Keresés

Részletes keresés

banjus Creative Commons License 2000.12.02 0 0 90
Szia Jung!!!

Milyen véletlen egybeesés!!94-ben én is a 2.-ban voltam chanich, idén is lent voltam a másidokabn, de már madrichként. Ami a harcipuszizást illetti, az elején, úgy 12-13 éves koromig nagyon utáltm, aztán volt egy időszak, amokr szerettem játszani. Azonban ez soha nem fajult addig, amit te leirtál.
Az idén nem láttam, hogy idáig fajultak a dolgok, mert akkor valószinüleg leállitottam volna. Én nem vagyok ellene a harcipuszizásnak, de sose értettem, hogy mi a jó az üvegezésben. Amúgy ez TÉNYLEG az utolsó napi hangulat lehetett, mert egyébként nem szokták egyedül hagyni a lurkókat ilyen játékot játszani. Amúgy szerintem az idei 2. turnus amúgy sem volt az igazi.
Hogy mit csinálok év közben Szarvas nélkül? megpróbálom kibirni valahogy a dolgot a nyárig.
Hogy találkozunk-e év közben. Persze rendszeresen, sőt még a csoportomat is megpróbálom néha összehozni 1-1 találkozóra.Meg levelezem az emberkékkel, emilezem velük, vagy csak telefonálunk egymásnak. De ez sajna akkor sem pótolja a tábort.

Előzmény: jung (89)
jung Creative Commons License 2000.12.02 0 0 89
Azért nem gondolom, hogy ez jellemzi Szarvast. Dehát én ennyit láttam belőle. Előtte 95-ben voltam Chanichként, most meg csütörtök késő délutántól péntek délelőttig, tehát nagyon a búcsúbulin kívül mást nem láthattam. Amúgy a vacsoránál meg a reggelinél a teli ebédlő látványa:-))) Azért érdemes ott lenni. Bár én nem lettem vallásos Szarvastól, azért rengeteg élménym fűződik hozzá. Végülis ott kerültem bele a nagy Zs. körforgásba.
Üdv.
Jung
Előzmény: Jidele (88)
Jidele Creative Commons License 2000.12.02 0 0 88
NEm a te értékrendszereddel van baj, de-bár személy szerint soha nem tűrtem és nem is fogom tűrni sem a harcipuszi sem az üvegezés semmilyen formáját - mégis úgy gondolom az ilyen korú nem vallásosan nevelt gyerekek,mindig is fogják játszani ezeket, és nem szarvasi specialitás. Sokkal komolyabb problémám soha ne legyen, mint hogy meg kell akadályoznom a harcipuszizást:)
Év közben Szarvas kb a Kánanánnal és az Éden kerttel egyenlő, amikor ott vagyunk az idegeinkre megy, de ez az a hely, ahova mindig visszavágyunk. Persze én nem vagyok elfogulatlan, gyakorlatilag ott nőttem fel, ott lettem vallásos.
Előzmény: jung (87)
jung Creative Commons License 2000.12.02 0 0 87
A harcipuszi szabályit most nem részletezném, végülis egy ártatlan játék, meg kell puszilni a másikat, akinek van egy védője, hogy ezt megakadályozza, és Ő pusziljon meg téged. Ez szervezett keretek között megy, és aranyos játék.
Folytatása: Középen áll valaki, megpörget egy üveget. és akire mutat azzal csókolózik. Semmi garancia nincs, hogy az üveg ellenkező nemű egyedre fog mutatni, a fiú-fiú párosítást még egész jól megoldották, de itt láttam először lányokat egymással csókolózni. Következő versenyszám a csók verseny időméréssel :-) Most úgy nézek ki, mint egy 98 éves erkölcs csősz, remélem, azért nem az én értékrendszeremmel van a baj.
Üdv.
Jung
Előzmény: Kilroy (86)
Kilroy Creative Commons License 2000.12.02 0 0 86
Nem tudom, alapban mi ez a harcipuszi játék, de amit leírtál, hogy mivé fajult (bár pontosan azt sem értem), az elég durvának tűnik...
Előzmény: jung (85)
jung Creative Commons License 2000.12.02 0 0 85
Kettes turnus utolsó csütörtök és péntek, bár nem volt hely, nem a táborban laudtunk, de ez most mindegy. Ilyenkor már elég lazán mennek a dolgok, a harcipuszi játékkal nincs semmi gondom, de ezt a 12-17 eves gyerekek onkentesen folytattak minden lehetseges verzioban, amitol mi kisse kiakadtunk.Erosen elgondolkoztm azon, hogy ha majd egyszer lesz gyerekem, oda kuldjem-e? Mondjuk a zaroejszakabol nehez a 2 hetre kovetkeztetni, de amit lattunk, az nekunk nagyon durvanak tunt. (Uvegezessel dol el-ki kivel csokolozik, ellentetes nem nem alapkovetelmey)
Akkor en is kerdezek: szeptember es junius kozott nektek mit jelent Szarvas? Mennyire tartjatok a kapcsolatot a tarsakkal?
Udv.
Jung
Előzmény: Rachela (84)
Rachela Creative Commons License 2000.12.01 0 0 84
Szia jung! Üdv a topicban! :-))

