Keresés

Részletes keresés

Anzika Creative Commons License 2006.05.26 0 0 377
Eddig is elszabtam a heti trimmeléssel, mégsem vörösödött ki.
Előzmény: Gotika (376)
Gotika Creative Commons License 2006.05.26 0 0 376

Sziasztok!

Én nem értek hozzá, de hátha mégis egy kicsit.

Amit előttem írtak az mind tökéletes. De a vörösödés oka az is lehet, hogy a szőr kezd elhalni. A kérdésem az volna, hogy biztosan jól trimmelsz? Vagyis a szőrt  rendesen téped ki? A tövétől? Nem csak elvágod véletlenül a trimmelővel? Feltéve ha azzal csinálod és nem kézzel, mert akkor tárgytalan. Azért bátorkodtam erre gondolni, mert nekem a hetenkénti trimmelés gyanús. Ha jól ki van szedve a szőr, akkor onnan 1 hét múlva nem lehet kitépni. A puha kölyökszőrt amúgy is nehéz.

Szerintem is várj vele hónapokat amíg újból nekilátsz.

Előzmény: Anzika (375)
Anzika Creative Commons License 2006.05.26 0 0 375

Már nincs colim, meghalt.

A szőre most az utolsó másfél hét alatt vörösödött be, eddig olyan volt, mint a korom.

Elvileg nem szaporítótól vettem, hanem Hollandia egyik tenyészetéből vettem.

A táp, amivel etetem nem az olcsó tápok közé tartozik.

Előzmény: Törölt nick (371)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 374
Sziasztok!

Azért is kérdeztem meg a trimmelést a yorki ügyben mert én is furcsáltam, hiszen csináltam már yorkit de azt géppel nyírtuk...Mind1.

Amúgy meg már trimmeltem is szaklállas szőrű tacskót....nem vagyok olyan tapasztalatlan az ügyben.....
És gyorstalpaló ide vagy oda én már december óta oda járok és vizsga után fogok menni annak érdekében ,hogy minnél több fajtájú kuttyot kiprobáljak...:)

Cicoma Creative Commons License 2006.05.26 0 0 370

Szia Anzika! Üdv a topicon! Ilyen tapasztalatom nincs, úgyhogy sajnos nem tudok Neked segíteni, de biztos jönnek a trimmelés-szakértők, látom, Spillo már válaszolt is.

Emlékszem egy kis só-bors snacira, aki néha bevörösödött, még vicceltünk is, hogy só-bors-paprika lett, de nem tudom mitől volt. :(

Előzmény: Anzika (369)
Anzika Creative Commons License 2006.05.26 0 0 369

Nem volt eddig snacim, nincs viszonyítási alapom, nem tudom, milyen tapintású a  kölyök szőr. A hátán keményebb, az oldalán, hasán puhább, tömöttebb. A kutya fekete-ezüst. A lábain puha, fehér, nagy  szőr van, azt nem nagyon bántottam. A fekete részt néha trimmeltem, de nem olyan rövidre, mint a hátát. A kutyának nagy szőre lenne, ha nem lenne hozzányúlva.

Lakásban van a kutya, padlószőnyeges  (szerntem nem nejlon), sokat sétál fűvön, betonon egyaránt. Nem vitaminozom, Nowa Foods tápot eszik és hús (főtt) van belekverve.

A tulajdonos azt mondta, minden héten szabjam meg? Nagyon gyorsan nő a szőre. Mióta vörösödik, nem nyúltam hozzá és már ápolatlannak tűnik. Nem trimmeléskor lett vörös, hanem a rákövetkező napokban.

Pl. egy kiállításra járó kutyánál hogyan várják meg, míg beérik a szőr?

Nem szeretek kutyát fürdetni, mert ő sem szereti, ezért amióta nálam van egyszer fürdött, amikor elhoztam, ne legyen kennelszaga. Viszont naponta fésülöm, csomó elképzelhetetlen az én kutyámban. Minden kutyám állandóan rendben volt tartva.

