Keresés

Részletes keresés

quad Creative Commons License 2016.04.08 0 0 1005

Ez már valóban az EU-s fináncok ügye.

Észtek felé rég nem jártam, de a letteknék volt olyan, hogy külön, írásba kellett nyilatkozni, hogy mennyi szesz van nálam.

 

Egyébként aki járt 20-25 éve Hegyeshalmon keresztül, annak nem lesz meglepetés, kb ugyanilyenre lehet számítani.

Előzmény: giornalista (1004)
giornalista Creative Commons License 2016.04.08 0 0 1004

vámolással kapcsolatban, kifelé nézik, hogy miket viszek? busszal utazok ugyebár, hoznék haza egy kis vodkát, de az az 1 liter, ami vámmentes, elég kevésnek tűnik elsőre. foglalkoznak vele, ha 3 liter van nálam (nézik, és szólnak-e), vagy csak a csempészeket szűrik ki? (ez nyilván az EU-s határon múlik, persze)

Előzmény: quad (1003)
quad Creative Commons License 2016.04.08 0 0 1003

Ha gépkocsival lépsz be, akár egy napra is, akkor azt vámelőjegyzésbe kell venni.

 

A vámelőjegyzés kezdeményezésére ugyanaz a vámáru nyilatkozat szolgál, amit akkor is célszerű kitölteni, ha nagyobb értékű eszköz, pl számítógép, kamera stb, illetve nagyobb mennyiségű kézpénz van nálad.

 

A behozatalhoz önmagában nem kellene bejelentni a normális mennyiségű (pontos összeg most nem ugrik be)  kézpénzt, de senki sem vihet ki  több kézpénzt, mint amennyit behozott. 

Előzmény: Törölt nick (1002)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.07 -1 0 1002

Ha én kocsival megyek pl. két hétre akkor is kell ez a nyilatkozat?

Előzmény: quad (1001)
quad Creative Commons License 2016.04.07 0 0 1001

Most nézem, hogy ezt a vámelőjegyzést még nem is részleteztem itt a fórumon:

 

Az Oroszországba (pontosabban a Belorus-kazah-orosz stb vámunióba) belépő gépkocsikat vámelőjegyzésbe kell venni, amit alaphelyzetben két hétre szoktak megadni, akinek valamilyen okból hosszabbidő kell, ezt akkor kel jelezni, és max 3 hónapra adják.

 

Én csak egyszer, akkor ia a belorusz határon csináltam ilyet, ott kb fél óráig tartott, valamit le kellett másoltatni, de azt ott egy iroda fillérekért lemásolta. Ha valaki saját maga nem tudja kitölteni a dokumentumokat, a belorusz határon ez az egy iroda vállalta azt is, jó pénzért, de nekem emiatt már  nem kellett hozzájuk fordulnom.

 

Viszont ami kellemetlen a vámelőjegyzés kapcsán: Oroszországban (valószínűleg a vámszövetség egész területén) csak az vezetheti az autót, aki behozta, még családtagnak, vagy a tulajdonosnak sem lehet, ha nem ő vámkezelte. Ennek megsértéséért akár el is kobozhatják a gépkocsit! Sajnos több személyt nem lehet beírni a vámelőjegyzésbe.

quad Creative Commons License 2016.04.07 0 0 1000

Baromi egyszerű: Oroszországban mindenképen vámelőjegyzésbe kell venni a behozott gépkocsikat - még egy napos útnál is. Ráadásul maximum egy évig lehet csak külföldi rendszámmal közlekedni és azt még családtag sem vezetheti, ezért egyszerűbb a vámkezelés és az orosz rendszám.

 

Előzmény: Törölt nick (998)
quad Creative Commons License 2016.04.07 0 0 999

Én tavaly Belorusszia felé mentem haza, arra ugyan 200 km-rel hosszabb az út, de két órával gyorsabban megtehető, mint Lettországon keresztül. Igaz, Belorussziába vízum kell a magyaroknak. (nekem van), illetve a külföldi járművek útdijat is fizetnek. 