"Amugy iden szervezes kozben sikerult 2 napot eltoltenem a gyerek szarvasra, es eleg megdobbento latvany fogadott..."

Ezt nem egészen értem...mi volt a megdöbbentő? Irnál erről egy kicsit bővebben? Köszi!

Rachela

Előzmény: jung (83)
jung Creative Commons License 2000.12.01 0 0 83
Sziasztok!
Most találtam a topikot.
Tehát: 90 2-es turnus, aztan 5-ös turnus (Wesselenyis tabor) 94 2es turnus, 95 4-es turnus
99, 2000 UJS tabor de mar szervezokent.
Madrich sajnos sosem voltam, es az az erzesem, hogy valami kimaradt az eletembol. Amugy iden szervezes kozben sikerult 2 napot eltoltenem a gyerek szarvasra, es eleg megdobbento latvany fogadott... Mindettol fuggetlenul imadom SZARVAST!
Udv
Jung
(Nem az Otto, es nem is a Zoli)
Jidele Creative Commons License 2000.11.30 0 0 82
Eszembe jutott egy másik helyes történet. Egyszer épp böjt volt, amikor Szarvason voltunk. Tudni kell, hogy a böjt nálunk 25 óra, vagy napkeltéttől napnyugtáig tartó nem evés nem ivás. TErmészetesen ez csak a "nagyokra" vonatkozik, a kicsik, néhány órát böjtölhetnek maximum. Az egyik kislány pedig elhatározta, hogy márpedig ő végig fogja böjtölni a 25 órát. Amikor dél körül megkérdeztem, hogy hogy áll a böjttel, azt felelte.
-Még mindig tartom, csak reggelire ittam egy kis kakaót...
banjus Creative Commons License 2000.11.29 0 0 81
Én emléxem édes Jidelém!!! Enyhén volt csak durva a leányzó!!!
Ja mellesleg én is abban a szobába laktam!!!!
De senki se ijedjen meg ez még 1991-ben volt, tehát az illető most már olyan 18 éves lehet. Voltak az elmúlt évek során érdekes dolgok. Nem?
Na majd mesélek én is 1-2 sztorit, de most megyek csicsikálni, mert késő van.
Előzmény: Jidele (79)
Kilroy Creative Commons License 2000.11.29 0 0 80
Én figyelem a topikot :-)
Előzmény: Rachela (78)
Jidele Creative Commons License 2000.11.28 0 0 79
Talán még emlékszel arra a kedves első szobatársunkra, aki hétköznap is tilosnak tartotta a wc lehúzást...
Előzmény: Rachela (78)
Rachela Creative Commons License 2000.11.28 0 0 78
Hoppá! Mintha süllyedőfélben lennénk... Pedig épp ma kértem valakitől egy e-mail listát azokról, akiket érdekelhet a téma, hogy nekik is szólhassak, remélem hamarosan meglesz, csak addig tartsunk ki... :)
Jidele, az igaz, hogy a gyerekek nem mindig tudják, mi az ábra, viszont azzal is vigyázni kell, hogy mit mondasz el nekik. Egyszer pl. a Negevesek (a legkisebbek korcsoportja, 6-10 évesig), miután megtudták, hogy szombaton tilos a munkavégzés, beleértve az állapotváltozást eredményező tevékenységeket, úgy döntöttek, hogy a wc lehúzása is szombatszegés... Úgyhogy a madrichoknak egész napra meg volt a program :)))
Jidele Creative Commons License 2000.11.27 0 0 77
Csak arról, hogy a gyerekek mennyire tudják, mit is jelent a zsidóság...
A tábor sokadik napján az egyik kislány félig sirva ment a madrichjához:
Füli, azt mondták rám, hogy zsidó vagyok, ez igaz?...
Kilroy Creative Commons License 2000.11.27 0 0 76
Szia Rachela! Üdv újra itt, a topikban :-) Különben ami a látogatást illeti, majd egyszer... talán...
Előzmény: Rachela (71)
Kilroy Creative Commons License 2000.11.27 0 0 75
OFF
Te modi vagy? :-))
ON
Előzmény: Rachela (70)
Kilroy Creative Commons License 2000.11.27 0 0 74
Jól van, bocsi, de ahogy megnyilvánultál... tudod... :-)
Előzmény: Jidele (69)
banjus Creative Commons License 2000.11.26 0 0 73
Kikérem magamnak a koromra vonatkozó megjegyzéseket,ÉN elmultam 18.

