Keresés

Részletes keresés

Becses Bryganti Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2138

Ez így volt 2002-ig, azóta közös erővel Ukrajnához zárkóztatják le.

Előzmény: Bérarányos (2134)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2137

Lengyel szélhibbantak is álmodoznak a facebookon...

Antisystem Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2136

Ebben tökéletesen igazad van, ugye ez megtörtént az említett Iliescu esetében is, és pont mi - már a romániai magyar kisebbség - szívtuk meg, főleg eleinte... szóval ja, ez a dolog hátránya, hogy ilyenkor elkerülhetetlen, hogy sovén szélsőségesek ne keveredjenek a hangadók közé...

Ez esetben szerintem ennek azért nem lett volna akkora rizikója, mert különböző meggondolásokból, de mindkét oldalra keverednek, ugye a demonstrálók között már ott voltak. Így meg bajos belőle a nemzetiségi kérdést láttatni...

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (2131)
Mostmár Elég Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2135

Ja, van hivatalos berkutos egyenruha?

 

:)

Előzmény: Zoxo Whitney (2129)
Bérarányos Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2134

Ezért olyan megnyugtató, hogy a szovjet megszállás megszűnte után a magyar miniszterelnök is a történelmi múltunk tanulságaiból, de a bölcs előrelátásával is az országot a fejlett Nyugathoz zárkóztatja föl.

 

Vagy lemaradtam valamiről ?

Előzmény: Törölt nick (2126)
perkelto Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2133

Az események megítélésében a kárpátaljai magyarok megosztottak, bár ezt nem minden vezető ismeri el. Gajdos István például, aki négy kérpátaljai képviselőtársával együtt kilépett a parlament kormánypárti frakciójából és magából a Régiók Pártjából is – Kulin szerint még néhány nappal lemondása előtt is azt nyilatkozta, hogy a magyarok egységesen Janukovicsot támogatják (Gajdos egyébként az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség – UMDSZ – elnöke).

 

Sőt, a parlament egyetlen magyar képviselője a PR-ben szintén megszavazta a január 16-i tüntetésellenes törvényeket, amelyek miatt újabb hulláma indult a tiltakozásoknak.

 

A másik kárpátaljai magyar párt, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) vezetője óvatosan fogalmazott. Kovács Miklós KMKSZ-elnök az Indexnek hangsúlyozta: a magyaroknak nem kell elkötelezniük magukat egyik párt mellett sem, a magyarságnak nincs ott a helye a barikádokon.

 

Szerinte bár mindenki a kjevi eseményekről beszél, a kárpátaljai átlagember mindennapjait egyelőre nem befolyásolja a „kvázi forradalom”. A KMKSZ feladata, hogy úgy pozicionálja magát, hogy a magyar közösség minél kevésbé legyen veszélyeztetve. Hozzátette: „Gajdos István lelépett a süllyedő hajóról, mi rajta sem voltunk” – arra utalva, hogy a KMKSZ mindig Janukovics pártjának ellenfele volt.

perkelto Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2132

Közben azonosították a tüntetők ellen bevetett orvlövészek vezetőjét és egyes tagjait: krími orosz nemzetiségű belügyi katonákról van szó, akiket angol mesterlövész puskákkal szereltek fel.

 

 

 

Janukovics repülőgépen Harkivba (Harkov) menekült, ott próbál szervezkedni, lehet, hogy megpróbálja Kelet-Ukrajna és a Krími Autonóm Köztársaság elszakítását.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2131

Üdv Anti! :)

 

Logikus amit irsz, igaz is lehet. Viszont a megoldásod árnyoldala az, hogy ez könnyen átcsúszhat klasszikus nemzetiségi alapon szerveződő polárháborúba, és abból akár évtizedes adok-kapok is lehet. Azt hiszem ez a legrosszabb ami történhet.

 

 

Előzmény: Antisystem (2123)
perkelto Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2130

Ez egy orosz újságból származik?

