Még az sem számít, ha volt. Húsz-harminc-ötven évvel később az ember hajlamos teljesen másra emlékezni, mint ami történt.
Vitáztam én öreg pilótával úgy, hogy az az asztalt verve állította, hogy márpedig az ő gépe tudott valamit - amit nem tudott. De tudta, ne mondjam már, ő volt ott, ő vezette...
Pedig nem tudta, rosszul emlékezett, teljesen rosszul. Nagyon sokkal később egy másik gép tudott olyat, amit ő soha nem is vezetett, de látott, aztán az emlékek lassan szépen egymásba diffundáltak...
Mint amikor az ember a húsz-harminc évvel ezelőtti volt csajait összekeveri.. ;-)))
Én igen, te nem.Ez tragikusabb, mintha a verőlegények önszántukból lennének barmok. Ez nem a rohadt alma az épek között, hanem a rohasztó ládába tett ép almák esete.
Ha egy eszelős parancsnok magánakciója lenne, akkor lenne esély, hogy akad egy normális, aki leállítja, de azzal, hogy bírói parancsra mennek, RENDSZER SZINTEN - nincs aki kontrollálhatná ezt az őrületet...
Lehetnek bármilyen jófejek a kommandósok, őket az Ember Feletti Hatalom uszította békés lakosokra - vagy (ahogy gondolta a BÍRÓ !!!!) egy káromkodóra...
"A rakéta nem távolodhat el nagyon a lokátor és a cél között bezárt egyenestől"
hát ez az, nagyon. nem is mondtam, hogy nagyon eltávolodott. pont annyira, hogy egy bal-felső komponensű robbanást kapjunk. a roncsokból nyilvánvaló, hogy nem teljesen oldalirányból és nem is teljesen felülről jött a repeszfelhő.
kaptál egy hasonló választ a légvédelmi rakétás topikban is.
az orosz légvédelmi csapatok főnöke is azt mondta, hogy felülről jött, hacsak nem egy ordas félrefordítással állunk szemben. ha az aknaszedők parancsnoka nyilatkozik így, az még beleférne.
amúgy ezen lehet vitatkozni napestig, guglizgatni, linkelgetni, értelmezni, tényként tálalni, tényként akkor fogom elfogadni, ha egy Bukot valóban ismerő valaki nyilatkozik, ilyen viszont Magyarországon ritka lehet, mert nálunk főleg Kub volt, előtte meg Nyeva és Vega.
(talán aki a SZU-ban lőtt ilyesmivel anno)
amit én is furcsának találok, hogy senki sem látott rakéta kondenzcsíkot, pedig jól látható, és az indítás hangja is kilométerekről hallható.
ez két dolgot jelenthet, hogy tényleg nem légvédelmi rakétával lőttek (de akkor se Buk, se S-200), vagy pedig messzebbről lőttek, és itt már egy magasabb pályán haladt a rakéta. (ezért nem láttak indítást)
egy videót találtam Buk tesztről, 1:14-től látható az elfogás. elég távoli a felvétel, de itt sem alulról jön a Buk.
Szerintem ez nem baj, nem hiszek a tökéletes, teljes elfogulatlanságban/pártatlanságban. Mindenkinek vannak prekoncepciói, amelyik témáról meg annyira nem tud semmit, hogy nincs ilyenje - ott meg kompetencia sincs...
Nem, ez még nem baj. Viszont van az objektivitásnak egy olyan szintje, ami alá lemenve irrelevánssá, vallási kinyilatkoztatássá torzul a "vélemény". Nem lehet egy kérdést úgy megközelíteni, hogy még nem is tudok róla semmit, de már előre eldöntöttem, hogy mi történt...
És ami érdekes: ha az ember így gondolkodókkal vitázik, akkor a vita szükségszerűen polarizált, akkor nagyon hamar előkerül a vád, hogy valójában a másik az elfogult, vagy legalábbis ugyanolyan elfogult, de a másik irányba... Pedig erről szó sincs - csak egyszerűen fanatikus futóbolondokkal objektív vitát nem lehet folytatni. Valóban objektív vitapartnerek a mostani helyzetben nagyjából addig jutnának a "vitával", hogy van egy-két scenárió, a legvalószínűbbnek ez meg ez látszik, ráadásul a felek viselkedése is erre meg erre utal - de várjuk ki a vizsgálat végét, mert ennyi információ egyszerűen elégtelen...