Persze Jidele, és ezt higyjük is el??????

Előzmény: Jidele (69)
banjus Creative Commons License 2000.11.26 0 0 72
Szia Édes Rachelám!!!!!!
Nagyon-nagyon OOOOOFFFFFFFFFFF
Örülök, hogy visszatértél köreinkbe, mert tényleg kellesz ahhoz, hogy minden müködjön a topikban. Neked ugyanis van erre időd, ha jól sejtem, nekem meg nincs igazán. De azért kibirtuk ezt a pár napot nélküled valahogy nem igaz????

OOONN
Ami a peulákat illetti, az a macik, a madrich becézése, szóval ez a foglakozás a rémálom. Főleg kezdőknek. Mert nem elég megirni a menetét, de azután le is kell vezetni azt, és csak ketten vagyunk 10-15 gyerekkel szemben. Na nem mintha ez azt jelentené, hogy ellenségként kezelem a cspoimat, de tényleg főleg az elején meg kell harcolni azért, hogy rád figyeljenek, csönde legyenek, hagyjanak dolgozni. Mert ha nem vagy elég rátermett, vagy nem tudsz egy két dolgot a herlyére tenni, akkor oda az egész gonsdosan kidolgozott peula, nem tudod a csoportot irányitani, és akkor kész kinszenvedés lesz a dologból. Persze, ha sikerül őket bevonni a témába, ha sikerül megfogni őket, akkor ez a z egyik legcsodálatosabb óra is, mert rájössz arra, hogy mennyire értelmes lehet egy 10-11 éves gyermek is. HA szerencsés vagy, és hamar megtalálod a hangot a csopiddal, akkor tényleg tök jó, mert megnyilnak neked a gyerkek, és hajlandóak akár vakon is bizni benned. Mindent elmesélnek, akár kiváncsi vagy rá, akár nem. De szerintem ez csodálatos. Nekem szerencsém volt az idén, mert nagyon jó csoportjaim voltak, akikkel tényleg élmény volt együtt dolgozni. Ez persze nem mindig van igy...

Előzmény: Rachela (70)
Rachela Creative Commons License 2000.11.26 0 0 71
Szia Kil!