Előzmény: Zoxo Whitney (2129)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2129

Figyelem! Ukrajna - ez provokáció!
EZ NEM A BERKUT! A "Jobb szektor" harcosai lőnek a sajátjaikra a foglyul ejtett berkutosok egyenruhájában, hogy legyen miért hibáztatna a hatalmon lévőket! A kezükben lévő AKCM gépkarabélyt típust már rég nem használják a belügyisek, de ilyeneket szereztek a kirabolt Nyugat Ukrajnai raktárakból. A sárga karszalag megkülönböztető jelzés, nincs más ismertető jel, és utcai cipőben vannak ellenben a Berkut bakancsaival.

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2128

Nem fért a fejembe, hogy képzeli/te bárki is, hogy ezek után Janukovicsot nem akarja a tömeg felelősségre vonni és majd csak úgy engedik tovább menni a mindennapokat, mintha semmi nem történt volna, nem indított volna vadászatot a tüntetőkre. 

Nonszensz volt az elképzelés, az EU részéről is.

A folyamatnak ez az egy logikus, egyértelmű és érthető végkifejlete lehet, ezért érthetetlen az egész hozzáállás.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2124)
Mostmár Elég Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2125

Harkivban van

Antisystem Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2123

"Tkp. az történik, amit a tüntetők akarnak. Janukovics jelenleg politikai, később fizikai hullává avanzsál, Putyin paktuma érvényét veszti, a hatalom a nemzet kezébe kerül vissza."

- ej, kedves topictárs, hajnalban max 1 kis kupicával...:)

 

Mellesleg egyben szerintem tényleg eltaktikázta magát Janukovics... Ha olvasott volna Indexet a zavargásban részt vevők összetételéről, meg olvasta volna az Antisystem-összeset, akkor rájön, hogy ez nem másról szól, mint a "progresszív értelmiség" (a "bezzeg nyugaton az ÉÉÉÉÉÉN poziciómban"-zacc, Istenem, de rühelltem őket már a 80-as években is) belázadásáról, akik féltik a karrier-lehetőségeiket... mert ha erre rájön, akkor talán arra is rájön, hogy itt nem a belbiztonságért kell visítani meg lövöldözni, hanem Iliescu anno receptjéhez célszerű visszanyúlni, és rendezni kell  egy ellendemonstrációt... (ld 9 darab Zsil-völgyi bányászjárás), ami helyre teszi a dolgokat úgy, hogy a kormányzat keze hótiszta marad.

 

Na mindegy, ezt eltoxta, aminek lesz 2 következménye már középtávon is, az egyik, hogy az egyszeri ukrán cselovek mindenképp rosszabbul fog járni aka "reformok", a másik, hogy a "nagyhatalmak" szépen a saját érdekeik mentén szét fogják privizni Ukrajna gazdaságát - és lesz a miénkhez hasonló sorsuk. Hacsak addig ki nem találnak valamit... jön az ukrán-Bokros banyek, és a mai tüntetők 2/3-a is ott fog sírni, ahol senki se látja... és mellesleg az idő megint igazolja Marx tézisét, hogy a Nyugat a menetrendszerűen fellépő válságait expanzióval igyekszik kezelni...

 

Na, kb ennyi.

 

ÜdV

 

 

Előzmény: Törölt nick (2116)
nock edli Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2120

Már melyik nemzetre gondolsz?

Előzmény: Törölt nick (2116)
perkelto Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2118

Nem az egy főre jutó GDP-ről van szó.

Előzmény: Törölt nick (2114)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2116

(már ha bárkinek is kétsége lenne abban, hogy ami történt, arra Putyin is az áldását adta - voltaképp az történt, hogy mivel az ukránok nem tudtak belül mit kezdeni a helyzettel, a kvázi-nagyok döntöttek helyettük... ahogy ez napok óta várható volt, és azzal, hogy a demonstráció vezetői elismerték a saját tehetetlenségüket, egyenesen nyilvánvalóvá is vált... tkp az történt, amiben a Putyin meg a Merkelék megegyeztek, ennyi.) 

 

Hát nem. 

Tkp. az történik, amit a tüntetők akarnak. Janukovics jelenleg politikai, később fizikai hullává avanzsál, Putyin paktuma érvényét veszti, a hatalom a nemzet kezébe kerül vissza.

 

 

Előzmény: Antisystem (2113)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2114

Ukrajna viszont csak az 54. helyen áll, Csehország és Kuvait után, de Magyarországot (58. hely) megelőzi. 

