Keresés

Részletes keresés

oven Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1115

Barcs környékén lakom, Dél-Somogyban.

Köszi a válaszokat.

Előzmény: DacaGaby (1108)
garfe Creative Commons License 2008.01.16 0 0 1114

Szépek az edények!Az ismerősömmel sütöttünk pataki mázasba,bírta.

Mért nem tudok képet fölrakni?

 

DacaGaby Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1113
Ez igen! Szép! Az edény is és a káposzta is guszta! Nagyon jó áron lehet Gödöllőn hozzájutni! Én momentán ajándékba kapom őket, nincsenek ilyen esztétikusak. Olyan "ezelőtiesek" vagyis hagyományosak. De a célnak megfelelnek! Bocsi, a szélére kicsit odaégett a kifolyt főző-sütő lé és mosogatógépbe első nekifutásra nemindíg jön le, manuális tisztítást igényel


















































A barna kicsit már viseltes, az van használva a legtöbbet.
Előzmény: Sütögető (1112)
Sütögető Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1112

Kedves DacaGaby!

Küldöm a fazék képét a töltöttkáposztával.

Úgy tudom, hogy egyedi fazekas munka, nem gépi sorozat.

Üdvözlettel: Sütögető

DacaGaby Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1111
Ezek az edények amiket felsoroltál, hogy is mondjam nagyüzemi sorozatgyártású mázas agyagedények? Az árát tekintve igen.
Én olyat tudok amit fazekas mester készít, kimondottan erre a célra. Nyílván fagyasztóból kivéve és berakva a forró kemencébe ezt a manővert ez sem bírja ki, mint más egyéb üveg, cserép, agyagedény sem. Sötés-főzés előtt nem árt langyos vagy meleg vízbe rakni, de raktam bár be szobahőmérsékletről is a 250°C -os kemencébe nemegyszer és nem lett baja. Szerzek róla reklámanyagot, fotókat amit hamarosan közzéteszek a http://www.kemencebence.hu oldalon.
Előzmény: Sütögető (1109)
garfe Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1110

Üdvözlet minden kemencésnek!

Elkészült(kis simításokat leszámítva)a kemencém.Régóta olvasom a fórumot,más néven kérdeztem is(ez v.okból megszünt).Köszönöm Pistályi-nak es a többieknek a

tanácsokat.A Sabján könyvet mindenkinek ajánlom.Kérdezném,hogy a hordozható

kemencének van bevált méretezése?Magaság,átmérő,talplemez vastagság?

Sütögető Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1109

Tüzes kemencés Boldog Újévet!---Sose robbanjon fel a kemencéd!

Kedves oven ahol lakom:Gödöllő--nem az ország közepe, és mondjuk Pécstől-Záhonytól igen messzi esik! De itt a városi piacon a Bio-boltban van kb.6-7 literes fedős "lábas" még a tavalyi áron 3800FT. A kicsit kisebb fazék 2.800 Ft., a "köretes" 2500 Ft-természetesen cserépből (ezt is elő kell kicsit melegíteni)

Hétköznap 5-ig van nyitva, szombaton 1-ig, és vasárnap a kastélynézős-kirándulós napon sajnos zárva van!!

Internetes címeken 15 000-től láttam hasonlókat sajnos.

üdvözlettel Sütögető

Előzmény: oven (1106)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1108
Üdv. oven!
Én talán tudnék segíteni. Melyk részén laksz az országnak?
Előzmény: oven (1106)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1107
Jó lesz az!!! Bár már láthatnánk róla képeket! Gondolom Te se bánnád!?
Kitartás!
Üdv.: DacaGaby.
Előzmény: kisszszoros (1105)
oven Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1106

Aggyisten mindenki!

Egy kérdés: hol lehet olyan cserépedényt szerezni, amivel kemencés ételeket lehet készíteni? A római tálat ugyanis hideg sütőbe kell tenni és fokozatosan felmelegíteni.

