy hetes az autó! Megpróbálom, de az biztos, hogy nem fogom hetente nyalni...

Előzmény: Varshi (53508)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53509

Hát azért na... :-))

Egy igazi szerelő ismerős mi mást is ajánlhatott volna mint a PD-t, hisz ő is ebből él. :-)))

Előzmény: Svnega (53492)
Varshi Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53508

> előttem valahol valaki messze veri fel a vizet alig látható mértékben, marad folyamatos törlésen,

> már szinte szárazon töröl

Ezek a fénytörés elvén működnek.

Próbáld meg NAGYON megtakarítani az érzékelő környékét.

Előzmény: nohab (53504)
Varshi Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53507

> Aztán az egyik plázában vett magának egy ruhát is.:)

Ja, ja, én is szoktam ráfázni dolgokra. :-))

Előzmény: Törölt nick (53505)
nohab Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53506

Én igazából csak a könyöklőbe terveztem :)

Persze evés közben jön meg az étvágy, csak kellene szereznem valahonnan lámpakapcsolt tápot, de sajnos a helyzet még ennyire sem egyszerű, mert nem mehet folyamatosan az állítható könyöklő miatt (a felső állás közelében használom és akkor a résen kiszúrődne a fény - az gagyi :)

szóval egy kapcsoló is kellene valahová.

Előzmény: (M)Ákos (53496)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53505

Eszes ember összeköti a muszájt a kellemessel, elvittem az asszonyt is és megmutattam neki az új Kossuth teret (amúgy besz@rás, megszórítottam egy őrt, a pali lexikon volt, mindent megtudtam az épületről), meg a Művészetek Palotáját is. Aztán az egyik plázában vett magának egy ruhát is.:)

Rémesek az utak Budapesten.  

Előzmény: Varshi (53485)
nohab Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53504

A sors úgy hozta, hogy egy belga kirohanással fejeztem be a bejáratós időszakot a kocsival. Hárman mentünk, tele csomagtartóval, és bár az 1.2-es motortól nem lesz rakéta az autó, a DSG remekül kompenzálja a motort, ahol a német pályán a sebesség + emelkedő együtt már nem ment erőből, ott a váltó visszadobott egy fokozatot és a tempomat dolgozott tovább mintha mi sem történt volna. Nagyon örülök neki, hogy a kéziváltós 1.4-es helyett DSG-s 1.2 lett belőle kb. ugyanannyiért.

Néhány apró dolog, aminél csóváltam a fejemet:

• az egyik indítás után a lábtérvilágítás fényereje és még valami más funkció is visszaállt az alapértelmezettre
  • az automata ablaktörlővel nem tudok megbarátkozni. Megyek a szakadó esőben, folyamatosan töröl automata állásban, bemegyek az alagútba, előttem valahol valaki messze veri fel a vizet alig látható mértékben, marad folyamatos törlésen, már szinte szárazon töröl, majd nem sokkal az alagút kijárata előtt végre lassít az ütemen, beiktat a törlések közé 3-4 másodperc szünetet, majd kiérek az alagútból és marad az ömlő esőben ugyanezen a ritmuson, kézzel át kellett tenni folyamatosra. Nálatok is ilyen szar? Próbáltam érzékenyebbre állítani, de akkor még egy légytetemre is háromszor megcsiszolta a száraz szélvédőt.
  • a fáradtságérzékelő szenzorral kapcsolatban a szkeptikusoknak adok igazat, egyszerűen szart sem ér.
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53503

Nem látszik, hogy sehol sincs egy szál fa sem?

Előzmény: VAG (53497)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53502

Hehe :-)

Mert amivel számoltad, az manapság egy hobbi kategóriás autó.

És akkor azért már haladsz is? :-)

Előzmény: robi25 (53489)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53501

Octavia 1 vagy 2?

Az 2-nél szerintem mindnek külön van. 1-nél meg az RS-ben volt külön, de lehet hogy az L&K-ban is, az is xenon.

http://olx.hu/hirdetes/skoda-octavia-gyari-xenon-fenyszoro-ID2vfCj.html#79b660a7a8

http://olx.hu/hirdetes/skoda-octavia-2-facelift-xenon-lampak-ID2xmtX.html#79b660a7a8

Előzmény: Julian86 (53491)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53500

Bingo!

És köszönöm még egyszer :-))))))

Előzmény: _Yasin_ (53481)
robi25 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53499

Síeld körbe a Hortobágyot:)

Előzmény: MZ/Y (53498)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53498

Ott könnyű.

Próbálná meg Debrecen körül!

Előzmény: VAG (53497)
VAG Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53497

Szép hely az az Erdély, de ilyen hülyeségekkel bíbelődni, mint a sizés? ))

Előzmény: Törölt nick (53493)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53496

Hali,

A kapaszkodó alját elég könnyű kipattintani, legalábbis nekem az volt.

Felfelé-befelé húzd, inkább felfelé. Asszem egész jól bele is lehet kapaszkodni ehhez.

Azé' tudom, mert elkezdtem nyomozni, hogy hogyan tudnám megszüntetni az ablakvezérlő kapcsoló zörgését.

A kapcsoló világításáról talán tudnál is kraftot szerezni. Gondolom, úgyis csak akkor menne, ha az is világít.

Ha alkotsz valamit, oszd meg :)

Előzmény: nohab (53494)
robi25 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53495

A gyereknek bármit! Csak tőlem olyan távol áll a sielés mint egy francia autó:-)  sose próbáltam.

Előzmény: Törölt nick (53493)
nohab Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53494

Köszi! A LED-eket ismerem, csak áramot kell vinnnem neki, és ezt azért még nem kapom szét csukott szemmel :)

Előzmény: stevie-13 (53402)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53493

Sokat hordtam a csákányos felvonókon a gyereket ameddig megtanúlt sízni, most már 17éves és jól tanúl, az apjafia, mindig szerel valamit: ennek ne vedd meg az Atomic Redster Marcel Hirscher Sl-t ?

Hogy én is dicsekedjek egy kicsit.

Előzmény: robi25 (53489)
Svnega Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53492

Az írásomtól függetlenül én nem sokat gondolkodtam ,amikor idén márciusban autót kerestem.

Pár darab Passat és 3-as BMW után (szinte az összes árban és korban elérhető elvérzett ami 3 millió és 4-6 éves kor) nem volt kérdés az Octavia.

Lényeges volt nekem a szerviztörténet és a magyarországi vásárlás.

Nem bántam meg, jó ez a pd, ezt is kerestem mivel az össze szerelő ismerősöm ajánlotta.

Előzmény: Draganovic (53483)
Julian86 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53491

Sziasztok!
Octavia tourhoz keresek bontott L&K lámpákat, amiben külön van a tompított és a reflektor. nincs valakinek eladója? Vagy esetleg bontókat, ahol utána lehet kérdezni. Köszönöm!

Svnega Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53490

Nem a legmagasabb volt!

Azt hiszem a P1 és a P2 volt még benne az alap extrákon kívül.

Szerintem azért voltak ilyen "kedvesek", mert év vége volt és nem mindegy mennyit adnak el.

Előzmény: MZ/Y (53479)
robi25 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53489

Az nekem majdnem 4 tank benzin:)

Előzmény: Törölt nick (53484)
HegeZsolt Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53488

Az más, ha nem kapni, de ugyanezt az autót bármelyik márkakereskedésben megkaptam volna csak nem ennyiért. Használtért utaztam már kétszer is több, mint 400-at. Az nálunk már több mint a fél ország :)

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53487

Szerintem az alap technikában és a komponensek minőségében (klima, stb) nem verik meg a márkát sem a franciák, sem a olaszok, sem a koreaiak. Valamiért drágábbak, mind a konkurencia és mégis ott vannak a piacon, szép lassan világelsők. 

2oo8-ban az anyós vett egy 1.6 benzines 3o8-ast, mondtam neki, hogy ne, dehát anyós...  nem rossz autó, csak a piacra jár vele és garázsba tartja, csak 2oekm van benne. Nem volt semmi baja. Néha elviszem egy kicsit megjáratni. A motor nagyon szépen pörög.

De ha kinyitom a motorháztetőt elmegy tőle a kedvem, minden műanyag, én nem mernék hozzányúlni semmihez. 

Előzmény: Draganovic (53483)
rend- Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53486

Sziasztok!

Mitől lehet az, hogy amikor az autómat este lezárom, (octi 1) másnap reggelre nyitást követően a műszerfalon az óra teljesen elállítódik. Valamint a rádiónál is kiírja bekapcsolás után hogy SAFE. Egyszerűen nem értem! A napi km is nullázódik, olyan mint ha éjszaka kiszerelnék az akkumulátort és vissza. Járt már valaki így? Mikro kapcsolók két első ajtóban cserélve. Villamossági szerelő egyenlőre tanácstalan.

üdv.Balázs

Varshi Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53485

Ha nem kapni rendeset, jót, "nem hazudóst", az is más.

Ha igen, onnantól csak pénz kérdése. Az időd forintosítva (mennyit tudnál ezalatt "termelni"), megfejelve az üa-költséggel.

40-50e Ft-ért erősen kérdéses, hogy utaznék-e 200 km-eket. (mer ugye az "ingyen szerviz" ajándékok is helyhez kötöttek, tehát majdan megint utazni kell amiatt is)

100e kedvezményért már egye fene, megrendelésnél is lemegyek annyiért Debrecenbe mondjuk. Minden csak pénz kérdése. :)

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53484

200 Km-et mentem az autóért

Nem vagytok egy kicsit kényelmesek? Én másfél hete egy a fiamnak szánt sílécért mentem el Erdély dél-kelete végéből Budapestre, mert elborúlt az agyam, hogy itthon nem kapok sehogyse. Az röpke 16ookm. 

Előzmény: HegeZsolt (53473)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53483

Kezdenek felnyilni a szemek foleg felszereltsegben eloznek a tobbi markak,de attol fuggetlenul a skoda meg mindig egy jo es megbizhato auto!

Meg hat egy berogzott skoda fannak nehez ezt beadagolni ,de hat igy kerek ez a vilag :)

En is megtartottam az O2 ot az asszony fogja hajtani es azert mert nem volt szivem eladni annyira megbizhato auto!

Előzmény: Svnega (53462)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53482

Teljesen realis.

Előzmény: Törölt nick (53444)
_Yasin_ Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53481

Épp rendelni akartunk néhány RS-t meg superB-t,

Esetleg néhány octaviA-t?

:-)

Előzmény: Csacsiterelő (53469)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53480

Menekülsz a feladat elől. :o)

Előzmény: robi25 (53477)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53479

Most 5.2 helyett 4.8 a benzines Ceed kombi a legmagasabb felszereltséggel (gondolom, azt vett). Ezek szerint árat emeltek.

De ami érdekes, hogy xenont nem lehet, csak csomagban venni és így az 1.2 milla felár... Lehet, hogy alapvetően nem drága, azokért a Skoda elkérne mondjuk 1.5-2 millát, de marhaságnak tartom, hogy xenont csak pl. automata parkrendszerrel lehet venni.

robi25 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53478

Most a fél évnél még hosszabb szállítási időt mondanak, de hát azt kezeljük megfelelő komolysággal.

Előzmény: Csacsiterelő (53469)
robi25 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53477

Mi meg átjártunk az ország másik végéből Móvárra az olcsó Skodákért:)

robi25 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53476

A mostani vásárlásakor sikerült ennél lényegesen nagyobb kedvezményt elérni, igaz ahhoz kellett, hogy pont akkor csökkentették a regadót.

Előzmény: MZ/Y (53466)
Svnega Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53475

Igen, ebben igazad van.  Akkor még nagyon friss volt az Octavia 3 lehet, hogy ezért nem volt engedmény rá.(gyorsba kellett az autó és a KIA volt a másik jelölt, így nem keresgéltünk sokat).

Ha jól emlékszem 5,1 millióról indult és a pár extrával lett volna 5,7 mínusz a kedvezmény, és így volt 5,1 vagy 5,2 újra.

Emlékszem mindenképpen rá akart beszélni a hitelre ( volt valami akciója a Porsche banknak), mert akkor járt volna 4 téli gumi az autóhoz.

Svnega Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53474

Persze, természetesen hét!

Előzmény: ibaxxx (53467)
HegeZsolt Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53473

Én lassan 5 éve  vettem az 1.2 Tsi Clevert. Akkor az volt akciósan hirdetve 4.393.500 Ft-ért. (Bőr kormány, Bőr kézifékkar, Tolatóradar, Ülésfűtés, stb...) Erre rárendeltem 258.750 Ft extra-t. Ez lett volna 4.652.250 Ft + forgalomba helyezés. Végösszeg 4.160.000 Ft lett. Igaz, 200 Km-et mentem az autóért, de ha egyszer ők adták a legjobb ajánlatot :) Akkor is volt olyan kereskedés, aki azt mondta, hogy az akciós árból már nem tudnak engedni, volt ahol gumiszőnyeg, volt ahol metálfény fért volna bele. Utána kell járni személyesen és előbb utóbb mindenre lesz megoldás :)

meibez6 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53472

kárpitost.

Na.

vidd el egy kárpitoshoz,csak a szivacstest volt nekem is elrepedve

Előzmény: Vill Telmos (53465)
meibez6 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53471

Ó je! Azt mondod,hogy visz. egyszerűen javítható, ez jó hír.

Hol csináltattad?

Bárki is ajánljatok nekem kárpitots Bp. környékén (esetleg bárhol meg akárhol)! Köszi!

Előzmény: Vill Telmos (53465)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53470

Az a baj szerintem, hogy az ár növekedése mellett a minősége rengeteget esett a Skodáknak. Sajnos!

És ez tudatos is. Túl jók és megbízhatóak voltak az anya cégnek, mindezt olcsóbban ráadásul.

Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53469

Tavaly is volt valami amikor megjelentek az újak, bár mintha nem ekkora lett volna. Épp rendelni akartunk néhány RS-t meg superB-t, de az RS eket csak nem akarták szállítani, még fél évre sem. Így hagytuk őket.

Előzmény: robi25 (53461)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53468

flottába = flottányi

swiftkey monnyon le

Előzmény: MZ/Y (53466)
ibaxxx Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53467

Szia Svnega!!!

Írtál egy ilyen sort a hozzászólásodban:   18 hónap szállítási határidő

Gondolom félreírtál valamit, ugye? Másfél évet kellett volna várni az autóra?

Üdv,

Csaba

MZ/Y Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53466

Ugye tudod, hogy engesztelésül alkudni kell  majd a nevemben, Te már úgyis egyedül flottába gépet vettél.  :)

Ha jól teljesítesz, meg kapod a tegnap írt 2 ajándékot. Ha rosszul, akkor lefényképezlek velük és terjesztem mindenhol. :)

Előzmény: robi25 (53461)
Vill Telmos Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53465

vidd el egy kárpitoshoz,csak a szivacstest volt nekem is elrepedve egy két helyen,egy kis ragasztás,megtámasztás,és máris úgy tart mint régen :)

Előzmény: meibez6 (53464)
meibez6 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53464

Sziasztok! Egyre jobban zavar, hogy kicsit már ki van ülve az ülésem.
Elkezdtem utánanézni, hogy lehet-e hozzá szerezni jobb állapotút... hát... itthon nem nagyon, vagy sokba kerül. Nyilván nem csak nálam fordult elő a kérdés, fogyóeszköz.

Aztán beugrott, hogy a briteknél az anyósülés a vezetőülés, így az ottani bal1-ek elvileg jó állapotúak kellenek legyenek. Van-e ezzel tapasztalatotok? Cseréltetek már így ülést? (nincs benne légzsák, fütés).

Köszi!

mofiba Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53463

Az év dec. 28-án jár le...

Tehát megyek oda mindenképp...

Azért nem akartam 30-nál maradni, mert az autó nagyrészt városban használatos (sajnos), de a minimum 10-15 kmt, legalább a motor fel tud melegedni :)

Előzmény: Octi19 (53460)
Svnega Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53462

Üdv.

Amikor tavaly a testvérem új autót keresett én egyből az Octaviát ajánlottam neki.

Elmentünk a kereskedőhöz,de semmi kompromisszum nem volt az értékesítőben.

Még egy nyamvadt gumiszőnyeget sem lehetett kérni ajándékba, és az alap dolgok is pénzbe kerültek.

Egy majdnem alap felszereltségű Combi(1.2 tsi, tempomat, tolatóradar,manuális klíma) került volna a 600 ezres kedvezménnyel együtt 5,2 millióba.(Úgy lett volna még 500 ezer kedvezmény ha a 18 hónap szállítási határidőt követően, még 3 hónapig otthagyják demóautónak).

On!Átmentünk a Kiához.

4,5 millióért hasonló motorizáltságú autót lehetett kapni gyakorlatilag agyon extrázva az octaviához képest (dupla digit klíma, fűthető ülés, gyári kihangosító, normális hifi, elektromos ablakok, tolatóradar, fedélzeti computer, teljes értékű pótkerék, stb.).

Kicsi tapogatózás után benyögtem az értékesítőnek, hogy érdekel az autó minket, de kéne hozzá egy szett nyári gumi felnin, és jó lenne ha a teljes névre írás költségét is bevállalnák.

Kis türelmet kért, beszélt a főnökével és belement.

Így lett egy KIA combi 4,5 ért, az Octavia így felszerelve 6 lett volna!!Off!

Elképzelhető, hogy most már rugalmasabbak lesznek, mert azóta eltelt egy év, bár az Octavia továbbra is sláger az eladásokban, ha nem neked akkor másnak adják el a meghirdetett áron alku nélkül.

Előzmény: ibaxxx (53457)
robi25 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53461

Az RS-ekre 18% kedvezmény van év végéig, központilag. 

Octi19 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53460

Simán! Én nem is álltam volna át a fix periódusra csak ha mondjuk másfél évnél hosszabbra nyúlik a dolog. Ellenkező esetben sem a km-t figyelném hanem az 1 évet!
(nekem most lesz aktuális a következő olajcsere, végig 30000km-es bontásokban és most fog az óra 300000km-t mutatni, eddig minden hiba nélkül!)

Előzmény: mofiba (53459)
mofiba Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53459

Sziasztok!

Tavaly átálltam a szervizintervallummal 15ezerre a 30-ról. De az olajat megtartottam 507-esnek (Mobil1 5w-30).

Most nemrég beszólt a számítógép, hogy még van 800 km a következő szervizig. Azt már előre látom, hogy nem jutok a szervizbe, csak olyan +500-1000 km-vel később.

Mivel, hogy az olaj az elvileg nem akadály, megtehetem-e, hogy túlfutok? A számítógép nem tilt-e esetleg le? Vagy csak beszól minden indításkor, hogy irány a szerviz?

Azért várnék az egésszel, mert Karácsonyra megyünk Marosvásárhelyre, s ott már egy igen kellemes gárda dolgozott az autón, s nem vinném máshoz.

Szerintetek miket nézessek át pluszba a szokásos cserén kívül, ha minden rendben lévőnek tűnik? (olaj, olajszűrő, levegő- és pollenszűrő, az üzemanyagszűrő 15ezerrel ezelőtt cserélve)

A kocsi egy 1,9-es Pdtdi, 192ezer km-rel, 152ezerig minden szakszervizben, számlával igazoltan elvégezve rajta.

A válaszokat előre is köszönöm...

mofiba

Varshi Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53458

Én inkább körbejárnék személyesen pár kereskedőt, elsőként pár pestit,

aztán legalább 2 vidékit (!), a végén a két legszimpibbhez menj vissza, hogy "majdnem jó"

az árajánlatuk, már csak pont az 1 éves ingyen szerviz és egy gumiszőnyeg kéne (olyat érdemes kérni, ami nekik nem annyiba kerül, mint amennyibe neked, tehát mondjuk téligumit nem kérnék).

Biztosan nem emailben kérnék ajánlatot, arra Sztivi kolléga megmondta, hogy nem is adhatnak nagyon eltérő árat (senkinek nem érdeke). De személyesen mindig lehet "kitalálni valamit".

ibaxxx Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53457

Sziasztok.

A közeljövőben (értsd: köv. 1-2 évben) tervezem a 15 éves Octavia I-emet lecserélni egy újra.

Szokott lenni a Skoda ajánlatában időszakosan valami nagyon jó akció, amire megéri várni? Gondolok itt mondjuk X év ingyen szervizre, vagy ajándék meghosszabbított garanciára, stb... ?

Már feliratkoztam a hírlevelükre is...

Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53456

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget Pajzs ügyben! Megkerestem Dr Minit fórumtársat magánban. 

stevie-13 Creative Commons License 2014.11.18 0 0 53455

A Pajzs topicban elszabadultak az indulatok az utóbbi időben. Erősen gondolkodom rajta, hogy beszereltessem az alap verziót. Csak jó lenne valami hasznos visszajelzés, tapasztalat.

A klasszikus Pajzs rendszert annak idején ízekre szedtük az Autólopás topikban, de nagyon durva véget ért a sztori, nem csak moderáció és törlés sorozat lett belőle (így már nem érhető el a szöveg, pedig tanulságos lenne), de Tímár legalább négyünket kinyomozott, és telefonban izé, fizikai erőszakkal fenyegetett meg.

Azóta annyit változott a helyzet, hogy a topikban írtakat elkezdték komolyan venni és alkalmazni a termékükben, magyarul egy csomó műszaki problémát, primitivizmust időközben kijavítottak.