A kutyámból egy kis túlzással még soha egy szál szőr nem hullott ki magától(snaciból).

Szerintem nálam is hiányzik az aljszőr.

Mire jó a trimmelő puder?

Előzmény: Törölt nick (367)
Anzika Creative Commons License 2006.05.26 0 0 366

Lenne egy kérdésem, talán itt nyíltabb emberek vannak.

Van egy 6 hónapos fekete-ezüst snacim.

Eddig nem is volt baj vele, most viszont foltokban bevörösödött a szőre. Egy masik topicban kérdeztem, miért, de csak annyi választ kaptam, hogy változtatni kell a kozmetikai módszereimen, mert bevörösödik az egész kutya. Nem volt soha schnauzerom elötte, ezért kérdéseim naivnak tünhetnek, de sajnos nem értek hozzá.

Nem azért vörösödik-e be, mert a kölyökszőrt váltja? Mert a válaszban arra is utaltak, hogy félévente nagy munka van a kutyával, tehát ez más snacikon is előfordul, nem egyedi az eset. Ebből gondoltam a szőrváltásra.

Ezekben a vörös foltokban a szőr a tövéig vörös, viszont kiszabni se lehet, mert nagyon stabilan kötődik a bőrhöz. Abszolút nem hullatja a szőrét, igaz eddig hetente trimmeltem.

Ilyen esetben milyen szőrhosszal kell kozmetikushoz vinni, mert most rövid a szőre. Mit kellene vele tennem, hogy az elszineződés megszünjön.

Cicoma Creative Commons License 2006.05.25 0 0 364

Anitánál tartottam már pár uszkáros előadást. :)

Szerintem, ha a kozmetikusnak van rá igénye, előbb-utóbb megtalálja azokat az embereket, akitől tanulhat. Ha megelégszik a tanfolyam anyagával, néhány kudarc után rádöbben, hogy mégsincs így jól. Minden gazda megtalálja az igényeinek megfelelő kozmetikust, főleg, ha nyitott szemmel jár, kicsit utánanéz a fajtának.

Előzmény: Törölt nick (363)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.25 0 0 362

Szerintem ez mindennel kb. így van. A papír megszerzése kell a hivataloknak, az igazi tudást évek alatt lehet összeszedni. Nem hiába, hogy "gyakorlat teszi a mestert". Ehhez a munkához ráadásul megszállottság is kell, mert szerintem ez nem is csak munka, hanem hivatás, életre szóló szerelem. :))

Előzmény: Törölt nick (361)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.25 0 0 360

Régi szép idők....

(A vizsga egyébként jó buli volt, kifejetetten élveztem. - na nem az EU és a gazdasági tételeket, de azt is megtanultam, nem akartam ennyi év után leégni.)

Előzmény: Törölt nick (359)
Gotika Creative Commons License 2006.05.24 0 0 358
  Nekem még szerencsém volt, mert kitűnő oktatóm volt, de a következő bandát már olyan tanította, aki velünk végzett. :((((((( Ez egy eledel, felszerelés és állatgyógyászati kis- és nagykerben volt.
Előzmény: Cicoma (357)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.24 0 0 357

Nee, ott nem csemegézni lehet hanem hányni. Bocs. Egyébként Netboard uszkár, a többi a Webmesterben van.

Érdekes mostanában a kozmetikus képzés. Én 20 éve kezdtem, akkor ez még nem volt szakma. Sokáig vállalkozásként csináltam, aztán amikor beteg lettem, megszüntettem. Most, hogy visszakapjam az engedélyt, le kellett vizsgáznom. Szerintem egyszerre vizsgáztunk Tinával, csak nem ismerjük egymást. Szóval én egy barátnőmnél készültem fel, (Spanita),  aki évek óta tanít, mindent belead, színvonalas iskolát csinált. Láttam viszont olyan vizsgázókat, akik még a tételeket sem kapták meg, nem is szerepeltek valami fényesen. Elgondolkodtató.

