Berakom,hátha valaki meglátja (szó szerinti szöveggel) :
Ellopták!Piliscsabán Chief-et,a francia buldog kan kutyusomat,(sperma hiányában nem fedező képes)ha valaki hall róla,látja,jelezze.Vissza venném,ha én találom meg valakinél,akkor fejen baszom..Sötét barna,majdnem fekete,világosabb barna csíkokkal,3 éves,nagyon barátságos.
Bárkinek van valami információja légy szíves írjon nekem Eszter Harmat, Piliscsaba
sziasztok! a városligetben mikor van bulldog találkozó? egyik oldalon a honap els vasárnapját találom, a másik oldalon meg szombaton! Szóval ma lesz a sörsátor mellett bulldogtali? valaki jön?
Detti nyaka már az előző képen lévőnél is szebb, majd csinálok róla képet, a feje is teljesen rendbe jött, csak róla nehéz ilyen édi képet csinálni, nem szereti a fényképezőt :(
Hát már mi is letudtuk a tüzelést és még,hogy a kutyák tavasszal tüzelnek.....ezt az agyament hülyeséget,aki kitalálta bele sem gondolt függ attól is mikor születik a blöki.
Ami a kezelést illeti nekünk nagyon bevált,amit kitaláltam:
- a beteg bőrfelületet óvatosan leborotválni, kamillával lemosni vagy calciummal, hyperollal, csinálni egy kenőcs-mixet: nizoral, pimafucort, flucinar, lehet alkcema kenőcs is, szóval ezek közül 3 mindenképp, ezekből nyomni egy nagyobb gézdarabra vagy egy tiszta kistörölközőre és ezt rá a kutyára és bebugyolálni, lehet éjszakára is, de legalább 5 órát legyen a kutyán rajta.
Ezt ha nagyon durva a bőre vagy 3 napig csinálni,ha javul akkor már csak kenegetni. Nekünk ez tavaly is bevált,amikor legelőször ilyen volt, ezt én találtam ki,mert már olyan csúnya volt a mellkasa,hogy csuda, rondább,mint most és a doki sem tudott vele mit kezdeni.
Akkor 2 nap ilyen sajátos kezelés után levittük és mondom a doki meg volt lepődve,amikor elmondtam mitől lett két nap alatt ilyen látványos javulás a kutyán.
Muszáj volt valamit kiagyalni és bevált akkor is és most is.
Igen és mivel így javul az itthoni kezelésnek köszönhetően,na meg a tüzelés is elmúlt róla, nem is viszem el ahhoz a dokihoz. Fölöslegesen minek oltogatni.....gyógyszert azt nem kap, fürdetés van,meg kenegetjük neki, meg hát növöget vissza a szőre ahol leborotváltam.
Szerintem 1 hét és ez a barna folt is elmúlik, azért meg nem akarom elvinni dokihoz,hogy megint teletömje antibiotikummal meg szteroidal,mert mindig ez van és ez most nem is indokolt.
Úgy voltam vele,ha nem javul oké,de mivel javul így nem látom szükségesnek.
Helló,
Hát jó csúnya Detti bőre. Szegénykém!
Sztem a doki a BiocanM oltásról beszélt, a Bubi kapott belőle vagy 6-ot (az 3-nak felel meg, mert mindig kapott ismétlőt is), az égvilágon semmit nem használt neki. Igazából az egyetlen dolog, ami használt, az volt, hogy rájöttünk arra, hogy nem bírja az állati fehérjét és ennek megfelelően kap kaját. Sztem ha a gomba mögött van valami, akkor az oltás semmit sem ér.
Hát ez lehet valami enyhébb fajta epillepsziás roham, de az ilyet nem szokták kezelni,mert ilyen enyhe tünete van és ritkán jelentkezik.
Az is lehet,hogy csak szimplán rosszul lett, leesett a vérnyomása vagy ilyesmi.
A múltkor ebben a nagy melegben a lakásban Detti is megszédült vagy 2szer, Dennis is nehezen viselte, mivel benti kutyák minden apró dolgot észreveszünk. Szerintem ha 1-2 hónapon belül nem jelentkezik ilyen tünet akkor nem kell vele különösebben foglalkozni, vagy egy sima vérvizsgálatot csináltatni, esetleg a szivét még megnézetném.