A lopásvédelem kettős játék, valahol a biztonság és a kényelmes használat között zajlik. Ebben a koordináta-rendszerben a Pajzs elég sok kompromisszumot tesz a kényelem javára. Azaz vannak nála biztonságosabb rendszerek is - de kétségtelenül kevésbé kényelmes a mindennapi használatuk.

Az én autómat 2007-ben ellopták. Nem volt benne Pajzs, de ha lett volna, akkor is viszik - besurranással jutottak a kulcs csomóhoz, váltózár-kulccsal és kapunyitóval együtt. Most olyan rendszer van az autómban, ami akkor is véd, ha egy tolvaj megszerezné az autó kulcs csomóját. Elektronikai + mechanikai + tudás alapú védelem. (DrMinit beépítés az is, persze.)

Előzmény: Paragon1985 (53440)
Varshi Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53454

Ez részben hitkérdés.

Aki Pajzs-hívő, az néha kicsit olyan, mint az iPhone-hívő. Nem igen lehet meggyőzni, hogy más termék is létezik aminek révén ugyanolyat, vagy akár jobbat, vagy max. kicsit gyengébbet (de még mindig megfelelőt) máshol is megkapsz, ellenben lényegesen olcsóbban.

Minit kollégánál már én is jártam, hozzáértő és tisztességes ember, fordulj hozzá bátran. (Nem szoktunk csak úgy itt ajánlgatni: az ugyanis felelősséggel is jár. Szóval nem véletlenül van jó hírneve.)

MZ/Y Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53453

Már a rendes, családos emberek járnak meccsre családostól. :) 

Előzmény: robi25 (53452)
robi25 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53452

Ez csupa rendes, családos ember, nem jár meccsre:-) 

Előzmény: MZ/Y (53451)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53451

Ebből hány jön meccsre teljes felszereléssel?

Kap egy Loki-zászlót és egy Loki-kulcstartót fizetségül.

:o)

Előzmény: robi25 (53449)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53450

Közben azon filózom, hogy a fiam - most éppen - autószerelő akar lenni, ha így marad, fizetnem kell Doninak egy vagyont, hogy felvegye gyakornoknak vagy mi és utána itt keleten is legyen egy szakértő vw-szerelő. :o)

robi25 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53449

Nálunk személyesen is ismerek legalább 10 ilyen szerelőt:-)  

Előzmény: MZ/Y (53448)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53448

No, ismét elakadtam:

Debrecenben tud valaki olyan villanyászt, akire rábízhatnám az immo rendbetételét? (Sokszor nem érzékeli a kulcs jelét.) Jól éreztem, hogy akihez elkerült az autó, nem igazán lelkesedik a feladatért, szvsz meg sem nézte, csak mondta, hogy az bonyolult dolog.

Jó lenne, ha olyan lenne, aki ismeri a vw-csoportok nyavalyáit, volt szó itt róla, hogy lehet típushiba.

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53447

Ma nem adtam, és szervízelés utánna becsszó az első kútnál meg kellett álljak, hogy egy égőt kicseréljek, mert jelzett a maxidot. Azelőtt nem jelzett. Ezután kell adjak. :)

Előzmény: robi25 (53445)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53446

Abból kiindulva, hogy most az 5000km-es első olajcserére kaptam árajánlatot, amin az olaj 6300Ft/liter, igez ez jó ár! :)

robi25 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53445

Borravaló van benne?:-)  szerintem teljesen jó.

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53444

Egy kérdésem lenne a tisztelt tagokhoz:

Skoda Octavia 2.oTDI PD autónál, egy Skoda szakszervízben a karbantartás alkalmával a következők lettek cserélve, a számla szerint:

Gyári olajszűrő, üzemanyagszűrő, pollenszűrő- grafitos, levegőszűrő, olaj Mobil 5W3o 5o7.oo 5 liter (2.477 Forint/l), hatsó fékbetét, fékolaj csere és fékpados teszt, az autó átnézése, hibamemoria konzultálása, munkadíj- össz: 267 Euró- 83.5oo Forint + ÁFA.

Ez az ár elfogadható? 

MZ/Y Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53443

Mer' megalkuvók vagytok. :o)

Idén gyertek, van esélyetek, hogy többen legyetek, mint a hazaiak...

Előzmény: robi25 (53442)
robi25 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53442

Megyünk még az idén a Nagyerdőbe:-) 

Előzmény: MZ/Y (53427)
HegeZsolt Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53441

Keresd meg drMinit fórumtársat. Nekem is ő szerelt. Neki is Octavia van.

További információért olvasd at Autólopás topic-ot itt a fórumon. Bár az indulatok ott is el-el szabadulnak :)

Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53440

Valaki használ az autójában Pajzs védelmi rendszert és/vagy objektíven tud róla nyilatkozni? A Pajzs topicban elszabadultak az indulatok az utóbbi időben. Erősen gondolkodom rajta, hogy beszereltessem az alap verziót. Csak jó lenne valami hasznos visszajelzés, tapasztalat. Köszönöm!  (Más típusra, lehetőségre, megoldásra is nyitott vagyok)

Köszönöm!

LUCAS Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53439

Utángyártottat nem vennék ebből, apám kocsijában kis híján elektromos tüzet okozott...

Előzmény: benchmade (53432)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53438

Van sachs es LUK sachs az dragabb de jobb is nemet szerintem a LUK is jo

http://www.argep.hu/trend/KETT/Kettoes-toemegue-lendkerek-Skoda-octavia.html

Előzmény: Hacsahu (53437)
Hacsahu Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53437

Sziasztok. Egy gyors kérdésem lenne O2 (2008-as 1.9 PDTDI) kettős-tömegű lendkerék cserével kapcsolatban. Milyen gyártmányt javasoltok?

Draganovic Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53436
benchmade Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53435

Köszönöm, első lépésként ezt próbálom ki!

Előzmény: johnny9 (53434)
johnny9 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53434

Megtaláltam, el is küldtem emailben.

Előzmény: johnny9 (53433)
johnny9 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53433

Szerintem egyelőre ne vegyél/keress újat!

Az előző, 2005-ös 1,6 MPI Octaviam-nál is hasonló problémám volt a tempomattal (néha működött, néha nem).

Elvittem márkaszervízbe, ott cserét javasoltak, hasonló összegben.

Aztán nekiálltam keresgélni a Neten és megtaláltam, hogy csak ki kell venni a tempomatkapcsolóban lévő panelt és meg kell tisztítani.

És láss csodát, ez utána nekem 2 éven keresztül hibátlanul működött a kapcsoló cseréje nélkül!

Ha jól emlékszem, akkor erről otthon van egy német nyelvű "csináld magad" doksim.

Megnézem és elküldöm, ha megtalálom.

benchmade Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53432

Sziasztok!

Sza..odik a tempomatom, 2007-es O2-n. A diagnosztika egyértelműen kimutatta, hogy a kapcsoló a ludas.  Próbáltam gyárit keresni,  de egyik helyen 32, a másik helyen 27 ezret mondtak rá. Kicsit sokallom, esetleg tudtok e, segíteni, hogy melyik az az utángyártott márka, amelyiket érdemes megvenni.

Patek1970 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53431

A gumik elkeltek, már csak a 4 db felni + 4 db dísztárcsa van meg, Octavia 2-re, vagy Superb-re:  15", 5x112 (képek a korábbi hozzászólásnál)

Csak a felnik: 4000 / db vagy 14.000 / 4 db

Csak a dísztárcsák: 1200/db vagy 2000/ 4 db

Felnik + dísztárcsák egyben: 16.000 Ft / 4 db

Együttes vásárlás esetén ajándék 4x5db felnicsavar

Előzmény: Patek1970 (52345)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53430

"A kérdéses darab ugye már nincs fent, nem tudom, pontosan milyen. És rémlik, hogy én talán xenon-ost néztem, de már nem emlékszem igazán"

Xenon-os nagyon keves van az is a lista vegen.

Koszi a szurkolast !

Bevallaltam nem tartottak pisztolyt a fejemhez ,bizom benne hogy jo vetel volt eddig ugy tunik!

Előzmény: MZ/Y (53415)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53429

C5 nek nagyon nem tetszik a belseje :) P508 ban az tetszik hogy igen kozel van a vw-hez de meg is mas!

Az Opel mindig is valahogy tulspirazta ezt a gombos dolgot ,az insigniarol lebeszelt az elado szemelyes tapasztalatabol ,persze lehet azert mert ott nem volt Insignia elado :)

Előzmény: Paragon1985 (53405)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53428

Persze keresobe csak annyit irtam hogy Disel 1.8 Liter felett 2011-tol kombi kesz!

Eloszor 163 LE valtozatot akartam de az 3.7-tol(van 3 milliotol is ,de vigyaztam hogy a foldon maradjak) indult amiben 50 ezer km van az 3.9 4-....... milliotol fullos felszereltseggel!

Az enyem Active alapfelszereltseg ,Peugeot alapbol ad automata fenyerzekelot es esoszenzort meg digitklimat es elol hatul elektromos ablkalehuzo visszapillanto futtes automata mozgatas.mp3 minimum 6 hangszoro,potkerek!

Alap felszereltseg ,Bar Octavia utan nekem fullosnak tunik beleulve !

Hat persze szerencse is kellett hozza ,autoszerelommel mentunk vezerlesbe belenezhettunk ,de hozzafuztek ha valamit elallitunk vagy gond lesz 10% at ki kell fizetni az autonak ,ettol fuggetlenul 50 ezer km mulva tortenhet akar mi ,de az is lehet hogy nem lesz vele problema,legkozelebb jossal megyek :)

Nem voltak hibakodok se rejtettek persze ki is torolhettek ,de hat ennyi erovel sose vegyunk autot ugye :)

Előzmény: Draganovic (53422)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53427

Direkt kerültem, hogy letirpákozzalak, de ha ez hiányzik...

Előzmény: robi25 (53426)
robi25 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53426

Konspiráló hurkás:)))

Előzmény: MZ/Y (53424)
robi25 Creative Commons License 2014.11.17 0 0 53425

Tényleg szurkolunk Neked, hogy beváljon, ne feltételezz semmi rosszindulatot. Csak viccelődtünk itt a hurkás kollégával ebben a szép vasárnapi időben.:)

MZ/Y Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53424

Nálam vagy az 1., vagy a 2. volt, de írtam, hogy talán elírtam valamit a keresésnél.

De a lényeg, ne bántsd Robit, én vezettem meg. Amúgy is veri őt a sors, hogy ott kell élnie, ahol. :o)

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53423

Mindenki irigykedik, hogy neked van egy szep autod.:)

Előzmény: Draganovic (53421)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53422

Talalati lista kozepen volt!

Előzmény: robi25 (53413)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53421

Nemetben ezer db van 11 ezer eu ert nyilvan mindegyik motorhibas :) 3.5 rol indult az auto! alapfelszereltsegu a fullos 163 Le 3.9 58 ezer km -mel ugyan ott !

Mondeok is ilyen arban vannak godolom az osszes torott meg motorhibas nem is tudom miert aruljak egyalltalan!

Előzmény: robi25 (53409)
Varshi Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53420

16-os, ha megtartod az RS-fékeket (mindenképp).

Előzmény: WAUZZ (53419)
WAUZZ Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53419

Igen a méret 225/40R18 a márkát és a mintamélységet egyenlőre nem tudom megmondani, az stb-n azt értem hogy minden amiben különbözik a "mezei" Octavia futóműtől. Venni szeretnék egy Octavia 2-t de Rs futómű van alatta 18-as felnikkel de mivel a gyári sallangjai megvannak ezért én feleslegesnek tartom ezeket a dolgokat és vissza alakíttatnám, én egy családi autót szeretnék venni. Az igazsághoz hozzátartozik hogy 2004 év végi az autó és nagyon drága  viszont automatán kívül full extra de ha ezeket eladnám akkor mennyire jönnék ki azt szeretném tudni.Illetve erre a futóműre a fékek miatt érdekel hogy melyik méretű felnit lehet felrakni 15 vagy 16-ost?

Előzmény: stevie-13 (53418)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53418

mennyit érhet egy Octavia 2 2008-as  RS futómű(Fékek gólyalábak stb)

Pontosan és tételesen mi az az stb?

és  4 darab 18-as gyári hibátlan RS alufelni 1-2 szezonos gumival?

Mit jelent az "1-2 szezonos gumi"?

Pontosan milyen modell? (sebesség- és súlyindex is)

Pontosan milyen méret? (225/40R18?)

Pontosan mennyi a mintaárok mélysége, egyenként mind a négy abroncson?

Mi a gumik DOT-száma?

Előzmény: WAUZZ (53417)
WAUZZ Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53417

Sziasztok!

Szeretnék kérdezni egy olyat hogy szerintetek mennyit érhet egy Octavia 2 2008-as  RS futómű(Fékek gólyalábak stb) és  4 darab 18-as gyári hibátlan RS alufelni 1-2 szezonos gumival?

robi25 Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53416

Jó lesz. Reméljük. Talán. Bár sok esélyt nem látok rá:)

Előzmény: MZ/Y (53415)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53415

Lehet, hogy elnéztem valamit és annyira nem lóg ki lefelé. (A kérdéses darab ugye már nincs fent, nem tudom, pontosan milyen. És rémlik, hogy én talán xenon-ost néztem, de már nem emlékszem igazán.) De eléggé az eleje a listának.

Viszont szurkolok, hogy jó kegyen! :o)

Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53414

Akkor jó, mert ezt a képet én nap mint nap látom és nyomkodom, DSG-t csak havonta néhányszor...

Előzmény: Paragon1985 (53407)
robi25 Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53413

Árvizkárosult:)

Mondjuk én ha keresek valamit a hahun, a találati lista első pár darabját meg se nézem.

Előzmény: MZ/Y (53410)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53412

Én majdnem egy 6-os Mazdára ugrottam rá, bőven ár alatt volt, mire kiderült, hogy "megcsinálták" az áfát. KFT autót behoz, áfahalasztást kér, majd cég bedől, áfa sehol, új kft alapítása.. Te meg izgulhatsz, hogy csengetnek-e lefoglalni az autót... De ez nagyon off és messzire visz. (Egyébként rengeteg ilyen hirdetés van a használtauto.hu-n..)

Előzmény: MZ/Y (53410)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53411

Biztos árúlta már egy ideje, kellett a pénz, de mindenki Skodát vesz.:)

Előzmény: MZ/Y (53408)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53410

Az szépen jár. :o)

Lopott? :o)

Előzmény: robi25 (53409)
robi25 Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53409

Akkor kizárásos alapon motorhibás.:)

Előzmény: MZ/Y (53408)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53408

Tényleg nem elbacni akarom az örömöd és ezerrel szurkolok, hogy jó vétel legyen, de az nem derült ki, miért ennyire olcsó, pláne, ha törve sem volt?

Előzmény: Draganovic (53403)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53407

Mint te DSG-t...

Előzmény: Csacsiterelő (53406)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53406

Használtál már ilyen C5-öt?

Meglepődnél, hogy milyen praktikus és kezelhető, abszolút nem átláthatatlan. Csak elsőre fura.

Előzmény: Paragon1985 (53405)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53405

Pedig az 508 gombilag teljesen kulturált, már-már németes! Nézz csak meg egy C5-öt belülről és összeteszed a kezed :)   Az a kormány, az úgy hogy? Bár gomberdő szempontból számomra az Insignia is egy káosz, átláthatatlanság..  Az Octavia viszont ergonomikus, tök egyszerű.  Az 508 sem vészes ám! 

Előzmény: Draganovic (53403)
Rallyer Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53404

Valaki tud segíteni az hátsó oldalajtó szélzaj problémájában? Van valami javítási megoldás vagy csak a gumi cseréje segít?

Draganovic Creative Commons License 2014.11.16 0 0 53403

"Ha lehet hinni a google cache-nek, akkor itt volt fent korábban a kép:

www.autoorsha.com/"

Nem tudom tolem a szalon 20 km -re van mellette ket utcaval vettem a O2-met :)

Ami a kepen van azt az autot neztem meg abban a kereskedes parkolojaban, voltam mar elotte ott tobbszor is,sok autokereskedes van azon a fouton vagy 8 biztos!

Az 5400 Kelvines xenon az a total feher delben a nap 5400 Kelvin mint a fenykepezo vakuja is annyi total feher 6000 az mar gyemant kekes!

A 4300 Kelvines xenonom a led mellett enyhen sargas messzirol viszon az is enyhen kekes lehet 2 ev hasznalat alatt kitolodott 5000 iranyaba !

Azert is lehet 5000 es 5400-as xenont kapni pl nagy markakban is mert evek alatt a 4150 es a 4300 gyari xenon kitolodik 5000 fele es ha az ember csak egyet akar akkor a tobb eves melle 5000 Kelvinest vesz ne legyen kulombseg ,persze parban jo cserelni ,de hat love kerdese!

Aztan lehet maradok a 4300-nal az meg is csak 3200 Lumen az 5000 az 3000 es igy lefele!

Beszamolot akkor irok ha mar elhoztam babonas vagyok :)

Annyit irhatok hogy 2011.11(hirdetesben 2011.4 havi volt irva,volt egy fekete sedan azzal volt elirva igy fiatalodott az auto 7 honapot) 83 ezer km nagyon szep allapotban van gyari megfeleloen kopott fektarcsakkal "ez mindenkeppen jo jel" nem volt torve benyomott kuplungnal a motor hangjanak semmi valtozas / kettostomegu rendben/ valto nagyon pontos ,nagyon kenyelmes jobban megy mint az en chippelt 1.9 -esem es sokkal kulturaltabban jar mint a Pdtdi .

A belseje annyira lenyugozott hogy a navit el is felejtem mert ,vetek megbontani azt a belsot!Nappali LED menetfeny nagyon vagany panorama teto nagyon hangulatos,nagyobb az auto mint az O2,csomagter 540 Liter nekem eleg :)

Kap egy sotetitest meg Lampaba projektort es kesz :) meg persze viszem osszes szuro es olaj csere 3000 km elott volt az utolso szervize a konyv szerint de job szeretem tudni hogy meg volt!

Kesobb reszletesen leirok mindent vezetesi elmenyt csak legyen itt a garazsba :)

Meg persze meg kell tanulnom az autot kezelni mert ezer gomb azt sem tudom egyenlore mi micsoda foleg a sok nemet auto utan :)

Előzmény: nohab (53335)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53402

nem tudtok valahol esztétikus világítást az O3 könyöklőjébe?

A mai modern mikro-ledekkel sok okosságot meg lehet csinálni.

Annak idején jól sikerült az Ibizám belső fénytuningja is, de a Volvómba is került kilincsüreg-megvilágítás, ez utóbbit Minit mester csinálta.

Előzmény: nohab (53400)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53401

Ha nagyon túrok, találok egy bicikli hátsó lámpát, szerintem találsz Mestert, aki pöpec kartámasz-világítást csinál belőle.

Előzmény: nohab (53400)
nohab Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53400

nem tudtok valahol esztétikus világítást az O3 könyöklőjébe?

nohab Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53399

ha esetleg találsz ablakra krómkeretet, az mindenképpen érdekelne. 80+ ezret nem adnék érte...

Előzmény: (M)Ákos (53392)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53398

Igen, ettől a szerelem első látásra-tól féltettem a szomszédot az Astranál. :o)

És itt jön, ami korábban volt téma:

Nekem (szomszédnak) innen Debrecen mellől messze van pest is, 1 nap szabi, költség, segítség hazahozni a kocsit - könnyen jelentéktelennek titulál valami prücköt, amit helyben nézve komolya(bba)n venne. Na, ehhez képest külföldre kiugorva többszörös költséggel pláne könnyen elhajlik az ember.

De ez utóbbi nem rólad szólt :o), csak ide fért be.

Remélem, minden rendben lesz a géppel! Nekem is tetszik.

Előzmény: Draganovic (53395)
robi25 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53397

Valami takarékos dizellel nézegettem:) 

A hátsó lámpái kivételével a formája nekem bejött. Árban meg verhetetlen volt a hasonlókhoz képest. 

Előzmény: Varshi (53396)
Varshi Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53396

Nekem kellemes csalódás. Az izzókon kívül egyetlen gondja volt, de egy szoftverfrissítés megoldotta.

Ráadásul arra, amire akartuk (böhöm, automata, benzin, és könnyű legyen műtött térdekkel a ki/beszállás), hibátlan. Ráadásul 7 személyes, szóval a nagyszülőkkel együtt is elférünk benne a 3 gyerekkel.

De egy biztos, nem városi kisautónak való (nejemnek nem biztos, hogy venném), minden mérete alapján "bőséges". Városi fogyi ~15, vegyesben 12-12,5. 3.2 V6 :)

Előzmény: robi25 (53390)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53395

Mindenkeppen mar lefoglaltam szerdan hozom el beszamolog rola ,kiprobaltam hat amiket akartam kerdezni egybol el is felejtettem annyira kellemes meglepetes volt :)

Most rohanok ezer a dolog de nem felejtem :)

Előzmény: MZ/Y (53370)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53394

Mazda, Accord- nagyon fazom a szerviztol ezeknel a markaknal.  Skoda es VW szervizt szinte minden utcaban kapsz egy nagyobb varosba. Alkatresz pillanatok alatt, szinte barmi.