 

Sajnos az idén egyéb gond is van(lehet?). Egy új orosz jogszabály szerint a külföldiek - egyes források szerint személyek, más források szerint a gépjárművek, harmadig forrás szerint csak a kamionok - csak a Minszk-Moszkva úton lévő határátkelőnél léphetik át az orosz-belorusz határt. Sajnos ez idáig nem sikerült hitelt érdemlően tisztáznom, hogy ez a szabály valójában kikre, mikre vonatkozik. Így egyelőre ez az útvonal egyelőre kiesik.

 

A Lettországon keresztüli úton 6 évvel ezelőt jártam, így ott sokminden változhatott. Annak idején mindig a lengyel-litván határnál, Augustowban északáztunk, így 2x13 óra tiszta vezetésre volt szükség. (nem számolva a megállókat) Az utóbbi dőben a lengyelek megszigoríttták a sebességellenőrzést, ezért jobban kell figyelni, és valószínűleg az út is tovább tart.

Ami gondot okozhat az orosz oldalon, hogy a kitett táblák szerint a határtól majdnem Pszkovig fizetős az út. Igaz akkor nem volt világos, hogy kinek és hol kell fizetni, ezért én nem is fizettem, de nem volt gond belőle. Azt megjegyezném, hogy akkor eléggé ocska volt az út minősége, ezért nem nagyon értettem, miért kellene fizetni.

 

Mivel a Belorusszián keresztűli út is Pszkov mellett megy el, ezért tavaly láttam, hogy a fizetős út tábla a lett határ felé most is kint van.

 

Maga a Pszkov-Szentpétervár út az elmúlt 5 év alatt sokal jobb minőségű lett, a legtöbb várost kikerüli, de ennek ellenére nagyon sok baleset (köztük sok halálos) van rajta.

 

Az út alapvetően kétszer egy sávos, de úgy emlékszem - bár lehet, hogy keverem a moszkvai úttal -  hogy itt is vannak "három sávos" útszakaszok, ami azt jelenti, hogy kb 5 km hosszan az egyik irányba kettő, a másikba pedig egy sáv van és ezek a szakaszok váltakoznak. Az "egysávos" részt záróvonallal van lezárva, így az itt haladó nem mehet ki a középső sávba. Ez elvben nagyon jó ötlet, mert a kétsávos oldalon tudsz előzni, de a gyakorlat ennél rosszabb, ugyanis a sávszám változást jelző táblák gyakran eltünnek, az útjelek pedig tavaszra lekopnak, így gyakran nem tudni, hogy ki mehet a középső sávban. Na ebből vannak a nagy csattanások.

 

Elvben nem feltétlen kell nemzetközi jogsi, "elegendő" a jogosítvány hiteles fordítása is. Viszont a hiteles fordítás jóval többe kerül mint a nemzetközi jogsi, ezért mégis ez utóbbit javaslom.

 

Ha a Cascoról sikerül valami konkrétumot megtudnod, akkor majd tedd közzé légyszi.

 

 

 

 

 

Előzmény: sört (997)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.07 -1 0 998

Hogyan orosz rendszámút? (Ha publik)

Előzmény: quad (995)
sört Creative Commons License 2016.04.06 0 0 997

Azt hallottam,hogy egy útra is lehet casco biztositást kötni a kocsira,amig kint leszünk.

Amikor kocsival tetted meg az utat Peströl,merre mentél? Mi Lettországnál lépünk be az országba és Pskov felöl közelitünk Szentpétervár felé.Arra biztonságos?

Vhol azt olvastam,hogy nem kell Oroszországba nemzetközi jogsi,de vhol pedig irja,hogy kell.Vagy elég lefordittatni a jogsit?

Mi az igazság?

