Tudom, van mar kamionos topik. De szerettem volna ha lenne egy olyan is, ami ugy mukodik mint egy nyilvanos forum. Ahol barkinek szabad hogy akar eltero infoja vagy velemenye legyen, nincs nemkivanatos hozzaszolas, nem elfogadott az hogy sertodesekkel es fenyegetesekkel lehet barmikor szamolni. Majd elvalik hogy kellett-e egy ilyen.
A 4. ugyanazzal a hibával küzdő pótkocsi után végre elhitték nekem, hogy a traktor a rossz... és igazam lett a pótkocsi vezérlőszelep nem vezérelt hátra csak 6 bar-t a töltő oldalon...
Nocsak. Hazament? :) Youtube-on megnéztem, olyat tudsz csinálni, hogy beállítod privát videóra, akkor elvileg csak azok láthatják akinek megengeded. Mondjuk kipróbálni nem próbáltam :) Ímélem nem titkos: gabesz kukac atw hu.
Nem tudom frankora hogy enged-e nevet valtoztatni, en is azt csinaltam amit a Gabesz javasolt, nyitottam egy uj account-ot masik nevvel. Annak semmi akadalya.
Hali! Szerintem sehogy (nekem eddig soha nem ajánlotta fel feltöltéskor). Amivel regisztrálsz azzal tudsz feltölteni. Regisztrálj valami másikat és töltsd fel azzal.
Csakugyan logok neked egy vidoval, hogy milyen melyrol tudom folkapni a potot. Majd megadom. Meg azt is meg akarnam mutatni hogy hogy nyomulok fol 0-rol 90-re merhogy a gyorsulast majdnem teljesen gyorsulassal toltom, nem pedig azzal hogy varok az automatikara mire sikerul neki eloidezni egy-egy valtast. De az utobbi idoben meg csak be se neztem ide, bocs.
Tudtok ti viselkedni nelkulem is, nyomuljatok. Nem vagytok elfelejtve, majd jovok.
Itt sajnos nem lehet kihúzni az ágyat, ez akkora amekkora ( kb 80centi lehet). Maga a matrac minőségével nincs bajom, mert vmiféle matrac van rajta gyárilag, csak a szélessége ...
A munkával kapcsolatban meg igazad van... csak baszott idegesítő, hogy minden napra jut vmi gond. Ez a másfél hónap óta mióta itt vagyok asszem a 7. pótot húzom, és ez se jó... vmi mindig rossz az egyiken, leadom szervizbe vagy szerelgetnek rajta vmit és ugyanolyan szar marad, vagy megcsinálják, de mire kész addigra vki fölakasztja és elviszi...
A mostani póton rossz vmi relé szelep és tök lassan old ki a fék. Ki engedem a westinget és 15 másodperc múlva gurul meg a kocsi. Vmért nem kap levegőt a töltőkörön és szép lassan elengedi a levegőt a légrugókból, ezálltal szintezni sem tudom, csak ha mechanikusan viszek hátra levegőt a kezelőpanelra.
Ne törődj semmivel!!!A lényeg, hogy megy a kocsi, és van meló, meg lóvé.Ha majd lesz jobb akkor cselekedj.A DAF-ot én is még mindig siratom:-(
Az ágy az én autómban is egy rakás sz...!Tettem rá egy 10 centis matracot, és egész jó lett.Amúgy úgy néz ki a dolog, hogy beválik ez a cég.Itt áll a scania az udvarban:-))Holnap megyek Németbe.
3 hibája van amit orvosolni kéne és egész jó kocsi lenne -az a k..baszott nyugdíjas váltó -az alacsony padló( olyan mintha egy transitba ülnék) -az alsó ágy... vézna testemmel se férek el rajta, hogy a fenébe férnek el a régi vágású nemzetközisek?
a Cégről is kialakult már a véleményem... röviden és tömören: nincs fölfüggesztve a melóhely keresés.
Elmaradt: Külföldi kiküldetéshez kapcsolódó elismert költségekről? elnevezésű 168/1995. (XII. 27.) kormányrendelet.
kormányrendelet 4/A §-a szerint napi 25 eurót vonhat le igazolás nélkül a napidíjából az a nemzetközi árufuvarozásban és személyszállításban foglalkoztatott gépkocsivezető és árukísérő, aki a gépjármű külföldön történő üzemeltetéséhez közvetlenül kapcsolódó költségeken kívül más költséget, – szállás, utazás – nem számol el. Esetükben a levonhatóság 30 százalékos korlátját sem kell alkalmazni.
A válaszadó "nevében" sok különbség nincs így sem:))
Amúgy Lill által írt a lényeg: országhatáron kívül töltőt idő számít, nem a teljes nap. Idézném Road linkjéből: "A tényleges időpont megállapítása szempontjából az országhatár átlépését, légi és vízi út esetén az indulás szerinti időpontot egy órával megelőzően, illetőleg az érkezést egy órával követően kell alapul venni azzal, hogy az adott kiküldetésben töltött teljes (24 órás) napokhoz hozzá kell adni a tört napokon kiküldetésben töltött órák számának 24-gyel való osztásával kiszámított napokat, úgy hogy a fennmaradó tört rész - amennyiben az legalább 8 óra - egész napnak számít. Amennyiben a kiküldetésben töltött idő 24 óránál rövidebb, de a 8 órát eléri, az egy egész napnak számít"
Én úgy tudom, hogy a kint töltött 8 óra után jár a napidíj.PL: Ha du 4-ig kilépsz, és másnap 8 után lépsz vissza akkor 2 nap jár.Minden maszek okos, és a sofőrön akar spórolni.
Mind kihasználja, hogy kiszolgáltatott vagy.Tisztelet a kivételnek.
Helló! Pont ezzel a sakkozással csapta ki a biztosítékot... :( Hétfőn 8kor mentünk ki,és kedd délután fél 3kor jöttünk be az országba.Erre ő aszongya,nehogymá ennyi időre is ideadja a HETI 25ojrót. Gondolom ő mind a két napra leírta utánunk,de azért szívózik... Végül is sok lúd libamáj lesz alapon ideadta.A fizuból meg úgyis úgy húzza le,ahogy akarja.
Igaz nem nekem céloztad a kérdést,de hátha előrébb leszel kicsit.
Én úgy tudom,hogy a napidíj adható és adómentes.És akkortól kapod ahogy a magyar határt átléped.Sok cég azt mondja bele van építve a km-er pénzbe ezért kapsz ennyit.De ugye ez már alapból hülyeség,mert a napidíj napra szól a km-er meg teljesítmény bérezés.Amit ha jól tudok nem szabadna használni.De ehhez meg kellene keresni azt a jogszabályt.Akkor tudsz pontosat.Találtam itt ezt hátha segít:
Légy felnőtt!! Teljesen mindegy mennyi a napidíj, a góréd úgy sakkozik vele ahogy akar.Láttál már olyan törvényt amit betartanak???? Gyere hazafelé, és igyunk kávét.:-))))))