Nem tudom, nálatok hogy van, de mifelénk minden márkának megvannak a maguk "gurujai." Az itt ikonikusnak számító figurák (Doni, Béla, stb) más márkákra specializált kollégái nagyjából ugyanazt tudják: magas fokú, márkára specializált szakértelem, gördülékeny alkatrész beszerzés, gyári, utángyártott és bontott kategóriában is. Persze ők többnyire Budapesten alkotnak, de azért vannak vidéki nevek is.

Előzmény: Törölt nick (53388)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53393

Érdekes, mert én is mindig szétnézek - igaz én újonnan veszem őket - de nekem meg mindig az Octavia a legjobb vétel.

Újonnan ez kétségtelenül igaz. Nem véletlen a rengeteg flotta eladás.

Előzmény: robi25 (53383)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53392

Ha valakit esetleg érdekelne, találtam 7-8 ezer körül gyárinak kinéző fém pedálszettet O3-ba.

Ez éppen az automatába való, és jókat írnak róla a vásárlók.

Természetesen "original copy" :D

Ennyiért szerintem teszek egy próbát...

Ha esetleg valaki már próbálkozott ilyesmivel, ne titkolja a tapasztalatait :)

http://www.aliexpress.com/item/VW-Golf-7-Stainless-Steel-Automatic-Transmission-sport-Stainless-Steel-Automatic-AT-Pedal-For-Golf-MK7/1737392077.html

robi25 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53391

Igen, a szervizháttér nagy előny a VW csoportnál...

Előzmény: Törölt nick (53388)
robi25 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53390

A Captiváról mi a véleményetek? Azt is néztem egy időben az asszonynak.

Előzmény: Varshi (53386)
robi25 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53389

Szerintem a Passat körül van árban - bár annyira nem mélyedtem bele. És minimálisat engednek belőle. Egy valamirevaló dizel, automata váltóval, 9 körül áll meg.

Előzmény: Varshi (53385)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53388

Mazda, Accord- nagyon fazom a szerviztol ezeknel a markaknal. 

Skoda es VW szervizt szinte minden utcaban kapsz egy nagyobb varosba. Alkatresz pillanatok alatt, szinte barmi. 

Előzmény: Törölt nick (53387)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53387

Az én szememben az új Passat nagyon etalon formailag.

Amúgy én is meg szoktam futni a Mazda, Accord, Avensis kört, de Skoda-nál szoktam kikötni..

Előzmény: Varshi (53385)
Varshi Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53386

Azt azért tudjuk, hogy autója válogatja, mennyire tolerálja az izzókat.

Mikor megvettük a Captivát (full szerviztörténettel), látszott, minden éves szerviznél legalább egy tompított izzó cseréje ott volt a számlán.

Természetesen nekünk se bírta sokáig, úgyhogy vettem egy valami longlife (direkt nem feszített) OSRAM izzót, amivel azóta stabilan él, fényerőben nem vettem észre csökkenést.

Előzmény: stevie-13 (53381)
Varshi Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53385

Erről jut eszembe, hogy tegnap mentem egy darabig egy új Mazda/ mellett/mögött, és hát szerintem mutatósabb, mint egy Passat. Milyen az ára?

(Csak mert azt tudom, hogy az i40, ami hasonlóan mutatós, buta drága.)

Előzmény: robi25 (53383)
Varshi Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53384

Annyira jó, hogy ilyen sok segítőkész kolléga akad, csupa hasznos tanáccsal. :)

Előzmény: robi25 (53382)
robi25 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53383

Érdekes, mert én is mindig szétnézek - igaz én újonnan veszem őket - de nekem meg mindig az Octavia a legjobb vétel. Mindig megfutom a szokásos Mazda6, Accord, stb. kört és árban itt jövök ki a legjobban.

Előzmény: stevie-13 (53377)
robi25 Creative Commons License 2014.11.15 0 0 53382

Vagy nappal közlekedsz:)

Előzmény: MZ/Y (53376)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53381

Csökkent élettartamút akartál írni? :-)

Nekem nincsenek rossz tapasztalataim az élettartammal sem...

Mondjuk pont most volt, hogy az egyik égőm pár (kevés) hónap után megadta magát, de alapvetően nincsenek gondjaim az élettartammal. A Scénicben kihúzta a négy évet a GE (Tungsram) +120% izzó, igaz, az az autó nem ment valami sokat.

Előzmény: Törölt nick (53379)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53380

Emelt fényű halogén esetleg...OSRAM Nightbreaker Plus nekem bevált anno H7-ben.

Nem occsó, és nekem 30 ezer alatt mindig kiégett úgy, hogy folyton tompítottal mentem.

A gyári olyan 70 ezreket bírt.

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53379

Csökkent élettartamút akartál írni? :-)

Előzmény: stevie-13 (53378)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53378

Jut eszembe: ha halogénnél jobb fényt akarok, akkor a xenon marad?

Vagy az emelt fényerejű halogének.

stevie-13 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53377

Elvesztettük:( ezek után ha Rudi vesz egy összkerekes olaszt, akkor bezárhatjuk a fórumot:(

Nyugi, az utolsó Skodám eladása óta eltelt pontosan 9 év, mégis itt vagyok :-)

Azóta a hatodik autómat nyúzom, autócserekor mindig felmerül a Skoda is, de aztán a végén valahogy mégsem az lesz.

Az eladók örömére az Octavia az az autó, ami mostanában a magyar piacon a legjobban tartja az árát. A vevők szempontjából ugyanakkor az Octaviák árszintjén sokkal jobb vételeket lehet találni (nagyobb/erősebb/jobban felszerelt/fiatalabb/stb autók).

Előzmény: robi25 (53374)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53376

Egyébként könnyű Skodást veszíteni, amilyen ára van. :o( Én is úgy keresgéltem utoljára, hogy megadtam évjáratot, max. futást, árat, aztán megnéztem mindent, ami jött. Volt közte Skoda is, de sok más is.

Mondjuk a mo-i üzembehelyezés igencsak megritkította a mezőnyt, onnantól nem volt nehéz végignézni a kínálatot. :o)

Jut eszembe: ha halogénnél jobb fényt akarok, akkor a xenon marad?

MZ/Y Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53375

:o(

Egyébként a hirdetésre írtam, hogy eltűnt. Persze nem jelent semmit, mikor a szomszéd lecsúszott az Astraról, felhívtam, hogy gratuláljak, "látom, megvetted", de kiderült, hogy pár perccel megelőzték, nem Ő vette meg. Persze továbbra is úgy gondolom, ez volt a szerencséje. :o)

robi25 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53374

Elvesztettük:( ezek után ha Rudi vesz egy összkerekes olaszt, akkor bezárhatjuk a fórumot:(

Előzmény: MZ/Y (53371)
Rallyer Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53373

Ez mikor kerül az RS-be?

Új csúcs-dízel a Volkswagentől

A kétliteres négyhengeresnek ez a változata már 272 lóerős, részben az elektromos kompresszornak köszönhetően. Tovább »

forrás: totalcar.hu

Rallyer Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53372

Ha már tilosban jársz,miért nem ilyet épitettsz be?

http://www.hella.com/MicroSite/soe/de/caravanwohnmobile/highlights/led-scheinwerfer.html

A LED már trendibb mint a xenon. :)

Előzmény: Draganovic (53348)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53371

Úgy látom, eltűnt. Csak nem...? :o)

Előzmény: MZ/Y (53370)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53370

Remélem, beszámolsz. :o)

Előzmény: Draganovic (53349)
sparger_MPI Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53369

Octi19, nagyon köszönöm a gyors és részletes segítségedet!

Szép hétvégét Mindenkinek!

Előzmény: Octi19 (53368)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53368

Igen! Ez az!

A 4-es jelű csavar szinte biztosan nem lesz benne, legalább is én olyat még nem láttam amiben benne lenne...

Szinte csak annyi a trükk, hogy nem túl hidegben csináld, mert akkor a műanyagok könnyebben törnek és neked is kényelmetlen lesz, mert ha még nem volt kivéve, akkor lehet, hogy igencsak meg kell fogni azt a ventit és megtekerni...

Előzmény: sparger_MPI (53366)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53367

Kivenni és betenni egyszerű! Elméletileg le kellene venni a kesztyűtartót, de anélkül is kijön. Gyakorlatilag csak egy torx csavarhúzó kell hozzá (a méretet most nem tudom...) és marha kényelmetlenül kell befeküdni a J1 ülés elé. Le kell venni a szivacsos takarót a kesztyűtartó alól, úgy mintha a pollenszűrőt szeretnéd cserélni, meg a műszerfal és az ajtó közötti takaró lapot (ezt nagyon óvatosan, legjobban a gyújtáskulccsal lehet az erre kiképzett nyílásba bedugva és megfeszítve).

Itt ki kell venni azt a 2db csavart a kesztyűtartóból ami onnan látható. (az egyik közvetlenül a lap alatt, a másik meg alulról, a lábtérből)

Maga a ventit egy biztosító fül megemelése (vagy megnyomása, már nem emlékszem, de ha látod tudni fogod) után kissé elfordítva kell kivenni a bajonettzáras foglalatából, természetesen a csatlakozót előtte ki kell oldani, azután addig kell forgatni amíg ki nem esik! Visszatenni ugyanígy, csak fordítva. Lehetséges, hogy a lábtér kárpitját kissé meg kell nyomni, de visszamegy az biztos!

Az, hogy ki tudja megcsinálni, ahhoz tudni kellene, hogy hol... nekem itt Törökszentmiklóson a Hunyady téren lévő tekercselő üzemben csinálták. De szerintem ha beviszed a legközelebbi tekercselőhöz az tud majd segíteni! 

Előzmény: sparger_MPI (53365)
sparger_MPI Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53366
Előzmény: Octi19 (53364)
sparger_MPI Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53365

Sajnos gondoltam, hogy ez csak rosszabbodni fog.

Nagyon szét kell kapni az autó belsejét, középkonzolt stb., hogy ki tudjam venni a ventilátort?

Tudsz valakit, aki ezt meg tudja csinálni?

Előzmény: Octi19 (53364)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53364

Sajnos a csapágyak, illetve az azok helyett alkalmazott önbeálló perselyek érték el az élettartamuk végét. Most még elég kicsit fentebb kapcsolni, de nemsokára már nem lesz elég ez sem és őrjítő csipogás és nyiszogás lesz az utastérben.

A megoldás az, hogy el kell vinni egy olyan céghez aki ki tudja cserélni ezeket a perselyeket és akkor megint jó lesz sokáig.
Nekem tavaly az ünnepek alatt csinálták meg és ha jól emlékszem, akkor 5000Ft-ba került. Úgy, hogy magam szereltem ki és be a ventit.

Előzmény: sparger_MPI (53363)
sparger_MPI Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53363

Sziasztok!

2005.12. évj. Octavia II (facelift előtti)-m van és a szellőzés ventilátora I. fokozaton időnként -egyre gyakrabban - nyöszörgő, "zizegő" hangot ad. Felkapcsolva II.- stb fokozatra a zaj megszűnik.

Találkozott már valaki ilyen hibával?

Lehet ezt könnyen, gyorsan orvosolni, hogy ne kelljen totál szétszedni, ill. cserélni a ventilátort?

Köszönöm!

ac07 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53362

Az az érdekes, hogy házon belül a Yeti Mato barnája sokkal szebb szerintem, nincs benne az a lilás beütés, mint az Octaviaéban. A saját VW VI Golfom színe is sötétbarna, de az kb. ugyanaz, mint a Yetié.

Nálam ez az Octi szín a határeset kategória. Persze ízlések és pofonok...

Előzmény: Paragon1985 (53345)
_Yasin_ Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53361

1.9 PD Scout szerintem sose létezett. 2.0 PD az, csak vagy elírták, vagy inkább 1.9-nek akarja eladni. (A 2.0 rossz híre miatt).

Ugyanez járt a fejemben :-)

És szerintetek létezik olyan "madár", aki nem veszi észre a másik motort (legalább a forgalmiból)? Meg az 1,9 PD gyengébb is, az sztem kevés a Scout dinamikus mozgatásához.

Vagy úgy van vele az eladó, hogy ha már ott van a madár, akkor már rá tudja melegíteni a 2,0-t is?

Mindenesetre érdekes hirdetés...

-Y-

Előzmény: stevie-13 (53360)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53360

1.9 PD Scout szerintem sose létezett. 2.0 PD az, csak vagy elírták, vagy inkább 1.9-nek akarja eladni. (A 2.0 rossz híre miatt).

Ugyanez járt a fejemben :-)

Előzmény: Gianniz (53358)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53359

De gyárilag ha jól tudom, akkor van egy szintszabályzó is, ami a futóműtől kapja a jelet, így állítgatva a vetített képet, hogy ne vakítson döccenőknél. 

Ahogy mások is írták, a dinamikus magasságállítás nem megy, ezzel nem is igen foglalkoznak. A magasságállító (az általam ismert autókban) a gyújtás ráadásakor szintezi ki a fényszórót. Az első- és a hátsó tengely magasságában van egy jeladó-jelvevő páros, ezek szolgáltatják a bemenő információt a vezérléshez.

Sok gyári xenon valóban bólogat gyújtás ráadására (öndiagnosztika), de nem mindegyik. Az Ibizám gyári xenonja nem bólogatott.

Előzmény: Paragon1985 (53355)
Gianniz Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53358

Előzmény: _Yasin_ (53321)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53357

A szintszabályzó azért nem olyan gyors, hogy a döccenőknél állítson, majd tapasztalod Te is.

(Szép a kocsid egyébként, gratula...még egy csíkszemű az utakon ;))

Szerintem a szintszabályzó utólagos beépítésével nem sokan vacakolnak...de asszem olyan utólagos cuccot is lehet kapni, ami kamu billegtetést csinál bekapcsoláskor.

Előzmény: Paragon1985 (53355)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53356

A belinkelt képen én annyit látok, hogy a jobb oldali lámpa nem világít jobban oldalra (mint a gyári), és nem világít feljebb (mint a gyári). A magasság talán oké, vagy kicsit magasra van állítva. De az is lehet, hogy enyhe emelkedőn áll a verda, amiből fotóztak, ki tudja.

Előzmény: (M)Ákos (53354)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53355

De gyárilag ha jól tudom, akkor van egy szintszabályzó is, ami a futóműtől kapja a jelet, így állítgatva a vetített képet, hogy ne vakítson döccenőknél. 

Egy utólagos beépítésnél ezt is megoldják? Vagy csak beleteszik az új fényforrást, egyszer beállítják és kész?

Előzmény: (M)Ákos (53354)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53354

Sok sikert (tényleg) ehhez a lámpaátépíttetéshez, azért nekem kétséges, hogy azt úgy be tudják szerelni, hogy jó helyre világítson.

Láttam már néhány ilyen átalakított tuningverdát (ahol ordított, hogy biztos nem lehet gyári az a projektoros lámpa), és mindegyik össze-vissza világított.

A színhőmérséklet szerintem se jó.

Túl kék lesz (és kiszúrják a kékek :D), és nem is látsz vele annyira.

Miért nem egy gyári 4300-at választasz?

Előzmény: Draganovic (53348)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53353

Benézhetsz a Citroen C8 vagy ha ilyen nincs, akkor sima Citroen topikba, a szomszédom onnan talált bejáratott szerelőt a széthullott motorjához. Ha jól rémlik, elég sok baj van velük, pl. a hajtókar görbülés rémlik. Tegnap nem akartam írni, mert nem tudtam beszélni vele (de most sem), neki pontosan melyik motor volt az autóban. Turbódízel, úgyhogy szerintem valamelyik hdi lehet.

Előzmény: Draganovic (53350)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53352

A fényszóró magasság állítását szokták még nézni az okosabbak, meg azt hogy ha felkapcsolod mozog-e.

Egyébként szerintem ennél az autónál nem fognak bántani miatta (nem lesz feltűnő).

Előzmény: Draganovic (53329)
Hoffybill Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53351

Szia. Nekem volt 1 406 kombi 2.0 110 le HDI A GYÁRI TURBO volt rajta . 337 e km adtam el. Motor nem volt bontva . 

Előzmény: Draganovic (53350)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53350

Biztos van olyan HDI motor is amiben kozel 300 ezer van es meg jo a turbo!

Meglatjuk :) bizom benne hogy bevalik ha meg nem eladom azt veszek masik autot bar nem szeretnek mert ez nagyon tetszik!

Előzmény: Paragon1985 (53347)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53349

Hat igen meglatjuk bizom benne hogy jo lesz valaki szidja mert pont kifogja  minden nyugjet azok nyilvan hangosabbak is ,valakinek meg semmi baja nincs vele.

Ez valahol sok automarkaval es motorokkal igy van!

Bar az teny hogy a Skoda megbizhato!

Remelem ez a Peugeot is az lesz :)

Előzmény: stevie-13 (53346)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.14 0 0 53348

Hat nem vakit most is xenon van az automba  2 eve raadasul depo-s vetitolencses lampaba es nem vakitok jol be van love!Egysze sem villogtak szembol!

A morimoto xenon projektor 6.0 meg premium kategorias vetitolencse!

Pl itt egy morimoto vetitesi kep utolagos xenonal!

Oszinten szerinted ez vakit?

Pl igy lesz tukrosbol xenon projektoros lampa

Balra a gyari HELLA jobbra a mini morimoto

http://www.morimotohid.com/products.html

Előzmény: Pitylogós (53341)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53347

Bátyám Volvójában hdi motor van, ott 130k km körül szétesett a turbo. Egy kedves barátom C5-ös Citroennel jár, ott valami 150k km körül halt be a turbo.

Az Octavia előtt nagyon szemeztem az új C5-ös Citroennel. Van egy kedves ismerősöm, aki az egyik Citroen/Peugeot/Renault szalon vezető szervizese. Ő sírva könyörgött, hogy felejtsem el a c5-öt, ellenségének sem kívánja. Amikor megy és egyben van, akkor baromi jó. De különben a szervízbe rohangálnak vele, és marad a keserű szájíz. Szerinte ami lehet túl van rajta bonyolítva. Akkor már az "új" Lagunát ajánlotta, amivel viszont közel sincs annyi gond, legalábbis ő ezt állítja.

Az 508-ról nem mondott semmit, nem is került képbe. Elég új még az autó, kevés a tapasztalat vele..

Előzmény: Draganovic (53332)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53346

Az Peugeot 508 forumon nagy a csend olyan mintha nem is letezne az auto inkabb csak Navigacio frissitesrol meg a tema!

Sokat olvastam eleg jo motornak mondjak es teszten is dicserik

A PUG 508 fórum nyilván halott, de ezt a motort x éve szerelik más autókba. Teszteken mindenféle motort dicsérnek, de azok zsír új autók, nulla szerviztapasztalattal.

Én nem ismerem ezt a motort, annak idején ugyan nézegettem egy V50-est ezzel a motorral, de csak tisztes távolból. A Volvó topikban általában azzal intézik el, hogy jó-jó, de a Volvo saját D5 motorja sokkal jobb, olyat kell keresni.

Vegulis a franciak hasznaltak elosszor HDI (kozvetlen befecskendezeses rendszert) utanuk jott a BMW amit CR-nek hivnak

Nem a franciák és utánuk a BMW, hanem az olaszok (Alfa 156 2.4 JTD) és utánuk a Mercedes (MB C220CDI). A BMW sosem hívta CR-nek a rendszert, ők simán D-nek nevezték a saját CR-rendszerű motorjaikat.

De azért a franciák is tényleg régóta gyártanak ilyen rendszerű motorokat :-)

Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53345

Divatszín lett a barna autószínben nem vitás. Egyre több barna autót látok, direkt figyeltem :)  Persze ennek is vannak árnyalatai, mélységei de a Skoda barnája nem rossz ám. Igaz nagyon fényfüggő a színe. Erős fényben, napsütésben inkább világosabbnak hat, borúsabb időben mélybarnának. Nekem tetszik, jól néz ki, de abban igazad van, hogy már láttam én is szebb, igazán mély metál-barnát autón. 

Előzmény: Pitylogós (53342)
nohab Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53344

szerintem nagyon jó. én már az O1-et is ilyen szarbarna-metál színben szerettem volna, de a facelifttel kivezették a színt, így lett kék.

Előzmény: Pitylogós (53342)
nohab Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53343

Ez szemből az enyém is lehetne :) de az kombi és ötágú a felnije.

Előzmény: Paragon1985 (53293)
Pitylogós Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53342

most éppen ez a divat. Amúgy épp a Skoda barnája nem túl jól van eltalálva...

Előzmény: Rallyer (53299)
Pitylogós Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53341

"Morimoto H1 6.0 projektort epitenek be 5400 Kelvin xenon plusz led karika utolagos trafo lampa test ala eltuntetve vezetekekkel egyutt muszakin H1 halogenra majd visszacserelem!"

Gratulálok, addig meg szopatod a többieket a vakítással...

Előzmény: Draganovic (53328)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53340

"5400 Kelvin"

Ilyen szart miért akarsz beletenni?

Rallyer Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53339

A kétkezi munka már nem divat manapság, minden gyerek celeb meg énekes akar lenni.

