Keresés

Részletes keresés

''Energy'' Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44948

köszi :)

Előzmény: Gyurco78 (44946)
netinfo Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44947

Kedves KömKel!

Nagyon köszönöm. Olvasgattam a további hozzászólásokat a témával kapcsolatban. Szeretném elkérni, ha van rá mód a generálkivitelező kapcsolat elérhetőségét, ki tudja, kiket és milyen áron fogunk találni..Abszolút hozzá nem értőek vagyunk a témához,már korábban volt egy lakásfelújításunk, de minket is átvertek már sajnos, ami jóval utólag derült ki-későbbi fúrásoknál,szereléseknél, mint amit más is említett a fórumon.

Előre is köszönöm! Ilyen "összeírásos dolgot", azaz felmérést, amit lehet aztán küldözgetni árajánlatkérés céljából, ki vállal egyébként?

Köszönöm! 

Előzmény: KömKel (44854)
Gyurco78 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44946

Konnektorba amúgy ne is dugd be, kicsit több, mint 16A az áramfelvétele...

Egyfázisú hálózathoz minimum 3x4-es, három fázishoz pedig 5x2,5-es fix csatlakozás kell.

Előzmény: Gyurco78 (44945)
Gyurco78 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44945

Ez csak egymás alá rakható, máshogy nem is, a főzőlapból egy stekkerrel kell a sütőhöz csatlakozni.

Én bekötöttem magam, nem tudom, hogy állna a szervíz a garanciához, mert garantáltan nem ettől fog elromlani, hogy három vezeték bedugásához a sorkapocsba nem hívtam ki őket...

Előzmény: ''Energy'' (44944)
''Energy'' Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44944

Oké akkor megveszem, még egymás alá is rakható ami jó.

A beüzemelése mennyi mert állítólag ezt nem dughatom csakúgy be az áramba hanem valami főokost ki kell hívnom (gondolom nem úszom meg 10 alatt)

Előzmény: Gyurco78 (44942)
Gyurco78 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44943

Meg nincs digitális óra, nem érintőgombos, nincs digitális maradékhő kijelzés, hanem csak egy piros lámpa (vagy LED, franc tudja).

Előzmény: Gyurco78 (44942)
Gyurco78 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44942

Basszus, márciusban még 96000 volt ez a szett...használom egy ideje, eddig ami kaját csináltam benne, mindet meg tudtam enni :)

A kerámialapok elég jó teljesítményűek, a sütő működik...ha nincsenek extra igényeid (pirolitikus tisztítás, sínes tálca, stb...), akkor hibátlan.

Előzmény: ''Energy'' (44940)
NeomatiK Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44941

Nem akarom beípíteni a terszt. A "kék" beton (lásd előző hsz-emben a képet) túloldalán lenne földfeltöltés, az innenső oldalán pedig nem. A két oldal között kb 1m szintkülönbség lenne.

Előzmény: ép-it-ész (44929)
''Energy'' Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44940

Ez a Zanussi kerámialapos tűzhely mennyire lehet gagyi szerintetek?

http://www.metro.hu/download/006/827/METRO_nagykereskedes_katalogus_2011_18.pdf

5-ik oldal. 

Mert szetben teljesen jó ára van, csak nem tudom megvegyem-e?

Van valami opció hogy mik az alapfelszereltségek egy ilyen sütőt és mit kell tartalmazzon?

(M)Ákos Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44939

30-as zsalukő kerítés kibetonozását ebben a kánikulában felejtsem el, ugye?

Du. 4-5-ig süti a nap is.

Nem sürgős..

Transzportbetont folyatnánk bele 4 sor habarcsba rakott kőbe.

Esetleg délutáni kezdéssel és a következő napokban sűrű locsolgatással megoldható gond nélkül?

elemes2 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44938

a viacolor jellegű útburkolatoknak mennyire árt a sózás? a tapasztalat az, hogy ritkán (csak ónos esőben) sóztuk (vagyis évente néhányszor), ennek az elmúlt kb 5 télen nincs látható nyoma, és ezzel már most túlteljesítette az "olcó" aszfaltburkolatok átlagos élettartamát (amelyek 3-4 tél után úgy szétkátyúsodnak, hogy már gyalog is veszélyes). a kérdés az, hogy a térkő bírja jobban a sózást, mint a házibeton, vagy ez csak véletlen?

Előzmény: betondoktor (44934)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44937

Az újabbakról nem kell lehúzni a fóliát.

Előzmény: Törölt nick (44936)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44936

Szöggel rögzítve lett?De olyat is hallottam már,hogy nem vették le a védőfóliát,és úgy rakták fel..