 

Hát azt nehezen. 

A magyar GDP ugyanis erős 4-szerese az ukránénak. 

 

Előzmény: perkelto (1899)
Antisystem Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2113

Vannak itt érdekes hírek:

 

Putyin követét méltatja a lengyel külügyminiszter
febr. 21. 21:03

Vlagyimir Lukin, a Kijevbe küldött orosz emberi jogi ombudsman építő szerepet játszott a megállapodás elérésében, többször is hatékonyan segítette a tárgyalásokat, méltatta Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter. (BBC)

(már ha bárkinek is kétsége lenne abban, hogy ami történt, arra Putyin is az áldását adta - voltaképp az történt, hogy mivel az ukránok nem tudtak belül mit kezdeni a helyzettel, a kvázi-nagyok döntöttek helyettük... ahogy ez napok óta várható volt, és azzal, hogy a demonstráció vezetői elismerték a saját tehetetlenségüket, egyenesen nyilvánvalóvá is vált... tkp az történt, amiben a Putyin meg a Merkelék megegyeztek, ennyi.)

 

ÜdV

Előzmény: Törölt nick (2110)
Antisystem Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2112

Nézd, a honi diplomáciai reakciókhoz meg média-viszhanghoz nem sok köze lehet Putyin elvárásainak, mindent félretéve. Inkább arról a honi virtusról szól a fejünk felett elrepülő seggekkel kapcsolatban, amiről már Hofi is megemlékezett. Természetesen szigorúan ugyanez igaz a túloldali, a nyugati relációra is... a repülő segg iránya nem befolyásolja a cselekvések lényegét.

 

ÜdV

Előzmény: voks02 (2109)
Antisystem Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2111

A lényeginek tartott kérdésedre sajnos nem áll módomban válaszolni, ezzel a klánnal akkor foglalkoztam, amikor ők voltak hatalmon, az meg jópár éve volt, és hát tény, hogy elég jó a memóriám, de arra sajnos nem emlékszem, hogy évekkel ezelőtt mit hol olvastam. Már abban a vonatkozásban, hogy mit csinált vag ynem csinált a Timosenko-házaspár anno a Komszomolban. Hogy mit csináltak a gengszetváltás után, azt meg bárhol megtalálod, része a hivatalos életrajzuknak... el addig, hogy az utóbbi időben a férj a cseheknél dekkolt politikai menekültként, és onnan kavart és lázított, a lányuk háta mögül...

 

ÜdV

Előzmény: voks02 (2100)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2110

Az EU függésben van az orosz nyersanyagtól, katonailag fenyegetni nem tudja, és erősebb érdekek fűzik a Putyinnal való jó viszonyhoz mint az ukrán nép lelki békéjéhez. És ez most elég hivatalos lett.

Ezt a helyzetet tizenpáran a huszonból azzal fedezték politikailag, hogy ejnyebejnyéztek, hát számomra ez semmi.. Magyar belpolitikailag lehet ez egy sovánka csont, azt elismerem.

Előzmény: voks02 (2109)
voks02 Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2109

Akár nagy dicsőség, akár nem, vannak ilyesmi diplomáciai szokások. Nem szokás üdvözlő vackokat küldeni Iránba, cserébe szokás ilyesmiken barátainkkal együtt szörnyülködni. Nem azt mondom, hogy a kremlinológia csúcsa kell ennek a kielemzéséhez, csak hogy igen gyorsan lecsapódik újsütetű barátaink kiszolgálása. És még azt sem gondolom, hogy az oroszok ezt elvárták volna. Sokkal inkább csak az van benne, hogy ennyire képesek, akik ezt csinálják nálunk. Hogy az MTI leadja az ukrán hivatalos álláspontot (és csak azt, és nem is szól, hogy ezt ők mondták, hanem simán beolvassa tényként), mert valamelyik csinovnyik előre összecsinálja magát, hogy mit mond majd most a főnök, ha ők így és nem úgy. Nem annyira a rosszindulat van itt terítéken, hanem a kisszerű dilettantizmus.

Előzmény: Törölt nick (2108)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2108

Egy bankszámlát nem birtak befagyasztani az erkölcsrendészek. Kimentek szólni, hogy mindenki mejen haza vagy szétlesznek lőve. A többi púder, nem nagy dicsőség nyomni.