Nichts arbeiten nur Kassieren! :)

Előzmény: Draganovic (53309)
Rallyer Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53338

Ez most az új extra szín? Ezt akartam tudni.

Előzmény: Paragon1985 (53324)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53337

Szerintem nem kérdés, hogy törve volt. Én a 13 éves Octimnál is odaírnám, hogy törésmentes. Hogy hogy bizonyítom, azt nem tudom :o), mert bal oldali 2 ajtó újrafényezve, de csak fényezve, törve tényleg nem volt.

Ennél a gépnél meg nem írják.

Előzmény: Törölt nick (53336)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53336

Szép és jó autó, viszonylag kevés kilométerrel.

De nem kell mondjam: 

Csodák nincsenek, ha olcsó, légy nagyon körűltekintő, ha megveszed. Nézz át a papírokat is. A karoszériánál az összes illesztést nézd végig, ha baj van valahol, észre fogod venni.

Egy sérülésmentes kocsinál minden ajtó egyformán csukódik és egyforma hangot ad ki amikor becsukod. 

Ez amúgy nem egy olcsó autó újonnan és nincs egy kategoriában a Octáviával. Itt egy 2.2 dízelről van szó.

http://totalcar.hu/tesztek/2011/03/09/uj_fiu_a_belso_savban/2/

nohab Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53335

Ha lehet hinni a google cache-nek, akkor itt volt fent korábban a kép:

www.autoorsha.com/

MZ/Y Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53334

Bocsánat, pontatlan voltam. Szóval törésmentesre gondoltam, az, hogy nem sérülésmentes, az nálam nem gond.

És persze magamból indultam ki, ha neked megfelel egy törött autó szakszerűen javítva, akkor nem szóltam. Csak hirtelen a saját igényem ugrott be, meg a szomszéd is úgy gondolta, hogy bár nem írják és túl olcsó, de biztos nem volt törve, mert fiatal.

Előzmény: MZ/Y (53333)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53333

Nálam paranoia bekapcsolt. :o)

Nem magyar, nem írják, hogy sérülésmentes lenne, rettenetesen kilóg lefelé az ára.

De kívánom, hogyha megveszed, minden rendben legyen!

(Szomszédom hasonló Astraról csúszott le, majdnem 600-zal volt olcsóbb, mint amit végül vett, pedig előbbi jobban felszerelt és erősebb volt. Szvsz jobban járt így.)

Draganovic Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53332

Az Peugeot 508 forumon nagy a csend olyan mintha nem is letezne az auto inkabb csak Navigacio frissitesrol meg a tema!

Sokat olvastam eleg jo motornak mondjak es teszten is dicserik Vegulis a franciak hasznaltak elosszor HDI (kozvetlen befecskendezeses rendszert) utanuk jott a BMW amit CR-nek hivnak franciak 2000 ota gyartjak lehet ez egy kiforrott teknika!

Meg ebbe en mar nem teszek evi 40 ezret azert veszem meg mert nagyon megtetszett mind forma felszereltseg ugy egyben minden!

Volvon kivul csak nemet csaladorben tartozo VW autoim voltak most szeretnek valami igazan mast!  :)

Előzmény: stevie-13 (53331)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53331

Peugeot 508 SW HDI 2.0 140 LE 320 Nm

A motornak azért utánakérdeztél pözsós, citroenes, fordos vagy volvós topikokban?

Draganovic Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53330

Holnap 4 orara megyek megnezni 3 -ra hazaesek ausztriabol azt irany a kereskedes ,mar izgulok :)

Előzmény: Paragon1985 (53323)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53329

Meg rendelek hozza fenyszoromoso fedelecskeket azt karosszerias haver gyari helyere kivagja es beragasztja ,mintha lenne alapon!

A rend ore csak nem megy el addig egy ujnak szamito autonal hogy megnezze a lampa gyari szamait :)

Draganovic Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53328

Peugeot 508 SW HDI 2.0 140 LE 320 Nm szurke Active panorama uvegtetovel LED ,esoszenzor fenyszenzor stb :)egyedul Navi nincs benne meg xenon,de navit mar talaltam hozza utangyartottat tipusspecifikusat,utana meg viszem Szegedre lampa atepitesre Morimoto H1 6.0 projektort epitenek be 5400 Kelvin xenon plusz led karika utolagos trafo lampa test ala eltuntetve vezetekekkel egyutt muszakin H1 halogenra majd visszacserelem!

Egyenlore ez a terv ha minden igaz es rendben van akkor mar holnap lefoglalozom az autot es jovoheten szerda vagy csutortok mikor kesz vannak a papirok el is tudom hozni :)

O lenne az ,hat izgulok hogy az enyem legyen :)

A kepek eleg nagy OFF itt ,de megbocsajthato :)

Előzmény: _Yasin_ (53322)
nohab Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53327

Mert akkor értened kellene, amit a többiek írtak, a nullánál minden időtartam szignifikánsan több, amibe egy kuplung be - váltás - kuplung ki folyamatnak bele kell férnie. Ráadásul visszaváltásnál illik összepörgetni a motort, ami megintcsak idő, pláne a mostanában megszokott gázreakciók mellett.

Előzmény: Csacsiterelő (53311)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53326

A fekete autom egy az egybe olyan mind a hirdetesen, csak van benne borkarpit es tetoablak.

A motorja 143LE/320Nm.

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53325

Hiba.

Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53324

A szahara bézs most cappucino bézs fantázianéven fut. Ez pedig topáz-barna megjelöléssel szerepel. Már ha erre irányult a kérdésed :)

Előzmény: Rallyer (53299)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53323

Ha jól tudom Peugeot 508SW HDi-t ment megnézni. De majd megerősíti :)

Előzmény: _Yasin_ (53322)
_Yasin_ Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53322

3 eves  83 ezer km!

Kosz az infot!

No, csak rászántad magad? Mi lesz a meglepi (ha nem titok, bár Te nem szoktál titkolózni...)

-Y-

Előzmény: Draganovic (53320)
_Yasin_ Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53321

Egyszeru hiba, csak 2 literes PD volt BMM motorkoddal.  Aztan 2009 utan a FL-nel tettek bele CR motort.

Akkor ez mi lehet:

http://www.jofogas.hu/budapest/Skoda_octavia_1_9_Pdtdi_Scout_4X4_19481932.htm?first=1

Nem-Scout-tulajként ez nekem nagyon gyárinak tűnik...

-Y-

Előzmény: Törölt nick (53318)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53320

3 eves  83 ezer km!

Kosz az infot! 

Előzmény: stevie-13 (53319)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53319

Sziasztok autovasarlas elott vagyok es az lenne a kerdesem hogy milyen adatokat kerjek el az autorol vetel elott ami alapjan be tudom vizsgaltatni az eloeletet valos km stb!

Ha fiatal autóról van szó, akkor a szervizkönyvben az utolsó pecséten lévő telefonszámot hívd fel, és velük konzultálj.

Előzmény: Draganovic (53315)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53318

Egyszeru hiba, csak 2 literes PD volt BMM motorkoddal.  Aztan 2009 utan a FL-nel tettek bele CR motort.

Előzmény: _Yasin_ (53314)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53317

5000 Ft valami bejegyzesi illetek!

Előzmény: Draganovic (53316)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53316

Szerintem nem volt ,nem gyartottak scout-ot 1.9-es motorral!

Ha atepitett motor akkor az csak nemetorszagban engedelyezett ,magyarorszagon nem mivel Scout-ot soha nem gyartottak eredetileg 1.9 -es motorral igy a KPM soha nem engedelyezne!

Ha 1.9 es sima O2 be raksz bontott 2 literes motort azt engedelyezik KPM vizsga koteles plussz azt hiszem 5 ft valami igazolas!

Mivel avval a kasznival eredetileg van 2 Literes!

Nemetorszagban nem engedely koteles ott csak az a lenyeg hogy bejelentve legyen es bizonyitani kell a motor szarmazasat szamlaval es igazolassal!

Előzmény: _Yasin_ (53314)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53315

Sziasztok autovasarlas elott vagyok es az lenne a kerdesem hogy milyen adatokat kerjek el az autorol vetel elott ami alapjan be tudom vizsgaltatni az eloeletet valos km stb!

Az auto idegleneki van vonva a forgalombol!

Kondolom alvazszam ,motorkod.......oooooooooo.......nem tudom :)

Hol tudom megnezetni az adott auto ?

Koszi minden infot!

_Yasin_ Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53314

Üdv!

Az O2 Scout gyárilag volt 1,9PD-motorral is?

Eddig úgy tudtam, dízel fronton csak a 2,0-s játszott, de most láttam egy hirdetést, amiben 1,9-es Scout-ot hirdetnek. Valami utólagos átépítés lehet?

-Y-

meibez6 Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53313

Nagyon nehezen tudom betenni 1-es sebességbe, a sebességváltot. O1

Laikus vagyok, de találkoztam hasonlóval. Ezek alapján: szar a váltód :)

Nekem azt mondták, hogy megmurdált a szinkrongyűrű (az 1-esé) benne. Ki lehet cserélni.., de olajcserétől ez már nem lesz jobb. Mi meghagytuk, hogy majd akkor döntjük szét a váltót, mikor a tipushibás csavarokat (DUU) is úgyis cserélni kell benne :)

Előzmény: Pikaa (53286)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53312

Most a hegyről lefelé volt a téma, visszaváltás. 

Amit írsz igazából kézinél csak egy erőltetett hegyre fel menetben jön elő ténylegesen. Persze lehet sík úton is összehozni rossz gátlókkal gyenge autóval erőltetve agyon forgatva falábbal... :-)

A durva rángató váltások azok leginkább a vezető hibájából adódnak. Nincs mindenkinek érzéke az ilyesmihez, de nem baj ez.

Előzmény: Varshi (53305)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53311

Vezettem már, miért kérded?

Előzmény: nohab (53308)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53310

Nem szeretném sorolni, hogy mik okozhatnak olyan tüneteket amit tapasztaltál a Sharannal, de kevés esélyét látom, hogy összefüggne a bejáratással. Inkább egyéb okok miatt történhetett.

A tartós 5000 fordulat utáni égett olajszag teljesen természetes, semmi köze a bejáratáshoz. Csupán arról van szó, hogy jobban át melegedett a blokk és a környezete, "leégtek" felmelegedtek a külső koszok, porok, lerakódások esetleg kiszivárgott olaj ráégett ilyesmik. Minden jármű produkál ilyet amit előtte nem igy használtak. Nyomhatod neki, kell egy kis idő és magától elmúlnak ezek a szagok és többet nem lesz ilyen, ha nem kezdődik elölről a folyamat.

A frissen összeszerelt és először felmelegített dolgoknak alkatrészeknek is van szaga. Mégha tisztának tünnek is van rajtuk némi mosószer maradvány, olaj, zsír tömítőanyag... amik távoznak melegítés hatására. Ez természetes dolog, nem kell tőle megijedni.

De mondok mást. Gáz konvektor fűtési szezon elején bekapcsol, büdös... mert leég róla a por ami rá rakódott a nyáron. 

Előzmény: Törölt nick (53307)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.13 0 0 53309

OFF

Aki itt van az mindenki 15-20 eve hegeszt minden eljarassal plusz nemet nyelv tudas,hat ha szakmakkat nezunk akkor a szakmak kozul is egy minositett hegeszto a ketszereset kapja mint pl egy festo vagy stb persze ezt nem magyar cegnel ertem,hanem osztrak nemet vagy holland cegeknel ,meg a francia is jo!

Azert fizet tobbet mert nehez es nem nagyon vannak mar ujak egyre kevesebben!

On

Előzmény: Rallyer (53291)
nohab Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53308

Ugye nem vezettél még DSG-s autót?

Előzmény: Csacsiterelő (53302)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53307

Én jöttem haza Németországból zsír új VW Sharrannal 1.9TDI-vel, hatos kézi váltós 131LE, és nyugodt 16o-as tempónál (óra szerint) az olaj kezdett melegedni (tél volt). Visszavettem 13o-ra és helyrejött. Előte megkérdeztem a VW képviseleten, ha nyomhatom, azt mondták igen. 

Bérelt kocsival (itt is kérdeztem), VW Golf benzines 1.6 egypontos befecskendezés, zsír újjal, a 9o évek végén tettem meg Nyugat Európában többezer km, kb. 5ooo fordulaton  tartottam a pályán, amikor megálltam tankolni (kb.14-et evett), rettenetes éget olajszag volt a kocsi körűl. 

Én nem vagyok biztos benne, hogy bár 5ooo kilométert nem kell kímélni. 

Az O2-es 1.9 TDI-nek kellett vagy 2oe km, hogy normálisan húzzon és a hangja is teljesen megváltozott. 

Előzmény: Csacsiterelő (53304)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53306

Kb. 500 km kell neki, hogy "beálljon" beépítés után.

Előzmény: Csacsiterelő (53304)
Varshi Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53305

Kézivel csak akkor tudsz finoman válktani, ha kis gázzal mész, illetve ha megszakítod a gyorsulást. Ergó bólogatás van.

Előzmény: Csacsiterelő (53302)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53304

Miért is? Kifejtenéd?

Előzmény: Törölt nick (53303)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53303

Azért nem egészen...

A főtengely/hajtókarcsapágyak a szűk keresztmetszetek...

Előzmény: Csacsiterelő (53301)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53302

Nem vonom kétségbe a DSG finom kapcsolásait. Sőt úgy ahogy van igen jó váltónak tartom őket.

De azért a manuálissal is lehet probléma mentesen finoman váltogatni. Viszont ha valakinek nincsen hozzá érzéke, fa lábai vannak akkor az érzés az lesz amit írtál. De ezért kár a váltót okolni.

Előzmény: (M)Ákos (53277)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53301

Nem azt mondom, hogy az első perctől ész nélkül kell nyomni neki, hanem hogy a klasszikus bejáratási intervallum már régóta nincsen.

Egyszerűen nincs rá szükség a gyártás fejlődése miatt.

Előzmény: (M)Ákos (53275)
norbi.sz_80 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53300

Meg is kapja a TFL jelet, ha hozzáérintem a vezetéket, jól is műxik.

Viszont az a gond, hogy a csatiban nincs benne az érintkező - tehát a TFL jó (gyújtásra bekapcsol róla a DRL, helyzetjelzőre kapcsoláskor pedig kialszik)...

Előzmény: nohab (53290)
Rallyer Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53299

Gratula! Jó ez a szín. Most ez az aktuális "szahara bézs"?

Előzmény: Paragon1985 (53293)
Rallyer Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53298

Te most Trolkodsz vagy az okosat játszod?

Előzmény: Csacsiterelő (53270)
Rallyer Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53297

Én a tolatólámpa kapcsolótól szedtem a gyújtás pozitívot,az közel van a lámpákhoz.

A sok jól tájékozott úr közül a garanciális témában ki él az érintett országban?

A spórolásról meg annyit,hogy meg kell nézni a nyugati határnál a márkaszervizeket 10-böl 8 kocsi külföldi.

Valaki írta,hogy az a fontos milyen nemzetiségű a gazdája! Az,hogy németből való még nem jelenti,hogy makulátlan ha egy szerbé volt.

Előzmény: norbi.sz_80 (53285)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53296

Majd fogod érezni mikor lehet neki tólni. 

Előzmény: Paragon1985 (53294)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53295

Jó sok baleset és hibamentes kilómétert kívánok neki.+!

Előzmény: Paragon1985 (53294)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53294

Akkor Te majd nem járatod be a sajátodat, hanem az első métertől kitolod a szemét. Szabad ország, szabad világ, mindenki azt csinál amit akar. Én maradi vagyok, szerintem mikroszkópikus fémforgácsok lehetnek amik az első 5000-es olajcserével lejönnek..

Előzmény: Csacsiterelő (53269)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53293

Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53292

Hogy legyenek néha képek is :)

Rallyer Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53291

Nem egyszerű és különleges de ezért is fizetik jól!

Csak nehéz ilyet találni,bár hallotam már mástól is,hogy a hegesztőket általánosan jól fizetik.

Előzmény: Draganovic (53228)
nohab Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53290

Nem értem... a TFL lábról kapja a plusz 12-t akkor, amikor az autód szerint a TFL-nek mennie kell (gyújtás ON, tompított OFF).

Testet kell adnod neki valahonnan és kész.

Előzmény: norbi.sz_80 (53285)
nohab Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53289

vagy autóvillamosságihoz, ha van még ilyen.

Előzmény: nohab (53288)
nohab Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53288

Szerintem vidd el egy VW-shez, fél perc alatt beletesz neked egy gyári érintkezőt (ha jól értem, és a kapcsoló oldalán megvan, csak a csati oldalán nincs).

Előzmény: norbi.sz_80 (53266)
nohab Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53287

Miért ne lenne?

Pikaa Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53286

Sziasztok!

A múltkor probléma megoldódott,de jött egy újabb.

Nagyon nehezen tudom betenni 1-es sebességbe, a sebességváltot. Sokszor úgy csinálom, hogy hátrahúzom a 2-es felé, majd elé az 1-esbe. De mostmár az is nehéz kezd lenni, sokszor pedig 3-asba szökik át, az 1-es helyett.

Szerintetek mi lehet a probléma? O1.

norbi.sz_80 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53285

Közben sikerült, már a 2 vezeték is bent van az utastérben a kábelkorbács mellett...

Most már csak azt kellene megtalálni, hogy honnan kapjon 12V-ot (de csak gyújtás ráadása után), valamint honnan kapjon 12V-ot a másik szál, ha bekapcsolom a helyzetjelzőt... Valaki?

THX

Előzmény: cptmorgan (53283)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53284

Jah, el is felejtettem...a DSG tud olyat is, hogy lejtőn nyomsz egy rövid, enyhe féket, és utána magától visszapakol.

Pont erről (is) megy a téma a Briskoda fórumon.

http://www.briskoda.net/forums/topic/333870-dsg-and-braking/

Előzmény: (M)Ákos (53277)
cptmorgan Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53283

Előzmény: norbi.sz_80 (53271)
cptmorgan Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53282

Ha 98.06 utáni a gép akkor így

cptmorgan Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53281

Ha 98. 06. utáni a kocsi akkor így.

robi25 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53280

A Lenovo gari érvényesités tényleg nagy xopás, több kollégámnál láttam mit szivtak vele...

Előzmény: Draganovic (53268)
cptmorgan Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53279

:-)

Előzmény: thomas974 (53278)
thomas974 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53278

Szerintem ne foglakozz vele, ha nem egyenetlenűl jár. Nekem is volt ilyen kocsim és nem mindig ugyanannyi volt az alapjárat ilyen esetben mint nálad.

Előzmény: cptmorgan (53264)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53277

Kb. azért, mert lefelé is szépen vált a DSG.

Ha a kézissel vissza akarsz kapcsolni a lejtőn, akkor a kuplung benyomásra először még lehet, hogy gyorsulni is fogsz.

Majd a pedált felengedve kezdesz lassulni.

Ha mégegyet visszakapcsolsz, ugyanez történik, az utasok meg közben bólogatnak.

A DSG-nél szinte észre sem veszed, hogy visszakapcsolt.

Előzmény: Csacsiterelő (53270)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53276

Én inkább onnan közelítenék, hogy ott a megélhetéshez képest nem ekkora tétel a javítás, aminek kétfelől is van hatása a helyzetre. Egyrészt az ottani emberek nem érzik az itteniekhez hasonlóan rablásnak a márkaszervizes javítást és simán kifizetik az ottani költségeket, másrészt pont ezért nem keresnek olcsóbb és jobb esetben is csak szürke megoldást és ezzel nem generálnak ilyen irányú keresletet sem.
Nem is beszélve arról, hogy egy ottani egzisztenciát sem úgy kockáztat egy ottani egyáltalán nem frusztrált (illetve legalább a megélhetésével nem frusztrált szerelő mint egy kavicsokért dolgoztatott itteni...

Előzmény: www.octinfo.com (53254)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53275

Pedig van, ha nem is tart sokáig.

Kíméletes használat, blabla, a kezelési is megemlékezik róla.

Az első 1000 km-en én se nyomtam neki, 1000-1500 között néha próbálgattam (padlózást még kerültem).

2000-től meg hadd menjen. :)

Az első 1000 km-en 7,2-7,5 volt a fogyasztás (a kíméletes használat ellenére), úgyhogy valami biztos történt...

2000-től olyan 7 körül evett, ami szép lassan lement 6,7-re 20-30.000 körül, azóta annyi.

Octi19 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53274

Én ott kaparásznék, hogy egy hibás, ráadásul fékhibás autót adtak neked vissza úgy mint egy jó autót aminek azért egyéb következményei is lehettek volna és csak azután jönnék a "hibátlan fékrendszerrel átadott" autóval, mert szerintük úgy is adták vissza, szerinted meg nem...
Vigyázni kell mert itt már az a terep amikor nem csak jó tudni, hogy milyen választ kaphatsz majd, hanem azt sem árt sejteni, hogy az erre adott reakciódra mivel hozakodhatnak elő!
Sajnos ez egy ilyen történet, de azt se felejtsük ki, hogy valóban egyszerűen csak tönkrement az ABS és senki nem tehet róla...

Előzmény: _niko_ (53263)
_Yasin_ Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53273

Nincs feláldozva a superB csomagteréből semmi

Mint mondottam vala: kicsinagyess! De legalább az egybeírás már megy...