Előzmény: quad (996)
quad Creative Commons License 2016.04.06 0 1 996

Egyébként az oroszországi autózásban nem a rendszám a fő probléma. Jó, vannak bizonyos veszedelme aelyek első sorban a külföldi rendszámú autókat, illetve azok vezetőit fenyegetik, de az igazi probléma a helyi közlekedési morál. Valószínű mindenki látott már oroszországi fedélzeti kamerás felvételeket - amivel mellesleg tele van az internet. Most képzeljétek el, ha ti vezetnétek a legtöbbször vétlen, mégis póruljáró kocsit.

 

Vannak olyan mindennapos vészhelyzetek amelyek ugyan egy kis tapasztalattal kivédhetők, de ezt a a tapasztalatot meg kell szerezni. Pl teljesen biztos, hogy ha mész a belső sávban és megy előtted úton a szélső sávban egy autó, és a szélső sávban megjelenik valamilyen akadáy, akkor a szélső sávban haladó körülnézés, irányjelzés nélkül kerüli ki az akadályt, nem törődve azzal, hogy te ki tudod e kerülni,vagy tudsz-e fékezni.

 

Gondolom senki sem akarja a VB-re szánt idejét rendőrségi ügyinézéssel tölteni. Kezdve azzal, hogy a legkisebb balesetnél is meg kell várni a rendőrt, ami legalább egy óra. De hallottam olyat is, hogy a kiérkező rendőr csak szemre ellenőrizte a baleset körülményeit, majd a résztvevőket a legközelebbi (kb 30 km!) rendőrségi ellenőrző pontra küldte a jegyzőkönyv felvételére, ahol a delikvensek még több órát várnak.

 

Az már csak hab a tortán, hogy a becslések szerint az oroszországi kocsik 10%-nak nincs érvényes kötelezője. (balesetnél a vezető egyszerűen elfut - ez komoly!) Ilyen esetben gyakorlatilag lehetetlen a károk megtéríttetése a vétkessel.

 

A Cascót pedig -tudomásom szerint - a magyar biztosítók nem terjesztik ki Oroszországra. (De ha esetleg valaki tud ilyet, az szóljon, én is megköszönném)

quad Creative Commons License 2016.04.05 0 0 995

Mikor, hogy. Szentpéterváron alapvetően orosz rendszámmal, de Moszkvában jártam pár hónapig magyar rendszámmal is. Ráadásul már töbször megtettem a Szentpétervár Budapest, illetve a Moszkva Budapest utat is.

Előzmény: sört (994)
sört Creative Commons License 2016.04.05 0 0 994

De gondolom nem külföldi rendszámu kocsival?

Előzmény: sört (992)
quad Creative Commons License 2016.04.05 0 1 993

Ma is mentem egy kört a városban. :-)

Előzmény: sört (992)
sört Creative Commons License 2016.04.04 0 0 992

Sziasztok!

Nincs olyan ember itt,aki kocsival járt már Szentpéterváron? Vagy Oroszországban?

quad Creative Commons License 2016.03.31 0 0 991

Nem jobb lenne a moszkvai topicban megkérdezni? (Igaz, az egy kissé kihalt)

Előzmény: indexforum1119 (990)
indexforum1119 Creative Commons License 2016.03.30 0 0 990

Üdv.

 

Nincsen valakinek tapasztalata az alábbi oldallal kapcsolatban?

Vízumhoz szükséges papírok miatt és a szállodafoglalás miatt kellene.

 

http://www.moscow-hotels.net/

 

Köszi

giornalista Creative Commons License 2016.03.16 0 0 989

Köszönöm, megfontolom! 

Előzmény: peliatan (986)
giornalista Creative Commons License 2016.03.16 0 1 988

Igen, a Lux Express akciozott. 5-5-5 euro volt egymás után Varsó, Riga illetve Tallinn, onnan pedig még 3 euró Szentpétervár, és ugyanígy vissza. Nem lehetett kihagyni! 

Előzmény: sört (987)
sört Creative Commons License 2016.03.16 0 1 987

Jól olvastam,hogy Magyarországról busszal 36 euró?