Detti már javulgat,ahogy kezeljük. Voltam itt egy dokinál,aki Barcikáról jár ide Ózdra rendelni, nála még nem voltunk. Elmondtam neki Detti baját, ő azt mondta ilyen gombás izére van védőoltás....hát utána néztem a neten,de nem nagyon találtam leírást, van valami oltás,de az csak Microsporum okozta gombás bőrfertőzésellen jó. De mi ugye nem tudjuk pontosan neki milyen gombája van és hogy immun eredetű-e vagy sem.
Nem is nagyon adatnám be, főleg amíg nem jön rendbe. Valaki hallott már ilyen oltásról?? Érdemes ilyet beadatni??
Már ezer éve nem írtam, de most újból segítségre vagy inkább megnyugvásra van sükségem. Gizmóval lent voltunk Balcsin nyaralni egy hetet, az utolsó nap amikor pakoltunk be a kocsiba egyszer csak, úgy csinált mintha legyet látott volna, elkedte rángatni a fejét, majd hátra felé pattogni, felvettem teljesen be volt feszülve, a szemei jobbra balra jártak. Ez kb 30mpig tartott, a dokit felhívtuk rögtön aki azt mondta hogy valószínüleg rohama volt adjak neki mézet. Azóta szerencsére nem jött elő neki ilyen roham, de olvasom hogy lehet lappangó és mondjk fél év múlva újra elő jön. Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Én amúgy arra gyanakszom, hogy lent egy hétig nem pihente ki magát eléggé és lehet a fáradtség váltotta ki ezt belőle, de nem vagyok benne biztos. A doki azt mondta, hogy ha még1szer előjön neki, akkor jönnek a kivizsgálások, és ettől még nem biztos, hogy epilepsziás a kutyám, de most nem merem magára hagyni.
Kezeljük,de nem sokat ér. Szerintem most,hogy tüzelt ez csak olaj volt a tűzre. Már beszedett 2 levél Nizoralt, többet nem adok egyenlőre neki, fürdetve is van, kenegetve, be szoktam kötözni: csinálok ilyen kenőcsös mixet és azzal bekötözzük a mellkasát. A szemére is ráment,be van dagadva, meg csipásodik....hát így se jártunk még.
ÉÉÉÉsss nem is az egész teste csúnya, "csak" a nyaka és a feje teteje. Fogtam és leborotváltam a francba ott a szőrét. A szeme is egyik nap nem dagadt a másik nap már igen....megy a szemcsepp is, a fülcsepp is. Dokinál nem voltunk, de szerintem muszáj lesz elmenni egy szurira legalább. (valami antibiotikumot, nehogy elfertőződjön a bőre)
Ez a kép vagy 1 hete készült róla, itt nem volt semmi baja a bőrének, egyik napról a másikradurvult be a helyzet.
Sziasztok!Én most találtam ezt a fórumot.Új bulldog gazdi vagyok,Ő itt Lupert kutyusom aki 4 hónapos fiúcska.Nagyon szeretjük,imád a kertben papucsot szétrágni.különben meg szófogadó jó kutya,már amennyire egy 4 hónapos kis dömper lehet szófogadó.Örülnék ha irnátok mikor lesz bulldog találkozó hogy Lupert megismerkedhessen a többi kis franciával.
Ha ez így van, biztos van elérhetőségük és meg kell kérdezni miért nem költik bővítésre ezt a pénzt. (?)
Igaz sok kutyát altatnak,de már nem annyit,mint régen,mert fajtamentők és egyéb szervezetek amennyi kutyát tudnak kihoznak, de más menhelyeken is véges a befogadóképesség.
Én az ivartalanítás kötelezővé tételében látnám a részleges megoldást, függetlenül attól,hogy keverék vagy milyen kutyáról van szó.
Aki nem tenyésztésre vagy kiállítási célra vásárol kutyát az kötelezően ivartalanítson. Ha pl. nincs ivartalanítva,mert a gazdi nem hajlandó,akkor az állatorvosnak legyen lehetősége jelenteni a kutya gazdáját.
Mondom itt is sok francia van már a környéken, főleg kanok, egyik se fedezett életében és a cseszik ivartalanítani. A kutyának sem jó ez, ha meg megemlíti az ember hülledeznek, főleg akkor néznek hülyének,ha kijelentem,hogy Dennis ivartalanítva van.
Anno mikor vittük az állatorvos sem hülledezett minek ivartalanítom a kutyát,mondtam, hogy egy lakásban van az anyukájával, ő meg nincs ivartalanítva, mondta a doki,hogy érthető, csak ez sokaknak nem természetes,csak elmondhassa,hogy van egy nagyheréjű fajtatiszta kutyája. :o