-Y-

Előzmény: Csacsiterelő (53272)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53272

Nincs feláldozva a superB csomagteréből semmi, jó nagy az, kategóriájában kimagasló. Csak nem az a kategóriája aminek gondolod, szerintem.

Ha már francia akkor C5 Tourer (kombi). Formára hasonló mint a P 508 SW. Nézz meg párat, nem drágák és elég jó autók, nagyok kényelmesek. 2.0 vagy 2.2 HDI-vel hibátlan.

Előzmény: Draganovic (53181)
norbi.sz_80 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53271

Gyors kérdés :)

Hogy is kell levenni a szélvédő alatti műanyagokat??? Az ablaktörlő lapát alattit...

Régebben már szedtem le, de most nem bírok vele. Félek, hogy szakad...

Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53270

Áruld már el, hogy a manuális válóval miért nem lehet "élvezetesen motorfékezni hegyről lefelé".

És ezzel érvelsz a DSG mellett. :-) Okos... :-)

Előzmény: www.octinfo.com (53187)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53269

Mi az hogy bejáratós? Nincs már ilyen, a technika már rég túlhaladt ezen a fogalmon....

Előzmény: Paragon1985 (53188)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53268

Ez OFF tema ,de amiota at vettek a magyarok a Lenovo laptop-ok garanciazasat azota sokan panaszkodnak hogy nagyon nehez oket meggyozni ha nem jo es gariba meg kene csinalni vagy cserelni!

Előzmény: www.octinfo.com (53251)
Csacsiterelő Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53267

Reggelente a 750 gondot okoz egyébként? Fullad, nem veszi a lapot?

Inkább az enyhén üzem meleg motornál lévő 1200 a gond.

Előzmény: cptmorgan (53264)
norbi.sz_80 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53266

Meg van a TFL láb, de sajnos nincs a csatlakozóban az a kis fém érintkező... Van valami ötlet, hogy hogyan tudnám megcsinálni a csatit, hogy azt használhassam?

Előzmény: nohab (53213)
Gianniz Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53265

Majd azért nézzél utána annak is, hogy hova is fejik az a bizonyos tehén. Megsúgom, nem keleti irányba.

Előzmény: www.octinfo.com (53262)
cptmorgan Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53264

Üdv mindenkinek!

Egy kis segítséget kérnék.

1.4 16v OI autó az alany.A "tünet" az,hogy hidegindításkor / egész éjjeli állás után/

az alapjárat nem emelkedik meg.Az autó egyből indul,szépen jár,de 750 az alapjárat.

Nem kéne ilyenkor többnek lennie? Már csak azért is érdekes,mert  pl.2-3 óra állás után 1200-ra emeli aztán szépen visszaáll 750-re. /Szerintem a reggeli hidegindításkor is így kellene hogy legyen...../

Kérem akinek hasonló tapasztalata van /vagy ötlete,/ írjon....

_niko_ Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53263

így lett - egyelőre.

beszéltem vele, elmondtam, hogy hibátlan fékrendszerű autót hoztam fékfolyadék cserére (többek közt), melynek az ABS-e jól működött és ilyet kérek vissza.

nem értem, hogy nekem miért kellene ABS cserét fizetnem. kérdeztem, hogy egyáltalán mi lehet a gond az ABS-ben, illetve miért nem írt az egység erről regényeket a computerbe.

válasz: mi mindent az előírt technológiának megfelelően végeztünk, nem érezzük magunkat hibásnak abban, hogy nálunk jött elő a hiba. valami szelep mehetett tönkre az ABS-ben, 40-ért tudok egyet rendelni, holnapra itt lehet.

nem akarok bíróságra járni. :((((

Előzmény: Octi19 (53242)
www.octinfo.com Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53262

Ja, az "emberebb" olyan szempontból emberebb, hogy embernek számít, mi meg itt fejőstehénnek, pedig csak birkák vagyunk.

De mindegy.

Előzmény: www.octinfo.com (53261)
www.octinfo.com Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53261

Igazán nagyon köszönöm, hogy lehülyéztél!

Én is nagyon kedvellek ám!

Tényleg jó ide járni.

Abba is hagyom.

Előzmény: Gianniz (53259)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53260

Nehezen tudom elképzelni, hogy van lejjebb a magyar fogyasztóvédelemnél. Én szinte csak azt olvasom tőlük, miért nem illetékesek adott ügyben.

Előzmény: Törölt nick (53255)
Gianniz Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53259

Ekkora hülyeséget már régen olvastam. Mármint az emberes részt. Egyébként meg menjél el a gazdag Ny. Európába pénz nélkül, hamarabb fordulnál fel a híd alatt, mint bárhol kelet európában. A minta emberek között. 

Előzmény: www.octinfo.com (53258)
www.octinfo.com Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53258

Egy nyugat európai ember minden szempontból emberebb mint a keleti.

A munkavállalókkal sem lehet azt megtenni ott, amit itt simán.

Előzmény: Törölt nick (53257)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53257

Akkor ezért írsz olyan dolgokat, amik nem, vagy nem teljesen igazak...

Előzmény: www.octinfo.com (53256)
www.octinfo.com Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53256

Olvasni olvashatnék, de minek, ha úgy sem értem...?

Előzmény: Törölt nick (53255)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53255

Szoktál olvasni német autós fórumokat?

Előzmény: www.octinfo.com (53253)
www.octinfo.com Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53254

Ugyan ez a britekre is igaz lehet.

Briskoda fórumon sűrűn emlegetik a "Trading Act"-et és úgy tűnik, kicsit erélyesebb, mint a mi fogyasztóvédelmi gumijogszabályaink a "lehetőség szerint" és egyéb szigorúan konkrét kifejezéseivel.

Előzmény: www.octinfo.com (53253)
www.octinfo.com Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53253

A német polgár az Ember és Fogyasztó.

Mi itt hülye vevők vagyunk akiknek sokszor eleve szemetet adnak el és ha nem, de valami gond van, akkor jön a duma, hogy úgysem foglalkoznak vele, kár elkezdeni, ez így jó stb.

Amúgy meg térdre borulhatnánk hogy eladtak nekünk valamit, nem is értik, miért nem tesszük.

Előzmény: stevie-13 (53252)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53252

Talán inkább az a különbség, hogy ott nem próbálnak a Te károdra kibújni a garanciális ügyintézés alól. Mert ott talán van tisztességes fogyasztóvédelem és rendes botrány, ha valakit így megkárosítanak.

...valamint kolbászból van a kerítés is :-)

Előzmény: www.octinfo.com (53251)
www.octinfo.com Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53251

Talán inkább az a különbség, hogy ott nem próbálnak a Te károdra kibújni a garanciális ügyintézés alól. Mert ott talán van tisztességes fogyasztóvédelem és rendes botrány, ha valakit így megkárosítanak.

Esetleg még következménye is lehet, ami nem 5 év haszontalan pereskedés.

Ha viszont kicserélik azt, amit a gyártó amúgy is bevállalt, hogy cserés, akkor az autó is jobb állapotban marad.

Előzmény: MZ/Y (53248)
www.octinfo.com Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53250

Valamit mégis csak elcseszhettek, mert egyik kollégám pont így járt O2-vel!

Ott is csak találgatnak, cserélték az új fékcsöveket is nevesebb cuccra mert biztosan kitágul meg blablabla.

Az O2 nem egy űrtechnika...

Előzmény: Octi19 (53242)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53249

Németország az autógyártás fellegvára, ott jobbak a szerelők

Hát azért ez ebben a formában.....

Előzmény: Törölt nick (53245)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53248

Kivéve, ha török, albán, egyéb egzotikus az a német. :o)

Fiatal (garanciális) autónál szerintem nincs nagy különbség, szvsz ott is, itt is márkakereskedőhöz hordja az ember. A bizonytalanság ott kezdődik, ha letelik a garancia és/vagy beleül a 2., 3. tulaj.

De szvsz.

Előzmény: Törölt nick (53245)
_niko_ Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53247

azt mondja, már 5 l folyadékot átengedett rajta, 20 -szor légtelenítette x módon.

Előzmény: Octi19 (53243)
_niko_ Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53246

igen? I was said.

Előzmény: stevie-13 (53244)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53245

Németország az autógyártás fellegvára, ott jobbak a szerelők, a német is jobban vigyáz az autójára. 

Az autó így is úgy is pénzbe kerűl, csak az a kérdés mikor adod ki. Használt kocsi mindenképpen egy lutri, félre kell tenni pénzt a javításokra.  

Előzmény: Törölt nick (53234)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53244

most az van, hogy lekötötték az ABS-t

Ööööö.....

Előzmény: _niko_ (53239)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53243

Lásd az előző hozzászólásom, de akár valami szennyeződés is bele keveredhetett, vagy levegő, vagy bármi!

Előzmény: _niko_ (53241)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53242

"Ne hagyd magad!"

Hát ne is, de azért maradjunk meg a realitásoknál! Nem kizárni szeretném a szerelői hibát, de azért fékfolyadékot én is cseréltem már és abban nem nagyon van olyasmi ami tönkreteszi az ABS-t... olyat viszont már láttam, hogy valami annyira az élete végén (nem csak a korra gondolok!) járt, hogy egy egyszerű beavatkozás ami nem is feltétlenül érintette közvetlenül, előhozta a hibát... Minden beavatkozás kockázatokkal jár! Ezt el kell fogadni.

A lenti esetben ott látom nyerhetőnek a dolgot, hogy nem a szervizben jöttek rá a hibára, hanem kvázi egy hibás autót adtak át javítottként és ez nem kicsi hiba!
A tulaj azon érvelése, miszerint ő egy hibátlan fékhatású autót hagyott ott egy ártalmatlan folyadékcserére nem túl acélos álláspont lenne, ha a szervizből hívták volna fel, miszerint az ABS is hibás és azt is cserélni kell. Így egy nagyon halvány "talán" még belefér, de nem vagyok túl optimista...
Az autószerelés (is!!!) egy bizalmi kérdés.

Persze mindent el tudok képzelni és annak az ellenkezőjét is...

Előzmény: www.octinfo.com (53240)
_niko_ Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53241

kérdés, hogy egy mezei fékolajcserétől, hogy mehet tönkre egy abs egység???

Előzmény: www.octinfo.com (53240)
www.octinfo.com Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53240

Ne hagyd magad!

Előzmény: _niko_ (53239)
_niko_ Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53239

most az van, hogy lekötötték az ABS-t és így jó állítólag nem szuszog, már a pedál legkisebb mértékű lenyomásával elkezdődik a fékhatás.

azt mondják, ABS csere. van "olcsón" bontott.

én meg azt mondom, hogy odavittem egy jó fékhatású autót, kértem egy nagy szervizelést és valamit nem megfelelő körültekintéssel végeztek, aminek az eredménye az lett, hogy nem működik megfelelően a fék. én fizessem az ő technológiai hibájukat?

Előzmény: bambi942 (53019)
_Yasin_ Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53238

Az igazán jó autók kinti árából van itthon is. Esetleg ki kell várni, meg nem árt egy kis rugalmasság sem - de van.

Így van! A kínálat alsó felét-harmadát el kell felejteni, ha jót akarsz, meg lehet, hogy pár hétig/hónapig keresni kell. De ha mégis beüt valami gebasz, akkor nem egy 1000 km-re lévővel kell egyezkedni, hanem itthoni nepperrel.

És fontos, hogy nepper és nepper között is van különbség, ahogy van olyan hentes, aki átb..sz a kolbásszal, a másik meg igazán jót ad. Felesleges általánosítani!

-Y-

Előzmény: stevie-13 (53231)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53237

En most nezek meg egy peugeot 508 SW -et elotte sokat neztem a nemet hasznaltauto piacon es atszamolva ft-re ugyan ez km felszereltseg stb  olyan 1000 eu-os szoras van kozel egy arban mozognak ez  megnyugtato!

Előzmény: Törölt nick (53234)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53236

Hat ja en valasztottam valamit valamiert nem panaszkodom,de van egy hatar az most jott el mind pszichikailag ,fizikailag meg az egeszseg nem utolso szempont!

Ennek fejeben megajandekozom magamat egy jo autoval mert megerdemlem :) a csaladnak megteremtettem mindent ugy hogy most valasztok magamnak egy szepseget!

Szombaton megyek megnezni egy peugeot 508 SW -et 2.HDI 140 Le 83 ezer km tolem 20 km-re tokeletes,ha addig nem viszik el ha meg igen akkor igy kellett lennie varok egy masikra!

Az Octaviat meg ugy dontottem megtartom es megorokli az asszony :) Csak meg kell tanitanom hogy kezeljen egy 75 Le polo utan egy 320 Nm-nyomatekos gepegyseget :) Hat izgalmas lesz :)

Ugy hogy igy felig meg a Skoda klubban maradhatok :)

Előzmény: Törölt nick (53233)
majmokbolygoja Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53235

Azt, hogyan tudom elkerülni, hogy egy egyelőre bizonytalan eredetű hibánál ne a fél utót cserélje ki a szervíz 4 havi fizetésem összeggéért?

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53234

A német autó egy fillérrel nem olcsóbb, mint az itthoni (hasonló állapotot stb. feltételezve), sőt!!

Egy előnye van a kinti autóbehozatalnak: sokkal nagyobb a választék.

Előzmény: stevie-13 (53231)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53233

Nem könnyű a melód, bármit is fizetnek érte. 12 órás műszak 6o fokba... 

Előzmény: Draganovic (53229)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53232

3x hoztam autót Németországból, 2x zsír újat, KP-ba fizettem, majdnem a fenekemet is megcsókolták, pedig én egy súrmó román vagyok. Mindig lebeszéltem előtte a vásárt, e-mailen, aztán telefonon.

Eljöttek velem a hivatalba mindent elintéztek, nem tudok németűl egy szót se, de azonnal hozták azt, aki beszélt angolúl.  

Jó nagy handlerhez kell keresni, ahol 5oo autó van a kiállítva, ott nem lesz probléma. Ha megtetszik egy autó és valami baj van vele,  tájékoztatnak, hogy ez azért csak ennyi mert, ezt és ezt kell orvosolni és az kb. ennyibe fáj.  A mobile.de-n szokott lenni link a hendler oldalához, ott ha van egy csomo kocsi, akkor minden OK. 

Előzmény: tomtyi (53227)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53231

Haggyámá... hoztam Smartot, Minit, Focust. NEM magasak a költségek (semmivel sem mint a neppernek) és nem magas a kockázat (semmivel sem mint ha neppernél vennéd).

Annak a kockázata magas, hogy kimész Münchenbe, kiveszel 2 szabadnapot, rábeszéled/megfizeted a spannodat, hogy veled menjen, autózol ezersok kilométert, és a végén mégsem jó az autó. Ha kimegyek a Nagykőrösire, és nem tetszik élőben a hirdetésben még szimpatikus autó, akkor buktam egy órát az életemből, és egy ezres benzinpénzt - belefér. Ugyanez Münchenben előadva, na ez a nem mindegy.

Az igazán jó autók kinti árából van itthon is. Esetleg ki kell várni, meg nem árt egy kis rugalmasság sem - de van.

Előzmény: Pitylogós (53226)
olomana Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53230

Ezzel nagyon nem tudok egyet érteni. Szerintem baromi jól megy, és bár nyilván nem egy sportkocsi (vezettem már 300 LE körüli 350Z-t, meg 400+ LE-s Tesla S-et, szóval van mihez viszonyítani), igen élvezetesen vezethető. Az a helyezet, hogy nálam az autóban többnyire 4-5 ember ül, és mindig nagyon sokkal hamarabb érem el (vagy lépem túl) az utasaim idegeinek illetve hányingerküszöbének a határát, mintsem hogy elérném az autó határait, vagy maximálisan kiélvezkedném magam. Ilyen kontextusban egy komolyabb futómű már nem sok pluszt nyújtana. Pont két hete üldöztem végig egy jó kis szlovák szerpentinen egy helyi csókát egy O2-ben, aki a pálya ismerete és jó 400 kiló súlyelőny ellenére nem tudott elmenni, de a végére már erősen kerügette Vuk a hátsó ülésen űlőket.

Ezen kívül a fogyasztása nekem nagyon kellemes csalódás - szerintem nagyon jó. Az összátlagom 8,58 számolva (kompjuter szerint 8,32), ami tekintve, hogy jellemzően csak 1-2 nagyvérű külföldi vagy próbarendszámos gép előz meg, kiváló. Kicsi visszafogva, úgy, hogy még mindig az átlagnál jóval gyorsabban haladsz, szerintem bőven 8 liter alatt el lehet lenni.

Az RS eleve sokkal drágább, vannak benne olyan extrák, amik nekem nem kellenének, valamint a leültetett futómű miatt nem mertem volna bevállalni. Erdélyben jártam már pár helyen, ahol a normál hasmagasságú autóval is igencsak figyelni kellett, szóval nem túl praktikus.

Mivel én nem lelkesedem egy csomó extráért, nekem 6 misi alatt megállt forgalomba helyezéssel együtt, mindennel. Szerintem nem rossz, életem legjobb kocsija, nekem hibátlan. Más szempontok alapján lehet értelmetlen, az vegyen olyat, ami neki tetszik.

Előzmény: Gianniz (53221)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53229

A csovezetek azert kell ami akkora hogy egy kamion belefer ,mert Tirol tele van hegyekkel es mindig ho van 2000 felett sok gleccserrel es vizgyujtokkel ezt a vizet hasznaljak fel arra hogy mikor elvezetik nagy erovel ugye 40% lejtessel ez a viztomeg a hegy aljan a Vizmu turbinait meghajtja ingyen es aramot termel ingyen a termeszet erejevel csak egyszer kell beruhazni ,minden varratot 100% ban ellenoriznek mert 100 ev garanciaban csinaljuk!

Előzmény: Draganovic (53228)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53228

AVI automata gepekkel hegesztunk 12 ora valtasokban 4 en egy csoban ami 40% lejtessel epitjuk felfele a tiroli hegyek gyomraban 2300 meter mellyen a banyaban,amikor kesz az egesz bunet huzzak velunk egyut felfele a kovetkezo varratig!

Allami beruhazas Osztrak allami cegnel vagyok!

Havi 220-250 orat dolgozunk attol fugg hany napos a honap,12 oraban 2 muszakban melegvaltasban!

Plusz a csovet 100 fokra melegitik ugy hogy poloban vagyunk ben a 60 fokban a gepet kameran keresztul nezzuk es taviranyitoval iranyitjuk a hegesztest!

Ilyen melora mar 7 eve ugyan azokkal az emberekkel jarunk ,ha kesz a melo visznek tovabb,de nekem ez az utolso befejeztem !

Minden evben tudoszuro ,romlik a szemem meg eleg volt nem eppen baleset mentes!

Előzmény: Rallyer (53203)
tomtyi Creative Commons License 2014.11.12 0 0 53227

Szomszéd két dízel Mondeot is vett Germaniban, ez elsőnek a motorja, a másodiknak a jobb oldala tropa. Igaz, nem a vételkor voltak ilyenek. Az elsőbe az asszony tankolt benzint (és ment is vele), a másodikba meg pirosból belerongyoltak. Vásárláskor semmi bajuk nem volt. Persze, nyilván van ellenpélda is bőven.

Pitylogós

Pár éve még ott is 60% körül volt a visszatekerés. Német ismerős első megközelítés "technikája": ha telefonon egy kicsit is hall akcentust, akkor teszi is le a telefont.

Előzmény: stevie-13 (53222)
Pitylogós Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53226

Haggyámá... hoztam Smartot, Minit, Focust. NEM magasak a költségek (semmivel sem mint a neppernek) és nem magas a kockázat (semmivel sem mint ha neppernél vennéd).

Még csak nem is macerás. Én megkerestem és elhoztam, a zasszony elintézte itthon a papírmunkát, egy 3 hónapos klambóval a nyakában.

Sőt. Ugyanazt veszed meg kint, csak míg ott tudod hogy 200ezret futott, addig itthon azt hiszed hogy csa 80at :)

Előzmény: stevie-13 (53222)
nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53225

Ez biztos nem fog rúgni, de az 1.6-nál azért lényegesen jobban kell mennie a motorgörbék alapján - hamarosan kiderül. Az biztos, hogy nem megy úgy mint a Mondeo ment :)

77 kW-os, a gyengébb csak az alap felszereltségi szinttel kapható.

Előzmény: MZ/Y (53215)
nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53224

Azért az erős túlzás, sajnos a "klasszikus" 1.8 20VT-hez képest ez is lett butítva. Jól megy, persze, de messze nem élményautó. A futóműve sem olyan egyébként... Nevezzük normálisan motorizált utazóautónak - mert az.

Igazad van, az élmény relatív. De azért a "normálisan motorizált utazóautó" is túlzás egy olyan autó esetében, ami a kg/LE alapján biztosan benne van a hazai járműpark felső 1%-ában, de lehet, hogy ezrelékében is.

Nekem egyébként nem sok kellene, hogy hibátlannak mondjam a saját O3-amat (az én szemszögemből), kellene bele egy picit jobb futómű, egy puhább középkonzol, egy erősebb motor és jobb zajszigetelés (a gördülési- és a szélzaj egyértelműen magasabb mint a Mondeonál volt).

Az 1.8 ebből kettő elemet leszállítana, csak ha mindent beikszelnék, amit szeretnék, akkor ott állna egy listaáron 10 milliós Octavia.