Ehelyett itt moszkovita őrjöngés megy, és természetesen szerintük USA barát CIA bérenc mindenki, aki nem csahol velük együtt (ugyanez a vitastílus máshol arról szól, miszerint aki nem elvakult narancskomcsi, az kizárólag ballib szekértoló lehet...), és gyártják az ürgebőrbe varrt koncepciókat...
Bercikém, szórakoztató vagy. Hol van az "ingyenenergia" ami minimum kétszer annyiba kerül, mint a nem ingyen hagyományos energiák? Voltál the egyáltalán katona, s láttál már légvédelnmi rakétát közelröl? Mert én még voltam éleslövészeten is a SzU-ban is és a légvédelmi rakétákat nem Interner-huszár módjára ismerem mint te. Vegyél mély lélegzetetet, és kezdd el magad pszichésen felkészíteni arra a tényre, hogy min. 95+% a valószínüsége annak, hogy a maláj gép tragédiájában az ukik a sárosak.
Csányi: Ukrajnában akadnak gondok, több helyen fiókokat raboltak ki
A banknak van egy pontos száma arról, mekkora veszteségek érhetik az orosz-ukrán konfliktus miatt az érintett leánybankoknál, de ezt tőzsdei cégként csak akkor mondhatják el, ha mindenki számára nyilvánossá tudják tenni. Ez a következő negyedéves gyorsjelentésben várhatóan már szerepel.
Az OTP krími fiókjai csak akkor működhettek volna tovább, ha bejelentkeznek az orosz jegybank alá, ekkor azonban az európai szankciók alá esett volna az OTP, egy ezt a bank nem tudta megtenni.
Ukrajnában, a háború által érintett területeken több mint 40 egysége van a banknak, ott akadnak gondok, több helyen fiókokat raboltak ki, a nyitva tartás korlátozott.
Az ukrán operációban a hrivnya gyengülése is komoly problémát okoz a devizahiteleknél.
Oroszországban nem annyira drámai a helyzet, mint Ukrajnában, de az élelmiszerárak emelkedése és a gazdaság stagnálása pont azokat a rétegeket érinti érzékenyen, akik a fogyasztási hiteleket vesznek igénybe, és az OTP az elmúlt években pont erre a területre specializálódott. Itt a menedzsment arra számít, hogy a hitelportfólió minősége tovább romlik.
Az uniós szankciók negatív hatásait egyelőre nem érzi az OTP.
A devizahitelek ügyében Csányi Sándornak nincsenek túlzott várakozásai, arra készülnek, hogy ha Magyarországon kifutnak a jogi lehetőségek, akkor nemzetközi bíróságokhoz fordulnak.
be kíván terjeszteni egy törvénytervezetet a helyzet megoldására. ami eddig kiszivárgott:
- csak ideiglenes jellegű lesz,
- csak a szakadárok által jelenleg elfoglalt területekre fog vonatkozni és nem a megyék egészére, nem lesz autonómia, föderáció meg pláne nem,
- Garanciák nem nagyon lesznek, vagyis ha a szakadárokat lefegyverzik, akár másnap beterjeszthetnek egy másik törvényt.
bezzeg a saját amnesztiájukról máris előre gondoskodtak, azaz az ott harcoló UKRÁN nemzetiségűeket nem lehet majd felelősségre vonni háborús bűncselekmények miatt ...
Kedves Anti. Az NSA attól jobb, mert legalább tudhatod, hogy van.
Hát, azt végülis a maffiáról meg a diktátorról is tudod...
Én meg azt gondolom, hogy pont az "NSA-verzió" a legveszélyesebb, n.b a maffiózókat meg a diktátorokat kicsit könnyebb megbuktatni, mint az államot magát... érted, jött egy konkurrens maffia, egy délcegebb ezredes, és puff... na de mit teszel akkor, ha létrejön a tökéletesen zárt logikai lánc, ami szerint mindenkiről van előszedhető dosszié, ergo senki semmi érdemit nem tud tenni, még ha esetleg akarna se...