Előzmény: Gotika (356)
Gotika Creative Commons License 2006.05.24 0 0 356

Nem is Tinával van a baj, hanem azzal aki tanította, ill a yorki trimmelést említette. Felmerül a kérdés, hogy mi a fogalmuk a trimmelésről?

Melyik az a kiborító topik? Had csemegézzek!!

Előzmény: Cicoma (355)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.24 0 0 355

Szia, nem tűntem el, csak kiborultam egy kicsit egy másik fórum miatt. :((

A yorkival nincs félreértés, Tina még kezdő, azért segítünk neki. Most már ő is tudja, hogy a yorki nem trimmelős fajta. Biztos észre is vette volna, hogy nem trimmelős az a szőr. Hogy ki mondta neki? Mindegy, talán ő is olvas minket. Azért van ez a topic, hogy megbeszéljük a dolgokat, a kutyakozmetikus képzésben sok a hiányosság. Segítsünk egymásnak! Köszi.

Előzmény: Gotika (354)
Gotika Creative Commons License 2006.05.24 0 0 354

Szia! Már azt hittem eltűntél!

Valami nagy félreértés lehet vagy a yorki, vagy a trimmelés szintjén. Én megnézném azt a kozmetikust aki megtrimmel egy yorkit. Annak szerintem gőze nincs a trimmelésről. De az is biztos, hogy az áldozat szőréhez sem tudna többé nyúlni senki.

Előzmény: Cicoma (353)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.24 0 0 353

Én ha valamelyik fajta ápolását nem tudom biztosan, megpróbálom felvenni a kapcsolatot tenyésztőkkel, igaz sok ismerősöm van még tenyésztő koromból. Mostanában az internet is végtelen lehetőséget kínál, rengeteg honlapon lehet szemezgetni, van amelyiken ápolási tanácsokat is találtam. Ajánlom ezt a módszert mindenkinek, mert igazán hasznos információt csak a fajtát jól ismerő, gyakorlott tenyésztő tud adni, szerintem.

Yorki trimmelésről még nem hallottam, eredetileg fésülős fajta, de sokan nyírják, mert nem akarnak bajlódni a szőrével. Az Oster 5 fej szerintem jó a hátára, a westis fazonhoz.

Előzmény: Tina83 (352)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.24 0 0 352
Többen modnták, hogy szokták trimmelni is őket emiatt kérdeztem, de nekem is egyszerűbb nyírnom.

Előzmény: Gotika (351)
Gotika Creative Commons License 2006.05.23 0 0 351

Hello!

Ugye a yorki (nem jorky) trimmelést nem gondoltad komolyan? Mond, hogy csak vicc volt! A 10-es fej tökéletes nyári fazonnak ám én abban az esetben, ha nagyon ritka a kutyus szőre, először a 7F-es fejel esek neki és ha úgy látom, hogy nem lesz kopasz a kutya, csak akkor vágom le a kisebbel. Nehogy meglepetés érje a gazdit.

Egyébként ezt minden új ebnél érdemes megjátszani amíg nem ismered a kuncsaftot, nehogy ezért veszíts el valakit, mert vágni mindig lehet rövidebbre, de visszatenni a szőrt már....

Előzmény: Tina83 (347)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.23 0 0 350
Köszi!
Előzmény: Törölt nick (346)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 349

Oké köszi!

Jővőhéten nyírok 2 db yorkit mind2 -nek westis fazont kértek.

Én is a 2mm-esre gondoltam.....

Előzmény: Törölt nick (348)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.21 0 0 347

Sziasztok!

Lécci linkeljetek be nekem egy pár oldalt ahol nyírógépekkel foglalkozank árusítanak meg ilyenek.....

Előre is köszönöm!

És még vmi!