Előzmény: giornalista (985)
peliatan Creative Commons License 2016.03.16 0 0 986

Szia!

Ha rám hallgatsz nem cseréled el, ez nagyon jó helyen van. A  város közlekedése nagyon jó, de a megállók kilométerekre vannak egymástól, nem úgy mint itt Bp-n. Az első metróvonalat meg kell nézni, gyönyörű állomásaik vannak.

Előzmény: giornalista (985)
giornalista Creative Commons License 2016.03.16 0 0 985

értem, köszönöm.

 

lennének még kérdéseim, visszaolvasni csak holnap lesz időm a topikot.

 

szállást tudnátok javasolni esetleg? most egy icipici hotelt foglaltam le (The Library a neve), 40 ezer lenne 3 éjszaka, az előnye, hogy nagyon-nagyon jó helyen van, sétatávolságra minden.

 

aztán arra jutottam, hogy annyira olcsó a tömegközlekedés, hogy talán megérné egy kicsit olcsóbb, külsőbb szállást választanom és metrózni a városba. van esetleg jó tippetek, javaslatotok? három éjszakára 30-40 ezer között szánnék rá.

Előzmény: quad (983)
quad Creative Commons License 2016.03.16 0 0 984

Busz, villamos 30 rubel, metro 35.

Reptéri taxi a városközponba 800- 900 rubel, de vigyázat, vannak hiénák, akik ennek a tizszeresét kérik. 

Vonat árakat meg lehet találni a vasút honlapján. 

Előzmény: kisloszos (980)
quad Creative Commons License 2016.03.16 0 0 983

A voucherről nincsenek ismereteim, de pl a meghívólevélhez valóban szükséges az útlevélmásolat leadása a migrációs hivatalba.

Előzmény: giornalista (982)
giornalista Creative Commons License 2016.03.16 0 0 982

sziasztok!

augusztus végén utazok Szentpétervárra (busszal, remek lesz, igaz, 36 euróért oda-vissza bevállaltam).

 

a bookingon foglaltam szállást, a hotel 800 rubelért lenne hajlandó vouchert küldeni, ami részemről teljesen oké (főleg, hogy elég majd a helyszínen kifizetni).

 

egyvalami szúrt szemet: szeretnék, ha beszkennelném nekik az útlevelemet.

 

egyrészt, végül is miért ne, hiszen a becsekkolásnál úgyis odaadom nekik, és azt csinálnak vele, amit akarnak. mégis, rossz érzés van bennem ezzel kapcsolatban, ez egy váratlan és számorma szokatlan kérés. 

 

mik a tapasztalataitok, általános ez, hogy elkérik az útlevél másolatát? 

 

köszönöm!

peliatan Creative Commons License 2016.03.02 0 0 981

Nem emlékszem. Metróval és a helyi busszal mentünk. A busz állomásnál ott vannak a túristákat szállító "magán vállalkozók", tízszeres viteldíjért szállítanak ugyan oda. A szálláson biztos meg tudják mondani. Nézd meg a googlen.

Előzmény: kisloszos (980)
kisloszos Creative Commons License 2016.03.02 0 0 980

Köszönöm!

 

Abban tudnál még segíteni, hogy a közlekedés milyen árban van? (vonat, metro, busz)

Előzmény: peliatan (979)
peliatan Creative Commons License 2016.03.01 0 0 979

Több is van!  Nálam: Carszkoje szelo és  Peterhof viszi a pálmát. Google!

Előzmény: kisloszos (978)
kisloszos Creative Commons License 2016.03.01 0 0 978

Abban tudna valaki segíteni, hogy a környéken van olyan hely ahova érdemes elmenni 1 napos kirándulásra, valamilyen szép kilátással vagy magaslattal, ahonnan rá lehet látni a városra?

Mandula_13 Creative Commons License 2016.02.23 0 0 977

Tudna esetleg valaki szentpéterváron magyar nyerlű idegenvezetőt ajánlani?

 

EFVK2 Creative Commons License 2016.02.07 0 0 976

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!