Előre is kösz.

kisszszoros Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1105
na ez jó kérdés... :-)

olyan boltíves kemenceterű, ha sikerül samottból a tűztér, ahol maga a kemence rész épületen belül van a szája pedig kívül, ugyanitt ki lesz alakítva egy takarék tűzhely illetve a kémény rész pedig alkalmas lesz bográcsos főzésre is, ha nagyon muszály.

Mivel a belső rész nem feltétlen kell, hogy csinos legyen, ezért lesz egy beton láb építve neki, így alatta lehet majdan fát tárolni.

A belmérete nem lesz óriási, szélesség 80cm, hosszúság 80 cm, magasság 120cm, ajtó 40x40

de ez csak egy elképzelés, még erőteljesen változhat.
Előzmény: DacaGaby (1104)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1104
Mindent bele!!! Milyen tipusú lesz?
Előzmény: kisszszoros (1103)
kisszszoros Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1103
Ha majd anno az én kemencém fele ilyen jo hatásfokú lesz, akkor sok-sok halleluját fogok mondani :-) Ha minden igaz, jövőre lesz lehetőségem az építését megejteni.
Előzmény: DacaGaby (1102)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1102
Talán a régi parasztok nem, de én kiegyezzek vele, mivel kertben van, nem a kűlső fűtés az elsődleges funkciója. De egyébként mire befűtök (kb. 2 óra) akkorára átmelegszik a búb olyanyira, hogy épcsak állja a kezem. Egy 6m X 3m-es tarületen körbe van OSB-vel "búrkolva" a kemence és amikor fűtök, egy vastagabb pulóver elegandő ott bent a tűz előtt. Miután befűtöttem, 2-3 óra elteltével nagyon kellemes idő van bent, pedig van ahol 1cm hézakok vannak, tehát egyáltalán nem hőszigetelt. Ha még ráadásúl pálinkázgatunk + borozunk is a kemence mellett, méginkább jobb az idő.
Köszönöm a szaktanácsokat, észrevételeket!
Üdv.: DacaGaby
Előzmény: kisszszoros (1101)
kisszszoros Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1101
Ez túl jó, ezzel a régi parasztok nem egyeztek volna ki, mert nem fűtötte volna a házat :-)
Előzmény: DacaGaby (1099)
hflaokon Creative Commons License 2008.01.15 0 0 1100

Szia!

Szerintem szuper a hötartása a kemencédnek. Nekem is van hőmérőm és az a tapasztalatom, hogy 180-200°C ideális a sütésre. Volt úgy, hogy 250-en kezdtem, de hamar letapadt a hús, 200-on már jól ment. Valahol olvastam, hogy a kenyérnek is jó a 200 °C.

Előzmény: DacaGaby (1099)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.14 0 0 1099
Tapasztalt kemencetulajdonosok!
Szaktanácsra lenne szükségem! Vettem egy sütőtérbe helyezhető hőmérőt és méresgettem a kemence hőmérsékletét. 2 nagyvödör (25l-es) csontszáraz akácfát fűtöttem be a búboskemencémbe, amitől 250°C lett a kemencébe.
-2 óra után maradt a 250°C
-5 óra után 230°C
-7 óra után 200°C
-16 óra után 100°C
-28 óra után 75°C-ra hűlt a kemence.
Mond ez nektek valamit? Hogyan lehetne értékelni a kemence hőtartását?
Tu - Ja Creative Commons License 2008.01.14 0 0 1098

Szia krakkper!

 

Láttam a képeidet a kemencebence-n. Jók nagyon és biztosan észrevetted, hogy tényleg nincs ilyen fajta kemence a fentlévők között.

 

Albumot pedig saját magadnak kell a lapon belül létrehoznod és akkor oda is beleteheted az anyagodat.

 

Klassz lenne ha az építés folyamán tapasztaltakat is leírnád.

 

Üdv.

 

Tu-Ja 

Előzmény: krakkper (1097)
krakkper Creative Commons License 2008.01.13 0 0 1097

Szia Tu-Ja !