Ha Jorky-t kell nyírni amolyan Westis fazonba kéri a gazdája  akkor hányas fejjel érdemes nekiesni?

Vagy elöbb trimmeljem meg a hátán  a szőrt?

Ha vkinek van kedve beszélgeni ilyesmikról és van msn-je itt az enyém: tinat83@freemail.hu

Cicoma Creative Commons License 2006.05.20 0 0 344

Csak egy kicsiben. :))

A vendégek ajánlása a legjobb reklám, sétál az utcán a kutya, gyönyörű bundával, tuti hogy megkérdezi a másik gazdi, hogy ki nyírta. Ha jó a kapcsolat a vendéggel, szívesen és büszkén ajánlja a saját kozmetikusát másoknak is.

Előzmény: Gotika (343)
Gotika Creative Commons License 2006.05.19 0 0 343

Nem beszélve arról, hogy a legjobb reklám egy szépen kozmetikázott kutya! Biztosan megkérdezik a kutyások: Tessék mondani, olyan szép mindig a kutyája, ki nyírja?

Ha innen nézzük, a rövidszőrű kutyás kozmetikusok egy kis hátrányban vannak.

Tina83 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 342

Arra én is! :)

Bonnie is nyírás meg fürdetés után dobálja magát meg tök boldog....kérdés, hogy azért mert szép lett vagy mert végre túlvan rajta?....:o)

Előzmény: Cicoma (341)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.19 0 0 341

Ebben nagyon egyetértünk. Aki ismer, tudja, hogy nálam is mindig rendben vannak a kutyák. Ennyivel minimum tartozunk nekik, szerintem.

Megfigyeltem, hogy a kutyák, különösen az uszkár nagyon tudják, hogy szépek. Lehet hogy a kozmetika műveletétől nincsenek éppen feldobva, -bár sokan szeretik ezt is-, de utána egész másképp tartják magukat, mintha mutogatnák, hogy "ugye, milyen szép vagyok?" Élvezik a dícséretet. Ez pedig nagy öröm, kutyának és gazdinak is.

Tina, pár hét múlva ha majd kinyírod a pofikákat, nagyon kíváncsi leszek a színekre. :))

Előzmény: Tina83 (340)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 340

Köszi Cicoma!

Megpróbálom erősíteni a kivételek szabályát...bitos ismeritek:

" a villanyszerelőnél lógnak a kábelek...a vizszerelőnél folyik a csap..stb..."

......ha már kozemtikus vagyok legyen szép a kutyám nem?....:o)

Előzmény: Cicoma (339)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.18 0 0 339
De kis édes kutyakupac! És milyen szép ápolt a mama! Gratulálok!
Előzmény: Tina83 (338)
Tina83 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 338

Igen a Babák jól vannak ma nyílt ki a szemük!

Köszönöm a tanácsokat!

Megfogadom!

:)

Előzmény: Cicoma (337)
Cicoma Creative Commons License 2006.05.18 0 0 337

Milyen kis helyes!

Mire ideértem, Xavano már mindent elmondott, köszi Xavano!!

Tina, a babucik jól vannak?

Előzmény: Tina83 (333)
Xavano_89 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 336

Igen, előbb be kell gumizni, de kizárólag a szőrt. Utána tekered rá a nylont. De van kimondott fültekerő is, ami öntapadós, de azért a végén azt is körbe kell gumizni.

A legutolsó képen látható, hogy a tekerés fölött átnyomják a fésű fogait. Azzal ellenőrzik le, hogy biztos nincs a fül bőre is közé fogva. Ha véletlenül elkötöd a kutya fülét, egy idő után elsorvad az elkötött rész és leesik.

Ahogy elnéztem a kutyád képét, neki még elég lenne a sima gumizás, tekerés nélkül. Egy gumi közvetlen a fülvég után, és 2-3 cm-rel lejjebb még egy. Aztán ha hosszabb lesz a ször, jöhet a tekerés. :)

Előzmény: Tina83 (335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!