"Ja, 27 vagyok."
Hát, igy nem lehetsz potenciális chanichjelölt... de azért látogatni tényleg lejöhetsz ;-)))

Előzmény: Kilroy (59)
Rachela Creative Commons License 2000.11.26 0 0 70
Sziasztok! Végre hazaértem, és örömmel látom, hogy nem engedtétek elsüllyedni a topikot. EZ RÁD NEM VONATKOZIK, JIDELE!!!
OFFFF
Hát igen. Igy jár az, aki nem rejti el elég jól a elszavát holmi testvérszeru" képződmények elől. Egyébként ne gondoljatok róla semmi rosszat, valójában egész jófej, csak néha rájön az ötperc. Sebaj, majd jól kimoderálom...:)))
Jidele Creative Commons License 2000.11.25 0 0 69
off Kikérem magamnak a koromra vonatkozó megjegyzéseket,ÉN elmultam 18.
A szarvasi program 45 peces foglalkkozásokból áll, minden napnak van egy adott témája. Ehhez kapcsolódóan van egy u.n peula. Ezt a madrichok - a csoportok vezetői - tervezik meg és vezetik le. Ezen kivül ők készítik a madrich-time anyagát is, ez általában játék, beszélgetés, krativ foglalkozás, vagy készülés az esti programra. Ezen kivül van még ének, tánc, kézműves foglalkozás, sport és úszás. A tábor programjának lényege, hogy a gyerekek megismerkedjenek a zsidó élettel, és lehetőséget kapjanak a vallásunk törvényeinek megismerésére és gyakorlására.
Előzmény: Kilroy (68)
Kilroy Creative Commons License 2000.11.25 0 0 68
Sejtettem, hogy nem túl felnőtt... Mekkora tulképpen (csak a miheztartás miatt)?
Bármit írtok, te vagy Rachela, elolvasom, a topik a Kedvencekben van... :-))
Előzmény: banjus (67)
banjus Creative Commons License 2000.11.24 0 0 67
Hát ami azt illetti, ez tényleg Rachela kishuga volt, aki helyenként kicsit megbuggyan. Persze ez nem is csoda, mert még tényleg kicsi szegény.Szóval ne vedd komolyan.
Amúgy botsi, hogy nem irtam idáig, csak én sem voltam gépközelben. Szóval a táborról, Minden napnak van egy adott témája, amihez kapcsolódnak a programok egy része, főleg az esti program, valamint minden nap van egy un. peula, ami kötött témájú beszélgetés.
De van még ének, tánc, sport, úszás...
Majd legközelebb, feltéve, ha Rachela nem előz meg, akkor részletesebben irok majd a programokról.
Előzmény: Rachela (65)
Kilroy Creative Commons License 2000.11.24 0 0 66
OFF
Már elnézést, de szórakozol, vagy valóban a testvére vagy?
ON
Előzmény: Rachela (65)
Rachela Creative Commons License 2000.11.23 0 0 65
offfffff
Én késöbbiekben Jidele néven fogok futni, csak elfelejtettem a jelszavamat. Ez-hogy a néném szavaival éljek-tipikus. Ne áruljátok el neki, hogy az ő álnevén kontárrkodom. Igazibol Lalinak hivják 119 éves és nincs foga, az egyik szeme lila a másik meg bugyikék. Amugy ő a családi szépségideál, igy elképzelhetitek a másik két lányt. Szarvas egyébként a legislegklasszabb tábor, minden helyes kis zsidónak melegen és hidegen is egyaránt ajánlom
Rachela Creative Commons License 2000.11.23 0 0 64
Most ez nem az, aminek látszik, én csak a testvére vagyok ennek az izének.Mint látom nélküle nem is megy itt az élet...
Kilroy Creative Commons License 2000.11.23 0 0 63
Azért felrántom, ne süllyedjen...
Előzmény: Kilroy (62)
Kilroy Creative Commons License 2000.11.22 0 0 62
Eh, Rachela nélkül leült a topik... :-|
Kilroy Creative Commons License 2000.11.20 0 0 61
Ez télleg elég szabad programnak tűnik és ez tetszik nekem.
Kenu rulez! :-))

Szia caixa!

Előzmény: banjus (52)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!