Előzmény: voks02 (2107)
voks02 Creative Commons License 2014.02.22 0 0 2107

Miközben mintegy pluszként erős a függés az orosz nyersanyagtól. Ezért is vicces Orbán nem kiállását fikázni... olyan szemforgatós.

 

A csudát. Egészen a közelmúltig, amíg ki nem derült, hogy ennyire elköteleztük magunkat az oroszoknak, teljesen természetes lett volna, hogy valami diplomáciai izét mondunk mi is, mint tucatnyi mások, hogy ejnye-ejnye, aggodalommal tölt el minket, ha egy országban a rendőrség céllövöldét játszik az emberekkel. Hogy most ennyit nem tudtak kipréselni magukból, az világosan mutatja, hogy nem annyiba kerül Paks, amennyiről a számok szólnak. Nincs ebben semmi szemforgatás, csak egyszerűen ide jutottunk.

Előzmény: Törölt nick (2102)
csillagporminta Creative Commons License 2014.02.21 0 0 2106

(?? ez hogy jön ide? amúgy ezek a hitelek virtuálisak, ezeket soha senki nem fogja visszafizetni :)

 

-p

Előzmény: Ellenörző Kód (2105)
Ellenörző Kód Creative Commons License 2014.02.21 0 0 2105

Akkor nem volt sírás-rívás, amikor Gyurcsányék 20 milliárd dollárral adósították el az országot máig is kevéssé ismert feltételek mellett a világ uzsorásainak - IMF.

 

Az teljesen rendjén való volt, hogy kiszolgáltatták Mo-ot a nemzetközi pénzügyi héjáknak - ráadásul ugy, hogy a neheze, és a visszafizetés terhe a következő kormányt terhelte, olyan szituban, amikor boritékolva volt hogy nem a kommerek nyernek.

 

Az teljesen rendjén volt, nem?

Előzmény: csillagporminta (2104)
csillagporminta Creative Commons License 2014.02.21 0 0 2104

A kijevi helyzet tragikus... de a paksi/keleti vonallal kombináltan emiatt fellépő itthoni helyzet sem semmi: a szabadság elvesztésének tragédiája. Nem várt gyorsasággal érkezett egy olyan helyzet, amikor mind cselekvésben, de kormány/médiaoldali gondolkodásban is brutálisan megnyilvánul az új elkötelezettség ára... 

 

mekkora szégyen..:( V.Klaus is érvelhet bárhogy, szvsz akár helyesen is, de legalább szabadon teheti..

Ellenörző Kód Creative Commons License 2014.02.21 0 0 2103

Ugyanazon "liberális " megmondóemberek, akik "őrültségnek", stb nevezik a fel sem vetődött ! magyar igényt, a leghatározottabban leterroristáznak mindenkit, aki az izraeli megszállás, vagy terlületrablás ellen lép fel.

 

Ki érti ezt?

 

:)

 

Előzmény: február32 (2101)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.21 0 0 2102

Ha van egy ilyen forgatókönyv akkor feltétele az, hogy katonailag is meglegyen a képesség azon terület biztositására, nem csak politikailag. Ilyen Európának nincs, sőt senkinek sincs az oroszokkal szemben.

Miközben mintegy pluszként erős a függés az orosz nyersanyagtól. Ezért is vicces Orbán nem kiállását fikázni... olyan szemforgatós.

 

Nem hiszem, hogy az EU szándékosan ezt a helyzetet provokálta, szándékán túl viszont igen.

Az is Kbiztos, hogy másoknak más érdekeik vannak mind orosz-európai mind orosz-ukrán viszonyban, miközben minden valószinűség szerint annyi szemétség mehet abban az országban, hogy a polgárainak is jogosan van ki a töke. (még a lenin szobrok is álltak, na gondolhatod honnan van az új elit, az ő hordozott kultúrájával.)

Előzmény: február32 (2098)
február32 Creative Commons License 2014.02.21 0 0 2101

- tessék bátran nézni Izrael illegális telepbővítéseit ! -

 

Jaja, ami már egy régen tervezettnek a most folyó következménye.

Előzmény: Ellenörző Kód (2097)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!