Előzmény: stevie-13 (53216)
Pitylogós Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53223

Te meg én meg páran belevágnak maguknak, de az emberek nagy része fél vagy lusta vagy nem beszél európaiul vagy ezeknek tetszőleges kombinációja.

Előzmény: Törölt nick (53220)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53222

Ott van a mobile.de, két nap alatt, ha korán indulunk Budapestről, akkor talán egy nap alatt is el lehet hozni a németektől egy autót, számlával biztosítással és ideglenes rendszámmal a kezünkbe.

Csak ez sajnos nincs így.

Magasak a költségek, magas a kockázat.

Magánember nem hoz be (hétköznapi) autót magának külföldről.

Előzmény: Törölt nick (53220)
Gianniz Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53221

Az 1.8 TSI-nek pont semmi értelme nincs. Zabál, és annyira nem is megy. Ha nem gond a zabálás, de durván menjen, akkor 2.0 TSI RS-t kell kell venni. Sokkal jobban megy, mint annó az 1.8 20VT, az se volt egy nagy szám.

Minden más esetben pedig az 1.4 TSI 140-es a jó választás, ha benzines kell.

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53220

Előre elnézést kérek a nepperektől ebben a topikban:), de miért kéne tőlük autót vásárólni?

Ott van a mobile.de, két nap alatt, ha korán indulunk Budapestről, akkor talán egy nap alatt is el lehet hozni a németektől egy autót, számlával biztosítással és ideglenes rendszámmal a kezünkbe.

Előzmény: stevie-13 (53197)
Gianniz Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53219

Az is megérdemli, aki fehérkavicsos udvarról vesz használt autót itthon, vagy kint az albánoktól. A Weltautósok is simán átbaxnak egyébként, csak 1 fokkal jobbak. Ki kell menni, és kinti nagyobb kereskedésből, vagy magánszemélytől venni. Persze ezek nem a legolcsóbb autók lesznek.

(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53218

Kicsit reménykedtem, hogy az O3-ban majd a vezetői profil testreszabásával meg tudom hekkelni a rendszert, de nem sikerült. :(

Sport módban sokkal gyorsabban reagál a pedál, de indokolatlanul (vagyis indokoltan :D) pörgeti a motort.

Normálban meg ugye kissé tesze-tosza a pedálreakció.

Az egyedi konfignál össze tudtam rakni olyat, hogy az "engine" sportra van állítva (ilyenkor automatikusan S-be is teszi a váltót), de kézzel visszatéve D-be a konfigban megmarad a beállítás (sport).

Gondoltam, hátha így lesz egy D-m gyorsabb gázpedál-reakcióval...hát, nem jött be. :(

(Tudom, vegyek pedáltuningot...)

Előzmény: nohab (53211)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53217

Természetesen nem értek hozzá, mert sosem ültem ilyenben, de ha a szomszéd 180 lovas 1.6 turbó benzinese Astrája egy élmény, akkor az annál 100-200 kg-mal könnyebb Octi sem lehet rossz.

Persze 300 ló felől nézve mindkettő egy vacak. :o)

stevie-13 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53216

De egy 2.0 meg annyiba kerül, mint egy jó kis 1.8-as benzines, ami meg már egy élményautó :)

Azért az erős túlzás, sajnos a "klasszikus" 1.8 20VT-hez képest ez is lett butítva. Jól megy, persze, de messze nem élményautó. A futóműve sem olyan egyébként... Nevezzük normálisan motorizált utazóautónak - mert az.

Előzmény: nohab (53210)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53215

Kíváncsi leszek, ha bejáratod a motort és kipróbálod, rúg-e (akár kézzel váltva is), mit tapasztalsz. Bár ennél meg talán a turbo késlelteti kicsit a megindulást, aztán persze mennie kell. :o)

Jut eszembe, melyik 1.2-es a tiéd? Azt hiszem, több változata van az Octiban is.

Előzmény: nohab (53211)
nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53214
Előzmény: nohab (53213)
nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53213

Itt megtalálod a képeken, a Golf4-nek ugyanaz a kapcsolója!

Előzmény: norbi.sz_80 (53208)
nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53212

TFL=TagFahrLicht=DaytimeRunningLight

Nem tudom fejből, hogy melyik lába, de ott van a TFL felirat.

Előzmény: norbi.sz_80 (53208)
nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53211

egy elektromos gázpedáltól nemigen kopik jobban a motor,

Attól az idegeid kopnak :) A családban megvan még mindkét 1.6-os Octavia nullkilométeres kora óta, mindkettő gázbovdenes, a rövid löketű 1.6-os 3500-400 körül padlózva seggberúg, ugyannek a motornak az EU4-es verziójával egy ugyanilyen szitu kábé olyan, mintha a szőke nő visszakérdezne, hogy "nemááésakkooormosttéénylegmenjeeek?"

Előzmény: MZ/Y (53209)
nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53210

Az O3 is ennyit zabált az 1,6-ossal, sőt, asszem inkább 7 körül.

(A 2.0 CR-TDI O3 is 6,7 körül eszik nálam DSG-vel...pedig egy kicsit jobban megy. :D)

Máshol is olvastam, hogy az 1.6 nem fogyaszt kevesebbet a 2.0-nál, csak éppen nem nagyon megy (ahhoz képest biztosan).

De egy 2.0 meg annyiba kerül, mint egy jó kis 1.8-as benzines, ami meg már egy élményautó :)

Előzmény: (M)Ákos (53204)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53209

Szó szerint értettem a technikát (motort), egy elektromos gázpedáltól nemigen kopik jobban a motor, de a tartós hidegen járatástól igen. De amúgy is az utóbbi években kezd már igazán elmebeteg méreteket ölteni ez a mizéria.

Előzmény: nohab (53207)
norbi.sz_80 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53208

Ezt jó tudni... :)

És hogy találom meg ezt a TFL kimenetet??? Ez mi lenne pontosan egyébként?

Előzmény: nohab (53206)
nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53207

Naivan úgy gondolom, melegen ideális a károsanyag-kibocsájtás is.

Ez így van, de a "görbe alatti terület" számít, azaz ha van egy x adag emisszió, amivel nem mozgatsz, csak a motor melegíted, akkor az a mérleget mindenképpen rontja.

De ha mégsem, akkor sem tartom normális dolognak, hogy a környezetvédelem oltárán feláldozzuk a technikát.

Erről szól az elmúlt 20 év, kezdve a lamdbaszondával, elektromos gázpedállal stb. :)

Előzmény: MZ/Y (53199)
nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53206

az O1 lámpakapcsolójának elvileg van TFL kimenete, ami pont ezt a célt szolgálja, nem érdemes lukat fúrni a rúdba, ha van csöved :)

Előzmény: norbi.sz_80 (53201)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53205

Ha megy az angol, itt témáznak az 1,6 TDI-ről:

http://www.briskoda.net/forums/topic/306895-skoda-octavia-16-tdi/

(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53204

Ha teheted, vegyél DSG-s autót.

12-13 év alatt lenyomtam vagy 800.000 km-t kéziváltós autókkal. Rohadtul meguntam. Pedig javarészt autópálya/főút, városban totyorgás alig.

Egy megváltás, hogy végre automatám van. Mintha átültem volna egy másfajta járműbe...ezerszer kényelmesebb. Újra szeretek autót vezetni :)

A DSG-t is ki kell tanulni, és van néhány apró hátránya, de semmiképp sem cserélném vissza :) 45 ezernél járok, és nagyjából már tudom, hogy kell vele elérni, amit akarok...

Az 1,6 CR-TDI O3-mat egy napig vezettem kézi váltóval, csereótó volt.

Egy 1,9 PDTDI Golf V-öt használtam akkor már közel 5 éve, olyan 200e-t mentem vele.

Rosszabbra számítottam...egész jól ment. Persze a tömeg is kevesebb volt.

A motor olyan "lapos", "unalmas" volt a PD után, de tette a dolgát.

És elég csendes volt, legalábbis a PD után :D

A fogyasztástól nem estem hanyatt, a Golf az én stílusomban (főleg ótópálya 150 körül, kis/nagy parketták gyorsításkor/előzéskor :D) 6,7 körül evett.

Az O3 is ennyit zabált az 1,6-ossal, sőt, asszem inkább 7 körül.

(A 2.0 CR-TDI O3 is 6,7 körül eszik nálam DSG-vel...pedig egy kicsit jobban megy. :D)

Előzmény: jofej77 (53186)
Rallyer Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53203

Bocsi a kérdésért,de milyen munkakörben dolgozol amiért 3-4 szeres pénzt fizetnek?

Ha publikus!

Előzmény: Draganovic (53189)
norbi.sz_80 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53202

Egy kis képes segítség az előző kérdéshez :D

norbi.sz_80 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53201

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem... Utólagos nappali menetfény került az autómra (Octavia I.) - nem gagyi LED szalag, OSRAM DRL 102.

Ennek kellene adnom gyújtás ráadása után 12V-ot (vagyis csak a vezérlőjének, maga a lámpa nem innen kapja a 12V-ot). Honnan célszerű "lopnom"? Pl. biztosítéktábla 29-es biztosíték, vagy esetleg bezavarhat a motorvezérlőnek, ha lopok róla?

THX

majmokbolygoja Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53200

REJTVÉNY!!!

Segítségre van szükségem a hibajelenség megfejtéséhez 5 és fél éves, Octavia II viner 1.6.

Írtam már korábban, hogy ismétlődő morajlást hallok a motorból, olyan grrrrr....grrrrr....grrrrr féle hangot a motortér felől, de csal alacsony sebességgel. Mostanra raktam össze a tüneteket, amiből tán egy nagyon hozzáértő megmondja, hogy mi lehet ez.

- Csak benyomott kuplungnál hallom (lehet, hogy van anélkül is, de azt nem hallom)

- Sebességi fokozattal függ össze

- 2-esben, 10-15 km/h sebességgel gurulva (kuplung kinyomva) kb másodpercenként van egy. Egyesbe leváltva nagyon felgyorsul a morajok ismétlődése, hármasban lelassul.

- Mindez úgy, hogy a váltó állása elméletileg nincs hatással az autó sebességére és a fordulatszámra, hiszen a kuplung ki van nyomva.

- Nyáron kezdte, egy hegyről kettesben legurulva, kinyomott kuplunggal éjszaka, csendben vettem észre. Lassan kierősödött, de most kb nem nagyon erősödik tovább. Azért nem vittem eddig szerelőhöz, mert nem tudtam mindig reprodukálni. Azt hittem, hogy gurulási sebességgel, és nem a váltó fokaztával függ össze. 3-4 ben nem nagyon hallatszik már.

Van valakinek ötlete? Nagyon hasznos lenne.

MZ/Y Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53199

Naivan úgy gondolom, melegen ideális a károsanyag-kibocsájtás is. De ha mégsem, akkor sem tartom normális dolognak, hogy a környezetvédelem oltárán feláldozzuk a technikát.

Varshi:

Akkor tekerjenek még rajta. :o)

Előzmény: nohab (53195)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53198

Arra gondoltam, hogy mondjuk a Porshe Budánál vásárolt, ott szervizelt, ott árult gépet ha megveszem és kiderül, hogy 2x annyit futott és/vagy állításukkal szemben törött volt, akkor van kivel pereskedni (mégha semmit sem érek el, de akkor is), Nepper Tibitől vett, bajorországi pecsétes autónál meg még ennyi sincs.

Az csak a plusz, hogy a lefelé kilógó árú gépek szinte mind külföldiek.

stevie-13 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53197

*Természetesen az itthoni üzembehelyezés sem garancia, de azért jobban utána lehet érdeklődni, mint egy kintinek, bár elvileg lekérdezhető tán a külföldi márkaszerviz is.

A probléma NEM az a külföldi autókkal, hogy nem lehet leellenőrizni őket!

A probléma a külföldi autókkal, hogy a nepperek csakis és kizárólag a legolcsóbb autókat hozzák be, amelyek azonban sosem véletlenül olcsóbbak a többinél. Rengeteg km van bennük (nyilván nem a hirdetésben), és/vagy komolyan töröttek voltak. A kinti piac selejtje.

Érdemes ezt az egyszerű "trükköt" megjátszani a frissen behozott autók esetében: a vételárból vonjuk le a kereskedő hasznát, a magyarországi üzembehelyezés költségeit, beleértve az autó hazahozatalával járó kiadásokat is (tréler, sofőr, szállás, km-költség).

Az így kapott összeget számoljuk vissza euróra, és nézzük meg, milyen autókat adnak mondjuk a mobile.deoldalon az adott mennyiségű pénzért az adott autónál, az adott évjáratban.

Mindjárt minden világos lesz.

Előzmény: MZ/Y (53177)
Varshi Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53196

Úgy van programozva.

De nem elég. :)

Előzmény: MZ/Y (53193)
nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53195

Mert a cél a minél kisebb károsanyag-kibocsátás, nem a gyors bemelegedés.

Előzmény: MZ/Y (53193)
nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53194

Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e az 1,6 TDI motorhoz a DSG váltót rendelni?

A DSG-t én csak annak nem ajánlanám, aki úgy áll hozzá, hogy  "neki ugyan nem kell automata".

Számomra az automata egy teljesen más autózást jelent, sokkal nyugisabb az egész.

MZ/Y Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53193

Ezt nem értem (eredetileg csak kérdeztem, vagy 1 éve):

Mi a frászért nem lehet úgy programozni a dsg-t, hogy ha hideg a motor, akkor nem kapcsol fel olyan szorgalmasan? Ahogy azt várnám, hogy hidegen a pörgetést is letiltja alapesetben.

Előzmény: Varshi (53191)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53192

Én nem hiszek ebben a "direkt rontják el" dologban, inkább az EU sok előírást kárhoztatom, azért kell agyonbonyolított kis motorokat használni. De, mégegyszer, szvsz.

Előzmény: _Yasin_ (53190)
Varshi Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53191

> Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e az 1,6 TDI motorhoz a DSG váltót rendelni?

Ezen ne is gondolkodj, egyértelműen igen.

Amin viszont feltétlen gondolkodj, hogy van-e pénzed állófűtésre, mert DSG-vel mindig olyan gyorsan feldobálja a fokozatokat, hogy irtó sokára melegszik be magától.

_Yasin_ Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53190

Evi 35-40 ezret megyek meg soha nem hagyott ott sehol az 5 ev alatt...

Az O2-1,9PD kombináció igen tartós, jó páros, talán az -egyik- legjobb a piacon, ilyet már a VW nem fog gyártani (tudni biztosan tudna, de nem cél az 500e km-es hibamentes autó). Az O3 meg sok helyen szándékosan rosszabb (nemcsak a Golf7-nél, az O2-nél is), bár már az O2-n is sokat rontottak a fészlift során is (ez inkább csak szubjektív dolgokra igaz, pl eltűnt a hangulatos zöld műszerfal-világítás, helyette a snassz fehér került be, stb...)

-Y-

Előzmény: Draganovic (53189)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53189

Evi 35-40 ezret megyek meg soha nem hagyott ott sehol az 5 ev alatt abbol a tenyleges hasznalat 3.5 ev es hasznaltan 140 ezer km -el vettem !

Persze ilyen futasnal jon az ki hogy milyen marka hogy hasznaljak ,torodes es lehet hogy szerencse is az adott autoval es elozo tulajjal szemben!

Persze mindenki maskeppen latja es tapasztalta!Valakinek semmi baja az adott tipus es markaval valaki meg eleg szepen belenyul es orokre elveszi a kedvet az adott markatol!

Előzmény: nohab (53185)
Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53188

Én csak az 1.4 tsi-hez tudok hozzászólni, ha ez segít valamit. Ott mint az álom. csak a fordulatszámmérőről tudom, hogy feljebb vagy lejjebb váltott, különben olyan simán megy mintha nem is lennének fokozatok. Igen kényelmes, nekem jobban tetszik mint a merci 5 sebességes triptronic váltója. Igaz padlózásra nem tudom hogyan reagál, mennyire gyorsan vált vissza, lő ki mert még bejáratós a gép.. 

www.octinfo.com Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53187

A két váltóval nagyon nem ugyan az a feeling vezetni az 1.6 CR TDI-t.

5-ös manuális váltóval az O2 egy lomha dög volt, amit városban 4-ben sem lehet használni, 5-be felkapcsolásról meg ne is álmodj.

Hosszúak a fokozatok mert kevés van belőlük.

DSG-vel meg egy teljesen kultúrált, normális autó, még élvezni is lehet a vezetést. Pl. hegyi utakon manuális módban tök jókat lehet visszakapcsolásokkal motorfékezni vele.

Nem lesz hátbavágós és rakéta sem, de ugyan azt a korlátozott dinamikát tudja akár 4 személlyel is, amit egy személlyel.

Arra számíts, hogy ez a motor baromi lassan melegszik be, télen kifagysz a kocsiból. Képes 50 km országút után egy picivel 0 fok alatti külső hőmérséklet esetén 2-3 km városozás alatt a hűtőfolyadék úgy lehűlni, hogy az már a mutatón is látszik, elindul visszafelé. Pedig a VW konszern autóiban csak akkor moccan ki visszafelé 90 fokról a mutató, ha a folyadék már csak 70 fok körül van (és persze már 70 foknál beáll 90-re és 100 fok felett sem moccan ki onnan, csak hogy nyugodt legyen a sofőr).

Hallottam már olyat is, hogy ez egy problémás motor, de konkrétumokat nem ismerek, azért olvass utána (pl. külföldi fórumokom, mint a briskoda.net).

jofej77 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53186

Sziasztok,

Autó vásárlás előtt állok és a felmerült bennem az Octavia lehetősége.

Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e az 1,6 TDI motorhoz a DSG váltót rendelni?

Van-e tapasztalatotok vele, illetve ha van milyenek.

A sima 5 sebességesről is érdekel a vélaméynetek és tapasztalatotok.

nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53185

Ha veszel egy uj autot 7 millioert  es 5 vagy 6 ev alatt beletekersz 200 vagy 250 ezer km -et az nem valami jo biznisz

Szerintem meg pont ilyen esetben éri meg, mert ha megveszed a használtat az általad preferált 150-250 ezer kilométerrel, akkor a fenti futásteljesítmény beletételéhez 100%, hogy sokszor fogsz mélyen a zsebedbe nyúlni. Ami önmagában nem olyan óriási probléma, mert amit megspóroltál abból futja, csak általában nem úgy fog ez kinézni, hogy az autó szól, hogy most vigyél el szervizbe és toljá' 3 kilót belém mert különben két hét múlva otthagylak az út szélén otthontól 1000 km-re, hanem fogja magát és otthagy.

Így aztán én ezt inkább arra csavarnám, amerre Varshi, hogy mindenki arra menjen, amerre szerinte jó, aki nyugiban akar autózni új autóban és nem akar soha az út szélén maradni, az vegye meg azt, amire futja, akinek meg a presztízs fontosabb, az ugyanennyi pénzből vegyen inkább egy akármilyen használtat.

Előzmény: Draganovic (53172)
olomana Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53184

Akkor lehet, hogy azért gondolkodom így, mert magánszemély vagyok :-), és nem akarok többet fizetni az autóért, mint amennyibe kerül. Persze hogy cégnél mások a vezérelvek.

Előzmény: nohab (53182)
_Yasin_ Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53183

Hat igen a super B :)...

Khmmm...

kicsinagyessegyben:

Superb

khmmm...

Előzmény: Draganovic (53181)
nohab Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53182

Mondjuk azért, mert úgy kevesebbe kerül?

Így csak magánszemélyként szabad gondolkodni. A kocsiba bebetonozott pénz nem termel, ha ezt az összeget áruba/cégfejlesztésbe stb. be tudod tenni, akkor a futamidő végére sokkal többet tud keresni a pénzed, mint amennyi pluszba a finanszírozás kerül.

Előzmény: olomana (53165)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53181

Igen nagy merete ellenere a kategoriajaban a csomagtere a legkissebb felaldoztak a forma erdekeben a fogyasztasa kozel 7 L a sulya miatt ezt orvosoltak 2013 facelift modellektol de az megint borsos ar meg nem is nagyon van hasznalt!

Hat igen a super B :) mindig is tetszett az eleje ,de nem nagyon erzem magamenak!

Meg ami talan szoba johet de csak azert mert szerintem nagyon szep forma a Peugeot 508 SW  140 vagy 163 Le HDI motorral csak sajnos semmi tapasztalatom francia autokrol ,de nagyon tetszik!

Bocs az Off kepert !

Előzmény: _Yasin_ (53180)
_Yasin_ Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53180

O2 nem veszek mert nem akarok ugyan olyanbol kozel ugyan abba atulni!

Superb?

Az Insigniáról nem akarlak lebeszélni, de az igen szűkös belül, meg nagyon nehéz (fogyasztás)!

Az új Mondeo viszont tényleg gyönyörű...

-Y-

Előzmény: Draganovic (53178)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53179

1.4 vagy 1.5 tonna lenne 

5 ezer tonnat valoszinu semennyire sem mozgatna :)

Előzmény: Draganovic (53178)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53178

Az enyemet 2 evesen vettem 140 ezer km volt benne es nagyon jo allapotban volt es van a mai napig azert van benne csak 252 ezer km mert Amikor Svedorszagban meloztam 1.5 evet akkor annyit allt a garazsban anyam neha beinditotta hetente egyszer az slussz talan el ment vele boltba is :) kulonben mar 330 ezer-nel biztos jarna es fogadni mernek hogy meg tokeletesen mukodne!

