Tegnap fialt a nyulam 15db-ot! nem kamu! Pár ember azt mondja ne hadjak ennyit alatta más meg azt hogy hadjam őket.
Ki mit mond? mi lenne a helyes?
Tudom hogy ez nagyon sok de valamilyen szinten azoknak is igazuk van akik azt mondják hogy hadjam őket. Ha kiszedek belől biztos hogy a kicsit szedném, de mi a garancia rá hogy a nyagyobbak erősebbek..
Ez teljesen " dizájnosra " sikerűlt , gyárinak is elfogadnám ! :)
Mindenképpen praktikus bálázni , de akkor van igazán nagy jelentősége , hogyha jön az eső, még nincs teljesen megszáradva , és nem akarjuk hagyni megázni az anyagot . Ilyenkor kevés sót kell szórni közé , lehetőleg padlásra , vagy valamilyen szellős lelyre ritkásan elrakni , aztán majd , hogyha jön a jóidő kiszárad .
Szia! A madzag egyik végére hurkot kötsz, amikor meg akarod kötni, összenyomod a bálát, a hurkon átveszed a másik végét a madzagnak és kötsz rá egy csomót. Remélem érthető, ha nem akkor csinálok majd egy képet hogy hogyan kötöm a csomót.
Sziasztok! Képzeljétek, hogy jártam! Egy fakkban tartottam két nőstényt, viszonylag nagy helyen, kicsi koruk óta. Ahogy elérték a kort bepároztattam őket. Elhelyeztem két rekeszt külön sarokba ahová lefialhatnak. Tegnap-tegnap előtt ez meg is történt, csak egy fészekbe fialtak. Régen volt már ilyen eset nállam akkor gond nélkül felnevelték az anyák a kicsiket bár akkor durván két hetes volt az alom mikor összevegyültek. Nem tudom ez a helyzet mennyire veti vissza a fejlődésben a kicsiket? Szépek, nem ráncosak szóval táplálja a két anya őket. Volt már valakinél hasonló?
Az a helyzet, hogy ezeket mind megkapják.Már tavasztól ahogy lehet zöldet adni, azt kapnak, ha kézzel is kell tépni. Nincs nagy állományom s nem nagy megerőltetés az etetés. Meglátom, még egy esélyt adtam neki,ha nem sikerül kénytelen leszek levágni.
A haverom is csodálkozott akinek a bakját használom, ő jött valami dilló elmélettel, hogy a kecskéknél és a teheneknél is van egy ilyen betegség ami ellen oltás is van na de nekem nyulakon kivül nincs egyéb állatom, a fertőzés veszély abszolut ki van zárva.
Most készülök megvizsgálni az utoljára fedeztetett kali anyámat, került egy újzélandi vörös bak a faluba s gondoltam tesztelek egyet , nagyon kiváncsi vagyok a szineloszlásra :)
Nekem is, egyik szerencsétlenség a másik után...Nem elég, hogy az egyik anya nyulam rejtélyes körülmények közt elpusztul, a maradék 3-ból az egyik fial 10-et s erre fel nincsen teje...Fialás után 1 nappal lecsekkoltam a bandát, már csak 1 élt, szegény tátogott a csöcs után. (Az anya nyugodt, nem kézleharapós tipus)Hirtelen kézbekaptam az 1 élő kicsit, már eléggé ki volt hülve szegényke s odaraktam az anyja csöcséhez. Hát kinlódott szegényke na de nem jött semmi...Szerencsére előtte egy nappal fialt le egy másik anya nyulam 9-et s oda berittyentettem . Tegnap még élt, eiszen megmarad :)
Szia! Vagy méhlepény darab maradt benne vagy elpusztult egy kisnyúl és ilyen melegben akár 8-10 óra alatt is bebüdösödhet! Ezért kell rendszeresen ellenőrízni a fészkeket ! Fialás után pedig közvetlenül KÖTELEZŐ!
A frissen lefialt anya fészkében a kicsik melett volt egy rész ami berohadt.Kicsit megpiszkáltam és tele volt csontival(1-2 nappal előtte még teljesen tiszta volt a fészek). Kipakoltam az egész fészket,a tiszta szőrt a nyuszikkal félreraktam, kapott friss szénat rá vissza a tiszta szőr és a kicsik. Ez két napja volt. Ma reggel megint egy része nedves-fekete volt és volt benne vmi csonti szerü.
Ugyanezt kérdeztem én is tavaly ősszel . Az én bakom orrán már vastag heg volt . Aztán jobban figyeltem a nyulat és szrevettem , hogy egyszerre 5-6 szúnyog is bandázik a nyúl orrát , azaz véresre csípkedik aztán oda járnak piknikezni . Szóvalaz enyém nem mixó volt .