Szerintetek ki szabad cserélni a kormányszervó csövezést tisztán gumicsőre? Nekem már orrán száján folyik úgyis, húzkodom a bilincseket, mégis. Amúgy is elég szar helyen megy nálam a cső. Milyen cső kéne hozzá? Mekkora a nyomás a szervó rendszerben?
Végre sikerült megoldani a füst kérdésemet.Volt két likas vákumcsövem ki lett cserélve +kitakarítottam a mágnesszelepet, azóta kellemesen füstölget és érezhetően jobb is:)
Metabond nem rossz, de csak az üzemanyag adaléka (megasel) ha nincsen kompód akkor használd a RESTORE. ez nőveli a kompót, ha nagyon halot a motrod akkór az se segít. Nekem volt 1kis csattógó hangja hidegen -PROLONG- azóta +szünt (alig hallani) amúgy OIL- XADO.HU nagyon joó és árban is ott van +mikro filteres szűrő.
Én militec-el jártam a benzinesemben, 180.000 km felett mentem vele, óra szerint 330.000-al adtam el. Meghibásodás nem volt, fogyasztáson durván hozott. Beleöntöttem a TDI-be is, de vagy már nem ugyanaz a cucc (régen ilyen szúrós szagú, nagyon kellemetlen irritáló lötty volt benne, most meg kicsit büdös, de nem vészes), vagy a TDI-re nincs hatással, mert semmiyen változást nem tapasztaltam. A leírása szerint ez nem tartalmaz klórozott parafinokat mint a többi surlódáscsökkentő pl metabond.
Metabondos ismerősöm 1 volt, aki felöntötte vele a cromáját (mindenhova tolt amit lehetett kenni: szervo, váltó, motor), és ebből a két utsó be is szart. Hogy volt-e ok okozati összefüggés nem tudom.
Írd be a google-ba, hogy militec.hu az angol oldalak még működnek, meg a magyar is cache-ben van itt-ott.
Nem feltétlen arra gondoltam hogy nem adok a te szavadra,csak ebben a topikban nem szoktál (sűrűn)hozzászólni és ismertelen ember azt mond amit akar...
Értem.Tehát gondolom ezekszerint az enyémre nem adsz.
Tapasztaltról irhatok,amikor fiatalabb voltam,és volt arra pézem hogy elverjem minden fiszfasz dologra,vettem ilyet.Beleöntöttem a kocsimba és semmit nem tapasztaltam.Se jót ,se rosszat.
Én tisztában vagyok vele van aki dicséri, van aki szidja, engem olyan ember véleménye érdekel akinek van gyakorlati tapasztalata is vele... És mondjuk adok is a szavára!
Nekem annyi a tapasztalásom, hogy versenyautóba (főleg turbós) teszünk olyan adalékot ami esetleges kenéshiányt némileg pótol. Ha versenyben hirtelen megállok (mondjuk egy árokban) akkor felújitást lehet vele megúszni.
Innen nem tudom.Ötleteimet leírtam...ennyi.Ha minden jó,de mégse jó,akkor valaminek csak baja van:-) kössétek már le újra a kipufogót a kat előtt,azt próbakör...lehet Skodatdi-nek van igaza.
Más az ellenállása a két gombának,de én se tudom,melyik kell bele.Külső ellenállással meg kéne hajtani a műszert,ha úgy jó,akkor nem annak van baja...aztán felírod,hogy milyen mutatott hőfokhoz milyen ellenállat érték tartozik,és olyan gombát keresel,ami azt tudja(megméred egy multival a bótban).
Csövek nincsenek felcserélve, vezérlés a helyén, minden élő adatot néztünkn VAG 1551, szal ott se lehet hiba. Szívósor kipucolva enni lehetne róla olyan tiszta. EGR ldugózva. Turbónál a kiput. lekötöttük de egy atomnyi koksz se volt. Jah és az autó 10-12 l eszik. De azt mondja meg valaki hogy akkor hova tünik a cucc? mert se fehér, se feket füst, se nyomaték nem lesz belőle meg a tank se lyuikas. A tegnap délután szenteltük a dolognak 4 en (2 szerelő 2 villanyász) mindenki TDI vel jár szóval nem ismeretlen a téma de má kezdünk tanácstalanok lenni.
hát attól függ mit értessz dúsító alatt? ha a TLA -t (az csak fordulatot emel), ha KSB -t az segíthet, mert az fordít a görgős tárcsán (előtöltést ad), és hidegen több előtöltés kell az égési késedelem miatt. de előfordulhat kompresszióbeli gond is.
mikor indítózik valaki te kézzel működtetsd azt a "dúsítót" és ha úgy jó akkor bizony szükség lesz rá!
az a gondom hogy hidegen 2-3 percig naon rossz az alapjárat (alacsony), azé gondoltam hogy be kellene kötni a dusítót. vagy vmi ötlet? hogy mi miatt lehet ez?