Amiert ilyen husegesen kiszolgalt az auto sehol soha sem hagyott ott azert is lenne nehez markat valtanom ,de szerintem nem fogok varni meg 2 vagy 3 evet hogy legyen szamomra megfelelo O3 a hasznaltautopiacon!

Insignia es mondeo kozott orlodom meg a mondeoban az zavar hogy a forma mar vagy 7 eve nem valtozott es meglattam az ujat amit talan iden nem is de januarban mar szerintem kaphato lesz ,sokkal jobban tetszik ,de az megint 4 ev mire lesz valasztek a hasz.piacon

O2 nem veszek mert nem akarok ugyan olyanbol kozel ugyan abba atulni!

Igy marad az Insignia 2011-tol mert 2010-es mudelleknel akadtak problemak amiket javaresz 2011 es gyartasnal mar orvosloltak!

Nagyon tetszik az auto ,csak egy dolog zavar hogy 1.7 tonna :) ,de mondjuk a 160 LE es a 400 Nm nyomatek azert eleg jol mozgatja ,bar jobban mozgatna ha 1.4 vagy 5 ezer tonna lenne,de hat ez van :)

Ha meg vannak a kello adatok hozza akkor lekerdezheto nem vagyok benne jartas ,de biztos van ra mod ha mar akar az elso ket eve meg van markaszervizben akkor ki lehet szamolni hogy 4 evesen kb mi a realis km ,nekem mondjuk a 30 ezres olajcsere nem tetszik ,de hat biztos nem hulyek a mernokok akik eloirtak a szakszervizben vegzett szervizintervallumok betartasat!

Előzmény: MZ/Y (53177)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53177

Igen, a keveset futott más kettőnknél. :o)

Hiába 10 évvel fiatalabb, azért nehezen szánnám rá magam, hogy az általunk beletett 150 e km-es autót lecseréljem egy ki tudja ki által hajtott, állítólag ugyanannyi km-es (de ki tudja mennyi, mert az általad írt alja árak közül egy sem mo-i üzembehelyezésű*) másikra.

*Természetesen az itthoni üzembehelyezés sem garancia, de azért jobban utána lehet érdeklődni, mint egy kintinek, bár elvileg lekérdezhető tán a külföldi márkaszerviz is.

Előzmény: Draganovic (53175)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53176

Ezzel szerencsere nem lehet vitaba szallni :)))) Eszak koreaban mar vitatkoznanak vele :D

Előzmény: Varshi (53173)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53175

"Mint írtam, majdnem 4 milla volt a keveset futott, 4 éves, szinte full extrás Astra kombi. Úgyhogy nem hiszek az ennél olcsóbb Insignia-ban."

Mondjuk nalam a kevesett futott 140 ezer km -et jelent annak en mar orulok ,olyan insigniat viszont lehet kapni nem is egyet 2011 est !

"Egyébként némi ellentmondás van 2 korábbi hsz-odban. Egyrészt azt írod, folyamatosan emelkedő árak, másrészt helyeselsz, hogy forintra ugyanannyi - pl. - egy RS, mint 5 éve. Akkor hol a folyamatos emelkedés és még ugye van némi infláció is."

Hasznaltra mondtam egy 2007 -es RS -ert meg van mikor elkernek 2.7 milliot is egy 2011 es Rs van 3.5 es 4 millioert is  erre ertettem!

Pl keress ra Opel Insignia 2011-tol 2 literes dizel kombi  3 milliotol felfele lesz szep szammal ugy hogy beirod hogy azert 120 ezer km felett!

Előzmény: MZ/Y (53168)
Varshi Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53174

Ja lehagytam egy korábbi posztból feltűnt mondatodat: nem biztos, hogy 9 évig egy autót akarok hajtani. Még akkor se, ha nincs vele bajom.

Előzmény: Varshi (53173)
Varshi Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53173

> Mondjuk lehet hogy elv kerdese nekem nem er egy auto 7-8-9 akar 10 millio ft-ot

Elveket keverni tisztán pénzügyi kérdésekkel olyan, mint érzelemből autót választani. :)

Megteheted.

Van, aki szerint a családot 1-2 évente tengerentúlon nyaraltatni drága (mondjuk 1 milláért), más szerint meg sokkal jobb arra költeni, mint értékvesztésre.

Van, aki szerint meg mindegyik drága, és akkor is teszkós párizsit vesz, ha a primőr terméket se érezné meg a kassza.

És van, aki meg arra költ, amire szeretne és amitől jól érzi magát. Ha attól boldog és megteheti?? :)

Előzmény: Draganovic (53171)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53172

Nem hiszem hogy ez van a dolog mogott inkabb evi 40 ezer km -re nem vesznek uj autokat hasznalja 5 vagy 6 evig beletesz 200 ezret lesz benne 300 ezer es meg kap erte valamit hogy vegyen egy masik hasznaltat ingazni!

Ha veszel egy uj autot 7 millioert  es 5 vagy 6 ev alatt beletekersz 200 vagy 250 ezer km -et az nem valami jo biznisz egyszeruen nem eri meg es plusz a 3 havonta olaj cserek egyebb koltsegek!

En inkabb ezt tartom valoszinunek ,ezt beszelgetesekbol jon le aki evi 40 ezreket megy csak azert hogy meloba jarjon nem gondolkodik uj autoba ,hanem megprobal egy viszonylag kevesett futott hasznaltba!

Osztrak viszonylatban is a szakmaban nagyon jo penzeket kapnak az emberek nemetben is ugy szinten meg sem fordul meg a fejukben uj autot venni ,mert minek ha 5 ev alatt belemegy 200-250 ezer es johet a masik !

Mondjuk az is erdekes hogy a szakmaban mindenki kp -ra veszi ingazasra az autot 15 ezer eu-ig altalaban!

Pl osztrak kollega most vett egy insigniat 13 ezer  Eu ert kp-ra !

Ez viszont tenyleg megerne egy fejtegetest hogy miert van ez!Mondjuk havi 4000 eu-bol!

Ha kap egy 13 havit meg potlekok ott van egy honapra 7-8 ezer eu!

Mondjuk ez extrem munkahelynek szamit veszelyessegi potlekok es sok minden fuggvenye nem is csinalja mindenki! 

Előzmény: Varshi (53167)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53171

Az a helyzet hogy en itt az osztrakoknal is joval az atlag felett keresek a minimalber 3 -4 szereset plusz 13 es 14 havi dupla fizetesek es potlekok ado visszateritesek ,de meg igy sem latom ugy hogy egy 7 millios auto olcso lenne pedig 6 honap alatt meg keresnem ra a penzt!

Mondjuk lehet hogy elv kerdese nekem nem er egy auto 7-8-9 akar 10 millio ft-ot

Meg persze elborzasztja az embert hogy 4 ev utan mar a felet sem eri,ha nem 20 evre veszi valaki kidobott penz minimum a fele!

Mar pedig milyen az ember mindig jobbat akar es ha lehet nem 20 evente ,hanem ha tehetne 4 vagy 5 evente!

Uj autot ami 3-4 millional dragab nem eri megvenni!

Persze mindig lesznek olyanok akik megtehetik ezzel sincs semmi problema annal tobb jo hasznaltauto lesz a piacon par ev mulva :)

Előzmény: stevie-13 (53166)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53170

Amiota sokan bebuktak a svajcival meg mindig ordoktol valo dolognak hiszik az emberek,egyebkent a forint alapu par% os THM hitelekkel semmi baj nincsen,de egyenlore meg nem all ugy a magyar tarsadalom hogy nagyon beindulna a dolog ,meg nem hevertek ki a svajcit!

Egyebkent ha egy hasznalt 3 milliot ero autoval kezdotokenek beszall valaki 1 millioval + 6 ev forint alapu hitellel akkor az auto nem veszt annyit az ertekebol hogy 6 ev mulva mikor az auto 8 vagy 9 eves lesz ne tuda meg 1 millioert eladni!

Persze addig 6 ev alatt fizetett meg 600 vagy 700 ezer ft kamatot tehat 3.7 ert vett egy autot amibol meg mindig 9 ev utan ki tud szallni 1 millioval 2.7 millioert volt 9 evig egy jo autoja!

Szerintem nem rossz!

Sot az enyem 2.8 millio volt 2 evesen most er max 1.8 -at de lattam hirdetesen 2.1 -ert is meg  1 milliot esett az ara 5 ev alatt mert 7 eves lett az auto ebben a honapban!

Ha hitellel vettem volna 1 millio kezdovel es raszamoljuk a 700 ezer ft kamatot meg mindig nagyon jol allnek foleg hogy az utolso ket evben mar csak a toket fizeti az ember egy 6 eves hitelnel!

Ha kezdotoke nelkul vennem akkor (mondjuk olyan nem nagyon van minimum 20%)akkor viszont ugy van kitalalva hogy ahogy veszt az auto az ertekebol vele aranyosan fizeted vissza a hitelt 6 vagy 8 ev alatt!

Szerintem a forint alapu hitel a leg jobb valasztas!

Viszont uj 7-10 millios autonal azert nagy kezdotoke kell es havonta eleg nagy osszegre jon ki a torlesztoreszlet ,ez meg mindig tavoli hogy maganszemely bevallalja! 

Előzmény: stevie-13 (53163)
Octi19 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53169

...és Nagykáta még nem is olyan rossz hely!

Előzmény: Varshi (53167)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53168

Mint írtam, majdnem 4 milla volt a keveset futott, 4 éves, szinte full extrás Astra kombi. Úgyhogy nem hiszek az ennél olcsóbb Insignia-ban.*

Egyébként némi ellentmondás van 2 korábbi hsz-odban. Egyrészt azt írod, folyamatosan emelkedő árak, másrészt helyeselsz, hogy forintra ugyanannyi - pl. - egy RS, mint 5 éve. Akkor hol a folyamatos emelkedés és még ugye van némi infláció is.

*Ránéztem, 1 db van az általad írtaknak megfelelő (felszereltség, ár), a következő majdnem 1 millával drágább. Úgyhogy én fenntartással kezelném ezt az 1 autót. Mondeoból már tényleg sok van ilyen áron.

Előzmény: Draganovic (53162)
Varshi Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53167

> Az osztrakok meg szinte 80 % ban biztos nemetorszagbol behozott autokkal jarnak nekem pl az

> osszes munkatarsam aki idevalosi!

Ez mindössze azt mutatja, hogy neked és kollégáidnak nincs elég pénzük ezekre az autókra 3-5 évente. (Nyugi, nekem sincs.) Ha leköltözök mondjuk Nagykátára, még távolabbinak tűnik az egész.

Már ha érted, mire gondolok.

Előzmény: Draganovic (53160)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53166

Ezek a 7-8-9 millios arak gyerekek hat agyrem! Egyszer ez a lufi ki fug pukkani tudom hogy draga fejlesztesek ,de nem gyarthatnak orokke ilyen draga autokat es evrol evre egyre dragabbakat ,tomegevel mert nem lesz aki megvegye!

Mi magyarok egy kicsit más szemszögből látjuk az árakat. Ha kétszer ekkora lenne a fizetésed, akkor a 7 milliós autó is csak 3.5 milliós lenne - ha érted, mire gondolok.

olomana Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53165

Mondjuk azért, mert úgy kevesebbe kerül?

Előzmény: stevie-13 (53163)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53164

Most gondolj bele ki vesz ennyiert autot Magyarorszagon /ha a cegeket kihuzzuk / nagyon kevesen es annak a nagyon kevesnek is mennyi eselye van hogy pont Ford mondeora esik a valasztasa amikor domping van az autogyartasban ,szinte semmi!

Az ár egy marketing eszköz.

stevie-13 Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53163

Mar azt sem sokan engedhetik meg maguknak hogy vegyenek egy 3 eves kozepkategorias autot 3-4 millaert foleg hitel nelkul!

De miért kellene hitel nélkül venni autót?

A hitel nem ördögtől való dolog, sőt. Csak ésszel kell csinálni.

Előzmény: Draganovic (53159)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53162

Egy O2-ben amugy sincs sokminden ha osszehasonlitjuk egy ford mondeo vagy japan autokkal azokban felszereltsegben sokkal tobbminden van az O3 az mar mas lehet!

3.5 millaert mar full extras mondeot lehet kapni ugyan ennyi vagy kevesebb km-el!Vagy Insigniat Bi-xenon,navi ,bor stb!

Az octavia jol eladhato es megbizhato ,de ha az ember korul nez ennyi penzert mas markakban kulombet kap es kategoriaval magasabbat!

Előzmény: MZ/Y (53151)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53161

Ezt en is eszrevettem kivancsisagbol megneztem a 2007 -es O2-ket es tenyleg nem sok kulombseg van arban!

Ezt nem is nagyon ertem!

Előzmény: robi25 (53146)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53160

"tudják megfogni egy amúgy 7-8-9 milliós Mondeón"

Most gondolj bele ki vesz ennyiert autot Magyarorszagon /ha a cegeket kihuzzuk / nagyon kevesen es annak a nagyon kevesnek is mennyi eselye van hogy pont Ford mondeora esik a valasztasa amikor domping van az autogyartasban ,szinte semmi!

El is hiszem hogy bajban vannak es minnel tobbet all az auto ott az udvaron annal kevesebbet fog erni!

Ezek a 7-8-9 millios arak gyerekek hat agyrem!

Egyszer ez a lufi ki fug pukkani tudom hogy draga fejlesztesek ,de nem gyarthatnak orokke ilyen draga autokat es evrol evre egyre dragabbakat ,tomegevel mert nem lesz aki megvegye!

Nemetben is nagyon porog a hasznaltauto ipar ott sem vesz mindenki uj autot sot !!!

Az osztrakok meg szinte 80 % ban biztos nemetorszagbol behozott autokkal jarnak nekem pl az osszes munkatarsam aki idevalosi!

Előzmény: stevie-13 (53143)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.11 0 0 53159

Szerintem meg egy auto sem er 10 milliot,de meg 7-et sem!

Legalabb is ez az en velemenyem!

Ha nem lennenek flotta megrendelesek a kozepkategoria uj autovasarlasban szepen kikoltozhetne magyarorszagrol sot egesz keleteuropabol!

Nekunk meg maradnanak a nemetbol behozott autok!

Mar azt sem sokan engedhetik meg maguknak hogy vegyenek egy 3 eves kozepkategorias autot 3-4 millaert foleg hitel nelkul!

Előzmény: Svnega (53142)
nohab Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53158

szállitás rendelés után 42-50 hét:))

ez gondolom ilyen biztonsági játék, nekem 14-18 hetet írtak szeptember 1-én és múlt héten átvehető volt.

Előzmény: robi25 (53148)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53157

Tudod Te, milyen -18 %-ról beszélek. Nézd meg, mit írtál 2-vel ezelőtt. :o)

Előzmény: robi25 (53156)
robi25 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53156

Éldegélj sokáig (-) előjeles fizetésből:))

Előzmény: MZ/Y (53155)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53155

Persze értem én, -18 %-ért én is lennék a szószólójuk. :o)

Előzmény: robi25 (53152)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53154

Ettől még nem kell hülyeséget kérdezniük. :o)

Előzmény: robi25 (53152)
memorix Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53153

szintén 2007 -s 1.9Tdi BXE, Turbo eredeti, kettős tömegű setben cserélve hasonló kilométer futásnál, nem kell olajat pluszba hozzáönteni, long life, fogyasztás 5.4 átlag, olajcsere 24-26eKm -t, fele autópálya. 

Előzmény: Octi19 (53090)
robi25 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53152

Nekik is élni kell valamiből:)

Előzmény: MZ/Y (53150)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53151

Hát, izé.

Most néztem, mo-i Octi 2011-től, max. 120e km-rel 3.5 milla körül indul. Igaz, kombi. De azért még nem sok minden van benne. Végül csak nem volt drága közel 4 milláért a szomszéd majd' full extrás Astra-ja, 40e km alatt, 4 évesen, 180 lóval. Ja, Passat sem sokkal jobb, ha 3.5 milla, akkor ott már van valami. Mondjuk sokat futott, minimum.

Előzmény: Draganovic (53128)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53150

:o)))

Annyit én tudok várni a mostanira. :o)

Ha jól tudom, eladta a szalont a régi tulaj (Sz.), pedig talán onnan lett volna kedvezményem, ha még övé lenne a bolt. Amúgy hívtak onnan nemrég, mennyire voltam megelégedve a miénkre kalkulált árral. Mondtam, kb. sehogy :o), hirdetés nélkül, a szomszéd vagy 150-200 e-rel többet ajánlott.

Előzmény: robi25 (53148)
Rallyer Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53149

Én is észrevettem már,hogy nem fűt erősen. A jobb oldalit meg is piszkáltam aztán leesett a tükörlap a tartó müanyagról.

Alcar fajtát vettem az unixban,ez már az esőt is lefűti nem csak a párát.

Elég látványos volt a különbség így aztán a balost is kicseréltem.

A szétszedése se bonyolult ha nem boldogulsz leírom.

Előzmény: www.octinfo.com (53130)
robi25 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53148

Múltkor voltam a helyi kereskedésben. Kapásból adtak 18%-ot az RS-re, év végéig, ez valami központi kedvezmény - nem is kértem. 

Utána jött a nap poénja: szállitás rendelés után 42-50 hét:))

Előzmény: MZ/Y (53147)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53147

Most a 2 (3?)újonnan boldog emberre gondoltam. :o)

Te amúgy se szójjá' be, amíg nem adod el a gépet ócsóért! :o)

Előzmény: robi25 (53146)
robi25 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53146

A dátumot ne irjuk? Mert az elmúlt 8 évben vettem 4-et:) (az például érdekes, hogy a 2007-es és a 2012-es RS - kb. ugynaolyan felszereltséggel, újonnan, magánszemélyként egy árban volt; de most is csak kicsivel mondtak többet ugyanarra a megszokott konfigra)

Előzmény: MZ/Y (53138)
robi25 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53145

Purhabbal telibe fújni. Az épitőiparban mindenre bevált.:)

Előzmény: (M)Ákos (53140)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53144

Amit én írtam és amit Te, az most nagyon nem fedi egymást. :o)

Én csak az itteni közösséget dicsértem.

Előzmény: stevie-13 (53143)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53143

Bár szerencsére nem jellemző itt, hogy valaki hőzöngeni kezdene, honnan volt, minek adott érte annyit, stb.

Itt inkább arról van szó, hogy más esélyekkel indul, aki 20 autót vesz egyszerre, mint aki egyet.

Ráadásul a komolyabb vásárlások szinte mind valami spéci pénzügyi konstrukcióban történnek, így a "vételár" kifejezés nem is igazán értelmezhető.

De a gatyák teljesen le vannak tolva, nemrég jártam Zsuga barátunknál (aki most új Fordokat árul), és sírt, hogy már a 3-4 darabos flotta beszerzéseket is elveszi a központ/ az importőr. Ilyenkor a kisker árrés teljesen megszűnik, maximum az üzembehelyezési költséget (néhány tízezer forint) tudják megfogni egy amúgy 7-8-9 milliós Mondeón, S-Max-on....

Előzmény: MZ/Y (53141)
Svnega Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53142

Én is kalkulálgattam magamnak egy 2.0 diesel combit!

Pár darab számomra kellemes extrával, de nem mindennel 10,1 millió lett a vége!

Így maradok a számomra reálisan elérhető 4-5 éveseknél, 2,5-3 millióért!

Egyszerűen ennyit nem ér egy O3, de még egy Passat sem!

MZ/Y Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53141

Igen, közben  eszembe jutott, hogy feldobhatom a privát lehetőségét, ha valakinek kellemetlen* nyíltan írni, de lusta voltam. :o) A mail-em publikus.

*Bár szerencsére nem jellemző itt, hogy valaki hőzöngeni kezdene, honnan volt, minek adott érte annyit, stb. De megértem, ha valaki nem akarja megírni.

Előzmény: nohab (53139)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53140

A jobb térdnél tényleg kemény a műanyag.

Erről előre tudtam, tehát zavarnia kéne, de nem zavar. :)

Pedig terpeszkedek rendesen.

Az ajtó könyöklője sokkal jobban fááj...komolyan gondolkodom, hogy milyen épkézlábul kinéző dolgot lehetne oda ekkelni.

Előzmény: nohab (53136)
nohab Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53139

Én árat sajnos nem írhatok, mert a céges kedvezmény nem publikus. De az mindenképpen érdekes, hogy hogyan alakul egyes márkáknak a kedvezménye (ill. ezen belül a típusoké is).

Privátban válaszolok a kérdéseidre :)

Előzmény: MZ/Y (53138)
MZ/Y Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53138

Srácok, akinél "nem titok", beírhatná, milyen Octit vett és mennyiért (főleg ez utóbbi lehet "kellemetlen", ezért a megfogalmazás).

