78-79 körül váltották, küllőanyából én 3 fajtát ismerek, ami Mustangon volt, a régebbiek 3-as menetűek, 2.5-ös szárral, az újabbak 3-as szárral 3.5-ösek, de küllőanyából is van vékonyabb és vastagabb, van vékony küllőanya vékony menettel, vékony anya vastag menettel és vastag-vastag, nekem utóbbiból van gyári új 1500 darab, sajnos viszont nem tudom mibe tenni, mert most nem csinálok 79 utánit. :D
Ki akartam pótolni a hiányzó küllőanyát az egyik felniben. De se a 05-ös két kerekében lévő, sem a garázsban elfekvő ismeretlen felni küllőanyája nem volt jó rá. Megnéztem a katalógusokat, az összes 50-es Jawa felniben 3-as van. Megmértem, ami nekem kellene az meg 3,5 milliméteres.
Ezek a kerekek a Mustangból valóak. De minek vannak benne 3,5-es (Szimszon'?) küllők?
Nos ismét itt vagyok:) Szimering csapágy téma már kilőve . Most a tengelyekkel vagyok bajba mert nemtudom hogy kell összeállítani őket . Találtam a blokkról a neten egy robbantott ábrát de nekem az úgymond kínai :) és elég rossz minőségű . Segitsetek nekem . Aki mindvégig lelkesen segit nekem igérem ha kész lessz a motor küldök neki postán egy jó üveg tokaji bort ! :)
Hát én elhiszem hogy nem nehéz csak én ugy vagyok vele hogy még nekem ez új :D
Nos beleraktam a blokkba a csapágyakat a gyujtás oldali dekniből szinte alig tudtam kivenni felkellett melegiteni hozzá a deknit .Kérdezni fogok még sokat tőletek . Most a szimering témánál vagyok és nagyon tanácstalan mivel mikor megkaptam a blokkot egy kosárba szimering nem volt benne sajnos. Azt szeretném kérdezni tőletek hogy milyen márkájú és milyen méretű szimering kell bele és mennyi ? Köszönöm előrre is válaszotokat ! :)
Szia! Célszerű a csapágyakat kicserélni először. De ha nem szereltél még semmilyen blokkot, akkor előtte inkább olvass utána a dolgoknak. Itt a fórumon szinte mindenről volt már szó, érdemes végigolvasni az egészet (kereső használata kifejezetten hasznos). Ha van valami konkrét kérdésed nyugodtan tedd fel, de általánosságokra nehéz felelni.
Sziasztok! Tegnap szert tettem egy piros mustang-ra . Segítséget szeretnék tőletek kérni mivel a motor most üzemképtelen a blokkját kosárba kaptam meg hozzá de a tulaj akitől vettem azt mondta nekem hogy 1 hete szedte szét a blokkot és fel akarta újitani de mivel nem volt elég ideje rá ezért nekem kéne üzemképessé tenni.Most van először JAWA motorom mivel eddig simsonom volt és hát ha szégyen ha nem még csak most barátkozok vele .
Kérem valaki segitsen nekem üzemképessé varázsolni szeretném kikérni a szakértelmeteket mivel én még nem értek a blokkhoz . Vettem hozzá vadiúj csapágyakat szimeringet,és tele vagyok lelkesedéssel mivel jawa blokkot most rakok össze elsőre .
Első kérdésem az lenne hozzátok hogy mivel most a blokk szerte szét van hogyan kezdjem el az első lépést mit érdemes először beletenni?
Párom részéről nem lenne probléma, elfogad a hülyeségemmel együtt (ritka! :)) Szüleim az elszenvedői, jelenleg még náluk foglalják a helyet. Nekik a Mustang Mustang, majd ha lesz egy szebb, azt beszerzem előbb-utóbb. Van vásárhelyen egy Manet a Robinson kereskedésben, arra fáj a fogam most, már nyár óta hirdetik, nem akar elkelni, de nekem is most másra kell a pénz, gallyaprítót kell készítenem, hogy legyen mivel tüzelni télen, mert gallyból van jópár köbméterrel...
Hát igen, a tavasszal indulnak a dolgok nálam, most egyszerre összefutott minden, de azért rendet vágok majd a sok érdekes munka között.
Készítenék magamnak egy rohangálós munkábajárós kismotort, amihez össze is jött nagyjából minden.A 485-öt fel kell készíteni az idényre, emellett továbbgondoltam a 3T "pojektet" is, pár változás lesz majd.Szerencsére, sok anyagom van ehhez is, de néhány még hiányzik.
Amit még nem tudok időben elhelyezni az az, hogy mikor rendezzem át a garázst (polcrendszer, stb), pedig rá kell szánnom magam előbb-utóbb...