Előzmény: true75 (44910)
betondoktor Creative Commons License 2011.08.22 0 0 44935

Ami lemaradt ...

a szükséges kiegyenlítés mélysége határozza meg, milyen anyagot kell/lehet alkalmazni, van, amelyiket minimum 3, max. 30 mm, van amelyiket min. 1, maximum 4  centi vastagságban lehet felhordani ... 

Kicsit bonyolítja a dolgot a szilárdság, és a kopásállóság, meg még pár dolog.

Nagyobb vastagságú kiegyenlítések esetén én leggyakrabban a Mapei Planitop családjából valamelyiket használom (400, vagy 430), esetleg a Mapegrout-ok közül valamelyiket (T40, T60, vagy Tissotropico),  de ha csak 2-3 mm-t kell pótolni, a Monofinish, és a Mapefinish is nagyon jó.

Előzmény: betondoktor (44934)
betondoktor Creative Commons License 2011.08.21 0 0 44934

A szulfátálló betonokat többnyire mez.gazd. tárolókban silókban, illetve állatenyésztéssel kapcsolatos helyeken (szarvasmarhatelep, stb.) szokták alkalmazni, mert az ott keletkező ... leginkább rothadó ... anyagok erősen szulfáttartalmúak.

Persze más helyen is, de ettől még Dunit kollega megjegyzése teljesen helytálló.

A sózást egyedül a megfelelően impregnált felületek bír(hat)ják, de ez most már eső után köpönyeg.

/Amúgy az impregnálást preventíve szinte minden kültéri beton, és műkő felületeknél ajánlatos manapság alkalmazni./

Többéle anyag létezik a javításhoz, de a technológia lényegében egy:

- amilyen mélyen csak lehet (a só valószínűleg elég mélyen beleszívódott) ki kell bontani /vésni pölö/ és utána a javítóhabarccsal ki kell egyenlíteni, a választott anyagtól függően vagy előnedvesítés után, vagy a száraz, de mindenképp pormentesített felületre.

"Normál" betonjavító habarcsok esetén - ezek száraz állapotban tartalmazzák a műgyantát - telítettségig előnedvesített felületre kell felhordani a javítóanyagot, műgyantahabarcsok (pl. epoxihabarcs) esetén pedig a száraz, és pormentesített felületre.

Ilyesmi anyagokat sokan forgalmaznak: Ardex, Mapei, Sopro, Murexin, Sika, stb.

Előzmény: ép-it-ész (44930)
botsinkai Creative Commons License 2011.08.21 0 0 44933

Kb 1000 ft/órát, nettó.

Előzmény: Dunit (44931)
Dunit Creative Commons License 2011.08.21 0 0 44932

Cim államtitok de csak egy évre, lehet novemberben mint titok gazda feloldom !!

Előzmény: Dunit (44931)
Dunit Creative Commons License 2011.08.21 0 0 44931

Bizony így van !!

Először is a konyhasó nem szulfát, másodszor is a felfagyás nem annyira a cementtől függ hanem a beton tömörségétől.

Javítani ?

Hát valami kétkomponensű betonjavító műgyantásval.

Ha részletesebben érdekel megérdeklődöm az éppen nálunk dolgozó cég képviselőitől.

Jelenleg egy volt bérház (mán nem az ) belső körfolyósós gangjának a padozatát javítják.

A technológia : betonvágóval kivágták a  tartó kapcsok körüli betont ( 3 cm -es sáv, 2 -3 cm mélység ), vibrálókalapáccsak óvatosan a betont kikaparták , kivették a kapcsokat - olyan jókora ácskapocs nagyságú vasak, kibontották a korlátlábak környékét , leflexelték a rozsdás részt ( így semmennyivel se lett erősebb, még mondogatták, hogy majd erősítést heggesztenek, az elmaradt ), majd bekenték kölönféle rozsdagátlókkal, a kapcsok helyére korr. acél anyagból újakat tettek.

Ezután visza betonozták. Itt jöttem én - mondván ilyen vékony beton szart sem ér. Erre ők : ez egy különleges beton,  ez valami műgyantás csoda anyag. Jó legyen, csak a nyúlat akartam a bokorból kiúgrasztani - kiugrott.

És erre a csodamasszás betonra kb. 3 -max. 4 mm es vastagságban  az előző  és környező  padozat anyagával azonos szinű (ami sima műkő ) nyilván műkövet teszenek és majd csiszolják. E van még hátra.

Az ár 4.6 millió ft.

Még javítgatták a körfolyósó szélét is sima kenegetéssel, ahol vastagabb anyag kellett ott némi zsalúzással.

Hogy milyen lesz ?

Hát majd meglátjuk  !!

Természetesen a kritika közvetítőn keresztül ment.

Egyébként a 2012 -e közgyűlés  8. napirendi pontja ez a javítás lesz.