Tudod a történelemben igen nagy számú diktátort és maffiózót buktattak már meg, kötöttek már fel... ilyen NSA-féle szervezeteket és vezérkarukat még soha... (SOHA, ugye Péter Gábor is ágyban, párnák közt - évekkel a gengszterváltás után, aminek egy feltétele volt, az, hogy HALLGASSON)
egyébként most komolyan, én ebben a szines ember-nem ember dologban mint szemlélet és annak változása nem hiszek, hiszen ha egy ültetvényen, manufaktúrában, de ha a család körüli munkában tevékenykedett valamilyen emberi kapcsolatnak törvényszerűen ki kellett alakulnia.
:-) számos félvér is erre utal
nem, ez egy szimpla érdek viszony, ami mögé ideológiát rakott - magyarul tudatosan kihasználta, mivel nem tehetett ellene a negró - konkrétan nála volt a puska :-)
másfelöl a negronak is megfelelt, hasonlóan a jobbágysághoz, mivel élelmet, lakást, biztonságot nyújtott a birtok és a birtokos
ennyiben ki is merült a dolog - gyakorlatilag érdekközösség is volt egyben
Nem tiszta sor abban az értelemben, hogy egy marginális izé vagy, gőzleeresztő, aki azt hiszi, hogy egy TÖMEGTÁRSADALOMBAN a nagyon kisszámú egyén bármit is elérhet / változtathat.
Azért kapod meg az ANYAGOT (neked kellő kábszer) hatos betűmérettel, mert ez elég kicsi ahhoz, hogy ne legyen jelentősége társadalmi léptékben, ugyanakkor lecsillapodj és ne CSINÁLJ semmit.
És: ne kísérts. Nem fogunk beavatkozni a dolgaitokba.
A baj az, hogy hajlamosak vagyunk a nekünk valamiért kedvesebb rendszereknek sok mindent elnézni, disznóságaikat megmagyarázni, sőt szinte várjuk, hogy mossák az agyunkat, érveket szolgáltatva az elfogultságainkhoz.
Így lehet akár Putyin, akár Obama jó fiú, vagy aljas gazember.
Mucuska, én személy szerint qrvára ki lennék hömbölödve, ha velem történne ilyen, de azért pár dolgot vegyél már észre:
- A SWAT nyilván bírói paranccsal ment ki, tehát volt alapja a lerohanásnak
- Maga a kommandós egység hívta oda a sajtót, dokumentálandó mindent, hogy még véletlenül se érhesse később az a vád őket, hogy törvénytelenül cselekedtek. Fel tudod fogni ennek a jelentőségét, súlyát? Dehogy tudod... Fordult már elő akár csak nálunk is, hogy a TEK kihívta a sajtót egy saját akciójához (az nem éri, ha kihívta más..). Az Ökotársnál tartott razziának álcázott megfélemlítésnél nem, hogy nem hívták, de egyenesen hessegették elfelé a sajtót... Ennyire nem érted, mi a lényeg?
- És mikor kiderült, hogy az otthon lévők nem csináltak semmit, szó nélkül elmentek. Előre tudható, hogy a háziak jelentős kártérítést fognak végül kapni a "sérelmekért". És ez így is van rendjén. Én több esetről tudok, ahol a rendőrség téves információ alapján betört nálunk egy házba, földre tepert valakit, bevitte, 24-48 órán át csuklóztatta, végül elengedték, mert tényleg nem csinált semmit, de nem, hogy kártérítést, de még elnézéskérést sem kapott, és még a betört ajtót sem fizették ki. Sőt, közben az üresen hagyott, kivert ajtajú házat sem őrizték, amibe közben betörtek-kirámolták, és a rendőrséget ez sem érdekli. És mi még (egyelőre) nem is vagyunk valódi diktatúra (csak ballagunk arrafelé), pusztán mérhetetlenül blazírt, nemtörődöm, embertelen és ostoba hatóságaink vannak...
Kizártnak tartom ezt, hogy bexartak volna a katonák, és pert fontolgatnának. Ez valami hoax.
Eleve: az USA hadereje azon kevesek közé tartozik, amelyik valódi, nem operett-hadsereg. Amelyik valódi és tényleges katonai műveletekben vesz részt ma is, valós veszteségek is érik. Komolyan elhiszed, hogy felvesznek-megtűrnek embereket, akik bexarnak egy felettük áthúzó géptől??