 

 

Köszönöm a kedves invitálást. Tettem fel egy pár képet, de nem lett belőle saját

album. De láthatóak.

 

üdv:

krk

Előzmény: Tu - Ja (1090)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1096
Köszönöm szépen!!!
Előzmény: Tu - Ja (1095)
Tu - Ja Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1095

Szia!

 

Nekem minden rendesen működik a kemencebencén.

Egyébként csak legyél nyugodtan büszke a kemencédre, mert tényleg szépre sikerült.

Aki pedig az ajtódra írt kritikát még nem mutatta meg a saját kemencéjét, úgyhogy ennyire kell rá figyelemmel lenni!!!

 

Szerintem.

 

Könnyű úgy kritikusnak lenni, hogy a sajátját nem teszi közprédává, vagy nincs is neki csak szövegel?

 

Üdv.

 

Tu-Ja

Előzmény: DacaGaby (1094)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1094
Jut eszembe! Nemtudja valaki, hogy a kemencebence oldalon működő fórummal mi van? Nekem nem jelenik meg semmi ha bejelentkezek.
Nem gondoltam, hogy egy búbos kemence ilyen nagy szám! Pár nap alatt száznál többen nézegették a kemencebence oldalon a kemencémet. Köszönöm az érdeklődést, büszkeséggel tölt el!
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.10 0 0 1093
Szerintem nem pesszimisták a kemencetulajdonosok, csupán reálisan gondolkoznak. Hány évtizedes múltja lehet a hőálló habarcsnak? És hány évszádos multja van az agyagnak?
Előzmény: GyulaB. (1088)
Tu - Ja Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1092

Szevasz totpeti!

 

Melyik részére gondoltad felhasználni az agyagot?

 

Tu-Ja

Előzmény: totpeti (1080)
totpeti Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1091
Nem cementes cuccal, hanem TŰZÁLLÓ habarccsal, meg samottéglából! Ha tetszik ha nem , ez is jó! Müködik csak még nem szép!
Előzmény: Pirimidin76 (1087)
Tu - Ja Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1090

Szia krakkper!

 

Megnézted már a kemencebence.hu-t?

Ha igen és van időd regisztrájl oda is be és tedd fel a kemenceépítésed képeit te is.

Érdekes megoldás a tiéd és ott még ilyen nincs.

 

Üdv.

Tu-Ja

Tu - Ja Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1089

Gyerekek, szerintetek hova kell még ehhez a kemencéhez agyag????????

Én úgy látom, hogy szinte készen van.

Vakolni, ajtót rá aztán mehet bele a tűz!

 

Vagy nem jól látom?

 

Üdv.

Tu-Ja

Előzmény: GyulaB. (1088)
GyulaB. Creative Commons License 2008.01.09 0 0 1088
Nem kell pesszimistának lenni , lehet hogy hőálló kötőanyagot használt, agyag helyett.
Előzmény: Pirimidin76 (1087)
Pirimidin76 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 1087
??????????????????????????????

talán cementes cuccal építetted?????????????????????
Előzmény: totpeti (1085)
DacaGaby Creative Commons License 2008.01.08 0 0 1086
Úgylátom jó forgalmam lenne ha agyag értékesítéssel foglalkoznék! Szerencsés helyzetbe vagyok itt az Alföldön Hajdú-Biharba kb. 1,5m alatt nagyonjó agyagot lehet találni ezen a részen. Szivesen segítenék nektek, de többe kerülne a szállítási költség mint maga az agyag. Nekem kb. 1/4 m3 kellett a kemencémhez, én egy fazekas barátomtól kértem, ugyanis neki van egy hatalmas medencéje, ahol áztatja, keveri, szűri az agyagot, egy darab kavics sincs benne, igazi jó agyagpép.
Kitartás kemenceépítők, addig úgysem tudtok agyagot bányászni, mígy fagyos az idő, hacsak nem robbantjátok. :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!