és maszekban felkértem az éppen ott dolgozó flexelőket, hogy ha mán itt vannak, lenne egy kis munka privátban. Szegények addig taktikáztak, amig lemaradtak a  munkáról - 1 óra 9 eft. Jó erről nem ők tehetnek, a főnökeik naponta más más munka helyre rendelték őket. Általában 3- 4 -en dolgoztak  minden harmadnap (így tünt hatalmasnak a munka ) és majd mindig más, voltak itt legalább 15-en.

Én csak mint kibic figyeltem  a mai építőipar kis praktikáit.

Legyen felkerekítve egy főre 50 munkanap ( + 10 főnöki nap ), 60 fm, korr acél kapocs az a kis massza.

Hát drága az építkezés és vajon a munkásember ebből mennyit kaphat ?

ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.21 0 0 44930

Hali

Meg ált a tudományom . Véleményetekre lennék kíváncsi !

+ évvel ezelőtt S54-es cementtel készült betonjárda felfagyott. Köröm nagyságútól a tenyér nagyságig és 1-2 cm mélysében kezd szétesni.

Direkt azért használtunk szulfátálló cementet, hogy bírja a sózást . Hát nembírja .

Mivel lehetne a leghatékonyabban javítani ?

Van tippetek ?

Köszi .

cs

Előzmény: ép-it-ész (44929)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.20 0 0 44929

Hali Ezt a teraszt később be akarod építeni ??

Ha nem akkor minek ekkora alap ?

Ha igen, akkor meg kell terveztetni !

cs

Előzmény: NeomatiK (44928)
NeomatiK Creative Commons License 2011.08.19 0 0 44928

Sziasztok!

Terasznak kéne valami sávalapszerűt csinálnom.

Na most az van, hogy a lábazat le van szigetelve, ezért a lábazatról nem szívesen szedném le a szigetelést. Hanem a szigetlés mellé betonoznék úgy, hogy alul a ház sávalapjával kötném össze a terasz sávalapját, befúrnék vasakat.

Így néz ki mellébetonozás nélkül. Sárga a ház sávalapja, zöld a lábazatifal, fehér a hőszig. kék a terasz leendő sávalapja.

Így nézne ki: a sárga és a kék beton összevaslva. És a kék beton a hőszignek nekibetonozva. A kék sávalpra majd jönne egy lemezbeton vasalva - vagy valami ilyesmi.

Az a kérdésem, hogy szerintetetk nem válik-e el idővel a kék beton a hőszigtől? Jó-e így ez a megoldás?

A másik elképzelésem, hogy nem csinálok a terasz ezen szélének sávalapot, hanem földfeltöltést csinálok. Csak az a sejtésem, hogy az fokozatosan meg fog süllyedni.

''Energy'' Creative Commons License 2011.08.19 0 0 44927

köszi szépen

Előzmény: Törölt nick (44924)
nopánick Creative Commons License 2011.08.19 0 0 44926

(árú)nyúl tenyésztéshez adja az integrátor a ketrecet ...

Előzmény: Törölt nick (44923)
nopánick Creative Commons License 2011.08.19 0 0 44925

Mezőgazdasági boltban...

De, a város széliben keresd, ne a belvárosiban :-)

Előzmény: ''Energy'' (44918)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.18 0 0 44924
Előzmény: Törölt nick (44923)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.18 0 0 44923

Alap esetben elegendő a sima csirkeháló. (sima horganyzott, a műanyagos ide nem való)

Ha tenyésztésbe szeretnél kezdeni, akkor Budapesten a kén utca  9-ben van valami gyártó.

Sajnos sem a kerület (XIV. rémlik) sem a cég neve nem ugrik be, (hátha valaki tudja) ők a legolcsóbbak. Szita anyagokkal és lyukraszteres lemezzel foglalkoznak.

Előzmény: ''Energy'' (44918)
Zoolka Creative Commons License 2011.08.18 0 0 44922

Jól saccoltad a helyzetet,pedig nem írtam le,köszönöm az ötleteket.

Előzmény: nopánick (44913)
botsinkai Creative Commons License 2011.08.18 0 0 44921

Pácra gondolsz vagy lazúrra, zománcfélére, esetleg másra?

Előzmény: Fülöp Veronika (44920)
Fülöp Veronika Creative Commons License 2011.08.18 0 0 44920

Sziasztok, bútorfestéket szeretnék venni, egyelőre csak a neten tájékozódtam, szerintetek milyen márkát érdemes venni?

halaloszto Creative Commons License 2011.08.18 0 0 44919

1. a sodrony alatt a drothalot erted, ugye?

2. a valaszhoz midnenkeppen tudni kellene a fobb mereteket.

vajk

Előzmény: caterina3 (44915)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!