Azért kérdezem, mert én ugye olcsóbb autót nézek és a németeknél az új Fabia 1.2 TSI (talán az erősebb, de mindenképpen a 6 gangos) és az 1.4 PD motoros majdnem 5 millába kerül közepes felszereltséggel, 0 plusz extrával. (Német tudás híján extrát meg sem próbáltam beletenni, a fene tudja, akkor hol állt volna meg az ára.) Kombiban, ami valamivel drágább, meglenne az 5 millás ár. Azt meg marhára sokallom.

nohab Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53137

Egyedül egy kicsit a beszűrőd külső zajok zavarnak. A hangos futómű, a rossz úton fellépő dobogás és a hangszigetelő anyagokon való érezhető spórolás. Jó nem prémium kategória, de érezni hol akarták lejjebb pozicionálni a WV-nél. Jó úton siklik csendesen, rosszabb úton hangoskodik. Vagy csak én magyarázom bele? Más nem tapasztalta?

De. A Mondeóból átülve rögtön szemet (fület :) szúrt pályatempónál a nagyobb gördülési és szélzaj.

Ha már multikormány: SD kártyáról vagy USB-ről való lejátszás közben lehet valahogy a könyvtárak között ugrálni, vagy csak a számok között.

Előzmény: Paragon1985 (53131)
nohab Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53136

Egyedül a sebváltó körüli rész kemény műanyagsága nem odaillő, ezen gyúrhattak volna kicsit

Pont ezt akartam én is írni, ráadásul a térdem széle ott pihen, kár érte.

horizsoo Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53135

Szia! a PASSAT KONTRA O3-hoz egy-két apróság,nekem hiányzik az Octaviában megszokott parkolójegy tartó,ez egy filléres apróság,nem is értem hogy a fenébe hagyhatták ki a Passatból!A csomagtér világítása is sokkal jobb volt a Skodának,a Passatban elhúzott csomagtér rolóval semmit nem lehet látni,mivel itt a plafonon van a megvilágítás.A kihajtható csomagtér akasztók is jobban bejöttek az Octiban!Összességében az anyagminőség,viszont tényleg adja a Passatnál a plusz egy fokozat érzést!

Előzmény: (M)Ákos (53132)
olomana Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53134

Én tegnap léptem át a 10000 km-t. Az enyémben az általad felsorolt extrák közül egyik sincs, de én így imádom. Eddig nekem hibátlan a gép, még a dübörgést sem tapasztaltam, remélem így is marad. A kormánynál én is elviselnék egy kis felkeményítést, de egyébként úgy jó, ahogy van.

(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53133

Itt van a dübörgős topic a Briskodán:

http://www.briskoda.net/forums/topic/294540-low-frequency-boom-in-cabin/page-16

A 464-es hozzászólásnál mutatják ezt a kísérleti ütközőt.

Nem tudom, kombid van-e vagy nem (és azt sem, hogy ezek az alkatrészek egyeznek-e...a képet nézve nem (nekem kombim van).

A dübörgés probléma lehet bármilyen O3-nál (kombi/hatchback, "faék"/multilinkes hátsó futómű).

(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53132

Anyagminőség:

Múltkor belesasoltam egy fél éves Passatba (sok időm nem volt), ill. megkérdeztem a tulajt is, aki korábban O3-t is nézegetett.

Amit hirtelen észrevettem:

- ajtó könyöklője jobban ki van szivacsolva (fáj is a bal könyököm az O3-ban)

- az oldalablak alatti fekete rész is puhább anyagú (azt mondjuk nem tapogatja senki)

- a tulaj említette még a lassabban lenyíló kesztyűtartót...aztán más nem jutott eszébe...

Biztos van még egyéb is, csak 5 percem volt.

Kormányszervó:

Ha van vezetői profil választásod, be lehet állítani sport-ra, nekem úgy van. Sokkal jobb.

Ha nincs gombod, asszem akkor is át lehet kódolni a rásegítést (VCDS).

Útzajok:

Elöl szerintem elég csendes, nagyságrendekkel jobb, mint az előző Golf V-öm.

Mondjuk, van alsó védőlemezem is, az is segíthet.

(A Canton aktív zajkioltója szerintem mese.)

A hátsó dübörgést én 30e km-ig hallgattam szar útakon, azt gondoltam, ez ennyit tud.

A végén (szerencsére) elkezdett kerepelni is a hátsó ajtó.

Kis nyomozás után kiderült, hogy állítani kellett a zárfogadó vason + a 2 ütközőn is.

Az ajtó annyira lötyögött, hogy bejött alatta a fény!

Most jó feszes az ajtó, pattanva nyílik.

A dörgő zaj 80%-a eltűnt!!!

Külföldi fórumon olvasom, hogy eléggé dolgozik a Skoda ennek a hátsó dörgésnek a megszüntetésén...

Az egyik topiktárs autójába már valami kísérleti ütközőket is szereltek. Ebben van rugó is, nem csak a tömör gumi (a tied még olyan??).

Pl. kollégámnak összetörték az O3 hátulját, és cserének már valami újabb zárat szereltek be. Maguktól említették a szervizben, hogy ez már valami javított változat.

Állítólag néhány korai modellben a hátsó teleszkópokat is cserélik, szintén a zaj miatt.

Ha a becsukott csomagtérajtót kívülről meg tudod mozgatni (vagy beljebb nyomni, mint a kasztni vonala, akkor lehet, hogy neked is laza, és állítani kell.

Paragon1985 Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53131

Hogy a témánál maradjak. Röviden a tapasztalatok az O3-ról 800km után.

Először is nagy és tágas. Nem kicsit, pedig egy w124-es Merciből ültem át. A lábtér egészen megdöbbentő, különösen hátul. Szüleim w211-es E-osztályos Merciben nincs ekkora lábtér hátul. Viszont a Skodában az ülőlap rövidebb, nem "annyira" kényelmes. Jó persze, nem egy kategória..

A másik ami pozitív csalódás, a belső anyagminőség. Őszintén szólva rosszabbra számítottam. Erre majdnem mindenhol puha anyagok, szép krómdíszítés, semmi kókányolás, tényleg jól eső érzés beülni, nagyon rendben van! A multi bőr kormánykerék pedig tényleg egy álom. Egyedül a sebváltó körüli rész kemény műanyagsága nem odaillő, ezen gyúrhattak volna kicsit (meg persze a WV-eket is el kell adni..)

Illetve a csomagtartó mérete amin mindig elképedek, pedig a mercinek sem volt kicsi..

A sebességfüggő szervó nekem túl könnyen jár kisebb sebességénél, ez lehetne feszesebb. 

Extrák közül néhány fontosabb: Xenon nagyon-nagyon jól világít. Tolatóradar teszi a dolgát, pontos, semmi különös. Ülésfűtés pillanatok alatt melegít. Canton bőven, magasan megéri a felárat. Gyári sötétítés kisgyerekkel jó dolog. Multi kormánykerék, na ez tényleg alap kellene legye legalább elegance szinte.. nem kell a középkonzolt babrálni, minden nagyon gyorsan elérhető... Nem s értem, hogy nem adják alapból..

Azt gondolom, hogy egy család minden igényét kielégítő, sőt túlteljesítő autóról van szó.

Egyedül egy kicsit a beszűrőd külső zajok zavarnak. A hangos futómű, a rossz úton fellépő dobogás és a hangszigetelő anyagokon való érezhető spórolás. Jó nem prémium kategória, de érezni hol akarták lejjebb pozicionálni a WV-nél. Jó úton siklik csendesen, rosszabb úton hangoskodik. Vagy csak én magyarázom bele? Más nem tapasztalta?

De összességében egy nagyon kellemes megjelenésű, praktikus családi autóról beszélünk, aminek akkor sem kell szégyenkeznie a belső tér minőségében ha egy drágább, magass szintet képviselő márkából/osztályból ülünk át.

www.octinfo.com Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53130

Üdv!

Pár kérdésem lenne:

1. a külső tükrök fűtése már nem áll a helyzet magaslatán. A reggeli párát leszárította majdnem teljesen a jobb oldaliról, amikor a bal oldalin még szinte semmit. Hogy tud elfáradni a fűtés? Nem kap elég áramot? Mert áramot kap, hiszen valamennyire működik. Csak tükörlap csere segít? Annak részleteiről tud valaki írni? Volt már téma régen... Hol, honnan, mennyiért, stb.

2. Szintén bal oldali tükör: az index egyik villanásnál jól működik, 3 LED teljes fényerőn, utána meg 2 LED halványan. Ez is cserés, vagy valaki találkozott már ilyennel? Amikor először kipurcant az index, akkor egyáltalán nem működött egyik LED sem, mivel szakadt volt a nyák beázás miatt.

3. Tank szellőzés mint olyan a külvilág felé létezik? Én úgy tudom, hogy zárt rendszer. Mostanában nem hallom bugyogni a benzint motorleállítás után és ha letekerem a tanksapkát, alig szusszan. Viszont néha mintha benzinszag lenne az utastérben, ami leginkább attól függ, mekkora a külső hőmérséklet. A betöltőnyílás alatt lévő pici luknak van ehhez köze vagy az valam túlfolyó csak?

4. Injektor csere, injektor elosztó cső csere után kell légteleníteni az üzema. rendszert? Ha nem történik meg, akkor lehet ettől benzinszag az utastérben?

A motortérben minden száraz és szagmentes, nem csak meleg motornál, hanem félhidegnél is, nem hinném, hogy ott cseppen benzin valamire amiről elpárolog gyorsan. Hosszabb állás után is van az a szag az utastérben pedig az autók szigetelése azért közel sem légmentes, fűtés nélkül baromi gyorsan ki is tud hűlni.

Köszi minden infót!

Draganovic Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53129

2-3 szazezerrel bocs nem mindegy :D

Előzmény: Draganovic (53128)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.10 0 0 53128

Szinten zenesz :)

3-4 eves passatok mar vannak 3.4 milliotol 2 crtdi-ik 140 ezer km-ekkel az O3 picit olcsobb lesz2-3 ezer ft -vel!

Előzmény: MZ/Y (53121)
szili23 Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53127

Nemrég vettem egy 7 éves autót (sajnos nem Octaviát) 390ekm-rel, a kesztyűtartó tele volt a környező országok autópálya matricáival. Akkor ez jó jel?  :)

Előzmény: stevie-13 (53126)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53126

Ja, ha te olyan autót keresel, amibe beletolnak évi 50-60 ezret, akkor ahhoz már messzire kell járni.

A pesti taxik ennyit mennek. 99% városban :-)

Előzmény: nohab (53125)
nohab Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53125

De az azért elég hihetetlen,hogy minden pizzafutár Octaviaval jár!

50-60E-t beletekerni városban szerintem elég sok 0-24-es napot feltételez.

Ja, ha te olyan autót keresel, amibe beletolnak évi 50-60 ezret, akkor ahhoz már messzire kell járni. De nálunk az átlag ennek pont a fele.

Előzmény: Rallyer (53120)
nohab Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53124

vagy másként: Hány évig is jártál túl alulra tekert tompítottal? :-)

én max. annyit, amennyit hazamentem a szervizből, ahol lecsavarták :)

a gyári beállításhoz képest egy picit mindig feljebb tekertem, de ez ahhoz képest is brutálisan távolra világít.

Előzmény: Varshi (53115)
nohab Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53123

köszi! a menüben megtaláltam, csak nem tudtam, hogy ez menet közbenre érvényes (nappal találtam meg :)

Előzmény: Lion X (53117)
stevie-13 Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53122

btw: Aki eddig itt a fórumokon nyafogott, hogy "hát én többre számítottam a bikszenonnal", vagy hogy majdnem olyan jó a halogén is, annak ide a rozsdás bökőt, hogy nincs jól beállítva.

Egyetértünk!

MZ/Y Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53121

Szerintem olyasmire gondolhat, hogy pl. töksötétben nézni monitort, tv-t sem ajánlanak, valami kevés háttérfény javasolt. Főleg előbbinél.

Amúgy gratulálok minden újautó tulajnak!

Kérem, vigyázzatok rá, aztán 3-4 év múlva harma-fél áron átveszem, ha nem mentek addig sokat vele. :o)

Előzmény: Varshi (53114)
Rallyer Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53120

Ja jól sejted,kicsit előrébb járt az agyam mint a kezem.

De az azért elég hihetetlen,hogy minden pizzafutár Octaviaval jár!

50-60E-t beletekerni városban szerintem elég sok 0-24-es napot feltételez .

Előzmény: nohab (53095)
Varshi Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53119

Csak a tévét tök jól látod akár szobafénynél is.

A kinti világításnál meg - szerintem - tökre megérzed, ha van egy közeli/közelebbi zavaró fény, rögtön bent a kocsiban. Úgy értve zavaró, hogy a szemed látja és reagál rá.

Ahogy a projektoros lámpánál is alig látod a fákat (amiket nem világít meg közvetlenül), vagy ahogy a tábortűz fényénél nem látsz ki a fénykörön túlra.

Mert amúgy mindenki felkapcsolt belső világítással járna.

Előzmény: (M)Ákos (53116)
Lion X Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53118

Aki eddig itt a fórumokon nyafogott, hogy "hát én többre számítottam a bikszenonnal", vagy hogy majdnem olyan jó a halogén is, annak ide a rozsdás bökőt, hogy nincs jól beállítva.

Az miénk, (O3), xenonja pl. gyárilag volt szarul beállítva!
Folyamatosan villogtak a szembejövők akkor is, ha lassan mentem. Ha pedig 110 km/h fölé gyorsítottam, akkor automatikusan még "tekert" rajta feljebb, ami szintén nem volt egészséges a szembejövők szemének.
Szervizben megnézték és tényleg baromira felhordott. Gyorsan belőtték szoftveresen, azóta tökéletes.

Lion X Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53117

Tényleg, olyat lehet beállítani, hogy menet közben ne világítson a lábtérvilágítás, csak ha egyébként is van beltérfény? Vagy ha az egérmozival állítod az erősségét, az pont erre szolgál és nyitott ajtónál akkor is csutkán megy, ha ott leveszed minimumra?

Lépj be a CAR → Setup (fogaskerekek ikon) → Light menübe.
Ott keresd meg a Footwell light (A lábtérvilágítás fényerősségének a beállítása)
Vedd le nullára és akkor menet közben nem fog világítani, csak akkor amikor a belső világítás egyébként is felkapcsol. Csutkán, ahogy Te írtad. :)

Előzmény: nohab (53105)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53116

Miért..? Szar hasonlattal olyasmi, mint háttérvilágítással tévézni...

Előzmény: Varshi (53114)
Varshi Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53115

> Nekem nagyon magasnak tűnik a korábbiakhoz képest.

vagy másként: Hány évig is jártál túl alulra tekert tompítottal? :-)

btw: Aki eddig itt a fórumokon nyafogott, hogy "hát én többre számítottam a bikszenonnal", vagy hogy majdnem olyan jó a halogén is, annak ide a rozsdás bökőt, hogy nincs jól beállítva.

Előzmény: nohab (53092)
Varshi Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53114

> Amit én sem tudtam eddig, de logikus (miért van ott ez a világítás):

> - kíméli a szemet éjszaka, mert van egy folyamatos alapfény odabenn,

Hát ez se logikusnak, se tudományosnak nem hangzik. :-|

Előzmény: (M)Ákos (53112)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53113

Gratula, én is bézst kértem (sima szövet).

Qrva sokat dob rajta. Pl. a lábtérvilágítás kombóval is...

45 ezren már bizonyított a szövet, semmi nem látszik rajta.

Igaz, 99%-ban csak én ülök benne, és tiszta ruhában.

Az ajtó- és a középső könyöklőn van már egy kis koszfolt, még sose pucoltam le.

Előzmény: nohab (53111)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53112

Megtaláltam a topicot a kék fényekkel kapcsolatban:

http://www.briskoda.net/forums/topic/310111-gearshift-illumination-lights-how-to-turn-them-off/?hl=+ambient

Csak elkezdtem olvasni...együtt állítódik a fényerő a műszerfal megvilágítással.

Menüben le lehet venni a fényerőt, de akkor megy vele a műszerfal fényerő is.

Kiszedni sem egyszerű, mert állítólag be vannak forrasztva a ledek a panelra.

Fekete alkoholos filcet javasolnak...

Nem olvastam végig, lehet hogy van a végén újabb infó.

Amit én sem tudtam eddig, de logikus (miért van ott ez a világítás):

- kíméli a szemet éjszaka, mert van egy folyamatos alapfény odabenn,

- jobban látni a műszerfalat/vezérlőket.

Engem egyébként nem zavar, néhány hét ahhoz is kellett, hogy egyáltalán kiszúrjam :D

Előzmény: (M)Ákos (53108)
nohab Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53111

De egyébként az nagyon szembetűnő, hogy a belső fények mennyire profin vannak megcsinálva, az enyém is bézs és hihetetlenül jól néz ki, amikor sötétben kinyitod az autót, szép szórt fények mindenhol a világos szöveteken, öröm beleülni.

Előzmény: (M)Ákos (53107)
nohab Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53110

A sebváltó kar környékét megvilágító kékes lámpákat már kiszúrtad?

Tök vagány...

Persze, szerintem tök jó! Bár nekem inkább fehéresnek tűnik, a kéket nem bírnám :) Dániában egy kölcsönzős Astrában volt valami hasonló, bár ha jól emlékszem, akkor ott a sebváltókeret volt alulról süllyesztve megvilágítva pirossal - na az meg tényleg cool volt.

Előzmény: (M)Ákos (53107)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53109

(Ha vmi DJ mixet hallgatok, akkor azt egyben, 1 db mp3-ként...)

Előzmény: (M)Ákos (53108)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53108

Na tessék :DD

Külföldi fórumon emlékeim szerint talán azt írták, hogy nem lehet szoftveresen kikapcsolni, vagy nem találtak rá megoldást.

Kiszerelni talán ki lehet az égőket, mert nem monitorozza a rendszer.

(Ha jól emlékszem.)

(Egyébként a lábtérvilágítást se ellenőrzi - nekem az egyik gyárilag szar is volt, nem világított).

A zenelejátszáson szerintem nem lehet módosítani...

Szétdarabolt mixre gondolsz, vagy csak simán sok a szünet?

Kicsit tényleg sok, de engem nem zavar.

Előzmény: fepeti001 (53106)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53107

Ezt még nem próbáltam, most meg lusta vagyok hozzá :P

Szerintem ugyanúgy világít nyitáskor is, mint menet közben, tehát nem változik a fényerő.

Nekem 70%-ra van állítva, szeretem őket menet közben is. Engem nem zavar vezetés közben, sőt...

A belső tető világítások ki is vannak kapcsolva, éjszaka is tökéletesen elég a lábtérvilágítás beszálláskor...

Ami érdekesség, hogy VCDS-sel ezek fényereje is szabályozható.

Gyárilag eléggé le vannak tompítva, a konkrét %-ra most nem emlékszem, de talán 60% körül.

Szóval, aki a gyári fényerő fölé szeretne menni, meg tudja oldani...kísérletképpen feltettem 100%-ra, és elég világos lett :D

Az izzók valószínűleg sosem fognak kiégni a gyári beállítással :)

---

A sebváltó kar környékét megvilágító kékes lámpákat már kiszúrtad?

Tök vagány...

(Bár, olvastam már olyat is, hogy van, akit zavarnak...)

Előzmény: nohab (53105)
fepeti001 Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53106

Szia Ákos, megnéznél két dolgot?

A magam részéről nem szeretem a -ha jól emlékszem- cat eye-nak hívott két darab kékes ledet, melyek az utastérben föntről világítanak. Kikapcsolható? Esetleg szabályozható a fényereje?

MP3 fájlok lejátszásakor felúszással indul és elúszással záródik. Folyamatos felvételek esetében nagyon zavaró, mert relative hosszú szünet, kimaradás keletkezik a számok között. Vajon kikapcsolható?

Előzmény: (M)Ákos (53099)
nohab Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53105

Tényleg, olyat lehet beállítani, hogy menet közben ne világítson a lábtérvilágítás, csak ha egyébként is van beltérfény? Vagy ha az egérmozival állítod az erősségét, az pont erre szolgál és nyitott ajtónál akkor is csutkán megy, ha ott leveszed minimumra?

Előzmény: (M)Ákos (53097)
Draganovic Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53104

Igen a xenon razos uton katyuban athajtva remeg  O2 ben nekem is remeg es haver 5 eves 3-as BMW xenonja is remeg ez normalis!

Előzmény: (M)Ákos (53103)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53103

...remeg-e a fény...

Előzmény: (M)Ákos (53102)
(M)Ákos Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53102

Egyébként nem vakít szerintem...többször jött már velem szembe O3 xenonnal, és nem sütötte ki a szemem.

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy nektek is remeg-e fény szar úton.

Nem a kéve széle (az mozdulatlan) hanem a fényerő eloszlása változik remegésszerűen. Kicsit fura.

Előzmény: nohab (53101)
nohab Creative Commons License 2014.11.09 0 0 53101

Legutóbb egy vasúti átjárónál, a pirosnál állva villantott a szemben álló.

Egy kisebb dombon vannak a sínek gyakorlatilag. Elég jól láttam a szemben álló söfőr arcát...

Valami ilyesmire gondolok. Az O1 xenonjának sokkal nagyobb bukkanó kell ahhoz, hogy ilyen történjen - persze nem is világít ennyire messzire :) Viszont ha távolságit kapcsolok, akkor a fénykéve középpontja mintha az út felett lenne picivel...

Előzmény: (M)Ákos (53097)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!